[]

yaşlanmaktan korkmuyor musunuz?

ben daha 25 olmama rağmen "öleceğiz. yalan dünya..." diyorken özellikle +30 yaşındakiler ne düşünüyor? korkmuyor musunuz?
elbette ölümün yaşı yok ama her gün ölüme giderek yaklaşmak, sevdiklerinizin öldüğünü görmek, artık eski zamandan tek bir eserin bile kalmaması, çevrenizdeki herkesin çeşitli sebeplerle gitmesi, anne-babanızın da giderek daha yıpranmaları üzmüyor mu sizleri de?



 
Napim elimden bişi gelmiyo. Kafaya takınca değişmicek ki.
Düşünme onları fazla erken kırışırsın

  • emirkulu2  (30.12.14 19:21:41) 
40 45 gibi intihar edecegim


  • partizan  (30.12.14 19:26:03) 
Aklıma sadece depremde, İstanbul keşmekeşinde ölmek geliyor ve bu yüzden korkuyorum. Yoksa durduk yerde, bu yaşta ölmek hiç mi hiç aklıma gelmiyor. Tabii ki kontrollere gidip ölçüm falan yaptırıyorum ama onun dışında hiç düşünmüyorum. Üzüyor tabii ki çevremde ölenler de, her gün biri ölmüyor ki; öleni daha sonra anlık anlık hatırlamak üzere unutuyorum.

Yaşlanmanın kendisinden korkmuyorum, bana güzel bir süreçmiş gibi geliyor.
  • aychovsky  (30.12.14 19:28:06 ~ 19:30:09) 
yaşlanmaktan ya da ölmekden değil de, pisi pisine ölmekten tırsıyorum.

hani görüyorsunuz ya adam yürürken kafasına tuğla düşüyor ya da adam metro ile evine giderken mabadına demir saplanıyor. bunun gibi şeyler gerçekten çok da değerli varlıklar olmadığımızı belli ediyor.
  • thracian  (30.12.14 19:32:53) 
yavaş yavaş yaşlandığınız için alışıyorsunuz. korkacak birşey yok.

erkekler bilir (valla seksist bi söylem değil)
askerliğe iyice alışınca bir süre sonra insan kendini hiç sivil olmamış hep askermiş gibi hisseder.
siz de yaşlanınca hep yaşlıymışsınız gibi hissedeceksiniz, (gençlik tatlı bir anı gibi uzaklarda kalacak)
  • titiraprap  (30.12.14 19:46:33 ~ 20:00:41) 
ölümden değil mahşer gününden korkmalı bir müslüman. müslüman olmayanlar için bir şey diyemiyorum. muhtemelen yok olup gideceğiz dünyaya bi iz bırakmadan gibi bir kaygıları olacaktır.


  • enfarktus  (30.12.14 19:47:38) 
yaşlanmaktan daha cok hiç bir şey yaşamadan yaslanmaktan korkuyorum. yasıtlarımın yaptıklarının cogunu hala yasamadım tatmadım. ve herseyin belli yaşı var, zmaanında güzel olan. bomboş duygusuz heyecansız ve monoton bir gençlik dönemi yasıyorum ve böyle gidiyor, geriye dönüp baktıgımda tek bir anı olmayan.

büyük konusmak istemem ama zaten belli bir yaşa gelip de hala aynı durumdaysam zaten zombi moduna girer hiç bir şeyi umursamam, ne yaslılıgı ne bir şeyi
  • fransizkalanadam  (30.12.14 19:55:03) 
amma abarttınız ya. 30 yaş şuymuş buymuş.

bari evden kaçın da Peter Pan'la yaşayın.
  • mea maxima culpa  (30.12.14 19:55:54) 
kesinlikle kesinlikle öyle aynen katılıyorum evet evet. yazacak bir şey bulamıyorum çevremde herkes biliyor bu özelliğimi öyle diyeyim. herkes her yaşın bir güzelliği var vs muhabbetini ediyor, evet elbet öyledir ama ne bileyim ki böyle de takılıyorum işte.


  • uzunuzunilgi  (30.12.14 19:58:25) 
bunlar eski hayatımdan kalan korkular. hepsiyle başa çıkma yollarım var.
bi de yaşlanmaktan değil de göt kemiği sürekli büyüyormuş, onun aşırı büyüdüğünü görecek kadar yaşlanmaktan korkuyorum. ölüm geldiğinde de ben yokum zaten. sorunlar sıfırlandı dikkat ettiysen.

  • namus ninjası  (30.12.14 20:14:41) 
Yapacak bir şey yok vakit geçiyor hayat akıp gidiyor. Mecbur yaşıyoruz yani, eskiyorum yavaş yavaş, kaz ayaklarım belirginleşmeye başladı iyice :(


  • sehpa fx350  (30.12.14 20:17:16) 
pek sikimde değil.


  • all girls dream  (30.12.14 21:12:45) 
Yaşlanmaktan korkmuyorum. Ölmekten de korkmuyorum. Korkum, yaşlanıp da geriye baktığım zaman "ne sikko hayat yaşamışım" demek.

Bir de yaş ilerleyince bazı hayat önceliklerinin düzenlenmesi gerekiyor (evlenmek, çocuk sahibi olmak gibi) ve bu vakitlerin geldiğini hissetmeye başladığım için tedirgin oluyorum.
  • dusunuyorumoyleysevurun  (30.12.14 21:34:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.