[]

Her bölgenin farklı tanrısının olması

Böyle bir inanışın olduğu bir din vardı. Mesela Türkiye tarafında x tanrısı var ona dua ediyorsun. Diğer tanrılar orada kullanimdisi. Başka yere de gidersen Turkiyedeki tanrı dualarına cevap vermiyor.

Hangi dindi bu?


 
Komik mi sayın cahiller? Bir tarafimdan uydurmadım.


  • dont eat me  (12.06.19 23:09:04) 
böyle bir dini bilmiyorum fakat fikir olarak neil gaiman'ın amerikan tanrıları hikayesine benziyor


  • freebird5406_2  (12.06.19 23:24:22 ~ 23:24:49) 
Helenistik dönemde pergamon kentinde böyle bir durum olduğunu hatırlıyorum.


  • 16f628a  (12.06.19 23:33:00) 
hinduizm?


  • mikro patlama  (13.06.19 00:02:32) 
Henoteizm


  • İnatçılığın yeryüzündeki temsilcisi  (13.06.19 04:30:53) 
Konuyu düzgün bir kaynaktan öğrendiğinize emin misiniz? Eksik bilgiye kurban gitmiş olmayasınız?

Hristiyanlık öncesi dinlerde evrensellik fikri yok. Tanrılar kültürlere ait belli isimler taşısalar da aslında, örneğin, Anadolu'da tapım gören Apollon adlı tanrıyla, Kıta Yunanistan'da tapım gören Apollon adlı tanrı birbirinden birçok açıdan farklı. Hatta Didim'deki büyük tapınaktaki Apollon ve Bugün İzmir'deki Menderes civarında bulunun Kolophon kentinin Apollon'u bile çok farklı.

Çok tanrılı dinlerde aslında her tapınağın kendi geliştirdiği bir dini anlayış var. İnsanlarsa bunların hepsini kabulleniyor. Hatta kendi kültürlerine ait olmayan tanrıların bile gerçekliğini kabulleniyorlar. Birçok kültürde başka kültürlerden tanrıların alındığı görülüyor.

Bahsettiğiniz şey şehirlerin belirlenmiş baş tanrı ve tanrıçalarıyla da alakalı olabilir. Hemen her şehirde belli başlı yüceltilen, şehir sembolü haline gelmiş bir tanrı vardır. O bölgede diğerlerinden daha nüfuzlu olduğuna inanılır.

Eğer bahsettiğiniz din yakın zamanda ortaya çıkmış neo-pagan dinlerden biriyse büyük ihtimalle bu anlayıştan temel almıştır. Neticede bahsettiğiniz özellik belli bir dine ait bir şey değil. Hristiyanlık öncesi ya da Hristiyanlığın globalleşmesi öncesi ortaya çıkmış yerel dinlerin hemen hepsinin doğal bir özelliği.
  • mentuhotep  (13.06.19 09:35:34 ~ 09:40:09) 
Yunan mitolojisinde böyle bir muhabbbet vardı sanki. Arkadaşın dediği gibi eksik bilgi olabilir ama her tanrının sorumlu olduğu bir şehir vardı sahip oldukları niteliklerle birlikte. Yani Dionysus şarap tanırısı ve x şehrinden sorumlu gibi.


  • evandro roncatto  (13.06.19 09:47:57) 
  • emfuzi  (13.06.19 12:03:18) 
araplarda müslümanlık öncesi durum böyleydi.

her şehrin kendi tanrısı vardı.
  • tantunisultansuleyman  (13.06.19 12:04:58) 
Henoteizm arkadaşlar evet. Ciddi cevaplar için teşekkürler. :)


  • dont eat me  (13.06.19 15:36:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.