[]

çernobil'e nasıl tur yapılabiliyor?

yani tehlikeli değil mi. oraya gidince bişey yemelerine, içmelerine izin verilmiyormuş. etrafta hala normalin çok üzerinde radyasyon var deniyor vs. gibi şeyler. bu durumda nasıl izin verilebiliyor ya da gidenler etkilenmiyor mu yani bundan? gayet korunmasız filan dolaşıyolar. gidip de sonrasında hastalananan filan hiç mi yok?




 
turda alınan radyasyon düzeyi öldürücü, hastalandırıcı düzeyde değil.


  • kamile necaset  (17.06.19 22:41:39) 
Turistler hastalansa tur rehberlerinin mefta olması gerekirdi.


  • fezagezgini  (17.06.19 22:41:42) 
tamam da yani o zaman niye hala dehşetle anlatılıyor, hayalet şehir olarak duruyor orda bomboş. yok bilmemkaç sene geçmesi gerekiyormuş eskiye dönebilmesi için filan.


  • duyuru  (17.06.19 22:44:50) 
Kaçak girmek daha zevkli. TUrlar çok pahalı.

www.youtube.com

örümcekleri de garipleşmiş mesela. Ölmemeleri ayrı.
  • CursedChico  (17.06.19 22:46:21) 
Araştırmadım ama;
Koruyucu kıyafet giyiliyordur.
Gezilen yürünen yerlere asfalt atılmıştır radyoaktif madde teması yoktur.
Sınırlı yerlerde yürütüyorlardır. Hadi geldik çernobile yayılın gezin demiyolardır.
  • Trene çelme atan adam  (17.06.19 22:47:19) 
Kiev'de turla konuşmuştum ben. 100 dolar fiyatı vardı ama dolar o zamanlar 2.90 falan :D Koruyucu kıyafet falan yok onu söyleyeyim, sadece radyasyon ölçen cihazı veriyorlarmış. Belli başlı yerlere yaklaştırmıyorlar, mesela rıhtım dedikleri yer çok yüksek radyasyonlı olduğu için yaklaştırmıyoruz, diğer yerleri ise otobüsle hızlı geçtiğimiz için bir zararı olmuyor demişlerdi. Ben o zamanlar ''aman 100 doları oraya vereceğime gece alemlere aqarım'' kafasında olduğum için gitmemiştim. İmkanı olan gitsin bence, tur şirketleri dizi olsun olmasın zaten para basıyordu, bir sorun olsa kimse gitmez.


  • eazy  (17.06.19 23:00:32) 
o kadar yakında o kadar yüksek seviyede radyasyon varsa illa etkiler gibi geliyor bana az az da olsa ne bileyim. ben gitmem.


  • duyuru  (17.06.19 23:07:41) 
bu çok yeni, diziden sonra ortaya çıkan birşey değil, pripyat merakım 2007 den beri var, tur sitesi de vardı, paketler fiyatlar

eskiden konaklamalı turlar da vardı geçeyi pripyatta hayalet şehirde geçiriyorlardı, sonra bunlar iptal edildi

anlaması zor olabilir fakat oraya gidip heyecandan saçmalayanlar, güvenliği önemsemeyenler oluyormuş

geiger ile dolaşılıyor, girilemeyecek, hala yüksek oranlı yerler belli, lunapark, araç mezarlığı - chernobyl vehicle graveyard diye aratırsan bu araçlar hala tehlikeli oranlı - başka girilemez alanlar da var

google araması ile çok doyurucu bilgilere ulaşabiliyorsun artık fotoğraf video, ziyaretçilerin ve tur rehberlerinin deneyimleri verdikleri bilgiler onlarca blog her şey var

biz gidemedik arkady ve boris strugatsky'nin roadside picnic/uzayda piknik kitabını okuduk, bilgisayarımıza s.t.a.l.k.e.r shadow of chernobyl oyununu kurduk bölgede dolaştık :)
  • freebird5406_2  (17.06.19 23:15:44 ~ 18.06.19 17:15:08) 
aldığın radyasyon 3-4 saatlik uçuşa eş değer sanırım. o yüzden bir şey olmuyor. tabi dedikleri yasak bölgelere girmeye çalışırsan olayın rengi değişir


  • argent dawn  (17.06.19 23:47:36) 
youtu.be

Her yerine gidemiyorsunuz. Elinize alet veriyorlar, 3.5 mu ne o değeri geçince orayı terketmeniz isteniyor. Nükleer tesise yaklaşmak yasak vs.
  • filipis  (18.06.19 00:43:21) 
(bkz: akut radyasyon sendromu)'na sebep olacak kadar yüksek radyoaktivite gösteren yerlere girilmiyor ve bu sayede kusma, yorgunluk ve kanama ile başlayıp ölümle sonuçlanan ciddi olgular gözükmüyor ancak radyason dediğimiz şeyin insanlar için bir "güvenli doz"u olmadığı için orada alınan radyasyon dna hasarı ve dolayısıyla kanser ve kalp-damar hastalıkları gibi birçok hastalığa yakalanma riskini artırıyor.


  • sys coyg  (18.06.19 01:00:19) 
Bildigim kadariyla 2 saatin altinda tehlike normal sinirlarda ya da yok diyorlar. Ben yine de gitmem, ne gerek ayrica neyi gorecegiz yani enerji her yerde var zaten, terkedilen evleri vs gorsek ne olur gormesek ne olur.


  • songforsomeone  (18.06.19 10:34:08) 
yani sys coyg'un dediği gibi aslında. az ya da çok orada bulundukça etki eden bişey ve etkisi bir anda olmadığı için sonradan oluşabilecek durumlar da fark edilemiyordur vs. gerek yok yani, neyse.


  • duyuru  (18.06.19 11:28:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.