[]

Apartman yöneticisi aidat ücreti arttırma kararını tek başına alabilir mi?

Merhabalar,

Bundan tam 1 sene önce bir daire satın aldık, apartman 10 katlı her kat 2 daire. Evi satın aldığımızdan beri 50 TL aidat ödüyorduk, bugün apartmanın girişindeki duyuru panosuna aidatın 75 TL yapıldığı ile ilgili yazı asılmış. Bu fiyat artışı ile ilgili herhangi bir şikayetim yok normalin çok altındaydı zaten bana kalırsa 100 TL yapılıp apartmandaki kronikleşmiş sorunların çözülmesi de lazım ama benim sorum şu;

Evi alalı 1 yıl oldu ama bir kez bile yönetim toplantısı yapıldığını görmedim ve bir anda aidatın 75 TL yapıldığı yazısı ile karşılaştım, şimdiye kadar yaşadığım tüm apartmanlarda mutlaka yönetim toplantısı yapılır orada giderlerin arttığı aidatın yükseltilmesi gerektiği gibi konular konuşur sonra orta yol bulunup fiyat artımına gidilirdi.

Burada 2 durum var, ya yönetim kendi kendine toplanıyor karar alınıyor ama benim haberim yok ya da yönetici kendi kafasına göre toplantı vs yapmadan fiyatı arttırmış.

Bir apartman yöneticisi tek başına böyle bir insiyatife sahip mi?

 
değil. kat malikleri olarak sizin de söz hakkınız var. yönetici her kimse size danışmak ve hesap vermek zorunda. yönetici kat maliklerinin vekili görevi görür sadece. kafasına göre aidat arttıramaz, aldığı aidatı kafasına göre harcayamaz. her şeyin açık olması, belgelendirilmesi ve paylaşılması gerek.


  • levybroo  (04.06.21 17:53:44) 
Kanka sana ulaşamamış olabilir. Ulaşmak istememiş olabilir. Yeter çoğunluk arkasindaysa, malum parti misali kimseye sormadan da yapıyor olabilir. Misal bizim apartman 39 daire. Babamın kendi kendine aldığı karara evet diyecek 20'nin üzerinde daire var. Evden çıkmadan dahi karar alabilir.


  • allah yazdiysa bozsun  (04.06.21 20:08:00) 
Ama tabi ki doğrusu bu değil. Toplantı olması gerekir. Apartmandaki birçok kişi akraba da olabilir. Eğer öyleyse sizin fikrinizi merak etmiyor da olabilirler.


  • allah yazdiysa bozsun  (04.06.21 20:08:40) 
Bizim apartmanda Whatsapp grubundan coğunluğu sağlandıktan sonra karar defterini gezdirip karar alıyoruz. Bence o karar tek başına alınmamıştır çünkü büyük bir değişiklik ancak daha şeffaf olunabilir.


  • ned flanders  (04.06.21 21:55:07) 
Cevap veren herkese teşekkürler sizden cevap gelince aradım yöneticiyi, "böyle böyle bir yazı asmışsınız ama bu tür kararlar alınmadan önce yönetim toplantısı yapılması gerekmiyor mu?" dedim meğerse adam ne dertliymiş içini döktü, apartmanda kimse yönetimi sallamıyormuş zaten yönetimi devretmek istiyorum hiç bir öneri vs kabul edilmiyor apartmanda dedi.

Adam isyan etmiş artık. Yarın yüz yüze bi görüşeceğiz bakalım neymiş apartman sakinlerinin derdi.
  • solo  (04.06.21 22:23:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.