Giriş
(3)

Bu..bu..nedir..bu?

lambada
Tarifi imkansız (kendi kendime açıklayamadığım) haller içindeyim.Ben çözemedim bir çözen olur belki..Kendimi bildim bileli (5 yaşımdan beri:) şöyle bir durum var:İşime gelen ya da gerçekten benim için özel ve önemli şeyleri en küçük ayrıntısına kadar yıllarca hatırlayabiliyorum. Mesela küçükken çok
Tarifi imkansız (kendi kendime açıklayamadığım) haller içindeyim.
Ben çözemedim bir çözen olur belki..

Kendimi bildim bileli (5 yaşımdan beri:) şöyle bir durum var:

İşime gelen ya da gerçekten benim için özel ve önemli şeyleri en küçük ayrıntısına kadar yıllarca hatırlayabiliyorum. Mesela küçükken çok çok sevdiğim kazağın, rengi dokusu, nereden ve nasıl aldığımız ya da annemin bana 5 yaşındayken falan söylediği beni çok mutlu eden bir söz, ortaokuldaki ilk sevgilimin çıkma teklif ettiği günü baştan sona tüm ayrıntılarıyla falan.

Bunun haricinde çok önem atfetmediğim,günlük hayattaki çoğu olay ve konuşmayı, tanıştığım kişilerin adlarını, işle ilgili yeni öğrendiğim pek çok şeyi ve geçen konuşmaları vs tamamen hafızadan siliyorum, hatırlamıyorum ya da belki de hiç hafızaya almıyorum bile..

Dolayısıyla insanlar "yahu beraber orada değil miydik o konuşmada, nasıl hiç duymamış gibi davranıyorsun" diyorlar. Valla billa bilinçli değil, ya da belki bilinçaltım böyle çalışıyordur :) Ama kötü bir imaj veriyorum biliyorum, beni tanıyan insanlar umursamadığım ya da umursamazlıktan geldiğimi düşünüp kırılıyor, hiç tanımayanlar da aptal falan diyorlardır muhtemelen..

Ek olarak zamanında çok üzülmüş olduğum olayları ve kişileri de kısa zaman sonra hatırlayamıyorum. Bir arkadaşım soruyor mesela, ya o çocuğa çok üzülmüştün, neydi adı falan diyor hatırlayamıyorum. nasıl bittiği, tam olarak neye kızdığım kesinlikle aklıma gelmiyor. Sadece konusu geçerse içimi kötü bir his kaplıyor o kadar.

Kafam almıyor mu desem, yüksek lisans yapmış, senelerdir çalışan insanım. Sevdiğim konu ya da kişiler ile ilgili bir şeyler olsun sittin sene en ince ayrıntısıyla sayarım.Mesela lisansta hastası olduğum oyun teorisinin geçen gün konusu geçti, çata çat 2 saat muhabbetini yaptık arkadaşla, aradan yıllar geçmiş nasıl bu kadar detay hatırlıyorsun diye şaşırdılar.
Ama resmen işime gelmeyen şeyi 10 kere anlatsalar da anlamıyorum, error veriyor yeminle :) Konuşmaları sürekli kaçırıyorum, başını yakaladıysam bile bi süre sonra bi sessizlik oluyor, dalmış buluyorum kendimi.Sürekli yazmaya çalışıyorum o yüzden.

Ne şimdi bu, her şey normal mi, dikkat eksikliği mi, başka psikolojik bir sorun mu,nerelere gideyim ben?

edit: Bu arada yay değilim, ikizler hiç değilim:) Hayatımın hiç bi döneminde ilaç, psikolog vs olmadı. Kırk yılın başında içki kullanırım, sigaram hiç yok.
Ama aşırı derecede dalgınlık, dünyadan kopukluk var. Uzun bir toplantının yarısında Datça da Ovabükü, Palamutbükü gezip, oradan feribotla Bodrum a geçiyorum mesela :)

Her şey normalse, herkesler böyleyse çok sevinicem valla :)
0
lambada
(12.02.15)
Yay burcu musun?

Bahsettiğim unutma durumları günlük hayatta basina büyük isler açmaya basladiysa bi psikiyatriste gorunebilirsin. Onun dişinda fitratin bu sekildeymis gibi geldi.
0
damdanakan
(12.02.15)
Normal. Cok standart insan davranisi. Garip olan bu yasta bunu bu kadar anormal karsilamaniz, o kadar normal.

ek: telekarti unutmadik.
0
f_d
(12.02.15)
Normal insanlık halleri işte. Farklı tanımlamalar yapıp durumu dramatikleştirmenin lüzumu yok.
0
sehpa fx350
(12.02.15)
(13)

naber?

cokponcik
nasıl keyifler?
nasıl keyifler?
0
cokponcik
(11.02.15)
eh.. senin?
0
she was my baby
(11.02.15)
ii.
0
kutsalbok
(11.02.15)
Bozuk çok şükür.
0
sehpa fx350
(11.02.15)
kötü.
0
gis
(11.02.15)
Gidip geliyor. Abv bu hayatin
0
yuzır
(11.02.15)
kötü :/
0
verbanadüşlerimi
(11.02.15)
Kötü
0
rayde
(11.02.15)
buna da şükür
0
cok iyi yol
(11.02.15)
iyiyim. arkadaşlar kötüyüm demeyin, iyiyim deyin ki iyi hissedin kendinizi.
0
rock n roll
(12.02.15)
sıffır sıffır sıfır.
0
drystedb efficacious
(12.02.15)
kötü
0
Sellim
(12.02.15)
standart.
0
only the strong survive
(12.02.15)
yalnız.
0
bluebey
(12.02.15)
(5)

safari harici kullandığınız/ tavsiye ettiğiniz browser- mac

Lt. Col. Frank Slade
var mıdır? ram 4gb. chrome kastırıyor gibi?
var mıdır? ram 4gb. chrome kastırıyor gibi?
0
Lt. Col. Frank Slade
(11.02.15)
4GB'lik macbook pro'da chrome kullanıyorum ben. Evet kastırıyor. Safari de kastırıyor. 4GB ram yetmiyor artık bu devirde.
0
pardonan
(11.02.15)
Ne açıyorsunuz da yetmiyor? 1gb ram de opera kasmıyor.
0
sehpa fx350
(11.02.15)
chrome ve opera.
0
dokuz numara dort yildiz
(11.02.15)
peki safariyi hiç mi kullanmıyorsunuz? ayrıca hangi mac için konuşuyorsunuz?
0
🌸Lt. Col. Frank Slade
(11.02.15)
%99 safari, %1 firefox.

chrome zaman zaman cilgin atiyor.
0
helenart
(11.02.15)
(11)

Kader ile ilgili bir soru

john
şimdi diyelim ben bir kızla evleneceğim dolayısıyla o kızla ortak çizilmiş olan kaderi yaşayacağım.Ama ben o kızdan ayrılır başka birisiyle evlenirsem bu sefer başka bir kader yaşayacağım.Şimdi ben daha önce yazılmış olan kaderimi biraz dolambaçlı yoldan da olsa uzatarak mı yaşayacağım sadece kişile
şimdi diyelim ben bir kızla evleneceğim dolayısıyla o kızla ortak çizilmiş olan kaderi yaşayacağım.Ama ben o kızdan ayrılır başka birisiyle evlenirsem bu sefer başka bir kader yaşayacağım.Şimdi ben daha önce yazılmış olan kaderimi biraz dolambaçlı yoldan da olsa uzatarak mı yaşayacağım sadece kişiler farklı olacak.Yoksa farklı bir kişiyle olmayı tercih ettiğim için farklı bir kader mi yaşayacağım.

Yada benim kaderim de olan zaten bumu ?
0
john
(11.02.15)
İşte bunların hepsi senin seçimlerin, senin hayatın. Kadar de denebilir. Her seferinde değişmiyor olmalı.
0
sehpa fx350
(11.02.15)
tek bir tane kaderin var. ve su an bilemezsin. olumune birkac saniye kala geriye baktiginda yasadigin hayat senin kaderindi.
0
groove
(11.02.15)
hacı bak sana ne dicem, kader mader falan yok ya. şansına yaşayıp gidiyoruz işte.
0
mistreated
(11.02.15)
ne kaderi olm ya kendin çizersin yolunu dönüp arkana baktığında geçtiğin yollar şuan bulunduğun yere getiren o başka bir şey değil.
0
bluebey
(11.02.15)
Kaderin tamamen onceden yazilmis bi senaryo degil. Senin iradenle tercihlerinle sekilleniyor. Kaderin onceden yaradan tarafindan bilinmesi senin yazilani oynayan bi piyon oldugun anlamina gelmiyor. Sadece yaradanin yol ayriminda kulun secimini zaten ezelden bilmesi manasini tasiyor.x ile yolunun kesismesi kaderdi. Onunla gonul iliskisi yasamak da senin tercihindi. Cok kafana takma dilersen alo fetva hattini ara muftulukle sohbet edebilirsin bu konuda.
0
photo85
(11.02.15)
kader yok. keder var.
0
ermanen
(11.02.15)
İslam inancında kader

Sünni Kelâm âlimlerince kader, ezelden ebede kadar hayır ve şer meydana gelecek bütün hadiselerin Allah katında bilinmesi ve takdir edilmesi şeklinde tanımlanır. Ehli Sünnet itikâdına göre kadere iman imanın şartlarındandır ve amentünün bir parçasıdır.[1]

İslâm ilâhiyatında kader, determinizm, insanın iradesi ve sorumluluğu gibi konular geniş tartışmaların konusu olmuştur. Tartışmaların ana ekseni "Eğer istek, irade ve fiillerimiz dahil her şey ilahi bir kader ve takdirin ürünü ise, insan yaptıklarından dolayı niçin sorumlu tutulsun?" problemi ile ilgilidir.
İslam'da kader tartışmaları

Bazı ilâhiyatçı yazarlara göre "kadere iman" İslam âkaidinde bir Emevî doktrinidir.[2] İlâhiyatçı yazar İhsan Eliaçık'a göre Kur'anda ölçü ya da kapasite anlamında bir kader ibâresi bulunmakta, ancak İslam'da kadere iman diye bir Kur'an hükmü bulunmamaktadır.[3]

Kader'in varlığına ilişkin bazı kanıtlar ileri sürülür. Buna göre gelecekten haber veren peygamber mucizeleri, kehanetler kaderin varlığını ispatlayan olgulardır. Ancak bu mucizelerin sonradan uydurulmuş hadislerle oluşturulduğu[4] kehanet kaynağı olan ifadelerin, sonradan yapılan yorum ve katkılarla gelecekten haber veren sansasyonel dörtlüklere dönüştürüldüğü bazı şüphecilerin ortaya koyduğu bulgulardandır.[5]
0
jamswety
(11.02.15)
kader diyemezsin sen kendin ettin
her seçiş bir vazgeçiştir.
özgür olmadan mutlu , cesur olmadan özgür olamazsınız.
...
...
insanoğlu hep düşünmüş işte böyle
yalnız söylenme kronolojileri yazdığım sıralamanın tersi.
ne varsa antik yunanda varmış ya!
0
gis
(11.02.15)
kader evrende ezelden beridir var olan matematik ve fizik kurallarının bir sonucudur. geriye kalan herşey bizim seçimlerimizle olur. söylediğin şey kader değil.
0
aat bh
(11.02.15)
m.youtube.com

Kader kavramı, İslam dini için soruyorsan..
0
herşeyi soran adam
(11.02.15)
yaptığın ve yapmadığın tüm seçimlerle birlikte oluşan, dallanıp budaklanan o büyük ağaç senin kaderin.

yani kaderimi değiştirdim gibi bir şey yok. bir dala doğru uzanmak varken diğer dala uzanıyorsun ama senin kaderin zaten tüm dalları içinde barındıran o ağaç.
0
calligrapher
(11.02.15)
(27)

bağımlı olduğunuz neler var

john
yada bağımlılıklarınız var mı ?
yada bağımlılıklarınız var mı ?
0
john
(11.02.15)
rutin olarak yaptığımız hemen her şeye bağımlıyız. bir şekilde o şeyi yapma imkanından yoksun olduğunda ortaya çıkıyor bu durum.

arkadaşlar, gidilen mekanlar, içilen/yenen şeyler vs vs
0
dahili meddah
(11.02.15)
karbonhidrat, kafein, lustral, internet
0
mrthany
(11.02.15)
meme
0
[silinmiş]
(11.02.15)
Uyku
0
halitkin
(11.02.15)
duyuruda @john nikli bir yazar var, hastasıyım. bütün duyurularını takip ediyorum, favorilere alıyorum, tekrar tekrar okuyorum :)
0
mea maxima culpa
(11.02.15)
sürekli bir şeyler içmek, yanımdaki bardak boş olunca huysuzlanıyorum. içmek derken her şey, kahve olsun, su olsun, ayran olsun, bira olsun, rakı olsun, şarap olsun, çay olsun ama illa bir şey olsun bardakta.
0
mega idea
(11.02.15)
kahve, müzik, ekmek kadayafı, meme.
0
mermize
(11.02.15)
Nargilee
sigarayı bıraktıım nargileyi bırakamadım...
0
moderniko
(11.02.15)
performans sporları ve güzel kadınlar.
0
Tears of Devil
(11.02.15)
müzik
icetea
internet
deniz
bere
0
rapon
(11.02.15)
kumar
hız yapmak
dövüşmek
karıya gitmek
0
vedat chili peppers
(11.02.15)
oksijen, su, kahve.
0
eksi sozluk e bir daha geldim
(11.02.15)
insanları işin içine katmıyorsak, hiçbirşey.
0
vodafona kayıtlı böyle bir kullanıcı yoktur
(11.02.15)
Kadın kokusu.
0
sehpa fx350
(11.02.15)
Ben de sürekli müzik dinlerim, ama bunu hiç bağımlılık olarak düşünmemiştim. Bağımlıyım sanırım.
Bir de Duyuru kaldı.
Ayran bağımlısı sayılabilirim.
0
aychovsky
(11.02.15)
şu aralar unblock me diye bi oyuna sardım.
bi de sözlük, duyuru, internet, sinema, dizi, yeme, içme.
0
nick konusunda kararsizim
(11.02.15)
bir bok yok, insani ihtiyaçlar dışında bir bok yaptığım da yok. yaşamak için yiyorum, yaşamak için uyuyorum falan.
0
fuckerlove
(11.02.15)
mega idea+1
yemekten çok içecek severim. içmesem bile yanımda içecek olur mutlaka. duyuru bağımlılığım vardı, bir ara bırakmıştım yine başladım. bırakmam lazım yine.
0
rock n roll
(11.02.15)
ses
0
aeroflot
(11.02.15)
Çikolata
0
mutekebbir
(11.02.15)
internet ve kitap
0
rakicandir
(11.02.15)
protein, nikotin, kafein ve müzik ilk aklıma gelenler.
0
candanag
(11.02.15)
kimse de sigara yazmamış... bi ben mi içiyorum şu mereti? bir de şarap şu sıralar.
0
neseranni
(11.02.15)
neseranni +1
0
Lt. Col. Frank Slade
(11.02.15)
Şarap ve gezmek. Gezmek derken en az ayda bir ve mutlaka şehir dışında olmalı
0
turkuaz
(11.02.15)
1) OSBİR VE PORNU
2) anamı bacımı ortaya sürmesem de 12 yaşımdan beri oynadığım düşünülürse, kumar
3) çok ciddi bir internet bağımlılığım mevcut

bunun dışında yok sanırım.
0
der meister
(11.02.15)
nargile ve sakız
0
japon askeri
(11.02.15)
(8)

freedos lu bilgisayar

sehpa fx350
freedos olan bir bilgisayara windows işletim sistemini nasıl yüklüyoruz? sürücüleri vs nerden buluyoruz?
freedos olan bir bilgisayara windows işletim sistemini nasıl yüklüyoruz? sürücüleri vs nerden buluyoruz?
0
sehpa fx350
(10.02.15)
Sürücülerini hangi marka üreticiye sahipse onun web sitesinden, işletim sistemine ait sürümlerini edinebilirsiniz. Windows işletim sistemini ise edindikten sonra o işletim sistemine ait media ile boot ederek yüklüyorsunuz.
0
oligomer
(10.02.15)
cetoxim
(10.02.15)
yeni cihazlarda windows yüklendiğinde %99 ihtimal ile otomatik yüklenecektir.
0
zam sampiyonu domates
(10.02.15)
Biostan cd ile baslat.

Tak (atiyorum) win7 cd sini. Cd ile baslat kur. Format atmak gibi. Bisey silmiyosun sadece.

Slim drivers indirir, buldugu driverlari kurarsin.
0
brad pitt
(10.02.15)
Biostan cd ile baslat.

Tak (atiyorum) win7 cd sini. Cd ile baslat kur. Format atmak gibi. Bisey silmiyosun sadece.

Slim drivers indirir, buldugu driverlari kurarsin.
0
brad pitt
(10.02.15)
hala xp kullanıyorum. yıllar önce bilgisayarın içinden mi artık tam bilemiyorum, yedeklediğim sürücüleri kullanıyorum. freedos bir lenovo cihaz almak niyetindeyim. teşekkürler.
0
🌸sehpa fx350
(10.02.15)
driver lar ıcın sunu ındırıyoruz yılda bır guncelını cekıp arsıvde saklıyoruz.

drp.su
0
bryan fury
(11.02.15)
eğer çok eski bir bilgisayar değilse win 7 ve sonrası sürümlerde otomatik bulur sürücüleri
cd'yi tak yükle
ya da varsa flash diskin ona da boot hazırlayabilirsin
detaylar:www.warezturkey.net
0
probiyotik
(11.02.15)
(11)

pilavın yanına ne yapsam?

mistreated
kırmızı et - yapıldıtavuk - yapıldıbalık bile yapıldıkuru fasulye, bezelye akla geliyor. başka ne olabilir?
kırmızı et - yapıldı
tavuk - yapıldı
balık bile yapıldı

kuru fasulye, bezelye akla geliyor. başka ne olabilir?
0
mistreated
(10.02.15)
Nohut
0
[silinmiş]
(10.02.15)
patlıcan
sosis-mısır
salata
nohut
0
vedat chili peppers
(10.02.15)
karnıyarık
0
stereoseyfi
(10.02.15)
Közlenmiş patlıcanlı yoğurt
0
sehpa fx350
(10.02.15)
bamya
0
rock n roll
(10.02.15)
barbunya
0
neferkitty
(10.02.15)
mantar
0
e_rsin
(10.02.15)
hep pilav yapma arada makarna yap, patates püresi yap

:)
0
mea maxima culpa
(10.02.15)
cacık
0
late viper
(10.02.15)
ayrıca ratatouille de yapabilirsin. yakışır yani.
0
mea maxima culpa
(10.02.15)
Sarımsaklı yoğurt ve köfte.
0
pozzecco
(10.02.15)
(13)

media markt'da orjinal olmayan windows 8?

lvs
selamlar, geçen hafta demirören'deki media markt'dan windows 8'li laptop aldım. ancak laptopu açtığımda windows çoktan kurulmuştu ve windows 8'i etkinleştirmem gerektiğini söyledi. yarın geri götürmeyi düşünüyorum. acaba yasal olmayan windows 8 satışı yapmanın bir yaptırımı var mıdır? yoksa geri çev
selamlar, geçen hafta demirören'deki media markt'dan windows 8'li laptop aldım. ancak laptopu açtığımda windows çoktan kurulmuştu ve windows 8'i etkinleştirmem gerektiğini söyledi. yarın geri götürmeyi düşünüyorum. acaba yasal olmayan windows 8 satışı yapmanın bir yaptırımı var mıdır? yoksa geri çevirme ihtimalleri var mı?

teşekkürler
0
lvs
(09.02.15)
Windows çoktan kurulmuştu derken ne demek istediniz? Yani açma düğmesine bastığınız gibi masaüstü mü geldi? Eğer böyleyse o cihaz daha önce kurcalanmış, farkettiğinizde değiştirmeliydiniz veya teşhir olduğunu söyleyip indirim falan talep etmeliydiniz, yine etkinleştirmenizi talep ediyor fakat etkinleştiremiyor musunuz? Bu lisans anahtarı geçersiz mi diyor? Sahte windows kullanıyorsunuz falan mı diyor?

Eğer sahte windows diyorsa geri çevrilmezsiniz fakat görevliler bilgisizse biraz zorluk yaşayabilirsiniz, siz isterseniz yarın microsoft türkiye müşteri hizmetlerini arayın, en son 444 68 78 idi telefon numarası.
0
atom karincanin torunu
(09.02.15)
"malesef bizde uygulama böyle" falan demezler umarım. derlerse de 14 gün içinde iade hakkın varmış, onu kullanıp iade etmeyi düşünürüm sanırım.
0
🌸lvs
(09.02.15)
@atom karincanin torunu

aynen öyle, açtığımda direkt windows açıldı. yüklenmişti yani. evde fark ettim o yüzden indirim talep etme ya da itiraz etme şansım olmadı. ve önceden windows yüklenmiş olmasına rağmen etkinleştirilmemişti. son çare olarak ben de microsoft'a başvurucam zaten, teşekkürler.
0
🌸lvs
(09.02.15)
Evet, adamın götünü keserler.
0
sehpa fx350
(09.02.15)
böyle saçmalık mı olur? media markt işi yokuşa sürmeye başlarsa birkaç tehdit, birkaç ses yükseltme sonrası hizaya gelirler. bir kere kullanılmış laptop'ı satmak nedir. teşhir ürünüyse bunu neden size söylemiyorlar. ben bile şu anda fıttırdım. işin peşini bırakmayın.
0
mesglsn sanirm bn yatiyrm
(09.02.15)
@mesglsn sanirm bn yatiyrm

abi işi yokuşa sürseler de her yolu kullanıcam.
0
🌸lvs
(09.02.15)
etkinlestirme istemesi kacak oldugu anlamina gelmiyor ki. bilgisyarin altinda seri numarasi yok mu? onu girince kabul etmiyor mu. lisans dedigin sey o seri numarasi. eger o seri numarasi gecerliyse orjinal iste.

hazir kurulu gelmis olmasi bilgisayarin daha once acildigini gosterir. %90 teshir urunuydu yada iade edilmis bir bilgisayar. aldiginiz anda boyle oldugunu nasil ispatlarsiniz bilemiyorum. bir de ustunden 1 hafta gecmis. neden bu kadar beklediniz? degisiklik talebiniz hakkiniz ama boyle ispatlamasi zor bir durum icin bu kadar beklemeseydiniz iyiydi. siz bir hafta kullandiniz simdi de iade ediyorsunuz diyebilirler.
0
crucio
(09.02.15)
o tip aletler alındığı yerde açılır, daha önce kullanılmış mı, ekranda herhangi bir ölü piksel var mı, çalışır halde mi kontrol edilir. hatta çoğu teknoloji markette bunun için yardımcı olan bir personel de bulunur, bunun için ayrılmış bir alan olur.

Doğrudan geri çevirme ihtimalleri yok, aradan bir hafta geçtiği için yokuşa sürme ihtimalleri var. Cihazı götürürken alakalı windows lisansları ve diğer tüm kutu içeriği ile birlikte götürmekte fayda var. Windows lisansı etiketle bilgisayarın altına yapıştırılmış olabilir veya kutunun içinden bir kart olarak ayrıca çıkmış olabilir.

işi kolaylaştırmak ve satış sonrası kurulumu hızlandırmak için mediamarkt kurulumu belli bir seviyeye kadar getirip lisansı girmeden bırakıyor da olabilir.
0
rygard
(09.02.15)
kacak oldugunu nerden cikardiniz onu anlamadim? benimson aldigim 3 laptopun ucunde de yukluydu. hatta reklamini yapiyorlar, "kolay kurulum" diye. sana sifre verilmis olmasi lazim , onu gireceksin o kadar.
0
earthsea
(09.02.15)
@rygard ilk gün fark etmiştim ama işlerimden dolayı vaktim olmadı. bahsettiğin şekilde kontrol edebilirdim ama insan gerek görmüyor işte.

@earthsea çok sık laptop almadığım için bana hiç böyle bir şey denk gelmedi. çevremde de hiç duymadım. normalde kurulumu kendin yapıyorsun diye biliyordum.
0
🌸lvs
(10.02.15)
şurada mesajım bulunsun da olayın sonuçlarını merak ettim. bekliyoruz
0
kutukcu
(10.02.15)
bu arada konuştum ama yazmayı unuttum. hızlı kurulum olsun diye windows'u kendileri kuruyorlarmış. şifrenin yazdığı ufak kağıt da kutunun kenarına bir yere sıkışmış, oradan çıktı. sonuç olarak ortada bir sorun olmadığı anlaşıldı. yine de bunları öğrenmiş oldum, iyi oldu.
0
🌸lvs
(13.02.15)
dediydim!
0
rygard
(13.02.15)
(24)

linç edileceğim ama bir şey sormak istiyorum ben

m e b
aleviliğe bakış açınız nedir;a. müslümandırlar.b. müslüman değildirler.şimdi, ne zaman bir alevi gördüysem "tabii ki de müslümanız" diyorlar. lakin, bir ateistin ya da bir alevinin "aleviler" ve "müslümanlar" diye iki ayrı kategorilendirme yapması kafa karıştırıyor. neden durum böyle?e, alevilik mez
aleviliğe bakış açınız nedir;
a. müslümandırlar.
b. müslüman değildirler.

şimdi, ne zaman bir alevi gördüysem "tabii ki de müslümanız" diyorlar. lakin, bir ateistin ya da bir alevinin "aleviler" ve "müslümanlar" diye iki ayrı kategorilendirme yapması kafa karıştırıyor. neden durum böyle?
e, alevilik mezhepse neden ana başlığından ayrıştırılıyor?
yok eğer, ayrı bir inanç sistemiyse neden "bize müslüman gözüyle bakmıyorlar" diyorlar bu sefer?
daha önceleri de bu aklımdyadı lakin şu entry'deki çarpıklık beni buna itti: eksisozluk.com

üstelik bunu favoriye alan yazarlar da aynı düşüncede görünüyor. hatta eminim debe'ye de girecektir. ama kimse o ayrıntıya dikkat etmiyor.

not: meratan soruyorum, tartışma başlatmak için değil. yine silinmesin duyurum.
0
m e b
(08.02.15)
Hiçbir alevi "Aleviler" ve "Müslümanlar" diye ayrım yapmaz bundan emin ol eğer yapıyorlarsa asimile olmuş demektir. Ayrıca entryde ki çarpıklık derken ne demek istediğini anlamadım.
0
nyist_
(08.02.15)
bizim bakış açımız her zaman olduğu gibi hiç bir şey üzerinde hiç kadar etkisi olacağı için bir önemi yoktur.

dünya tr.wikipedia.org

şöyle bir din varken. insanların neye nasıl inandığı inanırken ne olduğunu tartışmak bile artık geride kalmalı.

gerek yok.
0
altiustuatom
(08.02.15)
en yakın iş arkadaşım yehova şahitlerinden. ev arkadaşım ateist. patronum hindu. eski sevgilim budist. ev arkadaşım hariç hepsini çok seviyorum, çünkü ev arkadaşım sifonu çekmiyor. başka bir şey dememe gerek olduğunu sanmıyorum.
0
letheavendangered
(08.02.15)
ilkokul 5 ve 8 de, o zaman tam orta öğretim olmuştu...

Sıra arkadaşım aleviymiş. Ordu'lu. ki alevilik ne bilmezdim. 3 sene beraber oturduk. bir kere bile konu olacak durum olmadı.

hala en sevdiğim ilkokul arkadaşımdır.
0
zbrs
(08.02.15)
musluman. alevilerin sunnilerle bir problemi yok. her ne kadar yakilsa da, dovulse de, katledilse de kin gutmuyorlar. bu ne tur bi naiflik bilemiyorum. hicbir alevinin sunniye "hmmm sunni misiiiiin??? hmmm" dedigini duymazsin cunku umrunda degik hangi mezhep/dine ait oldugu. karakter on planda.
0
mal gibiyim
(08.02.15)
Entryde bi çarpıklık yok sadece saygı duydugumuz kişilerin resimlerini asıyoruz olay bu. Müslüman alevi diye bir ayrım da yapmadim bugüne kadar bir alevi olarak. Sadece camiye gitmiyoruz bunun sebebi de hz.ali'nin camide namaz kılarken öldürülmüş olmasi. Bence ayrım sadece kültürel farklılıktan geliyor.
0
turuncu tonlarda
(08.02.15)
Alevileri müslüman kabul ederim. Sünniyim.

Ama Hz muhammed'i kabul etmiyorlarsa o zaman durum değişir
0
efrasiyab87
(08.02.15)
Alevilik İslam dini ile eski Türk inanışı olan Şamanizmin sentezlenmiş halidir.
Sünnilik ise İslam+Arap kültürünün sentezlenmesidir.
0
the whore times
(08.02.15)
"Tabii ki müslümanız" diyen bir aleviye rastlamadım ben hiç, genelde "onlar da müslüman" diyen müslümanlar gördüm..
Takılmamak lazım böyle şeylere herkes nasıl istiyorsa öyle tanınmasını kendini, neye istiyorsa ona inansın, başkaları karışmasa her şeye ne kadar güzel olacak..
0
mutekebbir
(08.02.15)
Alevilik mezheptir fakat günümüzde mezheplikten çok felsefi ve kültürel bir anlam ifade ediyor. Temelinde tabii ki Müslümanlar, bizim kişisel olarak Aleviler Müslüman değildir diye bir ayrım yapmamız söz konusu olamaz. Fakat Alevi olan kişi kendini Müslüman hissetmiyorsa, ki bence dünya üstünde kimse Müslüman olmamalı, o zaman biz de bireysel anlamda o kişiyi Müslüman olarak görmeyiz. Lakin bunu Alevi toplumunun geneline yaymamız hata olur.
0
angelus
(08.02.15)
ben hem alevi hem sunniyim hem de mezhepsiz
0
partizan
(08.02.15)
bunu aleviler de tartışır kendi arasında. Hatta aslında mecusilikten geldiğini alevi kelimesinin kökeninin alev olduğunu savunan da var.
Ben alevi bir aileden gelen ateist olarak, aleviliğin aslında islam olmadığı sadece baskıdan kurtulmak için islam kılıfı ardına saklanan ayrı bir din olduğu kanaatindeyim. Tabii şu da var bir kişi ben müslümanım ve benim yorumum budur diyorsa o kişi müslümandır benim gözümde. Din ölçülüp tartılacak bir şey değildir sonuçta tamamen kişiseldir.
0
nuka cola
(08.02.15)
put yasak tasvir yasak. aleviler kutsal zatları tasvir ediyor. müslümanlar da kara bir binanın etrafını dönüyor 7 defa, kara bir taşa yüz sürmek için birbirini eziyor, ve hatta "şeytan" taşlıyor.
farklılıkta çok benzerlik var.
inançsız birinin gözünde hiçbirinin öbüründen farkı yok. aleviler biraz daha kafa tabii.
0
ismail yk
(08.02.15)
@nyist_ + @turuncu tonlarda:
hiçbir alevi mi? aleviler içinde okudum ve kültürlerini biliyorum yeterince. ayrıca, o entry'yi yazan aleviyse yine teorin çökmüyor mu? sonuçta "kabe'nin etrafında umarsızca dönen müslümanlar..." diye ifade var orada. kabe alevilerin kabe'si değil mi? ayrıca "müslümanlar" diye ayrıca ifade edilirken aleviler içine girmiyor mu ki özel olarak ayırıyorlar?
-------------------


ayrıca hem alevi hem de ateist olduğunu iddia eden, kuran'da gusül abdesti olmasına rağmen "yo, biz gusül abdesti almıyoruz. kişi kendisinin temiz olduğunu hissederse yetiyor" diyen alevi arkadaşlarım da oldu. ateistlerin nedense en çok alevi kültürünü her şekilde savunmalarına hayret ettim.
0
🌸m e b
(08.02.15)
@godoşu beklerken: yahu meraktan soruyorum. alevilik kültür mü, yoksa mezhep mi diye. yoksa hzl ali düşmanı değiliz haşa. çünkü zaten sahabileri de severiz, peygamberimizin yoldaşlarını da. ama hiçbir sahabeyi peygamberimizin üstüne koymayız ki. ayrıca tarihteki yanlışlar, şu an yapılan yanlışları veya olayları sorgulayamayacağımız anlamına mı gelir?
0
🌸m e b
(08.02.15)
ünlü devrimci ve alevi ozan, "emekçi" roll dergisine bu konu hakkında açıklama yapmıştı. artık aleviler, aleviliğin ayrı bir din olduğunu itiraf edebilmeli diye. hatta alevilin 5000 yıllık tarihi mi ne diye de bir kitap çıkmıştı bir ara.

aslında bir din, fakat islam database'ini kullanıyor diyebiliriz. bir başka yönü de göçebe türkmenlerin official müslümanlık yöntemi olmasıdır.
0
dergus
(08.02.15)
şii sünni diye de bir ayrım var ve millet birbirini öldürüyor bu farklılıktan ötürü. bundan yıllar sonra alevilik de kendi başına buyruk farklı bir oluşum halini alabilir. halbuki en başta sadece müslümanlık vardı, öyle de kalmalıydı. ne diye böyle dallandı budaklandı yani bunu anlamıyorum. hepsi müslüman tabii sözde.
0
sehpa fx350
(09.02.15)
entryde çarpıklık yok, entry komple çöp. cümleler düşük ne dediği anlaşılmıyor.

yapmamaları kısmı yapmaları olursa biraz anlam kazanıyor.

bir de kabe taşı etrafında dönmek -hac yani- tüm müslümanlara farz. alevilerde müslüman olduğuna göre burada umarsızca dönme fiilini alevilerde gerçekleştirecek. bu noktada sorun var bence de.
0
mattiadestro
(09.02.15)
50 tane alevi arkadaşıma sormuşumdur şu aleviliği anlatın bana biraz nedir nasıldır naparsınız felan filan,50 side farklı şeyler anlattı bilir bilmez şekilde.
işde aleviliğin en büyük problemide bu.BELİRSİZLİK.
0
jamswety
(09.02.15)
islamın 6 şartı var farzları değil. bunları kabul eden müslümandır. gerisi boş ötesini sorgulamak da kimseye düşmez.

ama aleviyim ayağına ateist olan çok insan var onları saymıyorum.


ayrıca alevilerin yobazlarının yobaz sünnilerden hiç farkı yok.
0
mr fusion
(09.02.15)
partizan +1
0
mesgul ve huzursuz
(09.02.15)
@angelus +1

Mesela benim babam ve baba tarafındaki çoğu kişi ateisttir, ancak alevi kökenli olduklarından dolayı alevi kültürünü sürekli yaşatırlar kendi içlerinde. Günümüzde bazı kesimler için de yaşam şekli olabiliyor yani.
0
youshookmeallnightlong
(09.02.15)
hiç linç edilmedin hadi gene iyisin. :)
0
altiustuatom
(09.02.15)
bunu söylemek bize düsmez. ama alevilerin %99'u tıpkı bir ateist gibi yaşar. çoğu islamın ilk şartı olan kelime-i şehadet getirmeyi bile bilmez.
0
bana jacob diyolar
(09.02.15)
(9)

maden suyu şişeleri neden aç-kapa kapaklı olmaz ki?

sen olmayan cocuk benim
günde en az iki şişe maden suyu içiyorum, evde şu an baya bir boş şişe kalabalığı oluştu. çöpe atmaya kıyamıyorum, yakın çevremde geri dönüşüm kutusu da yok şişe-cam için. Elbet bir ara bulurum diye evde biriktiriyorum şu an için ama anlamadığım şey şu; neden bu şişeler aç-kapa kapaklı yapılmaz ki?
günde en az iki şişe maden suyu içiyorum, evde şu an baya bir boş şişe kalabalığı oluştu. çöpe atmaya kıyamıyorum, yakın çevremde geri dönüşüm kutusu da yok şişe-cam için. Elbet bir ara bulurum diye evde biriktiriyorum şu an için ama anlamadığım şey şu; neden bu şişeler aç-kapa kapaklı yapılmaz ki? Aç-kapa kapaklı olması derdime çare olacak değil ama yine de bir kısmını atmamış oluruz en azından. mesela gece yatağın kenarına bir şişe su koyardım ben aç kapalı olsaydı bunlar. vs vs.

evet, derdimi sikeyim.
0
sen olmayan cocuk benim
(08.02.15)
akmina nın var ;

www.sanalmarket.com.tr
0
delidir yakalayin
(08.02.15)
sırma'nın var.

cdn.avansas.com
0
teknikekip
(08.02.15)
Akminanın litrelik limonlu maden suyu vardı, plastik şişede çevir aç kapaklı. Bi kere tansaştan aldım bi daha bulamadım. Çok sevmiştim halbuki.
0
sehpa fx350
(08.02.15)
cam şişelerin aç-kapa kapaklısı olanı var mı acaba?
0
🌸sen olmayan cocuk benim
(08.02.15)
şişe istiyorsanız sırma'nın litrelik maden suyu var: www.sirmagrup.com
0
teknikekip
(08.02.15)
Sırma'nın Cam şişe aç kapa kapaklısı da var :)

www.sanalmarket.com.tr
0
orta buyuklukte bir ulkenin krali
(08.02.15)
Cam şişeler için orjinal metal kapağa benzer tak-çıkar kapaklar var. Onlardan üç beş tane alıp kullanabilirsiniz.
0
heritage
(08.02.15)
belediyenin çöp toplama saatinden sonra dışarı koy, 24 saat içinde atık kağıt işçileri zaten alır onu.
0
rygard
(08.02.15)
Atmazsın, geri dönüşüme kazandırılmaz diye yapmıyolardır.
0
amarikanya fitbolcusu
(09.02.15)
(15)

mezuniyette kot giyilmez mi ya?

mula
deli olucam hakikaten elbise hayatta giyemem öyle kadın işi ben napcam
deli olucam hakikaten elbise hayatta giyemem öyle kadın işi ben napcam
0
mula
(08.02.15)
sakın giyme. kot giyeceğine hiç gitme daha iyi. ben erkek halimle ceket giymeden gittim gömlek kumaş pantolon, yaz günü herkes ceket giymiş mal gibi hissettim. tabi 2 saat sonra herkes ceketini çıkarmıştı ama işte o ortamda insan kendini garip hissetmek istemiyor. bence bütün bu balolar falan saçmalık orası da ayrı ama.
0
mistreated
(08.02.15)
bence giyilmemeli.
0
all girls dream
(08.02.15)
her işin bir adabı var
0
ssyumusakg
(08.02.15)
Mezun olduğuna göre kadın olacak yaştasın giy "kadın işi" elbise git işte.
0
littlejack
(08.02.15)
İlla taşlı tuşlu elbise giymek zorunda değilsin. Ama kesinlikle kot giyme. Tulum giy en kotu.
0
elorelia
(08.02.15)
Kafana göre takıl, kim ne derse desin. Ay o bu ne der diye kendin olmaktan uzaklaşma. Kotla da gayet şık olunur. Nasil bi kot olduguna bağlı. Bolum birincisi sinif arkadaşım kotla gelmişti, üstüne şık bi bluzle. Dereceyle mezun olanlara sahnede hediye gibi bir sey verilip rektorle foto cekiniliyor. Ona rağmen öyle gelmisti. Zaten baloda ziyadesiyle düğüne gider gibi olacaksiniz. Mezuniyette rahat takıl sen de nolacak. Ha cok tedirgin olursan kumas pantolon giyebilirsin.

~ kiz da gayet zengin biriydi. Bir sey bulamadi da öyle geldi desem değil. Şu zenginlerin rahatlığını cok seviyorum.
0
mandalina kokusu
(08.02.15)
Kadınsan neden "kadın işi" diye bir kavram çıkarıp ona takılıyorsun? Erkeksen zaten neden elbise gidiyorsun? Aklım gitti çocuk.

Erkek isen giy kot pantolon. Hayır çifte standart değil. Onun üstüne gömlek ceket giyince yine biraz klasik giyim, şık falan olabiliyor.

Kadın olarak öyle bir şansın yok. Kot ile yapacağın kombinasyonlar günlük giyim olacak hep.

Tabii mezuniyet dediğin mezuniyet balosu olarak kabul ettim. Mandalina kokusu'nun ayrımı belirtmesinden sonra ben de belirteyim dedim.
0
nawar
(08.02.15)
mezuniyet mi balo mu? mezuniyet ise ben erkek halimle giyinmistim. baloya gitmedim ama gitsem oraya da giderdim. şık giyinmek icin illa elbise(kadin) ya da takim elbise(erkek) giyinmesi gerektigini dusunmuyorum. gayet şık duran kot pantolonlar ve casual gomlekler de var. dugunlerde bile takim giyinmiyorum, hic de garip durmuyor.
0
crucio
(08.02.15)
Kotla gidine o ortama ait değilmiş, o yanındakiler bilmemkaç yıllık arkadaşların değil yabancılarmış gibi hissedeceksin. Rüyanda hiç kendini çıplak görüp utandın mı? Hah, onun gerçek hayat versiyonu oluyor.

Bence de şıkır şıkıdım gibi giyinmeye gerek yok. İnsanlar kotla da eğlenir, maksat kutlamak ve eğlenmekse. Ama o ortamda maksat kutlama ve eğlenmeyi aşıyor bir fersah kadar.

Tuvaletimsi, ağır abiyemsi bir elbise bulmazsın da, günlük hayatta da giyilebilecek ama gecede de sırıtmayacak bir elbise ile gidebilirsin. Şuna yakın bir şey değil de
www.fordress.net
şuna yakın bir şey olabilir
media3.popsugar-assets.com
Hatta daha güzel ve şirin bile olur. Assolist gibi giyinen mezuniyete giden kızları komik buluyorum zaten. Hatta keşke kimse o assolist kıyafetlerini giymese keşke.

O gece için giyilebilecek kotlar daha da ağır kadın işi olabiliyor.
0
aychovsky
(08.02.15)
Forevernewden sade tassiz pulsuz bi mini elbise aliyosun bacim. Kotla baloya gidilmez
0
photo85
(08.02.15)
benim mezuniyette takım elbise giymeyen tek adam bendim. keten pantolon üzerine oduncu gömleği ve içine siyah bir tişört giymiştim. sonradan mezuniyet resimlerine bakınca biraz özensiz iş yaptım diye düşünmedim değil. okulu uzatan herifler bile jilet gibi takımlarla gitmişken benim giyim biraz baştan savma olmuş diye düşündüm. üstelik bu benim kız arkadaşın fikriydi.

giyilir ama resmi bir kıyafet olursa daha hoş olur bence.
0
kallesnikof
(08.02.15)
balo değil mezuniyet töreniyse giyin şık bi kumaş pantolon. ne kotu yahu, ilerde iş hayatına atılacaksınız kokteyli yemekli toplantısı boku püsürü olacak kotla mı gideceksiniz? aşın şöyle kadın işi erkek işi olayını, her şeyin bir yeri var.
0
mutlusismankedi2015
(08.02.15)
Mezuniyet balosuysa farketmez. MEzuniyet töreniyse zaten pelerin filan vereceklerdir, belli olmayhacak ne giydiğin.
0
Cursed Chico
(08.02.15)
giyersin o kadar zor değil. eskiden giymem diyordum ama şimdi kumaş pantolon daha rahat geliyor.
0
sehpa fx350
(08.02.15)
@aych, ikinci elbise fenaa..
0
sehpa fx350
(08.02.15)
(3)

akyaka'yı nasıl bilirsiniz?

koybasigillerden
yaz için akyaka nasıldır? denizi güzel midir? tavsiye edebileceğiniz kalacak bir yer var mı? şuraya gittim, çok memnunun dediğiniz bir yer?bir de bu beldenin çevreye ulaşımı nasıl? arabaya atlayıp kenar ilçelere-illere ulaşım kolay mı?
yaz için akyaka nasıldır? denizi güzel midir? tavsiye edebileceğiniz kalacak bir yer var mı? şuraya gittim, çok memnunun dediğiniz bir yer?
bir de bu beldenin çevreye ulaşımı nasıl? arabaya atlayıp kenar ilçelere-illere ulaşım kolay mı?
0
koybasigillerden
(08.02.15)
Bodrum iki saat, Marmaris yarım saat, fethiye iki saat, dalyan bir saat mesafede. Denizi gidiyorsun gidiyorsun derinleşmiyor. Çok uzun olmayan bir sahili var. Deniz olarak çevre ilçelerin yakın koylarında daha güzel yerler var.
0
sehpa fx350
(08.02.15)
Eylülde gittim hic bir yerde sıra beklemedim aksine bombostu. Ücretler makul, minik sahil kasabasi. Marmarise arabayla geçmiştir.
Erdem hotelde kaldım. Ucuz ve deniz kıyısı olan otelden daha yakındı. Denize kıyısı olan otelin odaları o kadar arkada ki bir suru yurumeniz gerekiyor. Üstelik çok da pahali
0
balik kraker
(08.02.15)
iyi yanları, çadırlı orman kampı var, falezleri çok güzel, uçurtma sörfü yapmak için uygun deniz ve rüzgar var ders alabilirsin zevkli olabilir. kötü yanları akşam bi saatten sonra çok sivrisinek oluyo. bi de bahçeşehirdeki villalar gibi çirkin evler var. bir de biz ağustosta gittik çok kalabalıktı.
0
kedi yavrusu
(08.02.15)
(14)

diyelim ki 25 yaşına gelene kadar kimse size

sehpa fx350
herhangi bir dinden bahsetmedi. yani o yaşa kadar din, tanrı namına hiçbir şey bilmiyorsunuz. etrafta gördüğünüz bunları çağrıştıran ibadethane tarzı yapıları da 25 yaşına geldiğinizde, ilk defa size bunlar açıklandığında anlamlandırdınız. size dinler anlatıldı, kitaplardan bahsedildi, tabi ki kitap
herhangi bir dinden bahsetmedi. yani o yaşa kadar din, tanrı namına hiçbir şey bilmiyorsunuz. etrafta gördüğünüz bunları çağrıştıran ibadethane tarzı yapıları da 25 yaşına geldiğinizde, ilk defa size bunlar açıklandığında anlamlandırdınız. size dinler anlatıldı, kitaplardan bahsedildi, tabi ki kitaplar ve ilahi ve ilahi olmayan tüm dinlerden de kısa kısa özet geçildi ve tüm kaynaklara nerden nasıl ulaşacağınızı öğrendiniz. bu durumda din konusuna bakış açınız nasıl olurdu?
0
sehpa fx350
(08.02.15)
Bunu çok düşünmüşümdür. Şuan inançlı biri değilim ama ozaman muhtemelen muhteşem araştırmalara girişip birine inanmaya başlardım. İnsanların içlerinde bir boşluk olur ve bunu doldurmaya çalışırlar hayat boyu. Muhtemelen odurumda bunu yanlış yerlerde arayıp çok dindar biri olurdum.
0
mobydick
(08.02.15)
"çılgın mısınız lan bunların gerçek olabileceğine nasıl inanabiliyorsunuz?" derdim. hıristiyanların afrika'da kabile kabile gezip, dinlerini pazarlamayı nasıl başardıklarını, ne anlatıp da kanmalarını sağladıklarını hep merak ederim mesela.
0
cevap botu
(08.02.15)
etrafta ibadethaneler varsa ve biz fanusta yaşamıyorsak öyle bir şey mümkün olmayacaktır. onu geçtim, insan ille düşünür "nereden geldim, nasıl var oldum" diye; ister dini, ister biyolojik bir sebebe dayandırsın bunu, ille düşünür orijinini.

cık, olmamış bu soru.
0
devilred
(08.02.15)
ben tüm hayatını fiziğin "eylemsizlik" kuralına göre yaşayan biri olarak bişey yapmaz aynı devam ederdim muhtemelen. böyle gelmiş böyle gider hesabı.
0
turuncu tonlarda
(08.02.15)
böyle bir şeyin var olması zaten fazla ütopik. önemli olan bu koşullar sağlandığında ne düşündüğümüz. okul kitapların hangisinde yazıyor ki erkeiği tanrı çamurdan yarattı, kadını da onun sol kaburgasında diye? biyoloji kitaplarına ne yazıyorsa o. zaten telvizyonda ve dışarda bu konuda insanları manipule etmeye çalışan o kadar çok insan var ki. işte bu soruda bunların hepsini görmezden geliyoruz. odaklanmamız gereken sonradan kendi çabamızla öğrendiğimiz dogmalara ne kadar bağlanıyor olduğumuz.
0
🌸sehpa fx350
(08.02.15)
dinsiz devam.
0
seyduna6687
(08.02.15)
Ben agnostiğim. Fakat çevremdeki dincilerden yola çıkarak net bir şekilde şunu söyleyebilirim, bu kişiler çok kesin bir şekilde kendilerine anlatılan dini yoksayar, inananları yanlış yolda olmakla suçlarlardı.

Sadece o dinin mensubu ailede doğdu diye o dine mensup inananların %90'ı. Yani koyu bir şekilde savunma yapan bu kişiler mensup oldukları bu dinin kitabını bile okumuyor genelde.

Örneğin anne ve babam. Babam tamamen müslüman ailede doğup onun kültürü ile büyümüş birisi. Bayram hariç namazı yok. Annem kuran'ı birden fazla kez okumuş, namaz kılan biri. Annem eskiden babam gibiydi. Sonra böyle oldu. Agnostik olduğumdan ikisi ile de kavga ettim. Adeta saldırdılar. Fakat en serti babamdan oldu. Hakaretlere vardı. Babam hristiyan ya da ateist bir ailede doğmuş olsaydı birebir aynı şekilde onu savunacaktı. Annem de babam da kötü insan ya da yobaz. Değiller. Türlerinin (müslüman oluyor bu bizim toplum için) başarılı birer örnekleriler.

İnsanların yapıları böyle. Çoğunluk sorgulamadan ilk verileni kabul edip, sonradan sorgulamaya ve yeni gelenlere karşılar. Bunun ırk ve coğrafya ile alakası yok.
0
nawar
(08.02.15)
e böyle toplumlar var hiçbir şeye inanmayan adam bir şekilde başka bişiye inanıyordur, ahlak, iyilik, kötülük vs gibi ona devam eder. oo biri dedi cehennem diye bir yer varmış hepimiz yanacakmışız ben namaza başliyim pazarlarıda kiliseye giderim buda dan af dilerim falan diye düşünmüyor onlar.
0
selam
(08.02.15)
açık konuşayım, o yaşa kadar hiç duymayıp ondan sonra duysam "voaaa" der ve etkilenip karıştırırdım biraz. dinin hiç olmadığı bir yerdeysem eğer, dinin sebep olduklarını da bilmezdim ve dolayısıyla "allahuakbağğaarr" diyerek kafa kesen müslüman imajı oluşmazdı kafamda, veya ramazan'da yemek yediği için dayak yiyenler...

fazlasıyla mistik ve ilginç bulduğum için kesinlikle incelerdim. karakter olarak birilerine yaslanmaya, daha "güçlü" bir şeye ait veya onun korumasında hissetmekten hoşlanmaya yatkınımdır. dolayısıyla "olm allah varmış lan" deyip bir dine mensup olurdum gibime geliyor, mevcut karakterimi göz önüne alırsak.

işin açığı, çok dindar bir ailede büyümeseydim yine hala "sözde" de olsa müslüman olurdum diye düşünüyorum. ancak çocukken din hakkında çok fazla şey okumak ve görmek zorunda bırakılınca, bu dincilerin cartların curtların kamplarına ve okumalarına falan gönderilince zamanla soğudum ve nihayetinde istifamı verip çıktım.
0
what is love
(08.02.15)
türkiye gibi bir coğrafyada yaşıyorum. o konuda sıfır olsam bile allah'ın günü beş vakit ezan sesi duyuyor ve cami görüyor olurdum. ister istemez de gider sorardım bu iş neyin nesidir diye.

bir şekilde inanma ihtiyacı, dayanılacak bir kudret aramaya iterdim kendimi de 25 yaş da çok uç bir örnek olmuş. bari 15-16 deseydin.

zorlamayım, bu coğrafyada yine müslüman olurdum. gevur ellerinde doğsaydım da kuvvetle muhtemel gayrimüslim olacaktım.
0
mermize
(08.02.15)
yanlış bilmiyorsam islam'a göre din size tebliğ edilmediği zaman sorumlu değilsiniz, yani dinden kitaptan hiç haberi olmayan biri ahirette soruları köprüyü falan pas geçebilecek

www.youtube.com
işte bu ilk kabilelerdeki gibi olmak isterdim, konuyu bilmemek en güzeli o yüzden durduk yere biri bana gelip dini anlatsa, sorumluluk altına soksa ben de kuran okuyup yukarıdaki olayı öğrensem bir dini seçmeden önce beni dinle tanıştıran kişiyi ateşe verirdim ondan sonra da birini seçip kaybolan yılların korkusuyla yobaz olurdum ondan sonra din kardeşimi yaktığım için pişman olup tövbe eder bu sefer de inanmayanları ateşe verirdim
0
azizakin
(08.02.15)
25 yaşına kadar değil de bayağı bir yaşıma kadar ben de dinle ilgili bir şey görmedim. Çocuklar arasında oyunlarda konuşulmazdı, evde de konuşulmazdı. En yakın cami de uzaktı, çok ezan da duymazdım. konusma ben konusuyorum daha bitirmedim'in dediği gibi çok da bir açıklama almazdım sorsam bile. Açıkçasoı Taş Devri, Casper falan varken de ilgimi çekmezdi ve umrumda olmazdı hiç. Çevremde de çok inançlı insan yoktu. Sadece bir komşumuzun kızı "Okula gidiyorum" demişti, defterinde "İmanın Şartları" falan yazıyordu. Anneme sormuştum, "Niye Ayşe ile bizim derslerimiz aynı değil" diye; o da "O Kuran kursuna gidiyordur" demişti. "Peki, o da ona gitsin" diye de sallamadım.

İlkokul öğretmenimiz ateistti (bunu bir 10 yıl sonra anladım), ortaokulda din dersine Coğrafya, Fizik öğretmenleri falan girer, bizi boş bırakırlardı veya kitap okuma dersleri olurdu; sessiz sessiz kütüphaneden aldığımız kitapları okurduk. Lisede ise Müzik öğretmeni giriyordu, o da solcu, sendikalı ve ateistti. Hafta sonu senfoni orkestrası konserlerine ve konçertolara gidersek Din 5 gelirdi, gitmezsek 4. Orta Öğretim Başarı Puanı önemli olduğu için giderdik. Sonrasında da bize akımları, bestecileri falan anlatırdı öğretmen. Genelde onu da dinleyen olmazdı da, benim hoşuma giderdi. Lise sondayken, bu sefer Matematik öğretmeni girdi derse. O da "ÖSS'ye çalışın hadi" der, bırakırdı. Bu konuda sadece bir yaz tatilinde 10 dakikalık bir konuşma geçmişti yaz tatilinde arkadaşlarımla. Bir arkadaşım "Ben inanmasam da olur bence, hayatımda bir şey değişmez" demişti, başka bir arkadaş "Yok, ben inanmak istiyorum" demişti. İkisine de katılanlar katılmayanlar oldu; sonra yakantop oynamaya devam ettik, konu da orada kapandı.

Sonuç olarak, üniversiteye geldiğimde din bilgim "Günde 5 kere ezan okunuyor. Bazı insanlar oruç tutuyor, bazı insanlar tutmuyor. Tutana da tutmayana da saygı göstermek gerek"ten öte değildi. Açıkçası merak etmemiştim de, umrumda değildi. Hayatımda bir boşluk hissetmedim, "Nereden geldik, nereye gidiyoruz" sorularının cevaplarını bilmesem bile bu tarz tartışmalar ortaokul-lise yıllarımda bazı derslerde yapılmıştı ve birtakım belgeseller izlenmişti. Aldığım cevap tatmin etmemişti ama açıkçası alternatiflerinden daha mantıklı geliyordu. O da bir sonuca bağlanmadı ve bağlanmasını beklemiyorum da.

Diyelim ki şu saatten sonra elime bilcümle kutsal kitaplar geçti. İki şey yapabilirdim sanırım. İlki makale hakemliği yapan insanım, kitapları da oturur değerlendirirdim. Büyük olasılıkla "Bu nereye dayanıyor", "Kaynak göster", "Kanıtla" gibi çizgiler çekebilirdim. İkincisi ise, ki büyük olasılıkla bunu yapardım, okur okur, "Bunun burası güzelmiş, şunun şurası güzelmiş. Dur bakayım bunlar nasıl oluyor" bilcümle dinlerden bir aranjman yapardım.
0
aychovsky
(08.02.15)
Simdiyle ayni olurdu. Zira dediginiz durumu 17 yasimdayken kendi kendime uyguladim. En bastan arastirdim, dusundum, sorguladim ve secimimi yaptim.
0
icim urperiyor
(08.02.15)
çocukluğumun net hatırladığım kısımları var, o zamanlar ben animisttim. islamcılar, hacı dedem, anam babam, laik tcnin din hocaları, zorunlu din müfredatları vs cayırtı yapmasaydı bildiğin şamanist olurdum o kadar zamanda.
muhtemelen şimdiki gibi ateist olmazdım. ya da çok geç evrelerde olurdum. ama kurumsal tektanrılı dinleri pek benimseyeceğimi falan sanmıyorum.
0
ismail yk
(08.02.15)
(2)

Aile tartışmaları

indescribable
Uzuyor mu? Kaç gün sürüyor?Ertesi gün hiç bişey olmamış gibi devam etmek kötü mü? Bu durumda olan var mı?Sadece merak
Uzuyor mu? Kaç gün sürüyor?

Ertesi gün hiç bişey olmamış gibi devam etmek kötü mü? Bu durumda olan var mı?


Sadece merak
0
indescribable
(08.02.15)
Bizde genelde ben küstüğümke kalırım koca hiç bişey olmamış gibi hayata devam eder

Dağ dağa küsmüş dağın haberi olmamış misali.
0
ayhsegul
(08.02.15)
Uzamaz. Tartışma nadir olur.
0
sehpa fx350
(08.02.15)
(17)

söylenen işi yapmayan kardes

indescribable
Kazık kadar bir de. Ver yesin ört uyusun modu Hiç birşeye karışmam ayakları Hep aynı taktik annem de hep yiyor bu taktiği Olan bana oluyor evin külkedisi Ne yapsak bilmiyorum Sabah çamaşır ser dedi annem Kardeşime tamam dedi çıktı yukarı tlf la oynadı çamaşır yalan dünden kalma bulaşık yerleştirecek
Kazık kadar bir de.
Ver yesin ört uyusun modu
Hiç birşeye karışmam ayakları

Hep aynı taktik
annem de hep yiyor bu taktiği

Olan bana oluyor
evin külkedisi


Ne yapsak bilmiyorum

Sabah çamaşır ser dedi annem Kardeşime tamam dedi çıktı yukarı tlf la oynadı çamaşır yalan
dünden kalma bulaşık yerleştirecek yalan
çamaşırı haliyle bende sermedim sonuçta kardeşin yapması gerek


Ve annem Onları tekrar yıkadı makineden bile çıkarmamış düşünün

Ama yüzüne söyleyince ben geleli kaç gün oldu sen 2 gündür ev işi yapıyorsun demeyé başlıyor

Kafa kalmadı a dostlar
0
indescribable
(08.02.15)
yeni nesil böyle maalesef. benim kardeşim de böyle. bencil, kendinden başkasını düşünmüyor, söylediğim hiçbir şeyi yapmıyor, olgunluğa erişince düzeleceğini düşünüyorum.
0
hzben
(08.02.15)
20 yaşında aklı başında bizimkinin
0
🌸indescribable
(08.02.15)
Ezilen ben oluyorum hayır haksızlık canım o bişey yapmıyor olan bana ve anneme. Sıkıldım
0
🌸indescribable
(08.02.15)
Mobilim de ondan.
0
🌸indescribable
(08.02.15)
20 yaşında aklı başında mı? benim kardeşim 22 yaşında. yeni neslin olgunluk yaşı 30.
0
hzben
(08.02.15)
Yok yok işlerine gelince çok güzel aklı başında davranıyorlar
0
🌸indescribable
(08.02.15)
Normaldir, fazla üzerine gidip memleket meselesi haline getirmemek lazım. Böyle tatlı sert tartışmalarla hayat devam edecek. O da öğrenecek yakında.
0
sehpa fx350
(08.02.15)
O öğrenene kadar külkedisi Mod aktif öyle midir?
0
🌸indescribable
(08.02.15)
ev işlerini yapmak zorunda değil bence. ben de annemin evinde hiç ev işi yapmadım en ufak bir şey bile yapmadım.
0
sta
(08.02.15)
Yapmazdı

Ameliyatlı halimle bile iş yaptım ben. Öyle ruhsuz.

Ayakta durmam yasaktı
0
🌸indescribable
(08.02.15)
Oldu o zaman sta
evin eşeği benim ben yapayım ?
0
🌸indescribable
(08.02.15)
sen de yapma. annen yapsın
0
sta
(08.02.15)
anlaşılan fiziksel olarak bulunmaman gereken zamanda evde bulunuyorsun :D böyle bir durumda ben kendimi hep okumaya verdim (bu arada tek çocuğum) haliyle pek karışamadılar. derken hala okuyorum yüksek lisans bitti bitecek, şimdi benden hiç beklentileri kalmadı mesela. kafam çok rahatladı, okumak çok faydalı bir şey. herkese öneririm.
0
lavazza
(08.02.15)
@edy: o işler öyle olmuyo maalesef XD interneti kestiğim için benden 20 cm uzun erkek kardeşimin modemin kablosunu elleriyle koparıp -bildiğin çekti kopardı herif, lisedeydi ayı- beni boğmaya çalıştığını o kabloyla, benim de elinden kurtulup o sinirle vileda sopasını kardeşimin sırtında kırdığımı biliyorum -arada annem ayırmaya çalışırken yere yuvarlandı, düşün- ha hala da şu var eve gidince "abla ben acıktım bana yemek ısmarlasanaaa" ya da arar "abla kontörüm bittiii :( " bizimki de şimdi 20 yaşında misal.

@indescribable: kardeşinin cinsiyeti ne bilmiyorum ama, istemiyorlar yapmıyorlar, net. yeni nesil cidden değişik. zaten gözlemlediğim şöyle bir şey var: 90lardan sonra doğan nesil inanılmaz farklı. kardeşimle aramda 9 yaş var, inanılmaz fark ediyor: çok şımarıklar, çok kaprisliler, çok hizmet bekliyorlar, kendi başlarına yaşamaktan acizler, madde bağımlısı olmaya çok müsaitler, kalender değiller -yani ellerindekiyle yetinmeyi bilmiyorlar-, inanılmaz bir tüketim toplumu oluşturuyorlar, çok apolitikler, gereksiz bir özgüvenleri var.

fakat aynı zamanda sevdiğim de bir nesil: duyarlılar daha -öyle değilmiş gibi gözüküyorlar ama öyleler-, inanılmaz hoşgörülüler ve dahası: bazı şeyleri olduğu gibi kabul edebiliyorlar. yani ırk, dil, din, ten rengi, göz rengi, saç rengi, mezhep farklılıkları, cinsiyet ve cinsel yönelim farklılıkları, aşırı kilolu-aşırı zayıf olmak vs vs gibi konularda olduğu gibi kabul etmeye yöneliyorlar. çoğunluğu hayvan sever. açık fikirliler, düşüncelerini rahatlıkla açıklayıp savunabiliyorlar, hangi konuda olursa olsun. korkusuzlar ayrıca.

şimdi, bir insana bir işi -hangi nesilden ve hangi çağda olursa olsun- zorla yaptıramazsın. onun iyi yönüne hitap etsen? çünkü kardeşim de aynı yaşta ve kesinlikle zorlamayla ya da bağırıp-çağırarak iş yaptıramıyorsun. dediğim gibi hem aşırı özgüvenliler hem de tek başlarına yaşamaktan acizler. iş yaptırmak yerine sorumluluk versen -arada ince bir çizgi var ve bunu fark ediyorlar, zekiler de eşşek sıpaları :D - daha iyi sonuç alırsın bence. yani atıyorum:"ben şimdi şunu yapacağım, sen de bunu yapabilir misin?" ya da "bana biraz yardım edebilir misin?" dersen, çoğunluğu yapıyor -ki aslında bu çoğu insan için de geçerli bir şey, ama 90lar öncesi neslin çoğunda bir "anneye babaya yardım edeyim" anlayışı hakim, yeni nesil bencil olduğu için daha, bu yok. şimdi senin yaşını da bilmiyorum ama, bir gradyan var burada: eski nesillerden yenilerine gittikçe bu yukarıda bahsettiiğim davranışlar parça parça artıyor- neyse, kısacası kardeşinle daha yumuşak, daha anlayışlı konuşmaya çalış, ona ihtiyacın olduğunu belirt. "annemin beli ağrıyormuş hadi gel bunları beraber yapalım." dersen, acıma duyguları yüksek olduğu için yapıyorlar. ama ilk başlarda işlerin büyük kısmını gene sen al, yani tüm sorumluluk ondanymış gibi hissetmesin. yavaş yavaş daha büyük iş bölümlerini ona bırakırsan olur. ama asıl önemli nokta, onun da bunu istemesini sağlamak. ilk bir kaç işten sonra o da yardım etmek ister zaten -böyle tanıdığım 90lılar da var mesela, kuzenlerim arasından-

kolay gelsin kardeşinle, yeni nesil biraz zor. ama aptal yerine koyma yeter, zira hiçbir insan bundan hoşlanmaz. şahsen bana da "git şunu yap" deseydin ergenken, ben de yapmazdım. ha bir de bir arkadaş daha demiş, yeni nesil hakkaten geç olgunlaşıyor, o da var.
0
pasp
(08.02.15)
ha bir de, hiç iş vermeyebilirsin. ters tepki yöntemi olaraktan :) yani ona hiçbir şey söyleme iş yap şunu yap, diye, herşeyi kendiniz yapın bir süre. çok işe yaramaz ve vicdansız hissedip yardımcı olmaya çalışacaktır.

bir önceki cevabımla bunu çok denemişliğim vardır, ara ara çalışıyor, her zaman değil tabi :D
0
pasp
(08.02.15)
Pasp

Sorumluluk olayı yok bence onda senin dediğin gibi hadi ben bunu yapayım sen de bunu yap diyorsun kabul ediyor ama icraat sıfır. Ayrıca yapsa bile Total de %5- 10 luk dilimi kapsar.


Onlar yapmayacak ezilen biz olacağız oldu canım ne kadar güzel dünya.
0
🌸indescribable
(08.02.15)
yok yahu ben de sorumluluk duyguları var demedim zaten :D o yok yani. iş bölümü yaptığınızı ona hissettir ama. o biraz da adalet duygularının yüksek olmasından kaynaklanıyor, yani tüm işin kendisine yıkılmasını istemiyor -tabi bir de tembelliklerinden ahahhahah XD - gerçi bu durum ona göre adaletsiz, sana göre ise öyle değil tabi, onun gözünden olaya bak diye dedim, öyle düşünürsen iş yaptırman daha kolay olur. aslında olay empatide bitiyor tamamen ama seninkinin yanısıra onun da empati duyması lazım işte, zor durumdaki hayvanlara ya da ayrımcılığa uğrayan insanlara karşı empatik bir nesil ama iş kendi ailelerine yardımcı olmaya gelince göt büyütmeye bakıyorlar :D aslında tipik ergen davranışının nesilden nesile gösterdiği usül farklılıkları başka bir şey değil. ne yazık ki sorumluluk almayı öğrenene kadar senin ona bu şekilde iş yaptırman gerekiyor, biz ailecek çok uğraştık, olmuyor yani.

ha kız çocukları genelde daha erken olgunlaşıyor, nesilden nesile fark etmeden. ama erkekse işin daha zor, yani bir 30 yaşına kadar böyle gider minimum -erken evlenirse akıllanabilir ama :) -
0
pasp
(08.02.15)
(18)

sabun mu duş jeli mi

antikadimag
hangisi ve neden?
hangisi ve neden?
0
antikadimag
(07.02.15)
Duş jeli vücudumda kalıntı bırakıyormuş gibi hissediyorum, o yüzden sabun. Nemlendiricili bebe sabunu kullanıyorum.
0
buff
(07.02.15)
Hacı şakir sabun. Duş jeli temizlik hissi vermiyor.
0
sehpa fx350
(07.02.15)
zeytinyağlı sabun. nedeni daha doğal ve sağlıklı olması. ayrıca duş jelleri hiç durulanmıyor, kayım kayım kalıyor insanın teninde. kullanan nasıl kullanır hiç anlamış değilim.
0
köstebek kurabiye
(07.02.15)
herkes sabun demiş. jel abi, uğraşamam sabunla falan.
0
Lt. Col. Frank Slade
(07.02.15)
ben de zeytinyağlı sabun! mis gibi oh.

duş jeli kullananlar tam bir ...
0
ermanen
(07.02.15)
ikisi de.
sabun=temizlik(tercih hacı şakir), duş jeli=hoş koku (tercih duru shine safir)
0
Improbable
(07.02.15)
şahsen alerjik bir bünyem olduğundan ve ham maddesi ne olursa olsun her türlü cildimi kuruttuğundan sabun kullanamıyorum. eğer böyle sorunların yoksa güzel doğal bir sabun kullanman en sağlıklısı.
0
jrixy
(07.02.15)
Paraben içermeyen doğal sabun. Hacışakir de değil o yüzden. Kolaylık, koku vs değil seçim sebebim. Sıcak suda vücudum temas ettiği şeyleri çok çok daha kolay emerken kimse benden kimyasal ürün kullanmamı beklemesin.
0
mobydick
(07.02.15)
önce sabun sonra kese ve en son da duş jeli kombosu yapınca tüy gibi hissediyorum. duş jeli sanki temizlenmiyormuş hissini bende de yaşatıyor.
0
kallesnikof
(07.02.15)
Cilt tipine göre değişir. Aslında beyaz hacı şakir sabun en iyisi ancak ben sabun kullandığımda (nemlendirici sabun bile olsa) cildimi inanılmaz kurutuyor. banyodan sonra uyuz olmuş gibi kaşınıyorum, derim pul pul dökülüyor.
O yüzden jel kullanıyorum, sabun gibi kurutmuyor. Nemlendirici sürmüş gibi hissediyorumn.
0
innerbliss
(07.02.15)
sabun. cildim kuruduğu için de duştan sonra bebe yağı. bebe yağının zararlı etkileri yadsınamaz tabi ama kokusundan vazgeçemiyorum.
0
mellifica
(07.02.15)
duj jeli. çünkü sonuna kadar kullanabiliyorsun. sabun ufaldıkça kullanılamıyor.
0
hybrid427
(07.02.15)
bebek şampuanı güzel kokuyor.
0
kuzey li
(07.02.15)
amaç temizlikse: sabun.. her banyoda.. duş jelleri temizlik hissi vermiyor..

ama amaç dışarı çıkmak birileriyle buluşmak vb ise: sabun+duş jeli..
0
defnex
(07.02.15)
Defne sabunu. Orjinal ve boyasiz olmasina dikkat et cogu yer boyali satiyor. Sac ve vucutta da kullanabilirsin. Duj jeli kimyasal icerdigi icin tercih edilmeyebilir.
0
just relax and have sex
(02.07.15)
Duj yazmisim ya la asjdhs. Bi de kabak lifi kullanabilirsin kese olarak. Aktarlarda satilir.
0
just relax and have sex
(02.07.15)
duş jeli. sabun kaşındırıyor ve kızarıklık yapıyor. yıkandıktan sonraki hissi ve genel sabun kokusunu da sevmiyorum.
0
sayns
(02.07.15)
tabi ki sabun çünkü sabun doğaldır :D duş jeli petrokimya ürünüdür.
0
haci baba
(06.05.18)
(7)

adil kullanım kotası hakkında bilmediklerim

indescribable
35 gb akk kotası var ama normalde yalın limitsiz hiper net kullanıyorum 50 tl lik paket Şuan çıkan fatura ise 68 tl Bu neden olabilir? Ha evet kardeşim Video izleyerek akk yi aşıyor da benim fiyatı sabit 50 tl olması gerekirken neden 68tl? Akk nedir ne değildir bilgilendirin Thank you
35 gb akk kotası var ama normalde yalın limitsiz hiper net kullanıyorum 50 tl lik paket

Şuan çıkan fatura ise 68 tl

Bu neden olabilir? Ha evet kardeşim Video izleyerek akk yi aşıyor da benim fiyatı sabit 50 tl olması gerekirken neden 68tl?


Akk nedir ne değildir bilgilendirin


Thank you
0
indescribable
(07.02.15)
akk dediğin gibidir. belki vergi falan fındık fıstık bişey yansıtmıştır çakallar. arayıp söyle müşteri hizmetlerine. ya da ne bileyim modem parası falandır..
0
Lt. Col. Frank Slade
(07.02.15)
Modem parası olsa Max 55 olur bi 41 oluyor bi 45 oluyor bi 50 bir de şimdi ki 68!

Bu nedir canım
0
🌸indescribable
(07.02.15)
Taahhüt süresi bitmiştir. Akk geçersen hız düşer sadece, faturaya etkisi olmaz.
0
sehpa fx350
(07.02.15)
Yeni taahhüt
0
🌸indescribable
(07.02.15)
İlk aylardaysa damga vergisidir.
0
sehpa fx350
(07.02.15)
Hizmet bedeli 14.90 aralıkta ödemişim
Şubat ta 19 görünüyor
ocakta da yok

Hizmet bedeli ne ayak kaç kere alacaklar?
0
🌸indescribable
(07.02.15)
eksiduyu.ru
verdiğim linkteki duyuruya verilen cevaplarda taahhütünüz o faturayı içeriyormuş ikinci yılınızda diye cevaplar var. Aynı sorun diğer kullanıcılarda da mevcutmuş. Akk'dan fatura yükselmez bu arada.
0
klorlu su boregi
(08.02.15)
(16)

Okuma yapmak ve okumak farki

alperz
Nedir?
Nedir?
0
alperz
(06.02.15)
okuma yapmak sanki bir görev dahilinde eylem çağırıştırıyor bende. okuması gerekliymiş gibi.

diğeri ise genel okumak işte.
0
thracian
(06.02.15)
okuma yapmak; belirli bir konuda o konunun temel eserlerini filan okumak. okumak ise herhalde herşeyi okumak. ben böyle düşünüyorum. şimdi yüksek için mülakat var liste koymuşlar siteye bunu böyle açıklamak yerine okuma yapıyorum bölümle alakalı diyorum genelde.
0
iyiaksamlarbayan
(06.02.15)
Yok bi farkı, element uydurmayın. İlk defa duyuyorum bunu da, ergen özentisi gibi. Koşma yapmak, akşam eve yürüme yaparak geldim.. Bu nedir ya..
0
sehpa fx350
(06.02.15)
sehpa fx350 aslında doğru söylüyorsunuz ama bir jargon olmuş artık. hocalar kullandığı için öğrenciler de kullanıyor. ama dilbilgisine sığmıyor. orası ayrı bir konu.
0
iyiaksamlarbayan
(06.02.15)
okuma yapmak: persembe cuma günleri gülsuyu kokan teyzelerin mukabele dedikleri olay

okumak: adam olmak

okumak:read

okumak:okumak işte kitap okumak düsünce okumak canına okumak mecaz
0
ne sen leylasın ne de ben mecnun
(06.02.15)
Aynen ben de okuma yapmak denen seye fena gicigim.
0
🌸alperz
(06.02.15)
sehpa'nın yazma yaptığını okuma yapınca gülme yaptım. bence de çok gerzekçe ama benim bundan anladığım,

okuma yapmak: herhangi bir sebepten ötürü, mecburen okunması gereken bir şeye göz gezdirmek. "okumak"tan ziyade, çalışmanın ağır bastığı bi çeşit eylem.

okumak: bildiğin okumak işte. gazete, dergi, kitap veya billboard ya da sözlük falan, okunabilen her şey.
0
what is love
(06.02.15)
okuma yapmak bende bir konu hakkında literatürü araştırmak, o konuda yazılı şeyleri gözden geçirmek eylemlerini çağırıştırıyor. okumak ise alıp bir eseri baştan sona okumak işte, adı üstünde zaten.
0
darkredanger
(06.02.15)
belirli bir konu hakkında temel eserleri okumak, literatür araştırması anlamında kullanılıyor evet.

yalnız henüz duymayanlar için daha fenasını söyleyeyim; "okumlamak"
0
john lee hooker
(06.02.15)
e ne diyorlar? 'okumlamak' bir şeydir. 'okumluyorum bu sıralar' demek başka birşeydir bence. mastar kalmıyor ki namussuz:)
0
iyiaksamlarbayan
(06.02.15)
john lee hooker abbooo o neymis...
0
🌸alperz
(06.02.15)
okuma yapmak grupla olur bence, okumaksa bireysel. şöyle diyeyim

haftaya kadıköye gel camus-yabancı'yı tartışalım dersem, o kitabı okumuş insanlar olarak yabancı'yı ve albert camus'yu, sartre'ı, kitaptaki elemanı falan tartışacağız anlamına gelir bu. okumak, sadece kitap yazılanı algılamakken okuma yapmak bence topluca kitap üzerine yoğunlaşmaktır.

bence tabi. vurmayın.
0
reavelyn
(06.02.15)
literatürde okuma yapmak ile okumayı ayıran iki farklı tanım yok.

yalnız jargon mu diyelim ne diyelim artık bilmiyorum zira tam jargon da denemez buna ama çağrıştığı şey biraz daha farklı.

okuma yapmak daha kapsamlı, detaylı ve tek bir konuya, alana odaklanıp o alandaki pek çok eseri tarama anlamında kullanılıyor.

örneğin; türkiye'de demokrasi kültürü üzerine okumalar yapıyorum deriz. okumak direk tek bir eseri kastederken kullanılıyor, okuma yapmak ise alan belirtiyor, nokta atışı esere yönelmeden.
0
wilhelmwasmuss
(06.02.15)
e simdi ben desem ki "mikrotonalite uzerine makaleler okuyorum" bundan ayni sey cikiyor.

bu okuma yapmak bokunu kesin entel sosyalciler cikarmistir.
0
🌸alperz
(07.02.15)
tabi o dediğin de aynı şey olur da, ''okuma'' kelimesiyle ifade edebileceğimiz şey için bir alternatif daha üretilmiş işte.

boşver dilin tapusu yok, isteyen istediğini kullansın :)
0
wilhelmwasmuss
(07.02.15)
Benim canımı sıkan şey "okuma yapmak" eylemiyle çok matah bir şey yapıyormuş intibası uyandırmaya çalışan insanların varlığı.

Zaten yapmak zorunda olduğu şeyi lütufmuş gibi gözümüze sokuyorlar.
0
🌸alperz
(07.02.15)
(16)

bugün sarhoş olayım diyorum

Lt. Col. Frank Slade
ama gerçek anlamda sarhoş yani, sonunu düşünmeden, gelecek hesabı düşünmeden.ama kararsız kaldım.1- evde mi içeyim yoksa sürekli gittiğim cadde'deki bi puba mı? daha önce o pubta sarhoş olmadım, çok içtim ama sarhoş olmadım orda, aram da iyidir ordakilerle. evde vakit geçirmeyi de seviyorum ama evde
ama gerçek anlamda sarhoş yani, sonunu düşünmeden, gelecek hesabı düşünmeden.

ama kararsız kaldım.

1- evde mi içeyim yoksa sürekli gittiğim cadde'deki bi puba mı? daha önce o pubta sarhoş olmadım, çok içtim ama sarhoş olmadım orda, aram da iyidir ordakilerle. evde vakit geçirmeyi de seviyorum ama evde içersem belli bir noktadan sonra sızarım gibime geliyor. oradayken de daha spontane olaylar gelişebilir (başka bi yere geçme gibi, bir tanıdığı görmek gibi vs.)

2- ne içeyim? çok teferruatlı içkileri sevmiyorum. shot'luk içkileri daha çok severim ama onlar da patır patır içiliyor, keyfi az oluyor. rakı ve bira hariç her türlü "bence bunu iç" önerinize açığım.


yazardan not: az önce geldi bu istek aklıma. sadece sarhoş olayım istiyorum akşam o kadar, özel bir sebebi yok. nerden çıktı onu da bilmiyorum sadece istedim :d size de hiç oldu mu bu arada böyle bişey? ulan bugün sarhoş olmak istiyorum dediniz mi? derdim tasam vs. yok.
0
Lt. Col. Frank Slade
(06.02.15)
ben evde içerim. genelde bombay sapphire içiyorum.

ben hiç bir zaman durduk yerde "bugün sarhoş olayım" demedim. dert tasa yoksa içmem.
0
zam sampiyonu domates
(06.02.15)
al bir bourbon, jim beam ya da jack danniel's, geç evine takıl derim. yap müzik listeni ya da aç istediğin bir diziyi, filmi neyse işte... madem sarhoş olacaksın, evinde ol. diğer türlüsü kötü bir görüntü, milleti arkandan konuşturmazsın.

yine bir tavsiye, sedergine iç gece sızmadan. bir su bardağının yarısı doldur suyla, iki tane sedergine at. en azından sabah kötü uyanmazsın. bir de yatmadan evvel içebildiğin kadar su iç. dehidrasyon rahatsız etmesin bünyeyi.
0
mermize
(06.02.15)
@mermize bu sedergine dediğin sıkıntı çıkarmaz dimi yan etki falan? ayrıca arkamdan konuşmazlar ya, içince rezillik çıkaranlardan değilim.
0
🌸Lt. Col. Frank Slade
(06.02.15)
bence dışarıda iç. daha eğlenceli oluyor. vodka içebilirsin. ben bira tekilayla çok güzel sarhoş oluyorum onu da tavsiye ederim
0
sta
(06.02.15)
bütçe uygunsa chivas, ya da absolut+sevdiğin bir meşrubat olabilir. sert bir şey olmasını istemezsen malibu + meyveli süt falan içip bi bok anlamadan kafayı bulabilirsin. jaegermeister + enerji içeceği de yapabilirsin ama onun tadı beni bayıyor bir süre sonra.

ucuz istersen ki ben çok severim: şargoz. 1,5 litrelik şirince şarabı, 1,5 litrelik sprite ile büyük bir bardakta / kadehte yarı yarıya karıştırılarak içilir (su bardağı ile 15 bardak yapıyor) ve gecenin sonunda zom olunur.

not: mermize'den 10 milisaniye önce basmışım gönder tuşuna eheh.
0
karaage
(06.02.15)
çıkarmaz, alka-seltzer gibi bir şey dediğim. yıllardır hep onu kullanırım mortlamadan ben de.

içince rezillik çıkarma olayından demedim zaten, sadece hoş bir görüntü olmuyor sarhoşluk. millet 'şu herif geçen mort oldu içkiden' diye düşünmesin diye dedim onu. beni öyle görmelerini istemezdim.
0
mermize
(06.02.15)
@kalte sterne, tam olarak bu yapmak istediğim :) tabi sadece içme kısmı. o kadın gibi içsem yarısında sızarım diye düşünüyorum, merdivenden düşmeye fırsat kalmaz :))
0
🌸Lt. Col. Frank Slade
(06.02.15)
@mermize yok ya, dışarıda içersem mort olmam zaten, olamam yani, beden dışarıda sarhoş olmak istese de genelde zihnim izin vermiyor mort olacak kadar sarhoş olmayı. sadece ev mi daha keyifli olur yoksa pub mı diye sordum. pubda barda oturup içmek de güzel olur gibime geliyor, evde oturup istediğim müziği dinleyere de, kararsız kaldım. dediğin şeyden içerim unutmazsam.
0
🌸Lt. Col. Frank Slade
(06.02.15)
@kalte sterne film izlemem ya, asıl amacım olan sarhoş olmaktan alıkoyar.
0
🌸Lt. Col. Frank Slade
(06.02.15)
long island ice tea tavsiye ederim o zaman :)
üçüncüyü göremeyebilirsin :D
0
65 derece
(06.02.15)
Benim genel halim.
0
sehpa fx350
(06.02.15)
Ben bu akşama ""Jaegermeister"" yapıyorum.
Evde.
0
gece lampulu
(06.02.15)
@gece lampulu, ben de %90 gidip migrostan falan 1-2 şişe jagermeister alıcam, jager shotlıcam
0
🌸Lt. Col. Frank Slade
(06.02.15)
buzlukta duruyor bende jager. bir çılgınlık mı yapsak?
0
zam sampiyonu domates
(06.02.15)
@zam sampiyonu, yap gitsin be! göm sen de akşam, insan hep dertlenince mi içmemeli, bazen sadece içmek için de içmeli :d bugün ilk kez böyle bişey hissettim ve içicem
0
🌸Lt. Col. Frank Slade
(06.02.15)
@Lt. Col. Frank Slade;
eyvallah bence de gayet iyi fikir. Ben kendimi buna göre şartlamıştım bu hafta zaten.
[Kederden içmem kolay kolay, keyiften içicem. Maaşım yatmış ve hafta sonu!!:]
1 saat sonra işten çıkıyorum. 19:00 gibi evdeyim. Duş, yemek vs.vs. sonra saat 10 gibi başlarım ben.
0
gece lampulu
(06.02.15)
(19)

en cok hangi iki seyi karistiriyosunuz?

lionel andres
mesela ben toplu yumurta ile rafadani karistiriyorum afssgs. Ama burda sag ve solu karistiran cok insan oldugunu bildigim icin eskisi kadar garipsemiyorum bunu. Ha bir de sirtustu ve yuzustunu karistiriyorum. Bunu bi aciklarsaniz cok mutlu olurum :)
mesela ben toplu yumurta ile rafadani karistiriyorum afssgs. Ama burda sag ve solu karistiran cok insan oldugunu bildigim icin eskisi kadar garipsemiyorum bunu. Ha bir de sirtustu ve yuzustunu karistiriyorum. Bunu bi aciklarsaniz cok mutlu olurum :)
0
lionel andres
(04.02.15)
En çok çayla şekeri karıştırıyorum, tat veriyor, güzel oluyor.
0
sehpa fx350
(04.02.15)
Sirtustu ve yüzüstü derken yere bakan tarafı kelimede zikrediyoruz.
0
nereye bu gidis
(04.02.15)
tahin ile pekmezi.
0
she was my baby
(04.02.15)
çorba :(

Bilemedim ilerde editlerim yeniden yazarım aklıma gelirse

Takip
0
indescribable
(04.02.15)
september-october

her duyduğumda düşünüyorum bir müddet
0
kaymaktutmayansicaksut
(05.02.15)
Greyfurt, horizon'dan ufuk çizgisini gözün önüne getirip manadan da ayırt ediliyor.
0
nereye bu gidis
(05.02.15)
saat söylerken çeyrek denmesinin ne anlama geldiğini karıştırıyorum. mesela 6 çeyrek dendiğinde 6 yı çeyrek geçe mi 6 ya çeyrek kala mı demekti karıştırıyorum.
0
hayir bu koyden olsam nolcak
(05.02.15)
internal ve external. Obje olarak daha çok kullandığımız internal, kelime olarak ise harici cihazları özel olarak belirtmek gerektiğinden, düz bir hard disk için misal internal demek gerekmediğinden external kelimesini daha sık kullanıyoruz. O yüzden beyin daha yaygın kullanılan kelime olan externalı, dahili cihazlarla eşleştiriyor.
0
rygard
(05.02.15)
Küçükken akrep ve yengeci karıştırıyorfum hangisinin adı akrep hangisinin yengeç diye.

Bir de ağaçlar ve balıklar var ama onları karıştırıyorum denemez. Bilgim yok çünkü. Bir de ilgim. Milyon defa şu balık bu, bu balık şu dediyseler de şimdi götür köpekbalığı, kalkan, yunus gibi bariz farklı olanlar hariç ayırt edemem.
0
nawar
(05.02.15)
Alafranga - Alaturka. Hala hangisinin hangisi olduğunu bilmiyorum.
0
Haldamir
(05.02.15)
Horizontal
Vertical

Sözlükte başlığı da var da becerip bknz veremedim mobilden.
0
buzbebek
(05.02.15)
lahanayla kelem kalbimde yaradır...
0
ron dennis
(05.02.15)
yıkanırken şampuanla vücut kremini :(
0
rakicandir
(05.02.15)
fatma ve pınar isimlerini. ismi fatma olan arkadaşa pınar diyip duruyorum :(
0
washe
(05.02.15)
Çocukla sucuğu.

Şaka bir yana :) tere ile rokanın farkını bir türlü çözememişimdir, hep karışır.
0
sevgikusunkanadinda
(05.02.15)
Alaturka - alafranga tuvalet ben de. Hangisi hangisi bilmiyorum, karışıyor hep.
0
bugunku antremanda goz dolduran futbolcu
(05.02.15)
horizontal-vertical +1
ithalat-ihracat

kendime göre dogrusunu hatırlama yöntemlerim var ama her seferinde 2sn duraksiyorum bunlarda.
0
manuel mandalina
(05.02.15)
june july
export import
0
japon askeri
(05.02.15)
bu aralar en çok gece ile gündüzü birbirine katıyorum
0
gis
(05.02.15)
(4)

Manisa'da Ne Yapılır, Ne Yenir?

an engineer
Şehre ilk kez geldim merkezdeyim ve birkaç saatim var .
Şehre ilk kez geldim merkezdeyim ve birkaç saatim var .
0
an engineer
(04.02.15)
Yarım saatte Bornova'da, 45 dakikada Alsancak'ta olabilirsin.
0
alperz
(04.02.15)
dahili meddah
(04.02.15)
Sanayide kağıtta kebap ali ustanın yeri var. Çok lezzetli et yapıyorlar, sosları da çok güzel. Yabancı misafirleri bile oraya götürüyorum.
0
sehpa fx350
(04.02.15)
Merkezde taş fabrika ve sultan sarayı da güzeldir tavsiye ederim.
0
sehpa fx350
(04.02.15)
(17)

Gerçek kaçış oyunları / İzmir

olurolmazadam
Merhaba arkadaşlar, arkadaşlarımla izmirde 2 tane kaçış oyununa gideceğiz. 5 tane mekan var. Bunlar; daire35, escape İzmir, Istrapped, kumpass, pandoranın evi. Bunlardan 2 tanesine gideceğiz. Sizce hangisine kesinlikle gitmeliyiz?
Merhaba arkadaşlar, arkadaşlarımla izmirde 2 tane kaçış oyununa gideceğiz. 5 tane mekan var. Bunlar; daire35, escape İzmir, Istrapped, kumpass, pandoranın evi.

Bunlardan 2 tanesine gideceğiz. Sizce hangisine kesinlikle gitmeliyiz?
0
olurolmazadam
(02.02.15)
kumpassa gidin. söylediklerine göre türkiyedeki en zor kaçış oyunlarından birine sahiplermiş.
0
false pretension
(02.02.15)
sonuçlar benim içinde önemli olacak, o nedenle takipteyim. arayışta olduğum için sıralamam şu şekilde:

escape İzmir
Istrapped
kumpass
daire35
pandoranın evi
0
teknikekip
(02.02.15)
Bunlar ne işe yarıyor ya bilmiyorum ben :(
0
indescribable
(02.02.15)
www.gercekkacisoyunlari.com buradan bilgi alabilirsin @indescribable

Escape 35 1. Sıraya koydum.

2. Olarak önerileriniz neler?
0
🌸olurolmazadam
(02.02.15)
Pardon escape 35 yazmışsım, yerine kumpass gelecek.
0
🌸olurolmazadam
(02.02.15)
1. Kumpass, 2. Olarak önerileriniz?
0
🌸olurolmazadam
(02.02.15)
Benim de gidesim geldi eğlenceli bir şeye benziyor.
0
sehpa fx350
(02.02.15)
takipteyim, duyuruyu silmeyin lutfen. sonuclari da paylasirsaniz sevnirim.

silinmesin diye cevap: kumpass.
0
halanne
(02.02.15)
silmem merak etmeyin. @halanne
0
🌸olurolmazadam
(02.02.15)
Arkadaşlar fiyat hakkında bilgisi olanlar yazarsa çok iyi olur. Mesela biz 2 kişiyiz kaç para öderiz? 4 kişi olduğumuzda kaç para öderiz? Lütfen bilgisi olanlar paylaşsın.
0
🌸olurolmazadam
(02.02.15)
kumpassın sitesinde ücretler yazıyor fakat biz arkadaşlarla yakala.co muydu öyle bi fırsat sitesinden indirimli gitmiştik. indirimleri kollayın derim

biz kumpassa indirimli kişi başı 17.5 tl, 4 kişi gittik.
0
false pretension
(02.02.15)
@false pretension 2 kişi gitmiş olsak, indirimsiz fiyatta kişi başı 70 lira mı ödemiş olucaz?
0
🌸olurolmazadam
(02.02.15)
ödeme konusuna arkadaşım baktığı için ne desem yalan olur
0
false pretension
(04.02.15)
Kumpass'a ve İstanbul'da Istrapped-Kütüphaneci Ziya'ya gittim. Sizin yerinizde olsam gitmediyseniz önceliği Istrapped'a veririm, aynısı İzmir'e gelmiş. Kendine özgü atmosferi ve zeka gerektiren eğlenceli yanları olan hoş bir ev. İlk girdiğim ev oydu benim de :)

Kumpass'tan çıkmak zor ama , spoiler vermemek için söyleyemiyorum, "çok zeka gerektirdiği için çok zor" diyemeyeceğim. Dediğim gibi, ben olsam diğerlerine şans verirdim.

Bir de evden kaçış oyunlarına ilgi duyan tüm arkadaşlar (ve siz de tabi ) gittikleri evlerle/odalarla ilgili www.gercekkacisoyunlari.com 'a puanlama yaparlarsa, yorum yazarlarsa çok seviniriz :)
0
afush
(05.02.15)
selamlar, kumpasla ilgili afush un yazdıklarına katılıyorum, ben sizlere escape izmiri öneriyorum. baya beğendim. spoiler olmasın diye anlatmıyorum :) keyifli vakit geçirebilirsiniz. fiyat konusuna gelince, minimum 2 kişi girebiliyor maximum da 5. kaç kişi girersen gir saati 100 tl idi, fakat şu anda groupon da indirim falan var. böyle atraksiyonlar çoğalsın sıkıcı hayatlarımıza renk gelsin dostlar.
0
hanyaa
(08.02.15)
İzmir'deki kaçış evleri listesine de ve diğer oyunlara da ulaşabilir, ayrıca tüm oyunlar için yorum yazıp puan verebilirsiniz. www.kacis-oyunlari.com
0
duzeremre
(08.07.15)
izmirdeki kaçış oyunlarını toplu olarak görebileceğinzi bazı mecralar var:
www.izmirevdenkaciyor.com
www.yenigorev.com
www.roomescaper.net den de yorum okuyabilirsiniz.
code232 yi tavsiye ederim. (git:www.code232.com ) (bkz: code232 ) mekanik ve elektronik bulmacalar var.
0
Ruprect
(20.01.16)
(3)

i7 mi i5 mi

escherichiacoli
Selamlar. Dizüstü bilgisayarımı yenilemeyi düşünüyorum. i7 düşünüyordum ama i5 lerde (ssd, sshd gibi) seçenek daha çok. genelde office ve benzeri programları kullanıcam. elbette hd video vb. konularda da iyi olsun isterim. kısacası i7 belirgin bir fark yaratıyor mu, yoksa i5 de diğer özellikler iyi
Selamlar. Dizüstü bilgisayarımı yenilemeyi düşünüyorum. i7 düşünüyordum ama i5 lerde (ssd, sshd gibi) seçenek daha çok. genelde office ve benzeri programları kullanıcam. elbette hd video vb. konularda da iyi olsun isterim. kısacası i7 belirgin bir fark yaratıyor mu, yoksa i5 de diğer özellikler iyi olursa yeter mi diye sormak istiyorum. şimdiden teşekkürleeeeer.
0
escherichiacoli
(02.02.15)
dedikleriniz için i7 gereksiz.
0
check minus
(02.02.15)
para var da harcamak istemiyom :P bazen büyük boyutlu metin dosyaları ve özellikle çok sayfa içeren jpg-to-pdf (ocr yazılımları ile) işlerine giriyorum. bu iş yapılırken arka planda hd video falan izlerken kasmasın istiyorum. i7 fark yaratacak gibi duruyor sanki.
0
🌸escherichiacoli
(02.02.15)
Beyler solid 2006, ANSYS, autocad, pentium 4 1,5ghz 512 ram, 64mb ekran kartında bile çalışıyor. Sıkıntı yok. Tabi dev gibi yüzlerce komponent falan açmadım.
0
sehpa fx350
(02.02.15)
(5)

Bir kafeye gittiğinizde yadırgadığınız davranışlar neler oluyor

john
Şuan alsancak da bir kafedeyim laubali laubali konuşan garsonlardan tutun da sifon çekmeden wc den çıkan , kapı vurmadan wc ye girmeye çalışan adamlar ve yüksek sesle konuşan kadınlarla dolu
Şuan alsancak da bir kafedeyim laubali laubali konuşan garsonlardan tutun da sifon çekmeden wc den çıkan , kapı vurmadan wc ye girmeye çalışan adamlar ve yüksek sesle konuşan kadınlarla dolu
0
john
(01.02.15)
soylediklerin, görgüsüz müşteriler, görgüsüz insanlar.

yüksek sesle konuşan insanları -çok sessiz konuşsam da- yadırgamam ama pek. aşırı bağırmadıkça sosyalleşsinler, karışamam onlara.
0
Lorik Cana
(01.02.15)
Tek oturanların sağa sola salça olması. Tek gelmişsin tek otur işte kardeşim, ne diye sağı solu dinliyorsun, muhabbete salça oluyorsun? Otur oturduğun yerde efendi efendi iç, beni neden dinliyorsun? Hadi duydun müdahele etme.
0
sehpa fx350
(01.02.15)
Çayı şangır şungur karıştıranlar ve masadan kalktıktan sonra sandalyesini düzeltmeyenler. Sonuncu neden gözüme batıyor bilmiyorum evde alıştığımdan olsa gerek.
0
1a2b3c4d
(01.02.15)
yüksek sesle konuşulması ve insanların cep telefonuna gömülü bi şekilde arkadaşlarıyla oturmaları.
0
nathanieltroy
(01.02.15)
İçeri girdiğimde erkeklerin rahatsızlık duyup kızların omzuna asker arkadaşı gibi ellerini atmalarından ve kızların bana bakıp bir yandan küçümseyici olmaya çalışan bakışlar atmalarından rahatsız oluyorum.
0
kalemdefter
(01.02.15)
(7)

pazar öğleden sonrası için

damdanakan
bu saate kadar temizlik yaptım. aylardır haftasonu çalıştığım için pazar günü evde olunca ne yapılır, unutmuşum. sıkılmaya başladım. öğrenciyken de pazar günü öğleden sonraları çoks ıkıntılı geçerdi. ne yapayım? durmadan yemek mi yiyeyim? diziye mi başlayayım (hangi dizi)? kitap mitap okunmaz pazar
bu saate kadar temizlik yaptım. aylardır haftasonu çalıştığım için pazar günü evde olunca ne yapılır, unutmuşum. sıkılmaya başladım. öğrenciyken de pazar günü öğleden sonraları çoks ıkıntılı geçerdi. ne yapayım? durmadan yemek mi yiyeyim? diziye mi başlayayım (hangi dizi)? kitap mitap okunmaz pazar akşamı, hatat film bile izlenmez de kendimi psikolojik olarak birkaç saat hazırlayıp, film izlerken yemelik bir şeyler hazırlayıp olayı keyifli bir hale getirebilirim gibi geliyo. ay nefret ediyorum pazar akşamalrından ya. akşama kadar sıkıntıdan dalağım şişecek yine. off.


dinleyecek bi şey önerin bari.
0
damdanakan
(01.02.15)
ron dennis
(01.02.15)
benim de birkaç alternatifim var, bunları düşünürken akşam olacak. zaten miskinliğim üstümde uykum da geldi. dışarı çıkacaktım ama üşeniyorum :\
bunu dinliyorum.
www.youtube.com
0
sehpa fx350
(01.02.15)
unutulmazfilmler.com

izle, hem gülersin biraz.
0
bi bipolarin guncesi
(01.02.15)
ben "kış uykusu"nu izledim mesela, tavsiye ederim.
0
romica
(01.02.15)
@bipolar: black cat, white cat i izlemiştim. tenk yu.

@romica: indirdim de aylardır izlemek için uygun zamanın gelmesini bekliyorum. "bir zamanalr anadoluda" ayarındaysa gecemi aydınlatabilir.
0
🌸damdanakan
(01.02.15)
@ron dennis: sonuna kadar izleyemedim (yarısında çıktım :P)

@sehpa fx: gönderidğin linke tıkladım, youtube listesindeki bütün şarkılarını sıradan dinliyorum. iyi geldi, tenk yu.
0
🌸damdanakan
(01.02.15)
spor yap.
dişiysen örgü ör.
0
aklimdakisorular
(01.02.15)
(37)

Kız Arkadaşımın Kardeşi

benim adim kerim hepinizi severim
Bugün kız arkadaşımın kardeşiyle yaşanmaması gereken bir diyalog yaşadık. Benden hoşlandığını söyledi gibi birşeyler oldu. Sabahtan beri yerimde oturamıyorum, kafam allak bullak oldu, ne yapacağımı düşünmekten kafayı yemek üzereyim. Ne olur bi akıl verin yoksa muhtemelen sevgilimle olan ilişkim boka
Bugün kız arkadaşımın kardeşiyle yaşanmaması gereken bir diyalog yaşadık. Benden hoşlandığını söyledi gibi birşeyler oldu. Sabahtan beri yerimde oturamıyorum, kafam allak bullak oldu, ne yapacağımı düşünmekten kafayı yemek üzereyim. Ne olur bi akıl verin yoksa muhtemelen sevgilimle olan ilişkim boka saracak.

Kız arkadaşım İstanbul’da tek başına yaşıyor. Haftanın yarısını onun evinde geçiriyorum ben de. Kız arkadaşımın kardeşiyle geçen yaz tanıştık. Metallica konseri için İstanbul’a gelmişti. Konserden önce 3-4 gün kalıp konser sonrası memleketlerine geri dönmüştü. Kızın ablasıyla sevgili olduğumuzdan haberi vardı uzun zamandır ama ilk defa orda yüz yüze tanıştık. Daha sonra beraber yemek için dışarı çıktık 3ümüz. Orada sohbet sırasında kız arkadaşımın kardeşi ilk defa bir metal konserine gideceğini söyledi. Konsere giden başka tanıdığı da yokmuş, tek başına gidecekmiş konsere. Kız arkadaşım hiç hoşlanmaz bu tarz müziklerden. Ben ise eski metalcilerden sayılırım, gittiğim konserlerdeki tecrübelerimi anlattım orda. Metal konserlerine gidenler bilir, ön sıralarda inanılmaz bir itiş kakış yaşanır. 2008 Judas Priest konserinde ayaklarım yere değmeden 15-20 saniye boyunca milletle vücut vücuda sağa sola uçmuşluğum var. Millet yorulup konserdeki yerine razı olana kadar yarım saat sürüyor bu tarz itişmeler, bunları anlattım ben de işte yemek yerken. Dedim kız başına önlere ilerlemeyi deneme, zaten boyun da kısa göremezsin oralardan. Susuzluk sorunu oluyor, yanına bi şişe su alıp öyle önlere ilerle, tuvaletini yap önceden, konser sırasında sıkıştırırsa oradan çıkıp bi daha önlere ilerleyemezsin falan filan tüyolar verdim kıza. Ben bunları anlatınca kızın gözü korktu, benim de onunla birlikte konsere gelmemi istedi. Kız arkadaşım da kardeşimi yalnız bırakma öyle ortamda diyince itiraz edemedim, gittik bana da bi bilet ayarladık.

Neyse efenim konser günü geldi, biz öğleden sonra atladık arabaya, itüdeymiş konser, gittik oraya. Kız arkadaşımın kardeşi üzerine vücudunu saran dar bir metallica t-shirti giymiş, altında da kısa sayılabilecek siyah bir etek var. Üzerindeki t-shirtin kollarını kıvırmıştı bi de, çok güzel duruyordu üzerinde. Kardeşi kız arkadaşımdan daha güzel denebilir ama ben tabi o gözle bakmıyorum ona sevgilimin kardeşi olduğundan. Neyse ben kıza konseri arkadan izlemeyi teklif ettim, 2mizin de boyu uzun değil daha rahat ederiz uzaktan dedim. Kız tutturdu hayatımda bir kere görecem Metallica’yı, önden izlemek istiyorum diye. İkna edemeyince başladık öne doğru ilerlemeye. Ben boyu kısa insan kolluyorum önlerde ki yerler sabitlenince görüş açımız iyi olsun. Neyse demirlerden sonra 4. sırada iyi bir yer bulduk sahneyi görebileceğimiz. Konser saati yaklaştıkça itiş kakış başladı. Sağa sola savruluyoruz herkes vücut vücuda. Baktım olacak gibi değil kız arkadaşımın kardeşine sen önüme geç dedim. Arkasına ben geçtim yabancı herifin biri geçip sürtünmesin diye. İtiş kakış sırasında birbirimizden ayrı düşmeyelim diye belinden sarıldım sıkıca. Kafasını hafifçe bana doğru çevirip gülümsedi. Böyle daha iyi oldu dedi. Sonra konser başladı millet şarkılara dalıp sakinledi, sağa sola savrulmalar azaldı iyice. Ben de konseri daha rahat izleyebilmek için kıza sarılmayı bırakıp biraz geriledim. 1-2 dakika sonra kendisi gelip tekrar bana sokuldu ve ona tekrardan sarılmamı istedi. Ben de kendisini kalabalıkta güvensiz hissettiği için böyle bi istekte bulunduğunu düşünerek kabul ettim. Yalnız bu sefer kalçalarını da vücudumda hissediyordum. Saçları da çok güzel kokuyordu birkaç kere burnumu boynuna doğru yaklaştırıp kokusunu hissettim. İstemeden de olsa küçük bir hareketlenme başladı bende ama kız arkadaşımın kardeşi olduğu için ona o gözle bakmıyordum. Konser bitti, yorgunluktan halsiz düşmüştük, yine birbirimize destek olmak için sarmaş dolaş eve döndük. O gece kız arkadaşımda kaldım. Sonraki gün ben evime döndüm, o da memleketine geri döndü. O tarihten beri görüşmüyorduk.

Bu haftasonu da yine kız arkadaşımda kalıyordum. Dün sabah kız arkadaşımın kardeşi yüksek lisans mülakatları için İstanbul’a geldi. Şimdilik 2 hafta falan kalmayı düşünüyormuş birkaç üniversiteye başvuru yapacakmış. Kazanırsa İstanbul’a taşınacakmış. Neyse iş çıkışı ben kızları akşam yemeğine götürdüm. Oradan da kahve içmeye falan derken geç döndük eve. Kız arkadaşımla ben odamıza çekildik. Kardeşi de misafir odasına geçti yatmaya. Ben cumartesileri çalışmadığımdan sabah 11 gibi uyandım. Kız arkadaşım çoktan işe gitmişti. Kardeşiyle ben varız evde. Gittim mutfağa kahvaltı hazırladım kendime. Ben yemek yerken geldi yanıma oturdu muhabbet etmeye başladık. Gayet normal bir şekilde sohbet ediyorken konserden sonra hep o günü düşündüm tarzı bişeyler dedi. Ben de evet bayağı güzel bir konser olmuştu dedim. Güzel olan sadece konser miydi diye sordu... Soruyu duyunca duraksadım cevap veremedim. Dün gece çok ses çıkardınız uyumakta zorlandım dedi. Ben evdeyken de mi sevişmeden yapamadınız diye sordu. Arka arkaya bunları duyunca soğuk soğuk terlemeye başladım birden. Ablamı seviyor musun diye sordu. Evet ablanla ciddi düşünüyoruz haberin vardır heralde farkındasındır dedim. Kızın birden gözleri doldu. Ben buraya ne hayallerle gelmiştim dedi. Senin için istanbul’a taşınmaya karar verdim, o geceden beridir aklımdan çıkmıyorsun tarzı birşeyler dedi. Ben iptal oldum orada, midem bulanmaya başladı korkudan. Korku dediğim de içimden dedim ki tamam boku yedim hayatım karardı. Kız ağlamaya başladı hafiften, daha fazla ağlamasın diye sakinleştirmeye çalıştım. Dedim aklında böyle birşey olduğudan haberim yoktu. Önce yüksek lisansını kazanmaya bak sen eğitimini tamamla sonrasına o zaman bakarız tarzı birşeyler geveledim ama kafam tam çalışmıyordu o anda söyleyecek birşey bulamadığımdan saçmaladım bayağı bi. Sonra benim eve gitmem lazım, sen şimdilik sakinleş, haftaiçi sakin kafayla oturup konuşalım bunları, ablana sakın bahsetme dedim. Tamam dedi o da. Şimdi sabahtan beri kafayı yiyorum, ne yaptıysam bi çözüm yolu bulamadım. Bir yandan herşeyi kız arkadaşıma bire bir anlatmayı düşünüyorum, ama anlattıktan sonra herşey eskisi gibi olur mu emin değilim. Kız arkadaşımı cidden çok seviyorum ve kardeşi yüzünden aramıza böyle bir soğukluk girmesini istemiyorum, ya da benim yüzümden kardeşiyle arası kötü olur ve bu yüzden beni suçlar diye korkuyorum. Kız arkadaşımın kardeşiyle hafta içi gizlice görüşüp bir şekilde onu ikna etmeye çalışırsam da kız arkadaşımın arkasından iş çevirmiş olacağım. Gidip ablasına herşeyi yanlış bir şekilde aktarmasından da korkuyorum. Ne yapacağıma karar veremedim, boka batmış durumdayım, bi akıl verin ne olur...
0
benim adim kerim hepinizi severim
(01.02.15)
umarım trollemiyorsundur.

gerçekse, ilk ve kesin olarak sakin olman gerekiyor. bir şey yapmamışsınız, sadece yanlış anlama var ortada. kıza ümit falan da vermemişsin zaten. seni kontrolsüz görürse kız daha çok dağıtabilir. yani yapacağın her tereddütlü hareket kızı daha çok etkiler. o yüzden kendinden emin ol ve böyle bir şey düşünmediğini kesin bir dille belirt haftaiçi.

sonra araya çok vakit girmesine izin vermeden, yani bunu kesin bir dille belirttikten sonra konuyu değiştir, gündelik hayata dön biraz muhabbet et eğlendir kafasını dağıt, geçer...
0
duseyazar
(01.02.15)
Öncelikle serin hikaye birader.

Sonra; kizla başbaşa buluşma. Görmezden gel. Simdilik kizarkadasinla konusma. Kizkardes tutar bi şey söylerse izah edersin. O kizla da ayni ortamda bulunmamaya calis.
0
damdanakan
(01.02.15)
İyi ki kötü gözle bakmıyonuşsun lan, ellemeler, koklamalar, dokundurmalar falan diz boyu ahahshahsha
0
amarikanya fitbolcusu
(01.02.15)
Kız kardeşi kendinden tiksindirmeye bak. Sevgilinle uzun süreli bir birlikteliğiniz varsa o kolay kolay tiksinmez senden ama kız kardeş tez tiksinir. Tabii seni yanlış anladığına da ikna et kızı ve sevgilini.
0
zinomseker
(01.02.15)
Yalanını seveyim senin.
0
sehpa fx350
(01.02.15)
Bi de kız kardeşi daha güzel demiş bak. Ahahshahs oğlum sen ne ayaksın lan ahahsha
0
amarikanya fitbolcusu
(01.02.15)
Bu ne be Yiğit Özgür'ün erotik hikayesi gibi..

Neyse, gerçek olma ihtimalini göz önünde bulundurarak yanıt vereceğim; kız arkadaşından bir şey saklama.. Her şeyi dosdoğru anlat, aranız açılacaksa da dürüst olduğun için açılsın başka türlü olursa kafanı taşlara vurursun..
Kız manyak belli ki gidip ablasına kendi gözünden anlatırsa olayı toparlayamazsın..
En kötü hafta içi olacak konuşmaya kadar bekle kızın tutumuna göre tavır al ama kızın bir de istanbula geldiğini düşün habire ablasında sen de oradasın off sıkıntılı kız arkadaşınla konuş..
0
mutekebbir
(01.02.15)
@amarikanya +1 ! Allahtan kötü gözle bakmamışsın hacı. Ya baksaydın...
Nasıl iş anlamadım kızın evinde kalıyorsun kız kardeşiyle filan yakınlaşmalar normal. Biraz ağırlık olmalıydı bence. Yerinde olmak istemezdim.
0
cunupkral
(01.02.15)
erotik hikaye okuyor gibi hissettim kendimi. sürekli 'o gözle bakmıyorum' yazmışsın ama dayama olsun, koklama olsun, sarmaş dolaş eve dönme olsun. kızın kıyafetini anlatman bile yersiz. emin misin o gözle bakmadığına?
0
sheridans
(01.02.15)
Bence senin de gozun var. Yok hareketlenme oldu yok boynunu kokladim vs. Ben olsam kızla özel bi buluşma konuşma yapmazdim. Direkt kız arkdasimla konusurdum. Sonradan öğrenirse basın derde girer.
0
elorelia
(01.02.15)
baldız iyidir
0
partizan
(01.02.15)
hacı dayamışsın daha hangi gözle bakmıyorsun anlamadım. dayadıysan olay bitmiştir kusura bakma.

çok güzel giyinmişti ama o gözle bakmıyorum tabi. sen benim önüme geç dedim dayadım, kız bana dönüp gülümsedi ama o gözle bakmıyorum tabi. bu olay "yaz kızım 200 torba çimento 20 kamyon çakıl" muhabbetine dönmüş ha :D
0
mesglsn sanirm bn yatiyrm
(01.02.15)
sik onu
0
fransizkalanadam
(01.02.15)
özet şu:

(bkz: baldız baldan tatlıdır)
0
ron dennis
(01.02.15)
Serin hikaye +1.

Olaya gelince care o kizin sevgili bulmasi. Bence sevisecek erkek ariyor ve en yakininda sen varsin sana sarmis. Simdilik durumu idare et karsilarina baskalari cikacak sen sadece benden hoslandigini saniyorsun falan de. Yuksek lisansi kazansin zaten kendi ortami olur bulur bi sevgili rahat edersin.

Yok ille de sen ben baskasini istemiyom derse ablasiyla konus.

Ama dedigim gibi once hayatta baska erkeklerin de olduguna ikna et. Benden cok daha iyilerini bulursun falan de.
0
halitkin
(01.02.15)
kullanıcı adının hakkını vermişsin kerimcim şimdi onu inkar edemeyiz,
ama allahtan o gözle bakmıyorsun yoksa teyy teyy
0
olurnedenolmasin
(01.02.15)
Kızı tersle manitaya söyle dicem de yüzleş diyecek kız inkar eder falan
0
indescribable
(01.02.15)
tek başına falan görüşme kızla... o gözle baksan kimbilir ne olurdu.. ablasıylan da konuşma.. uzaklaş.. zaten kardeşi varken ona duyurur gibi sevişmek ne demek doğru demiş kız. durum fena.
0
mr fusion
(01.02.15)
Ula dokunmaya koklamaya bi' şey diyenler ikili kombo yapmış. Hem metal konseri (metallica üstelik amk) nedir bilmiyorsunuz, hem de duygusuz estetik zevkinden yoksunsunuz. Hiç mi normal bir kız arkadaşınıza yanaş bi' parfümünü koklayayım demediniz la ? Saç gözünün önünde olunca koklarsın gayet net. Saç kokusundan tahrik olan da yoktur herhalde aranızda.

Ha triple kill geliyor, ereksiyon sorunu falan yaşıyorsunuz sanırım bu arada. Çük ula bu muz kabuğu değdirsen iki saniye, ona bile kalkar.

İnsanlar en önlere genelde sevgilisiyle veya samimiyet manasında sorunu olmadığı arkadaşlarıyla geçer. O yüzden dayamaymış falan sıkıntı teşkil etmiyor. Ama arada bi' mesafe olması gerekince sıkıntı.

Kız ağır kezo. O ortamda çükünün değmesi kadar, saçının kokusunun gelmesi kadar normal bi' şey yok. Ki güzel dedin, kaç dakka dedin. Sanki çükümüz beynimize bağlı da, "Kız arkadaşının kardeşi haboooov" diyebiliyoruz. Random sağa sola kalkan bişe la bu.

Kız kezban, takma kafaya. Çözümü yok bende, var da söylemiyorum çünkü genelde daha da sıçarım ben bu tip durumlarda. Günah çıkarmaya ihtiyacın varsa diye yazdım. Raad, sende en ufak bi' sorun yok.

Anlattığın gibiyse tabi.
0
günde 3 litre kola içen adam
(01.02.15)
Aynen erotik hikaye okuyor gibi hissettim. sen resmen baldız baldan tatlıtuğ demişsin. İyi ki bir şey hissetmiyorsun. çok az hissetsen o kahvaltı sofrasında sevişecektiniz demek ki. Kıyafet detayları, güzelliği, kokusu kalçası aklında kalmış. Koklamışsın vs. daha ne istiyor "o gözle" baktığına kanıt için.

Ex-baldızın ile konuşma için taktik veremem ama önce sen bir kendi duygularını falan gözden geçir derim.
0
nawar
(01.02.15)
bu işin sonunda kız arkadaşından ayrılırsın muhtemelen. çok düşük bir olasılıkla da ailenin tek damadı olursun:)
bu konuma getirmemen gerekirdi, geçmiş olsun. sevgiline anlatırsan da batarsın, anlatmazsan da:)
0
yalnux
(01.02.15)
bi kere yanlışı yapmışsın bilader. kızla aynı ortamda sarhoş falan olayım deme siker bak bu kız seni. demedi deme
0
klar
(01.02.15)
kaç hoca.

eğer sevgilinize bu hususu anlatırsanız haliyle kız kardeşinden açıklama isteyecek, orada yiyeceğiniz tek iftirada ilişkinizden olacaksınız.

diğer şekilde bu kızla vakit geçirmeye kalkarsanız iş daha da duygusala bağlayacak. eninde sonunda ablasıyla arasının açılacağını görecek olan kardeş sizden uzaklaşacak.

yapılacak şey; kaçıp ölü taklidi yapmak.
0
galahad
(01.02.15)
metallica konseri ali samiyende dedilmiydi lan?
0
selam
(01.02.15)
o kiz seni seni eninde sonunda ayartacak, sonra ablasi bi sekilde durumu ogrenecek. en iyisi simdiden ablaya hafif yollu olayi duyurmak da fayda var.
0
nicki martin
(01.02.15)
Ulan bende metallicaya gittim sakallı adamla...kendime acıdım şimdi. Kız arkadaşına durumu anlat. Evlenme niyetin yoksa biraz da kardeşle takıl miss...
0
seindfeld
(01.02.15)
çok uzundu okumadım biri hayrına özet geçer mi?
0
kakao
(01.02.15)
öncelikle serin serin gitti güzel hikaye. sonrasında, sana tavsiyem abla kardeş ikisine de çak bence gittiği yere kadar artık. yaşın da geçmiş bida bulamazsın öyle piliç.

(bkz: odaya girdiğimde memelerini sıvazlıyordu)
0
bana jacob diyolar
(01.02.15)
eksisozluk.com

Sözlükte farklı sonla bitirmişsin.
Sağlam trollemişsin. Bence erotik sitelerde metin yazarlığı yapabilirsin.
0
corneillus
(02.02.15)
hikayeyse arada paragraf koy ya gözümüz kör oluyor.

gerçekse de, bilinçaltında inceden bir yaban çakalı var kendini ele veriyor. üstündeki yakışmış, saçlarının çogzel kokması filan gibi detayları vermen bunun ipuçları.
0
wilhelmwasmuss
(02.02.15)
çok komikmiş, einstein üstü zekan ve insanlardan çaldığın zaman için tebrik ediyorum.
0
duseyazar
(02.02.15)
sani deniyorlar pot kırma test bu
0
aristotelesin berberi
(02.02.15)
yirtik foto
(02.02.15)
evet anlıyoruz ki benim adim kerim hepinizi severim ile bana jacob diyorlar aynı kişiymiş.

not alalım belki lazım olur ilerde.
0
kuul
(02.02.15)
eksisozluk.com

abicim hala aynı kişi diyorlar ya...
0
🌸benim adim kerim hepinizi severim
(02.02.15)
Gerçek ise iki şey var. Bir, kız sana iyice yavşamaya kalkarsa karşı koyamayabilirsin. O yüzden kızla başbaşa kalma evde falan da. Çık git.

Ben olsam kız arkdaşla konuş derdim, çünkü bir şekilde ortaya çıkacak. mutekebbir + 1
0
aychovsky
(02.02.15)
abi bari diğer hesaptan cevap yetiştirmek için iki dakika bekleseydin, böyle çok belli olmuş. neyse bir çaba var en azından.
0
yalnux
(02.02.15)
(10)

buzlukta unutulan ve donan bira

regina phalange
Cikardik simdi ama icilir mi ki cozulse biraz?
Cikardik simdi ama icilir mi ki cozulse biraz?
0
regina phalange
(31.01.15)
içilir.
0
sehpa fx350
(31.01.15)
akarı-kokarı yok afiyet olsun
0
vosvos3131
(31.01.15)
içilemeyecek olsa Alman bira kanununda belirtilirdi bu, olmadığına göre götür gitsin afiyetle.
0
candanag
(31.01.15)
kendi deneyimlerimden yola çıkarak anlatırsam donmuş ve çözülmüş bira pek bi şeye benzemiyo, moral bozucu olmasın ama
0
i ve been mistreated
(31.01.15)
Peki cozuldukten sonra agzi kapali birkac gun sonra yine sogutup icsek o zaman da biseye benzemez mi
0
🌸regina phalange
(31.01.15)
içilir ama biraz köpürür. hatta tuborg goldun şişesini uzun süre buzlukta bekletirseniz kapağı bile fırlıyor sıvı-buz halinde buzluğa dökülüyor. hatta ben bir kere donmuş şişe birayı tencerenin içinde şişeyi açmadan direk atarak az kaynatıp çözürek bile içmiştim.

edit : birde 5 liralık bira atılmaz. yazıktır günahtır için. :)
0
alp9900
(31.01.15)
sorun şu ki birada co2 var. bu co2 uçup gidiyor bira buz tutunca ve şişe de dayanamayıp patlıyor. sonra co2'siz bira tatsız tuzsuz bir şey oluyor.
0
i ve been mistreated
(31.01.15)
Bira buz tutunca içindeki gazlar da donuyor haliyle, şişesi patlamadıysa eğer çözülmesini bekleyip içebilirsiniz ama tadı dandik olur.
0
angelus
(31.01.15)
Dunku bahsi gecen bira su an normal oda sicakligindaki biralar gibi duruyor. Ben bunu bida koysam buzluga bi onbes dakika falan beklesek icsem tadinda bi degisiklik olur mu? Zehirlenir miyym
0
🌸regina phalange
(01.02.15)
Tadında değişiklik zaten olmuştur ama zehirlenmezsin.
0
angelus
(01.02.15)
(3)

bi kız yakın arkadaşı olan bir erkeği bahane üretip hayatından çıkarıyor

masa penisi
bu iki arkadaş kavga edilen güne kadar sürekli iyi ki varsın, sen olmasan napardım gibisinden birbirleriyle konuşuyorlar. araları baya iyi dert tasa ne var ne yok paylaşılıyor. sonra birisi çıkıyor bunun önceden aşık olduğu ve buna aşık olduğunu söylüyor. kabul ediyor ve o günden sonra bu ilk bahset
bu iki arkadaş kavga edilen güne kadar sürekli iyi ki varsın, sen olmasan napardım gibisinden birbirleriyle konuşuyorlar. araları baya iyi dert tasa ne var ne yok paylaşılıyor. sonra birisi çıkıyor bunun önceden aşık olduğu ve buna aşık olduğunu söylüyor. kabul ediyor ve o günden sonra bu ilk bahsettiğim erkek kişisiyle boktan püften sebeplerle tartışıyor sonra yüzüne bile bakmıyor beni rahat bırak gibisinden bişeyler söyleyip çekip gidiyor. sizce sebebi yeni erkek arkadaşı mı yoksa normal arkadaş olan kişiyle olan tartışma ciddili mi? tartışma konusu ise arkadaş kişisi her zamanki gibi gülüp eğlenme amaçlı whatsapptan hergün yaptığı gibi mesajlar atar, bu kız kişisi ise cevap vermez daha sonra başına bişey mi geldi diye düşünen erkek kişisi telefonla arar mesaj atar felan hala cevap gelmez. kız gelir ve bi ton saydırır beni yalnız bırakmayı bir türlü öğrenemedin vsvs ki erkek kişisinin yaptığı tek şey ise her zaman cevap veren arkadaşını merak etmektir.
0
masa penisi
(26.01.15)
yeni oglan "bu ne la boyle" demis, kiz da cikarmis hayatindan arkadasini.
0
brkylmz
(27.01.15)
ben de öyle tahmin etmiştim zaten başkası da aynı şekilde düşünüyosa öyledir demek ki
0
🌸masa penisi
(27.01.15)
Benim gibi bi sevgilisi olmuştur. Skerler öyle arkadaşlığı demiştir muhtemelen.
0
sehpa fx350
(27.01.15)
(22)

Patron neden bu arabayi sordu sizce?

deveyi diken adamin ta kendisi
Bir ise girdim gibi nihayet. Cok zengin bir patronum var. Is basi yapmadan once bir hafta karsilikli deneyelim birbirimizi dedi. Birlikte uzun yolculuk yaptik. Ayni gun yarin basla dedi. Istedigim maasin iki katina yakini verdi. Yolda benle baya dertlesti. Ben de hayatimdaki sikintilari anlattim fal
Bir ise girdim gibi nihayet. Cok zengin bir patronum var. Is basi yapmadan once bir hafta karsilikli deneyelim birbirimizi dedi. Birlikte uzun yolculuk yaptik. Ayni gun yarin basla dedi. Istedigim maasin iki katina yakini verdi.

Yolda benle baya dertlesti. Ben de hayatimdaki sikintilari anlattim falan. Cok ortak yonuz var dedi. Mesela araba hastaligimdan falan bahsettim. Cok hosuna gitti. O da tam bir araba manyagiymis zamaninda. Artik mercedesle sakin surus keyfi yasiyorum konforlu dedi.

Cok sevdigim ford focusumu evlenmek icin sattim dedim. Simdiki araba idareten ve hic mutlu degilim. Benim dunyam arabamin sofor koltigudur, belki de hayattaki tek hobim arabam. Sevmedigim arabanin icinde hic mutlu degilim dedim.

Neyse iki hafta gecti bu olaydan.

Is arkadaslarimi gecen eve birakayim dedim. Araban cok guzel neden sevmiyorsun dediler. Anlattim focus sinifina ve parasina gore (2009-2011 kasa) ayri ve ozel bir araba falan dedim. Eski aracimin fotolarini gosterdim.

Uzerinden iki gun gecti, patron sehir disindan geldi. Bir iste bir ozveride bulundim, cok tesekkur etti. Birkac saat Sonra aksam beni aradi geceye yakin bir vakitte. Bu focuslardan cok bahsettin. Bunlarin iyi olan, senin begendigin kasasi ve donanim paketi hangisi dedi. Sunlar sunlar dedim. Bana en iyisi diyebileceklerinden birkac ikinci el ilani gonder bakalim dedi.
Yani ben alsam su rengi, su donanimi, su modeli alirdim diyebilecegin ilanlari istiyorum dedi.


Simdi bu adamin cevresinde araba alacak biri yok. Zaten tonla mercedes var altlarinda. Cevresinden biri araba istese focus bakmazlar. Kendine istese, bana lazim derdi. Araba alacagi surucu yasinda bir ogu vs de yok. E kime alacak o zaman? Birkac arkadasim sana bakiyor bence diyince heveslenmedim degil acikcasi :)
0
deveyi diken adamin ta kendisi
(26.01.15)
Bu arada is arkadaslarimdan bir abla patronun cocukluk arkadasi. Baksana abla su guzelligi satmak zorunda kaldim dedim falan. Patron sehir disindan gelincende bir tek o ablayla gorustu. Sonra da beni aradi falan iste. Acaba o ablaya cok mu acikli konustum da o da bahsetti espirisine. Sonra espiri gercege mi donustu falan :)
0
🌸deveyi diken adamin ta kendisi
(26.01.15)
valla hocam açıkçası bu işlerde deveyi diken yani.
0
mrvengeance
(26.01.15)
Anlattığına göre senden başkasına bakıyor ihtimali yok.
Şirkete alır sana tahsis eder.

Ama iki kat maaş, araba filan... Attığın imzalara dikkat et
0
teritori
(26.01.15)
işkillendim, dikkat et kendine :) neden iki kat maaş verir ki bir insan komik bir şey mi istedin? nasıl bir işe yarıyorsun hemen araba hediye ediyor.

türk dizisi olsa adam hiç görmediğin baban falan çıkardı.
0
hkaan
(26.01.15)
başına talh kuşu konmuş sanki :) bu duyuruyu silme de merak ettim ne olacağını sonra yazarsın alıp almadığını.
0
sta
(26.01.15)
Hicbir imzam yok. Burs aldigim icin sigorta dahi istemedim. Sirketle resmi hicbir bagim yok :)

Insallah dedigin gibidir @teritori

Adam cok eski gecmisini bildigimiz bir tanidigimiz zaten. Sadece beni yakindan tanidikca cok sevdi. Etrafi aptal adamlarla doli ve cok yalniz. Zor gunlerden gecmis gelmis. Bana destek olmak icin iki kat maas verdi.
0
🌸deveyi diken adamin ta kendisi
(26.01.15)
Abi adam kesin sen kucukken bir yakininin olumune falan sebebiyet verdi, simdi boyle ustu -cok da kapali olmayan- kapali iyilikler yaparak vicdanini rahatlatmak istiyor. :(

Ok, son yazdigini okuyunca, belki boyle olmadigina karar verdim.
0
common of demons
(26.01.15)
Adam kendine yakin hissetti aslinda beni. Ayni yollardan geciyoruz. Ne guzel eneejini kaynetme cok pozitifsin bu kadar zamana kadar falan dedi. Bir de ben sirket icin kendi cebimden birkac fedakarlik falan yaptim. Cok hosuna gitmis aradi cok tesekkur falan etti. Birkac saat sonra da bu muhabbet oldu iste.
0
🌸deveyi diken adamin ta kendisi
(26.01.15)
o zaman yüzünü kara çıkarma hediye ederse :) ne güzel işte işini iyi yapan adam ve hakkını veren patron. komplo teorimi geri alıyorum.
0
hkaan
(26.01.15)
fav'a ekledim sonucu bekliyorum silme sakın :)

ama beklentiyi yüksek tutmamakta fayda var tabi.
0
nodrap
(26.01.15)
"the gay boss" filmini izledin mi?
0
il padrino
(26.01.15)
şey olmasın? şey?

edit: @il pad önce davrandı. asdasdad şu saatteki olaya bak ya
0
icim urperiyor
(26.01.15)
Tipki filmlerdeki gibi olacak gibi gozukuyor ne diyelim.
0
delifaruk
(26.01.15)
1. araci sirkete alip sana tahsis edebilir (sirkete neden 2.el arac alsin?)
2. araci sana alip jest yapabilir, pek cok sirket artik sadik ve guvenilir, yillarca calisabilecegi insanlarin sirketin uzun vadede avantajina oldugunu farketti, bunu seni daha bastan baglamak icin yapabilir. (bu en iyimser ve en olasi dusuncem)
3. ford u kendine alip sana her gun nispet yapabilir (eheh)
4. sen arabayi o kadar ovmussundur ki "ulan mercedes nedir yahu genclige doneyim" diye dusunmus ve hakkaten kendine almak ve mercedes i sana hediye etmek istemis olabilir (oha)
5. simdi aklima geldi, 2. maddedeki gibi arabayi sana alir ama her ay maasinin %10 unu- %20 sini keserek borcunu odemeni de isteyebilir, bu da olasi.
0
kartonpiyer
(26.01.15)
sana bohmiyir diyeyim tam olsun.
ek: sana işleniyor, halleniyor da olabilir. başbaşa seyehatler, dertleşmeler felan hı? ;)
favladım bekliyorum bakalım tutacak mı?
0
fempusay
(26.01.15)
daha okurken aklımdan geçen ilk şey adamın gay olup sana hallenmesi. arabayı alınca artık gönül borcunu nasıl ödersin bilemem ehueheh :)
cidden bu işler tehlikeli öyle pahalı hediyeler falan kim kime alıyor allasen..
0
sehpa fx350
(26.01.15)
ya bu adam sana yürüyor bak çok açık söylüyorum.
0
teritori
(26.01.15)
* yere 100 lira falan düşerse eğilme yada ayağınla duvar kenarına çek, duvara yaslanarak eğilip al.
0
mrvengeance
(27.01.15)
netice?
0
kartonpiyer
(27.01.15)
ee neymiş gece gece merak ettim yine :)
0
sta
(08.02.15)
Bu duyuruyu ben hatırlıyorum eskiden, mevzu bahis araba yine focus'tu. Halla halla, zamanda yolculuk falan mı yaptım acep?
0
antihero
(22.03.20)
Olay nereye bağlandı acaba bende merak ettim.
0
mayday
(22.03.20)
(1)

Dada Dandinista programınındaki Ahmet Kural'ın kazağının markası nedir?

mayday
Şu anda Star tv'deki dada dandinista programının konuklarından Ahmet Kural'ın üstündeki kazağın markasını bilen varmı acaba?
Şu anda Star tv'deki dada dandinista programının konuklarından Ahmet Kural'ın üstündeki kazağın markasını bilen varmı acaba?
0
mayday
(25.01.15)
erol giyim.
0
sehpa fx350
(25.01.15)
(8)

hangi kitabı alayım?

yok artik daha neler
yarın kitapçıya uğrayıp birkaç kitap alayım diyorum. aklımda hiçbir şey yok bu sefer.ne alsam? en son şunu okudum çok güzeldi dediğiniz bir şey var mı?en son Stefan Zweig - Bilinmeyen bir kadının mektubu'nu okudum ve Amok Koşucusu'nu aldım sonrasında ama daha okumadım.
yarın kitapçıya uğrayıp birkaç kitap alayım diyorum. aklımda hiçbir şey yok bu sefer.

ne alsam? en son şunu okudum çok güzeldi dediğiniz bir şey var mı?

en son Stefan Zweig - Bilinmeyen bir kadının mektubu'nu okudum ve Amok Koşucusu'nu aldım sonrasında ama daha okumadım.
0
yok artik daha neler
(21.01.15)
(Bkz: hatalı alanlarınız)
0
dokuz numara dort yildiz
(21.01.15)
philiph roth - hayalet yazar fena değildi ama hangi türleri sevdiğinizi bilmeden de çok tavsiye veremedim.
0
godsparticle
(21.01.15)
Yusuf Atılgan'ın herhangi bir kitabı
0
reavelyn
(21.01.15)
@dokuz numara dört yıldız hatalarımla yüzleşmeye hazır değilim ama ilgi çekici bir şeye benziyor, bir bakayım :)

@godsparticle belirli bir tarzım yok aslında, moduma göre okuyorum ama son dönemlerde Milan Kundera, Stefan Zweig ve Haruki Murakami'den okudum mesela. Türklerden de Barış Bıçakçı, Ayfer Tunç gibi yazarlar.

@reavelyn anayurt otelini okudum, aylak adam da var ama o nedense çok sarmadı.
0
🌸yok artik daha neler
(21.01.15)
hayko bağdat'tan salyangoz okudum en son, türkiyede ermeni olmayı anlamak adına hoş bir kitap.
0
nathanieltroy
(21.01.15)
Hakan günday azil
0
kablelvuku
(21.01.15)
azil'e +1 diyor ve ayrıca bulabilirsen daniel pennac'ın kitaplarını al derim. sıkı polisiyelerdir.
0
anarkokombi
(21.01.15)
Orhan pamuk kafamda bir tuhaflık
0
sehpa fx350
(21.01.15)
(3)

tarantino hayranları bir bakın

thehunterofthenight
tarantino'nun bir filmi varmış, bir sahnede trafik kazası gibi bişe oluyormuş arabanın içindeki herkesin ölümünü gösteriyormuş ama çok güzel bir şekilde gösteriyormuş. az çok tarantino izlemişliğim var fakat böyle bir sahne hatırlayamadım. var mı hatırlayan?
tarantino'nun bir filmi varmış, bir sahnede trafik kazası gibi bişe oluyormuş arabanın içindeki herkesin ölümünü gösteriyormuş ama çok güzel bir şekilde gösteriyormuş. az çok tarantino izlemişliğim var fakat böyle bir sahne hatırlayamadım. var mı hatırlayan?
0
thehunterofthenight
(19.01.15)
death proof olabilir
0
masa penisi
(19.01.15)
Death proof
arabada gızlar vardı.
0
sehpa fx350
(19.01.15)
death proof, kötü film
0
docrivers
(19.01.15)
(7)

İzmir'de yaşayanlar

Tyler89
nasıl, memnun musunuz şehirden? biraz değerlendirmenizi istesem?
nasıl, memnun musunuz şehirden?

biraz değerlendirmenizi istesem?
0
Tyler89
(15.01.15)
İzmir soğuk, izmir hüzünlü.. Şehrin güzelliği hüznünde yatar.
0
sehpa fx350
(15.01.15)
İzmir'e yıllardır düzenli olarak gidip gelen ve son birkaç yılını öğrenci olarak İzmir'de geçiren biri olarak değerlendireyim,

Çocukluğum İzmir'in bir güneyinde, küçükşehirde geçti.
Küçük şehrin ucuzluğuna, ulaşım kolaylığına, basitliğine çok alışmıştım.
İlk başta beni vuranlar kira, gürültü ve bazı saatler yaşanan trafik çilesi vurdu.
Ama İstanbul ve Ankara'ya göre kıyaslarsak fiyatlar ve ulaşım konusunda oralar kadar sıkıntılı olmadığını görüyorum. Hatta şu an memnunum, çünkü bir yere ne zaman varacağımı hemen hemen net biliyorum ve pek değişmiyor.

İzmir'de gidecek sayısız mekan yok, ama normal biri için yeteri kadar var. Çevre ilçeleri de çok güzel. Çok sevdiğim köfrezi de önemli bir değer.

Diyecek çok şey var aslında. Bir de İzmir'e oluşacak bakış açısının en önemli etmeni oturulan yer ile iş/okul arasıdır. İşine en fazla yarım saatte giden, kordona 20 dakikada inen, otogara havaalanına ulaşımı kolay olan biri şehri çok daha fazla sevecektir.

İnsanları da genel olarak iyi. Nüfusu bol yerde özellikle Türkiye gibi bir yer olunca kötülük de bol olur ama İzmir'de keyfim yerinde bu konuda. Bazı bölgeler vardır ki oralara normal şartlarda pek uğranmaz, türlü insan doğal olarak bol olur.

Ben İzmir'in hafiften üvey semti Buca'da yaşıyorum. Kıyı semtlerden gelince fark anlaşılıyor. İnsanlar biraz daha mutsuz, bir an önce para kazanmak için kurulmuş her türlü plansız kalitesiz dükkan, ticaret yeri, üst üste evler. Ama durum İstanbul'dan vahim değil. Doğduğumdan beri kuzey güney doğrultusunda bölünmüş caddeler içinde sitede büyüyünce bu tür yerler çok garip geliyor bana, tuhaf hissediyorum.

Doğa olarak çok güzel yer ama yatırım eksikliği de göze çarpıyor zaman zaman. Çok çok güzel şeyler yapılabilirdi. Şu haliyle de güzel işlediğini düşünüyorum. "Boku çıkmış" bir hali yok yani. Sevilesi şehir. Kıyılara ve metroya yakınsanız keyfini daha çok çıkarabilirsiniz.
0
hadi ya la
(15.01.15)
evet yazın lütfen
duyuruyu takipteyim ben de
bi de bu aralar istanbul 'daki 35 plaka mı arttı nedir yau her yer de 35 görüyorum :)
0
gis
(15.01.15)
nereye yaşayacağınıza ve işinize bağlı.
genel olarak herhangi bir şehirden farkı yok (istanbul hariç). zorlukları ve kolaylıkları var.ne açıdan değerlendirme istediğini yazsan daha güzel olurdu.
ben urla/gülbahçe köyünde yaşıyorum.burası sessiz sakin bir yer.denizi temiz.havası güzel.doğası güzel.
0
rakicandir
(16.01.15)
Bana göre İstanbula göre imkanları çok kısıtlı, gezebileceğin yerler çok kısıtlı. İstanbul gibi çok farklı kültürden insanlar yok. Belli kanıksanmış fikirler hakim çoğu kişide. Eğer alsancak gibi daha merkezi yerlerde yaşanacaksa güzel olabilir ama beni tatmin etmiyor yine de. Ve bu birazda sana bağlı. İstanbul Ankara gibi şehirlerde yaşamadıysan küçük şehirlerde büyümüş biriysen pekala mutlu edecektir seni.
0
organikdusler
(16.01.15)
yeni taşındım. çok mutluyum. karşıyakayı çok sevdim.
0
hushhush
(16.01.15)
Ağustos'ta Istanbul'dan İzmir'e taşındık, gayet mutluyuz. Kalabalık değil, bir yerden bir yere gitmek kolay. Son 4 hafta hariç geldiğimden beri bisiklete binebilidim. Çarşı pazar daha ucuz, ürünler daha kaliteli
0
spankenstein
(16.01.15)
(3)

can sıkıntısı

omer gibi
bulunduğum firmada benden önce benim gibi teknik konularda sorumluluk alan arkadas işten pazarlamacı ayrılınca o işi de devralmış. neyse iki yük ağır gelince beni aldılar işe. lakin teknik konular cok agır işliyor. ben de fena sıkılmaya başladım. kırk yılın başı sahaya gidiyorum onda da herhangi bir
bulunduğum firmada benden önce benim gibi teknik konularda sorumluluk alan arkadas işten pazarlamacı ayrılınca o işi de devralmış. neyse iki yük ağır gelince beni aldılar işe. lakin teknik konular cok agır işliyor. ben de fena sıkılmaya başladım. kırk yılın başı sahaya gidiyorum onda da herhangi bir teknikerime yaptırabileceğim işleri ilk defa tecrübe etmek için. hemen hemen artık sahaya nadir giderim. ofiste de insan sıkılıyor.

1) dil mi kassam boş vakitlerde?
2) pazarlamaya mı dalsam?
3) belanı arama otur oturduğun yerde nette takıl işte mi yapsam?
0
omer gibi
(08.01.15)
4) iş değiştirin
0
nuka cola
(08.01.15)
dil öğren bence
0
anne ben yazar olucam
(08.01.15)
Boş boş duracak kadar vaktin varsa işverenin seni neden aldı? Neden hâlâ seni tutuyor? Yapacak iş olmaması hayatın olağan akışına aykırı gibi geliyor. Firma diyorsun memur da değilsin.. Tuhaf..
0
sehpa fx350
(08.01.15)
(7)

hay sizin vereceğiniz akla uyuyim emi

bekçi hurşit'in eline lüverver vermişler
tuttum kediyi enseden kar demedim soğuk demedim ciyaklamaya basladı hayvan korktum bıraktım yavsca o sırada elimi tırmaladı aslınd saldırmadı ama tırmnakları girdi şimdi kim karsılayacak benim hastane masrafları mı kanadı bu arada kudurur muyum
tuttum kediyi enseden kar demedim soğuk demedim ciyaklamaya basladı hayvan korktum bıraktım yavsca o sırada elimi tırmaladı aslınd saldırmadı ama tırmnakları girdi şimdi kim karsılayacak benim hastane masrafları mı kanadı bu arada kudurur muyum
0
bekçi hurşit'in eline lüverver vermişler
(30.12.14)
Ne diyeceğimi bilemiyorum... Aklımdan geçenleri yazayım diyorum da sonra ters oluyoruz. Cevap, kendin karşılayacaksın, onu da mı kedi ödesin.
0
sehpa fx350
(30.12.14)
(bkz: tiç) sehpa kardeş humorsuzsun
0
🌸bekçi hurşit'in eline lüverver vermişler
(30.12.14)
Bi bok olmaz ya, öf bu kadar abartmayın. Şu hayatta kaç kediden tırmık yedim hatırlamıyorum. Daha geçen pazar köpek ısırdı, hiç sallamıyorum.
0
buff
(30.12.14)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler compumaster, dambil, deckard, fader, groove salad, hollowlife, kahvegibi, kibritsuyu, kobuzchu kiz, robin
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.
0
yatagants
(30.12.14)
kedilerin %14ü o bölgeden tutulunca huylanıyorlar. seni yanlış bilgilendirmiş arkadaşlar. kafa selamı verecek kadar sakin ve sevecen hayvanı huylandırmak da başarı ayrıca.
0
namus ninjası
(30.12.14)
korkma kuduz mikrobu troll'lere etkisiz.

:)
0
mea maxima culpa
(31.12.14)
kediye sevgiyle yaklaşmak okşamak yerine enseden tutup kaldırırsan normal. aynısını sna yapsalar sen de noluyo lan diye atarlanırsın. sevgi her kapıyı açar diye boşuna dememişler. en azından kedilerde işe yarar.
0
bradshaw
(31.12.14)
(13)

yaşlanmaktan korkmuyor musunuz?

m e b
ben daha 25 olmama rağmen "öleceğiz. yalan dünya..." diyorken özellikle +30 yaşındakiler ne düşünüyor? korkmuyor musunuz?elbette ölümün yaşı yok ama her gün ölüme giderek yaklaşmak, sevdiklerinizin öldüğünü görmek, artık eski zamandan tek bir eserin bile kalmaması, çevrenizdeki herkesin çeşitli sebe
ben daha 25 olmama rağmen "öleceğiz. yalan dünya..." diyorken özellikle +30 yaşındakiler ne düşünüyor? korkmuyor musunuz?
elbette ölümün yaşı yok ama her gün ölüme giderek yaklaşmak, sevdiklerinizin öldüğünü görmek, artık eski zamandan tek bir eserin bile kalmaması, çevrenizdeki herkesin çeşitli sebeplerle gitmesi, anne-babanızın da giderek daha yıpranmaları üzmüyor mu sizleri de?
0
m e b
(30.12.14)
Napim elimden bişi gelmiyo. Kafaya takınca değişmicek ki.
Düşünme onları fazla erken kırışırsın
0
emirkulu2
(30.12.14)
40 45 gibi intihar edecegim
0
partizan
(30.12.14)
Aklıma sadece depremde, İstanbul keşmekeşinde ölmek geliyor ve bu yüzden korkuyorum. Yoksa durduk yerde, bu yaşta ölmek hiç mi hiç aklıma gelmiyor. Tabii ki kontrollere gidip ölçüm falan yaptırıyorum ama onun dışında hiç düşünmüyorum. Üzüyor tabii ki çevremde ölenler de, her gün biri ölmüyor ki; öleni daha sonra anlık anlık hatırlamak üzere unutuyorum.

Yaşlanmanın kendisinden korkmuyorum, bana güzel bir süreçmiş gibi geliyor.
0
aychovsky
(30.12.14)
yaşlanmaktan ya da ölmekden değil de, pisi pisine ölmekten tırsıyorum.

hani görüyorsunuz ya adam yürürken kafasına tuğla düşüyor ya da adam metro ile evine giderken mabadına demir saplanıyor. bunun gibi şeyler gerçekten çok da değerli varlıklar olmadığımızı belli ediyor.
0
thracian
(30.12.14)
yavaş yavaş yaşlandığınız için alışıyorsunuz. korkacak birşey yok.

erkekler bilir (valla seksist bi söylem değil)
askerliğe iyice alışınca bir süre sonra insan kendini hiç sivil olmamış hep askermiş gibi hisseder.
siz de yaşlanınca hep yaşlıymışsınız gibi hissedeceksiniz, (gençlik tatlı bir anı gibi uzaklarda kalacak)
0
titiraprap
(30.12.14)
ölümden değil mahşer gününden korkmalı bir müslüman. müslüman olmayanlar için bir şey diyemiyorum. muhtemelen yok olup gideceğiz dünyaya bi iz bırakmadan gibi bir kaygıları olacaktır.
0
enfarktus
(30.12.14)
yaşlanmaktan daha cok hiç bir şey yaşamadan yaslanmaktan korkuyorum. yasıtlarımın yaptıklarının cogunu hala yasamadım tatmadım. ve herseyin belli yaşı var, zmaanında güzel olan. bomboş duygusuz heyecansız ve monoton bir gençlik dönemi yasıyorum ve böyle gidiyor, geriye dönüp baktıgımda tek bir anı olmayan.

büyük konusmak istemem ama zaten belli bir yaşa gelip de hala aynı durumdaysam zaten zombi moduna girer hiç bir şeyi umursamam, ne yaslılıgı ne bir şeyi
0
fransizkalanadam
(30.12.14)
amma abarttınız ya. 30 yaş şuymuş buymuş.

bari evden kaçın da Peter Pan'la yaşayın.
0
mea maxima culpa
(30.12.14)
kesinlikle kesinlikle öyle aynen katılıyorum evet evet. yazacak bir şey bulamıyorum çevremde herkes biliyor bu özelliğimi öyle diyeyim. herkes her yaşın bir güzelliği var vs muhabbetini ediyor, evet elbet öyledir ama ne bileyim ki böyle de takılıyorum işte.
0
uzunuzunilgi
(30.12.14)
bunlar eski hayatımdan kalan korkular. hepsiyle başa çıkma yollarım var.
bi de yaşlanmaktan değil de göt kemiği sürekli büyüyormuş, onun aşırı büyüdüğünü görecek kadar yaşlanmaktan korkuyorum. ölüm geldiğinde de ben yokum zaten. sorunlar sıfırlandı dikkat ettiysen.
0
namus ninjası
(30.12.14)
Yapacak bir şey yok vakit geçiyor hayat akıp gidiyor. Mecbur yaşıyoruz yani, eskiyorum yavaş yavaş, kaz ayaklarım belirginleşmeye başladı iyice :(
0
sehpa fx350
(30.12.14)
pek sikimde değil.
0
all girls dream
(30.12.14)
Yaşlanmaktan korkmuyorum. Ölmekten de korkmuyorum. Korkum, yaşlanıp da geriye baktığım zaman "ne sikko hayat yaşamışım" demek.

Bir de yaş ilerleyince bazı hayat önceliklerinin düzenlenmesi gerekiyor (evlenmek, çocuk sahibi olmak gibi) ve bu vakitlerin geldiğini hissetmeye başladığım için tedirgin oluyorum.
0
dusunuyorumoyleysevurun
(30.12.14)
(13)

"kar" lı şarkılar.

old possum
Bu gün çalışmıyorum. Çorbamı yaptım, kedim kucağımda, camdan dışarıyı izliyoruz.. Dışarıda minik minik kar atıştırıyor. Bize güzel içinde "kar" ve/veya "kış" geçen güzel şarkılar önerin, bir palylist yapayım. Şununla başladım (git: )http://www.youtube.com/watch?v=X3itFCZ6Z58&list=PL70EA949F9894210E&
Bu gün çalışmıyorum. Çorbamı yaptım, kedim kucağımda, camdan dışarıyı izliyoruz.. Dışarıda minik minik kar atıştırıyor.

Bize güzel içinde "kar" ve/veya "kış" geçen güzel şarkılar önerin, bir palylist yapayım. Şununla başladım (git: )www.youtube.com

Herkese, mutlu, romantik yıllar :)
0
old possum
(30.12.14)
loreena mckennitt teyze - snow
0
sir gawain
(30.12.14)
agalloch - falling snow

www.youtube.com
0
gaborit
(30.12.14)
ezginin günlüğü - leyla
yaşar - cezayir menekşesi
0
ete summer
(30.12.14)
hellojack
(30.12.14)
Karlar Düşer - Akrep Nalan
Her yerde kar var - Nilüfer
Snow - Red Hot Chili Peppers
0
aychovsky
(30.12.14)
vega-ankara
0
aelfinn
(30.12.14)
Söylenmiş ama
Karlar Düşer - Akrep Nalan
0
sehpa fx350
(30.12.14)
empyrium-dying brokenhearted
www.youtube.com

empyrium - heimwarts
www.youtube.com

javier navarrete - forever
www.youtube.com

marketa irglova - the hill
www.youtube.com

bu müzikleri dinle, huzur bulmazsan kendimi zincirle evden aşağı sarkıtacağım.
0
thracian
(30.12.14)
yollar benim umudumdur..

nilüfer kar taneleri
0
dokuzonbeş
(30.12.14)
Bu da benden hepinize gelsin. Fox in the snow. (git: )www.youtube.com
0
🌸old possum
(30.12.14)
frank sinatra - let it snow

www.youtube.com
0
protector
(30.12.14)
"kar mı yağmış şu harput'un başına" türküsü
0
ladybug
(30.12.14)
Tombe la neige - Salvatore Adamo
0
kilimanjaro
(30.12.14)
(12)

Özellikle mühendislere bir soru

kimlanbu
Selamlar Mühendisler,Okulda hepimizin ebesi sikildi matematik derslerinden. Kaçınız işinizde türev,integral,diferansiyel denklemler,istatistik gibi konuları kullanıyorsunuz ?edit : bu dersleri gereksiz gördüğümden değil meraktan soruyorum.
Selamlar Mühendisler,

Okulda hepimizin ebesi sikildi matematik derslerinden. Kaçınız işinizde türev,integral,diferansiyel denklemler,istatistik gibi konuları kullanıyorsunuz ?

edit : bu dersleri gereksiz gördüğümden değil meraktan soruyorum.
0
kimlanbu
(30.12.14)
betonarme hocamız anlatmıştı. geometrik şekillere ayrılamayan bir kolonun alanını integralle bulmuş. ama artık herkes modelleyip tolerans dahilinde sonuca ulaşıyor.

mühendislik disiplinler topluluğudur. sadece konu olarak bakmayın. analitik çözüm geliştirmeyi öğretir. bunları iyi öğrenin, başka başka konularda o düşünce tarzı çok işinize yarayacaktır.
0
o kadar da degil aga
(30.12.14)
Mühendislik demişsin ama biz bunları lisede gördük hocam. O yüzden BOUN'da calculus herkese kabus olurken bize güle oynaya geçiyorduk.
Soruya cevap: İstatistiği kullandım bir ara.
0
SiyamkedisiZorro
(30.12.14)
Mod almak disinda bisey kullanmadim onu da program kendi yapiyor
0
divit
(30.12.14)
Kullansam kullanırdım ama beraber çalıştığım matematikçi bir iş arkadaşım var. Bende pek mühendis kafası olmadığından matematiksel işleri ona paslıyorum.
0
arnold schwarzeneger
(30.12.14)
Geçen cnc programlarken doğrunun eğimi gibi analitik geometri formüllerinden yararlandım. Başka bir iş için temel trigonometri kullandım. Arada bazen farklı geometrik şekillerin hacim kütle hesaplarını yapmam gerekiyor.
0
sehpa fx350
(30.12.14)
zombi istilası, uzaylı saldırısı, tüm teknolojiyi yok edecek güneş fırtınası vb sonrası medeniyeti baştan kurmak için lazım onlar.
0
rygard
(30.12.14)
Muhendisin kelime anlami "hendese bilen" demek. Yani geometriden, olcmeden bicmeden anlayan kisi. Gunumuz problemlerinde hangi alanda olursaniz olun analiz (turev, integral, diferansiyel) ile olasilik ve istatistik sıklıkla karsimiza cikiyor. Bunlarin temellerini anlamis olmak ve gerektiginde detaylarina inebilmek iyi bir muhendis olmak icin cok onemli diye dusunuyorum. Aksi takdirde ne yaptigindan tam olarak emin olmayan ve yenilik uretemeyen (veya urettigini sanan) bir muhendisimsi oluyor insan.
0
irobotist
(30.12.14)
bir arkadaş vizyon veriyor demiş. çok doğru yorum. mesela limit konusu ufkunu sonsuza açar. ben de bugüne kadar açıkcası kullanmadım iş hayatımda böyle bişey. ancak hesaplama kullanmadım integralin türevin mantığı heryerde karşına çıkar tabi branşa da bağlı biraz.

biraz da ülkeye göre değişir. ülkemizde hep sk sok işler yapıldığı için pek kimseler kullanmıyor ancak yurtdışında kritik noktalarda bulunan mühendislerin çok işine yarıyordur. aslında olay programlamanın temeline oturtmak. mesela makina mühendisliğinde ABAQUS diye bi program var CAE yazılımıdır kendisi, bunu hakkını vererek kullanmak istiyorsan matriksi türevi cartı curtu iyi bilmen gerekiyor.
0
KidLazer
(30.12.14)
Okulda devam ettiğim için hepsini kullanıyorum. İşin fenası endüstri ve sanayi projelerimde de optimizasyon yaparken bol bol kullanıyorum.
0
aychovsky
(30.12.14)
ona bakarsan ce498 diye bir dersimiz vardı bildiğin autocad'de çizilmiş 2 katlı villanın statiğini , mimarisini elle çizmiş adamız. autocad'le 2 saat sürüyordu elle 1 dönem :) cb ile geçmiştim
0
emreozb
(30.12.14)
Bence bu durum Türkiye'de gerçek anlamda mühendislik yapılan işlerin azlığından kaynaklanıyor. Mühendis kadrosunda çalışan çoğu kişi aslında mühendislik yapmıyor. Kimse öğretim hayatı boyunca öğrendiği formülleri vs. ezbere bilmek ve kullanmak zorunda demiyorum ama en azından bu işleri yapan programları kullanmayı bilmeli. Mesela çalıştığım yerde makinalar için fanlar kullanıyoruz makina mühendisi olduğunu iddia eden bir çok kişi hava akımı ile ilgili basit hesaplar hakkında bilgi sahibi değil. Basit bir makineyi bile tasarlarken hiçbir fikir üretemiyorlar, çoğu işi ortaokul mezunu ustalar tecrübe ile çözüyor. Aslında hesap kitap bilen insanlar için iş hayatında kullanabilecekleri bir çok alan var. Hatta işinde iyi insanlar bu yetenekleri ile çok büyük işler yapabilirler.
0
creepy
(30.12.14)
istatistik ciddi kullanılıyor. diğerlerini salla
0
e_rsin
(30.12.14)
(8)

Kullanılmayan giysileri nereye verebilirim?

john valdetine
Soğuk kış günlerini yaşadığımız şu günlerde, ihtiyacı olanlara kullanmadığım giysileri vermek istiyorum. Bunun için nereye başvurmalı ya da bağışlamalıyım?
Soğuk kış günlerini yaşadığımız şu günlerde, ihtiyacı olanlara kullanmadığım giysileri vermek istiyorum. Bunun için nereye başvurmalı ya da bağışlamalıyım?
0
john valdetine
(29.12.14)
Bu soruyu sormuştum. "Muhtarlığa gidin" önerisi o an en yakını gibi geldi. Muhtarlık onunla ilgileniyormuş zaten, giysi odası vardı; bağışladım.
eksiduyu.ru
0
aychovsky
(29.12.14)
kadıköy belediyesinin böyle bir hizmeti var. arıyorsun direkt kapıya gelip alıyorlar. ihtiyaç sahipleri belediyeye kayıt yaptırdıkları için, onların elinde direkt hedefe yönelik listeler var. güzel güzel dağıtıyorlar.

dolayısıyla bağlı bulunduğun belediyeyi bi arayıp sormakta (yahut web sitesini incelemekte) fayda olabilir.
0
cevap botu
(29.12.14)
federer
(29.12.14)
facebook üzerinden Freecycle istanbul sayfasından paylaşabilirsin
0
kulakligin calismayan teki
(29.12.14)
sokaklar suriyeli mülteci dolu. ver onlardan birine ufacık çocuklar yalın ayak geziyor.
0
dirildimde geldim
(29.12.14)
Sakın kızılay kutularına atma.
0
sehpa fx350
(29.12.14)
Ben mahalle muhtarlığındaki kutuya koyuyorum. Kimin kim olduğunu ne alan biliyor ve veren. Çok güzel bizim sistem.
0
cilekli pasta
(29.12.14)
belediyeler
lösev
çydd
bir te mahalle bakkalları ve muhtarlar genelde alıyor muhtaç olanlaara vermek için. biz konteyner'ın yanına koyuyoruz mesela, kağıt toplayanlar vs. alıyor.ç
0
bradshaw
(30.12.14)
(10)

boza nasıl yenir/içilir

moonwell
daha önce hiç denemedim, tadı hakkında en ufak fikrim yok, bozacı geçiyordu camın önünden, kıyamadım, adamcağızın bu soğukta dolaştığına değsin bari diye aldım ama napıcam ben bunu? tatlı mı tuzlu mu? içine bir şey katılır mı? ısıtacak mıyım? bilemedim hiç...
daha önce hiç denemedim, tadı hakkında en ufak fikrim yok, bozacı geçiyordu camın önünden, kıyamadım, adamcağızın bu soğukta dolaştığına değsin bari diye aldım ama napıcam ben bunu? tatlı mı tuzlu mu? içine bir şey katılır mı? ısıtacak mıyım? bilemedim hiç...
0
moonwell
(28.12.14)
içine leblebi kırıp atabilirsin ya da tarçın. koy bardağa kaşıkla ye.
0
nawar
(28.12.14)
mayhoş tarcın bi de leblebi lazım bardağa koyup icersen de olur ca kasığıynan da yseden de süper lan canım cekti
0
bekçi hurşit'in eline lüverver vermişler
(28.12.14)
önce sade iç bardaktan. sonra leblebi yiyerek iç yanında. sonra da tarçın dök üstüne azıcık öyle iç. seversin güzel bir şey.
0
proletarier aller lander vereinigt euch
(28.12.14)
hafif tarçın ve yeni çekilmiş sıcak leblebi olursa harika olur yani bunlarla güzel gider.Ama sek de içebilirsin.Mayalı olduğu için ekşimsi bir tadı var.Ben genelde seviyorum ama içlerinden tek bir markanın akmandı galiba adı onun bozasını seviyordum ki o da ekşitmiş olabilir tadını son zamanlarda.Diğer bütün bozalar çok ekşi geldi, sevemedim.Umarım bozan fazla ekşi değil ve güzeldir.Öyle olunca soğuk kış gecelerinde orgazmik olur ama boza candır yine de.Tavsiye ederim, ısıtma falan yok tabii ki:)
0
isadora
(28.12.14)
canım istedi benim de, hala bozacılar dolaşıyor mu ya? bardakta kalanı parmaklamayı unutma.
0
ron dennis
(28.12.14)
Dolaba koy. Sıcakta ekşir. Sakın ısıtma. Tarçın leblebi...
0
sutlu nescafe
(28.12.14)
Boza tatlı da sevilir ekşi de. İçinde mayalanma olduğu için alkol de vardır. Bilmem kaçıncı Murat meyhaneleri kapattığında bozacıları da kapatmış. Leblebiyle tarçınla güzel olur.
0
sehpa fx350
(28.12.14)
teşekkürler!
tarçınla deniyorum şu an, güzelmiş gerçekten :) canı çekenler kusura bakmasın...
0
🌸moonwell
(28.12.14)
bir su bardağı boza 300-350 kalori bu arada çok da abartmamak gerek :)
0
freebird5406_2
(28.12.14)
Yulaf koyup yiyorum ben.
0
Cursed Chico
(28.12.14)
(6)

Ballantines + kola hakkındaki dusunceleriniz nelerdir?

anonymice
Sizce içilebıl bir şey midir bu?
Sizce içilebıl bir şey midir bu?
0
anonymice
(26.12.14)
Kolayı katmasak her yere, hayat daha güzel olacak..
0
sehpa fx350
(26.12.14)
komik.
0
pillimiyango
(26.12.14)
Kola veya elma suyu ile iyi gider. Sprite da koyabilirsin
0
heavenhelpme
(26.12.14)
viski kola çok yaygın bi kombinasyon değil mi zaten?

sorgulanan ne tam olarak?
0
kosun lan mevzu var
(26.12.14)
yahu ben yukarıda da viski ile ilgili ilan verdim severim mereti. su ile soda ile buzla falan içilir de kola ne hacım. bakın günaha giriyorsunuz. hele balllantines dediğin züğürt ağadan beridir göbek hizasının üstünde tutarım. nolur bira ile falan değiştirin. ama böyle içmeyin. bakın iyi değilim böyle sorularla daha da sıkıntıya giriyorum.
0
ground
(26.12.14)
viskeye kola karıştırmak nedir mk ?
0
matematik koyu
(27.12.14)
(17)

Aileyle bağınız ne zaman koptu?

6 yasimdan beri metal dinliyorum
Maddi, manevi?
Maddi, manevi?
0
6 yasimdan beri metal dinliyorum
(24.12.14)
Bir turlu kopmuyo.
0
damdanakan
(24.12.14)
manevi olarak babamla lise dönemimde koptu. maddi olarak da en kısa sürede kopması temennim. annemle de maddi olarak en kısa sürede koparmak temennim. manevi bağım babama göre fazla ama ileride ikisiyle de asgari şekilde görüşmek niyetindeyim.
0
tuborg yesili
(24.12.14)
manevi olarak kopmadı, maddi olarak da klasik anlamda bağımsızım ama annemin hoşuna gidecek her şeye para harcayabilirim.
0
whoosie
(24.12.14)
İkisi de kopmadı, pek koparmaya niyetim yok açıkçası.
0
capitatum
(24.12.14)
kopmadı. neden kopsun?
0
sir gawain
(24.12.14)
maddi olarak kopmadı, manevi olarak son 4 5 yıldır özellikle babamla her gün yeniden kopuyor.
0
theworldismine
(24.12.14)
babamla manevi bağ hiç kuramadım zaten. annem ve kardeşlerimle kopmadı kopmazda.
maddi anlamda kimseyle bir bağım yok ama her zaman yardım ederim annem ve kardeşlerime.
0
battal gemalmaz
(24.12.14)
manevi olarak hiç kopmadı, Allah kopartmasın
maddi olarak öyle gemileri yaktık, bitti gitti bir durum yok ama kabaca 15 yaşından beri bağım da yok sayılır.
0
niye ama
(24.12.14)
Üniversitenin ilk yılında, 19 yaşımdaydım, işe girdim, harçlık almayı bıraktım ama okul da murdar oldu.
Manevi derken kastettiğiniz anlamda ise hiç kopmadı.
0
nereye bu gidis
(24.12.14)
11 yıldır maddi olarak kopuk. Manevi olaraksa, tövbe de!
0
alperz
(24.12.14)
Manevi olarak kopmadı. Maddi olarak da roller Değişti. Yani yine kopmadı. Kopmasın da.
0
boss of bosses
(24.12.14)
manevi olarak kopmadı maddi olarak 5 yıl önce
0
isadora
(24.12.14)
13 yaşında manevi+yarı maddi, 21'de maddi+manevi.
0
crescendo
(24.12.14)
Kopmadı. Organik bağlıyız.
0
sehpa fx350
(24.12.14)
Hem maddi açıdan alıp verdiğimiz de olur, neden kopsun ki? Üniversiteden sonra kendim kazanmaya başladım o ayrı.
0
sehpa fx350
(24.12.14)
maddi, manevi kopmadi. vejetaryen oldugum ve yemek yapmaya usendigim icin cogu aksam onlarda yemek yiyorum. kosu donusu onlarda dus aldigim da oluyor. ileride mirasi da reddedemeyecegim sanirim.
0
John Finn
(24.12.14)
manevi 15-16, maddi 18. aileden kastim anne-baba bu arada, ablamla manevi ve cuz'i bi miktarda maddi bagim var.
0
hjarteblod
(24.12.14)
(8)

Malcolm in the middle

cukkalambo
Bundan bi 8-10 yıl önce cnbc- e de malcolm im the middle diye beni gülmekten yerlere yatıran bi dizi vardı. Tekrar izlemek istiyorum fakat hiç bi dizi/film sitesinde bulamıyorum. Bu diziyi hatırlayan bilen var mı? Nerden bulabilirim?
Bundan bi 8-10 yıl önce cnbc- e de malcolm im the middle diye beni gülmekten yerlere yatıran bi dizi vardı. Tekrar izlemek istiyorum fakat hiç bi dizi/film sitesinde bulamıyorum. Bu diziyi hatırlayan bilen var mı? Nerden bulabilirim?
0
cukkalambo
(23.12.14)
var.
torrent.
0
in search we trust
(23.12.14)
var çok severim bulursan bende isterim
0
basond
(23.12.14)
altyazıları da burada
www.turkcealtyazi.org
0
Ruprect
(23.12.14)
ben de çok severdim o diziyi.
0
sehpa fx350
(23.12.14)
@in search torrent değil de online izlemek isterim.
@basond bulursam seve seve
0
🌸cukkalambo
(23.12.14)
peki ya sana malcolmun babasının Heisenberg olduğunu söylersem?
0
e_rsin
(23.12.14)
@e_rsin biliyorum. malcolm dan beri hayrandım breaking bad de daha bi hayran oldum.
0
🌸cukkalambo
(23.12.14)
bende bunun dvdripleri var.
0
battal gemalmaz
(23.12.14)
(3)

Android USB koruması

murtiii
Android telefonlarında giriş ekranını çeşitli yöntemler ile koruyabiliyoruz ama USB koruması yapamıyoruz benim istediğim USB takıldığı zaman telefon içerisini direk görmesin benim iznim ile görünebilir hale gelsin.bunu nasıl yaparız.
Android telefonlarında giriş ekranını çeşitli yöntemler ile koruyabiliyoruz ama USB koruması yapamıyoruz benim istediğim USB takıldığı zaman telefon içerisini direk görmesin benim iznim ile görünebilir hale gelsin.
bunu nasıl yaparız.
0
murtiii
(21.12.14)
telefonunuz usb fast charging destekliyorsa açtığınızda usb veri aktarımına kapanıyor telefon sadece şarj moduna giriyor.
0
masa penisi
(21.12.14)
benim telefonda usb ye takıldığında şarj almaya başlıyor ama ben giriş ekranı kilidini açmadan bilgisayardan içersi görülemiyor.
0
sehpa fx350
(21.12.14)
sehpa fx350 + 1
Telefon nexus 4
0
inheritance
(21.12.14)
(2)

bilgisayarın sesini nasıl arttırabilirim? mevcut kaliteyi bozmadan

sehpa fx350
biraz daha canlı ses istiyorum.
biraz daha canlı ses istiyorum.
0
sehpa fx350
(21.12.14)
hoparlör özelliklerinden gürültü dengelemeyi aç. %15 artar.
0
vatandasacartcurtyok
(21.12.14)
xp kullanıyorum :(
0
🌸sehpa fx350
(21.12.14)
(3)

gece gece canım pankeyk istedi, püf noktası var mı bunun?

emirkulu2
Se be.Anam babam krep oldu pankeyk. Tepesinden bekmez döküp yicem ayıptır demesi.Klasik tarifler dışında püf noktası verecek olan hamarat duyurudaşların önerilerine talibim.Hatta canını çektirdiğim varsa hepimiz yapıp fotoları koyalım <3Emirkulunusdan bekmezler. Ay pardon öpcükler.
Se be.

Anam babam krep oldu pankeyk. Tepesinden bekmez döküp yicem ayıptır demesi.
Klasik tarifler dışında püf noktası verecek olan hamarat duyurudaşların önerilerine talibim.

Hatta canını çektirdiğim varsa hepimiz yapıp fotoları koyalım <3

Emirkulunusdan bekmezler. Ay pardon öpcükler.
0
emirkulu2
(21.12.14)
Püf noktası yumurtanın sarısıyla diğer malzemeleri ayrı çırpıp, yumurtanın beyazı ayrı çırpılıp iyice köpürttüp puf puf olduktan sonra diğer malzemelere eklemek. Bir de vanilya veya yoksa şekerli vanilin ekleyin ki yumurta tadı hiç gelmesin.
0
ekaterina
(21.12.14)
bence yeme..
0
sehpa fx350
(21.12.14)
Yaptım yiyom :)

Püf için teşekkürler ekaterina, çok güzel oldu :) yalnız ben şekerli sevdiğim için internette bulduğum tarif az şekerli geldi, o yüzden kalan hamura şeker ve kakao ekledim :)
0
🌸emirkulu2
(21.12.14)
(7)

Bir restoranda gecirilen sure?

ruhi mucerret
Siparisin verildigi andan itibaren yemegin son lokmasinin yutuldugu ana kadar gecen sureyi iki uc kelime ile nasil anlatabiliriz? (Turkce veya Ingilizce olabilir.)Hazirlanma+Yenme Suresi geldi aklima ama burda da hazirlanma pek acik degil, neye hazirlaniyorsun yani...
Siparisin verildigi andan itibaren yemegin son lokmasinin yutuldugu ana kadar gecen sureyi iki uc kelime ile nasil anlatabiliriz? (Turkce veya Ingilizce olabilir.)

Hazirlanma+Yenme Suresi geldi aklima ama burda da hazirlanma pek acik degil, neye hazirlaniyorsun yani...
0
ruhi mucerret
(21.12.14)
"servis" desek?
0
kibritsuyu
(21.12.14)
Servis olmaz o siparisten sofraya konan ana kadar geçen süre.
0
Lim5
(21.12.14)
"servis ve yenme süresi" de olabilir.
0
sckxyss
(21.12.14)
konaklama süresi?
0
devilred
(21.12.14)
restoranda ağırlanılan süre, geçirilen vakit, olabilir.
0
manuel mandalina
(21.12.14)
mandalina haklı, ağırlanma süresi olacak, doğru kelime ağırlanma.
0
devilred
(21.12.14)
misafir edilme / ağırlanma süresi demeye geldiydim. zaten söylenmiş. mekan sahibi de zaten böyle der.
0
sehpa fx350
(21.12.14)
(3)

izban hakkında

bir fincan kahve ile film izlemek
detaylı bilgi verebilir misiniz?yarın izmir'e geleceğim. alsancak'tan izban ile gaziemir'e geçmem lazım fakat daha önce hiç izban kullanmadım ve izmir'in yabancısıyım.bilet alımı nasıl, tek kullanımlık oluyor mu? ücretleri nedir?
detaylı bilgi verebilir misiniz?
yarın izmir'e geleceğim. alsancak'tan izban ile gaziemir'e geçmem lazım fakat daha önce hiç izban kullanmadım ve izmir'in yabancısıyım.

bilet alımı nasıl, tek kullanımlık oluyor mu? ücretleri nedir?
0
bir fincan kahve ile film izlemek
(19.12.14)
3 binişlik diye kart satılıyor. Alsancak gişeden alabilirsin. 8 lira civarındaydı sanırım.
0
sehpa fx350
(20.12.14)
istasyondan çıkanlara turnikelerin orda 90 dakika hakkınız varsa kart basabilir misiniz de, biri illa basar; ne senden ne ondan da para çıkmamış olur. uzun süre kalmayacaksan böyle idare edebilirsin, izmirde 90 dakka içinde ikinci ve sonraki binişler bedava.
0
dafaiss
(20.12.14)
uzun süre kalacaksan da dediğim gibi idare edebilirsin de, istersen bir kentkart edinebilirsin. O 3-5 binişlik kartlar oldukça pahalıya geliyor.
0
dafaiss
(20.12.14)
(5)

Votka fiyatları ne alemde?

yatagants
soğuk algınlığına iyi geliyormuş diyorlar :)35lik ortalama bi vodka?not: tekel fiyatı.
soğuk algınlığına iyi geliyormuş diyorlar :)

35lik ortalama bi vodka?

not: tekel fiyatı.
0
yatagants
(19.12.14)
28tl aldım.
0
sehpa fx350
(19.12.14)
istanblue: 27tl
0
dimitri iskete
(19.12.14)
Marketçi bilmediğim bi markayı gösterip şundan veriyim abime baş ağrısı yapmaz dedi sırıtarak ama ben yağız anadolu çocuğu yer miyim böyle numaraları. Dedim sen gene istanblue ver, bildiğimizden şaşmayalım.
0
sehpa fx350
(19.12.14)
Soguk algınlıgı ise jagermeister al :)
0
Haldamir
(19.12.14)
Alkol tam tersi siketir zencefil bal limon varken
0
steward
(19.12.14)
(7)

Resmi Mail

hesabım silindi kırgınım modlar
Mail atıcam ekrana bakakaldım karşı tarafın ismini/cinsiyetini bilmiyorum. Nasıl başlamam lazım?İngilizce değil Türkçe olacak bu arada.Bir de nasıl bitirsem "İyi çalışmalar" haricinde bi şey arıyorum?
Mail atıcam ekrana bakakaldım karşı tarafın ismini/cinsiyetini bilmiyorum. Nasıl başlamam lazım?
İngilizce değil Türkçe olacak bu arada.
Bir de nasıl bitirsem "İyi çalışmalar" haricinde bi şey arıyorum?
0
hesabım silindi kırgınım modlar
(19.12.14)
sayın yetkili
0
komposto
(19.12.14)
makamını biliyorsan
sayın ... başkanı/ yada hiç bilmiyorsan
sayın yetkili
......
resmi ise saygılarımla
iyi günler dilerim,
0
gis
(19.12.14)
sayin x,


saygilarimla
0
goo.gl
(19.12.14)
Sayın ilgili/yetkili,

falan filan blabla

Saygılarımla,
hesabım silindi kırgınım modlar
0
dusmanimizkindirbizim
(19.12.14)
Be aq yetkilisi/ilgilisi,(burda fransızcaya gönderme var)

... Falan/filan

Hepinizin aq,
iyi günler
0
sehpa fx350
(19.12.14)
çok çok resmi bir ortam ve hiyerarşik bi üstünlük yoksa merhaba yeter çoğunlukla maillerde.

bitirirken de iyi günler dilerim yazabilirsin. resmi bir mail olacaksa saygılarımla da olur. bir şey rica edeceksen teşekkürler de olur.
0
in vino veritas
(19.12.14)
Merhaba x bey/hanım,

buralar hep dolacak
...
...
...
...
konuda taleplerinizi/yardımlarınızı/desteklerinizi/önerilerinizi/ıvır zıvırlarınızı (talep/rica) ederim.
0
gneral
(19.12.14)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.