[]

söylenen işi yapmayan kardes

Kazık kadar bir de.
Ver yesin ört uyusun modu
Hiç birşeye karışmam ayakları

Hep aynı taktik
annem de hep yiyor bu taktiği

Olan bana oluyor
evin külkedisi


Ne yapsak bilmiyorum

Sabah çamaşır ser dedi annem Kardeşime tamam dedi çıktı yukarı tlf la oynadı çamaşır yalan
dünden kalma bulaşık yerleştirecek yalan
çamaşırı haliyle bende sermedim sonuçta kardeşin yapması gerek


Ve annem Onları tekrar yıkadı makineden bile çıkarmamış düşünün

Ama yüzüne söyleyince ben geleli kaç gün oldu sen 2 gündür ev işi yapıyorsun demeyé başlıyor

Kafa kalmadı a dostlar

 
yeni nesil böyle maalesef. benim kardeşim de böyle. bencil, kendinden başkasını düşünmüyor, söylediğim hiçbir şeyi yapmıyor, olgunluğa erişince düzeleceğini düşünüyorum.


  • hzben  (08.02.15 00:22:25) 
20 yaşında aklı başında bizimkinin


  • indescribable  (08.02.15 00:24:39) 
Ezilen ben oluyorum hayır haksızlık canım o bişey yapmıyor olan bana ve anneme. Sıkıldım


  • indescribable  (08.02.15 00:25:08) 
Mobilim de ondan.


  • indescribable  (08.02.15 00:30:44) 
20 yaşında aklı başında mı? benim kardeşim 22 yaşında. yeni neslin olgunluk yaşı 30.


  • hzben  (08.02.15 00:41:08) 
Yok yok işlerine gelince çok güzel aklı başında davranıyorlar


  • indescribable  (08.02.15 00:43:51) 
Normaldir, fazla üzerine gidip memleket meselesi haline getirmemek lazım. Böyle tatlı sert tartışmalarla hayat devam edecek. O da öğrenecek yakında.


  • sehpa fx350  (08.02.15 00:46:01) 
O öğrenene kadar külkedisi Mod aktif öyle midir?


  • indescribable  (08.02.15 00:46:48) 
ev işlerini yapmak zorunda değil bence. ben de annemin evinde hiç ev işi yapmadım en ufak bir şey bile yapmadım.


  • sta  (08.02.15 00:52:22) 
Yapmazdı

Ameliyatlı halimle bile iş yaptım ben. Öyle ruhsuz.

Ayakta durmam yasaktı
  • indescribable  (08.02.15 00:52:25) 
Oldu o zaman sta
evin eşeği benim ben yapayım ?

  • indescribable  (08.02.15 00:53:12) 
sen de yapma. annen yapsın


  • sta  (08.02.15 00:54:59) 
anlaşılan fiziksel olarak bulunmaman gereken zamanda evde bulunuyorsun :D böyle bir durumda ben kendimi hep okumaya verdim (bu arada tek çocuğum) haliyle pek karışamadılar. derken hala okuyorum yüksek lisans bitti bitecek, şimdi benden hiç beklentileri kalmadı mesela. kafam çok rahatladı, okumak çok faydalı bir şey. herkese öneririm.


  • lavazza  (08.02.15 06:23:19) 
@edy: o işler öyle olmuyo maalesef XD interneti kestiğim için benden 20 cm uzun erkek kardeşimin modemin kablosunu elleriyle koparıp -bildiğin çekti kopardı herif, lisedeydi ayı- beni boğmaya çalıştığını o kabloyla, benim de elinden kurtulup o sinirle vileda sopasını kardeşimin sırtında kırdığımı biliyorum -arada annem ayırmaya çalışırken yere yuvarlandı, düşün- ha hala da şu var eve gidince "abla ben acıktım bana yemek ısmarlasanaaa" ya da arar "abla kontörüm bittiii :( " bizimki de şimdi 20 yaşında misal.

@indescribable: kardeşinin cinsiyeti ne bilmiyorum ama, istemiyorlar yapmıyorlar, net. yeni nesil cidden değişik. zaten gözlemlediğim şöyle bir şey var: 90lardan sonra doğan nesil inanılmaz farklı. kardeşimle aramda 9 yaş var, inanılmaz fark ediyor: çok şımarıklar, çok kaprisliler, çok hizmet bekliyorlar, kendi başlarına yaşamaktan acizler, madde bağımlısı olmaya çok müsaitler, kalender değiller -yani ellerindekiyle yetinmeyi bilmiyorlar-, inanılmaz bir tüketim toplumu oluşturuyorlar, çok apolitikler, gereksiz bir özgüvenleri var.

fakat aynı zamanda sevdiğim de bir nesil: duyarlılar daha -öyle değilmiş gibi gözüküyorlar ama öyleler-, inanılmaz hoşgörülüler ve dahası: bazı şeyleri olduğu gibi kabul edebiliyorlar. yani ırk, dil, din, ten rengi, göz rengi, saç rengi, mezhep farklılıkları, cinsiyet ve cinsel yönelim farklılıkları, aşırı kilolu-aşırı zayıf olmak vs vs gibi konularda olduğu gibi kabul etmeye yöneliyorlar. çoğunluğu hayvan sever. açık fikirliler, düşüncelerini rahatlıkla açıklayıp savunabiliyorlar, hangi konuda olursa olsun. korkusuzlar ayrıca.

şimdi, bir insana bir işi -hangi nesilden ve hangi çağda olursa olsun- zorla yaptıramazsın. onun iyi yönüne hitap etsen? çünkü kardeşim de aynı yaşta ve kesinlikle zorlamayla ya da bağırıp-çağırarak iş yaptıramıyorsun. dediğim gibi hem aşırı özgüvenliler hem de tek başlarına yaşamaktan acizler. iş yaptırmak yerine sorumluluk versen -arada ince bir çizgi var ve bunu fark ediyorlar, zekiler de eşşek sıpaları :D - daha iyi sonuç alırsın bence. yani atıyorum:"ben şimdi şunu yapacağım, sen de bunu yapabilir misin?" ya da "bana biraz yardım edebilir misin?" dersen, çoğunluğu yapıyor -ki aslında bu çoğu insan için de geçerli bir şey, ama 90lar öncesi neslin çoğunda bir "anneye babaya yardım edeyim" anlayışı hakim, yeni nesil bencil olduğu için daha, bu yok. şimdi senin yaşını da bilmiyorum ama, bir gradyan var burada: eski nesillerden yenilerine gittikçe bu yukarıda bahsettiiğim davranışlar parça parça artıyor- neyse, kısacası kardeşinle daha yumuşak, daha anlayışlı konuşmaya çalış, ona ihtiyacın olduğunu belirt. "annemin beli ağrıyormuş hadi gel bunları beraber yapalım." dersen, acıma duyguları yüksek olduğu için yapıyorlar. ama ilk başlarda işlerin büyük kısmını gene sen al, yani tüm sorumluluk ondanymış gibi hissetmesin. yavaş yavaş daha büyük iş bölümlerini ona bırakırsan olur. ama asıl önemli nokta, onun da bunu istemesini sağlamak. ilk bir kaç işten sonra o da yardım etmek ister zaten -böyle tanıdığım 90lılar da var mesela, kuzenlerim arasından-

kolay gelsin kardeşinle, yeni nesil biraz zor. ama aptal yerine koyma yeter, zira hiçbir insan bundan hoşlanmaz. şahsen bana da "git şunu yap" deseydin ergenken, ben de yapmazdım. ha bir de bir arkadaş daha demiş, yeni nesil hakkaten geç olgunlaşıyor, o da var.
  • pasp  (08.02.15 08:29:01) 
ha bir de, hiç iş vermeyebilirsin. ters tepki yöntemi olaraktan :) yani ona hiçbir şey söyleme iş yap şunu yap, diye, herşeyi kendiniz yapın bir süre. çok işe yaramaz ve vicdansız hissedip yardımcı olmaya çalışacaktır.

bir önceki cevabımla bunu çok denemişliğim vardır, ara ara çalışıyor, her zaman değil tabi :D
  • pasp  (08.02.15 08:31:16) 
Pasp

Sorumluluk olayı yok bence onda senin dediğin gibi hadi ben bunu yapayım sen de bunu yap diyorsun kabul ediyor ama icraat sıfır. Ayrıca yapsa bile Total de %5- 10 luk dilimi kapsar.


Onlar yapmayacak ezilen biz olacağız oldu canım ne kadar güzel dünya.
  • indescribable  (08.02.15 09:07:05) 
yok yahu ben de sorumluluk duyguları var demedim zaten :D o yok yani. iş bölümü yaptığınızı ona hissettir ama. o biraz da adalet duygularının yüksek olmasından kaynaklanıyor, yani tüm işin kendisine yıkılmasını istemiyor -tabi bir de tembelliklerinden ahahhahah XD - gerçi bu durum ona göre adaletsiz, sana göre ise öyle değil tabi, onun gözünden olaya bak diye dedim, öyle düşünürsen iş yaptırman daha kolay olur. aslında olay empatide bitiyor tamamen ama seninkinin yanısıra onun da empati duyması lazım işte, zor durumdaki hayvanlara ya da ayrımcılığa uğrayan insanlara karşı empatik bir nesil ama iş kendi ailelerine yardımcı olmaya gelince göt büyütmeye bakıyorlar :D aslında tipik ergen davranışının nesilden nesile gösterdiği usül farklılıkları başka bir şey değil. ne yazık ki sorumluluk almayı öğrenene kadar senin ona bu şekilde iş yaptırman gerekiyor, biz ailecek çok uğraştık, olmuyor yani.

ha kız çocukları genelde daha erken olgunlaşıyor, nesilden nesile fark etmeden. ama erkekse işin daha zor, yani bir 30 yaşına kadar böyle gider minimum -erken evlenirse akıllanabilir ama :) -
  • pasp  (08.02.15 18:41:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.