[]

kedimdeki problem ve farklı vet yorumu

dişi kedimin mesanesinde taş var, iki ayrı vete gittim, birisi film+ kan tahlili yapıp, kan değerlerinin iyi olduğunu ama taş için, istanbuldaki ünlü ve pahalı bir hayvan hastanesine profösör hocama gidin ameliyat etsin dedi. benden 600 lira alıp gönderdi.

ama bulunduğum yerdeki vet de film çekti ve sonda ile kurcalayıp durumu bir hafta gözlemledi, taşın mesanede olduğunu ama ameliyatlık bir durum olmadığını, hayvanı gereksiz yormamak gerektiğini söyledi ve kotervin adında bir ilaç verin 2cc dedi. üriner sistem maması verdi ve gelmenize gerek yok dedi. ücret almadı.

şimdi iki ayrı vet, iki ayrı yorum. kedimde ciddi bir yaşamsal sıkıntı yok, sıkıntısı az az çiş yapmasıydı, üstüste tuvaletine gitmesiydi, ara sıra da kan görüyordum çişinde.

sorum şu: bu verilen mama taşın erimesini sağlar mı? yoksa bundan sonra taş oluşmasına karşı önlem mi? ne yapacağımızı şaşırdık açıkçası.

 
Arkadaşlarımın üriner problemleri olan kedileri sıkıntılı dönemlerde o üriner mamaya geçiyor, sonra düzeliyor. Onunki kronik olduğu için böyle devam ediyorlar.

Ameliyat için bir alternatif de Avcılar'daki veterinerlik fakültesi hastanesi. Ama tıp fakültesi hastaneleri gibi git gelli, bazen kalabalık, yorucu bir yer. Başka bir soruda Tuzla'ya yakın veteriner sormuşsunuz, Avcılar'a gitmek kediye de size de işkence olabilir ama orada hem uzmanlar görür hem de ameliyat gerekiyorsa daha ekonomik olur.
  • kobuzchu kiz  (05.06.21 13:07:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.