[]

kulak uğuldaması - demir eksikliği

son 2 aydır kulak uğuldaması sorunum vardı .ilk önce sol kulakta daha çok geceleri oluyordu. sonra sağ kulağımda başladı sol kulak durdu .
arada sırada olan yarım saat , 1 saat gibi süren uzaktan gelen rüzgar sesi gibi bazen sinir bozucu bir motor sesi gibi oluyordu.
2 defa kulak burun boğaz doktoruna gittim. ilk gittiğimde betaserc isimli ilacı sabah akşam içmemi istedi.
bu ilaç aşırı karın ağrısı yaptı ama kulaklarımdaki gürültü konusunda hiç bir değişiklik olmadı.
2. gidişimde doktor 12 gün ilaç içmekle geçmez devam et dedi . bir kaç gün daha ilaç içtim sonra bıraktım.
tam bu dönemde burnumdan ameliyat olmak üzereydim ameliyat öncesi kan testlerinde demir eksikliğim çıktı ve ameliyat ertelendi .
iç hastalıkları uzmanına gitmek zorunda kalınca kulak uğultularının demir eksikliği ve kansızlıkla ilgili olduğunu söyledi ve 3 gün üst üste damardan demir veriyorlar bana . şimdi ilk gündeyim ve bu uzun hikayeyi yazma nedenim bu .

benim kan tahlil sonuçlarımda demirin referans aralığı 40-170 arası olması gerekirken 8 çıktı .
internette kulak uğuldaması ile ilgili her başlığı okumuş ama demir eksikliği ve kansızlıkla bir ilgisi olduğunu hiç görmemiştim . sözlükte " yıllardır kulak uğultusu yaşıyorum " yazanlara denk gelmiştim .
buraya özellikle yazmak istedim .
sağlık çok önemli ve vücumuzdan gelen bu tip uyarıları dikkate alın lütfen . hepinize iyi ve sağlıklı günler dilerim .

 
birsey sorabilir miyim? üsüyor muydun?
ben de dün demir hapi aldim. kulak uguldamasi vardi ama demir eksikligini düsünmemistim.

  • durgunfoton  (03.06.21 21:48:06) 
@durgunfoton evet normalde üşüyen bir insan değildim ama son aylarda hiç ısınamadım ve ellerim hep buz gibi soğuk . bir de aşırı halsizdim , çabuk yoruluyordum.
nufusun yüzde otuzunda varmış bu demir eksikliği ve kansızlık sorunu .
benimki tesadüfen çıktı ortaya ama zaman zaman kan testi yaptırmak gerekiyormuş .
  • devilone  (03.06.21 21:57:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.