[]

Kitap Tavsiyesi İsteyeceğim (Önceliğim Fantastik Seriler)

Selamlar. Başlığı bu şekilde yazdığım için özür diliyorum. Neden fantastik seri istediğimi açıklayacağım.

Ofise giderken araba yerine toplu taşıma kullanmaya karar verdim. Tamamen olmasa da çoğunlukla toplu taşıma kullanacağım çünkü araba kullanmak özellikle sabahları zihnen çok yoruyor insanı.

Fırsatını bulmuşken de bir şeyler okumak istedim ve lisedeki gibi olacağı aklıma düşünce sevinçten tüylerim diken diken oldu.
Bazı belli başlı fantastik serileri lisede bu şekilde okudum ve aynı lezzeti alır mıyım bilmem ama tekrar bi denemek istiyorum.

Tabi ki sırf o zamanları yad edeceğiz diye sırf fantastik seri önermenizi de istemeyeceğim ama "şunu mutlaka oku" dediğiniz seri tavsiyelerinize talibim. Hatta seri olmasa bile kesinlikle okumamı önerdiğiniz kitaplar varsa belirtiniz.

Dediğim gibi önceliğim fantastik serilerdir ya da en azından kurgu olmaları önemlidir.

Not: Harry Potter, LOTR, Witcher gibi mainstream şeyleri okudum.

Not 2: Biliyorum internette "en iyi fantastik seriler" falan gibi konulardan mutlaka bilgi alınır fakat ben yine de direkt sizden yani bloggerlar yerine okuyup beğenmiş insanlardan duymak istiyorum ve oralarda okuma sırası gibi bazı kilit bilgiler atlanıyor, bu gibi durumlarda da soru sorabileceğim kişiler olsun istiyorum.

Şimdiden Teşekkürler.

 
unutulmuş diyarlar:kara elf üçlemesi ?


  • freebird5406_2  (14.05.19 20:18:28) 
Jodi Taylor - Chronicles of St Mary's


  • sopiro  (14.05.19 20:18:32) 
gölgelerin efendisi serisi de çok iyidir. muazzam bir edebi yapıttır diyemeyiz ama acayip sürükleyici.


  • avatar is back  (14.05.19 20:20:16) 
unutulmuş diyarlar karaelf üçlemesi demeye girmiştim.

vakıf, dune, kızıl mars (yeni çıkıyor), otostopçunun galaksi rehberi, zaman çarkı (bu ağır biraz)... uzar gider.
  • dismainpula  (14.05.19 20:21:36) 
dune


  • hitsumo  (14.05.19 21:00:34) 
fablehaven serisi özünde bir çocuk kitabı olarak çıkmışsa da tıpkı harry potter gibi kitaptan kitaba olgunlaşıp başarılı bir olgun fantastik esere dönüşüyor. ben 24 yaşındayken okudum, gayet sevdim. içinde o çocuksuluk var ama çocuk aklına anlatır gibi değil, gayet olgun motiflerle süslü. aynı zamanda okuduğum en sürükleyici fantastik eserlerden biri olduğunu söylemem lazım ki türe aşinayım.

mesela dune serisi gerek edebi gerek tarihi önemi kat be kat önemli ve okunması gereken bir seridir ama herhangi bir kitabını 50 sayfa üst üste okumak çok zordur. hele ki yolculukta okumalık, ayrıca konsantrasyon gerektirmeyen bu tarz bir okuma şeklinden bahsediyorsak bence daha "hafif" seçimler yap derim. fablehaven bu senaryo için biçilmiş bir kaftan mesela.
  • Jux  (14.05.19 21:04:29 ~ 21:28:16) 
1- Dune Serisi+1
2- kara kule serisi

Bilim kurgu da olur derseniz Asimov - Vakıf Serisi ve Robot serisi.
  • unalub  (14.05.19 21:22:13) 
Terry Goodkind - Doğruluk Kılıcı Serisi
Büyücünün İlk Kuralı #1

  • helena  (14.05.19 21:38:17) 
Oha kimse zaman çarkı dememiş. Çok ayıp etmişsiniz.


  • kljgslsdkjsd  (14.05.19 22:03:31) 
Dune


  • kablelvuku  (15.05.19 00:22:37) 
Bilim kurguların da tik aldığını görünce geldim
Otostopçunun galaksi rehberi
Vakıf(şu an ilk 3 basıldı sanırım orjinal üçlemeyi okuyabilirsiniz)
İmparatorluk( uzun zaman sonra tekrar ve düzgün çeviriyle basıldı kaçırmayın bence)
Robot( e kitap okuyabiliyorsanız okuyun derim)
Dune
Tekil kitap okurum da derseniz
Albermuth özgür radyosu
Androidler de elektrikli koyun düşler mi
Cesur yeni dünya

Genel olarak b.k oldu kusura bakmayın:)
  • milletin efendisi olmaya gelen adam  (15.05.19 00:40:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.