[]

Aynı miktar suyu ısıtıcıda mı yoksa ocakta mı ısıtmak daha maliyetli?

mesela 1 litre suyu, su ısıtıcısında mı kaynatmalı yoksa doğal gaz ile mi?

doğal gaz ve elektrik birim fiyatları vs. birçok değişken var biliyorum. Günlük kullanımda bir şey değişmez tabi de aylık/yıllık kullanımda mutlaka etki gösterecektir.

Ne yapmalı?

 
elektrik maliyetli


  • freebird5406_2  (13.06.19 00:21:37) 
Doğal gaz daha ucuza geliyor


  • olivia  (13.06.19 00:39:15) 
elektrik daha ucuz değil


  • güneyli çocuk  (13.06.19 01:02:46) 
doğal gazın daha ucuz olduğu fikir birliğine varılmış. Bana da nedense daha fazla yandığı için gaz sanki daha maliyetli gibi geliyor.


  • dinazorlar turkmus haci  (13.06.19 01:13:55) 
Abi elektrikle ısıtmanın birim maliyeti daha ucuz olsa evleri elektrikle ısıtmaz mıydık yoksa ben mi yamuluyorum


  • milletin efendisi olmaya gelen adam  (13.06.19 01:30:28) 
çay suyunu elektrik ile ısıtmak bence daha ucuz. Doğalgaz birim maliyetleri hesaplanırken en önemli değişken (ısıtma verimi) gözden kaçıyor. doğalgaz ocaklarının yaktığı gaz miktarına göre ısıtma verimi epey düşük. buna karşılık katıl veya indüksiyon ocakları çok daha verimli olduğu için daha ucuz.

ama 100 litre suyu kombi ile ısıtmak daha ucuz, kombide ısı kaçağı yok ya da çok az çünkü.
  • babilbaligi  (13.06.19 08:36:10) 
elektrigin cogunu dogalgazla uretiyoruz.


  • alperz  (13.06.19 11:40:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.