[]

Okuma yapmak ve okumak farki

Nedir?




 
okuma yapmak sanki bir görev dahilinde eylem çağırıştırıyor bende. okuması gerekliymiş gibi.

diğeri ise genel okumak işte.
  • thracian  (06.02.15 17:05:30) 
okuma yapmak; belirli bir konuda o konunun temel eserlerini filan okumak. okumak ise herhalde herşeyi okumak. ben böyle düşünüyorum. şimdi yüksek için mülakat var liste koymuşlar siteye bunu böyle açıklamak yerine okuma yapıyorum bölümle alakalı diyorum genelde.


  • iyiaksamlarbayan  (06.02.15 17:07:57) 
Yok bi farkı, element uydurmayın. İlk defa duyuyorum bunu da, ergen özentisi gibi. Koşma yapmak, akşam eve yürüme yaparak geldim.. Bu nedir ya..


  • sehpa fx350  (06.02.15 17:11:57) 
sehpa fx350 aslında doğru söylüyorsunuz ama bir jargon olmuş artık. hocalar kullandığı için öğrenciler de kullanıyor. ama dilbilgisine sığmıyor. orası ayrı bir konu.


  • iyiaksamlarbayan  (06.02.15 17:14:34) 
okuma yapmak: persembe cuma günleri gülsuyu kokan teyzelerin mukabele dedikleri olay

okumak: adam olmak

okumak:read

okumak:okumak işte kitap okumak düsünce okumak canına okumak mecaz
  • ne sen leylasın ne de ben mecnun  (06.02.15 17:18:16) 
Aynen ben de okuma yapmak denen seye fena gicigim.


  • alperz  (06.02.15 17:27:54) 
sehpa'nın yazma yaptığını okuma yapınca gülme yaptım. bence de çok gerzekçe ama benim bundan anladığım,

okuma yapmak: herhangi bir sebepten ötürü, mecburen okunması gereken bir şeye göz gezdirmek. "okumak"tan ziyade, çalışmanın ağır bastığı bi çeşit eylem.

okumak: bildiğin okumak işte. gazete, dergi, kitap veya billboard ya da sözlük falan, okunabilen her şey.
  • what is love  (06.02.15 17:31:01 ~ 17:31:16) 
okuma yapmak bende bir konu hakkında literatürü araştırmak, o konuda yazılı şeyleri gözden geçirmek eylemlerini çağırıştırıyor. okumak ise alıp bir eseri baştan sona okumak işte, adı üstünde zaten.


  • darkredanger  (06.02.15 17:36:12) 
belirli bir konu hakkında temel eserleri okumak, literatür araştırması anlamında kullanılıyor evet.

yalnız henüz duymayanlar için daha fenasını söyleyeyim; "okumlamak"
  • john lee hooker  (06.02.15 17:40:16) 
e ne diyorlar? 'okumlamak' bir şeydir. 'okumluyorum bu sıralar' demek başka birşeydir bence. mastar kalmıyor ki namussuz:)


  • iyiaksamlarbayan  (06.02.15 17:43:44) 
john lee hooker abbooo o neymis...


  • alperz  (06.02.15 17:49:59) 
okuma yapmak grupla olur bence, okumaksa bireysel. şöyle diyeyim

haftaya kadıköye gel camus-yabancı'yı tartışalım dersem, o kitabı okumuş insanlar olarak yabancı'yı ve albert camus'yu, sartre'ı, kitaptaki elemanı falan tartışacağız anlamına gelir bu. okumak, sadece kitap yazılanı algılamakken okuma yapmak bence topluca kitap üzerine yoğunlaşmaktır.

bence tabi. vurmayın.
  • reavelyn  (06.02.15 18:07:40) 
literatürde okuma yapmak ile okumayı ayıran iki farklı tanım yok.

yalnız jargon mu diyelim ne diyelim artık bilmiyorum zira tam jargon da denemez buna ama çağrıştığı şey biraz daha farklı.

okuma yapmak daha kapsamlı, detaylı ve tek bir konuya, alana odaklanıp o alandaki pek çok eseri tarama anlamında kullanılıyor.

örneğin; türkiye'de demokrasi kültürü üzerine okumalar yapıyorum deriz. okumak direk tek bir eseri kastederken kullanılıyor, okuma yapmak ise alan belirtiyor, nokta atışı esere yönelmeden.
  • wilhelmwasmuss  (06.02.15 19:40:08) 
e simdi ben desem ki "mikrotonalite uzerine makaleler okuyorum" bundan ayni sey cikiyor.

bu okuma yapmak bokunu kesin entel sosyalciler cikarmistir.
  • alperz  (06.02.15 22:16:50) 
tabi o dediğin de aynı şey olur da, ''okuma'' kelimesiyle ifade edebileceğimiz şey için bir alternatif daha üretilmiş işte.

boşver dilin tapusu yok, isteyen istediğini kullansın :)
  • wilhelmwasmuss  (06.02.15 22:20:23) 
Benim canımı sıkan şey "okuma yapmak" eylemiyle çok matah bir şey yapıyormuş intibası uyandırmaya çalışan insanların varlığı.

Zaten yapmak zorunda olduğu şeyi lütufmuş gibi gözümüze sokuyorlar.
  • alperz  (07.02.15 11:20:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.