[]

friends himym

friends ve himym sıkılan ve izleyemeyen ben miyim sadece gram guldurmuyor sezon sayıları da fazla kim izleyecek bunu diyorum




 
izleme o zaman?


  • rose parks  (15.12.20 13:57:27) 
izleme +1

friends'i yarım bıraktım. himym'in de son iki üç sezonunu izlemedim. himym neyse de friends artık çağın mizahının gerisinde kalmış bir dizi. şu yılda başlayınca güldürmüyor. 2020 yılında kahkaha efektli sit-com konsepti başlı başına demode zaten.
  • sir gawain  (15.12.20 13:59:31 ~ 14:06:16) 
içerik olarak ikisi de eskidi ısınamaman doğal


  • freebird5406_2  (15.12.20 14:04:02) 
bazı diziler vardır, doğru zamanda izlemek gerekir. dediklerinde biraz öyle diziler. benim stresli, yoğun olduğum zamanlarda izlemem mümkün değil. ama sakin huzurlu kaygısız olduğumda çok keyifle izliyorum


  • avatar is back  (15.12.20 14:06:30) 
@sir gawain o efekt değil.


  • owaki  (15.12.20 14:09:04) 
Yani? Izlemeyebilirsiniz herkesin kendi zevki. Ben de bayiliyorum mesela, oha nasil izlenmez bu demiyorum ama.
Ayrica avatar +1. Friends’i bir kere denedim hiic sevmedim, yillarca izlemeyip beklettim, sonra asigi oldum. Her seyin bir zamani var. bazen ileride, bazen hic.

  • mor oje  (15.12.20 14:10:45) 
friends taaa 1994'te başlamış bir dizi. dönem eski, kıyafetler, eşyalar, çekimler, espriler her şey gözünüze demode görünebilir, çünkü onlar o zamanın modasıydı. az da olsa bazı şeylere gülebilmek için dönemin amerikan geyiklerine de hakim olmak gerekebiliyor. 80'lerde doğmadıysanız ve 90ları çocuk/genç yaşlarda deneyimlemediyseniz tüm bunlar çok sıkıcı gelebilir. friends benim en sevdiğim, neredeyse ezbere bildiğim, onlarca kez tekrar izlediğim bir dizi, ama bazı insanlar tarafından da sevilemeyebileceğini anlaşılır buluyorum.

günümüzde dizilerde gördüğümüz birçok espri ve hatta senaryo parçaları bu diziden alınma (bunun da bir öncülü seinfeld sanırım). hala da alıyorlar, alakasız türk dizilerinde bile buradan alınma fikirler görüyorum. tüm bunları zaten başka dizilerde belki görmüşsünüzdür ve size eski ve bayık geliyordur, olabilir.

yani çok zorlamayın tabii ki hoşunuza gitmeyebilir. espri tarzını da sevmeyebilirsiniz, herkes her şeyi sevecek diye bir şey yok. ben de himym seyredemedim misal. seinfeld'i de izleyemiyorum ki onun da apayrı bir efsane olduğunu bilmeme rağmen. belki zamanı gelebilir, belki gelmez.

bu arada owaki+1 onlar efekt değil, gerçek seyirci. bölümler tiyatro model çekilmiş, izleyicilerin tepkilerine göre değiştirilmiş espriler bile olmuş. yüzde yüzü böyle mi dizinin bilmiyorum ama büyük bir çoğunluğunda stüdyo seyircisi var, kahlahalar onların.
  • nimberjack  (15.12.20 14:29:55) 
yaşınız 28 altı ise hoşunuza gitmeyebilir.


  • mikahakkinen  (15.12.20 14:34:50) 
friends ve himym dizilerine ikişer sezondan fazla şans tanıdım. olmadı, gitmedi. karakterlere ısınamadım. hal böyle olunca o karakterin başına gelen bir olay beni güldürmüyorken başkası "abi inanamıyorum ross'a bak n'aptı" diye kahkahalar atabiliyor. misal ben de seinfeld'a danalar gibi gülerken o an yanımda olan birisi "ne gülüyorsun hacı bunun nesi komik?" diyor.

yine curb your enthusiasm dizisi. hata seneler önce başlık açmıştım "yahu bunu neden pek fazla kişi izlemiyor, neden o kadar popüler değil" diye sormuştum burda. çünkü kişesel tarihimin en komik dizisi curb your enthusiasm. nasıl gülmüyorlar, nasıl beğenmiyorlar aklım almıyor.

izleme, boşver.
  • duster  (15.12.20 14:42:12) 
@owaki

seni hayal kırıklığına uğratmak istemem ama o kahkahalar efektli ve hepsi montajlanıp kırpılmış gülüşler. friends'in canlı izleyici önünde oynandığı doğru ama bunu gerçek kahkahaları almaktan ziyade seyirci tepkisine göre kurguyu ve diyalogları editlemek için yapıyorlar. reaksiyon almayan yerleri değiştiriyorlar vs. zaten tek bir bölüm izleyen izleyici bile aynı kahkahaların birçok yerde kullanıldığını, kahkahaların her seferinde en doğru yerde başlayıp en doğru yerde bittiğini ve gerçek bir seyirci topluluğunun 6 saniye arayla üç espriye aynı tonda ve şiddetle gülemeyeceğini anlar.
  • sir gawain  (15.12.20 15:07:58 ~ 15:14:57) 
izleme


  • denizmaniaherif  (15.12.20 15:09:43) 
himym izledim ama bir süre sonra baydı, friends herkesin ağzında olduğu ve karakterler itici olduğu için hiç başlamadım, bundan sonra başlayacağımı sanmıyorum.


  • Uncle Sam  (15.12.20 18:27:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.