[]

Bisikletten anlayanlar bakabilir mi?

Bisikletimin vites sistemini değiştirmek istiyorum, bunun için hangi parçaları toptan değiştirmem lazım? Mevcut bisiklet 7 vitesli. Yine 7 vites ya da 7+ vites takabilirim. Ayrıca vites değiştirme kolunu da değiştirmek istiyorum; hali hazırda şuna (productimages.hepsiburada.net ) benzeyen kolu şu tarz (global-order.cam ) dairesel kola çevirmek istiyorum. Bu konuda yardımcı olabilecek birileri var mı acaba?




 
Aynakol da değişecektir vites sayısı değişirse. Neden değiştirmek istiyorsunuz onu belirtirseniz daha yararlı tavsiyeler alabilirsiniz.


  • habarbey  (04.06.21 13:27:31) 
Bisikletim şehir bisikleti, eski bir model. %95 asfaltta kullanılacak. Çok eğimli bir bölgede yaşamıyorum ama yine de hafif ve orta seviyeli eğimler için de uygun olsun istiyorum. Mevcut vitesimin vites kutusu arızalandığı için değiştirmek istiyorum. Değiştirmişken de daha modern ve yüksek vites takmak mantıklı geldi. Sorumu iki seçenek olarak güncelleyeyim:

1- eskisi gibi 7 vitesli bırakmak istersem hangi parçaları değiştirmem yeterli olur?
2- vites sayısını artırmak istersem hangi parçaları değiştirmeliyim?
  • kitap gibi sessiz  (04.06.21 15:11:24) 
Bu arada mevcut arka vites kaseti veya rublesi (teknik ismini bilmiyorum.) tam olarak şöyle kapalı bir model: www.ebay.de

buna bağlı olan vites takımı da şu: www.retrobikefranken.de
  • kitap gibi sessiz  (04.06.21 15:36:25) 
revoshift performansı olmayan bir shifter, yani onu alma bence de. Performans gibi bir gayen yoksa 7'li sistem vites aralıkları düzgünse her türlü iş görür.

Bu arada sonra baktım da seninki göbekten vitesli yani tamamen set alman lazım, bu da hayli masraflı olacaktır. Aynakolun tek yapraktır büyük ihtimal. 3x7 gibi bir set düşünebilirsin, tam olarak grupset dediğimiz şeyi alman gerekecek ve hatta göbek de değişip jantlar yeniden örülecek falan. Çok işi var yani. Masrafa değecek ise yap, bisikletinle mutluysan uğraşma.
  • habarbey  (04.06.21 16:18:10) 
Evet, vites göbekten vitesli ve ayna kolu tek yaprak. Bu vites tipleri daha mı iyi, daha mı kötü? Diğer açık vitesler bana çok karmaşık ve bozulmaya yatkın geliyor. Sanki bu çok daha kompakt ve sağlam gibi geliyor.


  • kitap gibi sessiz  (04.06.21 17:30:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.