Giriş
(7)

cadde'de oturuyoru diyen biri bagdat caddesinde mi cadde bostan'da mi oturu

Sebastian
sbthnx
sb
thnx
0
Sebastian
(04.06.21)
bağdat caddesi
0
awkward aardvark
(04.06.21)
bagdat caddesi.
0
lemmiwinks
(04.06.21)
Caddebostan da olabilir bence. Bağdat caddesi zaten çok uzun.
0
zimbirik
(04.06.21)
bağdat caddesi
illa alan daralacaksa; caddebostan-erenköy arası olabilir.
0
rewlack
(04.06.21)
bagdat caddesi.
0
kitap arasında kalmış silgi tozu
(04.06.21)
caddede oturuyorum diyen arkadas. aslinda bakkal'da oturuyordur. ama istanbullular caddebostan anlar. boyle oturdu. bagdat caddesi altintepeden hatta 63'ten baslar teeeee saracogluna kadar varir neredeyse.
0
dio
(04.06.21)
bagdat caddesi +1
0
mirafiori
(04.06.21)
(6)

Tüm Parayı Dolar'a Basayım mı ?

paramolacak
13 Bin TL param var,burgan 19 faiz veriyor aylık bi kaç faturayı ödüyordum, şimdi Dolar reis yükseliyor acil parada lazım değil, ne dersiniz hepsini faizden alıp basayım mı dolar reise.Geleecek hiçbir yanıt yatırım tavsiyesi olarak kabul edilmeyecek olup sadece görüş almak amacı ile bu duyuru açılmı
13 Bin TL param var,
burgan 19 faiz veriyor aylık bi kaç faturayı ödüyordum, şimdi Dolar reis yükseliyor acil parada lazım değil, ne dersiniz hepsini faizden alıp basayım mı dolar reise.

Geleecek hiçbir yanıt yatırım tavsiyesi olarak kabul edilmeyecek olup sadece görüş almak amacı ile bu duyuru açılmıştır.
0
paramolacak
(04.06.21)
Kullanan var mı bilmiyorum ama Binance Earn diye bir şey var, dolara senelik %6-7 veriyor, oradan usdt alınıp bu tip faize yatırılabilir.
0
atom karincanin torunu
(04.06.21)
benim gördüğüm, 3 bin 33 bin 333 bin fark etmez, tüm yatırımını tek kaleme yatıranların bir süre sonra üzüldüğü. o yüzden faiz - döviz - altın sepet iyidir. ytd.
0
gmzo
(04.06.21)
müthiş bir duyuru-nick uyumuymuş :) üstteki arkadaş haklı. sürekli takip edip kafayı yememek için sepet yapmak en mantıklısı
0
transleta
(04.06.21)
Tüm ekonomistlerin ortak görüşü şudur elinizdeki paraya uzun vadede ihtiyacınız yoksa ya da dövizle iş yapıyorsanız döviz alın, aksi durumda döviz kısa vadede kazandırmaz kaybettirir.

Nedeni de şu, döviz alım/satım arasındaki makas ve kambiyo vergisinden dolayı aldığınız an en az %5 zarardasınız. kısa vadede.

Eğer parayı yakın zamanda bir şeylerde kullanmayacaksanız uzun bir süre (en az 1 yıl) dokunmayacaksanız alın yoksa sepet en güzel yöntem.
0
solo
(04.06.21)
binancede busd veya usdt alıp faize yatır +1

hem makas yok hem de kambiyo vergisi yok.
0
xrated
(04.06.21)
Ben olsam kripto, altın, usd olarak bölerdim
0
rapisa
(05.06.21)
(3)

Bir excel sayfasını başka bir excel sayfasına koplayama?

Trafalgar
başka bir excel in sayfasına kopyalayıp yapıştırdığımda hücrelerde bir önceki çalışma sayfasının ismi yazıyor. bu olmadan kopyalayıp yapıştırmaz mıyım?
başka bir excel in sayfasına kopyalayıp yapıştırdığımda hücrelerde bir önceki çalışma sayfasının ismi yazıyor. bu olmadan kopyalayıp yapıştırmaz mıyım?
0
Trafalgar
(04.06.21)
yapıştırmak için sağ tıklayıp yapıştırma seçeneklerinden "değerler"i seçersen biçimlendirme olmadan o hücrede yazan değerleri kopyalamış olursun.
0
ernecati
(04.06.21)
formüller de gelsin istiyorum. ama formüllerin yanında parantez içinde nereden alındığı yazıyor. yazmadan kopyalanmıyor mu?
0
🌸Trafalgar
(04.06.21)
formülü oluşturan şeylerin bir kısmı zaten verilerin geldiği yerler. Anladığım ve bildiğim kadarıyla istediğiniz şekilde olmuyor.
0
ernecati
(04.06.21)
(2)

Köpek bacağında şişlik ve üstüne basamama problemi

theory of mind
Eyy ekşi ahalisiKöpeğimin arka sağ bacağında bir problem var. Üstüne basamıyor ve hafif bir şişlik var bunun için ne yapılabilir acaba ? Akşama veterinere götüreceğim o ana dek önerilere açığım.Sevgiler
Eyy ekşi ahalisi

Köpeğimin arka sağ bacağında bir problem var. Üstüne basamıyor ve hafif bir şişlik var bunun için ne yapılabilir acaba ? Akşama veterinere götüreceğim o ana dek önerilere açığım.

Sevgiler
0
theory of mind
(04.06.21)
diken batmış olmasın, tabanıyla aynı renkse görmemiş olabilirsiniz. flaşla bir bakmak lazım.
0
onemoremile
(04.06.21)
Benzeri yakin vakitte bizim kopegimizde oldu. Patisi bir sure sonra sisti. Ustune basamiyor ama aci hissettigini de gostermiyordu. Kuvvetli lamba altinda buyutecle bakip batan bir sey bulamadik ama surekli yaliyordu.

Veteriner tavsiyesi ile "kara merhem" surup gazli bez ve esnek bandaj ile sardik. Zaman icerisinde bir suru akinti yapip sislik indi. Tekrar geri basmaya basladi.

Veterinerinize sormadan yapmayin ama kara merhem felan. Bi de kara merhem cok kotu kokan ve cok zor cikan bir sey dikkatli olun.
0
cleric
(04.06.21)
(1)

CVye bakılma ve aranma orantısızlığı

zseak
Helo meraba hali hazırda calısmakta olan bir müzmin beyaz yakalı olarak iş arayışındayım. iş tecrübem var özgecmisim de kötü değil ancak beni kimse aramıyor yahu. son 90 günde 55 kere bakılmış ama sadece 2 firma görüşmek için aradı. benim yanlış yaptığım birşey mi var yoksa bu işin geneli mi budur?
Helo meraba

hali hazırda calısmakta olan bir müzmin beyaz yakalı olarak iş arayışındayım. iş tecrübem var özgecmisim de kötü değil ancak beni kimse aramıyor yahu. son 90 günde 55 kere bakılmış ama sadece 2 firma görüşmek için aradı.

benim yanlış yaptığım birşey mi var yoksa bu işin geneli mi budur?
üzülüyorum da biraz...
0
zseak
(04.06.21)
pek etik olmayan bir öneride bulunayım, uygulamak sana kalsın. Kariyer, secretcv vs sitelerde şu an çalışıyor olarak gösterme kendini. Bu gün itibariyle işi bırakmış gibi göster. İşyerleri çalışan kişinin iyi kötü birşeylere sahip olduğu için başvuranın elinde koz ile geldiğini düşünüyor ki bu söylediğimi ispat etmek için işsizlerin işe yerleşme oranı ile iş değiştirenlerin oranı kıyaslaması gerekiyor.
Bağlantılı bir diğer konu da seni işe almaları için mevcut işinden ayrılman seni işe alacak firma için büyük bir sorumluluk olarak görülüyor. Olur da yeni şirketin senden memnun kalmaz ve deneme süresinde işten çıkarırsa zaten sahip olduğun işi de kaybettirmiş olmak bazı firmaların (en azından ik'cıların") göze almadığı bir durum.

Bol şans.
0
ernecati
(04.06.21)
(2)

vadeli hesap yerine hangi fon?

rewlack
vadeli hesapların getirisini az/saçma buluyorum.sürekli bir güncelleme(!) ile az para vermesi, bankayı aramak, peşine düşmek gerekmesi vs artık yersiz geliyor.birikimimin bir kısmıyla aylık düzenli 100-200 euro/dolar alıyorum. bir kısmını da fon alarak değerlendireyim istedim ama megacahilim bu konu
vadeli hesapların getirisini az/saçma buluyorum.
sürekli bir güncelleme(!) ile az para vermesi, bankayı aramak, peşine düşmek gerekmesi vs artık yersiz geliyor.
birikimimin bir kısmıyla aylık düzenli 100-200 euro/dolar alıyorum. bir kısmını da fon alarak değerlendireyim istedim ama megacahilim bu konuda.

hangi fon?
nereden? ve ne zaman? mobil bankacılıkla halledebileyim.
giriş bütçesi 30-40k
orta/az riskte olsun.
önümüzdeki 6 ay boyunca böyle böyle üstüne de biraz ekleyerek gideceğim.

not: vadeli şu an %18-19 getiriyor.
0
rewlack
(04.06.21)
serbest fon alamazsın nitelikli yatırımcı değilsen.

kare portföy değişken fon (kub)
istan bul portföy değişken fon (ipb) alabilirsin.
0
yazar yazmaz yazan yazar
(04.06.21)
%10 kardan kesiyor girerken umursamiyorsun ama kestiginde cok koyuyor
0
divit
(04.06.21)
(3)

şu pompa şişme yatak şişirir mi?

roket adam
https://www.hepsiburada.com/mi-mijia-akilli-tasinabilir-hava-pompasi-ithalatci-garantili-p-HBV00000Q8ELQhem kamp hem lastik için alacağım almışken ikisini de çözsün, hem de küçük bir şey diye bunu seçtim.
www.hepsiburada.com

hem kamp hem lastik için alacağım almışken ikisini de çözsün, hem de küçük bir şey diye bunu seçtim.
0
roket adam
(04.06.21)
1-şişme yatak supapları lastik supaplarına oranla geniş diye biliyorum, o açıdan sorun olabilir.
2-Lastik 25-30psi basınca çıkıyor, yatak için çok daha düşük basınç yeterli. Şişirme süresi de yeterli olur diye tahmin ediyorum.
0
ernecati
(04.06.21)
yatakların şişirme yeri genellikle çok daha geniş oluyor. uygun adaptör yoksa şişirmez.
nasılsa uygundur, arabadaki çakmaklıktan pompayla şişiririm deyip gittiğim kampta koca yatağı üfleyerek şişirmek zorunda kalmıştım. yoruyor.
0
d e j i n
(05.06.21)
Evet arkadaşlar ürün geldi. Lastik şişirmek için falan çok iyi ama şişme yatağı inanılmaz yavaş şişiriyor maalesef. O yüzden bunu almanızı önermiyorum.
0
🌸roket adam
(18.06.21)
(1)

sahibinden'den gelen garip mesaj...

msb
Sabah sahibinden'den bi mail gelmiş, üyeliğiniz geçici olarak durdurulmuştur diye. Mail'deki link'e tıklayınca da ekteki gibi bir ekran geliyor fakat orada yazan "Ramazan Bey" benim kullanıcı adım değil.Böyle bir olay yaşayan oldu mu? Benden neden "Ramazan Bey" kullanıcı adını doğrulamam isteniyor?
Sabah sahibinden'den bi mail gelmiş, üyeliğiniz geçici olarak durdurulmuştur diye. Mail'deki link'e tıklayınca da ekteki gibi bir ekran geliyor fakat orada yazan "Ramazan Bey" benim kullanıcı adım değil.

Böyle bir olay yaşayan oldu mu? Benden neden "Ramazan Bey" kullanıcı adını doğrulamam isteniyor?
0
msb
(04.06.21)
benim de başıma geldi bir kere. hesabımı ele geçirmişler, isim soyad her şeyi değiştirmişler, benim hesabımdan ilan açmışlar ucuza iPhone satmaya çalışıyorlardı. sonrasında hesabım kapatıldı, bir daha da o mail adresinden sahibinden.com kullanamadım. ya bilgisayarına virüs bulaşmıştır, ya da şifreni bir çok sitede aynı şifreyi kullanıyorsundur oradan elde etmişlerdir.
0
roket adam
(04.06.21)
(2)

antalyada kafeye sahip plaj önerisi

ShadowOfMoon
laradaki belediyeye ait 2 plaja gittim. orda üst tarafta oturulacak yer var ama plajda yok şezlong dşında. yani yüzüp yukarı çıkmam gerekiyor.oturulacak dediğim fiş takılabilecek sadece olsa yeter. çalışıyorken laptop açacağım arada.antalya kaleiçi tarafında da bir yer vardı ama çok derin. 4 metre f
laradaki belediyeye ait 2 plaja gittim. orda üst tarafta oturulacak yer var ama plajda yok şezlong dşında. yani yüzüp yukarı çıkmam gerekiyor.

oturulacak dediğim fiş takılabilecek sadece olsa yeter. çalışıyorken laptop açacağım arada.

antalya kaleiçi tarafında da bir yer vardı ama çok derin. 4 metre filan grişi bile. o kadar cesaret edemem. kum olsa daha rahat olacak ama anladığjm kadarıyla kum olan yer yok.

girişi hem derin olmayan hem içerde kafe olan plaj önerisi var mı kaleçi, lara belki konyaaltı da. çok gezemedim.

eğer yoksa böyle derin olmayan, derin yerler de olabilir. sonuçta hepsinde can kurtaran var :D açılmıyorum zaten. 3-5 kulaç atıp geri dönüyorum. duba filan varsa onlara tutunurum.

belediyenin plajı vardı eski adı bambus plajı. orda 1 taraf sığdı mesela ama kafe yok


bonus olarak da gez gör diyeceğiniz yerler olabilir isteyen varsa paylaşmak. kaleiçinden uzağa gidemedim maalsef
0
ShadowOfMoon
(04.06.21)
Merhaba.Antalya'da deniz derin olur. En sığ ve kum deniz phaselis antik kentinde. onda da kafe yok maalesef.
0
ketcapli dondurma
(04.06.21)
Konyaaltına git hocam. Belediyenin oralarda hepsinin kafesi var.
0
gatherer
(04.06.21)
(5)

Bisikletten anlayanlar bakabilir mi?

kitap gibi sessiz
Bisikletimin vites sistemini değiştirmek istiyorum, bunun için hangi parçaları toptan değiştirmem lazım? Mevcut bisiklet 7 vitesli. Yine 7 vites ya da 7+ vites takabilirim. Ayrıca vites değiştirme kolunu da değiştirmek istiyorum; hali hazırda şuna (https://productimages.hepsiburada.net/s/1/300-443/9
Bisikletimin vites sistemini değiştirmek istiyorum, bunun için hangi parçaları toptan değiştirmem lazım? Mevcut bisiklet 7 vitesli. Yine 7 vites ya da 7+ vites takabilirim. Ayrıca vites değiştirme kolunu da değiştirmek istiyorum; hali hazırda şuna (productimages.hepsiburada.net ) benzeyen kolu şu tarz (global-order.cam ) dairesel kola çevirmek istiyorum. Bu konuda yardımcı olabilecek birileri var mı acaba?
0
kitap gibi sessiz
(04.06.21)
Aynakol da değişecektir vites sayısı değişirse. Neden değiştirmek istiyorsunuz onu belirtirseniz daha yararlı tavsiyeler alabilirsiniz.
0
habarbey
(04.06.21)
Bisikletim şehir bisikleti, eski bir model. %95 asfaltta kullanılacak. Çok eğimli bir bölgede yaşamıyorum ama yine de hafif ve orta seviyeli eğimler için de uygun olsun istiyorum. Mevcut vitesimin vites kutusu arızalandığı için değiştirmek istiyorum. Değiştirmişken de daha modern ve yüksek vites takmak mantıklı geldi. Sorumu iki seçenek olarak güncelleyeyim:

1- eskisi gibi 7 vitesli bırakmak istersem hangi parçaları değiştirmem yeterli olur?
2- vites sayısını artırmak istersem hangi parçaları değiştirmeliyim?
0
🌸kitap gibi sessiz
(04.06.21)
Bu arada mevcut arka vites kaseti veya rublesi (teknik ismini bilmiyorum.) tam olarak şöyle kapalı bir model: www.ebay.de

buna bağlı olan vites takımı da şu: www.retrobikefranken.de
0
🌸kitap gibi sessiz
(04.06.21)
revoshift performansı olmayan bir shifter, yani onu alma bence de. Performans gibi bir gayen yoksa 7'li sistem vites aralıkları düzgünse her türlü iş görür.

Bu arada sonra baktım da seninki göbekten vitesli yani tamamen set alman lazım, bu da hayli masraflı olacaktır. Aynakolun tek yapraktır büyük ihtimal. 3x7 gibi bir set düşünebilirsin, tam olarak grupset dediğimiz şeyi alman gerekecek ve hatta göbek de değişip jantlar yeniden örülecek falan. Çok işi var yani. Masrafa değecek ise yap, bisikletinle mutluysan uğraşma.
0
habarbey
(04.06.21)
Evet, vites göbekten vitesli ve ayna kolu tek yaprak. Bu vites tipleri daha mı iyi, daha mı kötü? Diğer açık vitesler bana çok karmaşık ve bozulmaya yatkın geliyor. Sanki bu çok daha kompakt ve sağlam gibi geliyor.
0
🌸kitap gibi sessiz
(04.06.21)
(3)

Korona geçiren kişiyi ziyaret?

Cherea
Merhaba.Eşimin annesi hastaneden dün çıktı. İyileşmiş. Eşim ziyaretine gitmek istiyor. En erken ne zaman gidebiliriz, virüsün bulasiciligi ne zaman geçer?
Merhaba.

Eşimin annesi hastaneden dün çıktı. İyileşmiş. Eşim ziyaretine gitmek istiyor. En erken ne zaman gidebiliriz, virüsün bulasiciligi ne zaman geçer?
0
Cherea
(04.06.21)
Ben hastaneden çıktıktan sonra 14 gün evde de karantina da kalmıştım, her gün aramıştı doktorum durum nasıl diye. Şimdi durum nasıl bilemem tabi 1 sene oldu ben geçireli
0
paramolacak
(04.06.21)
bence acele etmeyin.
0
anten
(04.06.21)
Hasta olanlar için karantina süresi 10 gün diye biliyorum. Test pozitif çıktıktan 10 gün sonra karantina bitiyor. Bence annesi iyileştiyse bi kaç gün sonra girebilirsiniz.

Hastalığın devam etmesi bile bulaşıcılığın devam ettiği anlamına da gelmiyor. Hastaneden taburcu olduysa ben olsam 1 hafta sonra giderdim. Anne sonuçta bu. 10 dk çift maske ile yanına uğranır hasta bile olsa.
0
zimbirik
(04.06.21)
(4)

içki şişesinin ağzındaki plastik zımbırtı

günaha davet
su şişesi olarak kullanacam ama ağzındaki şeyi çıkaramıyorum. youtube da aramayı denedim olmadı. basit çekilde nasıl çıkarılır o ağızlık?
su şişesi olarak kullanacam ama ağzındaki şeyi çıkaramıyorum. youtube da aramayı denedim olmadı. basit çekilde nasıl çıkarılır o ağızlık?
0
günaha davet
(04.06.21)
basit bir şekilde çıkarılmaz. o zımbırtının amacı zaten şişenin sahte içki yapanlar tarafından kullanılmasını engellemek. su şişesi olarak kefir ya da litrelik cam su şişelerini kullanmak çok daha zahmetsiz olur.
0
tururo
(04.06.21)
tornavida ve pense ile çıkarabilirsiniz
0
kablelvuku
(04.06.21)
tornavida ve pense ile çıkaramadım, camın köşelerini tuz buz ediyor maalesef.
0
🌸günaha davet
(04.06.21)
kargaburun gibi ucu sivri bir alet ile kapağın en üzerinde bulunan plastğin bacaklarını kesin. tamamen açılmasa dahi en azından içerisine birşeyler koyabileceğiniz kadar genişlik olur. sahte içki falan yapmıyorum bu arada, bir sebepten ötürü şişelerin ucundaki o topları topluyordum bir ara o yüzden biliyorum :)
0
semyasa
(05.06.21)
(13)

marjinal değişiklik ne anlama gelir?

estranged
"sistemde marjinal değişiklikler yapıldı." cümlesinde, değişikliğin büyük mü yoksa küçük mü olduğu anlatılmak isteniyor?
"sistemde marjinal değişiklikler yapıldı." cümlesinde, değişikliğin büyük mü yoksa küçük mü olduğu anlatılmak isteniyor?
0
estranged
(04.06.21)
büyük
0
sir gawain
(04.06.21)
Büyük.
0
archmage mahmut
(04.06.21)
Böyük.
0
j r r tolkien hayrani
(04.06.21)
büyük ve küçükten bağımsız değişikliğin köklü ve radikal olduğunu da belirtmek istemiş olabilir.
0
pardus
(04.06.21)
büyük diyebilirsiniz, pardus+1.
işleyişi, anlayışı değiştirecek şeyler.
belki değişikliğin kendisi küçüktür ama etkisi büyüktür. ama genel olarak büyük değişiklik diye bakılabilir.
0
kisa
(04.06.21)
Marjinal değişiklik küçük değişiklik demektir. Bu kadar kişi nasıl büyük demis anlamadım.

Sistemde marjinal değişiklik yapıldı demek de ufak tefek değişiklikler yapıldı anlamına gelir.

En azından İngilizcede ki kullanımı bu şekilde.

Sistemsel, radikal değişikliğin tam tersidir aslında.
0
sckxyss
(04.06.21)
sckxyss +1

İngilizce ve Fransızca'da küçük demektir. Türkçe'ye tam tersi olarak geçmiş ise çok ilginç. TDK da pek yardımcı olamıyor:

marjinal
1. sıfat, mecaz Aykırı.
2. isim, matematik Son birim.

Ekleme: Sanıyorum karışıklık şundan kaynaklanıyor: Fransızca marjinal aykırı, birinci derecede önemli olmayan, azınlığa ait anlamına geliyor. Yani aslında ortada büyük/küçük olmaya dair doğrudan bir unsur yok. Türkçe sanıyorum bu aykırı olma durumunu "büyük bir farklılık" olarak yorumlamış.
0
fotrsapka
(04.06.21)
marjinal degisiklik yapildi diye bir kullanim Turkce'de pek yok. Yani ingilizceden birebir alinmis, cevrilmis cumle. Ingililzcede de marjinal kucuk, onemsiz demektir. Karistiran arkadaslar secimlerdeki marginal seat, marginal bolge seklindeki secim muhabbetlerinden karistiriyorlar sanirim. Marjinal bolge cok az farkla kazanilan secim bolgesidir, o bakimdan orasi onemli olur, secim tahminlerinde onemli, kilit bolge diye anlatilir falan. Marginal decrease, increase dendiginde onemsiz, kucuk degisiklik anlasilmali
0
neverletyougodown
(04.06.21)
büyük.
çünkü marjinal'in türkçe karşılığı sıra dışı, aşırı gibi bir şey.
verdiğiniz örnekte; normal olmayan / sıra dışı değişiklik - büyük, önemli değişiklik mantığına denk geliyor ve günlük hayatta kullanımı da var bu şekilde.

*ben de ingilizce küçük anlamına geldiğini okuyunca şaşırdım. yani aradığınız cevap; söz konusu metnin orijinali ingilizce/fransızcaysa küçük, türkçeyse büyük diye düşünüyorum.
0
asisamus
(04.06.21)
Kucuk ama etki eden degisiklikler olarak kullandiysa dogru kullanmis derdim. Yoksa bana gore de Turkcede boyle bir kullanim yok.
0
dunal
(04.06.21)
küçük ya. minnacık.

marjinal = en son birimin etkisi. hatta iktisatta bir fonksiyonun türevine bakılıyor marjinal etkiyi görebilmek için :D
0
passion rules the game
(04.06.21)
İngilizce düşününce küçük ama cidden Türkçe bakarsak biri bunu dese büyük bi değişiklik gibi anlarız sanki. Çeviri bir metinse direkt İngilizce anlamı geçerli olur.

Bunu yazan Türk ise, önemli/etkili bir değişiklik olduğu anlamaya daha yatkın olurdum ben. Esas anlamını bilip yazması daha küçük bir ihtimal çünkü. Sorabiliyorsan sorup editler misin? :D
0
nhk ni youkosu
(04.06.21)
Benim de anladığım, küçük ama genel düzene adapte olmakla beraber sıradışı kalan göze çarpan deşiklik denebilir.
0
Erva
(04.06.21)
(18)

iş başvurusu

uzaktan bir tanıdık (mentörlük yapan bir mühendis, 55 yaşlarında) iş ilanı yayınlıyor. CVmi gönderdim; bana aşağıdaki mail ile dönüş yaptı. 5 yıl orada çalışma sözü vermemi istemiş.birisine 5 yıl söz vermek ne şart olursa olsun zor bir durum benim için.ancak kabul edecegim yine de. nasıl bir mail dö
uzaktan bir tanıdık (mentörlük yapan bir mühendis, 55 yaşlarında) iş ilanı yayınlıyor.
CVmi gönderdim; bana aşağıdaki mail ile dönüş yaptı. 5 yıl orada çalışma sözü vermemi istemiş.
birisine 5 yıl söz vermek ne şart olursa olsun zor bir durum benim için.
ancak kabul edecegim yine de. nasıl bir mail dönüş yapayım?
siz olsanız nasıl düşünürdünüz? 5 yıllık bir sözleşme imzalamam beklenirse bu normal bir durum mudur piyasa şartlarında? tecrübesi ve fikri olan siz duyurucu arkadaşlarımı yanıta bekliyorum.


XXXXXXXX Bey merhaba,

CV'ni okudum, dikkat çeken tarafı her firmada 1 yıl ve daha az süre görev yapmış olman.

Ben de iki müşteri firma var, biri hidrolik firması aynı zamanda makine ve otomasyon da yapıyor, ama orası daha tecrübeli mühendis arıyor.

İkinci firma dekorasyon firması ama aynı zamanda dezenfektan standı üretiyor ve bu standı akıllı yazılım ve donanımla ar-geye sokacağız. Firmanın 3 inşaat ve 1 mimar mühendis kadrosu var, ama yaptığı işi metal işleme, kaynak, aparatlama, parlatma, montaj, yani inşaat mühendisinin veya mimarın yapamayacağı işler; o yüzden makine mühendisi önerdim. Şu anda da xxxxx'de şantiyesi var. Yurt dışı ihracatı da var.

Akraba olmamız nedeniyle eğer bana aynı yerde en az beş yıl çalışacağına söz verirsen buraya önerebilirim. Zaten tavsiyem, önce bir yerde hiçbir bahane bulmadan beş yıl sebatkâr olman ve kendini iyi donatmandır. Bu firmada ben de destekçin olacağım (firmanın mentorüyüm ve haftada bir kez uğrayıp sorunlara destek oluyorum. Şayet uyumlu çalışır ve vereceğim görevleri eksiksiz yaparsan beş yıl sonra sizi Dünya devi firmalara öneririm.

Ücret beklentini göremedim.

Tüm tanıyanlara selam ve sevgilerimle.
0
(04.06.21)
Parası iyiyse tamam de geç. Her şey çok iyi olursa 5 yıl çalışırsın. Bir şeyler kötü giderse de kötü bir yerde çalışmaya devam etmen için kimse sana ısrar edemez.
0
roket adam
(04.06.21)
fakat 5 senelik bir sözleşme imzalanırsa ne olacak?
0
🌸
(04.06.21)
standart iş sözleşmesi yap, gerisini yav he he deyip sözlü olarak geç. beş sene çalışma sözü diye bir şey ne duydum, ne gördüm daha önce. çok saçmaymış.
0
sir gawain
(04.06.21)
5 senelik sözleşme yapılmaz bence ya, hastalığı var osu var busu var. normal sözleşme yapıp uzun süre kalacağım/kalmak için elimden geleni yapacağım dersiniz.
0
rose parks
(04.06.21)
bence 1 sene yaptığın işle ilgili fikir sahibi olmak için yeterli bir süre fakat o işle ilgili donanım sahibi olmak için yeterli değil. o manada çekinceyi biraz haklı bulmakla birlikte 5 sene beklentisinin abartı olduğunu düşünüyorum. sebatkar olmanın sınırları çok açık çünkü. Öğrenmeye gelişmeye açık olman ve iş yerinde yaşayabileceğin zorluklara karşı motivasyonunu bozmadan mücadele etmen ayrı bir şey, sırf bir başkasının egosunu şişireceksin diye iş yerinde insana karşı mücadele etmen ayrı bir şey örneğin.

yanlış anlamadıysam sözleşmenin 5 sene olmasıyla alakalı bir şey yazmıyor mailde, aranızdaki akraba ilişkisine dayanarak böyle bir söz vermeniz beklentisine girilmiş. ben olsam bu süre zarfında iş değiştirmeyeceğimin sözünü veremem ama size beni bu iş yerine önerdiğiniz için mahcup etmeyeceğimin, yaptığım işi üzerine koyarak başladığım noktadan ileriye götüreceğimin sözünü verebilirim gibi bir dönüş yaparım.
0
evde liyakat kalmamis
(04.06.21)
Valla her şey bir yana ben böyle maili atan biri ile bir işe girişmezdim.
0
j r r tolkien hayrani
(04.06.21)
Bu madde iş kanununa aykırı 2 yıl sonra istifa etsen seni mahkemeye verseler davayı sen kazanırsın. 5 yıl çok saçma olmuş.
0
senbensennedenbenlen
(04.06.21)
Çok tırt bir dil kullanmış. Muhtemelen ilerde seni manipüle edeceğini şimdiden söyleyebilirim. Bu üsluptaki ve düşüncedeki biriyle çok zorda değilsem çalışmazdım.
0
imnotsureabout
(04.06.21)
Ben mailde iyi niyet gosterisinden baska bir sey gormedim. Bir cok iste isveren calisanina belli yatirimlar yapar ve karsiligini gormek ister. Hele boyle personel sayisi az olan firmalarda uygun kisiyi bulmak icin daha ince eleyip sık dokumak durumundadir. Sizin cv de biraz sabikali. Buna ragmen size sans vermek istemis ve beklentisini ifade etmis.

Nitekim ise baslayip yarin obur gun yogun bi donemde zirt diye birakip giderseniz is veren zor durumda kalacak ve sizin akrabada mahcup olacaktır.

5 yil ayrilmayacagim diye cevap donmek mantikli olmaz tabi ama siz de bu iste uzun sureli calismak istiyorsaniz bunu ifade etmelisiniz.
0
Kirmizibavul
(04.06.21)
mail'i size atan adam, çok doğru şeyler söylemiş. kaldı ki adam kendi iş yaptığı yere, kendi kefaletiyle adam aldıracak. doğal olarak sizin de orada uzun çalışmanız gerekiyor ki adam mahçup olmasın.
0
co2s2
(04.06.21)
@co2s2, peki nasıl bir dönüş yapmalıyım?
mailde yazan telefon numarasını dogrudan aramalı mı yoksa mail ile bir yanıt yollamalı mıyım ki bi sonraki aşamaya geçelim?
0
🌸
(04.06.21)
arkadaşlar cevap maili yazalım mı yardım edin bana please.
0
🌸
(04.06.21)
5 yıl iş garantisi diye bakın olaya.
Maile gerek yok görüşmeye gidin.
0
gatherer
(04.06.21)
bence 5 yıldan kastı önceki işlerin gibi 1 senede çıkmaman. Yani 5 olmaz 4 olur. Sonrasında değiştirmek istersen destek olur bence.

Bir de biraz haklı gibi, 5 biraz abartılı ama sektöre alışman zaten 1 sene, sonrasında kendini teknik olarak geliştirip doğru kararlar alacak hala getirebiliyor insan.

Bence mail atabilirsin. benimde planım bu şekilde vs diye
0
zimbirik
(04.06.21)
Senin icin bir firsat olarak gorunuyor. Oyle bir sozlesme imzalaman gerekmez, gerekirse de senin icin fazla bir sorun teskil etmeyecegini tahmin ediyorum.
Bu arada mailde olumsuz ne gordu arkadaslar ben hic anlamadim. Begenmeyenlere sebeplerini sorabilir miyim?
0
dunal
(04.06.21)
@bö : mail yazılmış, mail ile cevap verin
0
co2s2
(04.06.21)
şuna benzer bir yanıt iş görür diye düşünüyorum;

Xxxx bey merhaba,

Öncelikle nazik ilginiz ve desteğiniz için teşekkür ederim.

Söz konusu pozisyonun benim açımdan ne kadar önemli bir imkan olduğunun farkındayım ve sizi mahcup etmemek için elimden geleni yapacağım. Kişisel olarak ben de, olağanüstü bir durum olmadığı sürece, uzun süreli çalışıp kendimi geliştirebileceğim bir işyerini tercih ederim. Sizin deneyim paylaşımınız da benim için çok önemli ve mesleki gelişimime faydalı olacaktır.

Ücret beklentimle ilgili olarak; .........

Tekrar teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim.
Saygılarımla,

xxxxx
0
Phoebe
(04.06.21)
Ben de kesinlikle böyle bi üslupla yardımcı oluyorsa biri bana yanaşmazdım.
imnotsureabout, j r r tolkien hayrani +1
0
guguklusaat
(04.06.21)
(1)

E-posta hesabını yedeklemek

redskull
Exchange üzerinde 2010 yılından beri kullandığım kurumsal e-posta hesabımda yaklaşık 8GB'lık eski e-postalarım duruyor. Bunları bilgisayardaki sabit diske nasıl yedeklerim?
Exchange üzerinde 2010 yılından beri kullandığım kurumsal e-posta hesabımda yaklaşık 8GB'lık eski e-postalarım duruyor. Bunları bilgisayardaki sabit diske nasıl yedeklerim?
0
redskull
(04.06.21)
do you remember me
(04.06.21)
(1)

2. El telefon

solenkol
Buara cok fazla telefon sorusu sordum kusura bakmayın öncelikle. Eski telefonumu satıyım diyorum iphone 8plus 64 gb . 4civarı sanki ortalama fiyatları. Ama güvenip de nerden satıs yapsam? Tecrubesi olanlar yazabilir mi? Anne babaya vermek isterdim ama onların teli daha 1 senelik. Letgo fln güven olu
Buara cok fazla telefon sorusu sordum kusura bakmayın öncelikle. Eski telefonumu satıyım diyorum iphone 8plus 64 gb . 4civarı sanki ortalama fiyatları. Ama güvenip de nerden satıs yapsam? Tecrubesi olanlar yazabilir mi? Anne babaya vermek isterdim ama onların teli daha 1 senelik. Letgo fln güven olur mu?
0
solenkol
(04.06.21)
evvelsi gün iphone 8'imi sattım sahibinden'de. önceki telefonlarımı pclerimi vs de hep oradan sattım. letgo elektronik için pek tercih edilmiyor, sahibinden'de daha çok kişiye ulaşırsın.
0
sir gawain
(04.06.21)
(3)

Kindle ve Evernote senkronizasyonu mümkün müdür?

amuda kalkan solucan
merhabalar,günlük not tutma işlemleri için ekseriyetle evernote kullanıyorum. Fakat okuduklarımdan not almak istediğim kısımlar için mecburen bilgisayardan tek tek açıp copy-paste ile aktarmak zorunda kalıyorum. evde kendi halinde duran bir kindle var. okuma için çok iyi bir cihaz olmasına rağmen no
merhabalar,

günlük not tutma işlemleri için ekseriyetle evernote kullanıyorum. Fakat okuduklarımdan not almak istediğim kısımlar için mecburen bilgisayardan tek tek açıp copy-paste ile aktarmak zorunda kalıyorum.

evde kendi halinde duran bir kindle var. okuma için çok iyi bir cihaz olmasına rağmen not almak istediğim kısımları bir yere aktaramadığım için (manuel yine aktarırım ama o zaman da kindle kullanmanın anlamı olmuyor.) çok da kullanmıyorum.

evernote'a tanımlı mail adresim ile kindle için de hesap oluşturmaya çalıştım (amazon hesabım da var aynı mail adresi ile) ama ülkenizde desteklenmiyor dedi.

bu sorunu nasıl aşabilirim? bir de eğer aşarsam evernote ile kindle senkronizasyonu yapılabiliyor mu? yani ben kindleda highlight etsem, kendi kendine evernote'a geçse... düzeni önemli değil sonra düzenlerim ama anlık copy paste yükü olmasa... hayat bayram olsa.

mümkün müdür? mümkünse nasıl yapabilirim?

çok mu şey istiyorum :(
şimdiden teşekkür ediyorum.
0
amuda kalkan solucan
(04.06.21)
Evernote ile senkronize edemezsin ama notlarını bilgisayara Kindle Mate ile aktarabilirsin.
0
prole
(04.06.21)
valla evernote kullanmadım ama şöyle bir şey buldum bir bakın işinize yarar belki
blog.readwise.io
0
milletin efendisi olmaya gelen adam
(04.06.21)
@milletin efendisi olmaya gelen adam bu sayfayı ben de gördüm aslında. burada da aşamadığım nokta kindle'da hesap oluşturamamak.

@prole kindle mate için ne yapmam gerekir? daha mail adresimi tanımlayamıyorum maalesef.
0
🌸amuda kalkan solucan
(04.06.21)

bedelli askerlik ücreti nasıl yatırılır?

messina123
ziraat mobilden bedelli ödeme bölümünü bulamadım yok sanırım. atm'den mi yatırmak gerek? yoksa bankanın içinden mi?
ziraat mobilden bedelli ödeme bölümünü bulamadım yok sanırım. atm'den mi yatırmak gerek? yoksa bankanın içinden mi?
0
messina123
(04.06.21)
(10)

Geri görüş kamerası ve garanti uzatma

gmzo
Skoda Scala için kapora verdik, bir aksilik olmazsa pazartesi ya da salı aracı alacağız. Yalnız premium paket bir üst dilime geçtiği için alamadık, alt pakette de geri görüş kamerası yok. 2100 TL'ye ekletebiliyormuşuz. Sizce eklemeli mi, yoksa dışarıda mı yaptırmalı? Garanti dışı kalabilir filan ded
Skoda Scala için kapora verdik, bir aksilik olmazsa pazartesi ya da salı aracı alacağız. Yalnız premium paket bir üst dilime geçtiği için alamadık, alt pakette de geri görüş kamerası yok. 2100 TL'ye ekletebiliyormuşuz. Sizce eklemeli mi, yoksa dışarıda mı yaptırmalı? Garanti dışı kalabilir filan dedi ama nedir aslı?

Bir de niyetimiz aracı uzun süre kullanmak, 5-6 bin liraya garanti süresi uzatılabiliyormuşuz, uzatmak mantıklı olur sanıyorum? İlk sıfır aracımız dolayısıyla kafa karışıklığı var.
0
gmzo
(04.06.21)
Yetkili olmayan bir serviste kamera taktırırsanız ve elektrik aksamla ilgili herhangi bir arıza oluşursa (kameradan bağımsız olsa dahi) araç garanti kapsamı dışında kalabilir.

5-6 bin liraya garanti süresini ne kadar uzatıyorlar? Ben olsam yaptırmayı düşünürdüm ama 1 sene uzatıyorlarsa 6 bin lira fazla.
0
himmet dayi
(04.06.21)
@himmet dayi aracın 2 yıl garantisi var, 3 yıl uzatabiliyoruz.
0
🌸gmzo
(04.06.21)
2100 TL orijinal geri görüş kamerası için çok iyi fiyat, kesinlikle taktırın bence. Dışarıda yapılan uygun olur ama orjinali tutmaz. Garanti problemi de cabası.

Garanti süresi uzatma da sizin tercihiniz. Ben kendi aracımda süre bitince duruma göre uzatmayı düşünüyorum.
0
ozgurluk savascisi
(04.06.21)
1600 lira demişlerdi geçen sene bu zamanlarda. bir de elimizde yok. gelince haber veririz demişlerdi. 2100 lira verilebilir. keşke vaktinde taktırsaymışım diyorum.
0
sutlu nescafe
(04.06.21)
Hocam 200 kusur bin lira para verip 2100den kaçmayın. 0 arabayı da oto elektrikcilere elletmeyin.
0
westblack
(04.06.21)
2100tl icin sifir araca orjinal taktiririm.

VAG grubu oldugu icin bence ilk 5 sene pek ariza cikartmaz, en azindan benim deneyimim oyle. Ama 2 sene garanti rezillik resmen, cakallik. Yurtdisinda direk 5 sene 100bin km garanti veriyorlar bu araclara..
0
cooperr
(04.06.21)
@ozgurluk savascisi hocam aracı aldıktan sonra ilk bir ay içerisinde uzatmak gerekiyormuş.

@cooperr ülkede çakallık içermeyen bir şey kalmadığı için şaşırtmıyor bile bunlar artık. internette biraz baktım da, şanzımandan dolayı önermiş birçok kişi garanti uzatmayı.
0
🌸gmzo
(04.06.21)
bu arada banada dediler garanti uzatmayı ama uzattırmadım. vites konusu beni de düşündürüyordu. dedim ki sürekli yetkili servise giderim. bişey olursa iyi niyet garantisinden faydalanırım. çok km yapmayacağım için çok durmdım üstünde.
0
sutlu nescafe
(04.06.21)
Geri görüş kamerası bence çok elzem değil ama satarken fiyatı artıran bir şey, o yüzden ekletin gitsin.
Uzatılmış garanti ise aşırı şanssız değilseniz çok gerekli değil. Sürekli yetkili serviste bakım yaptırırsanız kısa orta vadede bir problem olmaz zaten.
0
roket adam
(04.06.21)
Geri görüş elzem değilse almayın. Uzun vadede kullanılmıyor.
Garanti uzatma ikinci el satarken tercih sebebidir. Yaptırın özellikle vag grub oto vites için değer.
Hayırlı olsun. Araba yanüyür hocam
0
gatherer
(04.06.21)
(2)

android telefon kullananlar

diffarentiationation
xiaomi kullanıyorum, telefonu aramalara kapatmak istiyorum ama böyle bir ayar göremedim. sim kartı deaktif edip whatsapp kullanmaya nasıl devam edebilirim?
xiaomi kullanıyorum, telefonu aramalara kapatmak istiyorum ama böyle bir ayar göremedim. sim kartı deaktif edip whatsapp kullanmaya nasıl devam edebilirim?
0
diffarentiationation
(04.06.21)
Wi-fi aramayı kapatın, sonra uçak moduna alın, sonra wi-fi açın. Daha karmaşık bir şeye gerek yok ki?
0
kobuzchu kiz
(04.06.21)
Simi çıkarsan da devam edebilirsin whatsApp'a . Ama hattı başka telefona takıp yine o hattı taktığın telefonda whatsApp kullanmaya başladığın an önceki telefondaki bilgilerin şifrelenir
verileri çözmesi de ayrı bir derttir.
0
Erva
(04.06.21)

irlanda ingiltere'den ne kadar farklı?

Jux
ingiltere'yi biliyorum, o sebeple böyle karşılaştırmalı sordum.günlük hayatın akışı, sosyal hayat ve çalışma hayatı olarak bakabiliriz. birçok şirketin vergi sebepli orada yapılandığı biliyorum ama bu durum sosyal hayata ne kadar sirayet etmiştir onu merak ediyorum biraz da. aslında dublin özelinde
ingiltere'yi biliyorum, o sebeple böyle karşılaştırmalı sordum.
günlük hayatın akışı, sosyal hayat ve çalışma hayatı olarak bakabiliriz. birçok şirketin vergi sebepli orada yapılandığı biliyorum ama bu durum sosyal hayata ne kadar sirayet etmiştir onu merak ediyorum biraz da.

aslında dublin özelinde sormam lazım belki çünkü çalıştığım şirketin oradaki ofisine geçişle ilgili bir konuşma yapacağım önümüzdeki hafta. biraz bağlantı kullanma ve birilerinin el atması vasıtasıyla olacağı için elime bu şans geçerse vazgeçme imkanım pek yok, geçersem ayıp etmiş olurum, o yüzden emin olmam lazım bazı şeylerden, haliyle biraz araştırmaya başladım.
teşekkürler...
0
Jux
(04.06.21)
(1)

ankara - telefonunda başkent mobil uygulaması yüklü olan var mı?

tabudeviren
"söz hakkı" bölümünde otobüs tasarım oylaması varmış. o kısımdan ekran görüntüleri paylaşabilir misiniz? hangi modeller var merak ettim.
"söz hakkı" bölümünde otobüs tasarım oylaması varmış. o kısımdan ekran görüntüleri paylaşabilir misiniz? hangi modeller var merak ettim.
0
tabudeviren
(04.06.21)
www.ego.gov.tr
bunlar olabilir mi?
0
sutlu nescafe
(04.06.21)
(5)

Orkidem artık ölmüş mü?

kaptan maydanoz
Üst dalları kuru ama yaprağı yeşil. Ölecek mi yaşayacak mı? Dal gibi görünen yeşil uzun şeyler dal değil destek çubuğu. https://eksiup.com/p/vr4888414u2t
Üst dalları kuru ama yaprağı yeşil. Ölecek mi yaşayacak mı?
Dal gibi görünen yeşil uzun şeyler dal değil destek çubuğu.

eksiup.com
0
kaptan maydanoz
(04.06.21)
Kabindan tamamen cikart
Kurumus kokleri ve dallari makasla kes
Temiz kokleri suyun altinda iyice yika
Bitkiyi alti delik olan seffaf bir saksiya yerlestir ve icine orkide topragina yerlestir.
Direkt gunes alan yere koyma.
Bence yasatirsin. Topragin uzerine boncuk tas vb koyma bi de
0
nax
(04.06.21)
Sularken de bolca su dolu kaba yerlestir. Iyice islansin. Sonra cikartip suyun suzulmesini iyice bekle
0
nax
(04.06.21)
ekildigi toprak tamamen seffaf bir kapta olmasi gerekirken tam aksi kpmple kapali vazolara ekip sonra ustune de tas koyuyolar sirf sekil olsun diye sonra hepsi 1 ayda olup gidiyor malesef.

orkideyle cok ugrasmis biri olarak yukarda yazilanlar yapilsa bile bu asamdan sonra muhtemelen olecektir, ama ben cok bahtsizim bitki konusunda belki sizinki yasar ama soylenenleri yapin mutlaka ^^
0
bay b
(04.06.21)
Bu orkide gayet canlı, yeni yaprak vermiş. @Nax'ın dediği işlemleri yaparsanız yaşar.
0
gmzo
(04.06.21)
Orkide seven ve devamlı bakan birisi olarak kendi yaptığım uygulamaları anlatayım. Yeni yaprak çıkmaya başlamış ve canlı görünüyor. Eğer büyük yaprak sert iae ve kurumaya başlamamışsa uzunca bir süre sonra kök ve dal verecektir tahmini 2-3 ay sürer gibi görünüyor tek dalı vermesi.

Öncelikle cam şeffaf bir vazoya al. Mutlaka şeffaf olması lazım kapalı vazoya koyarsan ölürler ne yazık ki. Kurtaramazsın.

Orkideleri suya koymayın bol su vermeyin derler hikaye. Tavsiyem öncelikle kaptan çıkardıktan sonra komple bir sudan geçir içlerine kadar nemlensin. Bunu şu an tavsiyem 2 günde 1 hafta süreyle yap. Bunu yaptıktan sonra fısfısla her gün kök kısımlarına ve kökün etrafına ve yapraklarına su sık. Çok abartma her gün vereceğin için.

Sabah güneşi gören veya sabah güneşinin aydınlığını gören bir yere koy cam kenarına ve yerini kesinlikle değiştirme. Çok soğukta olmasın oda kışın özellikle oda sıcaklığı yeterli. Orkideler yerini sevdimi ve iyi bakıyorsan çiçeğini uzun süre tutar. Ancak sevdiği yeri değiştirirsen küser ve belkide çiçeği kaybedebilirsin. Burası önemli bana göre.

Dalları kurumaya başlayınca boğum yerinin üzerinden bir iki parmak yukarı olacak şekilde makasla kes. Kurumasını durdursun. Bazıları kestiği yere sanırım tarçın sürüyor kuruma aşağılara inmesin diye araştırabilirsin bunu dalı kestikten sonra. Sen kesmemişsin kuruma dibe kadar geçmiş. Kurumaya başladığı yerden kesseydin belki o daldan yeni dallar çıkar çiçeklenebilirdi çünkü yaprak diri görünüyor ve yeni yaprak vermeye başlamış.


Yukarıda belirttiğim şeyleri uygularsan uzun ömürlü orkideye sahip olman mümkün. Normalde 2-3 ay çiçek verir derler orkide ama en son aldığım orkideyi(ki a101den almıştım 30 liraya :) şu an ilk aldığım halindeki çiçekleri 3 ay sonra döküldü ama dökülmeye başlamadan yeni dallar ve çiçekleri çıktı. Yüksek ihtimal 12 ay boyunca bu sene çiçek verecek gibi görünüyor.

Bu tecrübelerimede 3-4 tane orkideyi heder ettikten sonra ulaştım.
0
jacktheblack
(04.06.21)
(2)

Fotoğraf Bastırma

skoylu
Eşim ne zamandır fotoğraf bastırmak istiyor çerçeveler için. Üşeniyorum ne zamandır bilgisayarı aç klasörleri kurcala falan. Google fotoğraflardan alsam sosyopix gibi bir yere göndersem, Googledakiler düşük çözünürlüklü olduğu için kötü mü olur, orjinalleri mi yollamali?
Eşim ne zamandır fotoğraf bastırmak istiyor çerçeveler için. Üşeniyorum ne zamandır bilgisayarı aç klasörleri kurcala falan. Google fotoğraflardan alsam sosyopix gibi bir yere göndersem, Googledakiler düşük çözünürlüklü olduğu için kötü mü olur, orjinalleri mi yollamali?
0
skoylu
(04.06.21)
varsa orjinal boyutla daha iyi verim alinir. dusuk coszunurlukte istediginiz netlik olmaz.

ayrica google fotograflarin ayari var orjinal kalitesinde saklayabilirsiniz, salt yer kazanmak icin dusuk cozunurlukte saklayip arsiv yaptiginizi zannetmeyin yazik gunah. cok yuksek ucretler degil googledan alan satin almak.
0
2oda1salon
(04.06.21)
netbaski.com 'dan bastırıyorum, telefonun galerisinden direk yüklüyorum ve kalite olarak 10x15cm baskıda gayet güzel çıkıyor.
0
Northern Mariner
(04.06.21)
(4)

Espresso inceliğinde öğüten öğütücü

amsterdam otlu sigarası
SelamlarAldığım fakir signature öğütücü bazı durumlarda işe yaramıyor. Neredeyse sadece filtre kahve yapabiliyorum. Fiyatına göre iyi performanslı, çekirdeği boşa harcamadan homojen espresso inceliği veren öğütücü tavsiyesi verirseniz sevinirim.Not: Türk kahvesi seviyesine gerek yok onu pek sevmiyor
Selamlar

Aldığım fakir signature öğütücü bazı durumlarda işe yaramıyor. Neredeyse sadece filtre kahve yapabiliyorum. Fiyatına göre iyi performanslı, çekirdeği boşa harcamadan homojen espresso inceliği veren öğütücü tavsiyesi verirseniz sevinirim.

Not: Türk kahvesi seviyesine gerek yok onu pek sevmiyorum.
0
amsterdam otlu sigarası
(04.06.21)
baratza encore espresso öğütemez, yanlış bilgi. espresso öğütücü için; lelit, eureka, breville gibi markalara yönelin. baratza'nın bildiğim kadarıyla sette modeli espresso için uygun.
0
we are floating in space
(04.06.21)
f/p arıyorsanız delonghi kg49 öneririm.
0
emininsel
(04.06.21)
Bana kalırsa kahveler forumunu oku, letgodan 2. El ürün al fiyatı uygun bulursan. Bende sage bcg600 var 2 sene oldu çokçok memnunum. Filtre kahve için öğütüyorum hergün. Ama kurlardan dolayı herşeyin fiyatının cok arttığı gibi bunların da fiyatı arttı. İyi birşey almak için biraz para bayılman gerekiyor.
0
solenkol
(04.06.21)
Floating in space +1 encore espressoda üzer en aşağı vario forte falan bakmanız lazım
0
milletin efendisi olmaya gelen adam
(04.06.21)
(25)

Yalnız tatile çıkmak

les yeux blanches
Aşağıda bir yazar yazınca aklıma geldi benimde.Erkek veya kadın bağımsız olarak, tek başına tatile gidilir mi?İnsanın canı sıkılmaz mı bir süre sonra?Mesela ben yalnızlığı seven biriyim ama tatile gidersem sıkılırmışım gibi geliyor nedense.Sizin düşünceleriniz neler?
Aşağıda bir yazar yazınca aklıma geldi benimde.
Erkek veya kadın bağımsız olarak, tek başına tatile gidilir mi?
İnsanın canı sıkılmaz mı bir süre sonra?
Mesela ben yalnızlığı seven biriyim ama tatile gidersem sıkılırmışım gibi geliyor nedense.

Sizin düşünceleriniz neler?
0
les yeux blanches
(03.06.21)
Kişiden kişiye değişen bir şey. Genel bir yorum yapılmaz ki böyle bir konuda.

Ben gitmem tek başıma. 2. gün sıkılırım. Ama tek başına çok eğleneceğini bildiğim arkadaşlarım da var.
0
himmet dayi
(03.06.21)
cok gittim tek basima yurt disi seyahatine. cok guzeldir cok severim, hic sıkıldığım olmadi yalniz basima yaptigim tatillerde.
0
in vino veritas
(03.06.21)
ne bekleyerek gittiğin önemli.
sabah istediğin saatte kalk, istediğin zaman yemek ye, istediğin zaman plaja git. iki kulaç at gel tak kulaklığını, soğuk biranı içerken denizi izle, insanları izle. sonra yat kestir biraz, kalk yüz iyice yorul gel bi bira daha çekerek kitap oku. güneş güzel mi batıyor, bekle batana kadar. ya da git yemek ye, akşama bir daha in plaja, bu sefer farklı playlist, mehtaba karşı düşüncelere dal.

kendinden sıkılmayan insan için tek başına tatil nimettir. ben her sene tek yapmam. bazen zaman olur 2 kere çıkarım, birinde yalnız birinde arkadaş-sevgili ile. ikisinin de yeri ayrı.
0
Jux
(03.06.21)
Yalnızlığı seven, yalnız yaşayan biri olarak tatile yalnız gitmezdim. Tatil işi bana çok angarya geliyor. Ancak sevdiğim biri varsa katlanabilirim.
0
ruhen hastayim ben
(03.06.21)
Yurtdisina gitmistim tek basima 15 gunlugune, guzeldi baya. Yurtici olsa sıkılırdım sanirim.
0
fakyoras
(03.06.21)
@jux
İşte o rutin insanı sıkmaz mı bir kaç gün sonra?
15 günlük tatile çıksam acaba konuşacak birilerini arar mıyım diye düşünüyorum.
Gerçi sıkılırsa insan geri döner.
Ulen zaman var maddi imkan var gidecek insanım yok, acaip bir çıkmaz
0
🌸les yeux blanches
(03.06.21)
@les yeux blanches, hayatında ilk defa mı 15 gün yalnız kalacaksın? tatilde değilken tecrübe etmediysen böyle bir durumu, tatilde de etme. çünkü yalnız kalmaya ihtiyaç duyan insan kalır, bu vakte kadar kalmadıysan demek ki yalnız kalmamak adına bir şeyler yapma ihtiyacı duyuyorsun. ki normal bir şey bu aslında, sadece tercih meselesi.
illa deneyimlemek istiyorsan 15 gün gitme 5 gün git.
0
Jux
(04.06.21)
hayattan keyif alan biriyseniz, tek başına da güzel olur. ben de acabalarla yaşardım bir zamanlar ama bazen insana iyi geliyor.
0
evimin paspasi
(04.06.21)
@jux
Aksine yalnızlığı çok severim, 12 yıldır yalnız yaşıyorum ve kimseye ihtiyaç duymuyorum ama sanki tatilde farklı olurmuş gibime geliyor.
Mesela buradayken eve yemek söylüyorum evde yiyorum, dışarı fazla çıkmıyorum sosyal aktivitelere fln
Ama iş tatil olunca dışarı çık herkes topluluk halindeyken sen ezikler gibi tek başına yemek ye, iç.
Plajda da öyle herkes en az 2 kişi ama sen tek başına.
Ne biliyim tuhaf geliyor.
0
🌸les yeux blanches
(04.06.21)
ayrica tatillerde de insanlarla tanisilabiliyor. yani sadece karsi cinsten bahsetmiyorum. bir keresinde venedik'te banka oturmus haritayi inceliyor, gidecegim yerleri isaretliyordum. yanima 50li yaslarda bir teyze oturdu amerikaliymis bir universitede profesormus. guzel bir sohbet etmistik sonrasinda da bir muzeye girip beraber gezmis cikista vedalasmistik. oyle anlik arkadasliklar bile kurulabiliyor yani. tum ihtimallere, surprizlere acik bir durum.
0
in vino veritas
(04.06.21)
Hocam erkek olmama rağmen yanıma tanışmak için hemcinsim gelse kıllanırım, yol veririm hemen. Burası Türkiye
0
🌸les yeux blanches
(04.06.21)
Ben severim tek başıma bir yerlere gitmeyi. Birilerine göre plan yapmak pek sevdiğim bişey değil, esasen plan yapmak sevdiğim bişey değil. Başkalarıyla gidince muhakkak bir planları oluyor, o plana katılsan bir dert katılmasan bir dert. Ben plan yapmadığım için istediğim gibi geçirebiliyorum ki o da çok hoşuma gidiyor.
0
j r r tolkien hayrani
(04.06.21)
Evet beklenti çok önemli. Bir keresinde bir kız arkadaşımla tatile çıkacağız diye karar vermiştim, kız son anda ekmişti, ben de tek giderim demiştim, çok fena moral bozucu olmuştu. Ama tek başıma iş seyahatlerine falan çıkıyorum tek takılıyorum insanlarla tanışıyor(dum) o zamanlar keyifli oluyor.
0
roket adam
(04.06.21)
yalnız tatillerimden her zaman daha mutlu döndüm. hatta artık başkasıyla tatil yapmak eziyet gibi geliyor. bence muhteşem bişey.
0
dedim ben sana
(04.06.21)
12 yildir yalniz yasiyorsun ama simdiye kadar tatile hep birileriyle mi gittin? Ama simdi gidecek kimse yok, kimseyle denk getiremedin?

Yalnizligindan sikayetciysen yalniz tatil de izdirap gelir. Bence tatil dedigin kalabalik, sen sakrak bir seydir. Herkesin tatil anlayisi farkli olabilir.

Biz guneyde tatil yaparken yabanci kizin biri bizim gruna dahil olmustu. Yani insan tek basina tatile de ciksa bir gruba dahil olmak istiyor ama bunu ayni milletten bir gruba yapsaniz pek hos karsilanmayabilir, yabancilara yaparsaniz daha rahat olur muhtemelen.
0
hlot
(04.06.21)
harika.
0
baldur2
(04.06.21)
gidilir
sıkılmaz
0
bay b
(04.06.21)
Tek başına plajda veya restoranda olmaya ezik gibi demişsiniz ya, kendinize bir sorun bakalım böyle düşünen siz misiniz yoksa çoğunluk mu? o kdar ıvır zıvır gereksiz kodlamayla dolduruluyoruz ki çocukluğumuzdan itibaren, bunlardan biri olabilir. Siz de çoğunluk gibi düşünüyorsanız gitmeyin, iç buhranlar yaşarsınız burnunuzdan gelir. Cevabınız çoğunluğun bunu eziklik gördüğü yönündeyse kendinize yeni bir soru sorun, çoğunluğun ne düşündüğü umurumda mı, ne kadar umurumda, umurumda olmalı mı? Cevabınız evetse gitmeyin o yalnız tatile zaten. Cevabınız hayırsa dedim ben sana +1. Arkadaşlarla gitmeyi de severim ama tek başıma denizde olmanın, özgürce plan yapabilmenin, müze-sokak-cafe vb. gezmenin verdiği huzur bana çok iyi geliyor. resetlenmiş pırıl pırıl dönüyorum evime.
0
Phoebe
(04.06.21)
Cok sevdigin birisiyle birlikte bir sey yapmak ne kadar keyifliyse tek basina yapmak da bir o kadar oyle. Ne 1 eksik ne 1 fazla. Ayni oranda. Bu ikisi cocuklarim gibi, birbirinden ayiramam.

Yalniz yemek = asker arkadaslariyla yemek

yalniz motosiklet turu = kafa dengi grup turu

Yalniz tatil = degerli bir insanla tatil.

Esit hepsi. Esit ve farkli. Biri armutsa digeri buyuk armut degil, elma anca.
0
onemoremile
(04.06.21)
Sanırım hiç tek başıma tatile gitmedim ama gittiğim tatillerde, gezilerde en çok aklımda yer eden, beni en etkilemiş anlar hep tek başıma olduğum zamanlar, insan sanki daha bir tadına varıyor her şeyin o nedenle bana tek başına tatil fikri hep çok hoş gelmiştir.

Zamanını yanındakilerle paylaşmak da çok zevkli, hele de frekansının tuttuğu insanlarla birlikteysen ama tek başına değilken yanındakilerin zevk ve isteklerine göre hareket ediyorsun, aynı şekilde onlar da seninkilere uyuyor, aklındaki ideal olandan biraz uzaklaşabiliyorsun zaman zaman.

Can sıkıntısı benim aklıma bile gelmez, nesi sıkıcı olabilir ki, değişik bir yerdesin, ya dinleniyorsun, ya merak ettiğin yerleri görüyorsun, zaten en anlayamadığım kişiler herhangi bir yer için burası 3 günde biter, ben orada 2 günde sıkılırım diyen kişilerdir, 40 yıllık İstanbulluyum, burada sevdiğim yerlerden 40 yıldır sıkılmadım, 3 günde yeni tanıdığım şehirden mi sıkılacağım..
0
(04.06.21)
gidilir tabi. ama bundan önce tek başına bir şeyler yapmakla ya da yalnızlıkla ilgili sorunları çözmüş olmak gerekebilir. Sıkılmak ayrı mesele, birileri ile gidince de insan sıkılabilir. Kötü hissetmek asıl problem. Kendini ezik gibi hissetmek, buruk hissetmek gibi şeyler olacaksa öyle gidilmez tabi. Onun dışında gayet güzel olay.
0
aquarium
(04.06.21)
yeni insanlarla rahatça tanışabileceğin, yerine göre tek takılabileceğin bir yere gidebilirsin.

Türkiye'de bu dediğim zor. Bir erkek olarak herhangi bir arkadaş grubuna ya da ortama dahil olman zor olur. Mekanlara girip çıkarken seni alırlar almazlar vs.

Bir kadın olarak bunu yapsan yine zor. O daha da garip karşılanabilir. Tek başına rahat edememe ihtimalin çok yüksek.

Güvenilir bir avrupa ülkesinde çok daha rahat oluyor böyle şeyler.
yemek yediğin mekanda insanlarla sohbet edersin, seni severlerse "hadi biz şuraya buraya gidiyoruz gel" diye davet ederler falan.
0
anten
(04.06.21)
Ben hep tek başıma giderim mesela. Birisi ile tatile gitmek, sürekli beraber olmak da bana angarya geliyor. Kendim gidince istediğim zaman istediğimi yapıyorum.
0
peki madem
(04.06.21)
Normalde yalnız takılmayı sevdiğinizi söylemişsiniz ama yalnız tatile gidecek cesareti de toplayamıyorsunuz ilginç.

Aktiviteli bir tatil planı yapabilirsiniz. mesela bir gün sahil 1 gün dalı, 1 gün sahil 2 gün rüzgar förfü, 1 gün sahil 1 gün gezilecek yerleri gezme gibi.

Sıcak davranıp tanışan insanlardan da kıllanmayın. Bu çok normal. Ben çok fazla yapamıyorum ama yapabilenlere çok özeniyorum. Aramızdan birileri bu şekilde sosyal olmasa evde tek başına oturan insan sayısı çoook artardı. O yüzden tanışma , sohbet tekliflerini geri çevirmeyin.
0
zimbirik
(04.06.21)
Yurtdışı gezilerine yalnız gittim müthiş. Şimdilik bekarım. Bekar olduğum sürece her daim tek gideceğim.

Yurtiçi bir şey diyemem.
0
put it in your appropriate place
(04.06.21)
(9)

Kadıköy/istanbul gelinlikçi tavsiyesi

livaist
Merhabalar,Kadikoy söğütlüçeşme civarı gelinlik bakacağım bu hafta sonu. Çok fazla seçenek var tabi ama pandemiden dolayı cok fazla dolaşmak da istemiyorum. Sizin gittiğiniz, tavsiye edebileceğiniz bir gelinlikçi var mı? Tabi illa ki kadıköy olmasına gerek yok, istanbul ici de olabilir. Ve düğüne 1.
Merhabalar,
Kadikoy söğütlüçeşme civarı gelinlik bakacağım bu hafta sonu. Çok fazla seçenek var tabi ama pandemiden dolayı cok fazla dolaşmak da istemiyorum. Sizin gittiğiniz, tavsiye edebileceğiniz bir gelinlikçi var mı? Tabi illa ki kadıköy olmasına gerek yok, istanbul ici de olabilir. Ve düğüne 1.5 ay kaldı, birkaç kişi geç kalmışsın dedi ama bilemedim:((

Bu arada Kadikoyde aysira, esra ozcan ve casa weddinge girmeyi düşünüyorum:)

Simdiden teşekkürler
0
livaist
(03.06.21)
ben dugunden 1 ay once almistim. ozel diktirmiyorsan ve ekstra tadilat gerekmeyecekse aylar oncesinden almaya gerek yok bence. yalniz simdi dugun sezonu aciliyor fiyatlarin artma durumu olabilir, oradan gol yeme ihtimalin var. ben aysira'dan almistim. kadikoy subesinde deneyip fatih subesinden aldim. cok şık modelleri bence. bir de altiyol sagli sollu gelinlikci dolu aysira'da tum gun gecirilebiliyor gerci ama vakit kalirsa altiyol'a da cikabilirsin.
0
in vino veritas
(03.06.21)
Esim doree'den almisti. Sonrasinda bir arkadasimin esi daha aldi hatta, memnunduk - memnunlardi.
0
fakyoras
(03.06.21)
kadıköy değil ama buraya kefilim. yani sahiplerini tanıyorum. iyi iş yaparlar.

nuansmoda.com

www.instagram.com
0
evimin paspasi
(04.06.21)
Ben Mila'dan aldım 4 sene önce ve çok memnun kaldım, çok güzel bir gelinlikti. Normalde hazır modellerden deneyip, beğendiğinizi istediğiniz değişikliklerle üzerinize diktiriyorsunuz ama hazır da alabilirsiniz sanıyorum.
0
gmzo
(04.06.21)
diktirecek misiniz yoksa hazir mi alacaksiniz? ben bagdat caddesi oleg cassini'den hazir almistim, 2 kere de tadilata gitmistim.
0
orange coffee
(04.06.21)
1,5 - 2 ay sonra düğünümüz var.

yeni sezon gelinliğini, bağdat caddesi'ndeki oleg cassini'den çok da güzel bir fiyata aldık.
0
hooiken
(04.06.21)
Hazır almayi düşünüyorum.

Oleg cassiniyi düşündüm ama fiyat olarak tuzlu mu olur diye kaçındım açıkçası:/
0
🌸livaist
(04.06.21)
Aysira fabrika satış mağazası var googlea yazarsanız bulabilirsiniz. Arka sokaklarda kalıyor biraz, o caddedeki aysira değil yani. Oraya da bakın derim.
0
hrvl
(04.06.21)
cadde uzerinde aysira var miymis ben onu kastetmemistim bu arada benim dedigim de fabrika satis magazasi olan.
0
in vino veritas
(05.06.21)
(2)

Ankara'da hangi tabiat parkı?

psychosocialll
şahinler mi yoksa çamkoru mu? kafanızda başka varsa o da olur tabi. göl kıyısında kamp sandalyesinde oturup huzur bulmak için hangisi önce gelir sizce?
şahinler mi yoksa çamkoru mu? kafanızda başka varsa o da olur tabi.

göl kıyısında kamp sandalyesinde oturup huzur bulmak için hangisi önce gelir sizce?
0
psychosocialll
(03.06.21)
çamkoru bence çok kalabalık oluyor. şahinlere hiç gitmedim, sorgun göletine de bakabilirsiniz, ayrıca çamlıdere barajının oralara da kamp atılabilir. daha sakin oluyor oralar. baraj tarafında tuvalet kabini falan yok ama tamamen doğal kamp alanı :)
0
duyulmasi gerektigi kadar
(04.06.21)
yuvaköy taraflarında güvenç göleti var. yer yer kirlilik söz konusu ama doğası çok hoş, mutlaka kurulacak temiz uygun bir köşe bulursunuz. medeniyete dair hiçbir şey yok, kalmayı düşünüyorsanız geceleri belki tehlikeli olabilir.
0
theseachange
(04.06.21)
(3)

Ankarada guzel kahvalti

thesomberlain
Nerede edebilirim. Tunali civarlari olursa guzel olur arkadaslar tesekkurler.
Nerede edebilirim. Tunali civarlari olursa guzel olur arkadaslar tesekkurler.
0
thesomberlain
(03.06.21)
ya tam o noktada değil ama deniz kozanlı çok iyi. tavsiye ederim
0
psychosocialll
(03.06.21)
Ya Küçük Şeyler diye bi kafe var, ben bayılıyorum oranın kahvaltısına. Gözlemeleri harika <3 Fiyatı da uygundu. Ama et ürünleri yok, istersen ek yapıyorlardı sanırım. Bi deneyebilirsin yine de.

Bir de Güvenlik'in başında, Abd büyükelçiliğinin orda Latife'den diye bi yer vardı. Pandemiden beri gitmedim. Kapanmadıysa orası da çok iyi, kahvaltı kafe gibi bi yer zaten.
0
buff
(03.06.21)
Latifedene gidildi guzelmis tesekkur ederim.
0
🌸thesomberlain
(05.06.21)
(4)

Özel Araçla Seyahat

staphyle
Arkadaşlar Allah aşkına biri bana aptala anlatır gibi anlatsın :) Soru 1: Önümüzdeki cuma İstanbul’dan Cunda’ya yasak olmayan saatlerde özel aracımla gideceğim (burda sorun yok); ancak pazar günü dönmem gerekiyor; ki o gün yasaklı, bu koşullarda pazar özel aracımla ikamet ettiğim yere seyahatimde
Arkadaşlar Allah aşkına biri bana aptala anlatır gibi anlatsın :)
Soru 1: Önümüzdeki cuma İstanbul’dan Cunda’ya yasak olmayan saatlerde özel aracımla gideceğim (burda sorun yok); ancak pazar günü dönmem gerekiyor; ki o gün yasaklı, bu koşullarda pazar özel aracımla ikamet ettiğim yere seyahatimde bir sorun oluşur mu? 5 gündür bir şehirde isen yasaktan muafsın gibi bir şey okudum ama bunun için seyahat izin belgesi mi gerekli?

Soru 2: E-Devlet’e seyahat izin belgesi için başvuru yapınca ne kadar sürede yanıt alınıyor?
0
staphyle
(03.06.21)
e-devletten başvuru yapın ikametime geri döneceğim diye. yanıt genelde en geç 1-2 saate geliyor.
0
psychosocialll
(03.06.21)
Elbette oluşur
Zaten pazar gününün yasak olmasının sebebi bu
Millet cuma - pazar mobilize olmasın diye
0
otopsicocugu
(03.06.21)
Mutlaka Cunda da olduğunu kanitla benzin falan alıp fişini atma sakın sonra 199 dan ya da edevletten başvur
0
spacevan
(03.06.21)
soru2 icin: seyahat izin belgesine yanit suresi maksimum 24 saat. bu sure icinde olumlu olumsuz donus yapmak zorundalar.
0
in vino veritas
(04.06.21)
(5)

iPhone 6'da tüm notların kendiliğinden silinmesi?

saturning
iPhone 6 telefonumu elime alıp "Notes" (Notlar) kısmını açtığımda, bir baktım 200'e yakın notun hepsi gitmiş! Kaza ile herhangi bir silme işlemi yapmadığım gibi, güncelleme filan da almadım. Yani olağan dışı bir aktivitem olmadı. Telefonu birkaç kere kapatıp açtım hiçbir şey değişmedi. Ayarlarda bir
iPhone 6 telefonumu elime alıp "Notes" (Notlar) kısmını açtığımda, bir baktım 200'e yakın notun hepsi gitmiş! Kaza ile herhangi bir silme işlemi yapmadığım gibi, güncelleme filan da almadım. Yani olağan dışı bir aktivitem olmadı.

Telefonu birkaç kere kapatıp açtım hiçbir şey değişmedi. Ayarlarda bir değişiklik de yapmadım. Notlar kısmında ok ile geri gidildiğinde normalde "silinen notlar" için bir klasör olurdu, o da gitmiş.

Data Storage kısmına baktım, "Notes" hafızada 28,3 mb yer kaplıyor; bu, notların silinmediğinin bir göstergesi olabilir mi acaba?

Velhasıl, bu notları nasıl geri getirebilirim?
0
saturning
(03.06.21)
surdan bi denenebilir www.icloud.com
0
do you remember me
(03.06.21)
@do you remember me,
icloud'da herhangi bir yedeklemem yok, hiç olmadı.
0
🌸saturning
(03.06.21)
Notlar için seçilen klasör yanlışlıkla değişmiş olabilir mi? Mesela bendeki "tümü(icloud)" klasörü yerine "Notlar" klasörü seçildiğinde olmuştu aynı durum.
0
arenas
(04.06.21)
ayarlarda icloud notlarını kaldırmış olabilir misiniz? icloud notları yerine gmail notlarına bakıyor olabilir misiniz?
0
co2s2
(04.06.21)
@arenas, @co2s2,

Hepsi kontrol edildi, onlarla ilgili değil maalesef.

Apple desteği aradım, 45 dakika boyunca uğraştılar ama olmadı. Hafızada belli bir yer tutması tek umudumuz. Belki cihaz kendi kendine geri yükler, bekleyin dediler. Başka da yapılacak bir şey yokmuş :(
0
🌸saturning
(04.06.21)
(4)

İş Güvenlik Ayakkabısı

oekuklu
Merhaba gençler.Şöyle 700 tl civarında mümkün olduğunca rahat (günde 10 saat ayağım içinde oluyor) mümkünse su geçirmez güzel bir öneriniz var mıdır? Base'lerin şunlar hoşuma gidiyorhttps://urun.n11.com/is-ayakkabisi/base-b1004c-k-speed-s1p-hro-src-italyan-is-guvenlik-ayakkabisi-P464948928?utm_sourc
Merhaba gençler.

Şöyle 700 tl civarında mümkün olduğunca rahat (günde 10 saat ayağım içinde oluyor) mümkünse su geçirmez güzel bir öneriniz var mıdır? Base'lerin şunlar hoşuma gidiyor

urun.n11.com

şu an bende şundan var ama artık öldü

www.nalburcuk.com

uvexler çok tipsiz geldi
0
oekuklu
(03.06.21)
senbensennedenbenlen
(03.06.21)
base kullanmıştım memnun da kalmıştım ama en son cofra aldım (o da italyan) çok daha menununum. şuna çok benzer bir model var bende;

www.betais.com.tr

edit:

u-power'da iyidir. onlara da bir bak derim.
0
delidir yakalayin
(04.06.21)
bende uvex vardi, cacik olmaz ondan. u power bakin ya da carsiya vs cikiyorsaniz delta'nin var guzel. wurth de bakabilirsiniz.
0
turbo sadık
(04.06.21)
bizim şirkette uvex kullanan çok arkadaş var, herkes çok memnun ama ben şahsen dickies kullanıyorum, çok memnunum. aynı şekilde terra ve red wing kullanan arkadaşlar da çok memnun. aşağıdaki linkten bakın. fiyatlar yüksek gelebilir ama adamların kendi mağazalarına gidebiliyorsanız (İstanbul, Tuzla), pazarlıkla güzel indirim alabilirsiniz.

safetygo.shop
0
co2s2
(04.06.21)
(13)

Iltifatlara nasil karsilik verilir?

kuehles blondes
Merhaba, Flörtlestigim beyler bir iltifat ettiklerinde tek diyebildigim “tesekkur ederim” ya da “sagol” filan oluyor ve biraz okuzce sanirim. Ne denir? Siz ne diyorsunuz? “Kuehles cok x sin” dendiginde mesela “tesekkurler, sen de x sin” filan diyorum bir de, o da cok sinir bozucu ahaha
Merhaba,

Flörtlestigim beyler bir iltifat ettiklerinde tek diyebildigim “tesekkur ederim” ya da “sagol” filan oluyor ve biraz okuzce sanirim.

Ne denir? Siz ne diyorsunuz?
“Kuehles cok x sin” dendiginde mesela “tesekkurler, sen de x sin” filan diyorum bir de, o da cok sinir bozucu ahaha
0
kuehles blondes
(03.06.21)
Ahaha yerim seni sen de bla bla bla şablonunu kullanıyorum ben.
0
olaylar olaylar
(03.06.21)
çok ince düşüncelisin kuehles.
0
etna
(03.06.21)
Bence teşekkür öküzce değil, aksine olması gereken oymuş gibi geliyor. Biri sana iltifat ettiğinde karşılık olarak sen de şöylesin falan demek bana samimiyetsiz geliyor mesela, sırf o dedi diye demiş gibi oluyorsun.

Ben derim ki efendi gibi teşekkürünü et geç, temiz. Ha şakalı falan bir yanıt da verilebilir ama o yanıtta da ne diyebileceğin iltifatına göre değişir.

Flörtleşmek ne güzel bi şeydi ya, çok özledim.
0
buff
(03.06.21)
Teşekkür etmek yeterlidir
0
all girls dream
(03.06.21)
ben birine iltifat etsem o da teşekkür etse ha tamam anlaşıldı der bir daha iltifat etmem herhalde.

insan en azından bi başında "yaaa" nidası bekler yani. olmadı ne bileyim sonuna bi canım tatlım vs bir şey eklemek lazım.

sen de xsin demek de evet samimiyetsiz ve buffın dediği gibi o dedi diye demiş gibi.
0
kljgslsdkjsd
(03.06.21)
O senin bakışının x'liği

Bu biraz karşı yürüme gibi de olduğu için bunu sadece hoşlandığın beylere karşı kullan tabi.

Teşekkür ederim, sağol da makul ama süslemen lazım +1

Yia|yaa|hii|ah + (çok teşekkür ederim | çok sağol) + (utanan maymun|utanan surat).. da bir seçenek.

Yok iyice masumu oynuycam dersen erkeklerin ilgisini şu da çeker;

"ya teşekür ederim çok utandım böyle durumlarda ne diyeceğimi bilemiyorum" tarzı bir cümle. Lütfen ot gibi cevaplar vermeyin :|
0
ananiyimioguz
(03.06.21)
Ay bugün bored panda'da bakınırken şu vardı:

The correct response to any compliment is "Thank you." You can then follow it up with a comment if you'd like to continue the conversation. If someone likes your dress? "Thank you, it has pockets!" If someone compliments your art? "Thank you, I've been practicing." If someone asks if you're a professional singer because you have a good singing voice? "Thank you, I just sing for fun."

Not only does it make you seem confident and self-assured, it tells them that they are right! That's a friendly thing to do.

This even works if you don't believe the compliment. Saying, "Oh, no, I'm ugly," when someone compliments your appearance not only tells them that they're wrong, it makes you think of yourself as ugly. A better answer would be, "Thank you, I really appreciate that and I don't always believe it, so hearing that from you helps."
0
kobuzchu kiz
(03.06.21)
sonuna bir gülümseme eklendiğinde problem kalmaz bence. soğuk bir şekilde teşekkür edilirse bir daha öyle bir iltifat gelmeyebilir.
0
bohr atom modeli
(03.06.21)
iltifata teşekkür etmemek kabalıktır. 88 yıllık eşin de olsa, götünü yaladığın partnerin de olsa iltifata teşekkür edilir. karşılık verirsin ya da vermezsin, utanır konuyu değiştirirsin ya da şakaya vurursun; bağlama göre değişir ama iltifatıma teşekkür etmeyen insan için bazı kanılara varabilirim.
0
Jux
(03.06.21)
Ananiyimioguz +1

flört iltifatı için tam şu kısım: Yia|yaa|hii|ah + (çok teşekkür ederim | çok sağol) + (utanan maymun|utanan surat).. da bir seçenek.
0
somethinginthewayshemoves
(04.06.21)
tesekkur etmek yeterli.
sen de x'sin samimi gelmiyor bana. ama olabilir elbette. kobuzchu kiz'in cevabi arti 1 ayrica.
0
baldur2
(04.06.21)
Flörtleşme = karşılıklı ilgi. O zaman senin de bir misilleme yapman beklenir bir süre sonra. Yoksa adam boşuna kasıyoruz düşüncesine girer.
0
arnold schwarzeneger
(04.06.21)
flörtleşme esnasında minnoş ve çıtkırıldım bir teşekkürler.

öylesine birinden geldiyse sert bir ifade ile sağ ol.
0
Arkabi08
(04.06.21)
(5)

Takip edilesi dergi/gazete

invictae
Bir zamanlar duzenli olarak penguen, uykusuz alirdim. Yaninda da Bilim Teknik, bir de Herkese Bilim Teknoloji gazetesi var ya, haftalik cikan. Neyse epeydir duzeni bozmustum uykusuz ve herkese bilim teknolojiyi bugun tekrardan aldim. Piyasaya uzak kalmisim. Duzenli takip ettiginiz hangi yayinlar va
Bir zamanlar duzenli olarak penguen, uykusuz alirdim.
Yaninda da Bilim Teknik, bir de Herkese Bilim Teknoloji gazetesi var ya, haftalik cikan.

Neyse epeydir duzeni bozmustum uykusuz ve herkese bilim teknolojiyi bugun tekrardan aldim.


Piyasaya uzak kalmisim. Duzenli takip ettiginiz hangi yayinlar var??? Uzerime oneri atsaniz ne guzel olur. Tur, yukarida yazdiklarimdan olmasi sart degil, her sey olur. Onerdiginiz yayinin turunu de belirtirseniz yeterli.
0
invictae
(03.06.21)
National Geographic, Atlas dergisi, bir de Atlas Tarih dergisi. Popular Science var bir de. Bunlar olabilir.
0
dissendium
(03.06.21)
daron acemoğlu yazınca oksijen alıyorum ben.
0
duyurukullanıcısı
(03.06.21)
oksijen de çok iyi.
0
psychosocialll
(03.06.21)
Tarih Vakfı'nın Toplumsal Tarih dergisini beğeniyorum. Klasik tarih yazıcılığından çok farklı.
0
Başkalaşım
(03.06.21)
oksijen müthiş iyi cidden. Kendini okutuyor.
0
zimbirik
(04.06.21)
(13)

Aşı tercihi

dissendium
Merhabalar. 20 ile 30 yaş arasında olanlar, aşı sırası size geldiğinde hangi aşıyı tercih etmeyi düşünüyorsunuz ve neden?
Merhabalar. 20 ile 30 yaş arasında olanlar, aşı sırası size geldiğinde hangi aşıyı tercih etmeyi düşünüyorsunuz ve neden?
0
dissendium
(03.06.21)
seçim tercihi olmayacağını düşünmekle beraber biontech. vize sorunu yaşamamak için.
0
duyurukullanıcısı
(03.06.21)
Yasim belirttiginiz araligin uzerinde ama yine de cevap vereyim, siram geldiginde mumkun olursa BioNTech olacagim.
0
invictae
(03.06.21)
2-3 ay önce olsa sinovac derdim de şimdi tereddütsüz biontech diyorum. koruma oranı daha yüksek, ilk dozda dahi kaydadeğer bir koruma sağlıyor, mutasyonlara karşı da etkisi olduğu belirtildi, bir de ağustos'ta ingiltere'ye gitme olasılığım var sinovac'ı tanıyacaklarını sanmıyorum.
0
signore
(03.06.21)
Ben de seçme şansım olursa Biontech seçerim.
0
buff
(03.06.21)
Biontech'ciler, ilerde çıkabilecek yan etkilersen korkmuyor musunuz ?
0
vizivozo
(03.06.21)
anneme biontech aldık, oldu da. ben de olursam biontech.

Tüm avrupa + ingiltere biontech vuruyor vardır bi bildikleri.
0
phiphi
(03.06.21)
Koruyuculuğu daha az ancak Sinovac daha güvenilir.
0
pro9it9is9
(03.06.21)
onceligim biontech ama siram gelince tursu suyu bassalar bile umrumda degil artik yeter ki salsinlar bizi biktim kendim icin degil ben zaten asosyalim de insanlik icin istiyorum sokaga cikilamayan bir dunya mi olur yeter la
0
der meister
(03.06.21)
Cin asisi olcam, eger tercih hakki verilirse.

almanlara guvenmiyorum.
Asiyi ugur sahin olmak istemedi beni killandirdi.
Volkswagen skandalini daha sindiremedik.
2 yil alman sirketinde calistim projelerde cok kolpa isler yaptilar ayar ettiler beni.

Cin'de en kotu ihtimalle musluk suyu vurulmus oluruz o da oldurmez.
0
divit
(04.06.21)
Bu aşıyı Sadece türklere yaptırıyor olsalar hadi şüpheye düşeyim derdim ama dünyada onlarca ülke gözü kapalı biontech i seçmişken ve sinovac yalnızca tr seviyesinde üç beş ülke tarafından talep edilmişken sinovac olamazdım.
Biontech 1. dozu oldum 2 hafta önce.
0
somethinginthewayshemoves
(04.06.21)
israil ve bahreyn vakalarına bi göz atın derim. ona göre aşınızı olun, geniş ölçekli iki örnek.

ben biontech düşünüyorum.

twitter.com
0
false pretension
(04.06.21)
Tam simdi ustteki grafige bakiyordum, denk geldi.
iki grafik ayni olcekte bile degil.
Bahreynin tepe noktasi digerinin normali gibi.
Zaten vurduklari asi da sinovac degilmis. Baska bir cin asisiymis.
Ulke baskani aciklamasini okudum ramazan bayrami nedeniyle ve test sayisini artirmalari nedeniyle sayilar cosmus.
Zaten nufuslari da 1.5 milyonmus.


Bu medyatik doktorlar niye istatistik manipulasyonu yapar hic anlamiyorum.
Adam nerdeyse sayiyi artiriyor diyecek.
0
divit
(04.06.21)
Belki kötü bi tesadüf ama çevremde son bi ayda biontech aşısi olup kalp krizi geçiren 5 kişi oldu.yaslari 50 ve üzereydi.
0
essoist
(05.06.21)
(2)

kulak uğuldaması - demir eksikliği

devilone
son 2 aydır kulak uğuldaması sorunum vardı .ilk önce sol kulakta daha çok geceleri oluyordu. sonra sağ kulağımda başladı sol kulak durdu .arada sırada olan yarım saat , 1 saat gibi süren uzaktan gelen rüzgar sesi gibi bazen sinir bozucu bir motor sesi gibi oluyordu.2 defa kulak burun boğaz doktoruna
son 2 aydır kulak uğuldaması sorunum vardı .ilk önce sol kulakta daha çok geceleri oluyordu. sonra sağ kulağımda başladı sol kulak durdu .
arada sırada olan yarım saat , 1 saat gibi süren uzaktan gelen rüzgar sesi gibi bazen sinir bozucu bir motor sesi gibi oluyordu.
2 defa kulak burun boğaz doktoruna gittim. ilk gittiğimde betaserc isimli ilacı sabah akşam içmemi istedi.
bu ilaç aşırı karın ağrısı yaptı ama kulaklarımdaki gürültü konusunda hiç bir değişiklik olmadı.
2. gidişimde doktor 12 gün ilaç içmekle geçmez devam et dedi . bir kaç gün daha ilaç içtim sonra bıraktım.
tam bu dönemde burnumdan ameliyat olmak üzereydim ameliyat öncesi kan testlerinde demir eksikliğim çıktı ve ameliyat ertelendi .
iç hastalıkları uzmanına gitmek zorunda kalınca kulak uğultularının demir eksikliği ve kansızlıkla ilgili olduğunu söyledi ve 3 gün üst üste damardan demir veriyorlar bana . şimdi ilk gündeyim ve bu uzun hikayeyi yazma nedenim bu .

benim kan tahlil sonuçlarımda demirin referans aralığı 40-170 arası olması gerekirken 8 çıktı .
internette kulak uğuldaması ile ilgili her başlığı okumuş ama demir eksikliği ve kansızlıkla bir ilgisi olduğunu hiç görmemiştim . sözlükte " yıllardır kulak uğultusu yaşıyorum " yazanlara denk gelmiştim .
buraya özellikle yazmak istedim .
sağlık çok önemli ve vücumuzdan gelen bu tip uyarıları dikkate alın lütfen . hepinize iyi ve sağlıklı günler dilerim .
0
devilone
(03.06.21)
birsey sorabilir miyim? üsüyor muydun?
ben de dün demir hapi aldim. kulak uguldamasi vardi ama demir eksikligini düsünmemistim.
0
durgunfoton
(03.06.21)
@durgunfoton evet normalde üşüyen bir insan değildim ama son aylarda hiç ısınamadım ve ellerim hep buz gibi soğuk . bir de aşırı halsizdim , çabuk yoruluyordum.
nufusun yüzde otuzunda varmış bu demir eksikliği ve kansızlık sorunu .
benimki tesadüfen çıktı ortaya ama zaman zaman kan testi yaptırmak gerekiyormuş .
0
🌸devilone
(03.06.21)
(7)

30 yaşa aşı ne zaman gelir?

duyurukullanıcısı
hiç bir öncelik listesinde bulunmayan birine?yaz sonu?
hiç bir öncelik listesinde bulunmayan birine?

yaz sonu?
0
duyurukullanıcısı
(03.06.21)
çok iyimser olmak lazım.
0
all girls dream
(03.06.21)
-eğer bakanın biontech anlaşması hakkında söyledikleri gerçekleşirse- haziran temmuz ağustos ve eylül için 30'ar milyon doz şeklinde
devamı geleceğinden gelen aşıları ikiye bölüp 2. doz aşıları garantiye almadan hızlı bir şekilde gideceklerini söylediler. yani 30m doz gelince tamamını ilk doz yapacaklar. bu şekliye en geç ağustosta gelmesi lazım

tabi ilk kısımda yazdığım eğer ile başlayan bölüm baya büyük puntolarla.
0
asbe
(03.06.21)
28 haziran olabilir. Önümüzdeki hafta sonuna kadar 12m aşı gelecek, 50-55 arasına şimdiden açtılar ki bu aralıkta 4.5 5 milyon insan var. Haziran ortası 40-50 arası da açılır, sonraki partide 30 üstü açılır diye düşünüyorum. 40-50 arası da 10 milyon insan var yaklaşık.
0
signore
(03.06.21)
Aşıların belirtilen tarihlerde geleceğini düşünmek bence naif bir düşünce, kıştan önce geleceğini sanmıyorum ben 30lara sıranın.
0
Jux
(03.06.21)
Üniversite sınavına girin kazanırsanız aşı olursunuz
0
gatherer
(04.06.21)
ülkenin genç nüfusu daha yüksek.
dolayısıyla yaş ortalaması düştükçe sıra gelmesi uzar.

her şey yolunda giderse (türkiyede?) ağustos-eylül diyorum. zaten hazirana geldik. 50likler daha yeni oluyor..
0
rewlack
(04.06.21)
25 haziranda 18 yaşa açılıyor. Ben demiştim demeye geldim :)
0
signore
(23.06.21)
(1)

cocuk için kitaplık raf tavsiyesi

all girls dream
ucuzdan pahalıya beğendiğim modeller var 60 liraya da var 200 liraya da. hangisini alacağıma karar vermekte zorlandım.en ucuzu buhttps://www.trendyol.com/olcayaksesuar/ahsap-kitaplik-4-adet-duvar-rafi-banyo-rafi-mutfak-rafi-50-cm-p-80491152?boutiqueId=570341&merchantId=151817değerlerine göre biraz k
ucuzdan pahalıya beğendiğim modeller var 60 liraya da var 200 liraya da. hangisini alacağıma karar vermekte zorlandım.

en ucuzu bu
www.trendyol.com

değerlerine göre biraz kısa geldi bir de kalitesini bilemedim.

www.trendyol.com?
boutiqueId=569210&merchantId=111535

www.trendyol.com

www.trendyol.com

son olarakta bu
www.mimottoshop.com

bu da 1.sınıf kavak kontraplak oldugunu belirtmiş ama biraz tuzlu..

tavsiyelere açığım
0
all girls dream
(03.06.21)
Ben en çok 4.yü beğendim görsel olarak ama ilkiyle de çok bir farkı yok aslında. Boyutlarına bakmak lazım, yakınsa birbirine ilkini al gitsin.
0
buff
(03.06.21)
(1)

Erased animesi ve dizisi

yazdonumu
Aynı hikayeyi mi anlatıyor. Ana karakter adı aynı gibi ama birebir aynı mı hikayesi yoksa farklı mı? Aynı ya da yakınsa seyir zevki açısından önce anime mi dizi mi izlenmeli
Aynı hikayeyi mi anlatıyor. Ana karakter adı aynı gibi ama birebir aynı mı hikayesi yoksa farklı mı? Aynı ya da yakınsa seyir zevki açısından önce anime mi dizi mi izlenmeli
0
yazdonumu
(03.06.21)
Aynı hikayeyi anlatıyor. Önce anime sonra dizi daha hoş oluyor. İkisi de oldukça iyi.
0
nehara
(04.06.21)
(3)

Müşterileri takip edemiyoruz, yazılım veya süreç tavsiyesi

fistikthecat
B2B çalışıyoruz, müşteriler arttı, google drive excel işimizi görmüyor.müşterilerin takip edilmesi gereken işlemler var, bunları takip edemezsem memnuniyetsizlik oluşur. karışık olmaması tercihimiz.edit: trello işimizi görmedi.
B2B çalışıyoruz, müşteriler arttı, google drive excel işimizi görmüyor.
müşterilerin takip edilmesi gereken işlemler var, bunları takip edemezsem memnuniyetsizlik oluşur. karışık olmaması tercihimiz.

edit: trello işimizi görmedi.
0
fistikthecat
(03.06.21)
(bkz: crm)
0
duyurukullanıcısı
(03.06.21)
Microsoft CRM
0
adventchant
(03.06.21)
Logo crm
0
neymis
(04.06.21)
(2)

duvar masası monte etmek

levybroo
https://www.vivense.com/duvara-monte-katlanir-mutfak-beyaz-modeli.html böyle bi şeyi duvara monte etmek için matkap mı gerekiyor? baktım da matkaplar çok pahalı ya matkapsız bi yöntem var mı?
www.vivense.com

böyle bi şeyi duvara monte etmek için matkap mı gerekiyor? baktım da matkaplar çok pahalı ya matkapsız bi yöntem var mı?
0
levybroo
(03.06.21)
Matkap lazım.

Black+Decker BEH550 şöyle fiyata göre hoş performans veren modeller var.

Bir defalık bir şey ise ödünç matkap daha mantıklı olabilir. Büyük şehirlerde kiralama yapan yerler bile vardı bi ara.
0
hedep
(03.06.21)
duvar ytong ise çivi ile inceden delip sonrasında kalın uçlu bir tornavida deliği dübel girecek kadar genişletebilirsin, sonrasında uygun dübel ve vida ile montaj yapabilirsin.

duvar tuğla + sıva ise matkapla yapmak daha sağlıklı olur acemi biri için, çevrende matkap olan birinde rica edebilirsin, iki dakikalık bir iş, kapıcı varsa ona sorabilirsin, yakındaki bir elektrikçiye sorabilirsin.
0
sealth
(03.06.21)
(2)

Trendyol hesaptan para cekimi

dwight
Merhabalar, Ekstre kontrolunde farkettigim uzre, Trendyol hesabimdan 3 ayri islemle yuklu bir mebla cekmis. Takibi baslattim ama ilginc bir durum var.Acikcasi bunu farkedene kadar aktif bir trendyol hesabim bile yoktu. Mail adresime gore yaptigim alisveris te 2018 de farkli ve su an aktif olmayan bi
Merhabalar,

Ekstre kontrolunde farkettigim uzre, Trendyol hesabimdan 3 ayri islemle yuklu bir mebla cekmis. Takibi baslattim ama ilginc bir durum var.

Acikcasi bunu farkedene kadar aktif bir trendyol hesabim bile yoktu. Mail adresime gore yaptigim alisveris te 2018 de farkli ve su an aktif olmayan bir kredi kartimla. O gun bugun girmedigim icin hesabi de aktive etmisler saniyorum.

bu durumda Boyle bir durum nasil mumkun olabiliyor ekstra olarak takip vs. icin onerileri dinlemekten mutluluk duyarim.

Tesekkurler,
0
dwight
(03.06.21)
ben YKB World kullanıyorum. Online tüm alışverişlerde SMS geliyor "şu firma şu kadar çekim yaptı" şeklinde. Bunu önerebilirim.
0
himmet dayi
(03.06.21)
trendyol gibi ıvır zıvır sitelere üye olurken mutlaka ama mutlaka sanal kart kullanmak lazım.
0
roket adam
(03.06.21)
(1)

Covid-19 test

xiii
E-nabiz'da test oldugum görünmüyor. Tahliller/covid19 sekmesiNasil ve nereden takip ederim sonucu?
E-nabiz'da test oldugum görünmüyor. Tahliller/covid19 sekmesi

Nasil ve nereden takip ederim sonucu?
0
xiii
(03.06.21)
Sonuç çıkınca e-nabiza düşüyor; o zamana kadar görünmüyor.
0
fraise
(03.06.21)
(1)

Direksiyon kaplama yeri tavsiyesi

scholes
Merhaba arkadaşlar,Aracın direksiyonunu deri kaplatmak istiyorum. İstanbul avrupa yakasında tavsiye edebiliceğiniz, işçiliği güzel olan yer var mı? Tavsiyenizi bekliyorum.
Merhaba arkadaşlar,

Aracın direksiyonunu deri kaplatmak istiyorum. İstanbul avrupa yakasında tavsiye edebiliceğiniz, işçiliği güzel olan yer var mı? Tavsiyenizi bekliyorum.
0
scholes
(03.06.21)
Iskender deri direksiyon var baya videolari var instagramda falan. Fiyatlatinda iyi.
0
c1b2k3
(04.06.21)
(2)

Metrobüse binebilir miyim

ikikerekac
Akbil’im yok. Tek kullanımlık bilet falan oluyor mu? Hes kodu vs isteniyor mu?
Akbil’im yok. Tek kullanımlık bilet falan oluyor mu? Hes kodu vs isteniyor mu?
0
ikikerekac
(03.06.21)
Bildiğim kadarıyla tek kullanımlık olanlara da hes kodu tanımlanması gerekiyor.
0
gmzo
(03.06.21)
İstanbul kart dolum makinelerinden boş istanbul kart da alınabiliyor 10 lira karşılığında. Akabinde uygulamadan ya da siteden HES tanımlaması yapılmalı.
0
himmet dayi
(03.06.21)
(4)

Apartman görevlisi yatak taşıtma

eloharp
Arkadaşlar, yatağı değiştireceğim ama yeni yatak alacağım yer eskiyi götürmeyiz dedi. Ben apartman görevlisine belirli bir para karşılığında bunu evden çıkarmak için yardım istesem uygun olur mu? Yani bir arkadaşını getirsin taşısalar indirip aşağıda çöpe bıraksalar diyorum. Çift kişilik yatak. Böyl
Arkadaşlar, yatağı değiştireceğim ama yeni yatak alacağım yer eskiyi götürmeyiz dedi. Ben apartman görevlisine belirli bir para karşılığında bunu evden çıkarmak için yardım istesem uygun olur mu? Yani bir arkadaşını getirsin taşısalar indirip aşağıda çöpe bıraksalar diyorum. Çift kişilik yatak. Böyle bir şey istesem mantıklı mı? Bir de 50 lira versem toplam uygun olur mu bu arkadaşa?
0
eloharp
(03.06.21)
Eski yatak çok kötü durumda değil ise önce görevliye bir gösterin, bir ihtiyacı olana verebilir misin filan diyin. Büyük ihtimalle kendisi değerlendirecektir. Para vermenize gerek kalmayacaktır. Yatak kullanılmayacak durumda ise 50 TL teklif edip çöpe attırmak uygundur bence.
0
faithless
(03.06.21)
tek başına bile indirebilir. 50 lira uygun. 20 bile uygun bence.
0
sutlu nescafe
(03.06.21)
kullanılabilir durumdaysa çöpe gitmesin yazık zaten. böyle durumlarda kullanılabilir durumdaysa görevliye istediğin gibi değerlendir diyorum. eğer uğraşamam derse mahallenin muhtarına söylerseniz o da aldırabilir.
0
surprise
(03.06.21)
Üstte yazılanlar uygundur. sorun olmaz. ayıp olmaz.
oy birliği ile karar verilmiştir.
0
Erva
(03.06.21)
(7)

30 Bin TL ile Yüksek Riskli Yatırım

bir değişik çocuk
Merhaba.30 bin lira kadar para ile tamamını kaybetmeyi göze alarak, 1'e 10 kazanma ihtimalim olan bir yatırım yapmak istiyorum. Nerede değerlendirebilirim sizce bu parayı?
Merhaba.

30 bin lira kadar para ile tamamını kaybetmeyi göze alarak, 1'e 10 kazanma ihtimalim olan bir yatırım yapmak istiyorum. Nerede değerlendirebilirim sizce bu parayı?
0
bir değişik çocuk
(03.06.21)
coinler.
0
sutlu nescafe
(03.06.21)
iddaa.
0
brakgn
(03.06.21)
Borsada kaldiracli islem ile.
0
xiii
(03.06.21)
coin +1 ama kazancı hemen istiyorsan şimdi değil. ne zaman dersen de kesin bir cevabım yok ama şimdi olmadığını biliyorum. şimdi alırım 1 sene beklerim diyorsan coin tabii.
0
Jux
(03.06.21)
Coin işi güzel ama shitcoinlere bulaşmayacaksan uzun vadeli düşünmek bence mantıklı ama onda da biraz yükselince satıp kar yapayım biraz düşünce panikleyip hemen elimden çıkarayım içgüdüsü oluyor, coin alıp Locked Staking yapabilirsin mesela 3 ay kilitleyebiliyorsun, istesen de satamıyorsun sonra.
0
Kaleci Saçlı Forvet
(03.06.21)
viop'ta dolar long pozisyon. tam 1'e 10 iste 10 kati kaldiracli islem :)
riski de risk sak diye hepsi de gidebilir dolar duserse :))

ha dusecek dersen de short girilir o zaman, grafige ve trende bagli
0
bay b
(04.06.21)
coinler bunu yapabileceğin en güzel yer fakat bi o kadar da riskli. öyle 1 yıl beklemekle düzelecek bişey falan da değil onu söyliyim. yanlış bi işlemde para gözünün önünde sıfırlanır. mantıksal olarak neleri yaparak kaybetmeyeceksen o zaman kazanırsın dolayısıyla çok iyi bir savunma yapman gerek. çok iyi bi teknik analist olman gerek. düşününce bir çok şeyi yapman gerek ve dünyada bütün bu üstün yeteneklere sahip olan çok az insan olduğunu düşünüyorum. ben tercihimi borsada kaldıraçlı işlemden yana kullanırdım. en azından coinlerden daha öngörülebilir.
0
tabii lan manyak mısın
(04.06.21)
(4)

Amortisör değişmeli mi?

ikikerekac
2010 model 120 bin araba. Konfor artsın diye değiştirilir mi? Şikayetin yoksa değiştirme diyen de var. Ömürlük parça mı bu? 60-70 bin diyenler genelde amortisör üreticileri imiş. Bizi kandırıyorlarmış.
2010 model 120 bin araba. Konfor artsın diye değiştirilir mi? Şikayetin yoksa değiştirme diyen de var. Ömürlük parça mı bu? 60-70 bin diyenler genelde amortisör üreticileri imiş. Bizi kandırıyorlarmış.
0
ikikerekac
(03.06.21)
ömürlük parça değil, eskir ve değiştirilir. ömrü de kullanıldığı bölgeye göre değişir, eğer yollar çok bozuksa daha çabuk eskir, düzgün yollarda kullanıldıysa da normalden daha uzun ömürlü olur. tam olarak bir km vermek doğru olmaz, ama hep düzgün yollarda kullanılmış bir otomobilinki 120 bini görebilir.
0
gkhncnzdgn
(03.06.21)
2011 model 140binde arabam.Genelde istanbulda kullandım,çok nadir asfalt dışına çıkmışımfır.Ön amortisörlerim hiç değişmedi.Arkalardan birinde yağ sızıntısı görüldü,90bin km deyken,çift olarak değişti.Konfor olarak bi iyileşme hissetmedim.
0
arenas
(03.06.21)
Yağ kaçağı olursa (patlarsa) vs değiştiriliyor. Düzenli bir aralığı yok. Kaçak olup olmadığını rot-balans ayarı yapan düzgün bir yerde baktırabilirsin. Mümkünse o parçayı değiştirecek yer olmasın, yoksa bile var diyebiliyorlar.

Konfor artsın diye değiştirilebilir. Gazlı amortisörler daha sert, spor kullanıma uygun oluyor (aynı model araçta hem gazlı hem yağlı denedim bu şekilde hissettim, tamamen benim görüşüm). Yağlı olanlar da daha konforlu ancak biraz savurma artabiliyor.
0
sumuklurakun
(03.06.21)
körükleri falan yırtılmış olabilir. yağ kaçağı vs. Servise götür onlar bakar söyler zaten
0
anten
(03.06.21)
(1)

Kovid temaslı testi nezaman yaptırmalı?

astronom bey
Ofiste biri dün pozitif çıktı. Bugün bütün ofis test olduk. Ama hiç birimizde semptom yok. Hepimiz negatif çıkacağız muhtemelen. Ya bu testi erken olduysak virüsü kaptık ama tam çoğalma olmadıysa. Bu durumda test sonucu ne kadar dogrudurki. Acaba 3-5 gün sonra tekrar bir testmi olsam ?
Ofiste biri dün pozitif çıktı. Bugün bütün ofis test olduk. Ama hiç birimizde semptom yok. Hepimiz negatif çıkacağız muhtemelen. Ya bu testi erken olduysak virüsü kaptık ama tam çoğalma olmadıysa. Bu durumda test sonucu ne kadar dogrudurki. Acaba 3-5 gün sonra tekrar bir testmi olsam ?
0
astronom bey
(03.06.21)
temas sonrası hemen önerilmiyor zaten. biz 5 gün bekliyoruz.
0
surprise
(03.06.21)
(4)

10 saat açık unutulan tost makinesi

Sinner
Merhaba arkadaşlarBeko 1800 watt tost makinesi yaklaşık 10 saat kapak açık vaziyette çalışır durumda kalmış :( hesaplamayı bilen arkadaşlar aylık faturaya ne kadar yansır bir yardımcı olabilirlerse çok mesut olurum.Teşekkürler
Merhaba arkadaşlar

Beko 1800 watt tost makinesi yaklaşık 10 saat kapak açık vaziyette çalışır durumda kalmış :( hesaplamayı bilen arkadaşlar aylık faturaya ne kadar yansır bir yardımcı olabilirlerse çok mesut olurum.

Teşekkürler
0
Sinner
(03.06.21)
1800x10=18kW
kW başı 0,40 olsa vergiler dahil 10Lira maksimum.
0
gokank4
(03.06.21)
kW maliyeti 82 kuruş civarı şu aralar, en yüksek seviyede çalışmışsa 1800w 14 lira falan yapar ama sürekli çalışmadığına 10 lira mantıklı olur.
0
atom karincanin torunu
(03.06.21)
kW basi vergisiz bile 0.40 değil. Tek zamanlı faturamdan bakınca her şey dahil 0.80 TL
0
zoghurt
(03.06.21)
14,22 tl
0
avatar is back
(03.06.21)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.