Giriş
(1)

Fotoğraf lensi

black mamba
düğün fotoğrafı için hangi lens uygundur? Tele bir objektif gerekir sanırım. Sonuçta insanların dibine kadar girmem rahatsız edici olur. Canon 24 70 ve 70 200 alayım diyorum ama 70 200 çok pahalı ve hantal. Bunlar yerine 24 105 de olabilir ama hem 105 yeterli olur mu bilemedim hem de diyafram 4 s
düğün fotoğrafı için hangi lens uygundur? Tele bir objektif gerekir sanırım. Sonuçta insanların dibine kadar girmem rahatsız edici olur. Canon 24 70 ve 70 200 alayım diyorum ama 70 200 çok pahalı ve hantal. Bunlar yerine 24 105 de olabilir ama hem 105 yeterli olur mu bilemedim hem de diyafram 4 stop. Ya da 135 f2 var. Ya da 70 200 yerine aynı aralıkta alternatif bir şey de olabilir. Ne ile çekim uygun olur?
0
black mamba
(05.06.21)
135mm f2 dış çekim gelin damat fotoğrafı için uygun ama kapalı alanda açısıyla maymun eder. ona denk açıda bir lens kullandım, çok sınırlı kullanım alanı. 85mm f1.2 çok daha kullanışlı olur, tabii fiyatı tuzludur ama portre için daha iyi bir açı bulamazsınız. 24-105mm f4 ile kombinlenirse tadından yenmez. 24-70, 70-200 tarzı bir set bence profesyoneller için, zaten o iki lensi olan fotoğrafçıda 85mm veya 135mm de olur.
0
phoarbix
(05.06.21)
(4)

İşyerinde toksik tiplerle mücadele

redskull
Özellikle memurlar için soruyorum. Süreki mobbing yapan sorunlu amirlerle mücadelede ana akım olarak savaş veya kaç yöntemleri akla geliyor. Şikayet, birim değişikliği vs. gibi. Bunların dışında neler yapılabilir?
Özellikle memurlar için soruyorum. Süreki mobbing yapan sorunlu amirlerle mücadelede ana akım olarak savaş veya kaç yöntemleri akla geliyor. Şikayet, birim değişikliği vs. gibi. Bunların dışında neler yapılabilir?
0
redskull
(05.06.21)
Sikayet, birim değişikliği vs olarak gösterdiğin şeyler savaşma ve kaçma yöntemleri değil sadece kaçma yöntemleri gibi. Savaş yöntemi görev tanımını bilip görev tanımı dışında bişey istenildiğinde açık açık yapmıyorum demektir. Görev tanımını, yanlış uygulamaları bilip onlara bişekil dur dersen savaşmış ve bişekilde karşıyı durdurmuş olursun.
0
j r r tolkien hayrani
(05.06.21)
Sikayet vs edemem diyorsunuz. Baska sektor deneyemez misiniz? Birim degistirmiyorlar mi?
0
gelmeistemem
(05.06.21)
Nasil mobbing yapıyorlar mesela? Ozelden de yazabilirsiniz ifsa olmaktan korkuyorsaniz.
0
gelmeistemem
(05.06.21)
Memursanız mobbing uygulayan amiri atlayarak, aşağıdan yukarıya dilekçe ile şikayet edebilirsiniz. Bu sizin kanunen hakkınız.
0
ruhen hastayim ben
(05.06.21)
(5)

Askeri tabiplerin rütbesini nasıl anlıyoruz?

redskull
Beyaz önlüğün üzerine apolet mi takılıyor mesela? Bir de muayene ettiği ondan daha üst rütbeliyse nasıl oluyor, kendi alanı dahilinde emir verebiliyor mu üstüne?
Beyaz önlüğün üzerine apolet mi takılıyor mesela? Bir de muayene ettiği ondan daha üst rütbeliyse nasıl oluyor, kendi alanı dahilinde emir verebiliyor mu üstüne?
0
redskull
(05.06.21)
Yaka kartı oluyor.
0
dissendium
(05.06.21)
askerliğimde er olarak herkese komutanım çektiğim için farketmiyordum. (ya da dikkat etmiyordum) emir konusuna gelince aklıma bir hatıram geldi. bitik durumdayım üç gün istirahat verdi git yat yatağında dedi. takım komutanı işler birikti gel bunları yap istirahat neymiş dedi. dinlenemeden işleri yaptım ama daha da kötü oldum. sonraki hafta tekrar gittiğimde beni görünce "sen niye geldin tekrar?" diye sordu. "komutanım istirahat edemedim böyle böyle oldu" deyince adam birden hiddetlendi. benim birliğin tabur komutanı binbaşıyı aradı. (kendisi de binbaşıydı) binbaşıya atar gider yaptı "ben eşek başımıyım. benim rapor verdiğim er nasıl işbaşı yaptırılır, başına bir iş gelse hesap verecek misiniz, senin takım komutanını oraya gelirsem bilmem ne yaparım" a kadar gitti iş. bir hafta rapor verdi tekrar. "yataktan sadece tuvalet ve yemekhaneye gitmek için kalkacaksın" dedi revir çavuşuna da "hergün bu erin durumunu bana rapor edeceksin" diye de fırça kaydı.

kıssadan hisse; emir komuta vardır ast-üst personel yönetmeliği neyse uyuluyordur ama sağlık meselesi öncelikli konu olduğu için askeri tabibin verdiği emri/raporu kimse ezemez. ben öyle gördüm.
0
phonex
(05.06.21)
Genc olanlar onluk ustune rozet takiyorlar, ustunde yildiz falan oluyor.
yasli olanlari zaten tanimiyorsan kotu seyler yasatabilirler onlar takmiyor.
0
divit
(05.06.21)
rozet boyle biseydi

www.necatibey.net
0
divit
(05.06.21)
Bir tabib binbaşı var diyelim. Karacı, denizci farketmez bir albay hasta ise binbaşı ile arasında hasta-tabib ilişkisi oluyor. Ayrıca eğer üst rütbede de olsan emir-komuta zincirinde değilsen başka bir birlikteki askere emir veremezsin.
0
1917
(05.06.21)
(3)

browser oyunlarına ne oldu?

reavelyn
selam duyuru,eskiden ogame, popomundo, thecrims, klansavaşları, hükümdarlar falan vardı. bu tarz oyunlara ben hastaydım, hala da olsa oynarım, ama bunların yenisi yok mu? ne aldı bunların yerini? siz ne oynuyorsunuz?
selam duyuru,
eskiden ogame, popomundo, thecrims, klansavaşları, hükümdarlar falan vardı. bu tarz oyunlara ben hastaydım, hala da olsa oynarım, ama bunların yenisi yok mu? ne aldı bunların yerini? siz ne oynuyorsunuz?
0
reavelyn
(05.06.21)
Gameforge'un oyunları duruyor.
O Game'de duruyor.
The Crims ve İkariam oynuyorum.
Metal Damage vardı o bir anda yok olmuştu hala özlerim.
Yenileri hakkında bir bilgim yok.
Adventure quest world, battle on, glatior ve seafigt iyiydi.
0
Başkalaşım
(05.06.21)
Çoğalan mobil cihaz kullanımı ile web sitesinden ziyade uygulama çılgınlığından dolayı kullanmaya da üretmeye de ilgi azalmıştır muhtemelen.

Yazı tabanlı bir şeyler oynamaya da kolay ikna edilmez sanırım gözünü dokunmatik sisteme açmış kişiler.
0
hedep
(05.06.21)
Mobil oyunlar çok daha fazla para ettiği için şirketler onlara yöneldi. Bu oyunların da oyuncuları / kitleleri var statik, büyümüyor, o yüzden işte update almıyor, bug'lar fix'lenmiyor, sunucular güncellenmiyor falan filan.
0
plutongezegendegilmi
(05.06.21)
(1)

Bir programın aktivasyon kodu nasıl silinir?

wermillion
Merhabalar, durumum şu şekilde:İki ay önce pc hard disk yandı yenisi ile değişti, Premier+ 2 Embriodery diye bilgisayarlı nakış makinesi için nakış tasarım programı kullanıyordum, geçenlerde kurmaya çalışırken şu uyarıyı verdi: "You have exceeded the number of activations for this Activation Code. P
Merhabalar, durumum şu şekilde:

İki ay önce pc hard disk yandı yenisi ile değişti, Premier+ 2 Embriodery diye bilgisayarlı nakış makinesi için nakış tasarım programı kullanıyordum, geçenlerde kurmaya çalışırken şu uyarıyı verdi: "You have exceeded the number of activations for this Activation Code. Please contact software support for more information."

Bu bilgisayarda aktivasyon limitini aşmışım kısacası, Destek forumundan aramanız lazım üreticiyi dediler ama konuşma ingilizcem o kadar da iyi değil yazmasına yazıyorum fakat web sitesinde o kısım da sürekli hata veriyor, mesajım gitmiyor üreticiye.

Şöyle bir yardım makalesi buldum dedim bu sefer olur belki fakat yönlendirmelerde aktivasyon kodunu silmeye dair bir şey yok:

"You can move your activation to another computer.

In the Utilities page of PREMIER+™ 2 Configure click the Activate button and sign in to your Registration account.
On the Enter Your Product Activation Codes page click 'I would like to remove my Activation from this computer'.
Click OK to remove the activation from the computer.
You will then be able to install and activate your software on another computer.

Your activation code is in your registration entry."

Acaba nereye gömülü bu kod? Yeni Windows kuruldu Hdd değişti hala sinir ediyor beni. Kayıt defteri düzenleyicisinden de bir şey bulamadım. Yardımcı olabilecek birileri var mı?
0
wermillion
(05.06.21)
harddisk degismis zaten. eski aktive olan bilgisayarda aktivasyonu kaldirabilirdin. su anda musteri hizmetlerini aramaktan baska yapabilecegin birsey yok. mevcut bilgisayar da zaten aktivasyon bulunmuyor.
0
crucio
(05.06.21)
(1)

kedimdeki problem ve farklı vet yorumu

bugisme
dişi kedimin mesanesinde taş var, iki ayrı vete gittim, birisi film+ kan tahlili yapıp, kan değerlerinin iyi olduğunu ama taş için, istanbuldaki ünlü ve pahalı bir hayvan hastanesine profösör hocama gidin ameliyat etsin dedi. benden 600 lira alıp gönderdi.ama bulunduğum yerdeki vet de film çekti ve
dişi kedimin mesanesinde taş var, iki ayrı vete gittim, birisi film+ kan tahlili yapıp, kan değerlerinin iyi olduğunu ama taş için, istanbuldaki ünlü ve pahalı bir hayvan hastanesine profösör hocama gidin ameliyat etsin dedi. benden 600 lira alıp gönderdi.

ama bulunduğum yerdeki vet de film çekti ve sonda ile kurcalayıp durumu bir hafta gözlemledi, taşın mesanede olduğunu ama ameliyatlık bir durum olmadığını, hayvanı gereksiz yormamak gerektiğini söyledi ve kotervin adında bir ilaç verin 2cc dedi. üriner sistem maması verdi ve gelmenize gerek yok dedi. ücret almadı.

şimdi iki ayrı vet, iki ayrı yorum. kedimde ciddi bir yaşamsal sıkıntı yok, sıkıntısı az az çiş yapmasıydı, üstüste tuvaletine gitmesiydi, ara sıra da kan görüyordum çişinde.

sorum şu: bu verilen mama taşın erimesini sağlar mı? yoksa bundan sonra taş oluşmasına karşı önlem mi? ne yapacağımızı şaşırdık açıkçası.
0
bugisme
(05.06.21)
Arkadaşlarımın üriner problemleri olan kedileri sıkıntılı dönemlerde o üriner mamaya geçiyor, sonra düzeliyor. Onunki kronik olduğu için böyle devam ediyorlar.

Ameliyat için bir alternatif de Avcılar'daki veterinerlik fakültesi hastanesi. Ama tıp fakültesi hastaneleri gibi git gelli, bazen kalabalık, yorucu bir yer. Başka bir soruda Tuzla'ya yakın veteriner sormuşsunuz, Avcılar'a gitmek kediye de size de işkence olabilir ama orada hem uzmanlar görür hem de ameliyat gerekiyorsa daha ekonomik olur.
0
kobuzchu kiz
(05.06.21)
(1)

Ziraat Mobilden KYK Öğrenim Kredisi Ödeme seçeneği kalkmış?

Uncle Sam
Nereden ödeme yapabiliriz?
Nereden ödeme yapabiliriz?
0
Uncle Sam
(05.06.21)
İnternet Vergi Dairesi üzerinden kredi kartıla ödeme yapılabiliyor.
0
Jazz
(05.06.21)
(3)

Kargo firması önerisi

Başkalaşım
Selam. Arkadaşım başka şehirden bana kol saati gönderecek. Hangi firma bu işi sıkıntısızca halleder? Ekstra olarak dikkat etmemiz gereken bir şey var mı?
Selam. Arkadaşım başka şehirden bana kol saati gönderecek. Hangi firma bu işi sıkıntısızca halleder? Ekstra olarak dikkat etmemiz gereken bir şey var mı?
0
Başkalaşım
(05.06.21)
ups mantıklı.
0
psychosocialll
(05.06.21)
ups disinda ne olursa olsun demeye gelmistim ben de. ne kadar kargo geldiyse hepsinde sorun yasadim. bir seferinde tum gun adreste oldugumuz halde geldik bulamadik dediler ve ertesi gun de tekrar getirmek yerine gondericiye geri gonderdiler kargomu. son seferde kargo bulundugum sehire geldi ve 3 gun subede bos bos bekledi. takip icin sitesinde yazan ongorulen teslimat tarihinden 3 gun sonra o da benim twitter'dan ve musteri hizmetlerini arayarak bolca taciz etmem sayesinde teslim edildi. o sehirde 5 gun kalacaktim yani neredeyse yine alamayacaktim kargomu. sikayet var'a filan baktigimda insanlarin benim gibi 10-15 gun kadar beklediklerini yazdiklarini gordum hatta. farkli adreslerde de yasadim yani tek bir subeyle ilgili degil 3 farkli adreste de sorun yasadim kendileriyle. surat kargo bile daha iyi ups'ten. kullanmanizi tavsiye etmem. ben aras ve yurtici ile sorunsuz calisiyorum. ama gonderici ve alici subeler ozelinde de sorunlar yasanabiliyor biraz sans isi yani. bizim surekli adresin aras ve yurtici subeleri cok iyi calisiyor.
0
in vino veritas
(05.06.21)
@in vino veritas

Ups'yi hiç deneyimlemedim, sayenizde de bir daha kullanmam. İnternet alışverişlerinde yurtiçi,mng,aras,hepsijet ve sürat'i kullanmıştım. Her halde en iyisi yurtiçi gibi.
0
🌸Başkalaşım
(05.06.21)
(2)

Burası neresi? [istanbul]

avatar is back
https://twitter.com/mrt_ongun/status/1400911336243183616?s=21
0
avatar is back
(05.06.21)
karşıda anadolu hisarı görünüyor. muhtemelen bebek-aşiyan tarafında bir yer ama tam olarak bilemicem.
0
nathanieltroy
(05.06.21)
rumeli hisarı ile aşiyan feneri arasında bir yer.
0
rose parks
(05.06.21)
(1)

excel hücre değerine göre renklendirme

tabudeviren
mesela hesaplar sonucu hücre değeri %60 çıktı. hücreyi %60'lık oranda renklendirebilir miyim?
mesela hesaplar sonucu hücre değeri %60 çıktı. hücreyi %60'lık oranda renklendirebilir miyim?
0
tabudeviren
(05.06.21)
buck rogers
(05.06.21)
(5)

Retro counter-strike

ir mania
Kantır gibi ama eski silahlarla da oynanabilen bir oyun var mıdır? Kantırda hatırladığım kadarıyla hep modern silahlar ve mekanlar vardı.
Kantır gibi ama eski silahlarla da oynanabilen bir oyun var mıdır? Kantırda hatırladığım kadarıyla hep modern silahlar ve mekanlar vardı.
0
ir mania
(05.06.21)
Battlefield 1942
Call of Duty II

Yoksa daha da mı eski?
0
heritage
(05.06.21)
Kantır tarzı. Bu dedikleriniz senaryolu bölüm geçe geçe bitiyor
0
🌸ir mania
(05.06.21)
Battlefield 1
0
RojoElefante
(05.06.21)
@ir mania
Multisi var?
0
heritage
(05.06.21)
Multi değil de bota karşı yok bildiğim kadariyla. Benim istediğim kantırın retro hali iste başlıktaki yazdigim gibi. Tannenberg diye bi oyun indirmiştim o aradigim gibi sanmistim sadece online oynanıyormuş
0
🌸ir mania
(05.06.21)
(4)

WhatsApp sohbetleri ios'tan Android'e nasıl aktarılır?

cikmaz sokak
iPhone'dan Android'e geçiş yapmış ve WhatsAppsohbet geçmişini aktarabilmiş biri var mı? Zirainternette arattırınca çıkan sonuçların çoğunudenedik ancak sonuç alamadık?Peşin not: rica ederim ios'tan Android'e geçilir mi kafasındakiler fikirlerini kendilerine saklasınlar.
iPhone'dan Android'e geçiş yapmış ve WhatsApp
sohbet geçmişini aktarabilmiş biri var mı? Zira
internette arattırınca çıkan sonuçların çoğunu
denedik ancak sonuç alamadık?

Peşin not: rica ederim ios'tan Android'e geçilir mi
kafasındakiler fikirlerini kendilerine saklasınlar.
0
cikmaz sokak
(05.06.21)
2021'in teknolojisinde bu tam olarak yapılamıyor hocam. ben neredeyse 1 ay uğraştım, sağda solda önerilen tüm yöntemleri denedim ama en son pes etmek zorunda kaldım. iostan androide, androidden de iosa aktarılamıyor whatsapp mesajları.

2 sene falan geçti gerçi benim denememin üzerinden. bu sürede yeni bir yöntem çıktıysa birileri yazsın da öğrenelim.
0
hadsafhada
(05.06.21)
Settings > Chats > Chat Backup > Google Drive Settings
bu kısımda google hesabınızla senkronize edip tüm mesaj içeriklerinizi (text, image, video) backup edebiliyorsunuz.

geçeceğiniz yeni cihazda bu tanımlamaları yaptıktan sonra hali hazırda google drive üzerinde bir backup bulduğunu restore etmek isteyip istemediğinizi soruyor. restore et seçeneğini kabul ederseniz olduğu gibi yeni cihaza geliyor.

android > android böyle yaptım ios oluyor mu bilmiyorum bir denerseniz.
0
phonex
(05.06.21)
ios WhatsApp yedek için iCloud kullanıyor, Google drive değil.
0
🌸cikmaz sokak
(05.06.21)
yok çözümü...
0
jelly bear
(05.06.21)
(1)

Adobe premierede en düşük boyutlu ve nispeten kaliteli render

olaylar olaylar
Nasıl alabilirim? 1 saatlik video var convert etmeden düşük boyutu elde etmek istiyorum.
Nasıl alabilirim? 1 saatlik video var convert etmeden düşük boyutu elde etmek istiyorum.
0
olaylar olaylar
(05.06.21)
h264 (mp4) formatında hazır presetlerden mobil için olanları seçebilir, veya bitrate düşürerek istediğiniz boyuta yakın render alabilirsiniz.
0
komikolmakuzen
(06.06.21)
(2)

Aşı Çıkmış

alen
Merhaba bana aşı çıkmış ama hemen olmak istemiyorum. 15'inde hastane randevum var, doktorumla bir görüşüp ondan sonra olmak istiyorum. Süresi var mı bu aşı olayının? Yani 10-15 gün sonra olmak istesem olabiliyor muyum?
Merhaba bana aşı çıkmış ama hemen olmak istemiyorum. 15'inde hastane randevum var, doktorumla bir görüşüp ondan sonra olmak istiyorum. Süresi var mı bu aşı olayının? Yani 10-15 gün sonra olmak istesem olabiliyor muyum?
0
alen
(05.06.21)
Yok. Eşim sağlık çalışanı, daha 15 gün önce oldu aşısını.
Sağlık çalışanlarına çıktığı zaman ne zamandı hatırlamıyorum ama epey oldu sanki.
0
somethinginthewayshemoves
(05.06.21)
hak kazandıktan sonra istediğiniz zaman olabilirsiniz de bu memlekete güven olmaz. siz aşı olmaya karar verene kadar aşı biter, yok efendim, ikinci doz 30 günde olunacakken aşı yokluğundan 60 güne çıkarılır, sivri zekalının teki aşı yokluğunu görüp "hak kazanıp x ay içinde olmayanlar hakkını kaybeder" diye genelge çıkarır.

nenize lazım. çıkar çıkmaz olun.
0
kibritsuyu
(05.06.21)
(1)

En yaygın aşı hangisi dünyada

regina phalange
Biontech mi?
Biontech mi?
0
regina phalange
(05.06.21)
covid19.trackvaccines.org

buradaki sayılara bakılırsa biontech aşısı 85 ülkede onaylanmış görünüyor. oxford/astrazeneca aşısı ise 99 ülkede onaylı. buradan yola çıkarsak oxford/astrazeneca ve biontech aşıları en yaygın gibi duruyor.
0
nathanieltroy
(05.06.21)
(3)

ford fiesta gösterge çerçevesi

kafadanfillo
arkadaşlar 98 model arabamın fiesta gösterge çerçevesi kırık, çatlak kötü durumda. çok araştırdım bir yerde buldum 500₺ dediler. sizce buna bu kadar para vermeye değer mi? alırsam kendim takabilir miyim?
arkadaşlar 98 model arabamın fiesta gösterge çerçevesi kırık, çatlak kötü durumda. çok araştırdım bir yerde buldum 500₺ dediler. sizce buna bu kadar para vermeye değer mi? alırsam kendim takabilir miyim?
0
kafadanfillo
(05.06.21)
facebook gruplarına sordunuz mu orada daha uygun parçacılar olabiliyor
0
karsiyakaliyiz
(05.06.21)
sordum oradan gördüm:( teşekkürler
0
🌸kafadanfillo
(05.06.21)
istanbuldaysanız atatürk oto sanayiden daha ucuza bulma ihtimaliniz var
0
kahoan
(05.06.21)
(1)

İngilizce-türkçe chrome uzantısı

anti-kahraman
merhaba bir uzantı vardı, imleci bilmediğiniz ingilizce kelimenin üzerine getirince size türkçesini veriyordu. Neydi o?
merhaba bir uzantı vardı, imleci bilmediğiniz ingilizce kelimenin üzerine getirince size türkçesini veriyordu. Neydi o?
0
anti-kahraman
(05.06.21)
phonex
(05.06.21)
(2)

Oyun CD'ini Steam'e aktarma

dizicolleague
Orijinal oyun cd'm var. Laptopumda dvd okuyucu olmadığı için yükleyemiyorum. Başka bir PC'ye oyunu yükleyip Steam hesabıma aktarıp, laptopumdan giriş yaparak Steam'den indirip kurabilir miyim?
Orijinal oyun cd'm var. Laptopumda dvd okuyucu olmadığı için yükleyemiyorum. Başka bir PC'ye oyunu yükleyip Steam hesabıma aktarıp, laptopumdan giriş yaparak Steam'den indirip kurabilir miyim?
0
dizicolleague
(05.06.21)
oyunun cd'keyini steam'e ekleyebilirsen (games > activate a product on steam), steam'den oynayabilirsin. her oyunu ekleyemezsin ama oyunun steam'de eklenebilmesi şeklinde anlaşması olması gerekli. eklenmiyorsa yapabileceğin bir şey yok.
0
malheiros
(05.06.21)
başka birinin dvd okuyucusunun yardımıyla iso dosyası oluşturup sanal cd sürücüsü olarak açabilirsin belki
0
efruz
(05.06.21)
(9)

Yatakta yaşanır mı?

Piukh
Son zamanlarda bu alışkanlığım iyice yapıştı üzerime ve artık yatakta yaşamaya başladım gibi hissediyorum. Mesela kahvaltımı yaptım ve şimdi kahvemi alıp kitap okuyacağım yatağa yöneliyorum hemen, çalışırken yatak, film izlerken yatak, dur utube'a bakayım yatak... Yatağı toplayamaz oldum. Evde yalnı
Son zamanlarda bu alışkanlığım iyice yapıştı üzerime ve artık yatakta yaşamaya başladım gibi hissediyorum. Mesela kahvaltımı yaptım ve şimdi kahvemi alıp kitap okuyacağım yatağa yöneliyorum hemen, çalışırken yatak, film izlerken yatak, dur utube'a bakayım yatak... Yatağı toplayamaz oldum. Evde yalnız yaşıyorum ve yatak, yatak odasında. Çalışma odası var, salon var ama ben yine yatağa gidiyorum. Verimlilik açısından da bir şey değişmiyor gibi zaten masada da verimli çalışamıyorum ama hoşuma gitmeyen bir tarafı var.

Siz ne düşünüyorsunuz, var mı böyle huyunuz?
0
Piukh
(05.06.21)
psikoloji uzmanları yatağın yatmak için kullanılmasını öneriyor ama bana göre bir sorun yok.

bildiğim kısım beden olduğundan onunla ilgili yorum yapabilirim. vücut sağlığın açısından sürekli uzanır durumda olmak pek iyi değil. yatakta ve kimi zaman oturuyor kimi zaman yatıyor kimi zaman köpek pozisyonunda duruyorsan yine sorun yok tabii. sabit kalmak kötü.
0
d e j i n
(05.06.21)
Yatak yatmak icindir desturuylaym yasiyorum :D yatakta yemek asla yemem, bir sey icmem. Ha toplamiyorum da ama her seyi tek yerde yapma fikri irrite ediyor. Evde pijamayla da oturmam mesela.
0
kuehles blondes
(05.06.21)
Valla yaşanmaz bence. Hani ben de sabahları yataktan çıkmakta zorlanıyorum, tel karıştırıyorum falan ancak her şeyi yatakta yapma boyutu da ayrı bir olay bence

Haa ev küçüktür, stüdyo daire tarzındadir ve pek eşya yoktur o ayrı. O zaman bir mecburiyet olayı olur ancak onun ötesi biraz sıkıntılı bence. Kendini düşünmüyorsan yatağı düşün, o kadar üstüne gitme.
0
j r r tolkien hayrani
(05.06.21)
İnşallah evlenince düzelirim ya. Aynı dert bende de var.
Yatakta çay kahve içmek mi dersin meyve sebze yemek mi istersin. Film YouTube ayip film hepsi yatak. Düşünmek için yatak
0
allah yazdiysa bozsun
(05.06.21)
Çevremde birisi böyle dese depresyonda mısın bir doktora git derdim.
0
zoghurt
(05.06.21)
Takinti etmissiniz bence cok rahat bi koltuk olsa belki salona yonelirsiniz yatak gibi yayilabileceginiz bi koltuk? mevzu sadece yatmak degil yatak odasindan ayrilmamak
0
ala09
(05.06.21)
www.cnbc.com
Şu haber geldi aklıma.

zoghurt +1
0
kobuzchu kiz
(05.06.21)
Zoghurt +1. Yatak size tam olarak ne ifade ediyor? Güvenli alan? Konfor alanı? Sığınma ihtiyacı? Korkular, sorumluluklardan kaçınmak? Bu öyle basit bir durumdan öte bir şey gibi görünüyor biraz.
0
Phoebe
(05.06.21)
Yok. sabah 5 gibi çıkıyorum yataktan akşam da 22.00 gibi giriyorum. Yatakla münasebetim bu kadar. Başımı koyunca uyurum, saat çalınca kalkarım. Yani bu bağımlılık gibi bir sey değil ki, çalışmak için masaya gideceksin, bir iki hafta yapınca zaten düzelir her şey.
0
velvetmorning
(05.06.21)
(9)

G-shock benzeri Kol saati önerisi

aslil
Erkek için hediye olacak. Spor giyim için. G-shock düşünüyordum ama bu saatlerin çapları çok büyük, arkadaşımızın bilekleri ince. G-shock Benzeri önerisi olan var mı teşekkürler.
Erkek için hediye olacak. Spor giyim için. G-shock düşünüyordum ama bu saatlerin çapları çok büyük, arkadaşımızın bilekleri ince. G-shock Benzeri önerisi olan var mı teşekkürler.
0
aslil
(05.06.21)
garmin'in büyük gps'li saatleri mevcut.
0
evimin paspasi
(05.06.21)
Baby g serisine bakabilirsin
0
kaptan memo
(05.06.21)
G-shock'un yeni çıkan serisi GA-2100'e bakın. Yürüdü gitti bu seri. İnce kasa yapısıyla ince G-shock arayanlar için çok güzel bir tercih.
0
Başkalaşım
(05.06.21)
@baskalasim selam bro GA2100 serisinde safir camli model secenegi var mi
0
kosun lan mevzu var
(05.06.21)
@kosun lan mevzu var
Selam dostum. GA-2100'lerde safir cam yok. Safir cam demek maliyet demek dolayısıyla fiyat artışı demek. Çizilme konusunda hassassanız emin olun mineralde işinizi görür. Yıllardır kullandığım bir sürü mineral saatim var çizik bulamazsınız


Ha benim işim dağda bayırda derseniz
Şu modellere bakmanızı öneririm :
youtu.be
0
Başkalaşım
(05.06.21)
@baskalasim teşekkürler bro .

safir cam çok maliyetli bir şey değil aslında. 800 liralık isviçre markalarında bile safir cam oluyor. evet kasası dandik ama safir cam sayesinde uzun yıllar kadranı net şekilde görebiliyoruz. mineral cam ne kadar sağlam olursa olsun en ufak çarpmadan (ki bilek her yere çarpılır) kılcal çizikler oluşması kaçınılmaz diye düşünüyorum.

g-shock konusunu araştırdım. titanyum kasa ve safir cam modelleri de varmış fakat çok sınırlı sayıda ve aşırı biçimsiz modellerde bu opsiyonları sunmuşlar. üzüldüm.
0
kosun lan mevzu var
(05.06.21)
G-shockun cok serisi var gecen ay bunu aldim

www.casio-intl.com

Emin olun gorundugunden daha klas, buyukte degil tavsiye ederim.
0
thesomberlain
(05.06.21)
@koşun lan mevzu var. Rica ederim
Evet çok pahalı değil ancak her firmanın bir kullanıcı kitlesine göre fiyat skalası var. G-shcok 100 dolarlık saat ama bizim gibi ülkelerde 90 dolara satılması bile fiyat açısından memnun edici.

Çarpma konusunda haklısınız. Şahsen darbenin kasadan çok cama gelmesinden yanayım. Ben saatlerimi çok dikkatli kullanan, allık fırçasıyla temizleyen biri olarak geçen gün saati demir vanaya çarptım. Allahtan cama geldi diye sevindim. Saat de mineral cam Seiko ve hiçbir şey olmadı.

G-shock her türden saat severin koleksiyonunda bulunan hoş bir saat. Ancak sizin de dediğiniz gibi aşırı biçimsiz, kaba modelleri var. İşte GA2100 serisi bu algıyı değiştirdi. Yine de söylemek istiyorum. Safir cam olsa mükemmel olurdu. Ben sizin yerinizde olsam alırdım. Zaten ga2100 için herkes ap royaloak çakması benzetmesi yaptı. Şimdi de birçok kullanıcı saati royaloak olarak modluyo. Safir cam mıhlaması bile yapan vardır mutlaka bir göz atın derim.
0
Başkalaşım
(05.06.21)
dw5600 en küçük ve klasik modeli.
0
Negy
(05.06.21)
(1)

turist rehberliği vs turizm rehberliği

haintospik
merhaba,biri 2 yıllık biri 4 yıllık olan bu iki bölüm arasındaki fark iş sektöründe tam olarak nedir ?ikisi de okul bitiminde dil + bakanlığın açtığı tura katıldıktan sonra rehber olmuyor mu ? başka fark var mı ? nette aradım da bulamadım.
merhaba,

biri 2 yıllık biri 4 yıllık olan bu iki bölüm arasındaki fark iş sektöründe tam olarak nedir ?
ikisi de okul bitiminde dil + bakanlığın açtığı tura katıldıktan sonra rehber olmuyor mu ?

başka fark var mı ?

nette aradım da bulamadım.
0
haintospik
(05.06.21)
Şimdiye kadar arasında hiçbir fark yoktu. Önlisans, lisans ya da bakanlık kursları sonrasında dil yeterliliği olup da kokart alan herkes profesyonel turist rehberi oluyor ve iş bulma sıkıntısı çekmiyordu.

Fark yoktu diyorum çünkü son birkaç aydır bakanlık ve tursab ve turebin de dahil olduğu bir görüşmede tursab'in yasa tasarısında önlisanslilarin dil şartı aranmaksızın Türkçe rehber olması konuşuldu. Kokartta hangi dil yazıyorsa o dilde rehberlik yapıldığından sadece yerli turiste ve düşük ücrete çalıştırılması gibi saçmalıklar önerildi. O sıralarda alan kılavuzluğu torba yasayla tekrar yürürlüğe girince ayyuka çıktı ve yasa değişikliği sümen altı edildi. Şimdilik rehberler açlıktan ölmemek için hala devlet desteği/kredisi talebinde bulunduğu için ve tureb de temsil ettiği insanlara habire atarlandığı için ne halt ediyorlar bilmiyoruz.
0
beetlejuice
(05.06.21)
(7)

Sağlık için yapılacak spor

goklerdengelenkarar
Selamlar. Böyle kas geliştirmek, ne bileyim savunma amaçlı dövüş sporu, eğlence amaçlı sporlar (futbol vs) değil de aadece sağlıklı bir yaşam dendiğinde bunu sağlayacak bir spor hamgisidir? Bisiklet tamam. Başka?Hafif olsum, vucudu zorlayarak olmasın. Ulaşışabilir bir spor olsn.
Selamlar. Böyle kas geliştirmek, ne bileyim savunma amaçlı dövüş sporu, eğlence amaçlı sporlar (futbol vs) değil de aadece sağlıklı bir yaşam dendiğinde bunu sağlayacak bir spor hamgisidir? Bisiklet tamam. Başka?

Hafif olsum, vucudu zorlayarak olmasın. Ulaşışabilir bir spor olsn.
0
goklerdengelenkarar
(05.06.21)
yuruyus, kosu, pilates, yoga
0
in vino veritas
(05.06.21)
yüzme.
0
phoarbix
(05.06.21)
hiit yapılabilir günde 10-15 dakikayı geçmeyecek şekilde.
0
xrated
(05.06.21)
Kas geliştirmenin neden sağlık için yapılmadığını düşünüyorsun ki, gençlikte kaslarını ne kadar güçlendirir korursan yaşlılığın o kadar sağlıklı geçer. 30 yaşını geçtikten sonra her sene kas kütlenden kalıcı kayıplar yaşarsın, bunu tolere edecek şekilde ağırlık çalışmadığında ileri yaşlarda kas kaybına bağlı sağlık sorunları yaşarsın.
0
Kaleci Saçlı Forvet
(05.06.21)
Doktorlardan hep pilates lafı duydum bu konuda. Uzun vadede vücuda gerekli hareketi esnetmeyi sağlayan bi spor olduğu için kadınlara ve erkeklere öneriyor doktorlar.

Hiit spor olarak yapılmamalı diye biliyorum. Bi amaç uğruna bir dönem yapıp bırakılmalı. Çünkü uzun vadede aslında kalbini falan çok yoruyo. Günlük spor yerine hiit yaparsan kalp problemleriyle karşılaşabilirsin yaşlılığında.

Doktorlar kalp için zayıfsan hafif tempo koşmak, kürek gibi sporları öneriyorlar. Kiloluysan koşmak sıkıntı tabi.
0
zimbirik
(05.06.21)
freeletics falan gibi appler olabilir ama doğru ayarlanmazsa baya zorluyor vücudu. muhtemelen daha hafif şeyleri yapan appler vardır. kas için etkiliymiş ama.

masa başı çok hafif şeyler için wakeout diye bir uygulama vardı ama bana pahalı geldi.
0
passion rules the game
(05.06.21)
on sekiz yıllık antrenör olarak çok net şekilde "sevdiğin spor hangisiyse o" diyorum.
sevmediğin bir şeyi sadece sağlıklı olduğu için sürdürülebilir kılman çok zor. spor veya daha doğrusu egzersiz sürdürülebilir olmadığı sürece sadece can sıkıntısı yaratır.

örnekler gelsin, deneyeyim diyorsan ip atlamayı deneyebilirsin mesela. kardiyovasküler açıdan çok etkilidir ve çantana atacağın bir iple her yerde yapabilirsin.
öz disiplinin varsa youtube'a zero equipment veya home exercises yaz ve çıkanlardan gözüne kestirdiklerini uygula (tavsiyem athlean x kanalını takip etmen). hatalarını düzeltecek bir hoca olmadığı sürece her zaman çok daha dikkatli olman gerektiğini unutma. kaş yapayım derken göz çıkartıp eldeki sağlıktan da olabilirsin.
0
d e j i n
(05.06.21)
(2)

pandeminin başındaki düşüp ölen insanlar

diffarentiationation
videoları neden servis edildi bu insanların?
videoları neden servis edildi bu insanların?
0
diffarentiationation
(05.06.21)
dezenformasyon
0
in vino veritas
(05.06.21)
Covid sonrası kan pıhtılaşmasına bağlı kalp krizi vb ölümler olabilir mi
0
Kahir ekseriyet
(05.06.21)
(3)

Neden sol tarafıma dönüp uyuyamıyorum?

olaylar olaylar
Bi sıkıntı bi ağrı giriyor 5dk sonra. Kendimi bildim bileli böyle, sizde de oluyor mu?
Bi sıkıntı bi ağrı giriyor 5dk sonra. Kendimi bildim bileli böyle, sizde de oluyor mu?
0
olaylar olaylar
(05.06.21)
psikolojik. ben de yıllarca "kalbe zararlı" diye sol tarafıma yatamadım. yatmaya çalıştığımda göğsüm sıkışıyordu. sonra bikaç alanında baya iyi hekimden "saçmalama yok öyle bişey" deyince rahatlıkla uyumaya başladım. ne ağrı ne sıkışma :)
0
azzlack
(05.06.21)
Bende de olur.
Ayrıca şöyke bir bilgi var,

Ulema sağa yatar (sünnet diye)
Ümera sola yatar, (çok yediği için hazımdan dolayı )
Enbiya sırt üstü yatar (vahiy telakki için)
Şeytanlar yüz üstü yatar ( mekruh olduğu için, tavsiye edilmiyor)
0
Erva
(05.06.21)
Çok normal. Bücudun en rahat olduğu pızisyon diye bir şey var bildiğim kadarıyla. Kalp nedeni ile bi miktar sıkışma hissedebilirsin sola yatınca.
0
zimbirik
(05.06.21)
(5)

evrimsel olarak kıllarımız azalıyor mu ?

ishak77
bundan bin yıl sonra koltuk altı ve genital kılları yok olur mu ? sonuçta ne işe yarıyorlarsa artık önemini kaybetmedi mi ? 1980lerde ki insanlara göre daha az kıllıyız sanki
bundan bin yıl sonra koltuk altı ve genital kılları yok olur mu ? sonuçta ne işe yarıyorlarsa artık önemini kaybetmedi mi ? 1980lerde ki insanlara göre daha az kıllıyız sanki
0
ishak77
(04.06.21)
1980'lere göre bence daha çok kıllanma var.
0
mj23
(04.06.21)
10-20 yıl öncesine göre daha çok kıllanma var gibi geliyor bana da
hormonal ürün içeren katkı maddelerine bağlıyorum
0
noxell
(05.06.21)
evrim... 1980'deki insanlarla kıyaslama... önemini kabetme...

kusura bakmayın ama soru çelişkilerle dolu.

bin yıl sonrası için hiç kimse rasyonel bir projeksiyon ortaya koyamaz. geçmişten günümüzebkıllar bir yere gitmiyor. hala çok kıllı insanlar olduğu gibi çok seyrek kıllı insanlarda aramızda. cro magnondan daha fazla kıllı binlerce adam var bizim ülkede.
0
pardus
(05.06.21)
Evrim 50-1₺₺ yılda oluşmaz
0
Denton
(05.06.21)
Gelişmiş toplumlardaki beslenme ve giyinme imkanlarını düşününce, fazla kılın harcayacağı enerjinin bir dezavantajı kalmadı diyebiliriz. Aynı şekilde az kılın dezavantajı da yok gibi, kıyafet imkanları çok olduğu için.

Yani çok kıllılar veya az kıllılar bu sebepten dolayı hayatta kalamayacak, çocukları olamadan ölecekler ve bu genlerin tükenecek gibi bir tehlike bence yok.

O yüzden kıllar adına evrim neredeyse durmuştur diyebilirim (kaynak, tamamen ben).
0
burfak
(05.06.21)
(1)

salesforce bilenlere

Bluesque
raporlarda çok sayıda alan seçmenin bir yolu var mı?ctrl tuşu ile çalışmıyor.teşekkürler
raporlarda çok sayıda alan seçmenin bir yolu var mı?
ctrl tuşu ile çalışmıyor.

teşekkürler
0
Bluesque
(04.06.21)
Kullandığınız tarayıcı desteklemiyor olabilir mi? Hem salesforce lightning de hem salesforce classic de ctrl ile çoklu seçim yapılabiliyor. Ben chromedan giriyorum, explorerdan girince sapıtıyor.
0
jazzabel
(05.06.21)
(6)

Taşınabilir internet

ayhsegull
Merhaba arkadaşlar Yazlığa internet bağlatmak istedik. Port yokmuş. Bağlanmıyor. Taşınabilir 3 ay kullanabileceğimiz bir seçenek var mı?Yani bu soruna nasıl bir çözüm getirebiliriz?
Merhaba arkadaşlar
Yazlığa internet bağlatmak istedik. Port yokmuş. Bağlanmıyor.
Taşınabilir 3 ay kullanabileceğimiz bir seçenek var mı?
Yani bu soruna nasıl bir çözüm getirebiliriz?
0
ayhsegull
(04.06.21)
turkcell superbox
0
mikahakkinen
(04.06.21)
@mikahakkinen turkcell taahütlü 12 yada 24 ay
0
🌸ayhsegull
(04.06.21)
Port sorunu olduğu için altyapı üzerinden hizmet alamazsınız, sadece mobil internete ulaşabilirsiniz.
0
zekicalik
(05.06.21)
1)Kısmen
2)Şöyle ki:
Ben telefonuma tek kullanımlık internet paketi alıp internet paylaşımını açmıştım. Genel olarak şarjda bekleyip modem gibi çalışıyordu.
Taşınabilir modemler de telefon gibi çalışır zaten. Hat alırsınız, internet alırsınız, sim kartı alete takarsınız ve modemin mobil verisiyle internete bağlanırsınız. Bu kadar şeyle uğraşmak yerine tercihen kullanmadığınız bir telefonla daha ucuza halledebilirisniz. Boşuna modem parası ve her ay fazladan internet parası ödemezsiniz.

@zekicalik +1
0
bluntaf
(05.06.21)
Bölgesel firmalara bakın. Çatıya tabak gibi bir şey takıp 20mbit falan hız veriyorlar.
0
westblack
(05.06.21)
annemler aylık paket alıyor. superbox olmasa da 100gblık aylık paketler var.
0
mikahakkinen
(06.06.21)
(4)

istanbul antalya izmir şehirlerinde yaşamayı seçme

ShadowOfMoon
normalde istanblluyum. geçen sene 1.5 ay önceki senelerde 1 ay olmak üzere izmirde yaşadım. yalnız yaşadım çoğunlukla ama arkadaşta da kaldım.alsancak ve konaktı. hoşuma gitti yaşam. merkezi yerlerde olduğumdan belki. daha az insan var. daha rahat telaşsız vs diyebilirim istanbulun çoğu semtine göre
normalde istanblluyum. geçen sene 1.5 ay önceki senelerde 1 ay olmak üzere izmirde yaşadım. yalnız yaşadım çoğunlukla ama arkadaşta da kaldım.

alsancak ve konaktı. hoşuma gitti yaşam. merkezi yerlerde olduğumdan belki. daha az insan var. daha rahat telaşsız vs diyebilirim istanbulun çoğu semtine göre insanlar ve arabalar.

şimdi de antalyadayım. kaleliçi. burayı da sevdim.

yurtdışında da 3 ülkeye gittim. çok kalmadım ama lüxemburgu sevmiştim mesela. yaşamak istemezdim sanırım, çok küçük ve hareketsizdi mesela. yani her önüme gelen yerde yaşaamk istemiyorum gibi. aydın şehri de sevsem de yaşamak istemezdim.

kaleiçinde gezdim ayağı ve laraya sadece gittim. yani çok da dolaşmadım. airbnbde birilerinin yanında 3-4er gün kalayım diyorun larada konyaaltında oralaı da görmek için çünkü kaleiçi tam bir turist merkezi. kadıköy barlar sokağında yaşamak gibi buralar.

az önce saat 10.30 olmasına rağmen açık barların arasından geldim mesela. her haftasonu böyle bir şey ister miydim bilmiyorum :D sesleri hala geliyor.

burda da izmir istanbul gibi çok imkan göremiyorum. ne bileyim etkinlik tiyatro müze vs çok az. ya da ben bulamıyorum.

marketlere çok giden biri değilim veya atm çok kullanan. online sipariş yaparım istanbulda. atmyi de ayda bir anca. istanbul gibi yaygın olmayınca bunlar garip de geldi de, her yerin işgal edilmemiş olması da güzel aslında.

bu yaşadığım yerlerin hiçbirinde gerçek bir yaşama yaşadım dieymem. ne bileyim evdeki monitörüm olsun, eşyalarım başucu kitabım vs çoğu şey olmadan geçici bir yaşam olmanın bldiği verdiği rahatlık ve psikoloji de var. aynı 3-5 elbiseyi döndürüp döndürüp giymek gibi şeyler. her gün farklı bir yeri görmek istemek turist gibi.

bir de çanakkaleyi ziyaret etmek istiyrum. orayı da çeken bir şey var niyeyse.


bu arada istanbulda da acıbadem metrobüste 1 yıl, osmanbeyde 9 ay, kadıköyde 3 ay yaşadım. çloğunda tektim yine. acıbadem günlerin özlüyorum gibi sadece, diğerlerini pek değil de sabahları o metrobüs çilesini bir daha çekmek istemem.


sorularıma gelecek olursak, siz şehir değğiştirdiniz mi, neye göre karar verdiniz veya şehir değiştirmemeye karar verdiniz? istanbulu bırakamam diyen var mı veya şu şehri bırakamam diyen?
0
ShadowOfMoon
(04.06.21)
Kısa yazınız ile kendi yorumlamam; çok İstanbul merkezlisiniz başka bir yere zor uyum sağlarsınız. O yüzden gerçekten istiyor olmanız gerekir. Önceliklerinizi sıralayın, beklentilerinizi tekrar gözden geçirin. Antalya her türlü beklentilerinizi karşılar ama siz önce Antalyada biraz vakit geçirip şehri öğrenmeye çalışın. Ve bunu yaz sıcağında da deneyimleyin. Tavsiyem İstanbulda kalmanız yönünde.
0
intihar etsem de kendime gelsem
(04.06.21)
ankarada 6 sene yaşadım. istanbul güzel ancak sen istanbulu değil İstanbul seni yaşıyor. izmir eskisi kadar çekici değil,trafiği istanbuldan daha beter, alternatif yol yok. semtler çok iç içe. antalya istanbul izmire göre daha sakin size gelmeyebilir. gerçi istanbulda yaşayan birine diğer hiç bir şehir çekici gelmez. benim türkiyedeki şehir tercihlerim, ankara eskişehir muğla merkez olur.
0
mikahakkinen
(04.06.21)
Oslo’ya taşınmadan evvel iki yaz tatile gitmiştim ve buranın havası iklimi ne güzel yhaaa demiştim... bir yerde kalmadan evvel gerçek zamanlı orada bulunup birebir çok yönlü yaşanmalı. Ve bu da kısa süreli değil. Bir ay İzmir’de kalmak da böyle bir şey. Şu an pandemiden dolayı heryer kıt lakin bir İstanbul olmasa da kültürel yaşam İzmir’de de sürüyordu. Sözün özü geniş bir bakış açısıyla bakın mevzuya
0
fıytfıyt
(05.06.21)
Doğma büyüme İstanbul, 2012'de üniversite nedeniyle İstanbul'dan ayrıldım. Aynı dönem ailem de emekli olunca onlar da Ege tarafına kaçtı.

Universite için İstanbul'a gittiğim gün bir daha dönmem gibi büyük bir laf ettim. 2019'da iş için mecburen dönmek zorunda kaldım. 2019'dan beri hala İzmir'e kapak atmaya çalışıyorum ama başarılı olamıyorum malesef
0
materyalist imam
(05.06.21)
(1)

Araç rötuş boyası

prole
Birkaç çizik için rötuş boyası alacağım. Acaba sanayide herhangi bir oto boyacıya gidip renk kodunu versem boya verebiliyor mu? Bu rötuş boyası işinde verniğin rolü nedir? Aşağı yukarı boya maliyetini bilen var mı? Şimdiden cevaplar için teşekkürler.
Birkaç çizik için rötuş boyası alacağım. Acaba sanayide herhangi bir oto boyacıya gidip renk kodunu versem boya verebiliyor mu? Bu rötuş boyası işinde verniğin rolü nedir? Aşağı yukarı boya maliyetini bilen var mı? Şimdiden cevaplar için teşekkürler.
0
prole
(04.06.21)
Boyacıya gidip kodu söyleyince bir küçük şişe veriyorlar. Bir de fırça alırsınız. 20-25 lira olması lazım, çok marjinal bir renk değilse.
0
heritage
(05.06.21)
(7)

Mado'da bir turk kahvesi 20 tl

balpolen
Bugun 2 kahve ictik 38 tl odedik, cok degil mi ya? Hadi 10 tl tamam, 15 de tamam degil ama tamam, 19 tl nedir?
Bugun 2 kahve ictik 38 tl odedik, cok degil mi ya? Hadi 10 tl tamam, 15 de tamam degil ama tamam, 19 tl nedir?
0
balpolen
(04.06.21)
Çok bence de.
0
Negy
(04.06.21)
Cok.
0
j r r tolkien hayrani
(04.06.21)
Artik buyuk/kucuk isletme fark etmiyor sanirim her yer boyle olmus. Ederinden cok daha fazlasina satip aradaki kayip donemi mi kapatmaya calisiyorlardir nedir. Ben kendimce protesto edip alabilecegim minimum seyi aliyorum, disarda yiyip icmiyorum. Umarim hepsi batar.
0
e mice
(04.06.21)
Mado’ya giderseniz olacağı bu.
0
suicides underground
(05.06.21)
Tam fa kahvaltıya madoya mı gitsek evin yanjndaki diye düşünürken iyi oldu bu. Ayrıca yuh.
0
regina phalange
(05.06.21)
Az bile ben olsam 30 tl. yaparım. Nasılolsa gelen bulunur.
0
Mistyimage
(05.06.21)
(5)

İkametgah tasimak icin fatura olmamasi

proletarier aller lander vereinigt euch
Selam, ikametgah tasimak icin adimiza bir de fatura gerekiyor ya, e simdi her sey online olunca fatura da yok elimde. İnternet abonelik evraki da olur mu?
Selam, ikametgah tasimak icin adimiza bir de fatura gerekiyor ya, e simdi her sey online olunca fatura da yok elimde. İnternet abonelik evraki da olur mu?
0
proletarier aller lander vereinigt euch
(04.06.21)
Kira sözleşmesi de olur.
0
prole
(04.06.21)
ben hicbir sey almadan ikameti aldim. gorevli kaldigin evin bos olmasi bos gozukmesi yeterli dedi.

sonradan kafama dank etti adam cok hakliydi. bazi sebeplerden cok hakliydi.
0
dio
(04.06.21)
oha, e-devlet üzerinden mobil imza/e imza olmadan da yapılıyormuş artık wowowow.
0
🌸proletarier aller lander vereinigt euch
(04.06.21)
İkametgah taşımak için artık bu tür evraklara gerek yok e-devlet üzerinden online olarak yapabiliyorsunuz. Önemli olan tek şey bildirim yapacağınız adresin sistemde dolu olarak gözükmemesi.
0
zekicalik
(04.06.21)
Sadece fatura yetmiyor. Geçen hafta taşınmak için tapu, fatura eklememize rağmen kabul edilmedi. Fatura yeterli bir bahane değil. Nakliyeciden fatura talep et. Bu en garantisi. Taşındıktan sonra başka bir şey için dışarı çıktım. Polis çevirdi. Ben de telefona kayıtlı iş yerimin 17 gün mevzusunda yazdığı yazıyı gösterdim telefonumdan. Onda tarih yazmıyordu. Kurum kimliğimle beraber o yazıyı gösterince polis izin verdi.
0
silah taciri
(05.06.21)
(8)

Memur dövme yaptırabilir mi?

takıl yani takmıyo belli
Kuzenim bu sene üniversite son sınıf. Seneye büyük ihtimalle memur olacak.Bacağının arkasına dövme yaptırmak istiyor. Bu problem olur mu?
Kuzenim bu sene üniversite son sınıf. Seneye büyük ihtimalle memur olacak.
Bacağının arkasına dövme yaptırmak istiyor. Bu problem olur mu?
0
takıl yani takmıyo belli
(04.06.21)
Olmaz, ama bunların yarın öbürgün ne yapacağıda belli olmaz, beklesin memur olunca yaptırsın
0
paramolacak
(04.06.21)
Yaptırabilir.
0
ruhen hastayim ben
(04.06.21)
Açıp vücuduna bakacak halleri yok ya.
0
bigbadabum
(04.06.21)
Memur ama hangi memur? Polis, asker, öğretmen, a grubu? Ben bir kamu kuruluşunda uzmanım. Bizim kurumda küpesi olan erkek (elbette mesaide takmıyor) de var, dövmesi olan kadın-erkek de. Mülakatla girilecek bir memuriyetse, dövmenin görünür bir yerde olması sıkıntı olabilir. Bacak arkası görünmediği için sıkıntı olmaz. Ama dediğim gibi, memuriyetten memuriyete fark edebilir. Polisliğe almayabilirler ya da belki mit’te çalışamayabilir. O kısımları bilmiyorum.
0
marcelorios
(04.06.21)
yaptırmasın bence de beklesin.
0
alt4y
(04.06.21)
olmaz. bir sürü arkadaşımda mevcut.
0
mikahakkinen
(04.06.21)
Suç teşkil edecek bir dövme olamaz ve görünür olmaması da esastır.
0
zekicalik
(04.06.21)
Eğer polis falan olacaksa vücudunun görünen yerlerinde dövme olmaması gerekiyor.
0
her seye atarlanan adam
(05.06.21)
(10)

Kedimin sırtındaki yara iyileşmiyor :(

megalomaniac
Fındık kadarken gittik veterinere, yaptıkları şeyler işe yaramadı. Ben sargı yapın dedim ama açıkken daha iyi iyileşir dediler bu hale kadar geldi. Kedi bahçede yaşıyor, yakalık takarsam çok mağdur olur, başka kediler de geliyor zaten. Krem hazırladılar, zyrtec verdiler ve bazı vitaminli damlalar ve
Fındık kadarken gittik veterinere, yaptıkları şeyler işe yaramadı. Ben sargı yapın dedim ama açıkken daha iyi iyileşir dediler bu hale kadar geldi.
Kedi bahçede yaşıyor, yakalık takarsam çok mağdur olur, başka kediler de geliyor zaten.
Krem hazırladılar, zyrtec verdiler ve bazı vitaminli damlalar verdiler 15 gündür aksatmadan yaptım ama sonuç bu…
2 aydır bu yarayla uğraşıyoruz.
Erkek kediler ısırınca olmuştu, epeydir ısıran görmedim, kendisi yalayıp kanatıyor kabuk bağladıkça.
Başka veterinere mi gitmeliyim?
Başına gelen var mı? Nasıl geçirilir fikri olan var mı?
0
megalomaniac
(04.06.21)
kıyamam geçmiş olsun bence yarası iyileşmeden salmayın
-dışarıda her türlü o yara yeniden kötüleşir ve enfeksiyon kapma olasılığı çok yüksek
-kabuk bağlaması açısından bildiğim kadarıyla yaranın açıkta kalması lazım
-yakalık boyunluk olmadan devamlı yalaması ilacı da yutması anlamına gelir bu da zararlı kediniz için.
-bir başka vet.e daha sorun tabi ama yarası çok büyük görünüyor dışarıda durdukça düzeleceğini sanmıyorum =(
0
windymimas
(04.06.21)
Biz felçli köpeğimizin dev yatak yarasını baticon+oksizinc pomatla geçirmiştik. Ama o tabi ev ortamında bakılıyordu, düzenli pansuman yapabiliyorduk, temizdi vs.

Çinkolu kremler baya işe yarıyor demek istediğim o. Gerçi siz de bir krem sürüyormuşsunuz ama bunu da bir veterinerinize danışın isterseniz.
0
buff
(04.06.21)
veterinere soyleyin ve barf deneyin.
0
dio
(04.06.21)
Geçmiş olsun. Furacin ve fucidini karıştırıp sürün. Yakalığa gerek yok bence fakat kedi merhemi yaladığı için gün içinde sürekli meehemi tazelemelisiniz. Benim dikişleri açıkan kedimin açıklığı 10 günde kapandı. Merhem öncesinde batikonla temizleyin. Neehemleri karıştırmayıp bir fucidin sonraki seferde furacin şeklinde dönüşümlü olarakta kullanabilirsiniz
0
rapisa
(05.06.21)
Batikon yaranın derinleşmesine neden olmaz mı? Böyle bişey okuduğumu hatırlıyorum
0
🌸megalomaniac
(05.06.21)
Ben batikonu her merhem öncesinde sürmedim. Günde 1 kere sürmüşümdür
0
rapisa
(05.06.21)
Baticon yarayı kurutuyor.
0
buff
(05.06.21)
Batikonu veteriner kullanmamı söyledi. Kurutuyor diyen arkadaşlar yaranın mikrop kapmaması için ne kullanıyorlar?
0
rapisa
(07.06.21)
Bu arada kediniz nasıl oldu
0
rapisa
(10.06.21)
İyileşti diyebilirim epey küçüldü yarası.
Herkesin aklında bulunsun ActoVet diye bir jel var müthiş yara iyileştiriyor, kurutarak küçültüyor.
Beraberinde vitaminler kullandı b12, d, k, bir de probiyotik 3 farklı damlayı her gün içti(ya da yaladı demeliyim:)
0
🌸megalomaniac
(22.06.21)
(5)

iPhone X Ekran Sökülmesi

ejderha kuyrugunun ucunda yanan ates
Telefonun ekranı sağ üst köşeden oynuyordu bir süredir. Hafif bastırınca içine gömülüyor, bırakınca yine dışarı çıkıyordu ama 2 mm bile değildi bu olay. Bunu telefoncuya sorduğumda X modellerin ekranıyla kasasını tutan bir bant olduğunu, bu bantın zaman içinde gevşediğini ve bütün X cihazlarında bu
Telefonun ekranı sağ üst köşeden oynuyordu bir süredir. Hafif bastırınca içine gömülüyor, bırakınca yine dışarı çıkıyordu ama 2 mm bile değildi bu olay. Bunu telefoncuya sorduğumda X modellerin ekranıyla kasasını tutan bir bant olduğunu, bu bantın zaman içinde gevşediğini ve bütün X cihazlarında bu olayın yaşandığını söylemişti. İstersen bantı değiştireyim ama bir süre sonra yine aynısı olur demişti. Ben de çok üzerine düşmedim bu olaydan sonra.

Biraz önce fark ettim, telefonun ekranı kasadan baya ayrılmış. Şu an için dokunmatiğinde veya başka bir yerine sorun yok, normal çalışıyor ama hafif bir müdahalede hemen ayrılır ekran. Ayrıca müdahaleye gerek kalmadan kendiliğinden de ayrılabilir.

Bunun sanırım ekranı değişmesi gerekiyor, orijinaliyle değişimi ne kadar tutar ? Ekranı değiştirmeden telefonu tam kaplayan bir kılıf alsam, bu kılıf sürekli ekrana bastırdığı için yine sorunu atlatabilirim gibi geliyor.

Yeni model iPhone ekranları kasaya gömülü değil, böyle bir sorun yaşamış olan var mı yoksa bana özel mi oldu ?

www.hizliresim.com

www.hizliresim.com

Resimleri tabletten çektiğim için kalitesi biraz kötü ama durumu belli ediyor sanırım.
0
ejderha kuyrugunun ucunda yanan ates
(04.06.21)
Bende de aynı durum var. Şimdilik şeffaf bant ile bantladımve sert kılıf kullanmaya başladım. İdare ediyorum
0
kaptan memo
(04.06.21)
Pili şişmiş olmasın? Çok dert değil tam söküp oturtmak lazım yerine, bunları yaparken de b7000 ile yapıştırıp beklemek gerekecek. İstanbul'daysanız halledebiliriz.
0
excespeace
(04.06.21)
Pilinde sorun yok gibi görünüyor, sadece üst tarafı kasadan ayrılmış ortalara doğru yine normal.

Yerine tekrar oturtma maliyeti ne kadar tutar ? Kalıcı bir çözüm mü yoksa kısa süre sonra yine aynı olay yaşanabilir mi ?
0
🌸ejderha kuyrugunun ucunda yanan ates
(04.06.21)
Hiçbir şey tutmaz. Beşiktaş'a gelirseniz bir çayınızı kahvenizi içeriz bir yandan da telefona bakarız olur biter ama yine de söyleyeyim, pil şişmişse bir gün kalması gerekir.
0
excespeace
(05.06.21)
Ankara’da yaşıyorum, Beşiktaş biraz uzak kalıyor bana.
0
🌸ejderha kuyrugunun ucunda yanan ates
(05.06.21)
(11)

uzun süreli, mutlu evliliklere denk geliyor musunuz?

cosmicgadin
En az 15-20 yıllık evli, birbirini görmekten, vakit geçirmekten keyif alan, mutlu çiftler var mı etrafınızda? Bunlar nasıl karakterler? Ve nasıl bir ilişkideler? Duygular sizce bir süre sonra kaçınılmaz olarak daha çok sevgi, saygı, minnet benzeri duygular mı?
En az 15-20 yıllık evli, birbirini görmekten, vakit geçirmekten keyif alan, mutlu çiftler var mı etrafınızda? Bunlar nasıl karakterler? Ve nasıl bir ilişkideler? Duygular sizce bir süre sonra kaçınılmaz olarak daha çok sevgi, saygı, minnet benzeri duygular mı?
0
cosmicgadin
(04.06.21)
Arkadasim var 12 yillik evli ikisi de muhendis acayip mutlular, cocuklari da var.

Eleman devamli aldatiyor ama kadini bilmiyorum.
0
divit
(04.06.21)
Benim üniversiteden hocam var. 50 yaşında falan vardır. Gezmeyi, yemek yemeyi falan çok seviyorlar. Maddi durumları falan da çok iyi. Kızı New York'da okudu. Sürekli bi yerlerden foto atıyorlar tatillerde. Yani öyle bir yaşamda mutsuz olmak çok da mümkün değil gibi.
0
İnatçılığın yeryüzündeki temsilcisi
(04.06.21)
ben uzun senelerdir beraber olup hala sevgili gibi olan çift görmedim hiç. ya asker arkadaşı gibi oluyorlar ya da mutsuz.
0
levybroo
(04.06.21)
Sadakat. İnsan vakit geçtikçe daha fazla mı talepleri oluyor ya da gençken gözü mü kör oluyor çözemiyorum. Sanırım karakterle ilgili. Uzun ilişki iki tarafın karakteriyle ilgili. Belki de hoşgörü, sınırsız bağlılık. Sınırsız bağlanmak ne kadar zor? Cidden zor mu
0
bigbadabum
(04.06.21)
Valla ben kısa süreli mutlu evliliğe de denk gelmiyorum
0
aquarium
(04.06.21)
var. çok nadir ama. çoğu ilişki mutsuzluğa mahkum gibi görünüyor. o mutsuz insanlar da "canım cicim aylarınız geçsin de göreyim sizi:):):):)" veya "aman diyim evlenmeyin" tarzı garip propagandalar yapıyorlar. onlar zavallı diye herkes zavallı olmak zorunda değil. ama dediğim gibi, çok az denk geliyorum gerçekten birbirini seven mutlu çiftlere. mutluluktan kastım da her günün güllük gülistanlık geçmesi değil bu arada. her ilişkide zorluklar olur tabii ki.
0
aweamadeus
(04.06.21)
Annem ve babam 38 yıldır evli. Tabi onlara sormak lazım ama çok mutlu görünüyorlar. Bana sorarsanız hala birbirlerine aşıklar. Karakter olarak ikisi de karşısındakini dinleyen tipler, yani üste çıkmak için saçmasapan konuştuklarına şahit olmadım hiç. Tartışıyorlar ama konuşup anlaşıyorlar bir şekilde. Tartışıkları şey de "sen şöylesin böylesin" gibi suçlama değil de doğrudan sorun ile ilgili oluyor. Ayrıca kıskanç değiller. İkisi de kendine zaman ayırıyor, boş zamanlarında kendi arkadaşlarıyla takılıyor.
0
fotrsapka
(04.06.21)
var. 70'li yaşlarına yaklaştılar, ellerinde büyüdüm diyebilirim neredeyse ve şu yaşıma kadar birbirlerine ters bir söz söylediklerini bile duymadım. çok kibar insanlar ama dışarıdan bu kadar sempatik görünmelerinde sanırım kadın tarafının payı büyük - gerçekten dünya tatlısı ve iyisi, "ne bakıyon" deyip kavga çıkarabilecek tarzdaki birini bile yumuşatabilecek kadar klas bir insan. ben çocukken evlerinde gittiğimde bile huzurlu hissederdim (kendi ailemde ciddi bir sorun olmamasına rağmen) ve çocuk aklımla bile derdim yani, "buradaki insanlar gerçekten mutlu" diye. yaşım 30 olacak neredeyse, fikrim hala değişmedi :)

yalnız açıkçası ben bu "evlilik mutsuz eder" görüşüne de katılmıyorum. bugün mutsuz olan, evliliğine söven insanların çoğu ayrılsa emin olun ertesi gün eşini özler ve ister. belki tamamen alışkanlıktan, belki tamamen sevgisiz bir şekilde olur ama yine de ister. birlikte yıllar geçirmek, bir ilişki inşa etmek kolay iş değil. ayrıca kusura bakmayın ama çoğumuz da tırt insanlarız, evlenmeyince çok daha dolu ve süper hayatlar yaşayacakmışız gibi davranıyor bazıları. bana tuhaf geliyor. sanki çok mutlu olacaklarmış da evli oldukları için mutsuzlarmış gibi... değişik. tabii kişiden kişiye değişir bu, bazı insanlar gerçekten yanlış evlilik yapıyor ve evlenmese daha mutlu yaşayacak gibi oluyor.

bunu niye yazdım? "uzun süreli mutlu evlilik"ten çok dışarıdan mutsuz görünen ama bittiğinde tarafları çok daha üzücü bir hayata iten birliktelikleri daha sık gördüğüm için. bence aynı evde yaşadığın, hayatını paylaştığın bir insanı daima aynı tutkuyla sevmek mümkün değil. tabii ki yeri gelecek "ulan bu ne biçim insanmış" bile diyeceksin. gelgelelim çok ciddi veya temel problemler yoksa bir arada 15-20 yıl geçirmiş insanlar ayrıldıklarında daha mutlu olmuyorlar. en azından şahsi gözlemim bu yönde. YÜCE RABBIM her insanın gönlüne göre, nasıl mutlu olacaklarsa öyle versin.
0
der meister
(04.06.21)
Benim annem babam 27 yıldır evli. Baya anlaşıyolar. Annem hiç üste çıkan bi tip değil. Babam baskın ilişkide. Annem de daha çok kabullenici olunca anlaşıyolar, birbirlerinin dilinden anlıyolar. Liseli aşıklar gibi değiller ama anlaşıyolar. Tabi tartışma oluyor ama annem küsüyor o durumlarda, kavga çıkarmıyo. Sonradan geri barışıyolar.
0
turuncu tonlarda
(04.06.21)
Gördüm annemin halası ve eniştesi. Ama şöyle bir şey var, onları herkes severdi. Zaten aşırı iyi insanlardı. Karı koca öğretmenlerdi. Enişte zaten aşırı ünlü bir kimya öğretmeniydi Samsun’da. Herkese yardım etmişlerdi karı koca. Annemle babamın da evlenmesine ön ayak olmuşlar. Çok sıkıntı da çektiler. En son enişte mide kanseri oldu. O tonton göbekli hoş sohbet adam eridi 40 kiloyla vefat etti. Bir yıl geçmeden hala da vefat etti. Birbirlerini çok seviyorlardı aşk evliliğiydi zaten uzaktan akraba olsalar da. Ölümüne de dayanamadı kocasının peşinden gitti. Halen daha onları atakumda evlerinde hayal ediyorum ben. Hiç ölmemişler gibi. Çok minnoşlar halen daha. Duygulandım.
0
Arkabi08
(04.06.21)
31 yıllık evli olan annem ve babam. Bence 15 yıldan sonra daha iyi anlaşmaya başladılar. Birbirlerini seviyorlar, düşünüyorlar. Ayrı hiç kalamıyorlar. Çoğu zaman yeni evlenmiş gibi takılırlar sarılıp film izleme, el ele yürüyüşe çıkma, başbaşa yemek vs.
Nadiren tartışırlar onda da annemin sitem etmesi babamın susması şeklinde oluyor. Annem baskın bir karakter ve yaş olarak da babamdan büyük. Babam da çocuk ruhlu bir insan. Tamamliyorlar bence birbirlerini.
0
Benyinegulerim
(05.06.21)
(7)

herkes elektrikli arabaya geçince petrole ne olacak?

ahm1
2030'dan itibaren satılan her iki arabanın bir tanesinin elektrikli, 2040'tan itibaren ise tüm satılan arabaların elektrikli olacağı tahmin ediliyormuş.tabii ki eldeki benzinle çalışan araçların hurdaya çıkması da zaman alacak ama bu tahmine göre 2040'ta benzinle çalışan araçların sayısı bir hayli d
2030'dan itibaren satılan her iki arabanın bir tanesinin elektrikli, 2040'tan itibaren ise tüm satılan arabaların elektrikli olacağı tahmin ediliyormuş.

tabii ki eldeki benzinle çalışan araçların hurdaya çıkması da zaman alacak ama bu tahmine göre 2040'ta benzinle çalışan araçların sayısı bir hayli düşecek demektir.

1) o zaman eldeki petroller ne olacak? petrol rezervleri bulunanlar artık onları çıkartmayacak mı? petrolü bulunan ülkeler, petrol için farklı kullanım alanları mı bulur?

2) ek olarak, bu araçların çıkış noktası "petrol bir gün bitecek, elektrikli araç yapalım" idi değil mi? peki bu kadar elektrik ihtiyacı nasıl karşılanacak? herkes bitcoin'e laf ediyor ama bu araçlar muhtemelen çok daha fazla elektrik tüketecek. bu da gezegenimiz için olumsuz bir durum oluşturmayacak mı?
0
ahm1
(04.06.21)
Petrolün sadece otomobil için kullanıldığını düşünmüyorsunuzdur herhalde. Petrol kavgası petrol olduğu sürece bitmez
0
olaylar olaylar
(04.06.21)
1- Petrol, yalnızca yakıt için kullanılmıyor. Aynı zamanda ilaç, solventler, gübre, pestisit ve plastik gibi birçok kimyasal ürünler için ham madde.

tabi ki talep azalacak ancak petrole bağımlılık her zaman olacaktır.

2- fosil yakıtlar yandığında kirli hava ortaya çıkarıyor. elektrikte böyle bir sorun yok. ayrıca doğal enerji denen yöntem var. rüzgar enerjisi, güneş enerjisi, çevreyi kirletmeden arabanıza yakıt sağlama oluşacak.
0
trajikomix
(04.06.21)
biliyoruz da, bence kullanımın büyük çoğunluğu otomobiller içindir. yüzde kaçı acaba? böyle bir istatistik olsa vardır. bence %60-70 vardır.
0
🌸ahm1
(04.06.21)
Oran bilmiyorum da petrolu esas yiyenler buyuk araclar. Gemi,ucak vs...
Hele ucaklarin tuketimi hayvani boyutlarda, cozumu de yok.

Bir de elektrik icin butun dunya komur kullaniyor, ilerde de bu degismeyecek. Elektrik uretimini petrole cevirirler.
0
divit
(04.06.21)
Bu sektörün icinde olan biri olarak sunu soyleyebilirim ki altyapı olarak da ciddi bir yatırım var ama evet; su an bütün dunya elektrikli arabaya donse yarin elektrik kalmaz. Toyota ceo'sunun açıklamalari var bu konuda.

Ama 20 sene falan uzun bir zaman. Su son iki senede olan gelişmeleri bile gördükçe olmaz demem hayatta.
Yesil enerji daha artarsa ya da nukleer enerji ki en temizi galiba nükleer enerji: petrol kadar kirletemez.
0
logisticsmanager
(04.06.21)
www.eia.gov

Asıl kullanım alanı neredeyse herşeyin üretimi için bir şekilde kullanılması. Bunun içinde ulaşım dışında yakıt olarak kullanılması ve poliüretan ve benzeri hammade olarak kullanılıp, değerlendirilmesi var.
0
heritage
(04.06.21)
Sorunuza şöyle cevap vereyim, elinizi cebinize sokun ve elinize geçen ilk eşyaya bakın, çıkan her neyse onun içinde, üretiminin herhangi bir aşamasında mutlaka bir petrol yan ürünü var.

Petrol dediğiniz şey çok zengin bir madde, rafinerilerde petrol bir çok işlemden geçirilerek sayısız yan ürün çıkartılıyor, marketten aldığınız poşet bile petrolden üretiliyor.
0
solo
(04.06.21)
(3)

Notebook Önerisi Alınır

tel tokasini duzelten samuray
Selamlar sevgili kullanıcılar,Başlıkta göreceğiniz gibi, bir notebook arıyorum. Hâli hazırda, yıllardır kahrımı çeken bir Toshiba Satellite'ım var, performansından da memnunum açıkçası. i5 ve 2.20 GHz'lik bir işlemcisi, 8 GB'lık bir RAM'i, 1 TB'lık HDD'si ile işimi görüyor. Farkındaysanız ekran kart
Selamlar sevgili kullanıcılar,

Başlıkta göreceğiniz gibi, bir notebook arıyorum. Hâli hazırda, yıllardır kahrımı çeken bir Toshiba Satellite'ım var, performansından da memnunum açıkçası. i5 ve 2.20 GHz'lik bir işlemcisi, 8 GB'lık bir RAM'i, 1 TB'lık HDD'si ile işimi görüyor. Farkındaysanız ekran kartına filan girmedim hiç, çünkü oyun veya yüksek performans gerektirecek herhangi bir şeyle meşgul değilim. 10 yıldır bilgisayara kurduğum tek oyun, Football Manager serisi, öyle söyleyeyim.

Şimdi, ister istemez zamana yenik düşüyor makine; bir yenileme düşünüyorum. Yüksek performans versin, her oyunu çalıştırsın gibi bir isteğim yok hâlâ. MS Office; ChemDraw ve ChemSketch gibi mesleki AutoCAD türevleri, şöyle rahat bir 5-6 sene Football Manager serisi çalıştırsın, başka bir isteğim yok. :)

Aslında tek kriter, mevcut 2.5'' boyutlu HDD'yi direkt takabileceğim bir bilgisayar bulmak. Formatla, mevcut HDD'den dosyaları aktarmakla uğraşmak istemiyorum doğrusu. Mevcut cihazdan daha iyi olsun, beni uzunca bir süre götürsün; kâfi.

Oyun bilgisayarı önerildi fakat şu aşamada ne kadar gerekli ya da doğru, bilemedim. İkinci bir HDD yuvasına sahip, uzunca bir süre yarı yolda bırakmayacak bir cihaz arıyorum; limit de ₺10.000 civarı. Pek anlamam, teknik bilgim sınırlıdır; fikir danıştıklarımla da mutabık olamadık. Duyuru'ya danışayım dedim.

Teşekkürler şimdiden, sevgiler.
0
tel tokasini duzelten samuray
(04.06.21)
www.amazon.com.tr

bunu al hocam hdd yuvası var boş olarak. işlemci ekran kartı da güçlü. 10 sene daha götürür.
0
xrated
(04.06.21)
@xrated teşekkür ederim, Monster da önerilmişti ama malzeme kalitesinden soru işareti oluşmuştu. Bir bakayım öyleyse.
0
🌸tel tokasini duzelten samuray
(04.06.21)
matebook al.
0
alt4y
(04.06.21)
(5)

Çene kemigim çıktı sanirim

galandar kostumu
1 ay falan oluyor. Sakız cignerken tek taraflı kitirdama sesiyle farkedip üstünde durmamistim. Bugün tekrar çiğneyin dedim ve fena. Yine ses ve ağrı var bı tarafımda. İnternette acil doktor falan demişler ama benim bı ay oldu zaten. Belki daha da fazla, ne yapmaliyim bu nasıl düzelecek. Ameliyat fal
1 ay falan oluyor. Sakız cignerken tek taraflı kitirdama sesiyle farkedip üstünde durmamistim. Bugün tekrar çiğneyin dedim ve fena. Yine ses ve ağrı var bı tarafımda.
İnternette acil doktor falan demişler ama benim bı ay oldu zaten. Belki daha da fazla, ne yapmaliyim bu nasıl düzelecek. Ameliyat falan demezler inşallah:((
0
galandar kostumu
(04.06.21)
Bende bir ara sık oluyordu bu, kısa süre içinde normale dönüyordu. Sonuncusunda çok kötü oldu maalesef, üç ay o şekilde kaldı. Ameliyatlık bir durum olduğunu sanmıyorum sizde de, muhtemelen kısa sürece içinde eski haline döner. Buna sebep olan durumu çözmeye çalışın öncelikli olarak bana kalırsa. Dişlerinizi sıkıyor musunuz veya gıcırdatıyor musunuz mesela? Stresle bağlantısı olduğunu da düşünüyorum açıkçası.
0
kedimedi
(04.06.21)
Teşekkr ederim ben de ilk itkiyi esnerken verdim sanıyorum ama bu ara çok streliyim ver gece sıktığımi farkediyorum, muhtemelen ondan geçmedi bı turlu
0
🌸galandar kostumu
(04.06.21)
benim diş hekimim de diş sıkmaktan kaynaklı olduğunu söylemişti, benim de çenemden sürekli takır tukur sesler geliyor (yeni değil, önemsemedim nedense). geceleri diş plağı takılacak, çenedeki duruma göre bunun yumuşak ve sert yapılısı oluyormuş, sanıyorum sert olanı gerekli. yani 1 ay da olsa gitmeniz gerek.
0
amelie poulain
(04.06.21)
Ağzınızı çok açmayın. Benim altı yedi sene önce çenem açık kaldı kapanmadı. Çok korkunçtu o gün hiç uyumadım kardeşimi de bekçi tuttum uyutmadım. Doktora da gidemedim bir türlü. Dişçiye gidemiyorum hapşuramıyorum. Korkuyorum
0
Arkabi08
(04.06.21)
Bir daha sakız çiğnemeyin
0
amsterdam otlu sigarası
(05.06.21)
(1)

google play'de tek seferlik ucreti olan

in vino veritas
10 tl'ye kadar guzel bir program ariyorum, biraz tavsiyede bulunabilir misiniz? 10 tl'lik kupon yuklemisler suresi dolacakmis, kullanayim bari bosa gitmesin :)
10 tl'ye kadar guzel bir program ariyorum, biraz tavsiyede bulunabilir misiniz? 10 tl'lik kupon yuklemisler suresi dolacakmis, kullanayim bari bosa gitmesin :)
0
in vino veritas
(04.06.21)
flud
longshot
0
freebird5406_2
(04.06.21)
(2)

Ev alma sorunsalı

graupel
Memuruz ve Anadolu’da bir şehirde kiracıyız tayin olurken satabileceğimiz bir ev almak istiyoruz. Soru şu ki Türkiye finans katılım bankasının kendi sattığı bir ev var 0.79’dan kredi kullandırdığı. Bu ev alınır mı yani banka uygun kredi verdiği için fiyatı biraz şişirmiş ama uygun faiz oranı cazip g
Memuruz ve Anadolu’da bir şehirde kiracıyız tayin olurken satabileceğimiz bir ev almak istiyoruz. Soru şu ki Türkiye finans katılım bankasının kendi sattığı bir ev var 0.79’dan kredi kullandırdığı. Bu ev alınır mı yani banka uygun kredi verdiği için fiyatı biraz şişirmiş ama uygun faiz oranı cazip geldi yoksa başka uygun ev alıp 1.39 dan kredi çekip daha sonra yapılandırma mı yapsak faiz oranı düşer mi çok
0
graupel
(04.06.21)
Oran düşer mi konusunu bilmiyorum ama bu ülkede ona güvenip iş yapmayacağımı biliyorum. Örneğin benim aldığım döneme göre düşme olmadı, haliyle yapılandırma da yapmadım ama süreçte zamanla ödeme daha kolaylaşmış oluyor gelir artışı vs gibi nedenlerle.

Asıl yazmak istediğim şey yani kendi mantığıma göre ev alırkenki kriterim şöyle. Bu ev işime yarar mı, artısı eksisi ne olur, ödemeyi yapabilir miyim, ödediğim miktar çok olsa da zaten bir yerlere harcanacağına en azından buraya gitsin. Evi aldığımda mutlu olacak mıyım, yeri konumu nasıl vs gibi daha çok evin kendisi ve ödeme imkanımı hesaplarım.

Ne kadar zarar ederim, kredi ne olur, başka banka daha mı uygun vs gibi şeylere çok takılmam, çünkü geleceğin ne olacağını bilemem. Yani daha iyisini mükemmelini ararken elindekini kaybetmek de var.
Ev alırken tercih ettiğim bankanın dışındakiler çok daha uyguna kredi veriyorken bir tık yüksek olsa da faizsiz olanı seçtim, bankamdan da memnunum, süreçten de, evden de.
Biraz gönlü ferah tutmak lazım bu işlerde bence.
Mesela daha geçen haftalarda bir işlem yaparken bir dikkatsizlikle daha fazla kazanayım derken bir kaç yüz zarar ettim, hepsi bir tuş mesafesinde oluverdi :)
Çok hesap kitap iyi olmuyor demek ki
0
epitaf
(04.06.21)
Krediler düştüğünde ev fiyatları artar, krediler yükseldiğinde ev fiyatları yine artar, hatta Türkiye'de ev fiyatları hep artar. Uygun kredi bulmuşsanız hiç düşünmeden alın evi.

İçinde bulunduğumuz dönemde en mantıklı yatırım TL borçlanmaktır. İsterseniz gidip gübre alın ama TL borçlanın.

YTD.
0
solo
(04.06.21)
(4)

Windows 7'yi Windows 10'a Yükseltme

muhayyer divan
Süreci devam ediyor mu?Geçenlerde biri söyledi, elindeki linsanslı w7'yi hâlâ ücretsiz olarak w10'a yükseltebiliyorsun dedi ama o iş neredeyse 2 sene önce bitmişti diye hatırlıyorum, arada kaldım. Bilginiz var mı?Bir de acaba "windows'u etkinleştir" yazısı yasal veya illegal olarak nasıl kaldırılır,
Süreci devam ediyor mu?

Geçenlerde biri söyledi, elindeki linsanslı w7'yi hâlâ ücretsiz olarak w10'a yükseltebiliyorsun dedi ama o iş neredeyse 2 sene önce bitmişti diye hatırlıyorum, arada kaldım. Bilginiz var mı?

Bir de acaba "windows'u etkinleştir" yazısı yasal veya illegal olarak nasıl kaldırılır, illegal şekilde kaldırılsa çok mu sorun olur?
0
muhayyer divan
(04.06.21)
Win7 ile devam edin.
İşletim sistemi 7,8, 10 vs. versiyonu belirten rakam ne kadar büyüyorsa bizden de o kadar haberli ya da habersiz veri gidiyor zaten.

işletim sisteminin yasal ve ya illegal olmasının kişisel anlamda son kullanıcı açısından pek bir manası yoktur.
0 ve 1 lerle oluşan bir sistem sonuçta. Öyle ya da böyle internete giriliyor, uygulamalar kullanılıyor. Olayın resmiyet/hukuki yönü var ama son kullanıcıya pek bir etkisi yok.

Bir zamanlar BSA'nın reklamları dönerdi tvlerde . Korsan yazılım kullanmayın, yaptırımı var vs. diye.
2000lerin başında bununla ilgili tanınmış bilgisayar ve teknoloji dergisinde korsan yazılımla ilgili bir haber aynen şuna benzer bir görselle sunuluyordu:
i.hizliresim.com

haberin içeriği ise özetle,
bir ildeki, bir firma (ya da şirket)
korsan yazılım kullandığı için cezalandırılacakmış ama şirket sahibi "özür dilediği" için bundan vazgeçilmiş.

Aslında mesele şu ki, bir işte görünürde kanunlara aykırılık ya da etik olmayan şeyler olsa da son kullanıcıya karşı bilişim yazılım firmaları veya teknolojik ürünlerle isimlerini duyurmuş uluslararası şirketleri yaptırım içeren hukuki metinler öne sürebiliyor.
Diğer yandan ise müzik cdsi kopyalamanın sözde kanuni olmadığı belirtilmesine, müzik yapım faaliyeti de gösterebilen teknoloji şirketlerinin korsan olarak cdlerin yayımlanması, kopyalanması, dağıtılması işlerine gelmemesine rağmen mesela mp3 formatı için yine aynı şirketler MP3 çalar cihazlar üretebiliyor. Neden ?
Çünkü ortada büyük bir pazar var.
Belki de cdlerin kopyalanmasından , korsan olarak yayılmasından ortaya çıkan zararın acısı böyle çıkıyordur.

Bu arada Windowsu etkinleştir yazısına çok takılmayın. Önemli olan, size ait olan verilerdir.
0
Erva
(04.06.21)
arkadaşın sorusuyla alakasız cevaplar gelmiş. veri gitmesin istiyorsanız zaten internete bağlı herhangi bir cihaz kullanmamanız lazım. güvercinle haberleşecekseniz başka. onun dışında zaten 7 ile gitmeyip de 10 ile giden ne gibi bir veri olabilir? daha yenisi ve gelişmişi varken neden eskisini kullansın insanlar. zaten soru da bu değil. son kullanıcıya da kullanımda bal gibi etkisi var bence. birçok donanımla-oyunla-programla vs. daha uyumlu çalışıyor win 10. öyle ya da böyle internete girmekle bunu en günceliyle yapmak arasında elbette fark var. tabii ki ücretsiz cracklerle de yükseltebilirsiniz ama bunu iyi araştırın kmspico benzeri uygulamalar var ama ne kadar güvenli tartışılır. bir de windowsu etkinleştir yazısına takmayın denmiş de zaten adam takmış ki soruyor. ben de çok rahatsız oluyordum mesela o yazının film izlerken vs. hep orda olmasından. neyse sorunun cevabına gelirsek normalde bitti ücretsiz yükseltme diye biliyorum ama internette şöyle bir şey buldum. bi deneyin belki olur: www.technopat.net
0
fff02561
(04.06.21)
@fff02561 +1 dün akşam yaptım yükseltme linkteki gibi oldu.
0
gelecegin yildizi
(04.06.21)
@fff02561
biraz daha forum gezmeli ve teknolojik gelişmelerin arka planını sorgulayan videolar izlemelisin sanırım. Yazılımların gelişmesi,güncelleştirilmesi,yenilenmesini üretici ve kullanıcı her zaman aynı şekilde "anlamaz" .

Bir çok donanım donanım vs. Win 10 ile uyumlu çalışması hemen win10 yüklemeyi gerektirmiyor. Zaten kullanıcının win7 ile kullandıkları sorun çıkarmıyorsa ne gerek var?win10'a ?
Hala win 98le çalışan işletmeler olduğunu sadece bir ben mi biliyorum ?
Bizim toplumumuzda da nedense ürünlerin yanındaki rakam büyüdükçe hemen zaman geçirmeden, kullanma, satın alma hissi doğuyor nedense ?
Yarın iphone75 bilmem ne edition çıksa asgari ücretlisi dahi hemen yarın avm'nin yolunu tutar mı tutar.

evet o uyarı yazısına takılmayın diyorum çünkü arkadaş yeni karşılaşıyor ki onu çok ciddi bir şey sanıyor, ona önem atfediyor.
Ben de bildiklerimden yola çıkarak hayır ona verilerinin daha önemli olduğu söyleyip yedekleme kavramını daha çok önemsemesi gerektiğini anlatmaya çalıştım. İşletim sistemi çöker, hata verir vs. yeniden kurulur ama verilerin geri gelmesi ise şüphelidir.

Video oyunlarındaki hamleler bile ürün olarak değerlendiriliyor.
0
Erva
(05.06.21)
(5)

"Three phase engine" ifadesinin çevirisi için hangisi daha uygun?

İnatçılığın yeryüzündeki temsilcisi
Merhaba arkadaşlar,Bundan bir süre önce teslim ettiğim bir çeviri projesi vardı ve orada da İngilizcesi "three phase engine" olan Almanca bir ifade vardı. Ben bunu "üç fazlı motor" olarak çevirdim ancak değerlendirmeyi yapan arkadaş "üç faz akım motoru" olarak çevrilmesini daha uygun görmüş. İnterne
Merhaba arkadaşlar,

Bundan bir süre önce teslim ettiğim bir çeviri projesi vardı ve orada da İngilizcesi "three phase engine" olan Almanca bir ifade vardı. Ben bunu "üç fazlı motor" olarak çevirdim ancak değerlendirmeyi yapan arkadaş "üç faz akım motoru" olarak çevrilmesini daha uygun görmüş. İnternette arattım önerdiği ifadeyi ama doğru düzgün bir şey bulamadım. Daha çok benim çevirdiğim gibi geçiyor internette. İşin diğer boyutuysa hatalı gördüğü çevirimi "major mistake" olarak görmüş. Sizce kim hatalı? Yüksek mühendislere, çeviri uzmanlarına ve otomotiv uzmanlarına soruyorum. Fikirlerinizi belirtirseniz sevinirim. Teşekkür ederim.
0
İnatçılığın yeryüzündeki temsilcisi
(04.06.21)
Elektrik motorları doğru akım ve alternatif akım olmak üzere iki ana kategoriye ayrılıyor. Evet, bunlardan söz ederken akım kelimesini mecburen söylüyoruz ama bahsedilen terimde ben de sizin gibi yazardım. Hatta akım kelimesi yerine bu motor senkron mu asenkron mu sorusu geldi aklıma. Bence gereksiz yere takılmış kontrol eden kişi ya da gerçekten Türkçe mühendislik literatüründe böyle geçiyor.

ekleme: mesela elektrik mühendisleri odası "3-fazlı endüksiyon AC motoru" ve "3-fazlı senkron motor" demiş.
0
reactionic
(04.06.21)
@reactionic Öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim. Aslında öyle çok detay gerektirecek bir şey yok. İngilizcesi "It is driven electrically by three phase engines." ayarında bir şey oluyor. Orijinal ifade "Drehstrommotor". Asenkron gibi ifadeler geçmiyor.
0
🌸İnatçılığın yeryüzündeki temsilcisi
(04.06.21)
Evet. Biz (en azından benim bildiğim) Almanca'daki gibi değil, İngilizce'deki gibi söylüyoruz genelde. Hani illaki "akım" kelimesiyle uzun uzun yazacaksam, "üç faz akım motoru" yerine "3 fazlı AC motor" ya da "3 fazlı alternatif akım motoru" derim.

edit: "NEMA 3 fazlı AC motorlarımız, dayanıklı ve uzun ömürlü motor performansı konusundaki itibarımızı yansıtıyor."
"Unsere NEMA-Drehstrommotoren folgen unserer Reputation für robuste und nachhaltige Motor-Performance"
Siemens'in sitesinde buldum örnek olarak.
0
reactionic
(04.06.21)
Makine mühendisiyim. Üç fazlı motor çevirisi gayet yaygın kullanılır. İngilizce çeviride bir sorun yok. Hatta akım kelimesinin gereksiz olduğunu iddia ediyorum. Kontrol eden kişi özellikle bir şeyi belirtmek istemediyse büyük hata olarak tanımlamak zor.
0
dissendium
(04.06.21)
Ayrıntılı cevaplar için çok teşekkür ederim. Ben de her yerde İngilizce'deki gibi kullanıldığını gördüm, keza AC motorları şeklinde kullanıldığı örnekler de var. Editörlüğünü konuşturup değişiklik yapma, iz bırakma kompleksine kapıldığından şüpheleniyorum. Çünkü aynı alakasız tavrı diğer yerlerde de göstermiş. Cevap versen bi dert vermesen bi dert.
0
🌸İnatçılığın yeryüzündeki temsilcisi
(04.06.21)
(1)

Lomber ponksiyon sonrası yatış pozisyonu

havana
Zorlu bir LP geçirdim. Baş ağrısından ötürü iki üç dk dan fazla oturamıyorum. Her yerde sırt üstü yatın yazıyor ama o zaman da belim çok ağrıyor yan yatmamda sakınca var mıdır, yoksa yatar pozisyonda olmak yeterli mi? Teşekkürler cevaplar için :’)
Zorlu bir LP geçirdim. Baş ağrısından ötürü iki üç dk dan fazla oturamıyorum. Her yerde sırt üstü yatın yazıyor ama o zaman da belim çok ağrıyor yan yatmamda sakınca var mıdır, yoksa yatar pozisyonda olmak yeterli mi? Teşekkürler cevaplar için :’)
0
havana
(04.06.21)
Özel bir pozisyon yok. Yan da yatılabilir.
Bol sıvı, arada kahve alımı önerilir. Kafeinli ağrı kesiciler gerekiyorsa kullanılabilir. Ama kafeini abartmamak da gerekir tabi.
0
pro9it9is9
(04.06.21)
(1)

Anadolu yakası fizik tedavi merkezi

sonhakan
Tavsiyesi..
Tavsiyesi..
0
sonhakan
(04.06.21)
Erenköy fizik tedavi. Hem çok ilgililer hem de bedava..
0
suicides underground
(04.06.21)
(5)

Apartman yöneticisi aidat ücreti arttırma kararını tek başına alabilir mi?

solo
Merhabalar,Bundan tam 1 sene önce bir daire satın aldık, apartman 10 katlı her kat 2 daire. Evi satın aldığımızdan beri 50 TL aidat ödüyorduk, bugün apartmanın girişindeki duyuru panosuna aidatın 75 TL yapıldığı ile ilgili yazı asılmış. Bu fiyat artışı ile ilgili herhangi bir şikayetim yok normalin
Merhabalar,

Bundan tam 1 sene önce bir daire satın aldık, apartman 10 katlı her kat 2 daire. Evi satın aldığımızdan beri 50 TL aidat ödüyorduk, bugün apartmanın girişindeki duyuru panosuna aidatın 75 TL yapıldığı ile ilgili yazı asılmış. Bu fiyat artışı ile ilgili herhangi bir şikayetim yok normalin çok altındaydı zaten bana kalırsa 100 TL yapılıp apartmandaki kronikleşmiş sorunların çözülmesi de lazım ama benim sorum şu;

Evi alalı 1 yıl oldu ama bir kez bile yönetim toplantısı yapıldığını görmedim ve bir anda aidatın 75 TL yapıldığı yazısı ile karşılaştım, şimdiye kadar yaşadığım tüm apartmanlarda mutlaka yönetim toplantısı yapılır orada giderlerin arttığı aidatın yükseltilmesi gerektiği gibi konular konuşur sonra orta yol bulunup fiyat artımına gidilirdi.

Burada 2 durum var, ya yönetim kendi kendine toplanıyor karar alınıyor ama benim haberim yok ya da yönetici kendi kafasına göre toplantı vs yapmadan fiyatı arttırmış.

Bir apartman yöneticisi tek başına böyle bir insiyatife sahip mi?
0
solo
(04.06.21)
değil. kat malikleri olarak sizin de söz hakkınız var. yönetici her kimse size danışmak ve hesap vermek zorunda. yönetici kat maliklerinin vekili görevi görür sadece. kafasına göre aidat arttıramaz, aldığı aidatı kafasına göre harcayamaz. her şeyin açık olması, belgelendirilmesi ve paylaşılması gerek.
0
levybroo
(04.06.21)
Kanka sana ulaşamamış olabilir. Ulaşmak istememiş olabilir. Yeter çoğunluk arkasindaysa, malum parti misali kimseye sormadan da yapıyor olabilir. Misal bizim apartman 39 daire. Babamın kendi kendine aldığı karara evet diyecek 20'nin üzerinde daire var. Evden çıkmadan dahi karar alabilir.
0
allah yazdiysa bozsun
(04.06.21)
Ama tabi ki doğrusu bu değil. Toplantı olması gerekir. Apartmandaki birçok kişi akraba da olabilir. Eğer öyleyse sizin fikrinizi merak etmiyor da olabilirler.
0
allah yazdiysa bozsun
(04.06.21)
Bizim apartmanda Whatsapp grubundan coğunluğu sağlandıktan sonra karar defterini gezdirip karar alıyoruz. Bence o karar tek başına alınmamıştır çünkü büyük bir değişiklik ancak daha şeffaf olunabilir.
0
ned flanders
(04.06.21)
Cevap veren herkese teşekkürler sizden cevap gelince aradım yöneticiyi, "böyle böyle bir yazı asmışsınız ama bu tür kararlar alınmadan önce yönetim toplantısı yapılması gerekmiyor mu?" dedim meğerse adam ne dertliymiş içini döktü, apartmanda kimse yönetimi sallamıyormuş zaten yönetimi devretmek istiyorum hiç bir öneri vs kabul edilmiyor apartmanda dedi.

Adam isyan etmiş artık. Yarın yüz yüze bi görüşeceğiz bakalım neymiş apartman sakinlerinin derdi.
0
🌸solo
(04.06.21)
(10)

biontech aşı

levybroo
annemler aşı olmuş bugün ve ikinci doz için temmuz 18'den sonrasına tarih vermişler. iki doz arasında bu kadar süre olması normal mi? bu, aşının etkisini azaltan bi şey değil mi? bu sorularla ilgili bilimsel kaynaklara yönlendirebilir misiniz? bir de, istesek öncesine randevu alamıyor muyuz? teşekkü
annemler aşı olmuş bugün ve ikinci doz için temmuz 18'den sonrasına tarih vermişler. iki doz arasında bu kadar süre olması normal mi? bu, aşının etkisini azaltan bi şey değil mi? bu sorularla ilgili bilimsel kaynaklara yönlendirebilir misiniz? bir de, istesek öncesine randevu alamıyor muyuz? teşekkürler.

edit: annem 50 yaşında.
0
levybroo
(04.06.21)
Biontech'in ikinci dozu için en az 6 hafta geçmesi gerekiyor sanırım. İlk dozu olduktan sonra bana da garip gelmiş ve sormuştum da bu yanıtı vermişlerdi. Firmadan da "6 haftayı geçirmeyin" gibi bir uyarı gelmişti sanırım. Kime inanacağımızı şaşırdık.
0
ultranil07
(04.06.21)
ben ilkini 24 mayis da oldum, ikincisi 9 agustos
0
try again fail again fail better
(04.06.21)
ABD'de 21 gun veriyorlar, en etkili olani o. Ben 21 gun sonra oldum.

Edit: Asi olunca para vermelerinin yaninda ucretsiz antikor testi de oldum. Antikor olusmus.
0
howfaristhesky
(04.06.21)
Türkiye'de 6-8 haftaya uzatmışlardı, sonra bu yeni gelenleri herkese birer doz yapacağız dediler daha da uzayacak mı belirsiz. (18 Temmuz civarı iyi aslında, 6 hafta falan)

Kanada falan herkese bir doz yapıp sonrasını üç ay sonrasına falan attılar galiba. En ideali 21 gün demişlerdi başta ama.
0
nhk ni youkosu
(04.06.21)
İlk dozu 20 nisan 2.dozu 3 haziranda oldum. Yanilmiyorsam amerikadaki son arastirmalara gore ilk dozun 5. ve 6. haftasinda cok daha yuksek antikor gozlenmis tvde doktorlar oyle demisti. Bizde de asi sikintisi cikinca ve bu arastirmaya dayanarak iki doz arasindaki sureyi biraz daha actilar.
0
dedim ben sana
(04.06.21)
Pfizer biz 3 haftaya göre faz 3 çalışması yaptık, bundan daha uzun Aralık için bir şey diyemeyiz diyor İngiltere ise biz 12 hafta aralıkla vurduk, araştırma yaptık 80 yaşın üstündekilerde böyle yapınca 3.5 kat daha fazla antikor üretilmiş diyor. Kaldı ki tek doz bile 12 gün sonra %70’ten fazla koruma sağlıyorken aradaki süre bence daha da uzatılıp mümkün olan en fazla nüfusa aşı yapılması en mantıklı strateji olur.
0
zoghurt
(04.06.21)
bizimkiler o arayı 12 haftaya çıkarmayı görüşüyorlardı en son.

anneniz birinci dozdan sonra fazla gezinmesin. aşının ilk dozundan sonraki koruyuculuk yüksek değil (aslında yüksek ama 2. doza göre değil) enfekte olabilme ihtimali var.

12 haftalık aralıkla aşılamanın yaşlılarda daha yüksek koruma sağladığı araştırmalarda görülmüş. www.medrxiv.org
0
false pretension
(04.06.21)
Benim yasadigim ulkede 5-8 hafta arasinda yapiyorlar.
6-7 hafta bana oldukca normal geldi yani.
0
kuehles blondes
(05.06.21)
kanada "2. dozun 4 ay icinde yapilmasi lazim" diyor. Hatta asilari karistirmayi falan da dusunuyorlar, ilk doz biontech, ikincisi Moderna gibi.

Hayirlisi.. :)
0
cooperr
(09.06.21)
Aynı cevabı vereceğim ama olsun maksat pekiştirmek. 6 hafta sonrasına veriyor.

- Kuzenim Mayıs ayında oldu, ikincisini Haziran sonu olacağını söyledi.

- Ben de bugün oldum. İkinci dozu 23 Temmuz ile 4 Ağustos arasında olacağımı yazıyor e-nabız'da.
0
put it in your appropriate place
(09.06.21)
(4)

istanbul gezilecek yerler

clones
Yarın annemi arabayla deniz kenarı olabilecek yakın yerlere götürmek istiyorum. Aynı yemek yiyebileceğimiz bir yer de olursa güzel olur. Nereye götürebilirim. Avrupa yakasında oturuyorum ama duruma göre karşıya da geçebilirim.
Yarın annemi arabayla deniz kenarı olabilecek yakın yerlere götürmek istiyorum. Aynı yemek yiyebileceğimiz bir yer de olursa güzel olur. Nereye götürebilirim. Avrupa yakasında oturuyorum ama duruma göre karşıya da geçebilirim.
0
clones
(04.06.21)
Florya Sahil
İBB Floeya Sosyal Tesisler
Aqua Florya Avm
0
paramolacak
(04.06.21)
Kireçburnu. Tarabya ve Büyükdere arasında yürüyebilir, Set Balık veya Büyükdere'deki kanatçılarda yemek yiyebilirsiniz.
0
fotrsapka
(04.06.21)
tabiki caddebostan sahil.

avrupa yakasının sahili 5 para etmez gözümde.
0
jamswety
(04.06.21)
bebek, istinye dolaylari guzel gayet.bogazi goren sahil yer iste mis

sen karsiya geccem diye o kopruye girdigin anda pisman olup geri de kacamaazsin :) ben de anadoluda yasiyorum ama karsiya gecmeni gerektirecek bir gerekce yok sonucta istanbulda olmayan birine her bogaz manzarasi guzeldir. Ortakoy karayollari tesisleri aksam belli saatlerde acik sanirim arayip ogrenip rez yapabilirsiniz
0
ala09
(04.06.21)
(2)

Bu çeviri doğru mu?

bartholomew87
"İkisi için de para iadesine gerek yoktur" bu cümleyi şöyle yazsam anlam uygun olur mu "There is no need to refund for any of them".
"İkisi için de para iadesine gerek yoktur" bu cümleyi şöyle yazsam anlam uygun olur mu "There is no need to refund for any of them".
0
bartholomew87
(04.06.21)
Olur. Daha iyisi "...neither of them"
0
d max
(04.06.21)
neither of them degil either of them kullanabilirsin o cumlede.
0
hot potato
(07.06.21)
(6)

istanbul'dan kalkan/kaş'a araba ile

lemmiwinks
nereden gidilir?osmangazi koprusu ve otoyol uzerinden ilerlemeyi dusunuyorum. sonrasinda izmir, aydin, mugla yolu uzerinden mi yoksa google maps'in gosterdigi gibi denizli uzerinden mi gitmeli? sure olarak cok fark gibi ama izmir uzerinden gitsem yol daha guzel midir?denizli uzerinden: https://bit.l
nereden gidilir?

osmangazi koprusu ve otoyol uzerinden ilerlemeyi dusunuyorum. sonrasinda izmir, aydin, mugla yolu uzerinden mi yoksa google maps'in gosterdigi gibi denizli uzerinden mi gitmeli? sure olarak cok fark gibi ama izmir uzerinden gitsem yol daha guzel midir?

denizli uzerinden: bit.ly
izmir uzerinden: bit.ly
0
lemmiwinks
(04.06.21)
bayağı uzun bir yol. ben olsam manzaralı değil, kısa yolu tercih ederdim ama kişiden kişiye değişir tabii
0
awkward aardvark
(04.06.21)
arada sadece 20-30 dakika var gibi duruyor.
0
🌸lemmiwinks
(04.06.21)
iki yoldan da gittim. çok büyük bir fark göremedim. muğladan gidince sakar geçidiyle muhatap olunuyor sanırım orası biraz sıkıcı
0
kitap arasında kalmış silgi tozu
(04.06.21)
bursaya ya da yalovaya feribot daha iyi olabilir
0
heeresgruppe
(04.06.21)
uzun süre gezeceksen arabayı taşıma firmasına ver götürsün kaşa
0
cosmicgadin
(04.06.21)
@cosmicgadin: amac toplu tasimaya binmemek pandemi doneminde.

izmir uzerinden geldik, gayet de guzel oldu, cok da surmedi.
0
🌸lemmiwinks
(07.06.21)
(2)

Kamera Kiralama tüyoları

levent bilgen
Bir kısa film çekimi için Arri, Red ayarında bir kamerayı kiralamak istyorum bir hafta-on günlük bir süreç için. İnternet sitelerinde 5000 tl bandında seyrediyor haftalık fiyatlar. Haliyle çok yüksek. Daha önce deneyimi olanlar ya da sektörden olanlar bu konuda indirim tüyoları verebilir mi?
Bir kısa film çekimi için Arri, Red ayarında bir kamerayı kiralamak istyorum bir hafta-on günlük bir süreç için. İnternet sitelerinde 5000 tl bandında seyrediyor haftalık fiyatlar. Haliyle çok yüksek.

Daha önce deneyimi olanlar ya da sektörden olanlar bu konuda indirim tüyoları verebilir mi?
0
levent bilgen
(04.06.21)
Bu kameralara ihtiyacın olduğunu nasıl belirledin? Görüntü yönetmenin var mı ortak kararınız mı? Büyük kamera = büyük ekip ve sorumluluk, yavaş hareket.

Gerekli ışık, ses vb. diğer ekipmanları da kiralayacak bütçeniz var mı? Dengeyi bulmak daha önemli.

Blackmagic 4.6k, veya hatta 10bit çekebilen Fuji X-T4, Sony A7S III gibi kameralara da baktınız mı? veya Canon C serisi kameralar da olabilir.

İndirim ancak geçmişte onlarla çalışan sürekli iş yapan ve bazı şeyleri ek olarak bedavaya alabilecek bir görüntü yönetmenin vs varsa olabilir.

Ayrıca bir hafta da on gün de kısa film için uzun aslında. Çok mu mekan var bilmiyorum ama, 5000tl fazla geliyorsa, 7 günlük çekim de fazla gelir.
0
nhk ni youkosu
(04.06.21)
Arri-red kirasina yuksek demissiniz de o ekipmanla birlikte gelecek ekibin sirf yemek parasi bile bi kac bin tutar.

Nhk+1
0
brkylmz
(05.06.21)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.