Giriş
(7)

Alfa romeo modeli

prizmatik
Bu hangisi? Güzel birşeymiş. https://eksiup.com/p/yx410204a6hu
Bu hangisi? Güzel birşeymiş.
eksiup.com
0
prizmatik
(26.06.19)
alfa 156 değil mi bu?

www.italiaspeed.com
0
babilbaligi
(26.06.19)
alfa 156, bunlar 2003-2004 civarı sokaklarda çok daha fazla görünüyordu
0
freebird5406_2
(26.06.19)
156

147 hb bir tomofil
0
exlibris
(26.06.19)
Cok guzel bir model. Ancak temizini bulmak muhtemelen imkansiz.
0
alperz
(26.06.19)
Eski model mi ki, görünüşü şıkmış.
0
🌸prizmatik
(26.06.19)
Bu da önden, çok temiz duruyor.
Allah sahibine bağışlasın :)
Plakayi da gizlemedik kizmaz inşallah.
eksiup.com
0
🌸prizmatik
(26.06.19)
2005 buyuk ihtimalle.
0
alperz
(26.06.19)
(2)

Bu 1 dk lık videodaki sahne hangi filmden

hepkosturmaca
Bu 1 dk lık videodaki sahne hangi filmdenBilip cevabını yazacak kişilere şimdiden teşekkürlerhttps://youtu.be/YqLaHb_Qpmw
Bu 1 dk lık videodaki sahne hangi filmden

Bilip cevabını yazacak kişilere şimdiden teşekkürler

youtu.be
0
hepkosturmaca
(24.06.19)
sin city
0
freebird5406_2
(24.06.19)
Teşekkürler
0
🌸hepkosturmaca
(24.06.19)
(18)

Imamoğlu bu insanları işten atmalı mı?

sonhakan
Sizce Imamoğlu mazbatası alınır alınmaz seni istemiyoruz anlamına gelecek açıklamalar yapan bir grup ibb çalışanını işten atmalı mı? Yoksa liyakatı var diye işine devam etmeliler mi?
Sizce Imamoğlu mazbatası alınır alınmaz seni istemiyoruz anlamına gelecek açıklamalar yapan bir grup ibb çalışanını işten atmalı mı? Yoksa liyakatı var diye işine devam etmeliler mi?
0
sonhakan
(23.06.19)
insanın eli titrer be atılsın demeye
onları bu duruma iten elebaşlarını tespit etmeli
0
sameidiot
(24.06.19)
liyakat ile geldiyse kalsın, atama ile geldiyse yallah köyüne.
0
valkin rockefeller
(24.06.19)
Evet atmalı. Partizanlığın memuriyette yeri yoktur. Görevini kötüye kullanma, siyasi olarak kendi yandaşlarını kayırma ihtimali her zaman vardır.
0
amortisman
(24.06.19)
Atılsın.
0
datnet
(24.06.19)
istemeyebilirler fikirlerini açıklayabilirler sevmeyebilirler bunda hiç sorun yok, görevlerini yerine getirmeliler iş akışını sağlamalılar, görevlerini yapmayıp, belediyeyi sabote etmeye çalışırlarsa gerekli uyarılar verilir, iş birliği yapmanın öneminden bahsedilir, devam ederlerse tutanak tutulur gerekçesiyle birlikte çıkarılır
0
freebird5406_2
(24.06.19)
Amortisman +1
0
somethinginthewayshemoves
(24.06.19)
işini layıkıyla yapan birini ideolojik olarak karşıt görüşte olduğu için işten çıkarmak imamoğlu'nun profiline pek uymuyor.
adam bin kere önyargıları yıkın, çaremiz sevgi, ben herkesi seviyorum, herkesi kucaklayacağım, birleştireceğim diye geldi. dolayısıyla beklenen durum hem manevi olarak hem de siyaseten bu değil.

şayet bu gerçekleşirse en azından kendi açımdan geleceğe dair umudum da azalır.

seni istemiyoruz diyen ibb çalışanı özelinde değil, hatta imamoğlu'nu destekleyen fakat işini yapmayan/beceremeyen yetersiz çalışanları ayıklaması hayalimdir.
gerçek işgücü, katma değer bu şekilde sağlanmalıdır.
0
ilkot
(24.06.19)
ben yanlış mı biliyorum? ibb çalışanlarının çok çok az bir kısmı memur statüsünde. bunlarda iski ve saraçhanede(genel merkez) çalışan kesimde varlar. yani bu kurumdakilerin bile hepsi memur değil!

toplam çalışan sayısında yüzdelik olarak kaça denk geliyor tam bilemiyorum ama epey az olmalılar.
asıl çalışan sayısının fazla olduğu yerler iştirak şirketleri ve beyaz masa. bunlarda da en babası kadrolu olan personel yani onlar bile memur değil. kalanı da taşeron ve alt işveren falan filan.

tazminatını verdikten sonra baybay demeye engel bir durum yok kadrolu olsa bile. kadrolu olmasının artısı kıdem tazmimatı ödemeden çıkaramama ve çeşitli ek sosyal yardımların, ek-çift maaş/ikramiyelerin kazanılması. yani kadrolu olması memuriyet gibi işten çıkarılamaz anlamına gelmiyor. sanıyorum toplam çalışanların maksimum %10-15i memurdur.

bir kaç yanıtta memur denilmiş o nedenle açıklama yapmaya gerel duydum. ibb şirketlerine dış hizmet veren bir şirkette çalışmıştım biraz biliyorum içerisini.

soruya cevap olarak; bu yıl gerçekleşen bolu ve bir kaç ilde olduğu gibi kitlesel bir işten çıkarma kesinlikle kim olursa olsun ona eksi olarak geri döner.
bana kalırsa belediye personellerini işten çıkarmak yerine mevcut daire başkanlarını ve gerek duyulursa genel müdürlerini değiştirmek büyük ölçüde personel sorunlarını çözmede etkili olabilir.
veya norm-kadro çalışmaları yapılarak kapasite kullanımı ve analizi ile rasyonel plan oluşturulabilir. bunlar çok zor şeyler değil. direkt insanları işten çıkarmak ne olursa olsun acımasızca olur gibi geliyor ki ekrem imamoğlu fırsatı yakalamışken böyle basit bir hata asla yapmayacaktır.
0
ezkaza
(24.06.19)
Bence önceki iktidar artığı herkesi armalı.
0
catch the arrow
(24.06.19)
kesinlikle atılmalı.

amiri ile çalışmak istemeyen defolur gider. bu kadar net.

ama işten atmak yerine başka kuruma transfer falan gibi şeyler olabilir.
0
babilbaligi
(24.06.19)
ibb'de liyakat ile yerinde duranlarin orani %20'yi gecmez. Mudur seviyesinde ise oran %0. Mesele o aciklama yapanlar degil. Tum mudurler gorevden alinmalidir. O mudurleri tanidigim icin soyluyorum. Belli bir seviyenin uzerinde ahlakli, nitelikli insan bulamazsiniz orada. Yandas taseronlara verilen isler, komisyonlar da cabasi...
0
ebabil curnatasi
(24.06.19)
ben olsam atardım fakat imamoğlu'nun böyle bişey yapacağını sanmıyorum. gözüktüğü gibi birisi değilse atmaması lazım. hem de milletin eline koz vermemesi lazım.

öte yandan bu kadar kuyruğunu kaldıran tipler eminim her pisliği yapacaktır.
0
Fodera
(24.06.19)
Sosyal medyada gordugum bir iki tip vardi belediyede calisan, dunden beri gecmis postlarini siliyorlar. Acinacak hale getirdiler kendilerini fakat imamoglu'nun isten cikarma yapacagini sanmiyorum. (Atm'ci ekibi, sahada olmayani sutlayacak ama gorunen)
0
brkylmz
(24.06.19)
işleri çoktaaan hazırdır onların. endişe etmeyin...
0
merhum
(24.06.19)
o açıklamayı yapan kazanasmaz başta olmak üzere bir gram onuru varsa kendileri istifa eder.
0
merhum
(24.06.19)
Bence atmamalı, en kıyak yerde rahat görev yapanı ,çöp'e sürmeli. Nerede pis iş var ise oralara atamalı. Hayvan gibi çalıştırılmalılar, hatta 9-5 hafta sonu mesai yapanları da vardiyalıya çekersin, olur biter.
0
paramolacak
(24.06.19)
Binali Yıldırım olsa idi tamamını çıkartırdı kesin. Ama İmamoğlu yapmaz sanmıyorum, 31 marttan sonra da kimseyi işinden etmeyeceğiz diyordu
0
gazozailacatmauzmani
(24.06.19)
bu arkadaşlar devletin hangi kurumlarına gelirse gelsin zamanında herkesi işten soğutup çıkarttılar ve tasviye ettiler. devlet işi yapan kimselerin siyasi yönlerini kendi kimlikleri gibi kullanması etik değil. eğer siyasi kimliğini ön plana çıkarıyorsa atmalı. birilerinin torpiliyle oralara gelmiş milletin hakkını yemiş insanlar atılırsa gram üzülmem.
0
mikahakkinen
(24.06.19)
(7)

Moby’nin bir saekisini ariyorum

füt
Baska birsyden cagrisim yapti ama mobynin butun albumleirni taramama ragmen bulamadim. Cok eski bir samplela yapmisti bu sarkiyi. Kadin vokal. Mercedes benz miydi acaba diyip janis jopkin olarak baktim ama yine bulamadim. Bilen var mi
Baska birsyden cagrisim yapti ama mobynin butun albumleirni taramama ragmen bulamadim.

Cok eski bir samplela yapmisti bu sarkiyi. Kadin vokal. Mercedes benz miydi acaba diyip janis jopkin olarak baktim ama yine bulamadim.

Bilen var mi
0
füt
(22.06.19)
in this world?
0
theseachange
(22.06.19)
Degil :/ daha geri plandaki sarkilardan..
0
🌸füt
(22.06.19)
youtu.be
youtu.be

şuradan da albüm albüm bakabilirsin
www.whosampled.com
0
freebird5406_2
(22.06.19)
'in my heart' olabilir mi?
0
axolotl
(22.06.19)
Natural Blues: www.youtube.com
Honey: www.youtube.com
0
pike
(22.06.19)
Buldum, cevaplar icin tesekkurler su sarkiydi:

one of these mornings

youtu.be
0
🌸füt
(23.06.19)
sample'da bu şarkıdanmış;

www.youtube.com
0
🌸füt
(24.06.19)
(7)

iskan-imar barışı

sir gawain
bu akşam apartman toplantısı yapıldı. kimisi imar barışından yararlanmak istedi, kimisi istemedi. istemeyenler devletin para söğüşlemek için icat ettiği bir şey olduğunu, iskan alınmadığı taktirde hiçbir zarar gelmeyeceğini söyledi. isteyenler oturma ruhsatımızın olmadığını, ileride bu daireleri sat
bu akşam apartman toplantısı yapıldı. kimisi imar barışından yararlanmak istedi, kimisi istemedi. istemeyenler devletin para söğüşlemek için icat ettiği bir şey olduğunu, iskan alınmadığı taktirde hiçbir zarar gelmeyeceğini söyledi. isteyenler oturma ruhsatımızın olmadığını, ileride bu daireleri satarken sorun çıkacağını söyledi. valla iki tarafa da hak verdim, çoğunluğa uyarım dedim işin içinden çıktım. salı bir daha toplanılıp kesin karar verilecek. önümüzdeki hafta cuma günü ödemenin son günüymüş.

sizde hiç gündeme geldi mi? gerekli mi gereksiz mi? az buz bir para değil çünkü. başvuruda tonla ödüyorsun, sonra tapunu yenilerken bir daha ödüyorsun. daire başına toplamda 10 bine yakın bir para çıkıyor durduk yere.
0
sir gawain
(21.06.19)
Böyle lakayt bir devlet hükümet oldukça daha çok af çıkar
0
technicalte
(21.06.19)
imar barisi basvurulari eger uzatilmadiysa 15 haziran'da bitti.
Ben basvururdum. Cunku iskan almak daha pahali ve yarin birgun elektrik , su , dogalgaz baglanirken sorun cikabilir.
0
1917
(21.06.19)
@1917,

pardon onu yanlış ifade etmişim. biz zaten ne olur ne olmaz diye başvuru yapmışız, haftaya cuma ödemenin son günüymüş. ödeme yapılmazsa başvurumuz yanıyomuş.
0
🌸sir gawain
(21.06.19)
youtu.be

sir gawain bu programı izle aradığın cevaplar, bu sürecin nasıl plansız üzerine çalışılmadan ortaya çıktığı anlaşılıyor, konunun yabancısı olmadığın için sıkmaz
0
freebird5406_2
(21.06.19)
bizim apartman yaptırdı. kışın karar almıştık, bu ay da ödemeyi yaptık.

güzel paralar verdik, metrekareye göre 5-15 bin arası düştü daire başı. bina nispeten yeni olmasına rağmen alakasız bir şekilde yıkım kararı çıkmış yıllar önce. yıkılma ihtimali tabii ki yok ama sırf bu karar yüzünden daire satılacağı zaman alıcı kredi çekemiyor gibi kağıt üzerinde bir ton saçmalık vardı. bu arada birçok bina böyle istanbulda...
yine tapudaki çizimler bire bir doğru değildi bir mimarla anlaştık bugünkü halini çizdi artık o hali geçerli olacak falan...

yani yapılması gerekiyordu bizim bina için.

şöyle de bir durum var, her dairenin katılmayı onaylaması - ödemeyi yapması gerekiyor. siz çok son dakikaya bırakmışsınız, bu saatten sonra uzlaşmanız ve paranın toplanması zaten zor olabilir.
0
asisamus
(21.06.19)
mutlaka yaptırın çünkü planlar arasında suyunu sıktıktan sonra geriye kalan 3-5 binayı yıkmak var. bakanın direkt ağzından dinledim. şu an yapamıyorlar çünkü para lazım ve istatistikler de ellerinde. %98-99 gibi bir yüzdeye ulaşır ve ufukta da seçim olmayan bir anda patlatırlar.
0
ozdek
(21.06.19)
aslında her dairenin ödemeye katılması gerekmiyor, 10 daireden 4ü katılmadı diyelim, geri kalan 6 daire isterse bu 4 dairenin parasını ödeyerek de işlemleri başlatabilir, devlet aldığı para tam mı değil mi ona bakıyor, aranızdaki para konusuna karışmam diyor

diğer dairelerin de parasını ödeyip işlemler başladı diyelim tekrar mastaf çıkma ihtimali var, başta parayı ödemeyen daireler yine ödemez, ya mecbur yine ödeyeceksiniz ya da süreç yarım kalacak ilk ödediğiniz de boşa gidecek, programda anlatılıyor
0
freebird5406_2
(21.06.19)
(3)

cocuklarla yaz için aktivite & kendin yap elbecerisi

seyyar satıcı
çocuklar ne aktivite yapıyorsunuz ya da yaz için ne planlıyorsunuz ya da couklar için kendin yap (do it yourself) aktivitesi olarak ne tavsiye edersiniz. biri 10 yaşında diğeri 8 yaşında erkek teşekkürker
çocuklar ne aktivite yapıyorsunuz ya da yaz için ne planlıyorsunuz

ya da couklar için kendin yap (do it yourself) aktivitesi olarak ne tavsiye edersiniz.
biri 10 yaşında diğeri 8 yaşında erkek


teşekkürker
0
seyyar satıcı
(20.06.19)
1. resim boyama maket puzzle // motor nöron aktiviteleri yaşına göre bi şeyler seçersiniz
2. kitap okuma/anlatma saati - bu yaşlarda yavaştan dünya klasikleri giriyordu sanki
hatta çizgiroman olabilir
3. birlikte yemek yapma
4. spor-yüzme/basket/badminton:)
5. bir dili özendirecek film/dizi vs izleme, tüm günü o dilde konuşma (ingilizce tabii)
6. robotik kodlama atölyeleri
7. müze gezme, bulunduğunuz şehre göre akvaryum-hayvanat bahçesi vs gezme (müzelerin yaş gruplarına göre workshopları oluyor)
8. yemek atölyeleri
9. dadlab hesabındaki fizik-kimya-biyoloji deneyleri yapma
10. birlikte meyve-sebze yetiştirme
0
sameidiot
(20.06.19)
geçen meb bi liste derlemişti fena değildi

twitter.com
0
freebird5406_2
(20.06.19)
paten, kaykay, bisiklet vs. ile maltepe sahilde takilmaca
bitmediyse cezeri muzesi uniq maslak
kemerburgaz ormanda macera parki forest kemerburgaz, ip parkuru aksiyon
yuzme kursu
acro academy tarzi bir yerde free run gunu (minderlere hoplemec, ziplemec)
0
jimicik
(20.06.19)
(1)

On fire sarkisi

McHammer
Spotify de denk gelmisti ama tel giggi ve kaybettim watch on fire veya hold on fire ismi ama tekrar bulamadim. Sarkinin ortasinda robotik ses tonlu kadin sesi de var dinleyen orayi unutmamistir
Spotify de denk gelmisti ama tel giggi ve kaybettim watch on fire veya hold on fire ismi ama tekrar bulamadim. Sarkinin ortasinda robotik ses tonlu kadin sesi de var dinleyen orayi unutmamistir
0
McHammer
(19.06.19)
blue foundation - eyes on fire olabilir mi, bide remix versiyonu var
0
freebird5406_2
(19.06.19)
(1)

xiaomi air dots alınır mı?

a darkness coming
merhaba, şu ara kampanyada sanırım. alınır mı ne dersiniz?pro modeli ile normali arasında ne kadar fark var?
merhaba, şu ara kampanyada sanırım. alınır mı ne dersiniz?

pro modeli ile normali arasında ne kadar fark var?
0
a darkness coming
(18.06.19)
anker liberty air'a da bak, tasarımı bence daha güzel, şarjı da 20 saat gidiyormuş
www.hepsiburada.com

incelemesi youtu.be

airdots u da yorumlamış youtu.be
0
freebird5406_2
(18.06.19)
(13)

çernobil'e nasıl tur yapılabiliyor?

duyuru
yani tehlikeli değil mi. oraya gidince bişey yemelerine, içmelerine izin verilmiyormuş. etrafta hala normalin çok üzerinde radyasyon var deniyor vs. gibi şeyler. bu durumda nasıl izin verilebiliyor ya da gidenler etkilenmiyor mu yani bundan? gayet korunmasız filan dolaşıyolar. gidip de sonrasında ha
yani tehlikeli değil mi. oraya gidince bişey yemelerine, içmelerine izin verilmiyormuş. etrafta hala normalin çok üzerinde radyasyon var deniyor vs. gibi şeyler. bu durumda nasıl izin verilebiliyor ya da gidenler etkilenmiyor mu yani bundan? gayet korunmasız filan dolaşıyolar. gidip de sonrasında hastalananan filan hiç mi yok?
0
duyuru
(17.06.19)
turda alınan radyasyon düzeyi öldürücü, hastalandırıcı düzeyde değil.
0
kamile necaset
(17.06.19)
Turistler hastalansa tur rehberlerinin mefta olması gerekirdi.
0
fezagezgini
(17.06.19)
tamam da yani o zaman niye hala dehşetle anlatılıyor, hayalet şehir olarak duruyor orda bomboş. yok bilmemkaç sene geçmesi gerekiyormuş eskiye dönebilmesi için filan.
0
🌸duyuru
(17.06.19)
Kaçak girmek daha zevkli. TUrlar çok pahalı.

www.youtube.com

örümcekleri de garipleşmiş mesela. Ölmemeleri ayrı.
0
CursedChico
(17.06.19)
Araştırmadım ama;
Koruyucu kıyafet giyiliyordur.
Gezilen yürünen yerlere asfalt atılmıştır radyoaktif madde teması yoktur.
Sınırlı yerlerde yürütüyorlardır. Hadi geldik çernobile yayılın gezin demiyolardır.
0
Trene çelme atan adam
(17.06.19)
Kiev'de turla konuşmuştum ben. 100 dolar fiyatı vardı ama dolar o zamanlar 2.90 falan :D Koruyucu kıyafet falan yok onu söyleyeyim, sadece radyasyon ölçen cihazı veriyorlarmış. Belli başlı yerlere yaklaştırmıyorlar, mesela rıhtım dedikleri yer çok yüksek radyasyonlı olduğu için yaklaştırmıyoruz, diğer yerleri ise otobüsle hızlı geçtiğimiz için bir zararı olmuyor demişlerdi. Ben o zamanlar ''aman 100 doları oraya vereceğime gece alemlere aqarım'' kafasında olduğum için gitmemiştim. İmkanı olan gitsin bence, tur şirketleri dizi olsun olmasın zaten para basıyordu, bir sorun olsa kimse gitmez.
0
eazy
(17.06.19)
o kadar yakında o kadar yüksek seviyede radyasyon varsa illa etkiler gibi geliyor bana az az da olsa ne bileyim. ben gitmem.
0
🌸duyuru
(17.06.19)
bu çok yeni, diziden sonra ortaya çıkan birşey değil, pripyat merakım 2007 den beri var, tur sitesi de vardı, paketler fiyatlar

eskiden konaklamalı turlar da vardı geçeyi pripyatta hayalet şehirde geçiriyorlardı, sonra bunlar iptal edildi

anlaması zor olabilir fakat oraya gidip heyecandan saçmalayanlar, güvenliği önemsemeyenler oluyormuş

geiger ile dolaşılıyor, girilemeyecek, hala yüksek oranlı yerler belli, lunapark, araç mezarlığı - chernobyl vehicle graveyard diye aratırsan bu araçlar hala tehlikeli oranlı - başka girilemez alanlar da var

google araması ile çok doyurucu bilgilere ulaşabiliyorsun artık fotoğraf video, ziyaretçilerin ve tur rehberlerinin deneyimleri verdikleri bilgiler onlarca blog her şey var

biz gidemedik arkady ve boris strugatsky'nin roadside picnic/uzayda piknik kitabını okuduk, bilgisayarımıza s.t.a.l.k.e.r shadow of chernobyl oyununu kurduk bölgede dolaştık :)
0
freebird5406_2
(17.06.19)
aldığın radyasyon 3-4 saatlik uçuşa eş değer sanırım. o yüzden bir şey olmuyor. tabi dedikleri yasak bölgelere girmeye çalışırsan olayın rengi değişir
0
argent dawn
(17.06.19)
youtu.be

Her yerine gidemiyorsunuz. Elinize alet veriyorlar, 3.5 mu ne o değeri geçince orayı terketmeniz isteniyor. Nükleer tesise yaklaşmak yasak vs.
0
filipis
(18.06.19)
(bkz: akut radyasyon sendromu)'na sebep olacak kadar yüksek radyoaktivite gösteren yerlere girilmiyor ve bu sayede kusma, yorgunluk ve kanama ile başlayıp ölümle sonuçlanan ciddi olgular gözükmüyor ancak radyason dediğimiz şeyin insanlar için bir "güvenli doz"u olmadığı için orada alınan radyasyon dna hasarı ve dolayısıyla kanser ve kalp-damar hastalıkları gibi birçok hastalığa yakalanma riskini artırıyor.
0
sys coyg
(18.06.19)
Bildigim kadariyla 2 saatin altinda tehlike normal sinirlarda ya da yok diyorlar. Ben yine de gitmem, ne gerek ayrica neyi gorecegiz yani enerji her yerde var zaten, terkedilen evleri vs gorsek ne olur gormesek ne olur.
0
songforsomeone
(18.06.19)
yani sys coyg'un dediği gibi aslında. az ya da çok orada bulundukça etki eden bişey ve etkisi bir anda olmadığı için sonradan oluşabilecek durumlar da fark edilemiyordur vs. gerek yok yani, neyse.
0
🌸duyuru
(18.06.19)
(5)

Sol gitara geçmek

bu hikaye bitti mi
Merhaba. Yıllardır sağ gitar çalıyordum. Sol elimin serçe parmağının ucu koptuğu için çalmak çok zor hale geldi bu saatten sonra sol gitara geçsem başarabilir miyim?
Merhaba. Yıllardır sağ gitar çalıyordum. Sol elimin serçe parmağının ucu koptuğu için çalmak çok zor hale geldi bu saatten sonra sol gitara geçsem başarabilir miyim?
0
bu hikaye bitti mi
(17.06.19)
serçe parmağı kullanmadan kendine ait bir teknik geliştirebilirsin django reinhardt gibi

rock müzikte serçe parmağı bilerek kullanmayan birçok gitarist var

belki serçe parmağına bir bottle neck takarak slide gitar tekniğe de başlayabilirsin, çaldığın şarkılara katabilirsin, elektrik akustik rock blues folk pop her türlü olur

bu hikaye bitmedi rakenrol şimdi başlıyor :)
0
freebird5406_2
(17.06.19)
freebird +1

Yöntemi değiştirmek el değiştirmekten daha rahat olur.
0
new day new life
(17.06.19)
alperz
(17.06.19)
Geçmiş olsun. Parmak ucuna protez gibi bir şey belki...bir süre sonra alışılır gibi geliyor muhtemelen. Gitar çalmıyorum ama mantık yürüttüm.
0
d max
(18.06.19)
Geçmiş olsun. Eric Clapton serçe parmak kullanmaz çalarken. Siz de kullanmayabilirsiniz :)
0
joker hakki
(21.06.19)
(2)

Mad men fragman müziği

ishak77
Yıllar önce cnbc de mad men reklamında bi şarkı çalıyordu Sesi baya güçlü bi kadın söylüyordu Kadının kendisi reklamda yoktu ama sarışın balık etli bir şarkıcıydıBulun be
Yıllar önce cnbc de mad men reklamında bi şarkı çalıyordu
Sesi baya güçlü bi kadın söylüyordu
Kadının kendisi reklamda yoktu ama sarışın balık etli bir şarkıcıydı
Bulun be
0
ishak77
(17.06.19)
ben hatırlıyorum bulacam

edit:youtu.be

reklamlarında 0.33 daki yükselen kısım vardı

bu da doğrulaması
eksisozluk.com
0
freebird5406_2
(17.06.19)
Çok tşkkkkkk
0
🌸ishak77
(17.06.19)
(6)

dayanıklı, ucuz kulak içi kulaklık tavsiyesi??

steven anfield
dayanıklı, özellikle kablosu dayanıklı kulaklık bakıyorum. bütçe olarak maksimum 150 lira ayırdım. ses kalitesi vasat olsa da problem değil, dediğim gibi önceliğim dayanıklılık.
dayanıklı, özellikle kablosu dayanıklı kulaklık bakıyorum. bütçe olarak maksimum 150 lira ayırdım. ses kalitesi vasat olsa da problem değil, dediğim gibi önceliğim dayanıklılık.
0
steven anfield
(17.06.19)
sennheiser kabloları sağlam oluyor
0
veritaslibertas
(17.06.19)
seneler once akg y20 almistim, hala da calisiyor ve kullaniyorum. ses kalitesi oldukca tatmin edici, dogal ve dengeli bir ses veriyor. piyasada hala var midir, hala ~80 lira midir bilmiyorum fakat alternatif olarak akg'ye guvenilebilir diye dusunuyorum bu deneyimimden yola cikarak.
0
yasli ateist
(17.06.19)
ben pahalısını da ucuzunu da hep aynı yerden bozuyorum, jack ve kablonun birleştiği yer zamanla kırılarak temassızlık yapıyor

artık pahalı kulaklık almam, 8-10 ay önce 50 liraya jbl c100 si aldım hala dayanıyor bozulunca tekrar bundan alırım
0
freebird5406_2
(17.06.19)
freebird, ben de hep oradan bozuyorum. tıpkı senin düşündüğün gibi düşünerek AliExpress'ten baseus'un ucuz bir modelini aldım ve bozulacaksa bu bozulsun dedim fakat o da çok hızlı yıprandı :) şimdi de almışken kaliteli alayım kullanayım diyorum. bu arada c100 ben de kullandım 5-6 ay sonra tek taraf ses vermemeye başladı. yoksa çok memnundum.
0
🌸steven anfield
(17.06.19)
aliexpreste kablosu değişebilen kulaklıklar var. onlara bakabilirsin.
0
teritori
(17.06.19)
Bozuluyor diye ucuz almak, yapılması gerekenin tam tersi. Kablosu değişebilen daha kaliteli bir şey alırsan kulaklık bozulmadığı sürece (ki hiç görmedim, cidden hep kablo kırılıyor) ömür boyu bile kullanırsın.

Ben çinden 25 dolarlık bi kulaklık getirtmiştim çok memnunum, şimdi vergi muhabbeti geldi yüzde 20 fazlasını düşün ama bence bir bak.

www.eksiduyuru.com

Şu başlıkta son girdi benim, örnek linkler modeller atmıştım bir göz at bence. Kablosu değişebilen kulaklıklar hep.
0
nhk ni youkosu
(17.06.19)
(8)

Bu renk elbiseyi hangi renklerle kombinlemeli?

loverdose
Özel bir gün için bir halt yiyerek yeşilin bu tonunda bir elbise aldım. Nude ve beyaz dışında cesur bir renkle kombinlemek istiyorum ama tıkandım. Hangi renk güzel gider buna duyurunun stylingcileri?
Özel bir gün için bir halt yiyerek yeşilin bu tonunda bir elbise aldım. Nude ve beyaz dışında cesur bir renkle kombinlemek istiyorum ama tıkandım. Hangi renk güzel gider buna duyurunun stylingcileri?
0
loverdose
(16.06.19)
sarı ya da kırmızı olmasın da

toprak renkleri olabilir
0
sameidiot
(16.06.19)
turuncu, mor
0
freebird5406_2
(16.06.19)
Metalik tonlar uygun olur.
0
somethinginthewayshemoves
(16.06.19)
morlar, mavinin bazı tonları, metalikler olur.

bazı pembe tonları da olur.
morumsu bir pembe ya da fuşya iyi kullanılırsa güzel olur.
0
blatta hiberna
(16.06.19)
Pudra rengi, toz pembe gibi açık pembe renkleri düşünebilirsin.
0
lolita
(17.06.19)
Kıyafeti üzerinde görmesekte bir şekilde gösterseydin yani
0
JackDanielSparroww
(17.06.19)
Gümüş rengi kullanabilirsiniz. Altın da olur. Tek bantlı bi sandalet mesela.
0
bir nick var benden iceri
(17.06.19)
tabii ki krem rengi. ilk aklıma gelen
0
laptu
(17.06.19)
(1)

Bir klip arıyorum

dedi ayca
Merhaba, aklıma deli gibi takıldı. Bundan 7 8 sene önce bir şarkıya montajla klip yapılmıştı/ya da adamların kendi klibi oydu, kız isteme merasimi ve nişan barındırıyordu. Şarkı yabancı da olabilir türkçe de, sözlerini hatırlamıyorum. Trance ya da o tarz (?) bir şarkıydı ama sanırım. Halı izlemece,
Merhaba, aklıma deli gibi takıldı. Bundan 7 8 sene önce bir şarkıya montajla klip yapılmıştı/ya da adamların kendi klibi oydu, kız isteme merasimi ve nişan barındırıyordu. Şarkı yabancı da olabilir türkçe de, sözlerini hatırlamıyorum. Trance ya da o tarz (?) bir şarkıydı ama sanırım. Halı izlemece, evdeki o saçma gerginlik vs. çok iyi yansıtıyordu. 4 5 ay önce yine denk geldim ama şu an kesinlikle bulamıyorum. Bir el atın pls.
0
dedi ayca
(16.06.19)
freebird5406_2
(16.06.19)
(22)

hugo'ya küfreden çocuğu buldum

tolga.abi
gece 12'de ekşi'deki başlığa tüm bilgileri, facebook linkleri ile beraber yazmayı düşünüyorum ancak bazı çekincelerim var.1- aile kendi halinde takılıyor görünüyor, şimdi yüzlerce kişinin mesajlarla filan rahatsız etmesini pek istemiyorum açıkçası.2- adrese kadar var elimde ancak o kadar çok bilgiyi
gece 12'de ekşi'deki başlığa tüm bilgileri, facebook linkleri ile beraber yazmayı düşünüyorum ancak bazı çekincelerim var.

1- aile kendi halinde takılıyor görünüyor, şimdi yüzlerce kişinin mesajlarla filan rahatsız etmesini pek istemiyorum açıkçası.

2- adrese kadar var elimde ancak o kadar çok bilgiyi paylaşmak istemiyorum tabii ki. ne kadar bilgi paylaşmam gerektiği konusunda fikir verirseniz sevinirim. sadece isim mi yazsam, facebook profillerini de yazsam mı?
gerçi isim yazınca facebook profillerini de herkes bulacak nasılsa o yüzden onu sakınmanın ne anlamı var.

3- facebook linklerini ekşide yazmanın hukuki olarak bi sakıncası var mı bilgisi olanlar yazarsa sevinirim. birilerini hedef göstermek gibi oluyor sanırım ama burda öyle bir amaç yok birçok kişinin merak ettiği bir şeyi açıklığa kavuşturmak amaç sonuçta.

burda yapılan yorumlara göre yazıp yazmayacağıma karar vereceğim. tikler geç gelebilir. teşekkürler.
0
tolga.abi
(15.06.19)
video varsa paylaş yoksa kurcalama
0
garavel
(15.06.19)
Mesela duyuru'da paylaşsanız ben direkt silerim, kişilik haklarının ihlaline giriyor çünkü. Bence sözlükte paylaşıp insanları rahatsız etmenin bir anlamı yok.
0
fraise
(15.06.19)
ya ne gerek var, insanlar öğrenince hayatlarında ne değişecek, iki günlük goygoy için insanları rahatsız edeceksiniz

bu olayın böyle kalması hem daha güzel 3-4 senede bir tartışma hortluyor efsane kendini sürdürüyor
0
freebird5406_2
(15.06.19)
caps it or it didn't happen
video varsa paylaş yoksa yalan söylediğini hepimiz biliyoruz.

isim vs yayınlarsan video da o da özel hayatın ifşası anlamına gelir bu durumda. isimleri karala/biple video da.
0
basond
(15.06.19)
Öyle bi olay olmadı ki.
0
ssiradanbirigibi
(15.06.19)
Hay Tolga abinin de Hugo'nun da... Nolacak ifşa edince? Adam bunca yıldır kendisi çıkıp söylememiş, belki utanıyor, belki unutulsun gitsin istiyor? Nasıl kanıtlayacaksın hem? Ben de bulurum iki dakikada bi' tomar adam nedir yani? Milletin ne güzel dertleri var ulan.
0
Beherit
(15.06.19)
@mor bembombom
suçlu bulmakla ne alakası var? tabii ki kimsenin kimseyi suçlu bulduğu yok. ortada şehir efsanesine dönmüş ve sürekli tartışılan bir şey var. olayın aktörlerinden kimi inkar ediyor kimi oldu diyor vesaire. kimse çocuğun kötü bir şey yaptığını düşünmüyor ya da ortaya çıkarsa çocuğa saldırmayacaklar ki. sonunda açıklığa çıktı diye rahatlayacaklar sadece olay bu.

"Sanki anlık küfreden çocuk terör örgütü mensubu da normal aile rolü yapıyor gibi."

bu kadar niye uçtunuz anlamadım? çocuk küfür etti diye hakkında kötü düşünen kimse yok ki zaten. mevzu olayın olup olmadığı. bu kadar insanın hafızalarını sorgulaması gibi şeyler.
0
🌸tolga.abi
(15.06.19)
Video yoksa bir anlami yok. Kimse sallamaz zaten
0
brkylmz
(15.06.19)
@tolga

insanların derdi olayın ortaya çıkıp rahatlamak değil, tam tersine belirli bir yaş grubu sadece nostalji hissiyle tartışıyor kafasını boşaltıyor eğlenceye dahil oluyor sonra sayfayı kapatıp hayatına dönüyor, düşündüğün kadar önemsenmiyor

yani bırakalım da bazı şeyler aydınlanmasın gizemli kalsın, eğlencesi buradan geliyor

bu olay biraz la sagrada familia inşaatının halen tamamlanmaması olayına benziyor, ortada bir efsane var merak uyandırıyor ve turist çekmeye devam ediyor

bizimki de kendi çapında bir şehir efsanesi, bu haliyle güzel
0
freebird5406_2
(15.06.19)
@mor bembombom
teşekkürler şimdi derdinizi daha iyi anlatabildiniz. ilk cevabınız fazla abartı olmuştu. ben kimsenin çocuk hakkında kötü bir düşünceye sahip olduğunu düşünmüyorum açıkçası. ama dediğiniz gibi popüler bir mesele olduğu için rahatsızlık verenler olabilir, zaten esas çekincemin bu olduğunu en başta söylemiştim. hala yazmamış olmamın sebebi de bu.
0
🌸tolga.abi
(15.06.19)
benim diyebileceğim bişey yok. çok güçlü bir hafızam var, hügo'yu da yaş itibari ile her gün kanal6 da izlerdim. o günü net olarak hatırlıyorum küfür olayının olduğu günü, buna karşın öyle bişey olmadı diyen de bir sürü insan oldu, işte beynin bir oyunuymuş falan dediler onlara da hak vermedim değil , eğer videoyu bulduysan izlemeyi çok isterim. hem o zamanın teknolojisi ile canlı mı yayınlaıyordu ondan bile emin değilim.
0
Fodera
(15.06.19)
Yazman bir şey ifade etmeyeceği için yazma. Aklıma takılan şey bulduğun kişinin o olduğundan nasıl bu kadar emin olabiliyorsun?
0
Depik
(15.06.19)
Video varsa paylaş, ismi gizle. Onun dışında kimseyi ifşa edip hayatını düzenini bozma.
0
Trene çelme atan adam
(15.06.19)
Kamusal yarar ağır basıyor. Bu iş artık açığa kavuşmalı.
Çocuğun bilgileri öğrenilip itiraf ettirilmeli.
Tolga abi de koca bir nesle şizorfren muamelesi yaptığı için çıkıp özür dilemelidir.
0
adwokat
(15.06.19)
Adam nicki bile tolga abi diye almis lan asdafgfg.

Abi adam cikti tv'de o olay gercekse, kanitlayabilen gelsin kanitlasin hodri meydan dedi. Otesi yok. Gercek degil iste. Koca ayak efsanesi gibi bu da.
0
stavro
(15.06.19)
video yoksa bir anlam ifade etmiyor, boşuna yorulmayın.
0
candide
(15.06.19)
oyle bir olay olmadi, sacmalamayin.
0
cay sigara
(15.06.19)
Olayın olmadığını inkar edenlerin yapımcının açıklamalarından haberi yok sanırım.
eksisozluk.com
www.alphanmanas.com


@tolga , ulaş tokuş'tan mı bahsediyorsun?
video varsa kesinlikle yayınlamalısın, ismi sansürleyebilirsen iyi olur(ulaş değilse) .
0
owaki
(15.06.19)
başlığı birisi hortlatmış ama cevap yok ilginç.

o gün yayına bağlanan çocuk hugoyu kurtaramayınca tolga abi sağlık olsun napalım hoşçakal deyince yayına bağlanan çocuk hugoya sövdü ama belli belirsiz duyuldu. 'hugonun amuğanoymm...' gibi bir şey duyuldu ve kapattı.

yani sönmez reyiz gibi öyle tane tane ağız dolusu sövmedi.
0
yurtsuz john
(05.05.26)
Başlığı hortlatan onaylanmamış üyenin cevabı, aslında cevap var ama sadece moderatörler görebiliyor
0
basond
(05.05.26)
(21)

Türk erkekleri neden böyle?

vergara
Şimdi şaşırdığım, garipsediğim bir durumu anlatmak istiyorum. Ciddi soruyorum, saçma cevaplar verecekler yazmasın lütfen.Daha önce ABD, İngiltere, Fransa gibi ülkelerde birkaç yıl yaşama imkanım oldu ve orada yaşayan erkeklerle flört ettiğimde vücudum hakkında hep güzel şeyler duyuyordum. Tavlamak i
Şimdi şaşırdığım, garipsediğim bir durumu anlatmak istiyorum. Ciddi soruyorum, saçma cevaplar verecekler yazmasın lütfen.

Daha önce ABD, İngiltere, Fransa gibi ülkelerde birkaç yıl yaşama imkanım oldu ve orada yaşayan erkeklerle flört ettiğimde vücudum hakkında hep güzel şeyler duyuyordum. Tavlamak için falan değil, samimi olduklarına eminim. Zaten tek gecelik veya kısa süreli flört değildi bunlar.

Ama ne zaman Türkiye'ye gelsem erkekler hunharca eleştiriyor. Son flört ettiğim bey "Popon çok küçük." dedi ve zaten kısa süre sonra da görüşmek istemediğini söyledi. DM kutuma "Memen küçük, silikon yaptır." yazan tanımadığım bir herif de var. Ayaküstü aramda kısa bir elektriklenme (o ne be?) olan beyler bile onu bunu sıkıştırıyor araya, konu illa bir "Oran şöyle, buran böyle." ye geliyor.

Orada adamlar her vücutta bulunabilecek normal miktardaki selüliti, vücut tüyünü hiç sorun yapmazken burada "Görürsem anında ayrılırım ağğbiii, iğrenç yağğ" tarzı muhabbetler ediyorlar erkekler.

Türk erkekleri mi fazla tahammülsüz oldu ve standartları çok yükseltti, yurt dışındakiler mi fazla rahat? Veya başka bir şey? Sebebi ne bu durumun? Benzerini yaşayan oldu mu?
0
vergara
(14.06.19)
Kesinlikle var bu olay, ben de cozemedim merakla cevaplari bekliyorum.
0
Flipsflops
(14.06.19)
Vücudu görmeden bi şey diyemem. Belki de haklılar. Belki de avrupalılar zevksiz. Belki de popon gerçekten küçüktür. Nereden bilebiliriz?

Şahsen en başta poposunun küçük, memelerinin sarkık (büyük küçük fark etmez), vücudunu aşırı kıllı olduğunu gördüğüm bi kadınla en baştan böyle şeylere girmeyeceğimden sonradan eleştirmem. Yeni mi küçüldü sanki o popo allah allah.
0
(s)AINT
(14.06.19)
ülkede kezbanlık tahammül sınırlarının dışında kaldı
0
vladimirdökümov
(14.06.19)
Uzanamadığı ciğere mundar deme durumu sanırım. Açıkcası ben tam tersi durum olacak diye okudum aslında. Damacanaya hallene insanlardık biz. Şaşırdım şimdi.
Benzerini yaşayan varsa bizde duyalım, şaşıralım.
0
neymis
(14.06.19)
yurt dışındakiler insana insan değerini veriyorlar, türkiyede kadınlarda da erkeklerde de böyle bir durum mevcut yok ince olsun ama göğüsleri alakasız büyük olsun poposu olsun ama selüliti hiç olmasın yok kol tüyü am tüyü böyle salak salak şeyler.
kendilerine gelince zannedersin kıvanç tatlıtuğ hepsi, hiç kafaya takma. yurt dışındaki erkekler böyle şeyleri daha az problem ediyor biliyorum yani tahmin ediyorum.
0
hakyememyemekyerim
(14.06.19)
Evet, dediğiniz gibi Türk erkeklerinin standartları yüksek. Kendi istediği cinsin karşılığı olmasa da, mesela sporcu, kaslı, uzun boylu vs. olmasa da istekler bitmiyor.
0
yüzyıllık yalnızlık
(14.06.19)
Elektrik direğine tecavüz edilen ülkede tepsi götlü, göbekli, omuzlarından kıl fışkıran, bakımsız erkeklerin başkasını çok eleştirmesi doğal. Aşağılık kompleksli insanlarız yeterince.
0
cemallamec
(14.06.19)
benim için nefes alsın yeter
0
paudi
(14.06.19)
paudi +1
bulmuş bunuyor haspalar.
0
neymis
(14.06.19)
Sanırım fazla porno izlemekten oluyor.

İnternette pornonun olumsuz etkilerini aratın bu dediğim şeyi göreceksiniz.
0
levpontryagin
(14.06.19)
türkiyedeki erkeklerin hadlerini bilmeme sorunu var. evde, okulda, iş yerinde, sokakta, sanal ortamda, insan ilişkilerinde.
0
freebird5406_2
(14.06.19)
Bu bir taktik haci.
0
stavro
(14.06.19)
batı avrupalı politik doğrucudur biraz. kırmamaya, dökmemeye, kimseyi offended etmemeye çabalar.

bizimkiler gerçekçidir ama hoyrattır. ek olarak da şunu söyleyeyim; fiziği eleştirerek sohbete başlamak düşürme taktiği oluyor. kimimiz yapar bunu; kızın özgüvenini kırar, oradan kendine yol açar yürür falan filan işte.
0
heidi'nin dedesi
(14.06.19)
levpontryagin çok haklı. fazla porno izlemenin sonuçları.
0
xvyz
(14.06.19)
Karşıdakini yerden yere vurmaktan zevk alan bir milletiz.
Bunu erkekler erkeklere, erkekler kadınlara, kadınlar erkeklere, kadınlar kadınlara, kısaca herkes birbirine acımasızca yapıyor.
Ben yapmıyorum diyen ya istisnadır ya yalancı.
Sen seni aşağıladığını düşündüğün erkeklere neler söylediğini tarafsız gözle bir düşün. Eminim çok daha ağırları vardır.
Milletçe bir garibiz, kadınıyla erkeğiyle.
0
Mirket
(14.06.19)
biz türk erkekleri olarak hepimiz altın penisliyiz ondan böyle davranma hakkımız var

şaka bir yana, bence popon çok küçük diyen veya memen küçük diyen erkek kendi vücuduyla ilgili aşamadığı ve kompleks haline getirdiği birtakım meseleleri bu şekilde dışavuruyor

bana biraz terbiyesizce ergen hareketler geldi, etmesin flört o zaman neyin şovu bu sanki zorla ettiriyorlar; ne oluyor popon küçük deyince ameliyat mı olmanı istiyor onun için mal mıdır nedir
0
vedatchilipeppers
(15.06.19)
Birine fizigiyle ilgili bok atmak gorgusuzluktur.kadin erkek millet milliyet farketmez. Ha sacini soyle yapsan, su tarz giyinsen onerisi olur. Ama boyu kisaysa naapsin. Memen kucuk..
Karisma, yoluna devam et. Kirmaya gerek yok.
Sonuc olarak, konusmus olmak icin konusmaktir.her millette olabilir. Baska ulkede yasamadim ama kimle karsilassam 3. cumle kilo mu aldin, kilo mu verdine geliyor...
0
tunaktunaktun
(15.06.19)
çünkü,

www.google.com
0
sevecen
(15.06.19)
Sadece Türk erkeklerinde değil genel olarak Türk insanında bir hadsizlik var ama bunca yıldır kimse bana bu dediğin şekillerde yaklaşamadı.

Muhtemelen
a) sen fazla yüz veriyorsun ya da fazla tevazu gösteriyorsun
b) kendi denginden alt seviyede insanlarla muhatap oluyorsun. Kültürel uyumsuzluk olunca erkekler kendilerini bir şekilde iyi ve/veya üstün hissetmek için yapar böyle şeyler, bu her toplumda mevcut, ortadoğulu ve amerikalılarda daha sık görülüyor.
0
paslanmaz pencere
(15.06.19)
Kızlar Türkiye de ne yazık ki beğenme konusunda arşa çıkmış o yüzden ne desek boş
0
tolgame
(15.06.19)
öncelikle güzel soru.

türk kızları kezban oldugu kadar türk erkekleri de mal.

bahsettiğin durumu ben de epeydir gözlemliyorum ama ilk defa soru olarak gördüm. sen yurtdışında yaşadığın için ülkemize özgü bu olayı farketmen kolay oldu sanırım.

bunun çeşitli sebepleri var.
1. türk kızlarına aşırı ilgi gösterildiği için şımardıklarını düşünen ve bu yüzden kötü davranılması gerektiğini düşünen bir erkek grubu var. işin ilginci bu taktik işe yarıyor :) bir türk kızına vücudunun kötü bir yanını söylüyorsun, o kız bunu gururuna yediremeyerek kendini beğendirmeye çalışmaya başlıyor. bingo! tavladın kızı
2. porno. gerçekten türk erkekleri cinselliğe aç ve bu yüzden porno konusunda uzman. türk kızlarını beğenmeme sebepleri de tüm kızların yabancı porno oyuncuları gibi olduklarını sanmaları. öyle olmadıklarını görünce hayal kırıklığına uğruyorlar. ayrıca türk erkekleri vücut tüyleri konusunda aşırı bilgisiz.
3. türk insanında var olan eziklik ve kompleks. her ilişkide ya ezen ya ezilen oluyor insanlarımız. yani erkek tarafı ezemiyorsa eziliyor, ezilemiyorsa eziliyor. aynısı kızlar için de geçerli. hatta aynısı cinsel ilişki hariç tüm ilişkilerde geçerli. bir tarafın baskın olması gerektiği düşünülüyor. bu madde aslında birinci madde ile de ilintili
4. herkes en iyisini istiyor. komşuya akrabaya hava atmak için en güzel kızla evlenmeli, en zengin erkekle evlenmek gerekir. eğer senin en yakın arkadaşının kız arkadaşından daha az güzel oldugunu düşünüyorsa ezik kalacağını düşünüyor ve eliyor :) aynı durum elbette kızlar için de geçerli. herkes en iyisini istediği için herkes yalnız oluyor daha sonra.
0
dafuq
(16.06.19)
(7)

Aynı miktar suyu ısıtıcıda mı yoksa ocakta mı ısıtmak daha maliyetli?

dinazorlar turkmus haci
mesela 1 litre suyu, su ısıtıcısında mı kaynatmalı yoksa doğal gaz ile mi?doğal gaz ve elektrik birim fiyatları vs. birçok değişken var biliyorum. Günlük kullanımda bir şey değişmez tabi de aylık/yıllık kullanımda mutlaka etki gösterecektir.Ne yapmalı?
mesela 1 litre suyu, su ısıtıcısında mı kaynatmalı yoksa doğal gaz ile mi?

doğal gaz ve elektrik birim fiyatları vs. birçok değişken var biliyorum. Günlük kullanımda bir şey değişmez tabi de aylık/yıllık kullanımda mutlaka etki gösterecektir.

Ne yapmalı?
0
dinazorlar turkmus haci
(13.06.19)
elektrik maliyetli
0
freebird5406_2
(13.06.19)
Doğal gaz daha ucuza geliyor
0
olivia
(13.06.19)
elektrik daha ucuz değil
0
güneyli çocuk
(13.06.19)
doğal gazın daha ucuz olduğu fikir birliğine varılmış. Bana da nedense daha fazla yandığı için gaz sanki daha maliyetli gibi geliyor.
0
🌸dinazorlar turkmus haci
(13.06.19)
Abi elektrikle ısıtmanın birim maliyeti daha ucuz olsa evleri elektrikle ısıtmaz mıydık yoksa ben mi yamuluyorum
0
milletin efendisi olmaya gelen adam
(13.06.19)
çay suyunu elektrik ile ısıtmak bence daha ucuz. Doğalgaz birim maliyetleri hesaplanırken en önemli değişken (ısıtma verimi) gözden kaçıyor. doğalgaz ocaklarının yaktığı gaz miktarına göre ısıtma verimi epey düşük. buna karşılık katıl veya indüksiyon ocakları çok daha verimli olduğu için daha ucuz.

ama 100 litre suyu kombi ile ısıtmak daha ucuz, kombide ısı kaçağı yok ya da çok az çünkü.
0
babilbaligi
(13.06.19)
elektrigin cogunu dogalgazla uretiyoruz.
0
alperz
(13.06.19)
(10)

Her bölgenin farklı tanrısının olması

dont eat me
Böyle bir inanışın olduğu bir din vardı. Mesela Türkiye tarafında x tanrısı var ona dua ediyorsun. Diğer tanrılar orada kullanimdisi. Başka yere de gidersen Turkiyedeki tanrı dualarına cevap vermiyor.Hangi dindi bu?
Böyle bir inanışın olduğu bir din vardı. Mesela Türkiye tarafında x tanrısı var ona dua ediyorsun. Diğer tanrılar orada kullanimdisi. Başka yere de gidersen Turkiyedeki tanrı dualarına cevap vermiyor.

Hangi dindi bu?
0
dont eat me
(12.06.19)
Komik mi sayın cahiller? Bir tarafimdan uydurmadım.
0
🌸dont eat me
(12.06.19)
böyle bir dini bilmiyorum fakat fikir olarak neil gaiman'ın amerikan tanrıları hikayesine benziyor
0
freebird5406_2
(12.06.19)
Helenistik dönemde pergamon kentinde böyle bir durum olduğunu hatırlıyorum.
0
16f628a
(12.06.19)
hinduizm?
0
mikro patlama
(13.06.19)
Henoteizm
0
İnatçılığın yeryüzündeki temsilcisi
(13.06.19)
Konuyu düzgün bir kaynaktan öğrendiğinize emin misiniz? Eksik bilgiye kurban gitmiş olmayasınız?

Hristiyanlık öncesi dinlerde evrensellik fikri yok. Tanrılar kültürlere ait belli isimler taşısalar da aslında, örneğin, Anadolu'da tapım gören Apollon adlı tanrıyla, Kıta Yunanistan'da tapım gören Apollon adlı tanrı birbirinden birçok açıdan farklı. Hatta Didim'deki büyük tapınaktaki Apollon ve Bugün İzmir'deki Menderes civarında bulunun Kolophon kentinin Apollon'u bile çok farklı.

Çok tanrılı dinlerde aslında her tapınağın kendi geliştirdiği bir dini anlayış var. İnsanlarsa bunların hepsini kabulleniyor. Hatta kendi kültürlerine ait olmayan tanrıların bile gerçekliğini kabulleniyorlar. Birçok kültürde başka kültürlerden tanrıların alındığı görülüyor.

Bahsettiğiniz şey şehirlerin belirlenmiş baş tanrı ve tanrıçalarıyla da alakalı olabilir. Hemen her şehirde belli başlı yüceltilen, şehir sembolü haline gelmiş bir tanrı vardır. O bölgede diğerlerinden daha nüfuzlu olduğuna inanılır.

Eğer bahsettiğiniz din yakın zamanda ortaya çıkmış neo-pagan dinlerden biriyse büyük ihtimalle bu anlayıştan temel almıştır. Neticede bahsettiğiniz özellik belli bir dine ait bir şey değil. Hristiyanlık öncesi ya da Hristiyanlığın globalleşmesi öncesi ortaya çıkmış yerel dinlerin hemen hepsinin doğal bir özelliği.
0
mentuhotep
(13.06.19)
Yunan mitolojisinde böyle bir muhabbbet vardı sanki. Arkadaşın dediği gibi eksik bilgi olabilir ama her tanrının sorumlu olduğu bir şehir vardı sahip oldukları niteliklerle birlikte. Yani Dionysus şarap tanırısı ve x şehrinden sorumlu gibi.
0
evandro roncatto
(13.06.19)
araplarda müslümanlık öncesi durum böyleydi.

her şehrin kendi tanrısı vardı.
0
tantunisultansuleyman
(13.06.19)
Henoteizm arkadaşlar evet. Ciddi cevaplar için teşekkürler. :)
0
🌸dont eat me
(13.06.19)
(5)

Vampire the masquerade bloodlines'ı sevenler

eazy
https://www.youtube.com/watch?v=7WwiMU2l9j8 ikinci oyununun oynanış vidyosu nasıl sizce. Çok çiğ ve ucuz gibi duruyor sanki. nedense içimde altından kalkamayıp deus ex bioshock karışımı bir şeyi önümüze atacaklarmış gibi bir his var.
www.youtube.com

ikinci oyununun oynanış vidyosu nasıl sizce. Çok çiğ ve ucuz gibi duruyor sanki. nedense içimde altından kalkamayıp deus ex bioshock karışımı bir şeyi önümüze atacaklarmış gibi bir his var.
0
eazy
(10.06.19)
önemli olan senaryo ve işleyiş bence. klanlar arası denge ve görevler fark yaratabilir. büyü ve silah combolarının cıvıklaşacak kadar çok olacağını düşünmüyorum. hatta biraz tekdüze bile kalabilir.
0
angelofdeath
(10.06.19)
ışıklandırmalar güzel fakat bunda da şehrin o dekor havasını aldım ben, açık dünya hissi yok. masquerade'in de bir çok eksikliğini gözardı ediyorduk, beklentiyi yükseltmemek gerek, umarım hikaye kısmı güzeldir
0
freebird5406_2
(10.06.19)
ben de deus ex benzeri bir oyun olacağını düşünmekteyim.
0
yüzyıllık yalnızlık
(10.06.19)
Bayağı güzel gözüküyor. Ama şu sıralar gta/skyrim tarzı open world bir oyundansa tomb raider tarzı senaryoya bağlı ilerleyen ufak harita düzenli oyunlar daha hoşuma gidiyor. Diğer oyunlara çok vakit ayıramıyorum. O tarz senaryo ağırlıklı bir oyun olursa keyifli olabilir. Steamde %50'ye falan inince alırım anca.

edit: oyunu paradox interactive çıkarıyormuş... eu4 gibi dlcye boğup anasını bellerlerse oyunun korsan oynarım.
0
benim adim kerim hepinizi severim
(10.06.19)
Seviyorum ama bu aralar oynayacak firsatim yok. Benim yerime de oynayin. Videolar guzel.
0
nax
(10.06.19)
(2)

Ekteki Fotoğraf Neyin Nesi?

redskull
Bir elemanın grindr profilinde gördüm. Ne olduğu hakkında fikri olan var mı?
Bir elemanın grindr profilinde gördüm. Ne olduğu hakkında fikri olan var mı?
0
redskull
(08.06.19)
heykeltraş ın biri eski yunan tarzı heykelleri günümüz objeleriyle etkileşime soktuğu bi sergi açmıştı, o heykellerden biri, link bulabilirsem eklerim
0
freebird5406_2
(08.06.19)
Halihazırda bulunan at binen heykeli ülke başbakanı ucube diye nitelendirmiş. Ülkenin çomarları da taşlamış, taşlarken at kırılmış sonra da bu koleksiyonerin eline geçmiş. Kırılan atı ispiral (taşlama) ile ayırıp motosiklet üzerine monte etmiş.
0
goodz
(08.06.19)
(4)

tavsiye ve önerilere ihtiyacım var

kontrol ediniz
arkadaşlar ekte görünen dövmeyi yaptıracağım, fakat bir farkla.fark ise; oğlum canlı olarak 6 aylıkken erken doğdu ve küvezde 2 gün yaşayabildi, daha sonra kızım doğdu.bu ekte gördüğünüz dövmeye nasıl bir ekleme yapmalıyım ki kızımla aramdaki bağı ölümsüzleştirirken aynı zamanda oğlumun hep bizimle
arkadaşlar ekte görünen dövmeyi yaptıracağım, fakat bir farkla.

fark ise; oğlum canlı olarak 6 aylıkken erken doğdu ve küvezde 2 gün yaşayabildi, daha sonra kızım doğdu.

bu ekte gördüğünüz dövmeye nasıl bir ekleme yapmalıyım ki kızımla aramdaki bağı ölümsüzleştirirken aynı zamanda oğlumun hep bizimle olduğunu bu dövmeyle anlatabileyim.

şimdiden tavsiye ve yardımlarınız için teşekkürler.
0
kontrol ediniz
(07.06.19)
oğlunu boynuna otutturuyormuş gibi çiz veya kucağında ya da öteki tarafına aynı boyutta çizdir?
0
dismainpula
(07.06.19)
solunda kesik çizgilerle bir erkek çocuğu eklet?
0
nilmiye
(07.06.19)
dismainpula +1

Allah bağışlasın.
0
(s)AINT
(07.06.19)
gökyüzüne desenle uyumlu bir yıldız eklenebilir
0
freebird5406_2
(07.06.19)
(4)

Çernobil dizisi gerçeğe ne kadar sadık kalmış? Ya da genel olarak diziler..

levent bilgen
Ne kadar sadık kalıyor? Öncelenen şey uluslararası propaganda mı yoksa ticari karlılık mı? Mesela ülkemizde Diriliş ve Abdülhamid gibi diziler çekiliyor. Bunlarda gerçeğe ne kadar sadık kalınıyor? Kalınmıyorsa eğer çekilmelerinin ne anlamı var? Zaten son derece erozyona uğramış, bozulmuş, yorumlanmı
Ne kadar sadık kalıyor? Öncelenen şey uluslararası propaganda mı yoksa ticari karlılık mı? Mesela ülkemizde Diriliş ve Abdülhamid gibi diziler çekiliyor. Bunlarda gerçeğe ne kadar sadık kalınıyor?

Kalınmıyorsa eğer çekilmelerinin ne anlamı var? Zaten son derece erozyona uğramış, bozulmuş, yorumlanmış, öznel tarihsel gerçekliği daha da bulandırmaktan başka ne işe yarıyor?
0
levent bilgen
(06.06.19)
youtu.be

3.44
0
freebird5406_2
(06.06.19)
Ailesi çernobilden kiev’e göç etmek zorunda kalan bir arkadaşın babası şu yorumu yapmış: şu ana kadar olayı en gerçekçi anlatan yapıt.
0
adwokat
(06.06.19)
Ben sadece 2 eleştiri duydum dil haricinde .orada olan profesörler tam anlamıyla dizideki gibi deil.daha çok ititraz çıkmış ama dizide birkaç karakter brileştirilmiş.
Diğer de ölü sayısı gözüktüğü kadar değil.itfayaciler harici okadar çok ölüm olmamış.
0
birdposing
(06.06.19)
Baya bir gerçekçi, dizinin yaratıcısı oldukça aslına sadık kalmaya gayret etmiş. Neredeyse bütün karakterler ve olaylar gerçek. Benim aklımda kalan farklılıklar

Khomyuk diye bir profesör yok, bir sürü bilim insanı o süreçte tartışmaya dahil oluyor. O süreci basitleştirmek amacıyla Khomyuk karakterini yaratıyorlar.

Legasov ve Scherbina mahkeme sürecinde yoklar, dolayısıyla öyle bir anlatım vb. süreci yaşanmıyor.
0
salihdt
(06.06.19)
(2)

Yabanci bir sarki ariyorum :(

deLymavi
Merhaba herkese iyi bayramlar. Ben yaklasik 5 yil once severek dinledigim bir sarkiyi ariyorum ama ne soyleyenin nede sarkinin adini hatirliyorum. Bi kadin soyluyordu.klipte tek basinaydi. space space sozu vardi sanirim . Kallestorm gibi bi ada yakin biseylerdi. Cok zor olacak ama belki bilen anlaya
Merhaba herkese iyi bayramlar. Ben yaklasik 5 yil once severek dinledigim bir sarkiyi ariyorum ama ne soyleyenin nede sarkinin adini hatirliyorum. Bi kadin soyluyordu.klipte tek basinaydi. space space sozu vardi sanirim . Kallestorm gibi bi ada yakin biseylerdi. Cok zor olacak ama belki bilen anlayan vardir. Yardimci olursaniz cok sevinirim. Simdiden teşekkür ederim.
0
deLymavi
(05.06.19)
freebird5406_2
(05.06.19)
Evet cok tesekkur ederim.hic umudum yoktu :)
0
🌸deLymavi
(05.06.19)
(3)

chernobyl 4. bölümde çalan rusça şarkı

avianthem
chernobyl'in 4. bölümünün 47. dakikasında çalan rusça şarkıyı bilen, bulan, bulduran olursa ne güzel olur.shazam fayda etmedi.aşağısı SPOILER. izlemediyseniz bakmayın.SPOILER---hayvanların betona gömüldüğü sahne.---SPOILER
chernobyl'in 4. bölümünün 47. dakikasında çalan rusça şarkıyı bilen, bulan, bulduran olursa ne güzel olur.

shazam fayda etmedi.

aşağısı SPOILER. izlemediyseniz bakmayın.


SPOILER
---

hayvanların betona gömüldüğü sahne.

---
SPOILER
0
avianthem
(31.05.19)
bulundu.

www.youtube.com
0
🌸avianthem
(31.05.19)
freebird5406_2
(31.05.19)
kartonpiyer
(01.06.19)
(2)

Tarih kitabi( dünya)

ırene adler
>> Yakın tarihi(1800 sonlarından başlayabilir) basit ve kolay anlaşılabilir bir şekilde anlatan bir kitap var mı? Roman istenmiyor.Ntv tarih başvuru kitabı var fakat sevmedim,karışık anlatmışlar. Hangi kitaba bakayım?
>> Yakın tarihi(1800 sonlarından başlayabilir) basit ve kolay anlaşılabilir bir şekilde anlatan bir kitap var mı? Roman istenmiyor.Ntv tarih başvuru kitabı var fakat sevmedim,karışık anlatmışlar. Hangi kitaba bakayım?
0
ırene adler
(31.05.19)
william mcneill - dünya tarihi, bulabilirsen baskısı yoktu
0
freebird5406_2
(31.05.19)
Oral sander siyasi tarih cilt 2
Fahir Armaoğlu siyasi tarih
0
ovungec zeus
(31.05.19)
(6)

gemi/denizaltı film/dizileri

fezagezgini
genellikle aksiyon temalı, gemide ve denizaltıda geçen dizi/filmlerin bir seveni olarak izlediklerim dışında önereceğiniz yapımlar var mıdır ?izlediklerim-black sails, the last ship, gemide, sarmaşık, karayip korsanları, captain phillips, das boot, k19 widowmaker, u-571, hunt for red october, crimso
genellikle aksiyon temalı, gemide ve denizaltıda geçen dizi/filmlerin bir seveni olarak izlediklerim dışında önereceğiniz yapımlar var mıdır ?

izlediklerim

-black sails, the last ship, gemide, sarmaşık, karayip korsanları, captain phillips, das boot, k19 widowmaker, u-571, hunt for red october, crimson tide, kursk.
Alta mar (high seas) duydum ancak henüz izlemedim.
0
fezagezgini
(30.05.19)
white squall
master and commander
life aquatic with steve zissou
le grand bleu > serbest dalış yapan iki kişinin hikayesi, jean reno'nun karakteri de eğlencelidir sıkmaz
0
freebird5406_2
(30.05.19)
Hunter killer
Kursk
Bu ikisi tr de bu yil girdi vizyona. Kursk true story.
0
stavro
(30.05.19)
Sphere
The Abyss
Deep Rising
0
kreatin
(30.05.19)
under siege
0
inekadam
(30.05.19)
black sails ın başladığı dönemde yüksek beklentiyle john malkovich'li crossbones dizisi başlamıştı ama tutmadı, kötü bir diziydi
0
freebird5406_2
(30.05.19)
öneriler için thnx,

izleyip ama atladığım gerçek hikayeden alınan bir yapım daha: the terror.
0
🌸fezagezgini
(31.05.19)
(3)

Eski Foça

kendi helvasını kavuran zombi
Foça'ya arabasız gitmek sorun olur mu? Merkezden 3-4 km uzakta otelde kalıcam.
Foça'ya arabasız gitmek sorun olur mu? Merkezden 3-4 km uzakta otelde kalıcam.
0
kendi helvasını kavuran zombi
(28.05.19)
Merkezden çıkmayacaksanız çok sorun olmaz. Merkez içinde zaten arabayı koyacak yer problem oluyor. 3-4 km uzaklık neredeyse 1 saat yürüme mesafesi yalnız onu belirteyim. Olmadı bisiklet kiralarsınız (bulunur mu bilmiyorum hiç kiralamadım) 10 dakkada gidersiniz.
0
himmet dayi
(28.05.19)
sorun olmaz, indiğiniz yerde otellere ve plajlara giden minibüsler çalışıyor
0
freebird5406_2
(28.05.19)
ya otelden Foça'nın merkezine yürüyüş 48 dk gösteriyor aynen. Dolmuş olur mu o yol üzerinde hiç bilmiyorum.
0
🌸kendi helvasını kavuran zombi
(28.05.19)
(3)

Akvarist arkadaşlarım;

oksijensiznefes
merhaba,kedi-köpek bakımında profesyonel olmuşken yeni alanlara da merak saldım.maksimum 100 litre civarında bitkili akvaryum kurmayı planlıyorum. teorik bilgi sahibi olsam da daha önce akvaryum tecrübem olmadı. başlangıç aşamasında soru cevap muhabbet kurabileceğim, değerli deneyimlerini paylaşmak
merhaba,
kedi-köpek bakımında profesyonel olmuşken yeni alanlara da merak saldım.
maksimum 100 litre civarında bitkili akvaryum kurmayı planlıyorum. teorik bilgi sahibi olsam da daha önce akvaryum tecrübem olmadı. başlangıç aşamasında soru cevap muhabbet kurabileceğim, değerli deneyimlerini paylaşmak isteyen sabırlı arkadaşlar edinmek istiyorum.
yeşillendirebilirsiniz
0
oksijensiznefes
(28.05.19)
bu konularda bilgim yok fakat ekoloji üzerine yazdıklarını takip ettiğim tunç ali kütükçüoğlu'nun doğal, yarı-doğal akvaryum girişimleri var

m.facebook.com

www.bilyap.com

ismini aratınca bir çok yazısı çıkıyor, twitter/facebook üzerinden belki ona da danışabilirsin
0
freebird5406_2
(28.05.19)
@freebird
site güzelmiş, takip edeceğim teşekkürler.
0
🌸oksijensiznefes
(28.05.19)
az da olsa tecrübeli olduğumu düşünüyorum. takıldığın bir yer olursa danışabilirsin.
0
murattid
(16.06.19)
(8)

hatırlayamadığım kitap satan site ismi

tepedeki psychedelic adam
az bilinen bi yerdi. sade olduğunu hatırlıyorum. idefix, eganba, kitapyurdu değil. bildiklerinizden yazar mısınız? görsem hatırlayacağım.
az bilinen bi yerdi. sade olduğunu hatırlıyorum. idefix, eganba, kitapyurdu değil. bildiklerinizden yazar mısınız? görsem hatırlayacağım.
0
tepedeki psychedelic adam
(26.05.19)
Kidega enpara
0
iyi karpuz
(26.05.19)
babil
0
inheritance
(26.05.19)
www.kitabinabak.com

sitelerden fiyat çeken yerden sırayla bak istersen

listede olmayan kitapkoala.com var bide
0
freebird5406_2
(26.05.19)
@freebird, bunlardan hiçbiri değil hatırladığım kadarıyla :/

bi de isminde büyük ihtimalle kitap geçmiyordu.
0
🌸tepedeki psychedelic adam
(26.05.19)
Nadir
0
etki
(26.05.19)
Bkmkitap kitapsec
0
seyyar satıcı
(26.05.19)
Bu mudur ?

www.evekitap.com
0
burka
(26.05.19)
jacque
(27.05.19)
(1)

Kafaustu bluetooth kulaklik onerisi

yasli ateist
500 liradan fazla vermek istemiyorum ve kafasi oldukca buyuk birisiyim. Onerileriniz nelerdir?
500 liradan fazla vermek istemiyorum ve kafasi oldukca buyuk birisiyim. Onerileriniz nelerdir?
0
yasli ateist
(26.05.19)
anker vortex

20 saat pil ömrü, kablolu ve kablosuz kullanım
0
freebird5406_2
(26.05.19)
(12)

Filtre kahve, içmelik :)

Rocksteady
Selamlar,Filtre kahve severek tüketen biriyim, konu çok göreceli onunda farkındayım.Severek tükettiğim için de baya bir kahve masrafım oluyor. Bu konuyu ekonomik çözmek (f/p) için desteklerinizi bekliyorum, herkese yardımcı olabilecek bir başlık olabilir. nasıl kahveleri seviyorum;Tchibo'nun Gold ve
Selamlar,

Filtre kahve severek tüketen biriyim, konu çok göreceli onunda farkındayım.
Severek tükettiğim için de baya bir kahve masrafım oluyor. Bu konuyu ekonomik çözmek (f/p) için desteklerinizi bekliyorum, herkese yardımcı olabilecek bir başlık olabilir. nasıl kahveleri seviyorum;

Tchibo'nun Gold ve Guatemala'sı
Starbucks'ın House Blend'i
Jacobs'un Monarch'ı ehh.

Bu zamana kadar kendi içtiklerimden ağız tadımın tecrübesiyle, gövdesi orta sertlikte, asiditesi az şeklinde karar verdim.

Lütfen, f/p olarak önerilerinize açığım.

Edit: Kurukahveci Mehmet Efendi Colombian 500gr denemek için almıştım, bana hitap etmedi malesef :(
Sevgiler.
0
Rocksteady
(26.05.19)
takip. starbucks 24 liraydi, gecen 39a alinca degisiklige gitme zamani geldi.
0
brkylmz
(26.05.19)
yurtidisindayim Lavazza Kirmizi iciyorum ama TR'de olsam Kurukahveci mehmet efendinin colombian'ini icerim herhalde. (lavazza tr'de pahali sanirim, burada 4 euro filan) geldikce KME alip gidiyorum zaten. bence cok guzel.

her gun iciyorum. cok usengec olmasam cekirdekten yapcam, en guzeli o cunku. ama bana gore deil o isler.
0
supergirl
(26.05.19)
Kurukahveci Mehmet Efendi Colombian
Fiyat performansın kralı bu zam gelen kadar. 250gr 18₺
0
malheiros
(26.05.19)
kosta rika çekirdekleri kolombiyaya göre daha yumuşak, biraz asiditesi var turunç tatları, nedense ben gofret tadı alıyorum seviyorum :)
0
freebird5406_2
(26.05.19)
TR icersinde taze kavrulmus en uygun fiyatli cekirdek temin edebileceginiz yerler:

www.toptankahveler.com
www.sanalbaharat.com

Bahsettiginiz kahvelerin hepsi endustriyel kavurma fabrikalarinda kavrulup, paketlenip, aylarca rafta bekleyen kahveler oldugundan, bu linklerdeki sitelerden alacaginiz en vasifsiz taze kavrulmus kahve daha verimli olacaktir.

Afiyet olsun.
0
Henry McClean
(26.05.19)
Çok teşekkür ederim bu iki siteyi kesinlikle deneyeceğim.
0
🌸Rocksteady
(26.05.19)
Çok güzel öneriler var mobil takip için şuraya ilişeyim.

Ben de eskiden tchibo alırdım. Monarch'dan kesinlikle uzak duruyorum. Sadece granülde tercihim olur. Starbucks fiyat ve tat olarak bana hitap etmedi.
0
balik kraker
(26.05.19)
çok yerde görüyorum ben Mehmet Efendi kahvelerini, Metro Alışveriş merkezinde tüm çeşitlerini görüyorum, ama genelde tercihim n11.com ücretsiz kargolar oluyor.
0
🌸Rocksteady
(26.05.19)
@onkiloversemtamamım ucler, migros filan gibi marketlerde var. hepsiburada'da var.

en azindan size yarasin cevabimiz :)
0
supergirl
(26.05.19)
starbucks, tchibo, jacobs, lavazza..bircok kahveyi denedim, lakin benim su siralar favorim, taylors: www.taylorsofharrogate.co.uk aromasi olanlar da guzel. getirtirebiliyorsan, 3 pound civari 225gramlik paketleri.
0
ubi dubium ibi libertas
(26.05.19)
Kahve dünyasını marka olarak hiç sevmem ama onların file'de vs. olan 250 gr.lık paketini denemelisin. Jacobs'u da denedim. Onlardan hem daha taze hem de aroması daha iyi.
0
thesL
(26.05.19)
indirimde görüp Julius Meinl Expert Fruhstuck 1kg satın aldım her gün ofiste içmelik. jacobs monarchtan falan çok daha iyi diyebilirim.
0
9kuyruklukedi
(26.05.19)
(8)

Yolluk

iyi karpuz
Günde 30 dakikalık bir metro yolculuğunda izlemelik yolluk videolar önerir misiniz?Bugüne kadar barış özcan, adventure time, sürekli dizi falan izledim ama youtubedaki bölümleri bitti. Barış Özcanında ilgimi çeken videoları bitti.
Günde 30 dakikalık bir metro yolculuğunda izlemelik yolluk videolar önerir misiniz?
Bugüne kadar barış özcan, adventure time, sürekli dizi falan izledim ama youtubedaki bölümleri bitti. Barış Özcanında ilgimi çeken videoları bitti.
0
iyi karpuz
(25.05.19)
futurama
0
freebird5406_2
(25.05.19)
netflix bojack
0
dismainpula
(25.05.19)
Podcast olur mu ?
0
paramolacak
(25.05.19)
Sinan canan ın önce can sonra canan isimli youtube programında ilgi çekici konular olabiliyor.
0
candanag
(25.05.19)
140journos
0
MtKrt
(25.05.19)
140journos videolarını izledim, sürekli paylaşım yapmıyorlar zaten.

Podcast olmaz çünkü izlemek istiyorum yoksa Spotifyda yeteri kadar dinlenecek şey mevcut.
0
🌸iyi karpuz
(25.05.19)
cüneyt özdemir, nazım zeki uysal
0
paudi
(25.05.19)
2. Öneri olarak yine ilgi çekici başlıklar bulabileceğin "Video Eğitim" kanalında Haluk Tatar ın hazırladığı videoları verebilirim.
0
candanag
(25.05.19)
(6)

Sivasspor Alkışladı mı

Jeckson
Dün oynanan maçtan önce sivasspor futbolculari galatasarylı oyuncuları alkışladı mı?
Dün oynanan maçtan önce sivasspor futbolculari galatasarylı oyuncuları alkışladı mı?
0
Jeckson
(25.05.19)
Nein
0
(s)AINT
(25.05.19)
fenerliler zaten bekliyordum böyle birşey
0
🌸Jeckson
(25.05.19)
Hakan keleş futbolculara bıraktık. Heyecandan vs unutmuş olabilirler dedi
0
(s)AINT
(25.05.19)
işte zorla saygı olmuyor, rizespor galatasaray maçından sonra aklı olan önümüzdeki sene süperlig maçlarını izlemez
0
freebird5406_2
(25.05.19)
Ben de Galatasaray Rize maçından sonra bu lig izlenmez diyodum ama neyseki mayıslar bizim

Bak: www.google.com.tr

encrypted-tbn2.gstatic.com
0
(s)AINT
(25.05.19)
Alkislamasinlar sanki onlarin alkisina mi kaldik.

Istanbula geldiler birazdan biz 50k kisi onunde alkislayacagiz. Izlersinizm
0
baldan kaymak
(25.05.19)
(10)

Çiçek ekerken toprağın tırnaklarımın içine girmesinden rahatsız

for day to break
oluyorum, bunun için eldiven var mı bildiğiniz?
oluyorum, bunun için eldiven var mı bildiğiniz?
0
for day to break
(25.05.19)
ameliyat eldiveni olmaz mı
0
freebird5406_2
(25.05.19)
Hemence yırtılır diye düşünmüştüm ama belki de yırtılmaz bir deneyim.
0
🌸for day to break
(25.05.19)
Ameliyat eldiveni kullanıyoruz biz.
0
adwokat
(25.05.19)
nalburda satılan ucu plastik kaplı kumaş iş eldiveni kullanıyoruz biz. uygun fiyata alıp senede bir değiştirin.
0
unique hint kumasi
(25.05.19)
Bulaşık eldiveni?
0
mentat
(25.05.19)
Nalbur eldiveni. Ama el toprağa değmeden çiçek mi ekilir?
0
hemencevapla
(25.05.19)
eczanelerde 100 lü muayene eldiveni satılıyor, iki boyu var medium ve large.

ben aldım çok memnun kaldım şahsen, fiyatı da ucuz olduğu için bolca çıkarıp atabiliyorsun.

sadece toprak olarak düşünmeyin, kimyasal gübresi ayrı, hayvan gübresi ayrı, mesela kim solucan gübresi denilen solucan dışkısıyla avuç avuç oynamak ister ki?

cevap: tabii ki bok böcekleri :)
0
Fodera
(25.05.19)
Bahçe eldiveni diye aratın.
0
old possum
(25.05.19)
Aslında ameliyat eldiveni en mantıklı. Toprağın dokusunu da hissediyorsun.
0
🌸for day to break
(25.05.19)
istersen bahçe eldiveni altına da giyebilirsin, bu iş eldivenleri bahçe eldivenleri su geçirmez değil sonuçta

ameliyat eldivenleri tekli pakette ve steril olduğu için çok pahalı oluyor.

muayene eldivenleri değil.

www.googleadservices.com
0
Fodera
(25.05.19)
(8)

Sağ göz kime göre sağ? Karsidan bakana mi gözün sahibine mi?

gulbatur birinci sahbatur sondan geliyor
SBDoktor, sag gozunde 0.25 miyop var derse kime göre sağ oluyor bu göz?
SB

Doktor, sag gozunde 0.25 miyop var derse kime göre sağ oluyor bu göz?
0
gulbatur birinci sahbatur sondan geliyor
(24.05.19)
o senin sağ gözün oluyor.
0
orijinal nick bulamadim
(24.05.19)
kendi gözün
0
freebird5406_2
(24.05.19)
0.25 sayılmaz :) gözler sapasağlam
0
Aşk Adamı
(24.05.19)
kendi gözün
0
carabelli
(24.05.19)
tıpta her şey sana göre
0
yuvarlanantencereninkapagi
(24.05.19)
önemli olan allahın takdirini kazanmak
0
dismainpula
(24.05.19)
Doktor yandan bakinca "ilerideki gözün" demedigi icin Sana gore sag veya sol oluyor.
0
icim urperiyor
(24.05.19)
Hasta doktorsa, doktora göre.
Kime göre neye göre
0
piranase
(24.05.19)
(7)

İzmir'de nerede ve nasıl sosyal ortam yapabilirim?

angelitoo
Arkadaş edinmek istiyorum ama. Nasıl yapabilirim?
Arkadaş edinmek istiyorum ama. Nasıl yapabilirim?
0
angelitoo
(24.05.19)
izmirde ortam her yerde izmir tamamen bir ortam. bornova sana uyar.
0
mikahakkinen
(24.05.19)
sokakcorbacilari.org
instagram.com
böyle bir topluluk var, belirli günler desteğe gidebilirsin, farklı insanlarla tanışmış olursun

izmirde bisiklet süren topluluklardan, karşıyakada toplu spor yapanlara kadar bir sürü topluluk var
www.kskoneteam.com
instagram.com

sen nasıl birşey yapmak istiyorsun
0
freebird5406_2
(24.05.19)
Aynen bornova küçükpark özellikle. Tek başıma oturup kahve içip kitabımı okuyorum ama böyle bile bir sürü kişiyle tanıştım buralarda ^^
0
helena
(24.05.19)
nickten kız olduğunu tahmin ediyorum. hiçbir şey yapmana gerek yok, öyle düz dur ortam seni bulur zaten.
0
bidakikanizialicam
(24.05.19)
sosyal ortam dediğiniz nedir tam olarak? hobi, zevk, faaliyet, hiç bir şey yok mu? düz insan mı lazım? onlarca etkinlik düzenliyor insanlar. dün bi grup enteresan kişilik geldi gündoğdu meydanında esnetme hareketleri yaptılar müzik eşliğinde. koşudan mı geldiler amaçları neydi anlamadım ama keyifli görünüyorlardı. facebooktan etkinlik bakınabilirsin. bisikletin varsa yarın inciraltına sürüp geleceğim bornovadan. engelliler parkında gölet kenarında, iki ağaç arasına hamak atıp kitap okuyacağım hatta. gelmek istersen ikinci hamağım da var.
0
hasmetizm 2046
(24.05.19)
Ben de 23 yıldı bu şehirde yaşıyorum ama okul dışında kimseyle tanışamıyorum herhalde. Bilsem kendim bulurdum yeni insanlar :)
0
nundu
(24.05.19)
İzmirde kadınsan ortam seni bulur diyenler kesinlikle ağır yanılıyorlar. Onların dedikleri ortam size iş atan çok olur anlamında. Gönüllü dernekler iyi fikirmiş belki ben de denerim.
0
alaimisema
(24.05.19)
(8)

Vegan yemek tavsiyesi

zenc
Akşama vegan misafirim var. dondurucuda bamya vardı. zeytinyağlı onu yapayım dedim. yanına başka ne yapabilirim?
Akşama vegan misafirim var. dondurucuda bamya vardı. zeytinyağlı onu yapayım dedim. yanına başka ne yapabilirim?
0
zenc
(24.05.19)
marketlerde veggy marka bezelye proteini köftesi diye bir karışım satılıyor, içine köfte baharatları ekleyerek yapıldığında muazzam lezzetli bir vegan yemek. yanına fırında baharatlı patates de yaparsınız, kimse aç kalmaz :)
0
evde liyakat kalmamis
(24.05.19)
yanına sarımsaklı yoğurtlu havuç yapabilirsin, hani rendelenip zeytinyağı içinde sotelenip, üzerine sarımsaklı yoğurt konuluyor ya, hah ondan işte.

veganlar yoğurt yemiyormuş diye bir arkadaş mesac attı, büyük resmi gördüm. ee madem yemiyolar aşağıya bir tarif daha koyuyorum yoğurtsuz

9gag.com
0
Fodera
(24.05.19)
fellah köftesi
0
freebird5406_2
(24.05.19)
Vegan olduğum dönemde vitamin-protein dengesi benim için çok önemliydi. Benim tavsiyem sebze yapıyorsanız yani protein kaynağı bir yemek daha eklemeniz olacaktır. Bakliyatlı (nohut, yeşil mercimek, kuru börülce vs.) salata yapabilirsiniz mesela ya da üstesinden gelebilirim diyorsanız falafel de güzel bir seçenek.
0
okuyamıyom ben ya
(24.05.19)
fellah koftesıne de yumurta gırıyormus :/
0
🌸zenc
(24.05.19)
zenc yumurtasız da olur
0
freebird5406_2
(24.05.19)
vegan döner, köfte alıp ısıtabilirsiniz. mantar, biber, soğan katarak sote haline getirebilirsiniz. yanına da barilla (vegan değilmiş) hariç makarna yapabilirsiniz.

www.vegandunyasi.com
0
boyalı kuş
(24.05.19)
Soya kıyması alıyorsunuz. Vegan bakkalda 8.5 TL. Yarısını ıslatıp kabak patlıcan patates mantar ve 3-4 diş sarımsak halka şeklinde doğrayıp fırın tepsisine diziyorsunuz. Evde domates varsa 3 orta domates rendesi yoksa 1 dola salçayı sulandırıp kekik katarak tepsiye boca ediyorsunuz. Üzerine zeytinyağı dolaştırıp fırına atın. 180 derecede 40 dakikada falan müthiş olur. Yanına da güzel bir salata. Belki isterseniz biberli vs bulgur pilavı. Soya kıyması bulamam derseniz o olmadan da olur tabi. Biz dün yaptık müthiş oldu.
0
yercekimini kendine ceken adam
(24.05.19)
(5)

kaza yapan aracın modeli?

mobildeyim
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/tirla-carpisan-luks-arac-bu-hale-geldi-41223795
0
mobildeyim
(23.05.19)
Range rover
0
ThomasJefferson
(23.05.19)
kapı çizgilerini range rover a benzettim
0
freebird5406_2
(23.05.19)
jantlar range rover. en az 150-160 ile gommus diyorum.
0
cooperr
(23.05.19)
kapıdaki dikine çizgiler range rover.

150+ hızla dorsenin altına girmiş. muhtemelen dorse çarpma ile yerden yükselip aracın sürücü kabini ve tavanını parçalamış.
0
orpheus
(24.05.19)
Videonun 1:15 saniyesinde arabanın modelini gösteriyor.
0
Barbaros59
(24.05.19)
(5)

Sahilde/Tatilde Okunacak Roman

kaffle
Şimdiye kadar okuyup beğendiğiniz akıcı roman önerilerinizi paylaşır mısınız?Bu aralar darlayıcı kitaplar okuduğum için biraz daha sakin ve akıcı önerilerinizi alırım :)
Şimdiye kadar okuyup beğendiğiniz akıcı roman önerilerinizi paylaşır mısınız?

Bu aralar darlayıcı kitaplar okuduğum için biraz daha sakin ve akıcı önerilerinizi alırım :)
0
kaffle
(23.05.19)
can kozanoğlu - acemi eğitimi
www.eganba.com
0
freebird5406_2
(23.05.19)
Gulseren budayicioglu kitaplari
0
bradshaw
(23.05.19)
Çavdar tarlasında çocuklar- Salinger
Gülünesi aşklar- Milan kundera
0
Amaranta ursula
(23.05.19)
Körburun- hikmet hukumenoglu
0
peyote
(23.05.19)
Katya nin yazı. Harikadır.
0
fatih in fedaisi
(23.05.19)
(5)

Android - arka planda youtube çalma

EasyTiger
Merhabalar,Telefonda youtube'u arka planda çalmak istiyorum. Telefonun ekranı kapalı olsun. Buna göre birkaç tane uygulama denedim fakat uygun bir şey yakalayamadım. Kullanan, önerebileceğiniz uygulama varsa sevinirim.şimdiden teşekkürler.
Merhabalar,

Telefonda youtube'u arka planda çalmak istiyorum. Telefonun ekranı kapalı olsun. Buna göre birkaç tane uygulama denedim fakat uygun bir şey yakalayamadım. Kullanan, önerebileceğiniz uygulama varsa sevinirim.

şimdiden teşekkürler.
0
EasyTiger
(23.05.19)
YouTube vanced
0
iyi karpuz
(23.05.19)
Samsung ise cihaziniz double app diye birsey default geliyor. ama onda bile bu yok. Vanced de var.

Zira youtube mantigi video yani resimli ses uygulamasi. Goruntu yoksa calabilen birseye izin veren uygulama sanmiyorum bu yuzden. Cunku yapmak istediginiz spotify gibi kullanmak oluyor. Yurtdisindaki birkac makalede youtube un buna asla izin vermeyecegini cunku video mantigin aykiri oldugunu okumustum da. Ama yine de vanced e bakin derim.

Edit: ben yazana degin yazilmis :)
0
baldan kaymak
(23.05.19)
vanced ve og youtube
0
freebird5406_2
(23.05.19)
gereksiz app kurmayın

firefox tarayıcı kurun
adblock plus add on u kurun
video background play fix add on u kurun

add on kurmak cok basit o tarayıcı icinde internetten arayın mozilla storedan indirin

benim dedigimde root yok yetkisiz erisim yok gereksiz apk yok backdoor yok

problem solved
0
kingcyrax
(23.05.19)
Vanced +1
tarayıcı istiyorsanız bromite
0
milletin efendisi olmaya gelen adam
(23.05.19)
(6)

Babama kaymayan sandalet almam lazım

the real brad pitt
Tek yürüyemiyor. Koluna giriyoruz. Orada da terlik çorap veya çıplak ayakla olunca parkede falan evde yani yerde kayıyor ayağı. Dik duramıyor. Yaz da geldi. Kaymayan bir sandalet almak istiyorum. Bu parke veya adı ne bilmiyorum porselen diyesim geliyo gri büyük kare taşlarda kayar mı?https://ty.gl/k
Tek yürüyemiyor. Koluna giriyoruz. Orada da terlik çorap veya çıplak ayakla olunca parkede falan evde yani yerde kayıyor ayağı. Dik duramıyor. Yaz da geldi. Kaymayan bir sandalet almak istiyorum. Bu parke veya adı ne bilmiyorum porselen diyesim geliyo gri büyük kare taşlarda kayar mı?

ty.gl
0
the real brad pitt
(22.05.19)
benim babam da aynı.
biz bu tarz bakıyoruz. sandalet biraz hantal olabilir diye.www.decathlon.com.tr
0
kitik
(22.05.19)
artık günlük ayakkabıda, spor ayakkabıda, sandalette terlikte hafifliği ve maliyeti sebebiyle EVA denen poliüretan taban üretimi yaygın fakat bu taban ıslak fayansta çok kaygan olur

bakmanız gereken taban malzemesinin doğal kauçuktan üretilmiş olması ya da tabanın belirli bir kısmında bulunması

bu malzeme de %100 kaymazlık garantisi veremez fakat diğerlerine göre ıslak zemine daha iyi tutunur
0
freebird5406_2
(22.05.19)
Birkenstock'lar kaymıyor, tabanı ortapedik ve deri.
0
marla is in my head
(22.05.19)
yıllardır Columbia sandalet giyerim, herhangi bir zeminde kaydığını görmedim.
0
babilbaligi
(22.05.19)
annemde de ayni sorun var.biz hafifliginden dolayi ceyo aldik. kendisinin gidip denemesi daha iyi olur ama.
0
65 derece
(22.05.19)
Teva sandalet öneririm.
0
hepbiarayisicinde
(22.05.19)
(5)

1500 - 2000 aralığında telefon önerisi

nıç
Başka bir duyuru açtım da daha net olsun diye şurada da toplayayım önerileri. kullanıcı dostu arayüzüne sahip; iPhone kullanıcısı anneyi şaşırtmayacak,iyi telefon çekecek,hafızası ve şarj süresi iyi, telefon önerilerine ihtiyacım var.
Başka bir duyuru açtım da daha net olsun diye şurada da toplayayım önerileri.

kullanıcı dostu arayüzüne sahip; iPhone kullanıcısı anneyi şaşırtmayacak,
iyi telefon çekecek,
hafızası ve şarj süresi iyi,

telefon önerilerine ihtiyacım var.
0
nıç
(20.05.19)
Honor 8a

www.a101.com.tr

Anneme aldım. Çok memnun.
0
Copernic
(20.05.19)
honor'un sahibi huawei

www.hepsiburada.com

kolay gelsin
0
tamamhosdiyonda
(20.05.19)
m20 samsung
0
potsdamer
(20.05.19)
buraya yeni öneriler de alabilir miyim acaba?
5 ay geçmiş bir şeyler değişmiştir herhalde
0
🌸nıç
(22.10.19)
xiaomi mi a3
www.hepsiburada.com
0
freebird5406_2
(22.10.19)
(7)

Akıllı telefon tavsiye eder misiniz?

bir tatli huzur almaya geldik kalmamis lan
Bütçe en fazla 2000 TL. Bir kuruş yukarısı olmuyor*Kamerasının çok iyi olmasına gerek yok. Çöp de olmasın ama.*İnternette gezeceğim.*Video/dizi izleyeceğim.*Mesajlaşma falan.*Şarjı iyi gitsin.*İkinci el almayacağım.edit: çift hat kullanma şansım olursa güzel olur.
Bütçe en fazla 2000 TL. Bir kuruş yukarısı olmuyor

*Kamerasının çok iyi olmasına gerek yok. Çöp de olmasın ama.
*İnternette gezeceğim.
*Video/dizi izleyeceğim.
*Mesajlaşma falan.
*Şarjı iyi gitsin.
*İkinci el almayacağım.

edit: çift hat kullanma şansım olursa güzel olur.
0
bir tatli huzur almaya geldik kalmamis lan
(19.05.19)
samsung galaxy j4plus bi bak derim
0
alttaraf
(20.05.19)
huawei alma :)
0
freebird5406_2
(20.05.19)
redmi note 7 yeni çıktı bence bir bakın. ama isimleri karışık bakarken ve alırken dikkatli olun redmi 7 değil note 7 olacak.
0
bahoho
(20.05.19)
Huawei psmart 2019. Bu çift hat dediğin için yoksa huawei p20lite da iyi.
0
pastörizesüt
(20.05.19)
Huawei onermem. Google onu engelleyecek diye okudum sozlukte.

Xiaomi ye de benzer ambargo gelecektir. Chrome suz kalmak kotu olur. Herkes gmail kullaniyor.

Huawei alma. Xiaomi yi seviyorum ama Trump trampasi yuzunden girmezdim. Iphone kazigindan soz etmiyorum.

S7 Edge den yaziyorum ben acayip memnunum. Sik sik telefon degistirirdim resmen bu telefon son verdi. Onermem bunu da cunku kivrik ekran bozulmasi kolay oluyor.

Oneriye gelince Samsung J6 Plus vs bu turevi bir telefon oneririm. M20 de olur.

Batarya degerlerini bilmiyorum. Epey.com dan bak. Sarj 3000 mah ise ok ama 3500 ustu bulursan bir cihaz cok daha muazzam olur.

Benim s7 edge 2016 cikisli sanirim ve 3500 mu 3600 mu ne bataryasi var. Su an %62 :) ve bugun Sampiyonluk falan bitiremedim.

Tavsiyem 2.el al 1200 odersin maks. Sifir diyorsan M20 ye bir bak yada J6 J4 falan grubu.
0
baldan kaymak
(20.05.19)
samsung galaxy m20
0
1pac2pac3pac
(20.05.19)
Xiaomi mi 8 lite
Ya da
Xiaomi mi a2 (lite olmayanından)

İkincisini anneme aldık memnun.
1750 liraya almıştık sanırım istanbul bilişimden.
0
Trene çelme atan adam
(20.05.19)
(12)

en sevdiğiniz türkçe komikli-troll-saçma şarkılar

Mossy
sb
sb
0
Mossy
(19.05.19)
freebird5406_2
(19.05.19)
ahahahkgjh grup vitamin-takmayacaksın yazmaya gelmiştim ben de. yukarıya benden bi tik!
0
bxgx
(19.05.19)
Benim donum gül kurusu:
m.soundcloud.com

Al basmadan donu var
youtu.be

Mahmut Tuncer- I am sorry
youtu.be

Adnan Varveren- abidik gubidik
youtu.be

Bu sarkilarin hepsi çok ciddi toplantilarda/ derslerde ya da eğitimlerdeyken karsimdakini dinlemekten sıkıldığımda kafamda çalıyor hep:/

Edit: Freebird grup vitamin i demisken benim de aklıma al askini sok gozune sarkisi geldi daha dun dinlemistim:)

youtu.be

Aklıma gelenlerden:

Adina da derler sex
youtu.be

Ankarli Namik- peri misin cin misin
youtu.be
0
Amaranta ursula
(19.05.19)
centrolenidae
(19.05.19)
net yavas oldugu icin link veremiyor ve verilmis olanlari kontrol edemiyorum fakat benim iki favorim,

* ben sizin babanizim (barbaros hayrettin)

* bana donek demis itin birisi (asik mahzuni serif'in oldugunu biliyorum ama yine de asiri sacma bence jsfjss)
0
der meister
(19.05.19)
@centrolenidae

uzaylılar hoşgeldiniz'i görünce benim de aklıma dr hüso - ben robotum geldi

youtu.be

bu da internet sitesi
dr-huso.com
0
freebird5406_2
(19.05.19)
www.youtube.com
linke tıklayın. burada izlemeyin. liste yapmıştım.
0
sutlu nescafe
(19.05.19)
g7mor
(20.05.19)
panik - diskotek
www.youtube.com
0
hrskrs
(20.05.19)
best of best. olacak o kadardan

www.youtube.com
0
mücrim
(22.05.19)
Beklediğim tarz şarkılar gelmedi hiç :(
0
🌸Mossy
(23.05.19)
KALT - Malatyalıların ortak özelliği
youtu.be
0
freebird5406_2
(25.05.19)
(8)

Sarmalık netflix dizisi

lambada
Haftasonunu yemeden içmeden uyumadan dizi izlemeye ayırmak istiyorum.Neler tavsiye edersiniz netflix için?Dizi olur belgesel vs olur
Haftasonunu yemeden içmeden uyumadan dizi izlemeye ayırmak istiyorum.

Neler tavsiye edersiniz netflix için?
Dizi olur belgesel vs olur
0
lambada
(18.05.19)
Dark. 21 haziranda da yeni sezonu geliyomuş. Çok beklemezsin hem.
0
(s)AINT
(18.05.19)
chernobyl
0
freebird5406_2
(18.05.19)
the haunting of hill house.
0
ravenclaw
(18.05.19)
Blacklist
0
karen
(18.05.19)
bojack horseman
0
dismainpula
(18.05.19)
Şu çok bilmiş arkadaşa söyleyin, dark toplam 500 dakikadan fazla.

Ona buna okuma sıkıntısı çekiyo diyeceğine açıp netflix’ten baksın. Görme sıkıntısı çekiyo olabilir.

Netflixte breaking bad ve narcos da var. Onları da tavsiye ederim bu arada.
0
(s)AINT
(18.05.19)
Shameless güzel bir İngiliz dizisi. Sherlock var harika ötesi, o da İngiliz. Doctor who var ama ful sezon değildi ilk bir iki sezon yoktu nedense. O da harika. Breaking bad söylenmiş zaten o ayrı bir efsane. Doc Martin var ama o herkesi sarmayabilir.
0
beni sen öldürme
(18.05.19)
@freebird5406_2 yazarken acayip gergindim, yaşanan bir takım gelişmelerden sonra pamuk gibiyim kardeşim, kalbini kırdıysam getir öpeyim de geçsin.

@(s)AINT sen haksızsın ibne senin kalbini öpmeyecem. adam 2 günlük full time dizi istemiş.

gelmişken tavsiyeye devam edeyim. rick and morty çok güzel tek oturuşluk harika bir seri yapıştır hocam. kasımda 4.sezona da yetişmiş olursun.The Crown
0
avatar is back
(18.05.19)
(10)

Hangi Influencer?

scudman1
Bir proje için kadın influencerları araştırıyoruz. Sizin takip ettiğiniz özellikle komik videolar çeken hesaplar hangileri?
Bir proje için kadın influencerları araştırıyoruz. Sizin takip ettiğiniz özellikle komik videolar çeken hesaplar hangileri?
0
scudman1
(15.05.19)
yılmaz sisters
0
hononu
(15.05.19)
Yılmaz sisters
Buaradanianben
Bikotbitişörtmag
0
helena
(15.05.19)
yılmaz sisters
0
kablelvuku
(15.05.19)
old school iş görür mü eda taşpınar (?) yaz da geldi hatta bacakları yeter!
0
natallica
(15.05.19)
deniz ışın
0
freebird5406_2
(15.05.19)
miray akovaligil
zeynepinharikalardiyari
---
bikotbitisortmag cok mide bulandirici bir hesap, lutfen prim vermeyin.
0
kassiopeia
(15.05.19)
Buaradanianben
0
somethinginthewayshemoves
(15.05.19)
twitch yayını yapan pqueen var.
0
zgrydn
(15.05.19)
butgullum djhdjd
0
tabirimekruh
(15.05.19)
zeynebcetin
0
hicgudu
(15.05.19)
(11)

Kitap Tavsiyesi İsteyeceğim (Önceliğim Fantastik Seriler)

norek
Selamlar. Başlığı bu şekilde yazdığım için özür diliyorum. Neden fantastik seri istediğimi açıklayacağım.Ofise giderken araba yerine toplu taşıma kullanmaya karar verdim. Tamamen olmasa da çoğunlukla toplu taşıma kullanacağım çünkü araba kullanmak özellikle sabahları zihnen çok yoruyor insanı.Fırsat
Selamlar. Başlığı bu şekilde yazdığım için özür diliyorum. Neden fantastik seri istediğimi açıklayacağım.

Ofise giderken araba yerine toplu taşıma kullanmaya karar verdim. Tamamen olmasa da çoğunlukla toplu taşıma kullanacağım çünkü araba kullanmak özellikle sabahları zihnen çok yoruyor insanı.

Fırsatını bulmuşken de bir şeyler okumak istedim ve lisedeki gibi olacağı aklıma düşünce sevinçten tüylerim diken diken oldu.
Bazı belli başlı fantastik serileri lisede bu şekilde okudum ve aynı lezzeti alır mıyım bilmem ama tekrar bi denemek istiyorum.

Tabi ki sırf o zamanları yad edeceğiz diye sırf fantastik seri önermenizi de istemeyeceğim ama "şunu mutlaka oku" dediğiniz seri tavsiyelerinize talibim. Hatta seri olmasa bile kesinlikle okumamı önerdiğiniz kitaplar varsa belirtiniz.

Dediğim gibi önceliğim fantastik serilerdir ya da en azından kurgu olmaları önemlidir.

Not: Harry Potter, LOTR, Witcher gibi mainstream şeyleri okudum.

Not 2: Biliyorum internette "en iyi fantastik seriler" falan gibi konulardan mutlaka bilgi alınır fakat ben yine de direkt sizden yani bloggerlar yerine okuyup beğenmiş insanlardan duymak istiyorum ve oralarda okuma sırası gibi bazı kilit bilgiler atlanıyor, bu gibi durumlarda da soru sorabileceğim kişiler olsun istiyorum.

Şimdiden Teşekkürler.
0
norek
(14.05.19)
unutulmuş diyarlar:kara elf üçlemesi ?
0
freebird5406_2
(14.05.19)
Jodi Taylor - Chronicles of St Mary's
0
sopiro
(14.05.19)
gölgelerin efendisi serisi de çok iyidir. muazzam bir edebi yapıttır diyemeyiz ama acayip sürükleyici.
0
avatar is back
(14.05.19)
unutulmuş diyarlar karaelf üçlemesi demeye girmiştim.

vakıf, dune, kızıl mars (yeni çıkıyor), otostopçunun galaksi rehberi, zaman çarkı (bu ağır biraz)... uzar gider.
0
dismainpula
(14.05.19)
dune
0
hitsumo
(14.05.19)
fablehaven serisi özünde bir çocuk kitabı olarak çıkmışsa da tıpkı harry potter gibi kitaptan kitaba olgunlaşıp başarılı bir olgun fantastik esere dönüşüyor. ben 24 yaşındayken okudum, gayet sevdim. içinde o çocuksuluk var ama çocuk aklına anlatır gibi değil, gayet olgun motiflerle süslü. aynı zamanda okuduğum en sürükleyici fantastik eserlerden biri olduğunu söylemem lazım ki türe aşinayım.

mesela dune serisi gerek edebi gerek tarihi önemi kat be kat önemli ve okunması gereken bir seridir ama herhangi bir kitabını 50 sayfa üst üste okumak çok zordur. hele ki yolculukta okumalık, ayrıca konsantrasyon gerektirmeyen bu tarz bir okuma şeklinden bahsediyorsak bence daha "hafif" seçimler yap derim. fablehaven bu senaryo için biçilmiş bir kaftan mesela.
0
Jux
(14.05.19)
1- Dune Serisi+1
2- kara kule serisi

Bilim kurgu da olur derseniz Asimov - Vakıf Serisi ve Robot serisi.
0
unalub
(14.05.19)
Terry Goodkind - Doğruluk Kılıcı Serisi
Büyücünün İlk Kuralı #1
0
helena
(14.05.19)
Oha kimse zaman çarkı dememiş. Çok ayıp etmişsiniz.
0
kljgslsdkjsd
(14.05.19)
Dune
0
kablelvuku
(15.05.19)
Bilim kurguların da tik aldığını görünce geldim
Otostopçunun galaksi rehberi
Vakıf(şu an ilk 3 basıldı sanırım orjinal üçlemeyi okuyabilirsiniz)
İmparatorluk( uzun zaman sonra tekrar ve düzgün çeviriyle basıldı kaçırmayın bence)
Robot( e kitap okuyabiliyorsanız okuyun derim)
Dune
Tekil kitap okurum da derseniz
Albermuth özgür radyosu
Androidler de elektrikli koyun düşler mi
Cesur yeni dünya

Genel olarak b.k oldu kusura bakmayın:)
0
milletin efendisi olmaya gelen adam
(15.05.19)
(5)

yeni başlayan için elektro gitar ve amfi

kendicoplugundeotenhoroz
arkadaşlar daha öncede gitar ve amfi önerisi sormuştum.yaptığım araştırmalar sonucu gitar : https://www.muziksepetim.com/schecter-006-sgr-elektro-gitar amfi : https://do-re.com.tr/blackstar-idcore-10-v2-dijital-kombo-elektro-gitar-amfisikarar kıldım. sizce doğru yolda mıyım? ayırdığım bütçe toplam
arkadaşlar daha öncede gitar ve amfi önerisi sormuştum.yaptığım araştırmalar sonucu
gitar : www.muziksepetim.com
amfi : do-re.com.tr

karar kıldım. sizce doğru yolda mıyım? ayırdığım bütçe toplamda 2000-2500 tl arası.
0
kendicoplugundeotenhoroz
(14.05.19)
amfi yerine ses kartı daha iyi olur, evde zaten bu amfiyi en kısıkta ya da kulaklıkla çalmak zorunda kalacaksın

ses kartı
do-re.com.tr
0
freebird5406_2
(14.05.19)
valla şu bütçeye aladığın her marka her model hemen hemen aynı kalitede olacak.

metal seviyorsan double humbucker iyidir, pop soft rock blues diyorsan fender tarzı 3 single iyidir.

ben gitar alsam fender squier alırdım mesela, çünkü duymak istediğim tona daha yakın.

ayrıca gitar ampları eğer grupla prova yapmayacaksan eğer ev için uygun değil.

niye uygun değil, birincisi ucuz amp kötü sound demek, ikincisi gürültü faktörü,üçüncüsü gitarı gitar yapan efektlerdir. processör var mı yok?

arkadaşın dediği gibi bi ses kartı alıp gitar rig falan takılırsın kulaklıkla ya da evdeki mevcut 2+1 5+1 le falan

zaten ben grupla prova yapacak olsam evde yapmam, stüdyoya giderim.

amfi dijitalmiş efekt falan var ama artık ne kadar dandik bir markaysa bir tane düzgün videosunu buldum oradaki kamil de çalamadı hahaha
0
Fodera
(14.05.19)
Arkadaşlar benim çok bilgim yok.sadece aldığım tavsiyelerle bunları bulabildim.grup vs gibi durumlarım yok evimde kendim çalma planım var hobi olarak.genelde kulaklıkla çalacağımi düşünüyorum.
0
🌸kendicoplugundeotenhoroz
(14.05.19)
kulaklıkla çalışacaksan hiç amfiye para bağlama

al bi ses kartı bilgisayara da 3 5 program kurarsın çok güzel tonlar var guitar rig diye program var mesela bu zaten başlangıç

ohoo daha waves pluginleri falan var mesela maserati falan akıllara zarar.

dur link bulayım

www.youtube.com
0
Fodera
(14.05.19)
Geçende de size öneri vermiştik. Tiklenmedik. Yine tikler yok garip bir şekilde.

Arkadaşlar garip bir şekilde ses kartı önermişler. Daha doğrusu başlangıç için bunu önermeleri garip. Bir tane 20 bir tane 15 watt amplim var. Apartmanda yaşıyorum. Gayet de kulaklık olmadan çalabiliyorum. Yan taraftan televizyon sesi ne kadar geliyorsa, benim sesim de o kadar gidiyor. Sonuna kadar açmak baska şey tabii. O genelde olmuyor.

Kulaklıkla gitar çalmak, sesin derinliğini duyamamak, ortamda çalınan etkiyi anlayamamak demek. Tabii çok iyi kulaklıklarda böyle değil belki ama konumuz onlar değil.

Ayrıca gitara yeni başlayacak biri, programdı, gecikmeydi gibi seylerle ne kadar uğraşırsa gitardan o kadar soğur. Bu yollar biraz daha işi çözmeye başladıktan sonra girilecek yollar bence.

Kullanılan speakerlarin çapından, derinliğine kadar bir sürü sese etki eden şeyi aradan çıkarıp, bilgisayara simdilik hapsolmayın derim. 10 watt ampli zaten abartacak bir ampli de degil.

Ek olarak bence gitar çok güzel değil. Ama bu kısmı göreceli tabii. Tarzla da ilişkili. İlk gitarda daha çok klavyesi rahat, her yola az biraz gelebilen bir gitar tercih etmeli bence.
0
windowsguvenlikduvari
(14.05.19)
(5)

S Sport'un Yaptığı Rezalet

aynabugusu
Sırf Enes Kanter oynuyor diye Portland - GSW maçını yayınlamayacaklarmış.Portland finale çıktığı takdirde yine yayın yapmayacaklarını açıklamışlar.Bu ülkeden başka hiçbir yerde böyle rezillik olmaz gerçekten. Hem para alıyorlar hem yayın vermiyorlar.Bu durumda S Sport için ödediğim parayı iade ederl
Sırf Enes Kanter oynuyor diye Portland - GSW maçını yayınlamayacaklarmış.
Portland finale çıktığı takdirde yine yayın yapmayacaklarını açıklamışlar.
Bu ülkeden başka hiçbir yerde böyle rezillik olmaz gerçekten. Hem para alıyorlar hem yayın vermiyorlar.
Bu durumda S Sport için ödediğim parayı iade ederler mi?

Kaynak: twitter.com
0
aynabugusu
(14.05.19)
sadece türkiye'de görülebilecek olaylar! neresinden baksan tutarsızlık ama yüksek ihtimal ödediğin parayı iade alamazsın. sözleşmeler genelde bu tür işleri kurtarabilmek için yapılıyor. sözleşme eğer erişebileceğin bir yerdeyse içeriğine bakmak, ona göre para iadesinde bulunmak gerekir.
0
march 13
(14.05.19)
sozlesmede yazmasa bile, dava actin diyelim, bu davada seni hakli bulacak yurekte pek hakim kaldigini sanmiyorum.
0
captainobvious
(14.05.19)
dsmart varsa yada turkcell tv plus nba tv yayınlıyor.
0
monicapp
(14.05.19)
o kanalın sahibi saadettin saran koyu akp’lidir. zaten yayınlamaya cüret edeceğini hiçbir zaman tahmin etmemiştim, ona yakışanı yapmış.
0
'
(14.05.19)
freebird5406_2
(16.05.19)
(7)

Önemli soru - Sinema

levent bilgen
Çünkü cevaplarınızın maddi bedelleri olabilir:Bir film izlerken drone ile çekilmiş bir sahne sizde “ucuzluk” ya da amatörlük duygusu uyandırıyor mu?Aynı sahnenin helikopterle çekildiğini hissetseniz gözünüzdeki karizması artıyor mu?
Çünkü cevaplarınızın maddi bedelleri olabilir:

Bir film izlerken drone ile çekilmiş bir sahne sizde “ucuzluk” ya da amatörlük duygusu uyandırıyor mu?

Aynı sahnenin helikopterle çekildiğini hissetseniz gözünüzdeki karizması artıyor mu?
0
levent bilgen
(13.05.19)
Hayır.
0
buff
(13.05.19)
drone operatörünün ve drone'un yeteneğine kalmış. hiç inspire 1 ile çekilenle hexacopter + arri ile çekilmiş drone görüntüsü bir olur mu ?
0
vladimirdökümov
(13.05.19)
drone ya da helikopter farketmiyor fakat bu çekimleri son zamanlarda çok izlediğimizden eskisi kadar da ilgi çekici gelmiyor
0
freebird5406_2
(13.05.19)
Çoğu izleyici aradaki farkı ayırt edemez. Ayrıca drone'lar illa kendi kameralarıyla çekmek zorunda değil, zamanında Red taşıyan drone da yapmışlardı. Görsel olarak tabii ki 12 bit raw video ile D&R'daki basit bir DJI'ın görüntüsü fark eder. Ama iyi çekilirse o bile ucuz durmaz.

Bence daha sıkıntı olan konu, gerekli gereksiz her yerde drone çekimi kullanılması. Eğer gereksizse ve sırf cool dursun diye havadan çekim konmuşsa o "ucuz ve basit" geliyor bana mesela.

Ek olarak, drone'ların kendi kameralarını kullanacaksanız lütfen ND filtre falan ayarlayın bir şekilde. Nuri Bilge Ceylan'ın son filmi Ahlat Ağacı'nda o dronelu sahnelerde (sanıyorum yerde bile bir kısmı onunla çekmişler) çok yüksek shutter'la çekilmiş gibi motion blur'suzdu. Rahatsız etmişti beni. Bir daha izleyip incelemem lazım tabii. Ama o aletlerde (kendi kameralarında) bildiğim kadarıyla diyafram değişmiyor, sırf shutter'a yüklendilerse baya rezalet.
0
nhk ni youkosu
(13.05.19)
halka dizisi hakkında bilgin var mı bilmiyorum ama drone çekimleri var gayet de güzel.
0
blue eyes white dragon
(13.05.19)
helikopter çekimi pahalı ama drone'dan daha iyi sonuçlar elde edemiyoruz genelde onu söyleyeyim. drone havada +-1cm hassasiyetle durabiliyor inanılmaz kareler çekebiliyor. helikopter ile hiç setin üzerinde uçmayı düşündünüz mü? bu işe çok uzak olduğunuz belli oluyor. helikopter ile anca boğazı çekersin. drone ile sokak arası kovalamaca sahnesi bile çekersin. iyi bir pilot bina içi kovalama sahnesi bile çeker.
bizdeki sıkıntı son dönemlerde kendine yönetmen diyenin başı sıkıştığında drone çekimine başvurması. ben de eski bir drone pilotu olarak her drone u olan film çekmemeli diyorum. bunu gayet profesyonelce yapacaksan amenna.
0
ozdek
(13.05.19)
Karakteri çekerken dümdüz yukarı yükselip manzara yı alıyorsa drone sıkıntı olmaz. Ama 100 metreden uzun bir mesefa katedilecekse drone komik oluyor :))
0
yuzo
(13.05.19)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.