[]

iPhone X Ekran Sökülmesi

Telefonun ekranı sağ üst köşeden oynuyordu bir süredir. Hafif bastırınca içine gömülüyor, bırakınca yine dışarı çıkıyordu ama 2 mm bile değildi bu olay. Bunu telefoncuya sorduğumda X modellerin ekranıyla kasasını tutan bir bant olduğunu, bu bantın zaman içinde gevşediğini ve bütün X cihazlarında bu olayın yaşandığını söylemişti. İstersen bantı değiştireyim ama bir süre sonra yine aynısı olur demişti. Ben de çok üzerine düşmedim bu olaydan sonra.

Biraz önce fark ettim, telefonun ekranı kasadan baya ayrılmış. Şu an için dokunmatiğinde veya başka bir yerine sorun yok, normal çalışıyor ama hafif bir müdahalede hemen ayrılır ekran. Ayrıca müdahaleye gerek kalmadan kendiliğinden de ayrılabilir.

Bunun sanırım ekranı değişmesi gerekiyor, orijinaliyle değişimi ne kadar tutar ? Ekranı değiştirmeden telefonu tam kaplayan bir kılıf alsam, bu kılıf sürekli ekrana bastırdığı için yine sorunu atlatabilirim gibi geliyor.

Yeni model iPhone ekranları kasaya gömülü değil, böyle bir sorun yaşamış olan var mı yoksa bana özel mi oldu ?

www.hizliresim.com

www.hizliresim.com

Resimleri tabletten çektiğim için kalitesi biraz kötü ama durumu belli ediyor sanırım.

 
Bende de aynı durum var. Şimdilik şeffaf bant ile bantladımve sert kılıf kullanmaya başladım. İdare ediyorum


  • kaptan memo  (04.06.21 21:55:28) 
Pili şişmiş olmasın? Çok dert değil tam söküp oturtmak lazım yerine, bunları yaparken de b7000 ile yapıştırıp beklemek gerekecek. İstanbul'daysanız halledebiliriz.


  • excespeace  (04.06.21 21:59:22) 
Pilinde sorun yok gibi görünüyor, sadece üst tarafı kasadan ayrılmış ortalara doğru yine normal.

Yerine tekrar oturtma maliyeti ne kadar tutar ? Kalıcı bir çözüm mü yoksa kısa süre sonra yine aynı olay yaşanabilir mi ?
  • ejderha kuyrugunun ucunda yanan ates  (04.06.21 22:06:44) 
Hiçbir şey tutmaz. Beşiktaş'a gelirseniz bir çayınızı kahvenizi içeriz bir yandan da telefona bakarız olur biter ama yine de söyleyeyim, pil şişmişse bir gün kalması gerekir.


  • excespeace  (05.06.21 00:18:09) 
Ankara’da yaşıyorum, Beşiktaş biraz uzak kalıyor bana.


  • ejderha kuyrugunun ucunda yanan ates  (05.06.21 08:23:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.