[]

istanbul antalya izmir şehirlerinde yaşamayı seçme

normalde istanblluyum. geçen sene 1.5 ay önceki senelerde 1 ay olmak üzere izmirde yaşadım. yalnız yaşadım çoğunlukla ama arkadaşta da kaldım.

alsancak ve konaktı. hoşuma gitti yaşam. merkezi yerlerde olduğumdan belki. daha az insan var. daha rahat telaşsız vs diyebilirim istanbulun çoğu semtine göre insanlar ve arabalar.

şimdi de antalyadayım. kaleliçi. burayı da sevdim.

yurtdışında da 3 ülkeye gittim. çok kalmadım ama lüxemburgu sevmiştim mesela. yaşamak istemezdim sanırım, çok küçük ve hareketsizdi mesela. yani her önüme gelen yerde yaşaamk istemiyorum gibi. aydın şehri de sevsem de yaşamak istemezdim.

kaleiçinde gezdim ayağı ve laraya sadece gittim. yani çok da dolaşmadım. airbnbde birilerinin yanında 3-4er gün kalayım diyorun larada konyaaltında oralaı da görmek için çünkü kaleiçi tam bir turist merkezi. kadıköy barlar sokağında yaşamak gibi buralar.

az önce saat 10.30 olmasına rağmen açık barların arasından geldim mesela. her haftasonu böyle bir şey ister miydim bilmiyorum :D sesleri hala geliyor.

burda da izmir istanbul gibi çok imkan göremiyorum. ne bileyim etkinlik tiyatro müze vs çok az. ya da ben bulamıyorum.

marketlere çok giden biri değilim veya atm çok kullanan. online sipariş yaparım istanbulda. atmyi de ayda bir anca. istanbul gibi yaygın olmayınca bunlar garip de geldi de, her yerin işgal edilmemiş olması da güzel aslında.

bu yaşadığım yerlerin hiçbirinde gerçek bir yaşama yaşadım dieymem. ne bileyim evdeki monitörüm olsun, eşyalarım başucu kitabım vs çoğu şey olmadan geçici bir yaşam olmanın bldiği verdiği rahatlık ve psikoloji de var. aynı 3-5 elbiseyi döndürüp döndürüp giymek gibi şeyler. her gün farklı bir yeri görmek istemek turist gibi.

bir de çanakkaleyi ziyaret etmek istiyrum. orayı da çeken bir şey var niyeyse.


bu arada istanbulda da acıbadem metrobüste 1 yıl, osmanbeyde 9 ay, kadıköyde 3 ay yaşadım. çloğunda tektim yine. acıbadem günlerin özlüyorum gibi sadece, diğerlerini pek değil de sabahları o metrobüs çilesini bir daha çekmek istemem.


sorularıma gelecek olursak, siz şehir değğiştirdiniz mi, neye göre karar verdiniz veya şehir değiştirmemeye karar verdiniz? istanbulu bırakamam diyen var mı veya şu şehri bırakamam diyen?

 
Kısa yazınız ile kendi yorumlamam; çok İstanbul merkezlisiniz başka bir yere zor uyum sağlarsınız. O yüzden gerçekten istiyor olmanız gerekir. Önceliklerinizi sıralayın, beklentilerinizi tekrar gözden geçirin. Antalya her türlü beklentilerinizi karşılar ama siz önce Antalyada biraz vakit geçirip şehri öğrenmeye çalışın. Ve bunu yaz sıcağında da deneyimleyin. Tavsiyem İstanbulda kalmanız yönünde.


  • intihar etsem de kendime gelsem  (04.06.21 23:08:34) 
ankarada 6 sene yaşadım. istanbul güzel ancak sen istanbulu değil İstanbul seni yaşıyor. izmir eskisi kadar çekici değil,trafiği istanbuldan daha beter, alternatif yol yok. semtler çok iç içe. antalya istanbul izmire göre daha sakin size gelmeyebilir. gerçi istanbulda yaşayan birine diğer hiç bir şehir çekici gelmez. benim türkiyedeki şehir tercihlerim, ankara eskişehir muğla merkez olur.


  • mikahakkinen  (04.06.21 23:10:21) 
Oslo’ya taşınmadan evvel iki yaz tatile gitmiştim ve buranın havası iklimi ne güzel yhaaa demiştim... bir yerde kalmadan evvel gerçek zamanlı orada bulunup birebir çok yönlü yaşanmalı. Ve bu da kısa süreli değil. Bir ay İzmir’de kalmak da böyle bir şey. Şu an pandemiden dolayı heryer kıt lakin bir İstanbul olmasa da kültürel yaşam İzmir’de de sürüyordu. Sözün özü geniş bir bakış açısıyla bakın mevzuya


  • fıytfıyt  (05.06.21 07:53:45) 
Doğma büyüme İstanbul, 2012'de üniversite nedeniyle İstanbul'dan ayrıldım. Aynı dönem ailem de emekli olunca onlar da Ege tarafına kaçtı.

Universite için İstanbul'a gittiğim gün bir daha dönmem gibi büyük bir laf ettim. 2019'da iş için mecburen dönmek zorunda kaldım. 2019'dan beri hala İzmir'e kapak atmaya çalışıyorum ama başarılı olamıyorum malesef
  • materyalist imam  (05.06.21 12:31:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.