[]

hem shengen hem abd vizesine beraber basvurmak

vizeler genelde pasaport suresi kadar verildigi icin 1.5 yil kalan pasaportumu yeniledim. 10 yillik aldim. sirketin avrupa'da ofisi var. oradan yardimci olacaklar. diyorum hazir pasaportum yeniyken abd vizesine de basvurayim. bu durumla ilgili olumlu\olumsuz\ faydali olabilecek fikrinizi alabilir miyim? mumkun mu? degil mi? suna dikkat et, sunu da yap gibi fikirler. tesekkurler.




 
ikisi farklı yerden çıktığı için, önce birine sonra diğerine başvurursun, olumlu/olumsuz bir durum oluşturmaz. bende 2si de vardı herhangi bir faydası ya da zararını görmedim.


  • lcha  (15.12.20 11:32:43) 
pasaport süresi kadar verilen bir schengen vizesi hiç duymadım. İş için alınan multi-pass vizeler uzun süreli olsa da bir 10 yıllık Amerikan vizesi gibi olmuyor ve de alınan ülkeye göre bayağı fazla farklılık içeriyorlar. Bu nedenle 6'şar aylık periyotlar ile vize süresini başlatmaları da mümkün, direk 2 yılı da basabilirler, ama bundan uzunu için ciddi bir vize geçmişi ve neden gerekiyor ki alınabilsin. (Tabi yine de alınmaz değil)

Bunun yanında benim 1 yıllık süresi kalmış pasaportuma 2 yıllık vize verildiği de oldu. Bu durumda iki pasaportu birlikte taşımak zorunda kalıyorsunuz.

Amerikan vizesi için de; 2 yıllık süresi kalmış pasaportu ile arkadaşım 10 yıllık Amerikan vizesi aldı. Kaldı ki kimse Amerika vizesine tam 10 yıl süresi kalmış pasaport ile başvurmuyor ama adamlar 10 yıllık vize veriyor.
  • cursor  (15.12.20 12:26:17) 
schengen turist vizesini pasaport süresi kadar vermezler.

amerikan vizesi ise eğer yamuk bir durum yoksa (sabıka vs) 10 yıllık verilir, o da pasaport süresi kadar değil. doğrudan 10 yıl olarak veriyorlar. elimdeki vizenin süresi, pasaportun süresinden daha uzun.

pasaport süresi kadar vize veren şimdiye dek duyduğum tek ülke Kanada.
  • fever  (15.12.20 13:06:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.