[]

Sağlık için yapılacak spor

Selamlar. Böyle kas geliştirmek, ne bileyim savunma amaçlı dövüş sporu, eğlence amaçlı sporlar (futbol vs) değil de aadece sağlıklı bir yaşam dendiğinde bunu sağlayacak bir spor hamgisidir? Bisiklet tamam. Başka?

Hafif olsum, vucudu zorlayarak olmasın. Ulaşışabilir bir spor olsn.


 
yuruyus, kosu, pilates, yoga


  • in vino veritas  (05.06.21 07:43:36) 
yüzme.


  • phoarbix  (05.06.21 08:17:58) 
hiit yapılabilir günde 10-15 dakikayı geçmeyecek şekilde.


  • xrated  (05.06.21 08:53:21) 
Kas geliştirmenin neden sağlık için yapılmadığını düşünüyorsun ki, gençlikte kaslarını ne kadar güçlendirir korursan yaşlılığın o kadar sağlıklı geçer. 30 yaşını geçtikten sonra her sene kas kütlenden kalıcı kayıplar yaşarsın, bunu tolere edecek şekilde ağırlık çalışmadığında ileri yaşlarda kas kaybına bağlı sağlık sorunları yaşarsın.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (05.06.21 09:18:06) 
Doktorlardan hep pilates lafı duydum bu konuda. Uzun vadede vücuda gerekli hareketi esnetmeyi sağlayan bi spor olduğu için kadınlara ve erkeklere öneriyor doktorlar.

Hiit spor olarak yapılmamalı diye biliyorum. Bi amaç uğruna bir dönem yapıp bırakılmalı. Çünkü uzun vadede aslında kalbini falan çok yoruyo. Günlük spor yerine hiit yaparsan kalp problemleriyle karşılaşabilirsin yaşlılığında.

Doktorlar kalp için zayıfsan hafif tempo koşmak, kürek gibi sporları öneriyorlar. Kiloluysan koşmak sıkıntı tabi.
  • zimbirik  (05.06.21 09:58:52) 
freeletics falan gibi appler olabilir ama doğru ayarlanmazsa baya zorluyor vücudu. muhtemelen daha hafif şeyleri yapan appler vardır. kas için etkiliymiş ama.

masa başı çok hafif şeyler için wakeout diye bir uygulama vardı ama bana pahalı geldi.
  • passion rules the game  (05.06.21 10:08:13 ~ 10:08:38) 
on sekiz yıllık antrenör olarak çok net şekilde "sevdiğin spor hangisiyse o" diyorum.
sevmediğin bir şeyi sadece sağlıklı olduğu için sürdürülebilir kılman çok zor. spor veya daha doğrusu egzersiz sürdürülebilir olmadığı sürece sadece can sıkıntısı yaratır.

örnekler gelsin, deneyeyim diyorsan ip atlamayı deneyebilirsin mesela. kardiyovasküler açıdan çok etkilidir ve çantana atacağın bir iple her yerde yapabilirsin.
öz disiplinin varsa youtube'a zero equipment veya home exercises yaz ve çıkanlardan gözüne kestirdiklerini uygula (tavsiyem athlean x kanalını takip etmen). hatalarını düzeltecek bir hoca olmadığı sürece her zaman çok daha dikkatli olman gerektiğini unutma. kaş yapayım derken göz çıkartıp eldeki sağlıktan da olabilirsin.
  • d e j i n  (05.06.21 10:21:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.