[]

kizilay neyime bakiyor?

gectigimiz persembe kan verdim, c.tesi mesaj geldi: "kaniniz uc kisiye can oldu" diye. bu mesaj benim hiv & hepatitlere sahip olmadigim anlamina gelir mi? sunun icin soruyorum: "bakmislar, temiz cikmisim ki saga sola vermisler" denebilirse rutin elisa'mi erteleyecegim pandemi de varken.




 
'Rutin' test yaptıran biri olarak, kendinizden emin olmadan kan mı verdiniz?

Sizin kanınızın başkasına verilmesi bu hastalıklara sahip olmadığınız anlamına gelmiyor. Bu konuda net bir bilgi, açıklama yok Kızılay tarafından. Ve galiba kan verirken size bir form dolduruluyor, formda bu hastalıklar kesin sahip değilseniz kan vermeniz bekleniyor. Böyle kafanızda kuşku varken kan vermeniz çok yanlış.

Kan verdiğiniz Kızılay merkezine gidip, verdiğiniz kana yapılan test sonuçlarını teslim alabilirsiniz. Anca bu şekilde bilgi sahibi olursunuz.
  • GoodMorningTeacher  (15.12.20 16:48:29) 
Alınan bütün kanlara HIV, Hepatit B-C ve Sifiliz testleri uygulanmaktadır.

www.kizilay.org.tr
  • ete summera  (15.12.20 16:51:54) 
sizi tebrik ediyor, ne güzel iş çıkarmışsınız diye. Hak etmişsiniz.


  • habarbey  (15.12.20 16:53:56) 
kan ve kan ürünleri yönetmeliğinin 15/3-c maddesine göre alınan tüm kanlara ABO, Rh D kan grubu, HBsAg, Anti-HCV, Anti-HIV 1/2, Sifiliz tarama testleri uygulanması zorunlu.


  • maybe one day  (15.12.20 16:56:46) 
Alınan tüm kanlara test yapılıyor, ama formda sorulan sorulara dürüstçe cevap vermezseniz, son 3 ay içinde (süre kısalmış olabilir) şüpheli veya eşcinsel ilişki sorusuna yanlış cevap verirseniz.

Ve de son 3 ay içinde böyle bir ilişki yaşadıysanız, pencere dönemi nedeniyle yakın zamanda bulaşılan HIV virüsünü tespit edemezler testlerde.

Düzenli kan bağışçısı olan, ama form sorularına doğru yanıt vermeyen bir biseksüel yüzünden birden fazla kişiye HIV'li kan verilmişti. Haberlere konu olmuştu.
  • John Bloor  (15.12.20 17:51:57) 
"kendinden emin olmak" ne goodmorningteacher? nasil bir eminlik bekliyorsun?


  • ateistanbul  (15.12.20 18:40:04) 
HIV misin hepatit misin emin değilsen e be kardeşim neden kan veriyorsun? Düzenli tarama yapmıyorlar diye biliyorum ben


  • Hallegadola  (15.12.20 19:41:02) 
secilip mi geliyorsunuz bilmiyorum ama eminlik nasil oluyor? "son zamanlarda SUPHELI ILISKIYE GIRDIM" gibi bir beyanim var mi?


  • ateistanbul  (15.12.20 19:45:05) 
"Alınan bütün kanlara HIV, Hepatit B-C ve Sifiliz testleri uygulanmaktadır. Test sonuçlarının ve bağışçı bilgilerinin 3.kişiler ile paylaşılması Kan Kanunu çerçevesinde yasak olup, güvenlik nedeni ile sms veya e-mail yolu ile bağışçılarımız ile paylaşamamaktayız.

Test sonuçlarınız ile ilgili olumsuz bir durum söz konusu olduğunda kişiye özel bilgilendirme yapılmaktadır.Eğer sonuçlar normal ise herhangi bir bilgilendirme yapılmamaktadır."
  • ateistanbul  (15.12.20 19:48:35) 
?
rutin elisa testi yaptırıyorsan, tek partnerli değilsin, anlamında yorumluyoruz.
haliyle şüpheli ya da şüphesiz ama geçmişini pek bilmediğin, senelerdir tanımadığın insanlarla ilişkiye girmiş olabilirsin. yoksa niye rutin elisa yaptırıyorsun.

son 100 gün içindeki Hiv i tespit edemediklerini de hatırlattı arkadaşlar(pencere dönemi).
bu yüzden herkes endişelerini dile getirdi.

kendi sağlık kontrolünü Kızılaya bağışladığın kan üzerinden yapıyorsun. O kan 3 insana verilmiş hem de. Bundan endişe duymayalım mı
  • esref  (15.12.20 20:10:53 ~ 20:13:32) 
"rutin elisa testi yaptırıyorsan, tek partnerli değilsin, anlamında yorumluyoruz."

tam olarak bu yuzden std'ler, hepatit'ler ucuyor. sen ve senin gibi insanlarin varligi beni rutin teste itiyor. "teste giriyorsa bir sorun vardir" kafasi 18. yy.'da bitmeliydi oysa.
  • ateistanbul  (15.12.20 20:20:47) 
Rutin std testi yaptırmak herkesin yapması gereken bir şey zaten arkadaşlar, alooo. Hem belli ki kendiniz test yaptırmıyorsunuz, hem de düzenli test yaptırdığı için her halükarda sizden daha güvenli durumda olan birine aklınızca ayrımcılık yapıyorsunuz burada kan verme gibi güzel bir iş yaptığı halde. Öh yani.

Soruya cevap: Evet sahip olmadığın anlamına gelir.
  • love my way  (15.12.20 21:07:55) 
Rutin testleri yaptırmak evet herkesin yapması gereken bir şey de eğer şüphen varsa kendinden o zaman kanını vermezsin. Testini yaptırır sonucuna göre kan verirsin. Kan verdikten sonra benim kan temiz ki verdiler başkalarına, o zaman elisa yaptırmama gerek yok demezsin. Türkçeyi sağdan sola okumak gibi bir şey bu.


  • Hallegadola  (15.12.20 22:04:31) 
sevgili hallegadola,

kendimden suphemin oldugunu/olmasi gerektigini tam olarak nereden cikardigini izah edersen sevinirim. turkce yazmama ragmen yazdiklarimla okuduklariniz/algiladiklariniz arasinda keskin bir fark oldugu asikar. yine de turkce'yi ortak dil kabul ederek bu farkin nereden kaynaklandigini bulmaya calisalim; soldan saga, yukaridan asagi, diledigin sekilde.
  • ateistanbul  (15.12.20 22:20:20) 
"rutin test" sizin icin "kendimden rutin olarak supheleniyorum" demek mi? durum sandigimdan da vahim.

love my way, i love your way!
  • ateistanbul  (15.12.20 22:25:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.