[]

Windows 7'yi Windows 10'a Yükseltme

Süreci devam ediyor mu?

Geçenlerde biri söyledi, elindeki linsanslı w7'yi hâlâ ücretsiz olarak w10'a yükseltebiliyorsun dedi ama o iş neredeyse 2 sene önce bitmişti diye hatırlıyorum, arada kaldım. Bilginiz var mı?

Bir de acaba "windows'u etkinleştir" yazısı yasal veya illegal olarak nasıl kaldırılır, illegal şekilde kaldırılsa çok mu sorun olur?

 
Win7 ile devam edin.
İşletim sistemi 7,8, 10 vs. versiyonu belirten rakam ne kadar büyüyorsa bizden de o kadar haberli ya da habersiz veri gidiyor zaten.

işletim sisteminin yasal ve ya illegal olmasının kişisel anlamda son kullanıcı açısından pek bir manası yoktur.
0 ve 1 lerle oluşan bir sistem sonuçta. Öyle ya da böyle internete giriliyor, uygulamalar kullanılıyor. Olayın resmiyet/hukuki yönü var ama son kullanıcıya pek bir etkisi yok.

Bir zamanlar BSA'nın reklamları dönerdi tvlerde . Korsan yazılım kullanmayın, yaptırımı var vs. diye.
2000lerin başında bununla ilgili tanınmış bilgisayar ve teknoloji dergisinde korsan yazılımla ilgili bir haber aynen şuna benzer bir görselle sunuluyordu:
i.hizliresim.com

haberin içeriği ise özetle,
bir ildeki, bir firma (ya da şirket)
korsan yazılım kullandığı için cezalandırılacakmış ama şirket sahibi "özür dilediği" için bundan vazgeçilmiş.

Aslında mesele şu ki, bir işte görünürde kanunlara aykırılık ya da etik olmayan şeyler olsa da son kullanıcıya karşı bilişim yazılım firmaları veya teknolojik ürünlerle isimlerini duyurmuş uluslararası şirketleri yaptırım içeren hukuki metinler öne sürebiliyor.
Diğer yandan ise müzik cdsi kopyalamanın sözde kanuni olmadığı belirtilmesine, müzik yapım faaliyeti de gösterebilen teknoloji şirketlerinin korsan olarak cdlerin yayımlanması, kopyalanması, dağıtılması işlerine gelmemesine rağmen mesela mp3 formatı için yine aynı şirketler MP3 çalar cihazlar üretebiliyor. Neden ?
Çünkü ortada büyük bir pazar var.
Belki de cdlerin kopyalanmasından , korsan olarak yayılmasından ortaya çıkan zararın acısı böyle çıkıyordur.

Bu arada Windowsu etkinleştir yazısına çok takılmayın. Önemli olan, size ait olan verilerdir.
  • Erva  (04.06.21 20:00:02) 
arkadaşın sorusuyla alakasız cevaplar gelmiş. veri gitmesin istiyorsanız zaten internete bağlı herhangi bir cihaz kullanmamanız lazım. güvercinle haberleşecekseniz başka. onun dışında zaten 7 ile gitmeyip de 10 ile giden ne gibi bir veri olabilir? daha yenisi ve gelişmişi varken neden eskisini kullansın insanlar. zaten soru da bu değil. son kullanıcıya da kullanımda bal gibi etkisi var bence. birçok donanımla-oyunla-programla vs. daha uyumlu çalışıyor win 10. öyle ya da böyle internete girmekle bunu en günceliyle yapmak arasında elbette fark var. tabii ki ücretsiz cracklerle de yükseltebilirsiniz ama bunu iyi araştırın kmspico benzeri uygulamalar var ama ne kadar güvenli tartışılır. bir de windowsu etkinleştir yazısına takmayın denmiş de zaten adam takmış ki soruyor. ben de çok rahatsız oluyordum mesela o yazının film izlerken vs. hep orda olmasından. neyse sorunun cevabına gelirsek normalde bitti ücretsiz yükseltme diye biliyorum ama internette şöyle bir şey buldum. bi deneyin belki olur: www.technopat.net


  • fff02561  (04.06.21 21:23:29) 
@fff02561 +1 dün akşam yaptım yükseltme linkteki gibi oldu.


  • gelecegin yildizi  (04.06.21 21:47:36) 
@fff02561
biraz daha forum gezmeli ve teknolojik gelişmelerin arka planını sorgulayan videolar izlemelisin sanırım. Yazılımların gelişmesi,güncelleştirilmesi,yenilenmesini üretici ve kullanıcı her zaman aynı şekilde "anlamaz" .

Bir çok donanım donanım vs. Win 10 ile uyumlu çalışması hemen win10 yüklemeyi gerektirmiyor. Zaten kullanıcının win7 ile kullandıkları sorun çıkarmıyorsa ne gerek var?win10'a ?
Hala win 98le çalışan işletmeler olduğunu sadece bir ben mi biliyorum ?
Bizim toplumumuzda da nedense ürünlerin yanındaki rakam büyüdükçe hemen zaman geçirmeden, kullanma, satın alma hissi doğuyor nedense ?
Yarın iphone75 bilmem ne edition çıksa asgari ücretlisi dahi hemen yarın avm'nin yolunu tutar mı tutar.

evet o uyarı yazısına takılmayın diyorum çünkü arkadaş yeni karşılaşıyor ki onu çok ciddi bir şey sanıyor, ona önem atfediyor.
Ben de bildiklerimden yola çıkarak hayır ona verilerinin daha önemli olduğu söyleyip yedekleme kavramını daha çok önemsemesi gerektiğini anlatmaya çalıştım. İşletim sistemi çöker, hata verir vs. yeniden kurulur ama verilerin geri gelmesi ise şüphelidir.

Video oyunlarındaki hamleler bile ürün olarak değerlendiriliyor.
  • Erva  (05.06.21 07:42:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.