[]

İzmir'de yaşayanlar

nasıl, memnun musunuz şehirden?

biraz değerlendirmenizi istesem?


 
İzmir soğuk, izmir hüzünlü.. Şehrin güzelliği hüznünde yatar.


  • sehpa fx350  (15.01.15 21:27:51) 
İzmir'e yıllardır düzenli olarak gidip gelen ve son birkaç yılını öğrenci olarak İzmir'de geçiren biri olarak değerlendireyim,

Çocukluğum İzmir'in bir güneyinde, küçükşehirde geçti.
Küçük şehrin ucuzluğuna, ulaşım kolaylığına, basitliğine çok alışmıştım.
İlk başta beni vuranlar kira, gürültü ve bazı saatler yaşanan trafik çilesi vurdu.
Ama İstanbul ve Ankara'ya göre kıyaslarsak fiyatlar ve ulaşım konusunda oralar kadar sıkıntılı olmadığını görüyorum. Hatta şu an memnunum, çünkü bir yere ne zaman varacağımı hemen hemen net biliyorum ve pek değişmiyor.

İzmir'de gidecek sayısız mekan yok, ama normal biri için yeteri kadar var. Çevre ilçeleri de çok güzel. Çok sevdiğim köfrezi de önemli bir değer.

Diyecek çok şey var aslında. Bir de İzmir'e oluşacak bakış açısının en önemli etmeni oturulan yer ile iş/okul arasıdır. İşine en fazla yarım saatte giden, kordona 20 dakikada inen, otogara havaalanına ulaşımı kolay olan biri şehri çok daha fazla sevecektir.

İnsanları da genel olarak iyi. Nüfusu bol yerde özellikle Türkiye gibi bir yer olunca kötülük de bol olur ama İzmir'de keyfim yerinde bu konuda. Bazı bölgeler vardır ki oralara normal şartlarda pek uğranmaz, türlü insan doğal olarak bol olur.

Ben İzmir'in hafiften üvey semti Buca'da yaşıyorum. Kıyı semtlerden gelince fark anlaşılıyor. İnsanlar biraz daha mutsuz, bir an önce para kazanmak için kurulmuş her türlü plansız kalitesiz dükkan, ticaret yeri, üst üste evler. Ama durum İstanbul'dan vahim değil. Doğduğumdan beri kuzey güney doğrultusunda bölünmüş caddeler içinde sitede büyüyünce bu tür yerler çok garip geliyor bana, tuhaf hissediyorum.

Doğa olarak çok güzel yer ama yatırım eksikliği de göze çarpıyor zaman zaman. Çok çok güzel şeyler yapılabilirdi. Şu haliyle de güzel işlediğini düşünüyorum. "Boku çıkmış" bir hali yok yani. Sevilesi şehir. Kıyılara ve metroya yakınsanız keyfini daha çok çıkarabilirsiniz.
  • hadi ya la  (15.01.15 21:46:21 ~ 22:05:52) 
evet yazın lütfen
duyuruyu takipteyim ben de
bi de bu aralar istanbul 'daki 35 plaka mı arttı nedir yau her yer de 35 görüyorum :)
  • gis  (15.01.15 21:51:37) 
nereye yaşayacağınıza ve işinize bağlı.
genel olarak herhangi bir şehirden farkı yok (istanbul hariç). zorlukları ve kolaylıkları var.ne açıdan değerlendirme istediğini yazsan daha güzel olurdu.
ben urla/gülbahçe köyünde yaşıyorum.burası sessiz sakin bir yer.denizi temiz.havası güzel.doğası güzel.
  • rakicandir  (15.01.15 22:16:27) 
Bana göre İstanbula göre imkanları çok kısıtlı, gezebileceğin yerler çok kısıtlı. İstanbul gibi çok farklı kültürden insanlar yok. Belli kanıksanmış fikirler hakim çoğu kişide. Eğer alsancak gibi daha merkezi yerlerde yaşanacaksa güzel olabilir ama beni tatmin etmiyor yine de. Ve bu birazda sana bağlı. İstanbul Ankara gibi şehirlerde yaşamadıysan küçük şehirlerde büyümüş biriysen pekala mutlu edecektir seni.


  • organikdusler  (15.01.15 22:27:19) 
yeni taşındım. çok mutluyum. karşıyakayı çok sevdim.


  • hushhush  (15.01.15 22:49:33) 
Ağustos'ta Istanbul'dan İzmir'e taşındık, gayet mutluyuz. Kalabalık değil, bir yerden bir yere gitmek kolay. Son 4 hafta hariç geldiğimden beri bisiklete binebilidim. Çarşı pazar daha ucuz, ürünler daha kaliteli


  • spankenstein  (16.01.15 09:11:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.