[]

Kader ile ilgili bir soru

şimdi diyelim ben bir kızla evleneceğim dolayısıyla o kızla ortak çizilmiş olan kaderi yaşayacağım.Ama ben o kızdan ayrılır başka birisiyle evlenirsem bu sefer başka bir kader yaşayacağım.Şimdi ben daha önce yazılmış olan kaderimi biraz dolambaçlı yoldan da olsa uzatarak mı yaşayacağım sadece kişiler farklı olacak.Yoksa farklı bir kişiyle olmayı tercih ettiğim için farklı bir kader mi yaşayacağım.

Yada benim kaderim de olan zaten bumu ?


 
İşte bunların hepsi senin seçimlerin, senin hayatın. Kadar de denebilir. Her seferinde değişmiyor olmalı.


  • sehpa fx350  (11.02.15 17:35:45) 
tek bir tane kaderin var. ve su an bilemezsin. olumune birkac saniye kala geriye baktiginda yasadigin hayat senin kaderindi.


  • groove  (11.02.15 17:36:07) 
hacı bak sana ne dicem, kader mader falan yok ya. şansına yaşayıp gidiyoruz işte.


  • mistreated  (11.02.15 17:36:24) 
ne kaderi olm ya kendin çizersin yolunu dönüp arkana baktığında geçtiğin yollar şuan bulunduğun yere getiren o başka bir şey değil.


  • bluebey  (11.02.15 17:41:23) 
Kaderin tamamen onceden yazilmis bi senaryo degil. Senin iradenle tercihlerinle sekilleniyor. Kaderin onceden yaradan tarafindan bilinmesi senin yazilani oynayan bi piyon oldugun anlamina gelmiyor. Sadece yaradanin yol ayriminda kulun secimini zaten ezelden bilmesi manasini tasiyor.x ile yolunun kesismesi kaderdi. Onunla gonul iliskisi yasamak da senin tercihindi. Cok kafana takma dilersen alo fetva hattini ara muftulukle sohbet edebilirsin bu konuda.


  • photo85  (11.02.15 17:42:55) 
kader yok. keder var.


  • ermanen  (11.02.15 17:45:10) 
İslam inancında kader

Sünni Kelâm âlimlerince kader, ezelden ebede kadar hayır ve şer meydana gelecek bütün hadiselerin Allah katında bilinmesi ve takdir edilmesi şeklinde tanımlanır. Ehli Sünnet itikâdına göre kadere iman imanın şartlarındandır ve amentünün bir parçasıdır.[1]

İslâm ilâhiyatında kader, determinizm, insanın iradesi ve sorumluluğu gibi konular geniş tartışmaların konusu olmuştur. Tartışmaların ana ekseni "Eğer istek, irade ve fiillerimiz dahil her şey ilahi bir kader ve takdirin ürünü ise, insan yaptıklarından dolayı niçin sorumlu tutulsun?" problemi ile ilgilidir.
İslam'da kader tartışmaları

Bazı ilâhiyatçı yazarlara göre "kadere iman" İslam âkaidinde bir Emevî doktrinidir.[2] İlâhiyatçı yazar İhsan Eliaçık'a göre Kur'anda ölçü ya da kapasite anlamında bir kader ibâresi bulunmakta, ancak İslam'da kadere iman diye bir Kur'an hükmü bulunmamaktadır.[3]

Kader'in varlığına ilişkin bazı kanıtlar ileri sürülür. Buna göre gelecekten haber veren peygamber mucizeleri, kehanetler kaderin varlığını ispatlayan olgulardır. Ancak bu mucizelerin sonradan uydurulmuş hadislerle oluşturulduğu[4] kehanet kaynağı olan ifadelerin, sonradan yapılan yorum ve katkılarla gelecekten haber veren sansasyonel dörtlüklere dönüştürüldüğü bazı şüphecilerin ortaya koyduğu bulgulardandır.[5]
  • jamswety  (11.02.15 17:48:25) 
kader diyemezsin sen kendin ettin
her seçiş bir vazgeçiştir.
özgür olmadan mutlu , cesur olmadan özgür olamazsınız.
...
...
insanoğlu hep düşünmüş işte böyle
yalnız söylenme kronolojileri yazdığım sıralamanın tersi.
ne varsa antik yunanda varmış ya!
  • gis  (11.02.15 18:17:45) 
kader evrende ezelden beridir var olan matematik ve fizik kurallarının bir sonucudur. geriye kalan herşey bizim seçimlerimizle olur. söylediğin şey kader değil.


  • aat bh  (11.02.15 18:43:32) 
m.youtube.com

Kader kavramı, İslam dini için soruyorsan..
  • herşeyi soran adam  (11.02.15 20:21:23) 
yaptığın ve yapmadığın tüm seçimlerle birlikte oluşan, dallanıp budaklanan o büyük ağaç senin kaderin.

yani kaderimi değiştirdim gibi bir şey yok. bir dala doğru uzanmak varken diğer dala uzanıyorsun ama senin kaderin zaten tüm dalları içinde barındıran o ağaç.
  • calligrapher  (11.02.15 20:22:58 ~ 20:23:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.