Giriş
(11)

aile hekimi ve gebelik takibi

physcos physcos
Bugün aile hekimliğinden telefon aldım, hala bulunduğum şehirde bulunuyor muyum taşındım mı vs. şeklinde. taşınmadığımı söyledim, ayaküstü sohbet esnasında da birkaç ay sonra evleneceğimi o yüzden kaldığımı belirttim. Sohbet esnasında bana söylenenler:-evlendikten sonra kaydımı revize etmeleri gerek
Bugün aile hekimliğinden telefon aldım, hala bulunduğum şehirde bulunuyor muyum taşındım mı vs. şeklinde. taşınmadığımı söyledim, ayaküstü sohbet esnasında da birkaç ay sonra evleneceğimi o yüzden kaldığımı belirttim. Sohbet esnasında bana söylenenler:

-evlendikten sonra kaydımı revize etmeleri gerekiyormuş. ayrıca istersem aile planlaması ve doğum kontrolü ile ilgili bilgi alabilirmişim. (buraya kadar ok, olabilir, anlamlı.)

-evlendikten sonra hamile kalırsam ilk olarak aile hekimliğine gidip bu durumu kayıt altına almalıymışım ve onlar da bakanlığa bildirmelilermiş eğer kaydımı oraya yaptırmaz da direkt özel hastaneye vs. gidersem, elinizdeki gebeyi niye takip etmediniz diye ceza ödüyorlarmış.

-evlendikten sonra hamile kalırsam ve aldırmaya karar verirsem yine aile hekimliğine gidip kayıt ettirecekmişim, sonra aldıracakmışım. Yine özel hastaneye vs. gidersem BAKANLIĞA bildirdikleri için, yine ceza öderlemiş.

e bu sistem bayaa bayaa fişleme? acaba benim aile hekiminin siyasal görüşünden dolayı mı bana böyle söylendi yoksa cidden sistem bu mudur? "bu bilgileriniz gizli bilgiler tabii" diye belirtti hemşire ama bakanlığa gönderilen bilginin gizlisi mi olur ya ne ki şimdi bu?
0
physcos physcos
(08.11.13)
siyasal görüşle alakası olmayan yeni bir sistem ve bir nevi hamilelik fişlemesi evet.
0
efrasiyab87
(08.11.13)
Şimdi gebenin takibi zorunlu bir olay, gebe ve yenidoğanın iyiliği için. Bu bilgilerin anne ve bebeklerin sağlığı ve hatta hayatı için önemli yeri var değerlendirmelerde zira herkes sizin bizim gibi internet çocuğu değil, bilinçsiz insanlar gerçekten kendileri için bile tehlikeliler.
Ama, elbette teori ve pratik arasında fark var. Bu fark da yaklaşımdan kaynaklanıyor. Bilgiler gizli diyorlar ama olan biteni biliyorsunuz. Söylenecek fazla bişi yok.
0
whoosie
(08.11.13)
evet fişleme ve bu nedenle de s.tir et (çok sinirliyim bu mevzuda hergün başka birinden duyuyorum türlü marifetlerini)
taktılar resmen.
0
niye ama
(08.11.13)
gerçekten ceza ödüyolar mı onu öğrenmek lazım.

eğer ödüyolarsa adamların suçu yok.

yok ödemiyolar da kafalarına göre ise diyecek bişey yok tabi malum.
0
elorelia
(08.11.13)
gebelik takibi kısmı tamam akıl erdirebiliyorum ne kadar onaylamasam da ama kürtaj takibi?
0
🌸physcos physcos
(08.11.13)
ben olsam hiç de gidip bildirmem zaten karnım burnuma gelmiş bi de onlara evrak mı yetiştircem, kim ne öderse ödesin yasayı cıkarırken bana sordular sanki.
0
neferkitty
(08.11.13)
Ek olarak; hamilelik süresince her ay arayıp bilgi alıyorlar. Kilonuz kaç, gebelik süresince herhangi bir hastalığınız çıktı mı?(gebelik şekeri vs).. Doğumdan sonra kısa bir ev ziyaretleri oluyor. Bebeğin doğum bilgilerini alıyorlar. Sonra her ay bebeğin kilosunu, boyunu öğrenmek ve aşı takvimini hatırlatmak için arıyorlar. Tüm bebekleri takip etmeleri gerekiyormuş. Bu konuda biraz hassaslar.
0
412
(08.11.13)
bu senin fişleme dediğin şey modern batıda da var. ancak ceza ödemeleri konusunu anlamadım.
0
fempusay
(09.11.13)
Gebeliğin takibi önemli. O nedenle hamile kaldığınızı aile hekimine bildirmelisiniz. Kürtaj kısmında prosedürü bilmiyorum ama tıbbi bilgilerinizn tek bir yerde toplanması yani bir veri bankası oluşturulması için bunu da bildirmeniz mantıklı gözüküyor çünkü ülkemizde tıbbi kayıtlar düzgün tutulmuyor aslında tutulması gerekli.
0
Lim5
(09.11.13)
sanırım gizlilikten kasıt devlet kurumlarından değil özel şahıslardan gizlenmesi anlamında.

uygulama hekiminizin şahsi kararı değil, hamilelikleri de, doğan çocuğun aşılarını da takip ediyorlar. aşıya gelmeyenleri arıyorlar, gerekirse ev ziyareti yapıyorlar. anne ve çocuk sağlığını takip etmek babında. aile hekimi birkaç arkadaşım var, ordan biliyorum. her hamile veya bebek sahibi titizlikle izlemeyebiliyor böyle durumları.
0
tedirginlik hucresi
(09.11.13)
Evet gitmezseniz para kesilir. İzlemlerinizi aile hekiminde yaptırmak istemiyorsanız gebe kaldıktan sonra gidip ben izlemlerimi aile hekimimde yaptırmak istemiyorum diye imza da atabilirsiniz. Ama bilgilerin gizliliği konusunda sıkıntınız olmasın. Çünkü özel hastaneye de gitseniz devlete de gitseniz yapılan bütün işlemler devlete bildiriliyor. Ondan kaçış yok.
0
fayfim
(09.11.13)
(14)

ne yapmalı

denizrocket
bi akıl danışıyım dedim duyuruya. saat 8civarı evden çıktım minibüse bindim kız arkadaşımla buluşmaya gidiyorum hırka kamera çantası falan var yanıma bir kadın oturdu 35yaşlarında sonra minibüsten indim kahve içmeye oturduk kızla biryere kamera çantasının yanındaki fileli bölüme kartını koymuş bu ka
bi akıl danışıyım dedim duyuruya. saat 8civarı evden çıktım minibüse bindim kız arkadaşımla buluşmaya gidiyorum hırka kamera çantası falan var yanıma bir kadın oturdu 35yaşlarında sonra minibüsten indim kahve içmeye oturduk kızla biryere kamera çantasının yanındaki fileli bölüme kartını koymuş bu kadın kız arkadaşım farketti mimarla ne işin var falan dedi bişeyler uydurdum o arada, üzerinde resmi falan var işte mimar ... diye yazıyo amacı nedir abi böyle insanların terbiyesizliği geçtim ne hakla benim çantama o kartı koymuş yarın arayıp sert bir şekilde uyarsammı yoksa savcılığa falan versem bişey çıkarmı
0
denizrocket
(08.11.13)
bence hiç arama sorma sana ulaşması için yol göstermiş olursun.
0
megalomaniac
(08.11.13)
polise ver böbrek avı filandır sevaba girmiş olursun.
0
hystarie
(08.11.13)
ilginin rehavetiyle şımarmayınız. masum bi hareketmiş, kadın ne bilsin sevgilinin kıskançlığına yalanla karşılık vereceğini.
0
sttc
(08.11.13)
göt arşa ulaşmış. asıl bu ne tavır lan. kadın şansını denemiş.
0
kislar gecmez beresiz
(08.11.13)
kadın güzel miydi?
0
elorelia
(08.11.13)
Vay arkadas kivanc tatlitug eksiduyuruda herhalde.
0
ikametsiz
(08.11.13)
saçma bence at kartı gitsin. çok mu önemli sanki. aramak istiyorsan o başka.
0
matilda
(08.11.13)
savcılığa vermen çok saçma olur, hatta komik olur. belli ki kadın beğenmiş, şansını denemiş. aramazsan yeterli olur . abartmaya gerek yok.
0
april12th
(08.11.13)
yanında oturan kadın bendim. ben yere düştüğünü sanmıştım bulamadım. sanırım kartlarımı düzenlerken bir tanesi yanlışlıkla düşüp fileye girmiş. hakkımda bu kadar olumsuz şey düşünebilmene çok şaşırdım açıkçası. aramazsan, o kartı atarsan sevinirim.
0
hepiniz oleceksiniz
(08.11.13)
Hayır savcılığa versen hangi sebeple vereceksin? Sadece kartını çantana bıraktığı için mi? Bu durumda savcılığa gidersen bizzat olmasa da dolaylı olarak alay konusu olursun.
0
clones
(08.11.13)
biz kadınlar allahın günü bu kart koymanın farklı varyasyonlarını yaşıyoruz ama savcılığa gitmiyoruz. sanki tecavüze uğramışsın gibi savcılığa gidersen ciddi dalga konusu olursun.
0
derz dolgusu
(08.11.13)
ben olsam tokmaklarım azmış olabilir ilacını ver gitsin :)
0
tv_ye_konan_sinek
(08.11.13)
o kadın sevgilinin sana kurduğu bir tuzaktı, aferin testi geçtin.
0
orpheus
(08.11.13)
selam. ben geleceği görebiliyorum. o kadın 2 sene sonra hayatınızı kurtaracak. kartı buzdolabına as.
0
ermanen
(08.11.13)
(7)

avukat ücret-maaş

vodianova
ayıptır sorması ne kadar yaklaşık? öğretmenliği bırakıp hukuk okumaya değer değil mi?
ayıptır sorması ne kadar yaklaşık?
öğretmenliği bırakıp hukuk okumaya değer değil mi?
0
vodianova
(07.11.13)
değmez.
0
cokponcik
(07.11.13)
değer. evet avukatta çok ama dersanede sürünmektense bence kendi mesleğinde çevre edinmek ile sürünmek daha mantıklı.
0
ben smyrna
(07.11.13)
maaşa göre tercih edilecek işler değil pek. öğretmen maaşı belli. özelde çalışamayacaksan daha fazlasını alamazsın. avukat da duruma göre değişir. kariyer imkanı var ama ona da çaba gerekir.
0
elorelia
(07.11.13)
avukatlar maaş almaz, serbest meslektir çünkü avukatlık. öğretmenlikten iyi mi dersen, kat kat iyi. o kadar bebenin nazını kim çeker arkadaş büyük sabır işi valla.
0
trajikomix
(07.11.13)
avukat yanında maaşlı çalışan avukatlar da olduğu için sorunuzda bir hata yok.

ilk etapta çok para kazanamazsınız. müvekkil bulursanız ne ala ama müvekkil bulamazsanız maaşla çalışan avukat olursunuz. bu durumda da işin içine diğer adaylar giriyor. sizinle aynı niteliklere sahip birisi sizden daha az maaş talep ederse onu tercih ederler. standart bir maaş yok. çalışacağınız yere göre değişir. eğer müvekkil bulup kendi işinizi yaparsanız güzel bir kazancınız olur.
0
m e l t e m
(08.11.13)
Hukuk okumak için 5 senenize ihtiyaciniz var (1 yil hazirlanma cunku ilk 30 binden aliyor) ve mezun olunca bir yil staj yapiyosunuz. Ettimi dohuz yani alti. Alti sene sonra 1 ya da 1.5 milyarla basliyosunuz daha sonra da zaten arkadaslarin dedigi gibi nasip işi.karar sizin.
0
0dy
(08.11.13)
uluslararasi hukuk alaninda calismiyorsan ögretmenlikten kötü olur. sürünürsün uzun süre.
her yil binlerce avukat mezun oluyor.
0
fleshbloodmore
(08.11.13)
(9)

Film Önerisi

matilda
Böyle değişik, ilgimi çekecek bi film arıyorum. Mesela The Number 23, The illusionist, Click, a beautiful mind gibi filmleri bir hayli beğenmiştim. Ayrıca BeetleJuice en sevdiğim film. Animasyon da çok severim ama sonu sürprizli birşeyler de olsa iyi olur.
Böyle değişik, ilgimi çekecek bi film arıyorum.

Mesela The Number 23, The illusionist, Click, a beautiful mind gibi filmleri bir hayli beğenmiştim. Ayrıca BeetleJuice en sevdiğim film.
Animasyon da çok severim ama sonu sürprizli birşeyler de olsa iyi olur.
0
matilda
(07.11.13)
sonu sürprizli diye sorduğun filme gelecek her cevap spoiler niteliğinde olacak ama izlemediysen bence now you see me süper film, bence kesin beğenirsin.
0
in vino veritas
(07.11.13)
yazmaktan bıkmadım: mr nobody
0
inugard
(07.11.13)
prestige var o ayarda, now you see me var.

alakasız olacak o konseptten ama intouchables'ı tavsiye ederim bir de.
0
elmali kurabiye
(07.11.13)
trance
0
elorelia
(07.11.13)
ispanyol sinemasının nadide örnekleri var ; el cuerpo.

los cronocrimenes var ; zaman yolculuğu temasını geleceğe dönüş serisiyle seven beni darmadağın etti , ilginç bir film bence.

the jacket var ; piyanist şantör adrian brody abimiz oynuyor. psikolojik gerilim tarzında. belki sonu tahmin edilebilir ama ben o sonu o şekilde tahmin etmiyordum.
0
montauq
(07.11.13)
(bkz: bad boy bubby)
(bkz: sanatorium pod klepsydra)
(bkz: enter the void)
(bkz: angst)
falan filan
0
sanal hayvan
(08.11.13)
a fantastic fear of everything
headhunters
0
feykalade
(08.11.13)
el maquinista
abre los ojos
stay
shutter island
jacob's ladder
0
zihuatanejo
(08.11.13)
the man from earth
k-pax
0
dafaiss
(08.11.13)
(7)

hangi hesap makinesinden almalıyım ?

sunset
sözelciyim ama istatistik dersi aldığım için hesap makinesi lazım oldu.bana logaritma alabilen ve a üssü b şeklinde üslü sayı çözebilen hesap makinesi lazım.Bu hesap makinelerinin adı ne olarak geçiyor ?
sözelciyim ama istatistik dersi aldığım için hesap makinesi lazım oldu.

bana logaritma alabilen ve a üssü b şeklinde üslü sayı çözebilen hesap makinesi lazım.Bu hesap makinelerinin adı ne olarak geçiyor ?
0
sunset
(06.11.13)
herhangi bir, en küçüğün 1 boy büyüğünden olan kırtasiyeye gidip bilimsel fonksiyonlu hesap makinesi ya da dur abi mühendislerin aldığı makinadan alacağım de, sana verirler 16 liradan pahalıysa gözün kapalı al.

casio alman kullanıcı çokluğu sebebiyle, takıldığın yeri arkadaşa sorarak öğrenme yöntemi dahilinde sana çok yardımcı olacaktır.

kırtasiye örnekleri : nt, onun dışında teknosa gibi marketlerde de bulabilirsin.
0
mete kudur
(06.11.13)
www.ikincielim.com

şundan alıcaksın. 3 sene önce 17 liraya almıştım sanırım. büyük marketlerde falan da var.

bunların yalnız bi acayip türleri var. 500 / 3000 diyorsun sonuç ekranında aynısını yazıyor. nası ayırt ediliyor bilmiyorum ama dikkat et ona.
0
elorelia
(06.11.13)
casio fx82ms sana yeter hocam. 13.5 tl idi en son.
0
yatagants
(06.11.13)
arkadaşın dediği 500/3000 yazıyorsun sonuç ekranına aynısı çıkıyor( ölecem gülmekten ) tamamen makinenin kullanımını bilmemekten kaynaklanıyor. zaten o yüzden casio al diyorum ki sınıfta hacı bu ne böyle dediğinde birisi sana anlatsın.

arakdaşın anlattığı durumda, DEL tuşunun üstünde S-D tuşu varya ona basmanız yeterli. sonuç istediğin şekle dönüşecektir. ayrıca evet en kullanışlı ve ucuzu resimde gördüğün. bu en basic modelinin 1 üstü. bundan al.
0
mete kudur
(06.11.13)
0
kyha
(06.11.13)
isimleri bilimsel hesap makinesi arada
0
kyha
(06.11.13)
(bkz: catiga) millet casio ile kasarken catiga ile kastırıyordum. lise üniversite şimdi de çalışırken kullanıyorum.
0
mr fusion
(06.11.13)
(7)

Kpps ve kpss kursları ile ilgili sorular

gorki
-kpss kursları kaç ay sürüyor ? -üniversite 3.sınıfta kpss ye girsem mezun olunca geçerliliği olur mu ? (Öğretmenlik için olan kpss )
-kpss kursları kaç ay sürüyor ?
-üniversite 3.sınıfta kpss ye girsem mezun olunca geçerliliği olur mu ?

(Öğretmenlik için olan kpss )
0
gorki
(27.10.13)
hayır geçerli değil 3'teyken girdiğin sınav sadece kendini denemiş olursun. yeni atanmış biri olarak söyleyeyim bu yıl bildiğin konuları hallet evde tek başına. temelini oturt seneye deneme ağırlıklı bi sistem uygula. dersane çok gerekli değil.
0
sanal cicek
(27.10.13)
kpss kursları bu ay içinde başlar,hatta benim ki yarın başlıyor.sınav temmuzda ,o zamana kadar sürüyor.2.soruyu maalesef bilmiyorum.
0
rock n roll
(27.10.13)
kursa göre değişiyor. eylülde başlayan da var ekimde başlayan da.

kpssden aldığın puan 2 sene geçerli. 3. sınıftaki sınav sonucunu ancak mezun olunca kullanabilirsin yani. ben öyle biliyorum.
0
elorelia
(27.10.13)
eğer mezun olunca geçerliyse seneye girip kurtulayım diyorum
0
🌸gorki
(27.10.13)
kursların değişik programları var. ben de gidiyorum şimdi ekimin başında başladı kursum, haziran'a kadar devam edecek. yılbaşında bir de son 3 kala mı ne ayrıyeten alım yapıyorlardı sanırım. çalışma programını 2 seneye yayarsan bence de o kadar gerekli değil dershane, önemli olan bol bol soru çözmek. youtube'da ya da başka sitelerde çok güzel, akılda kalıcı konu anlatımları var onlardan da yararlanabilirsin.

örnek vereyim ben önceki sınava son 4 ay kala, evde hazırlanmıştım (sadece lisans sınavına girdim) 82 aldım. hoş, bir işe yaramadı yine atanamadım da 4 ayda sadece konu anlatımı ile bu puan alınabiliyorsa, 1-2 senede evde düzenli bir çalışmayla çok iyi bir puan alabilirsin bence.
0
dust in the wind
(27.10.13)
-murat 3 buçuk ay sürüyor.diğer derhaneler biraz daha uzun.(murat bu konuda eleştiriliyor)
-2 sene içerisinde bir başvuruya denk gelirse geçerliliği olur.çünkü ösym kendisi mezun olunan ya da olunacak olan diyor.kriter mezun olman falan değil. 2 sene içinde olması.diplomanı iş başvurusunda istiyorlar.sınav başvurusunda ispata gerek yok.

mesela üni 3'ün ilkbaharında girdiğin kpss mezun olduktan sonraki eylülde yapılan alıma yetişir.
0
aşksız prens
(27.10.13)
yanlış bilgi vermeyin. bu sene girdiğin sınav geçerli değil. sadece kendini denersin. öğretmenlik sınavı puanları zaten 1 sene geçerli. bilip bilmeden konuşmayın.
0
sanal cicek
(28.10.13)
(1)

13 yaşında okula gönderilmeyen kız çocuğu hakkında ne yapılmalı

tenayzagor
13 yaşında okula gönderilmeyen kız çocuğu hakkında ne yapılmalıbir arkadaşım bana bunları yazdıbir konuda fikirlerinize ihtiyacım var benım mardınde bir evli ablam var ve 13 yasında bır kızı var yobaz kayın babası ve amcası kızın babasına fıkır olarak baskın cıkıyorlar ve yigenımı okutmuyorlar
13 yaşında okula gönderilmeyen kız çocuğu hakkında ne yapılmalı

bir arkadaşım bana bunları yazdı

bir konuda fikirlerinize ihtiyacım var benım mardınde bir evli ablam var ve 13 yasında bır kızı var yobaz kayın babası ve amcası kızın babasına fıkır olarak baskın cıkıyorlar ve yigenımı okutmuyorlar bende bu yobazlıga dur deyıp suc duyurusunda bulunmak ıstıyorum benım yıgenım okumalı bu konuda fıkır verıp benı yonlendırımısınız nereye sıkayet edıp etmeyecegım yada dılekce ornegı gonderın bırseyler yapmm lazım (ailenın maddı durumu cok iyi ama yobaz bır kafaya yapıya sahıp kısılıksız ınsanlar)

bu arkadaşa cevap olarak ne yazmalıyım
0
tenayzagor
(21.10.13)
bi ihbar hattı vardı devletin. alo 183 galiba. orayı arayabilir.
0
elorelia
(21.10.13)
(9)

Trolluk yapayim mi burada?

benyazmayayımdakimleryazsın
cok sacma delice sorular sorarim sanki gercek izlenimi veririm ortami karistiririm. yapasim var trolluk. yapam mi? (zaten su an yapiyorsun diye cevap yazmayin ben yazdim bile-)
cok sacma delice sorular sorarim sanki gercek izlenimi veririm ortami karistiririm. yapasim var trolluk. yapam mi? (zaten su an yapiyorsun diye cevap yazmayin ben yazdim bile-)
0
benyazmayayımdakimleryazsın
(21.10.13)
yap
0
rock n roll
(21.10.13)
işimiz görülsün diye uğraşıyoruz biz. ikinci sayfaya düşen duyurulara kimse bakmıyor malum.
0
elorelia
(21.10.13)
yap. hiç troll kalmadı zaten :(
0
glori
(21.10.13)
hiç değilse bi trollük bile yapmadım demezsin.
0
rock n roll
(21.10.13)
montla yap.
0
loveinaflipbook
(21.10.13)
artık yapsan da olmaz, yapma.
0
yasli ateist
(21.10.13)
hadi bunu sil ve başlaaa. gloria ekolümden takılabilirsin ben açmıorum duyuru. yeni gloria ol. mesaj gelio hep sen glory misin diye çok eğlenceli
0
glori
(21.10.13)
forum ettiler iyice burayı zaten. çok göze batmazsın.

bir de uyduruk forum sorusunun altında istediği cevabı görmeyip çalım yapan ergenler de var.
0
ermanen
(21.10.13)
intihar edeceğim vs dışında ne bok yaparsan yap. o durumda olay polise gidiyor, gece gece burada strese giriyoruz falan. özellikle de gerçekten yardımımız olacaklar çıktığında "he amk ok" diyoruz.
0
sen git ben geliyorum
(21.10.13)
(4)

KYK kredisi ile ilgili ???

yqzkrttpli
2010 girişliyim, okulum hala devam etmekte, kredi uzatma imkanım var mı ???
2010 girişliyim, okulum hala devam etmekte, kredi uzatma imkanım var mı ???
0
yqzkrttpli
(21.10.13)
bildiğim kadarıyla yok.
0
kislar gecmez beresiz
(21.10.13)
Kesinlikle yok.
0
buff
(21.10.13)
2010 girişlisin. okulun iki yıllık mı?

eğer 4 yıllıksa zaten devam ediyor olması lazım.

ama uzatma imkanı yok tabi onu belirteyim.
0
elorelia
(21.10.13)
yok 4 yıllık fakültedeyim sadece okulu uzattım keyfii =/
0
🌸yqzkrttpli
(21.10.13)
(2)

TTNET ADSL Kullanıcı Adı ve Şifresi

efreet sultan
Öğrenmek için illa 444 0 375 mi aramak zorundayız? Faturada filan yazmaz mı bunlar? Dışardayken kullanayım diyorum. Bir de kaç dk bağlanma hakkımız vardı?
Öğrenmek için illa 444 0 375 mi aramak zorundayız? Faturada filan yazmaz mı bunlar? Dışardayken kullanayım diyorum. Bir de kaç dk bağlanma hakkımız vardı?
0
efreet sultan
(17.10.13)
genelde şifre olarak bağlı olduğu telefon numarasını atıyorlar. misal bendeki örneği şu şekildeydi ilk başta.

kullanıcıadı: adsoyadıxxx (burdaki xler telefon numarasının ilk üç rakamı ve tabi adsoyad hat sahibinin adı ve soyadı)
şifre: xxxxxxx (alan kodu olmadan ki telefon numarası)

eğer ki sonradan şifreyi değiştirmediysen bu şekilde tanımlanmış olabilir
0
clones
(17.10.13)
şifre arkadaşın dediği gibi, alan kodu olmadan telefon numarası bizde de.

kullanıcı adı da alan kodu ile birlikte telefon numarası. (başında sıfır yok)

dene belki tutar.
0
elorelia
(17.10.13)
(5)

Breaking Bad bitmedi!

kendihalindekiyaratık
Final maratonu cuma-cumartesi cnbce de diyor?? bu ne alaka bilen var mı?
Final maratonu cuma-cumartesi cnbce de diyor?? bu ne alaka bilen var mı?
0
kendihalindekiyaratık
(17.10.13)
Tekrar...
0
mukrime
(17.10.13)
cnbce geriden geliyor.
0
elorelia
(17.10.13)
jesse'nin mevzuları anlatacak. yeni bölüm arkadaşlar.
0
vedat chili peppers
(17.10.13)
jesse'nin yolu (üzgünüm bunu yazmak zorundaydım)
0
clones
(17.10.13)
türkçe dublaj olduğundan geriden geliyor onlar.
0
trajikomix
(17.10.13)
(20)

izlerken oha dedirtecek film arıyorum

teyzebeybi
duyuru sakinleri, önerileri bekliyorum.
duyuru sakinleri, önerileri bekliyorum.
0
teyzebeybi
(15.10.13)
usual suspects var. Sonunda kayser soze özürlü olan çıkıyor oha diyorsun.
0
orhan tv
(15.10.13)
oldboy var. sonunda adamın seviştiği kız kendi öz kızı çıkıyor oha diyorsun.
0
zgrydn
(15.10.13)
The Game

www.imdb.com
0
acelemvar
(15.10.13)
safe house
0
dafaiss
(15.10.13)
neyse ki söylediğiniz filmleri izlemiştim. oha size.
0
🌸teyzebeybi
(15.10.13)
15 Minutes www.imdb.com
0
candanag
(15.10.13)
the mist
0
ermanen
(15.10.13)
12 angry men
killing season
0
dafaiss
(15.10.13)
geçen böyle bir duyuru açmıştım belki işine yarar. eksiduyu.ru
cloud atlas'ı izledim akabinde ve +rep diyorum.
0
ilkot
(15.10.13)
yabiraksimdi
(15.10.13)
the fountain
0
dafaiss
(15.10.13)
The impossible..Dikkat et sarsar :)
0
redeath
(15.10.13)
Trance - danny boyle
0
Sskywalkeremre
(15.10.13)
shutter island
0
jemjum
(15.10.13)
Tarık akan - necla nazır ateş böceği
0
sarpes
(15.10.13)
nueve reinas. cok da eglencelidir.
0
bohr atom modeli
(15.10.13)
Now You See Me. İzlerkende dersin bitince de
0
Olric
(15.10.13)
2 girls 1 cup.
0
point me at the sky
(15.10.13)
elorelia
(15.10.13)
Incendies
0
materyalist imam
(15.10.13)
(9)

bir yaş sorusu da benden

habib
2 soru combo var.1) 30 yaş erkek 20 yaş kadın ilişkisi nasıl olur ?(erkek çalışıyor kadın öğrenci)2) 30 yaşında bir erkek 20 yaşında bir kadına ilgi gösterirse 20'Lik kadın tırsabilir mi ?
2 soru combo var.

1) 30 yaş erkek 20 yaş kadın ilişkisi nasıl olur ?(erkek çalışıyor kadın öğrenci)
2) 30 yaşında bir erkek 20 yaşında bir kadına ilgi gösterirse 20'Lik kadın tırsabilir mi ?
0
habib
(14.10.13)
öncelikle duyurunu gönül işlerine aç bence.

sonrasında:
1. 20 yaş çok ufak. 24 ve sonrası yaşta bir kadınla 10+ farkla ilişkiler bence normal.
2. evet ürker.
0
kirazıseviyorum
(14.10.13)
Cok da iyi olur,cok da güzel olur;en azından bizde 1.5 yıldır oluyor.

Yas olayı aynı zamanda kişilerin karakterleriyle ilgili bunu unutmamak gerek.
0
fraise
(14.10.13)
adam 20 yaşındayken kız 10 yaşındaydı hmmm demek saçma ama yine de 10 yaş büyük bi fark. kız ne kadar olgun olursa olsun veya adam ne kadar genç ruhlu olursa olsun sıkıntılar olur. hayata bakış açısı vs.

ben 23 yaşındayım. 30 yaşında biri bana ilgi gösterse tırsmazdım da hoşuma gitmezdi yani. yaşlı geliyorlar bana her türlü.
0
elorelia
(14.10.13)
25, 35 iken daha şık olabilirdi. ama oluru var bence.
0
ssge
(14.10.13)
kadının yaşı => [(erkeğin yaşı/2) + 7]

evrensel formül bu. abd'de de bu soruyu sorsan, avustralya'da da sorsan, ispanya'da da sorsan aynı cevabı alırsın. 30 yaşındaki erkek için 22 ve üzeri olmalı. Altı kurtarmaz.
0
hiko seijuro
(14.10.13)
1.çok güzel olur
2.hayır
0
cecilia
(14.10.13)
belki biraz ağır kaçacak ama ben sübyancılık gözüyle bakarım. yani yaş farkı çok. ama iki taraf da memnunsa bize de mutluluklar dilemek düşer.
0
nevruz atesinin ustunden atlayan bakan
(14.10.13)
Benım durumum da boyle aslında 31 yasındayım kız arkadaşımda 22 yasında.O üniversiteyi bu sene bitirdi ben çoktan mezun oldum çalısıyorum 1.5 senedir sorunsuz ilişkimiz yürüyor ara sıra benim anlam veremediğim onun için çok anlamlı konular uzerıne tartısıyoruz tabi.
0
patates baskı
(14.10.13)
patates baskı +1 yaş farkı ve ilişkiler kişilere göre çok değişim gösteriyor. sorunsuz veya önemli sorun olmadan yaşanabilir bir yaş aralığı 20 ile 30 ama kişilikler uygunsa tabi bu çok önemli. sonuçta her 20 yaşındaki ve her 30 yaşındaki birey aynı değil.

1) güzel olur/olabilir.
2) bilmiyorum ama tırsmaması gerek ilgi gösterildi diye tırsılır mı yahu?:S
0
lunedor
(16.10.13)
(7)

Hayatımız sınav bıkmadınız mı lan :(

lawist
Önce ilkokulda başlıyoruz lgs sbs her ne haltsa sonra öss sonra ales sonra yds sonra toefl ielts sonra kpps sonra bilmem ne bir de onlarca yazılı kağıt yeter lan valla yeter amk ..
Önce ilkokulda başlıyoruz lgs sbs her ne haltsa sonra öss sonra ales sonra yds sonra toefl ielts sonra kpps sonra bilmem ne bir de onlarca yazılı kağıt yeter lan valla yeter amk ..
0
lawist
(13.10.13)
bıktık.
0
elorelia
(13.10.13)
aaa sen daha kurum içi sınavlara girmedin mi yoksa ?
0
Neill
(13.10.13)
acımasız gerçekler...
0
livaneli kadir
(13.10.13)
yalnız sınav testmiş. testse kolay olm yaparız. yazılı zor
0
raskolnikov2
(13.10.13)
ne bekliyon bro illa birileri dişli olacak. o seçilmiş dişlinin kim olmasını nasıl belirleyelim ki ?
0
zazazaraeta
(13.10.13)
artık zevk almaya bakıyoruz zanza.
0
baldur
(14.10.13)
Ben daha bikmadim
0
cetoxim
(14.10.13)
(29)

çıldırabilirim, ailevi meseleler konsunda fikir istiyorum - vol 2

gizli saklı
vol 1 için (git: 662811) tahminimden daha uzun yazmısım ama eksiltecek bir yer bulamadım. simdiden okuyanlara tesekkürler.özet: 6 yıldır beraber olduğum biri var, ailem istemiyordu. biz evlenmeye karar verdik, hala istemediler. bir iyi görünüp beş kötü davrandılar. artık bu dengesizlikleri bana iyic
vol 1 için (git: 662811) tahminimden daha uzun yazmısım ama eksiltecek bir yer bulamadım. simdiden okuyanlara tesekkürler.

özet: 6 yıldır beraber olduğum biri var, ailem istemiyordu. biz evlenmeye karar verdik, hala istemediler. bir iyi görünüp beş kötü davrandılar. artık bu dengesizlikleri bana iyice kafayı yedirtmeye başladı. bir iki örnek verip davranış ve sağlık konusunda fikir isteyeceğim.

1- nişan yaptılar, bütün akşam asık suratlıydılar, ve ertesi gün erkek tarafıyla ilgili çok saçma sapan eleştirilerde bulunup yine "nasıl böyle biriyle sevgili olduğumu" sorguladılar ve sevgilimin çok büyük bir yalancı olduğuna kanaat getirdiklerini söyleyip benden diplomalarını ve askerlikle ilgili belgelerini istediler. (bunun sebebı kuzenımın yaptıgı bır pislikmiş, sonradan öğrendim. merak eden varsa yazarım asağıda). ben de hepsini gösterdim, susup kaldılar.

2- nikah için biz ekim sonu diyorduk, annem kasım diyordu, dedik hadi 2 hafta için ekstra hır gür olmasın, kasımın ilk pazarına gün aldık. bizimkilerle de konuşalım dedik, biz şu tarihe gün alıcaz diye konuşalım, sonra da aldık deriz dedik. yer kalmaz diye korktuk iyi de yapmışız, kalan son saati aldık. ama gelin görün ki bizimkilerle bir türlü "gün alıcaz kasım için" diye konuşamadık, çünkü bizi karşılarına almamakta ısrar ettiler. bir sürü bahane ve erteleme... hele bir de gül alıcaz sunu konusalım artık dediğimizde de "aaaaaa daha cok erken bi oturun bakalım konusuruz" diye ertelemeye giriştiler.

3- tuttuğumuz eve geldiler bir iki parça eşya almışlardı onları bırakmak için. dedik hazır evdeyken kahve yaparız, konusuruz orda söyleriz. ev de cok kucuk ama şirin ve çok merkezi. iş ve okul için yol parası harcamicaz, yürüme mesafesi hepsi. neyse, eve geldikleri gibi hırlamaları bir oldu. çok kücükmüş, karanlıkmış (hava karanlıktı geldiklerinde)... eve dönerken ve döndükten sonra 1-2 saat boyunca o evin benim gibi biri için (o da ne demekse) çok küçük çok yetersiz olduğu, o ev değişmeden beni asla evlendirmeyeceklerini filan söylediler, hakaretler ettiler durdular. ben de ev değişmicek dedim deliler gibi kavga ettik. hatta annem sonra nişanlımı bile aramış telefona. ona da demiş ev değişecek diye. o da "kasımda evlenicez, zaman yok. eğer dar gelirse değiştiririz" demiş :) annem de kızmıs "o ev değişecek oğlum iyi geceler" deyip kapatmış. hatta annem çok da iyi bir eğitimi olmayan bir kuzenimi söyleyip "o kıza bile dublex ev aldılar, o kızın değeri ne ki! rezil ediyorsun kendini" dedi bana. yani dertleri de belli millet ne dicek oraya gelirse. ama bu kavganın ertesi günü gitmiş küçük odam için tül almış.

3- babam veznede çalışıyor. bana karşı sürekli bir depresif modda bu sevgili işinden beri. hep triplerde, konuşmuyor filan. ymekte yemiyor göya boğazından geçmiyor ama 2 saat sonra bir bakıyorum sandvicleri götürüyor filan. neyse, dedi ki 20bin açık vermiş. sebebi de bulunamamıs. ben de nişanlımla konuştum, 10binlik altın vermeye karar verdik. kabul etmediler, bankadan kredi cekicekmiş... ama hiç 20bin borcu var gibi davranmıyorlar... bu da yalan bence.

4- geçen gün annemi aradım, dedim ki sevgilimle beraber geliyoruz, o dedi biyere gidiyomus yoldaymıs, baska aksam gelin. anne dedim nikah gününü konusmamız lazım artık zaman geçiyor, yeterince oyaladınız. bir başladı bana bağırmaya, yine evden girdi elaleme ne diyeceğinden çıktı. sonunda eğer gün alırsanız bizi yok saymış olursun, hiç bir şey yapmam, nikahına da gelmem dedi. eve geldim babam aynı sekilde, hatta abarttı, ya o ya biz dedi, kararını ver dedi. dolayısıyla neden simdiye kadar eve de hiç masraf yapmayıp her seyı ertelemeye calıstıkları belli oldu, bir şekilde bizi ayıracaklar akıllarınca ve esyalar da yalan olmasın filan diye düşünüyorum.

neyse, bir bu son olaydan sonra cok kızdık artık yeter dedik, davetiye bastırdık, yarın emrivaki yapıp gelicez bize ve davetiye vericez bizimkilere.

ayrıca bayram geldi ama bayramla ilgili hiç bir plana nişanlımı dahil etmek yok, sanki öyle biri hiç yok... çok kızıyorum. bir laf edicek oluyorum sinirden nefesim daralıyor, panik atak krizi geçiricem de bayılıcam diye korkuyorum. konuşmuyorum. işler son raddeye geldi. 3 haftaya nikahım var.

ben bunlarla nasıl baş edeyim? yarın konusurken neler diyelim? ne yapalım? muhtemelen ağzımıza edicekler ve fena bir kavga cıkacak.. nasıl bir yol izleyelim genel olarak. sevgilim de çok iyi idare etti ama artık delirdi iyice, iki tarafın arasında kaldım. denge nasıl kurucam ben bunların arasında?

sevgilim diyor ki, cok dellenirsen çık gel, ev var, zaten su kadarcık zaman kaldı filan diyor. bu saatten sonra evden kaçmak çok saçma geliyor. bayram da önümüz. iyice çorba oldum.

edit: şu güzel ve heyecanlı geçmesi gereken süreçte beni hayattan bezdirdiler, bir an önce bitse de evime yerleşsem nefes alsam diyorum artık. evlilik heyecanlı aman nikah telaşı filan hiç bir şey kalmadı. içim çürüdü ulan! çok yoruldum artık dayanamıyorum...
0
gizli saklı
(13.10.13)
Yazının hepsini okumadım ama ailenin istemediği adamla evlendiğine çok pişman olacaksın. Aynısı bizim ailemizde de oldu ve seninle aynı roldeki kişi çok pişman oldu. Yarın öbürün o çocuk ağzına sıçtığı zaman koşa koşa ailenin yanına gideceksin ve maalesef ailen seni tüm yaptıklarına rağmen yine kabul edecek. Şimdi bu mesaja kızacaksın belki ama ilerde belki hatırlayıp bana hak vereceksin. O evlilik yürümeyecek. Bak sana 3 sene veriyorum nickimi kaydet 3 sene sonra bana diyeceksin ne kadar haklıymışsın sen diye. Ailemin başına gelenler aklıma geldi ve sinirlenip bu kadar şey yazdım telefondan. Az akıllı ol ailenin sözünü dinle. Hadi eyv.
0
fuerteventura
(13.10.13)
ananla babanla didişmekten çocukta kaçırdığın bi durum olabilir.onların dediği şekilde bi düşün cevap menfii mi müspet mi görürsün zaten. sonra bilidiğini yap ablası.
0
ganyotçu
(13.10.13)
@fuerteventura, yazdıkların için sağol ama ne ben senin ailenin yapısını biliyorum ya da sizde evlenen kişinin ilişkisini filan, ne de sen benimkini biliyorsun. benim de gördüğüm örneklerde aile nikahtan sonra kendine gelip aman kızım canım oğlum diye tozpembe bir hale dönüyorlar. ayrıca aile bu herhalde kabul edecek ne olursa olsun, aile olmanın olayı bu değil mi zaten? hayatta her sey risk ayrıca. yarın yolda yürürken kafama saksı düşüp ölmeyeceğim ne malum? ya da annemin çok istediği zengin iş adamı koca'nın işlerinin ters gidip de 2 sene sonra sıfırın dibine vurmayacağı? ne çiftler var beklemediğin kadar süper bir evlilik yapıyorlar, nasıl çiftler var ne ara ayrıldıklarına şaşırıyorsun. bir eve girdikten sonra ne olacağı belli olmaz, ben bunu kabul ediyorum zaten. ama hayat benimse, onlarda "benim çocuğumsa lafımı dinleyecek" düsturu olduğu için, onlar istedi diye kuklaları gibi yaşayamam. hayatımla ilgili en özel karar kiminle evleneceğim, kiminle yuva kurmak istediğim. farazi şeylerle bunu engelleyemezler. adamla ilgili somut tek bir şey söyleseler içim gam yemeyecek, ama söyledikleri her seyin cevabını veriyoruz, baska bir sey cıkarıyorlar. her sey öyle "aaa aile istemiyorsa olmaz"a bağlanamaz, dinamiklere bakmak lazım önce.
0
🌸gizli saklı
(13.10.13)
fuerteventura'ın dediklerini açıkcası çok yanlış buldum, özellikle şu anda ciddi bir karar aşamasında olan birine hiç söylenmemesi gereken şeyler bence. hatta yazdıkları komik bile, iki duyuruyu ya okumuş olsaydı emin ol böyle konuşamazdı. bence sabret az kalmış zaten, kurtulacaksın bütün sıkıntılarından. kimse evinizde sizin hayatınıza burnunu sokamayacak.
0
theseachange
(13.10.13)
@ganyotçu, bizimkilerle asıl didişme 3-4 aydır, ilişkim 6 yıllık. kaçan bir şey varsa çıkar bir yerden zaten, ailemle olan kavgalarımla ilgili değildir bu. evdekilerle hep kavga ediorduk ama sadece yılda 2 kez, annem "hala ayrılmadın mı sen o cocuktan" diyordu sadece. ve 1 kere konuşmadan, 1 kere yüzünü görmeden. görücez. anneme, "somut tek bir şeyle gel bana, çok samimi söylüyorum ayrılıcam" dedim anneme. verdiği cevap "cık, olmaz, görmüyorsun". neyi görmediğimi sorunca, olmaz diyor sadece.
0
🌸gizli saklı
(13.10.13)
@theseachange, katılıyorum sana. teşekkürler. su 3 haftayı atlatayım zaten hem cildiye hem psikiyatriye gidicem, kendime gelmem lazım, kafayı yedirttiler bana 3 ayda.
0
🌸gizli saklı
(13.10.13)
gizlicim, öncelikle mutluluklar diliyorum size ama inan ki ailenin beğenmediği elemandan bir şekilde hayır gelmediğini düşünenlerdenim. o insanların vizyonu gençlerden farklı oluyor bir şekilde görüyorlar senin göremediklerini.

neyse evden kaçma sakın evlenince biter olaylar.
0
gates
(13.10.13)
işin gücün varsa elin ekmek tutuyorsa aileni takma. yaşın gelmiş. günü de almışsınız. evlen gitsin.

bi sorun olursa da ilerde illa ailene muhtaç olacaksın diye bi şey yok. çalışır bakarsın kendine. ama inşallah olmaz öyle bi şey.

yine de kaçıp gitme. düğüne kadar bekle. adam gibi nikahınızı töreninizi yapın, kimseye laf ettirmeyin.

ayrıca takılarını falan verme borç için. o parayı bi daha bulamayabilirsin. gerçek olduğuna da inanmıyorsun hem. çok çok zor bi durumda değillerse kredi çekip kapatabilirler.
0
elorelia
(13.10.13)
senin ananın mutsuz bi evliliği olmuş,babanın ekonomik durumu iyi değilmiydi evlenirken nedir?

baban bu konuda annene bağlı bence.
0
ganyotçu
(13.10.13)
@ganyotçu, evlenirken hiç bir şeyleri yokmuş, zaten 18yaşında evlenmişler. annem evden kaçmış babasına kızıp. babam da napsın almıs köyüne götürmüş. barıstırmıs bunları. sonra demişler siz kaçtınız evleneceksiniz. okulu filan bırakıp evlenmişler... durumları uzuuuuun zamandır gayet iyi.
0
🌸gizli saklı
(13.10.13)
Aile de anne babana söz geçirecek aile büyükleri varsa onlarla konuş derim
0
dieselsingle2
(13.10.13)
@elorelia, evet yani sonuçta çalışıyorum paramı kazanıyorum. zaten su saatten sonra ayrılsam evlenmesem bile evden ayrılırım, yaşayamam onlarla. saat 6 olunca arayıp "nerde kaldın sen bu saate kadar napıyorsun" diye cemkiren bir babam var yani, yasım da 27. ayıp oluyor artık. kendi hayatımı yaşamak istiyorum, yaşlanıyorum ayol! çürüdüm yanlarında :D
0
🌸gizli saklı
(13.10.13)
@dieselsingle2, malesef yok. iki kişiyle denedik onu, ı-ıh diyorlar, başka bir şey yok...

neyse dananın kuyruğu yarın kopacak.
0
🌸gizli saklı
(13.10.13)
son kez otur de ki anana,senin görüp benim göremediğim şey ne,kendin için değil benim için sıkıntı olucak bi şey söle nişanı atıcam de.

ee böle bi hikaye yaşamış bi anneden farklı tepkiler bekleme bence.
0
ganyotçu
(13.10.13)
ya şu parayla ilgili mevzular canımı sıkıyor. para mutluluk getirmez ama parasızlık mutsuzluk getirir düsturundan hareketle kendine şu soruyu sorman lazım. ailemin bu kadar tepki göstermesine neden olacak şekilde ekonomik temelleri zayıf bir evlilik mi inşa etmeye çalışıyorum? (evet çok teknik bi soru olduğunun farkındayım, bi ortamda bunu desem 'yea abi ne diyosun yeaa' diyip etrafındaki insanlar gülüyo mu acaba diye etrafa bakan bi tipin hışmına uğrardım kesin:))

fakat soruya vereceğin cevap senin adına gerçekten önemli. para önemsiz ama parasızlık önemli bi mevzu
0
error522
(13.10.13)
he bi de şöle bi durum var,siz evlenince fazla görüşmicen ananla babanla. baban bu sefer kızımızı elimizden kaçırdın diyip damadına kinlenecek.anan çok cadoloz senin onu anladım ben.
0
ganyotçu
(13.10.13)
@error522, :)) para durumumuz, iyi, ikimiz de çalışıyoruz, rahat rahat geçineceğiz. hatta bir kaç aydan sonra sağlam para biriktirmeye başlayacağız. hatta ev almayı düşündük birikmişe biraz para ekleyip ama sonra dedik ki, kasmayalım, düşük kiralı bir yer bulalım (tahminimizden çok daha düşük bi kiraya, muhteşem bir yerde ev bulduk ve kaçırmadık), kiraya cok para gitmesin, rahat yaşayalım, 3-5 seneye istediğimiz yerden rahat rahat ev bakalım. zaten çocuk çoluk niyetimiz yok. maddi olarak iyiyiz yani. onu da düşündüm :) ben çalışmasam bile, hani bi şey olsa işten atılsam filan çok sere serpe olmasa da rahat geçiniriz.
0
🌸gizli saklı
(13.10.13)
@ganyotçu, dedim yahu. bir şey demiyo, diyemiyor. yakışmıyorsunuz diyo. dertleri "elalem ne der" onların, millet kimlere neler yapıyor nasıl damatlar buluyor filan. ben bilmemnerelerde okumusum onlardan ne eksiğim varmış. ona neler neler diyolarmış filan...
0
🌸gizli saklı
(13.10.13)
anneniz bu cocugu niye begenmiyor?
A. Sevgilinizi fakir buluyorlar.
B. Ahlaken ve hatta dinen ya da siyasi goruş acisindan size uygun olmadigini duşunuyorlar.
C. Sevgilinizin memleketine ya da kökenine karşı ön yargılılar.

A ise, ebeveynleriniz biraz kibirli sanki.
B ise, biraz haklı olabilirler. Cunku benzer yetişme tarzlari evlilikte işi kollaylaştirici olur. Bence tabi.(hic evlenmedim bu arada)
Cevap C ise, yine hakli olma ihtimalleri var. Cunku onyargilarinda gerceklik/haklilik payi olabilir. Mesela sevgiliniz kadina dayak atan bir cevrede buyuduyse ilerde pişman olabilirsiniz. Aileniz belki bu tespitleri akillarina bile getirmicek kadar onyargililar yani sizin icin bu kadar ince duşunmuyolar ama yarin evlilikte kotu bişey olsa biz dediydik derler.
Ee diceksin?
Diyecegim şu ki sen annenle babanla buyudun ve onlarin iyi kotu huylarini bilirsin. Şimdi de onlarin sacma bahanelerini daveanişlarini gormemeye calişip haklilik gerekceleri var mi yok mu bi bak. şu an problem seninkiler, ilerde sevgilinin ailesi sana cektirirler mi onu da bi olc tart.
son olarak da sinirlenip yillarca koz olarak kullanacaklari bir saygisizlik filan yapma aman. El opulcek yerde op. Diyemesinlerki bu kiz benim kalbimi kirdi, beni yok saydi falan filan... Allah hayirli etsin şimdiden, maaile tadinca dugunleriniz nikahlariniz olsun. Bir de bu ara bence sadaka versen iyi olur:)
0
klar
(13.10.13)
millet nasıl adamlarla evliniyormuş? seninkinin farkı ne ?sesli düşünerek taraf tutmadan yazarsan buraya, çoğu kişi sıkıntı hakkında gerçekçi bi yorum yapabilir.
0
ganyotçu
(13.10.13)
zor bir durum. biraz daha sabredin anne baba sonuçta sırt çevirmek olmaz. ama nişanlınızdan diploma - belge falan istemeleri saçmaymış.
0
Neill
(13.10.13)
@ganyotçu, millet zengin, titri yüksek adamlarla evleniyormuş. ama kim yahu dediğimde onlar da cevap veremiyor. bir tane kuzenim çok zengin bi ailenin kızıyla evlendi, kuzenimin ailesi tanıştırdı, görücü gibi. ama simdi çok pişmanlar, keşke karışmasaydık aman bunlar ne biçim deyip duruyorlar. işte bir tane kuzenim de öğretmen fetullahcıların okulunda, yine ordan bi adamla evlendi, cocugun ailesi dubleks ev almış döşemişler. tabi ev gazi mahallesinin oralarda, işlerine 2 saat yol mesafesinde filan. işkence çekiyorlar işe gidip gelicekler diye.

bun bu tuttuğum evi tuttuğum fiyata biraz beylükdüzü avcılar taraflarına baksaydım havuzlu filan sitelerde 150m2 ev tutabilirdim. tercih meselesi. yol çekmekten bıkmış bir insanım. evim şişlide şimdi. 5 dakikada nişantaşı, 10 dakikada taksim, 15-20 dkda beşiktaş sahil filan yürüyerek. mesela maçka parkı gibi bir parka, gezi parkına 10-15dk yürüme mesafesinde olan bir ev bence o 150m2 evden daha iyi. ama bizimkiler niceliğe bakıyor.

benim sevgilim otelde çalışıyor. aynı zamanda çok başarılı bir fotoğrafçı. bir kaç dil biliyor gayet akıcı şekilde. deli gibi okuyan eden biri. benimle benzer zevklere sahip. beraber metal konserine gidip zıplayabiliyoruz da, çadırla kamp tatiline de çıkabiliyoruz. aynı şeyleri seviyoruz merkezde.

otelde çalışıyor olmasına takıklar, neden mezun olduğu dalda iş yapmıyor? oluyor. fotoğraftaki başarısını yok sayıyorlar, "hobi olarak gene yap" gördükleri için. kişiler tercih ve mutluluk değil, milletin ne diyeceği problem.

teyzem prof doktor. ayda en az 10bin maas alıyor. tek basına besiktasta 1500 liraya daire tuttu, orda yasıyor. şimdi onunla ben yeni meslege atılmıs genc bırı aynı olamaz sonucta, ama bana diyorlar ki en azından teyzeminki gibi olsunmuş ev. e ben ondan daha iyisini almak istiyorum, o yğzden su anda belli seylerden feragat ediyorum. ama onlar teyzem oraya geldiğinde "aa yatak odan ne küçükmüş" dicek diye dertleniyorlar.

oha cok yazmısım.
0
🌸gizli saklı
(13.10.13)
@Neill, evet ya çok komikler. sonra da susup kaldılar işte. o yol olmadı başka bişi arayalım. aa ev küçük aslında, hadi burdan gel.

en azından nişanlım bir şey demiyor böyle saçma isteklerine. saklayacak bir şeyim yok, sorsunlar ne istiyorlarsa diyor.
0
🌸gizli saklı
(13.10.13)
@klar, evet zaten asıl dikkat ettiğimiz şey ellerine saçma sapan bir sinir anında "saygısızlık" kozu vermemek. henüz bir şey olmadı, yarın davetiye ve nikah günü söyleme olayını da atlatırsak bitti zaten.

çok streslerdeyim. daha söyleyemedim bile yarın bize geliyoruz diye. nefesim tıkanıyor.. :/
0
🌸gizli saklı
(13.10.13)
direk evlen bidaha da görüşme ananla babanla çocuk olana kadar,komikmiş harbi.
0
ganyotçu
(13.10.13)
@ganyotçu hahaha :) komikler yani, benim sinirlerimi çok yıprattılar. olan bana oldu :)
0
🌸gizli saklı
(13.10.13)
ailenin begenmedigi adamdan hayir gelmemesi degil senin durumun. senin durumun ailenin kil oldugu adamla birlikte olmak istemen, ki bu tip evlilikler ailenin onayladigi evlilikler kadar basarilidir. her evlilikte sorunlar, sikintilar olur. ve bazen ailenin yanina gitmek istersin, ailemi bunun icin mi biraktim vah bana moduna da girersin. ailenin kil kaptigi adamla evlenmekle onayladigi erkekle evlenmekteki tek fark bu noktada ortaya cikiyor "ah bana dediydiler bohu bohu" diyorsun burada, onayli evlenen demiyor "ne cekilecek cilem varmis" diyor. bir de ailenin evine gercekten gidip biraz trip atarsan oradakiler de sana laf sokar kil olduklari adamla evliysen, yoksa yine de sokarlar ama secimlerinden degil, yapamadin edemedin diye.
0
beriberi
(13.10.13)
çoğu kişi elinden geldiğince fikir vermiş size zaten. fakat ben bu 2-3 haftanın nasılsa geçeceğini (umarım büyük tatsızlıklar yaşanmadan ve ikinizi üzmeden sürecin tamamlanacağını) düşünüyorum. asıl mesele önünüzdeki yıllar. evliliğiniz başladıktan sonra kesinlikle ailelerin müdahalesine izin vermeyin, ikilemde kalmak/vicdan azabı çekmek falan devam ederse derdiniz bitmez. şimdi dik duramazsanız ileride durmanız da zorlaşır, nikaha kadar (eğer haklı değillerse) hiçbir konuda geri adım atmamanızı öneririm, ileride de zırıltı çıkaramayacaklarını göstermenizin en iyi yolunun bu olduğunu düşünüyorum. en ufak esnemeler ileride ummadığınız müdahalelere yol açabilir. ilişkinizi ailelerle mesafeli olmaya ayarlı tutun, bu konuda eşinizle mutabık olun.

böyle bir meseleden başım yanmış gibi yazdım, ama hiçbir sıkıntım olmadı herkes mesafesini bildiğinden. sadece gözlemlediğim çoğu aile sert ya da yumuşak egemenlik belirtileri ve çiftlerin net bir tavır sergileyemediğini (kendilerinden beklenen tavır olarak) tespit ettim.


kolaylıklar dilerim.
0
tedirginlik hucresi
(14.10.13)
diger duyurunu da okumus cok üzülmüstüm. bunda da bi arpa boyu yol almamislar yazik... sonuna kadar gelmissiniz artik,bugun bu davetiye işini cıkar ortaya. olay cikarsa yarin bayram bayramda küslük olmaz diye kapatirsiniz. insallah yani. allah kolaylık versin :/
0
slalom
(14.10.13)
(8)

koton ne düzey bir marka ?

things
yani lcw'den üst düzey müşteriye mi yönelik veya zara'nın altı mı veya mangonun neresinde ?
yani lcw'den üst düzey müşteriye mi yönelik veya zara'nın altı mı veya mangonun neresinde ?
0
things
(13.10.13)
zaradan giyinen kotondan da giyinir bence çok düşük düzeyde bir marka değil. ama lcw çok halktan bu iki markaya göre.
0
kirazıseviyorum
(13.10.13)
lcw den üst.koton zara berşka pool and bear kazık ama kalitesiz markalar.

lcw bu açıdan en azından samimi aldığın malın fiyatı belli.
0
ganyotçu
(13.10.13)
Tam olarak zara ile lcw arasinda yer alan bir marka.
0
halitkin
(13.10.13)
zara'dan kötü, lcw'den iyi.
0
trachemys scripta elegans
(13.10.13)
Bence Zara'yla arasinda oyle aman aman bir fark yok.Zaten Zara'nin da cok cok kaliteli bir marka oldugunu dusunmuyorum ben.
0
fraise
(13.10.13)
zara çok pahalı değil mi ya? orada çalışanlar bile bi acayip üst model görünüyolar. içeri bile girmiyorum ben.

ama koton'un lcwden üst düzey müşteriye yönelik olduğu kesin. model, kalıp, biçim olarak da daha şey insanlar için. tarif de edemiycem şimdi. anne tipi yani biraz. koton daha genç ve az buçuk cadde kızları için falan.
0
elorelia
(13.10.13)
bence koton zara'dan iyidir. o nasıl giysiler lan türk insanına hitap etmiyor. üstelik ürünlerin çoğunluğu yüzde yüz pamuk değil polyester falan bol.
0
paintov
(13.10.13)
Lcw'den ust mangodan alt bence. Mango da zaranin altinda.
0
cassidy fairylady
(14.10.13)
(6)

Resim nasıl hediye edilir?

uepuey
Yeni evlenen arkadaşımla eşinin kara kalem resmini yaptım, 22*22 cm boyutunda. Öyle içimden geldi. Şimdi bunu nasıl bi şekle sokup hediye edeyim, öylece kağıdı tutuşturacak değilim ellerine?
Yeni evlenen arkadaşımla eşinin kara kalem resmini yaptım, 22*22 cm boyutunda. Öyle içimden geldi.

Şimdi bunu nasıl bi şekle sokup hediye edeyim, öylece kağıdı tutuşturacak değilim ellerine?
0
uepuey
(13.10.13)
silindir şekline getir,oval bi kutuya koy ver ya da kurdeleyle bağla ver.

silindir şeklinde bi tüpün içinede koya bilirsin bak.

ayrıca çerçeveletme,hediye bu insanlar senin hediyeni duvara asmak zorunda değil.
0
ganyotçu
(13.10.13)
çerçevelettirip paketleyip verebilirsin.
0
theseachange
(13.10.13)
çerçevelet. onu paketle. bi akşam misafirliğe git. o zaman ver.
0
hononu
(13.10.13)
çerçeveletmeden verme. kese kağıdı tarzı bir şeyle de paket yapsan olur, o kısma o kadar özenme. sonuçta hediye gayet özel.
0
zgrydn
(13.10.13)
bence de çerçeveletme. bir yere asmak zorunda hissetmesinler kendilerini. uygun silindir kutu bulabilirsen bence yeterli olur. bence tabii, bi başkası bu ne lan insan bi çerçeveletip verir de diyebilir :)
0
kül
(13.10.13)
şeffaf dosyaya koy. silindir şeklinde tüpü nerden bulacaksan.

aranda iyi bi samimiyet varsa, bi yere asacaklarını veya koyacaklarını düşünüyorsan çerçevelet.
0
elorelia
(13.10.13)
(8)

şu iki kişi aynı mı sizce?

baldur
fotoğraflar kalitesiz ama yine de çıkarabilir misiniz acaba?
fotoğraflar kalitesiz ama yine de çıkarabilir misiniz acaba?
0
baldur
(07.10.13)
ben evet diyorum.
0
xenophobe
(07.10.13)
değiller.
0
theseachange
(07.10.13)
Evet

Burun agiz goz kas cene alin ayni duruyor
0
coconel
(07.10.13)
aynı kişiyse yuh diyorum. antalya'da otelde çalışırken tanıştığım kız bu. livejasmin'de striptiz yapıyor lan. hahahaha. yuh aq ya. dumur oldum.
0
🌸baldur
(07.10.13)
iki fotoğraf arasında git gel yaptım sürekli 30 saniye boyunca. Cevabım evet. Burun ve yüz kalıbı aynı.
0
armagan
(07.10.13)
iki fotoğraf arasında bi 10 kilo kadar fark var.
0
elorelia
(07.10.13)
fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net
sağdaki.
olm değil mi yoksa? kızın günahını almayalım?
0
🌸baldur
(07.10.13)
armagan +1

iki fotoğraf arasında git gel yaptım sürekli 30 saniye boyunca. Cevabım evet. Burun ve yüz kalıbı aynı.
0
uzunuzunilgi
(07.10.13)
(3)

Kargo/Postane

mutekebbir
Az önce internetten alışveriş yaptım ve eve gelmemesi gereken bir ürün, bu yüzden en yakınımdaki postaneyi yazdım da işlem bitince düşündüm, bir problem olmaz değil mi? Ürün postaneye bırakıldıktan sonra ben gidip kimliğimle alırım.. Var mı bunu yapan? Çok tedirgin oldum şimdi..
Az önce internetten alışveriş yaptım ve eve gelmemesi gereken bir ürün, bu yüzden en yakınımdaki postaneyi yazdım da işlem bitince düşündüm, bir problem olmaz değil mi? Ürün postaneye bırakıldıktan sonra ben gidip kimliğimle alırım.. Var mı bunu yapan? Çok tedirgin oldum şimdi..
0
mutekebbir
(02.10.13)
Postanede olur mu bilmiyorum, kargoda olur ama. Değiştirebiliyorsanız değiştirin. Postane izin verse bile oralarda kaybolabilir hatta.
0
whoosie
(02.10.13)
ben yaptım böyle bi şey. oluyor yani.
0
elorelia
(02.10.13)
hiçbir problem olmayacaktır pttden para çekmek gibi gidip şubeden alacaksınız kimliğinizle.
0
odiyus
(02.10.13)
(17)

Kargo

kamera motor
kafamda feci sorular var. elim ayağım titriyor şuan.bugün 2 adet kargo bırakmaya gittim ptt'ye.ikisi de aynı cins zarfların içindeydi.1. de evraklar vardı.2. de ise bir bilgisayar parçası.evraklar, iadeli taahhütlü olarak belirtilen adrese gitmeliydi ve inanılmaz ama inanılmaz önemli.gişedeki kadını
kafamda feci sorular var. elim ayağım titriyor şuan.

bugün 2 adet kargo bırakmaya gittim ptt'ye.
ikisi de aynı cins zarfların içindeydi.

1. de evraklar vardı.
2. de ise bir bilgisayar parçası.

evraklar, iadeli taahhütlü olarak belirtilen adrese gitmeliydi ve inanılmaz ama inanılmaz önemli.

gişedeki kadının iki paketi birbirine karıştırma ihtimali şuan aklıma geldi. ya, bunu niye buraya yazıyorum bilmiyorum açıkçası ama.

kadın, zarfı elledi "bunda ne var" dedi, ben de evraklar dedim.

ulan, yoksa o içinde iblgisayar parçası olan zarfı mı almıştı. gerçekten çıldıracağım ve ateşim çıktı korkudan. eğer o evrak, belirtilen adrese değil de, bilgisayar parçasını göndereceğim adrese giderse ben boku tuttum arkadaşlar.

şimdi bunlardan bir tanesinin kargo takip numarası var. bilgisayar parçasınınki. ve ağırlığına baktım, 20 gram çıktı.

bu parça bana gelirken, 40 gram olarak tartılmıştı.

galiba parça ile evrağı karıştırdım ve ciddi anlamda bu benim ölümüm demek. ciddi anlamda. kafayı kıracam.

acaba, ağırlık böyle oynayabilir mi, 40 gramlık bir cisim bir yerde 40 diğer yerde 20 gram olarak tartılabilir mi. yoksa ben bittim mi?


edit: ya şuan olanlar gerçekten dizi senaryosu gibi abi, fıttıracağım. normalde sadece evrakarı götürecektim, son anda bir olay çıktı ve o bilgisayar parçasını da götürmem gerekti. o parçayı aynı tipte zarfa koydum vs. elim ayağım titriyor ya bu kadar tesadüf üst üste denk gelemez. yarın olsun bir an önce. lütfen yarın olsun.
0
kamera motor
(26.09.13)
evraklar daha ağır gelmiş olabilir.

gittiyse de gitti artık, beklemekten başka çare yok.
0
xvyz
(26.09.13)
Sakin ol, üzerinde yazan adresten başka bi adrese gitme olasılığı yok. Zarflar aynı olsa da, her zarfı aynı olanı karıştırsalar ohoo.
0
shejia
(26.09.13)
abi durum şu:

zarf var, yanında da şu yapıştırılacak adres dalgası var ptt'nin. aps formu mu ne deniyor.

ben o adresli formu verdim ve zarfı verdim. acaba yanlış zarfı mı verdim diye düşünüyorum. hafızamı feci kastırıyorum, zarfı vermeden önce elledim mi kontrol ettimm i diye ama bir sonuca varamıyorum.

ben mümkün değil uyuyamam bu gece.


ya bu 40 gramlık ram, 20 gram olarak tartılmış olabilir mi farklı tartılarda. onu merak ediyorum. elim ayağım titriyor resmen ya.
0
🌸kamera motor
(26.09.13)
Terazi hassasiyeti 20 şer gram heralde, gelirken 30 okuduysa 40 almıştır, giderken 29 okuduysa 20 almıştır, sakin..
+görevli kadın iyice ellediyse ne evrakı, burada başka bir şey var derdi herhalde?
0
transall
(26.09.13)
şuan feci paniğim ya, gerçekten feci paniğim sakin olma ihtimalim yok. ekranım kararıyor resmen.

bi de 20 gram değil sanırım hassasiyet, 42 gram gözüküyor bana gelirken.
giderken 20 gram gözüküyor.

20 gram sanırım tam evrak ağırlığı.


keşke öbür evrakların da takip numarası yanımda olsaydı. allam sabır ver bana ya.

valla sinirden ülser, gastrit ne varsa azdı ya midem cayır cayır yanıyor. ben sabahı nasıl getireceğim.

bi de asıl felaketim olacak şey: üstünde işyerinin, kişilerin isimleri yazan paket gidecek. adamlar bir açacak içinden ram çıkıyor. o an vurun işte o an kafama sıkın başka hiçbir şey demiyorum ben.
0
🌸kamera motor
(26.09.13)
hoca muhtemelen iki pakette yarın sabah gitmesi gereken adresin bulunduğu şube'de olur. sabahtan şubeyi arayıp nazik bir dille durumu anlatıp telefondakinin sizin paketi bulup eline almasını isteyin, elindeki paketin içinde evrak mı yoksa bilgisayar parçası mı olduğunu ayırt edebilir herhalde. karışıklık varsa paket dağıtıma çıkmasın deyin.

eğer durum dediğiniz gibi boktansa yukarıdaki rezilliği yapmaya değer bence. en kötü ihtimal telefonda şube müdürüne yalvarın, yardımcı olurlar herhalde.
0
tolga asp
(26.09.13)
o zaman sabah soluğu postanede alıp geri döndürme imkanını bir sorgulasan? doğru da gitmiş olsa geri gelsin yanlış göndermişim falan olur mu acaba? ne bileyim içine zehir bulaşmış, kesinlikle açılmaması lazım,geri gelmesi lazım falan işe yarar mı olayı büyütür mü bilemedim.
0
transall
(26.09.13)
geçen gün arkadaşım ile ptt kargoya bir kargo bıraktık, gramajı tamı tamamına yazmadığını gördüm. aralıklı gramaj hesabı olduğunu düşünmüştüm.
zarfın üzerindekinden başka yere göndermezler. sen zarflarken yanlış paketlemediysen o başka:)
0
naturelist
(26.09.13)
8.30'da açılıyormuş ptt'ler. sabah 8'de orda olucam, bu işi hallettirmem lazım. o paketler doğru yerlere gitmeli.

lütfen yardımcı olsunlar ya, ilk kez kaderden bir şey istiyorum ki yardımcı olsunlar bana bi kere şans yanımda olsun of ulan of ya.
0
🌸kamera motor
(26.09.13)
@naturelist, hocam ben aps formunu pakete yapıştırmadım.

elimde 2 paket, 2 de aps vardı.

ben ilk aps ve paketi kadına verdim ki onda evrak olduğunu düşünüyordum. elledi, şaşırdı ne var bunda dedi, evraklar var dedim. ses etmedi, aps formunu üstüne yapıştırdı.

ardından diğer paket ve aps formunu verdim.

olaydaki paniğim bu yani. üstüne yapıştırmalı göndermedim paketleri. inşallah işler düzelir ya, başka hiçbir dileğim yok şuan.

3 kağıt, 1 a5 boyunda sarı zarf kaç gram tutar acaba. ben tam 20 gram tutacaklarını düşünüyorum.

yani bakıyorum bi a4 kağıdı 5 grammış, a5 zarfı da 5-6 gram olsa tam 20 gram yapıyor. ben bittim ya, keşke yarın sabaha uyanmasam.
0
🌸kamera motor
(26.09.13)
bu arada paketlerin çıkış yapacağı şube dağ başında değilse aynı gün kargo aracına yükleyip çıkarıyorlar. yani çok büyük ihtimal paketler şuan yolda. gönderdiğiniz şubeye giderseniz işe yaramayabilir. ilk iş gitmesi gereken şubeyi arayın bence.
0
tolga asp
(26.09.13)
bak merak ettim şimdi, kargonun son durumunu yarın paylaşırsan sevinirim.
0
naturelist
(26.09.13)
abi işte şubeye gidersem, belki onlar yardımcı olurlar diğer şubeyle işi halletmem adına. bilmiyorum aklıma başka bir şey gelmiyor. bu paketler %90 karıştı %100 karıştı %100000 karıştı. dizilerde görsem "yok artık" diyeceğim bir tesadüf ve salaklıkla karıştı üstelik.

2 tane ramin 20 gram etmesi mümkün değil MÜMKÜN değil ben delireceğim sakinleştirici içmem lazım
0
🌸kamera motor
(26.09.13)
e duyuru işe yarayacaksa şimdi işe yaramalı, ptt kargoda çalışan ya da tanıdığı olan diye bir duyuru açıp üstte kalsın desen birileri el atar belki?
0
transall
(26.09.13)
kargoda kaybolma ihtimali yok ama. yanlış adrese giderse irtibat kurarsınız geri gelir.
0
elorelia
(26.09.13)
keşke kaybolsa ya keşke kaybetseler
0
🌸kamera motor
(26.09.13)
ilgilenen, merak eden arkadaşlara söyleyeyim: hallettim işi arkadaşlar, biraz zor oldu ama halloldu :) başım ciddi biçimde ağrıyabilirdi. neyse ki halloldu. herkese teşekkürler.
0
🌸kamera motor
(27.09.13)
(3)

Genel Sağlık Sigortası

zekicalik
İki tane sorum olacak, birinci olarak prim borcu olsa bile sigortadan yararlanma hakkı var mıdır? İkinci olarak da diş ile ilgili durumlar bu sigorta kapsamında mıdır?
İki tane sorum olacak, birinci olarak prim borcu olsa bile sigortadan yararlanma hakkı var mıdır? İkinci olarak da diş ile ilgili durumlar bu sigorta kapsamında mıdır?
0
zekicalik
(26.09.13)
borcunuz varsa devlet hastanesinde muayene olamazsınız.
0
elorelia
(26.09.13)
Prim borcu olunca muayene olamıyorsunuz ama acil hizmet alabiliyorsunuz.

Diş kapsamdadır da diş ile ilgili tedaviden çok bir şey beklemeyin. genelde çürüğü çekelim modundalar. öyle köprü yaptırırım, estetik de olur, bir de beyazlatırım diye düşünüyorsanız zor işler.
0
ozdek
(26.09.13)
Borç varsa tedavi olamıyorsunuz, 2 aydan fazla borcunuz varsa otomatik hesap donuyor yine tedavi olamıyorsunuz.

Dişe gelirsek kapsamlı bir hastanede çektirme, köprü, temizletme, dolgu tamamı ücretsiz ama implant, ortodonti maalesef olmuyor tamamını cebinizden (18'i geçtiğinizi varsayıyorum) karşılıyorsunuz.
0
byakuya
(26.09.13)
(4)

Dexter finali -- sıpoylı sıpoylı --

ermanen
****************************-----------------------------------------------------****************************-----------------------------------------------------****************************-----------------------------------------------------****************************-----------------------------
****************************-----------------------------------------------------****************************-----------------------------------------------------****************************-----------------------------------------------------****************************-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

niye ibnelik yapti öyle? arjantin'e gidince de mi adam öldüreceğini ve hayatını mahvedeceğini düşündü?

bir de fırtınanın içine ölmek için mi gitti yoksa ölü süsü vermek için mi? yani ölmemesi tesadüf müydü? yoksa bilerek mi ölmedi?

bir sürü teori vardır şimdi ya da çok basittir ne bilim. hafızasını kaybetti diyen bile var. sözlük'teki en güzel yorumlardan da örnek verebilirsiniz.

not: başka böyle soru açıldı mı bilmiyorum.
0
ermanen
(24.09.13)
bir daha yazmayayım uzun uzun düşüncelerimi diye: eksisozluk.com
0
vercingetorix
(24.09.13)
teori falan üretilecek bi durum yok. öyle bi dizi de değil zaten. hafızasını da kaybetmedi. debraya olduğu gibi onun yüzünden sevgilisine ve oğluna zarar geleceğini düşündüğü için hayatlarından çıkmak istedi. ölmemesi de bilinçliydi.
0
elorelia
(24.09.13)
ölmek için gitseydi debrayla beraber atlardı..keşke atlasaydı onlarca kez ceset poşetlerini attığı yer bu kez kendisinin sonu olurdu.
0
jepa
(24.09.13)
eksiduyu.ru bu var açılan soru.

oradaki yorumumu aktarıyorum buraya da:

"sonuçta herkese zarar verdiği duygusundan biraz arınıyor gibi olsa da, debra'nın ölümüyle bunun yeniden farkına vardı.

oğlunu sevdiği kadına emanet etti, kız kardeşini de kendi kurbanı olarak yanında götürüp denize attı ve öl(e)meyince kendini yalnızlığa mahkum etti.

rita öldükten sonra tuvalette bir adamı öldürmüştü.
harry ona "herkesin sana ihtiyacı var. sen gidersen onlar daha kötü olur" demişti ve öyle toparlanmıştı.

ama artık durum değişti ve kendisinin ihtiyaç duyduğu ve ona en çok ihtiyaç duyan insanın ölmesine neden oldu.

debra dexter'ın can damarı sonuçta.
öz kardeşini bile debra için öldürmüştü.

hayatla olan bağını, debra'yla ilişkisinin durumuna göre yorumlayan biri debra öldüğünde (üstelik kendisi yüzünden) ancak bunu yapabilirdi.

bence final olmuş.
yani polisiye ve heyecanlı bir finalden ziyade daha dramatik bir şey bekliyordum, öyle yapmışlar.

saçmalıklar yok mu? var.
ama yine de elektrikli sandalye, yakalanma, intihar vs tarzı şeylerden çok daha "ağır" olmuş.
şahsen dexter'ı çok seven biri olarak kendini buna mahkum etmesi beni resmen üzdü.

yakalansa "hay allah yakalandı" vs derdim.
şimdi mutsuz olduğunu bilmek ve kendinden vazgeçtiğini görmek benim için daha üzücü oldu."

debra'yı kurbanlarını attığı yere attı, çünkü debra da onun kurbanıydı ve onu geride bırakmak istemedi.
üstelik oraya atlasa ölmezdi ki, neden atlasın?

fırtınaya doğru ilerlerken çok kararlı bi bakışı vardı, ben ölmek isteyip ölemediğini düşünüyorum.

oradan da sağ kurtulunca inzivaya çekildi muhtemelen.

yoksa debrayı denize atar, gider bir kanada bileti alırdı yani.
ortadan kaybolması için illa teknesinin parçalanmasına gerek yok.
"debra'yı aldı gitti" derlerdi.

bir de sondaki bakış beni düşündürdü.
sanırım hayata olan öfkesi ve o kişi olmayı bırakmak istese de bu hayatın içine çekilmesi yine eskiye dönmesini sağladı.

bir yandan da; rita öldüğünde de ölmek değil, gitmek istemişti.
belki bu isteğini bu sefer uyguladı ve bilerek teknesinin parçalanmasını, öldü zannedilmeyi denedi.
ama o fırtınaya da "nasılsa çıkarım buradan" diye girilmez.
0
blatta hiberna
(25.09.13)
(4)

akademik ortamda taciz meselesi

moonwell
Çok yakın bir bayan arkadaşım yüksek lisans yaptığı bölümün başkanı yaşlı başlı prof tarafından tacize uğramaya başladı. aynı zamanda bu arkadaşım aynı üniversitede farklı bir fakültede arş. gör. olarak çalışıyor ve eşi de kendisi ile aynı fakültede öğr. görevlisi. yani olayın duyulması çok tehlikel
Çok yakın bir bayan arkadaşım yüksek lisans yaptığı bölümün başkanı yaşlı başlı prof tarafından tacize uğramaya başladı. aynı zamanda bu arkadaşım aynı üniversitede farklı bir fakültede arş. gör. olarak çalışıyor ve eşi de kendisi ile aynı fakültede öğr. görevlisi. yani olayın duyulması çok tehlikeli çünkü eşinin kulağına gitmesi durumunda kan çıkar...

arkadaşım hocaya diş gösterse, ne yüksek lisans biter, ne doktoraya başlayabilir o bölümde. adam fakültenin ağası gibi zaten, bu adamı karşısına alma şansı yok. bölümü bırakmayı düşünüyor ama hem üniversitede ona uygun başka bir bölüm olmadığı için şehir dışına gitmek zorunda kalacak (ki zaten maddi sıkıntıları var, altından kalkamazlar) hem de tübitak bursu alıyor, sanırım programı bırakması durumunda bir takım geri ödemeler ya da imzaladığı senetin işleme konması gibi riskler var.

günlerdir uyuyamıyorum diyor, akıl istiyor kızcağız benden ama aklıma hiçbir şey gelmiyor. ne yapabilir adamı kendine düşman etmeden?
0
moonwell
(24.09.13)
ilgili saldırıları bir şekilde kaydetmeli, ispatlamalı ve adli mercilere gitmekle hocasını uyarmalı. devam ederse suç duyurusunda bulunmalı ve olayın medyaya yansıması için elinden geleni yapmalı.
0
emininsel
(24.09.13)
videosunu falan çeksin.
0
elorelia
(24.09.13)
ispatlamak için aynen görsel ya da işitsel kayıt altına alsın. oradan hareket etmesi gerekiyor. açık şekilde ispat edilirse isterse rektör olsun, gönderirler bu alçağı.

çok sağlam basması lazım arkadaşınızın o yüzden şikayet bir çözüm getirmez ve dediğiniz akademik engeller çıkar karşısına fakat ispatı bir video olursa olay tamamen kopar. mesai saatleri içinde çekilmiş olması gerekir sanırım. böyle bir video kopartır kafayı.

mutlaka başkasından da akıl alın, güvenilir su sızmayacak bi insan evladı avukat, polis varsa daha uygun olur.
0
lejant
(24.09.13)
görüntü ya da ses kaydı biraz ince bir buz. öncelikle şu makaleyi okumanızı tavsiye ederim: www.turkhukuksitesi.com
0
starborn
(24.09.13)
(24)

Neden kıskanmıyorsunuz?

Sskywalkeremre
Glori yi kıskanıp beni kıskanmamanız çok koydu şu an. Beni neden kısanmıyorsunuz? Özelden mesaj atanım bile yok, soru sordugumda doğru dürüst cevap bile alamıyorumÇok üzülüyorum lan :(
Glori yi kıskanıp beni kıskanmamanız çok koydu şu an.

Beni neden kısanmıyorsunuz? Özelden mesaj atanım bile yok, soru sordugumda doğru dürüst cevap bile alamıyorum

Çok üzülüyorum lan :(
0
Sskywalkeremre
(23.09.13)
Glori kim :D
0
redeath
(23.09.13)
neyini kıskanalım ki senin? ben glori gibi olmak istiyorum.
0
lemmiwinks
(23.09.13)
glori kepsini vermiş sanırım ama göremedik biz. elinde tutan yok mu?
0
elorelia
(23.09.13)
ben de hiç mesaj almayanları kıskanıyorumm kii. sürekli o kutu yanıyor. cevap yetiştiremiyorum çok meşgul ediyor beni
0
glori
(23.09.13)
Kepsi göremeyenler siteyi terketsinler.

Glori bi günlüğüne yer değiştirsek? Olmaz mı?:(
0
🌸Sskywalkeremre
(23.09.13)
kıskanmadığımızı kim söledi? yalan onlara inanma.
0
groovettyn
(23.09.13)
çünkü sen ilgi budalası bi kezban değilsin.
edit: ahaha kepste mi verdi? beklenir vallahi beklenir. ilgi için işte bunların hepsi.
0
tüketici kız
(23.09.13)
Glori midir nedir kim gazladı lan bunu bu kadar? bütün duyuru erkekleri beni sikmek istiyor moduna girmiş :/
0
sifirin altinda
(23.09.13)
keps vermediği halde ilgi duyulan kadınlarda var.aradaki sınıf farkı bu işte.
0
tüketici kız
(23.09.13)
Şahsen ben kepsi görmediğim kadınlar hakkında hayal kurmuyorum kepsini gördüğüm kadınlarında %92.5 i o gece yaptığım genellemeyi doğru çıkarır nitelikte
0
🌸Sskywalkeremre
(23.09.13)
waaoov büyük başarı capsin olmadan ilgi görmen tüketici. zaten koysan o azıcık ilgi de kaybolur gider. aferin koyma sen.

@Sskywalkeremre: olmaz deiştiremeyiz
0
glori
(23.09.13)
Kaşarlı tost yollarım sana iyi düşün bebeyim sadece 1 gün!
0
🌸Sskywalkeremre
(23.09.13)
Yeter kurban oliym yeter

Yeter ama cidden yeter
Sikerttiniz 1 haftadir
Yalama oldu anasayfa
Internet bulamayinca tuh lan duyuriya bakamayacak miyim diye uzuldugum 1 hafta oncesini istiyorum

Sozluk de boyle olmustu troller turemisti severek kudugumuz insanlar terki diyar etmisti

Yapmayin lan sikip atmayin duyuruyu bi koseye
0
cecilia
(23.09.13)
işte anlamadığın nokta bu zaten. burası keps verilecek, ilgi toplanacak yer değil.ne diye burada ilgi toplamaya çalışayım ki? senin kadar küçülmedim merak etme.

emin ol bi kepsimle silerim seni buradan:) çirkinmişsin.zaten çirkin olmasan oranı buranı fotolayıp ayakta durmaya çalışmazsın:)erkek olsan kesin abazan olurdun:)
0
tüketici kız
(23.09.13)
@straight gigolo
ne demek saygı duycaz?bir değil iki değil her girdiğimde bunun saçmalıkları.formata aykırılık varsa saygı duyulmaz.sende git yalakalığını başka yerde yap.
0
tüketici kız
(23.09.13)
@straight gigolo mod var diye kuralları çiğnemek mi lazım? gerçekleri yüzüne vurunca sinir yaptın bakıyorum. madem yalakalık yapacaksın git kaliteli birisine yap bari,onunla beraber kendi kaliteni de düşürme. seninde benim gözümde ondan bi farkın kalmazı zaten şu an.
0
tüketici kız
(23.09.13)
En günahsz demişsin bana mı seslendin?
0
🌸Sskywalkeremre
(23.09.13)
@straight gigolo senin niyetini anladık biz merak etme salak değiliz. elinden iyidir sende haklısın.
0
tüketici kız
(23.09.13)
edebinizi takının, gerisi kolay.
0
eyyor
(23.09.13)
ben de keps istiyorum mesaj atıverin...
ayrıca seni de çok kıskanıyoruz üzülme.
0
stunky
(23.09.13)
Ben tüketici kız ın kepsini bekliyorum yeni fenomenim oldu
0
🌸Sskywalkeremre
(23.09.13)
yok la standart gosteren kız eriyen erkek olayı.
0
tadutadu
(23.09.13)
tüketici kız caps vermezse silcem kendimi
0
groovettyn
(23.09.13)
tahmin etmiştim bu işin buraya varacağını, herkes biraz sakinleşsin bence.
0
rn
(23.09.13)
(1)

ttnet ve gunes sigorta

sabor
Arkadaslar birkac gundur ttnetten ariyorlar, ucretsiz olarak hattinixi sigortalayacagiz diyorlar. Detayli bilgiyi alabilirmiyim sitenizden diye soruyorum henuz yeni oldugu icin yok diyorlar bende neymis ne degilmis merak ettim ama hicbirsey bulamadim bunla ilgili bilgisi olan varmi?
Arkadaslar birkac gundur ttnetten ariyorlar, ucretsiz olarak hattinixi sigortalayacagiz diyorlar. Detayli bilgiyi alabilirmiyim sitenizden diye soruyorum henuz yeni oldugu icin yok diyorlar bende neymis ne degilmis merak ettim ama hicbirsey bulamadim bunla ilgili bilgisi olan varmi?
0
sabor
(23.09.13)
telefon/internet hattının sigortası olmasa da olur. hiç duymadım. gerek yok. hem bu ttnet. şimdi ücretsiz der ama onun bi sürü şartı vardır taahhütü vardır.
0
elorelia
(23.09.13)
(5)

Kız ile bazı şeyleri zamana bıraktık

siradan cinko karbon pil
Kız arkadaşımla büyük sorunlar yaşadık son bir aylık süreçte. kız şuanda bana karsı o yaşanmışlıklardan dolayı bir şey hissetmemeye sevmesıne ragmen artık sevgisinin bitmesine kadar gitti aramızdaki ilişki. çok şiddetli kavgalar yaşamamıza ragmen ben bu kızı cidden çok seviyorum. ve bir şekilde kız
Kız arkadaşımla büyük sorunlar yaşadık son bir aylık süreçte. kız şuanda bana karsı o yaşanmışlıklardan dolayı bir şey hissetmemeye sevmesıne ragmen artık sevgisinin bitmesine kadar gitti aramızdaki ilişki. çok şiddetli kavgalar yaşamamıza ragmen ben bu kızı cidden çok seviyorum. ve bir şekilde kız bana olumlu yaklaşırsa onunda eskisi gibi olacagına ınanıyorum. yanı bu ayrılık, zamana bırakma aylarca sürebilir. kızın isteği bu süreçte üstüne gitmemem mesaj vs. atmamam. sadece kız kardeşimle irtibatta kalmayı istiyor.

Korkum şudur ki bu aylarca geçen sure dahilinde beni yedekte tutup başka bir erkek ile olması. başka bir erkekle sevgili dahi olmasa da samimi sohbetler etmesi. çünkü net ortamında bile olsa içine düştüğü durumda bu tip şeylere girişebilir. korkum ben onu aylarca bekledikten sonra beni unut ben başkası ile beraberim demesi. bu kızdan sana yar olmaz başka alternatiflere yönel diyebilirsiniz ama bu kızı cidden çok seviyorum. bu süreçte ne yapmalıyım? Şüphelerim de yanılıyor muyum?
0
siradan cinko karbon pil
(23.09.13)
gerçekten korkun seni yedekte tutuğ hemen netten falan birini mi bulması? çok ilginçmiş gerçekten.

ayrıca araya mesafe ve zaman girdikçe yeniden sevmesi ihtimali azalır bence. sen de onsuz olmaya alışırsın.
0
elorelia
(23.09.13)
ne yapabilirsin bilmiyorum, burdan dönmesi zor. ama şüphelerinde haklısın. çevresinde erkeklerden ilgi görmeyen kız olmaz. başka biriyle beraber olmasa da bu süre içerisinde, kesin bir takım "meriç"lerle bol bol dertleşip samimi olacaktır. şüphen olmasın.
0
bugunku antremanda goz dolduran futbolcu
(23.09.13)
abi kusura bakma ama korkularında haklısın. zamana bırakmak diye bişey yok. bence direk ayrıl, o zaten çoktan birini bulmuştur. bu kızı cidden çok seviyorum deme, o kadar saf olma. kız kardeşine de tembihle irtibatta falan kalmasın.
0
ron dennis
(23.09.13)
erkek ol ve ayril.

ne demek zamana birakip yedekte tutulmak, ayril ve bir daha arama. olmaz oyle sey. bunu kabul edersen kendini sinekten kucuk durumda bulursun gozunde.

biliyorum sert oldu ama bu isler boyle.
0
kuja
(23.09.13)
ayrıl geç zamana bıraktık ne yahu, kangrenli koldan beter, kestir at.
0
kyha
(23.09.13)
(3)

SGK'dan Anlayanlara Soru

jesterdvine
İşyerimdeki sgk ödemelerini sorgulamak için bakarken görüyorum ki Her yıl giriş çıkış yapılmış ve işyeri no kısmı her yıl değişmiş.Bunun anlamı "eğer çıkarılırsan kıdem ve tazminat alamayacaksın" mı?Eğer öyleyse koy şeyine, çünkü baştan beri tüm personele sopanın ucundaki havuç oldu bu tazminat vs k
İşyerimdeki sgk ödemelerini sorgulamak için bakarken görüyorum ki

Her yıl giriş çıkış yapılmış ve işyeri no kısmı her yıl değişmiş.

Bunun anlamı "eğer çıkarılırsan kıdem ve tazminat alamayacaksın" mı?

Eğer öyleyse koy şeyine, çünkü baştan beri tüm personele sopanın ucundaki havuç oldu bu tazminat vs konuları. Herkes sıktı dişini sıktı dişini tazminat yanmasın diye.

İkinci konu da, adamlar bizim işle en ufak bir alakası olmayan işletmelerin ticari sicil kodlarını yazmış. Bu da vergi dansözlüğü mü ne?
0
jesterdvine
(23.09.13)
ortada bir dansözlük olduğu kesin. Her yıl giriş çıkış yaparak kıdeminizi yemeyi deniyor olabilirler, ama işyerinin aslında aynı işyeri olduğunu ıspatlarsanız, yedirtmezsiniz.
0
gochebe
(23.09.13)
aynı işverene bağlı olarak yapılan çalışmalar tek çalışma süresi olarak kabul edilir. yani mahkemeye gittiğinizde durumu her türlü ispatlayabilirsiniz, sıkıntı olmaz.

bir de ek olarak bu durum size istediğiniz zaman kıdem tazminatınız da yanmadan iş akdinizi fesih şansı tanır. sigortanızın sürekli başka şirktler üzerinden yatırıldığını beyan ederek haklı nedenle iş akdinizi feshedip sonra da dava yoluyla kıdem tazminatınızı alabilirsiniz.
0
arma aski
(23.09.13)
anlamı aynen de o. çoğu iş yeri yapıyor bunu. emekli olacağınız ve ya işten ayrılacağınız zaman uğraşmak yerine şimdiden ihbar edin bence.
0
elorelia
(23.09.13)
(21)

Hayalinizdeki ev

ermanen
?---benim cevap da şunlar ayarında:http://www.freshpalace.com/wp-content/uploads/2012/11/Waterfront-House-Australia-Infinity-Pool.jpghttp://www.botoxbeerbling.com/wp-content/uploads/2013/08/Infinity-Standalone-Pool.jpghttp://www.wheretostay.com/prop_photos/91000/91755/The-Dream-Villa-Barbados-pool.p
?

---
benim cevap da şunlar ayarında:
www.freshpalace.com
www.botoxbeerbling.com
www.wheretostay.com

dış kısmı böyle olsun da, içini düşünürüz :)
0
ermanen
(22.09.13)
celeron 300a
(22.09.13)
içinde salınan yar olan
0
female demon
(22.09.13)
güneyde
bahçeli.
havuzlu.
bol ağaçlı.
bahçesinde minyatür kale var. ufaklık şut çekiyor ben kurtarıyorum.

lan:(
0
vadidekikaktus
(22.09.13)
çizimlerini yaptım lakin arsa ve parası daha hazır değil.

ayrıca hayalimdeki ofisi de çizdim <3 ofis daha bi yakın zamanda yapılabilitesi var
0
glori
(22.09.13)
celeron ve female demon kombosu.
0
icim urperiyor
(22.09.13)
enpundit.com
yapıcam kendime bi tane bundan
0
eranicus
(22.09.13)
kocaman bir arazi içinde tek katlı, yüksek tavanlı, taş bina bir ev. içinde bir de asma kat olacak. tuvalet banyo dışında oda şeklinde bir yer olmayacak. stüdyo gibi olacak. bahçede ağaçlar, hamak, çimen, havuz ve sebzelerin olduğu bir kısım olacak. mümkünse deniz kenarı bir arazide. etrafta sadece birkaç ev olsun yakınlarda. şehre de çok uzak olmasın. 15 dakika yarım saat falan olabilir.

edit: bir de yar olsun tabi, onsuz olmaz. hatta çocuklarımız da olsun sonra.

edit2: deniz yerine göl veya dere de olabilir.

edit3: loft deniyormuş böyle asma katlı eve. kırmızıkaşekaban'dan öğrendim. teşekkür ederim kendisine buradan.
0
lemmiwinks
(22.09.13)
öyle doğa ile iç içe falan sikseler istemem. börtü böcek, fare vs uğraşamam.

ben bir otelin penthouse denen çatı katlarından istiyorum. son derece lüks, her gün temizlenen, düzenlenen, özel anahtarla çıklabilen :/

şu tarz www.trumphotelcollection.com
0
sen git ben geliyorum
(22.09.13)
şöyle: u1309.hizliresim.com
ama ruh halime göre değişebiliyor..
0
mutekebbir
(22.09.13)
female demon +1
0
kakao
(22.09.13)
media.gta-series.com
images1.wikia.nocookie.net
img20.imageshack.us
media.moddb.com
görüntülerin oyundan olduğuna bakmayın, gerçekte var olan bir şehir oyuna aktarılmış.
0
buzdagi
(22.09.13)
sokağında ağaçların olduğu küçük tek katlı bahçeli bir ev. ancak şehir merkezinden kopuk bir yer değil aynı zamanda. bu mümkün değilse müstakil seçeneği olmayadabilir. güzel bir balkonu olsun iki ağaç göreyim yeter.
0
cilekli krep
(22.09.13)
içinde birlikte olmaktan mutluluk duyduğum insanları olan
0
kedidir o kedi
(22.09.13)
ron dennis
(22.09.13)
elorelia
(22.09.13)
Duz insan evi

Kapisi kitlenirken diger el ile itistirip cekistirilen, pencerelerden birinin mandali bozuk oldugu icin her yagmurda altina paspas bezi bastirilan, banyonun baktigi duvar nemlendigi icin boyasi kabaran, alt komsusu gurultuden rahatsiz teyze olan ....

Duygulandim
0
cecilia
(22.09.13)
kesinlikle loft bir daire. www.haftalikhaber.com yani iki katlı değil de merdivenle asma kata çıkılan. gayet yüksek tavanlı. iki şey arasında kararsızım. apartmanda mı olsun, yoksa sadece bana ait mi? bana ait olursa doğanın içinde olacak bu sefer de böcekler gelecek, ben çok korkuyorum. apartmanın son katı olsa da bu sefer aklım diğerinde kalıyor. böyle deniz görecek falan.
bu arada hangisi olursa olsun lemmiwinks +10586 diyorum oda falan istemiyorum tuvalet hariç.

birde mutfagı da metalik her yeri ankastrelerle dolu olmasın şöyle olsun: 1.bp.blogspot.com
sıcak,samimi olsun yani.
banyoda da mutlaka küvet olsun. küvet de gömülü değil şöyle bir şey olsun; www.evtasarimi.com
0
kırmızıkaşekaban
(22.09.13)
seninki nasıl ermanen?

edit: cevap gelmiş. denizin içinde havuz olacakmış neredeyse. :)
0
lemmiwinks
(22.09.13)
denizi görecek,sahile yürüyüş yapılabilecek mesafede olacak.balkonu olacak.
sessiz sakin bir ortamı olacak,gürültücü sürekli zırlayan velet olmayacak yakında. günde 3 kere düğün olmayacak mahallede.fazla insandan ne kadar uzak o kadar iyi. ama şehre de çok uzak olmayacak.(bunlar olmazsa olmaz.)

çok büyük olmayacak temizlemek zor olur.mümkünse aparman dairesi olmayacak.1+1 yeter.ya da çatı katı da olabilir.
evin içinde puf,salıncak koltuk türü bişey olacak arada yorulduğumda sıkıldığımda vs. gidip kendimi atıcam.
kedi veya köpek besleyebileceğim bir ev olacak.
0
cause id rather be alone
(22.09.13)
büyük bir bahçe içinde etrafı zeytin ve meyve ağaçları ile çevrili eski köy evleri gibi taştan bir bina olacak,deniz manzarası olmadı mutlaka orman veya göl manzarası olacak,bahçede bir çardak ve ufak bir tandır fırın olsun .
imgur.com
0
sealth
(22.09.13)
(4)

Kargo tekrar gönderme

gaborit
Ben evde yokken kargocu abiler gelmiş gitmişler, şimdi şubede bekliyor benim eşyam ama ağır bi şey olduğu için ben alamam ordan. Tekrar gönderemezler mi? Parasını falan da veririm :(
Ben evde yokken kargocu abiler gelmiş gitmişler, şimdi şubede bekliyor benim eşyam ama ağır bi şey olduğu için ben alamam ordan. Tekrar gönderemezler mi? Parasını falan da veririm :(
0
gaborit
(20.09.13)
arayıp onlara sorsanız daha kesin olmaz mı?
0
elorelia
(20.09.13)
yk ikinci sefer göndermek zorunda evde yoksan.
0
cokponcik
(20.09.13)
olur getirirler yeniden. ama önce onları arayıp bu anlattıklarını onlara da anlatman lazım, ikna edici bir dil kullan: annem baklaynan yufka gönderdiydi goyden diyiver hele
0
fempusay
(20.09.13)
Fiş bırakmışlar bugün bana (YK). Yerinizde olmadığınız için teslim edilemeyen kargonuz kurallar gereği 2. kez gönderilmez diye yazı var fişin üstünde.
0
skatheist
(20.09.13)
(4)

converse & superga

megalomaniac
kısa converse mi alsam superga mı alsam karar veremedim. Mevsimlik bi ayakkabı almak istiyorum. Superga rahat ve sağlam mı yoksa converse gibi mi? converse'in gül kurusu gibi böyle soluk bi rengini gördüm çok beğendim de... ondan karıştı kafam.Daha yazsam yazarım, neyse canım sıkılmasaymış ozaman.
kısa converse mi alsam superga mı alsam karar veremedim. Mevsimlik bi ayakkabı almak istiyorum. Superga rahat ve sağlam mı yoksa converse gibi mi?
converse'in gül kurusu gibi böyle soluk bi rengini gördüm çok beğendim de... ondan karıştı kafam.
Daha yazsam yazarım, neyse canım sıkılmasaymış ozaman.
0
megalomaniac
(17.09.13)
superga
0
kullanıcıdeğilsenizkaydolmakçokkolay
(17.09.13)
İkisi de ayagi mahvediyor en azindan benimkileri parmak kisimlari vuruyor. Superga su ara daha populer ama aldiktan bir sure sonra ic astari yirtiliyor ve kirlenince amaaan makineye atip yikayayim dediginde rengi kaciyor ve agir bir ayakkabi oysa converselerde pek oyle bir durum olmaz sonuc itibari ile her ikisi de rahatsiz ayakkabilar conversele rahat eden cok insan tanidim ama supergalar cok rahat yeaa diyenle hic karsilasmadim aklinda bulunsun
0
duzsac
(17.09.13)
superga gayet rahat yahu, converse ile karşılaştırmam bile.
0
kayranin kedisi
(17.09.13)
www.trendyol.com

ben şunu aldım. tek fark superga değil bambi olması. fiyatı da daha uygun. farklı renkleri de var. topuk kısmı vurdu ilk giydiğimde ama geçti sonra.
0
elorelia
(18.09.13)
(11)

Nasıl davranmak gerekli ?

alikandemir
Kayınvalide 6ay önce aldığı bir miktar altını geçenlerde yaptırdı geri verdi. Bugün tekrar istedi bu durum bana biraz şüpheli geldi çünkü altın 3 ay bende duruyorsa 9 ay onda duruyor. Ben aslında çok parayı da sevmem ama asgari ücretle geçinen biriyim dişimizden tırnağımızdan biriktirilen para ile y
Kayınvalide 6ay önce aldığı bir miktar altını geçenlerde yaptırdı geri verdi. Bugün tekrar istedi bu durum bana biraz şüpheli geldi çünkü altın 3 ay bende duruyorsa 9 ay onda duruyor. Ben aslında çok parayı da sevmem ama asgari ücretle geçinen biriyim dişimizden tırnağımızdan biriktirilen para ile yapılmış bir reşat, kötü günlerin kötü bir sigortası işte.
Bir aile reisi olarak güvenceye almak istedim kendimi, kayınvalideye yukardaki sebepleri aynen anlattım ve vericem ama, bana gün ver ne zaman geri yapacaksın altını dedim, kadın bozum oldu.
Eşimle başladık tartışmaya vay efendim neden öyle demişim diye bende gaza geldim eski kuyruk acılarımdan verilip alınamayan paralardan bahsettim. Başladık kayıkçı kavgasına yani kavga etsek bile uzun sürmeyen ciddi olmayan ağız kavgasına, o esnanada 3 yaşındaki oğlumuz eşimin telefonunu karıştırarak baldızı aramış , baldız da bizim kavgayı duyuyor. 3 dk filan bizi dinlemiş, ne yi duymuş bilmiyorum , eşimi geri aradı telefonda ne söylediğini duymadım eşimde sinir boşalmasından dolayı ağlamaya başladı, tuvalete kapandı.

Bende stresimi atmak için oğlumla birlikte bisiklete atlayıp gezmeye çıktık. 20 dk sonra baldız beni aradı, kısa bir kararsızlıktan sonra telefonu açtım.

- konuştuklarınızı duydum
- ne olmuş duyduysan ?
- annem den gün istemişsin annem hastalandı senin yüzünden, tefecimisin sen , elinde 3 kuruş para gördün diye ne zannettin kendini ?
- ne tefecisi çok paramda yok zaten, benim zaten çok param olsaydı böyle olmazdı.
- ne kötülük gördün bizden her zaman geri getirdik altını nankör! adam değilsin sen vs vs.
- ya tamam yaa bu konuda çok fazla konuşmayalım yüz yüze bakıcak durumumuz olsun, ya tamam neyse hallederiz gelin vereyim altını
- bundan sonra ne sen bize , nede biz sana tamammı yokuz biz
- tamam daha iyi ya yok olun.

Yine pedallara asıldım, bi yandan düşünüyordum. Ben ailemin maddiyatını korumak zorundayım, tedbir almak suç mu ? ve buna mukabil hakaret duyuyordum, öte yandan sanki fazla abartmışım gibi bir histe vardı içimde, belkide bu paraya çok ihtiyaçları vardı ve benim bu paraya ihtiyacım şu an için yoktu.

2 saat sonra sızlamış vicdanla eve döndüm, baldızı arayıp özür dilesem diye düşünüyordum. Eşim de sakinleşmişti yemek yiyip sohbet ederken, baldız yine eşimi aradı, konuştular bende kulak misafiri olayım diye eşimin kulağının yanına sokuldum. Eşime benim hakkımda hakaretler yağdırarak benimle yaptığı konuşmayı anlatıyordu ben yine ses çıkarmadım fakat laf arasında -çok param olsaydı ilk işim seni ondan ayırmak olurdu. Kan beynime sıçradı - G.tüne güvenen borazan çalsın, sen nesin ki kimsin ki beni eşimden ayıracakmışsın diye telefondan bağırdım.
- Buraya gel yüzyüze tartışalım neyse derdin anlayalım dedim.
Gerçekten kan beynime sıçramıştı.

Olayın üzerinden 2,5 saat geçti, yine kalbim rahat durmuyor, kendimi suçlu hissediyorum sanki paragöz ve bencil davrandım gibime geliyor, yalnızca 300 tl filan bi para için.

Şimdi sorularım
1- ben bu durumda ne yim (suçlu , kapitalist, haklı, enayi, gerizekalı)
2- ne yapmam gerekir.
0
alikandemir
(17.09.13)
nası bi yere düşmüşsün kardeş allah kurtarsın, nası bi aile o.
0
rentts
(17.09.13)
sonuna kadar haklısınız. haksız olduğunuz husus, sonradan vicdan yapıp yelkenleri suya indirmeniz. eşinizin de bu konuda size destek olması lazım. ama eşiniz destek olmuyorsa, siz de küslük istemiyorsanız, eliniz mahkum, özür dileyeceksiniz der spiegel.
0
nereye bu gidis
(17.09.13)
Yemişim baldızı. Sen eşinle anlaşmaya bak gerisine çok da karışma. Anlat eşine "ben baldızla konuştuktan sonra yumuşadım, verecektim altını, özür de dileyecektim. ama bu laflardan sonra özür falan dilemem. al altını istediğiniz gibi kullanın ama kardeşini sevmiyorum bundan böyle haberin olsun" de. Baldızın hiçbir elle tutulur yanı yok. Ayırırmışmış... Altını ver eşine, bu konuda diretmediğini belli et, eşinle anlaşın, probleminiz kalmasın. Baldızla problem olacaksa olsun öylesiyle.
0
long live rock n roll
(17.09.13)
sen tutumundan vazgeçme. aile dediğin çekirdek ailedir, kalanı saçma sapan örf adetler. çekirdek aile harici her akrabayı sevip saymak gerekir, ama o kadar.

eşinle de konuş bence. zaten beden dilinden ve tavırlarından asıl istediğini anlarsın. kendimi tamamen senin yerine koyarak şunu diyorum: eşim ne isterse onu yapardım bu durumda.
0
brotha b
(17.09.13)
300 tl için yapılacak iş değilmiş gerçekten. keşke başta verseydi düşünüyodum okurken ama devamını okuyunca iyi ki vazgeçmiş dedim. senin hakkında ne düşündükleri belli. parayı verme. muhabbeti de azalt. yüz göz olma bence, tabi eşinle aran iyi olduğu sürece. önemli olan sizin ailenizin içinde olanlar.
0
elorelia
(17.09.13)
sen haklısın ama haklılığını savunma biçimin yanlış.

insanlara böyle açıkça ve net biçimde cevaplar verdiğinde kaldıramıyorlar. bunun yerine bir bahane üretmen gerekiyor malesef.
0
orpheus
(17.09.13)
son derece haklısınız. siz bir ailesiniz ve her şeyden önce kendi ailenizi düşünmek zorundasınız. ne zaman geri alınaacgı ile ilgili tarih istemenin hiçbir sakıncası yok. belki 4 ay sonra bir yatırım için o para size lazım. tabii ki gününü soracaksınız.
0
nick konusunda kararsizim
(17.09.13)
altını verecektin. lazım olunca da geri isteyecektin. ama geçmiş. artık bu konuyu deşip duran taraf sen olma. zaman herşeyin ilacı.

şahsen hiç o kadar yüz göz olmam kayınvalidemle. bir konu varsa hanıma söylerim o uygun dille halleder.
bundan sonra da bu tür konuları eşin konuşursa daha rahat edersin bence.
0
vadidekikaktus
(17.09.13)
haklısınız. bir de yumuşamışsınız, halledelim iş uzamadan derken baldızın terbiyesizliği sınırı aşmış. sizin yapmanız gereken eşinizle konuşmak ve başkalarının (bu anne veya kızkardeş dahi olsa) aranıza girmemesi gerektiğini söylemek. altın 3 ay bendeyse 9 ay onda demişsiniz, bu gerçekten sinir bozucu. mesela 300-500 değil olayın saçmalığı ve en ufak kıvılcımda hakaret boyutuna varması. görüşmeyin o baldızla, bu noktadan sonra ancak aleyhinize çalışacak, en iyisi uzak durmak. eşinizin de sınırı çekip o şekilde konuşmasına izin vermemesi lazım, bir meselen varsa konuşalım ama eşime hakareti kabul edemem deyip susturmalı. bir kere aranızı bozdular mı çok zor toparlarsınız.
0
quasiromantic
(17.09.13)
abi asgari ücretle geçiniyoruz diyosun, öncelikle tebrik ediyorum. yine bu bilgi ışığında ailenin maddiyatını ve gelebilecek sorunları düşünmen çok normal. geri adım atmana gerek yok. umarım eşinle sorunlarını çözersin. gönlü bol olmak güzel bi şeydir ama bu durumda dağıtmak gönlü bolluk değil mallık olurdu. ben senin tarafındayım, doğru bildiğine devam et..
0
mosakale
(18.09.13)
asgari ücretle çocuk büyüten ev geçindiren adamın altınını istemek nedir zaten.

doğrusunu yapmışsın; hele ki baldızı hiç tutmadım. eşini üzme, baldızla falan merhaban olsun en fazla ama ötesine de hiç çıkma.

tekrar söylüyorum; asgari ücretle ev geçindiren, çocuk büyüten adamın kıyıya köşeye attığı altını borç istemek nedir yav.
0
jaaaccckkk
(18.09.13)
(8)

Su ayakkabi ile ilgili gorusleriniz?

eastanbool
Yas 22. http://www.arabulvar.com/sebago-erkek-casual-ayakkabi-lacivert/?pr=849083
0
eastanbool
(17.09.13)
güzel ayakkabı.
0
elorelia
(17.09.13)
bence fena değil. kota da ketene de giyebilirsin.
0
Lim5
(17.09.13)
bu ayakkabıyı deridenden almanın hiçbir avantajı yok zira ayakkabı bez. tabanın beyazlığı erken kirlenme dezavantajıyla göz dolduruyor, zira başka beyaz detayı da olmaması üzüyor. çakmacılarda sokakçılarda seyyarcılarda 25-30tlye görürsen al, giy değişiklik olur. 30dan fazla verme vereceksen de bu renk ve model seçimine değil.
0
Depth
(17.09.13)
Çoghoş.
0
elfa
(17.09.13)
mudoda var benzeri, 45-50 lira, indirimdeyken düşün başka yerde bulamazsan
0
fallopian
(17.09.13)
bu tarz bişey al ama tabanı siyah olsun bence.
0
zlatanibrahimovic11
(17.09.13)
hoş
0
harry powell
(17.09.13)
Cok begendim.
0
takilagimacanim
(17.09.13)
(6)

az önce deep web diye bir sey duydum!

bonaparte
Girmedim sadece sözlük de okudum,icinde kiralik katil ilanlari felan oldugunu duydum. zaten bombok olan piskolojim iyice afalladi, biliyorum böyle seyler hayatta var, ama neden bu kadar etkilendim?
Girmedim sadece sözlük de okudum,icinde kiralik katil ilanlari felan oldugunu duydum. zaten bombok olan piskolojim iyice afalladi, biliyorum böyle seyler hayatta var, ama neden bu kadar etkilendim?
0
bonaparte
(17.09.13)
Uzak dur haci. 6 aylik mahkemeyle sonuclandi benim icin. Cok ufak bir dikkatsizlik yani
0
Agnahie
(17.09.13)
@agnahie yok zaten okuduklarimdan sonra girme niyetim hic olmadi, hatta okuduklarim bile yetti.
0
🌸bonaparte
(17.09.13)
her gün güvenle kullandığını "düşündüğün" bir ortamda böyle şeylerin var olabileceğini öğrendiğin içindir, endişeye mahal yok, hayat da böyle zaten :)

o değil de, deepweb ile gerekli güvenliği sağlarsan yakalanmazsın büyük ihtimal ama agnahie'nin dediği gibi ufak bir dikkatsizlik başına iş açabilir, bilmeyen adam girmesin yani. (ben teorik olarak bildiğim halde girmiyorum mesela.)
0
pasp
(17.09.13)
hayatta var ama karşılaşmadın. karşılaşanların olduğunu bilmek senin için olaya gerçeklik katmış işte. geçer o his.

bu arada teorik olarak bilmek ve girmemek falan. nasıl oluyor bu işler? dikkatsizlik sonucu girmek diye bişey mi var mesela?
0
elorelia
(17.09.13)
Arkadaslar mesaj atti buraya yazayim btc ile 2 kredi karti aldim nasil kullanacagimi da bilmedigim icin nalet olsunki ingiltere dandik bi bulten cikarip sabahin korunde aldirtti bebi karakola. Sonrasi standart dava sureci. Kkarti aliyorsaniz adres gerektiren iz birakan islerde kullanmayacaksaniz. Muhakak vpn oneriyorum
0
Agnahie
(17.09.13)
girmeyin arkadaşlar. dünyanın ne kadar iğrenç bir yer olduğunu idrak edip midenizi bulandırmaktan başka hiçbir işe yaramaz. belki biraz heyecanlandınız ama hiç duymamış gibi yapın. en iyisi bu. bir de sanırım sözlükte biriydi tor browser'da ip'si üzerinden pedofili videoarına erişmişlerdi. başınız ağrır.
0
Lim5
(17.09.13)
(6)

defter sorusu acil yardım

fuerteventura
bu sene üniversiteye başladım. şimdi elimde çok çok kalın büyük boy bi defter var böyle şu kalın kapaklı olanlardan. sizce bütün dersleri buna yazsam bana çok mu ağırlık eder bu defter. Yoksa küçük küçük defterler mi almalıyım? Az sonra uyuyacağım onun için acil yazdım :)
bu sene üniversiteye başladım. şimdi elimde çok çok kalın büyük boy bi defter var böyle şu kalın kapaklı olanlardan. sizce bütün dersleri buna yazsam bana çok mu ağırlık eder bu defter. Yoksa küçük küçük defterler mi almalıyım? Az sonra uyuyacağım onun için acil yazdım :)
0
fuerteventura
(16.09.13)
bir tane kalın kullan.
0
nax
(16.09.13)
nasıl rahat ediyorsan öyle kullan dostum, bunun kanunu mu var. ayrıca hayırlı olsun üniversiten.
0
sahipsiz
(17.09.13)
yav o kalın defterler de çok kalın cidden. ağırlık oluyor. ben hiç kullanmadım.

hafif ineklik var diyorsan her gün kağıtlara not al sonra temize çek. hem çalışmış olursun. :)
0
elorelia
(17.09.13)
nasıl rahat edeceksen öyle tabii. tarzına bağlı bu. ben mesela sırt çantasız yapamam. yanımda yelek, mont vs. olduğunda ya da elime bir şey geçtiğinde hemen fırlatmak üzere sürekli sırt çantasıyla gezerim. dolayısıyla kallavi boyuttaki tek defter gayet rahat oluyor.

sen dersen ki ben hareketliyim, efendime söyleyeyim hayvan gibi defterle gezemem, alıver iki tane ince defter, onlarla gidiver.

her şeyini kaybediyosan küçük defterler daha avantajlı bi de tabii.
0
der meister
(17.09.13)
o kadar kocaman defteri koyacak kolcak bile bulamayabilirsiniz. favorim a5 boyutundaki üstten telli defterler. bütün dersleri de aynı deftere ve fakat güzelce tarih ve başlık belirleterek yazmanızı tavsiye ederim.
0
bipolar
(17.09.13)
eğitim hayatımın son 9 senesinde (lise + 2üniv) hiç defter kullanmadım. hep sağdan soldan yaprak isteyim otlandım. sınavı zamanı aldım fotokopiyi çalıştım. tavsiye ederim
0
ernecati
(17.09.13)
(2)

Hukuki bir mesele için danışacak avukat arıyorum

yolculara simit atan marti
Merhaba arkadaşlar özellikle aranızda avukat olan veya hukuk okuyan bir arkadaş varsa sorumu ona yöneltmek istiyorum.Kız kardeşimin çok yakın bir kız arkadaşı ailesi tarafından okuldan alınıp liseyi tamamlayabilmesi için açık öğretime veriliyor. Kız henüz reşit olmadığı için ailesine karşı yapabile
Merhaba arkadaşlar özellikle aranızda avukat olan veya hukuk okuyan bir arkadaş varsa sorumu ona yöneltmek istiyorum.Kız kardeşimin çok yakın bir kız arkadaşı ailesi tarafından okuldan alınıp liseyi tamamlayabilmesi için açık öğretime veriliyor. Kız henüz reşit olmadığı için ailesine karşı yapabileceği hiç bir şey yok. Kız okumak ve üniversiteye gitmek istiyor fakat gerek akrabaları gerek de ailesi buna pek sıcak bakmıyorlar. Bugün akrabaları kızı sudan bahanelerle darp edip eve kapattılar. kimseyle görüşmesine ve evden çıkmasına izin vermiyorlar ve vermeyeceklerini söylüyorlar. Kıza ulaşamıyoruz. O okumak istiyor ama bu hakkı ailesi tarafından gasp ediliyor. Arkadaş olarak benim yapabileceğim hiç bir şey yok mu? Hukuken bu durum da ne yapılabilir?
0
yolculara simit atan marti
(15.09.13)
polise gidin. hukuken sen ne yapabilirsin ki? aileyi dava mı ediceksin? önce polise /savcılığa başvurun.
0
elorelia
(15.09.13)
Öncelikle avukat değilim ya da hukuk okumuyorum. malesef ülkemde ki avukatların büyük bir kısmı ciğersiz olduğu için parasız bırak tavsiyeyi, günahlarını bile vermezler.

Konu son derece içler acısı, yurtdışında böyle bir durumda devlet zaman kaybetmeden duruma el koyuyor, çocuğu aileden alıyor ve eğitimine devam etmesini sağlıyor ancak aile içi şiddette "kocandır döverde severde, barışırsını" denen ülkemde durum nedir bir şey diyemem.
Ama siz yinede arkasını bırakmayın. Tavsiyem biraz önce dediğim yoldan deneyin derim.
0
iorveth
(15.09.13)
(13)

Tacizcisini afis eden kiz. (Videolu)

düşünüyorum öyleyse vurun
http://instagram.com/p/eSBVkECNJQ/Helal olsun dedim ilk izledigimde ama sonra emin olamadim, kiz kendi adina iyi bir sey mi yapmis diye? Siz ne dusunuyorsunuz?(bkz: tacizcisini instagram hesabından afişe eden kız)
instagram.com

Helal olsun dedim ilk izledigimde ama sonra emin olamadim, kiz kendi adina iyi bir sey mi yapmis diye? Siz ne dusunuyorsunuz?
(bkz: tacizcisini instagram hesabından afişe eden kız)
0
düşünüyorum öyleyse vurun
(15.09.13)
çok iyi yapmış.
0
rock n roll
(15.09.13)
az bile puşta
0
GibsonRules
(15.09.13)
izleyemiyorum ben bunu ie10 ile resimmiş gibi davranıyor videoyu yürütmüyor
0
infernalcadre
(15.09.13)
Tacizciler bu yaptıklarının yanına kalacağını bildikleri için çekinmiyorlar hiç, ifşa ve (bence) hatta şiddet tacizcilerin çekinmesini sağlayacak yöntemlerden. Eğitim şart tabii (klişe mode off).
Utanması gereken tacizcidir.
0
loralynn
(15.09.13)
Adam hem sapık hem enteresan galiba. Sıfır tepkiyle bakıyor kameraya.
0
saatgeceninonikisi
(15.09.13)
sonrasında ne oldu onu merak ettim ben
0
mattiadestro
(15.09.13)
benim asıl merak ettiğim adam yarım saat boyunca taciz ederken aklı neredeymiş.
0
ne fark eder
(15.09.13)
@ne fark eder abi yarım saat derken lafın gelişidir herhalde.
0
mattiadestro
(15.09.13)
ben de onu merak ettim, yarim saat boyunca kendisini adamin ellemesine ses cikartmayip yarim saat sonra limit asimina ulasip yeter ulan mi diyor? garip.
0
🌸düşünüyorum öyleyse vurun
(15.09.13)
Böyle bir videonun tamamen kurgu olma ihtimali yüzde kaçtır bilmem ama birincisi adamın suratındaki fiks ifade ikincisi de kızın gerçekten (yarım saati bırak) bir iki dakika bile o tacize ses çıkarmamış olması garip. Ses çıkarmak derken bağırmak olmasa da eehh be deyip kalkıp gitmek en azından. Ben tahammül edemezdim.
0
saatgeceninonikisi
(15.09.13)
yarım saat boyunca adamın biri sizi ellesin bakalım, o zaman göreyim beyninizin uçup gittiğini.
0
elorelia
(15.09.13)
beyler cidden biraz mantıklı olun,yarım saat elletmiyor kız kendini.

yarım saattir anlamadınız şu mevzuyu amk.

işte burda ki yarım saat uzun süre anlamında,kinaye/sarcasm anlamında kullanıldı kapiş?

ayrıca kadının sesi titriyor,orda bağırıp çağırsa kimse siklemeyecek ama kameraya çekti bak tüm sosyal meday öğrendi olayı. cesaretinden dolayı tebrik edin
0
GibsonRules
(15.09.13)
inanmıyorum. görmeden inanmam.
şayet bir taciz olayı var ise yapılanın doğru olup olmadığından -ki beni ilgilendirmez- önce "eh be adam nasıl bir yokluk seninkisi?" demek isterdim.
0
papillon7
(15.09.13)
(8)

Amerikan futbolu oynayan var mı?

buzdagi
Boyum, kilom ve yaşım bu spor için oldukça uygun. Profesyonel anlamda başlamak için spor arıyorum, amerikan futbolunu tavsiye ettiler. Sormak istediğim birkaç soru var:1- Testislere tekme yer miyiz?2- Bu sporu Türkiye'de profesyonel anlamda yapan kulüpler var mı?3- Türkiye'de turnuvaları oluyor mu?
Boyum, kilom ve yaşım bu spor için oldukça uygun. Profesyonel anlamda başlamak için spor arıyorum, amerikan futbolunu tavsiye ettiler. Sormak istediğim birkaç soru var:

1- Testislere tekme yer miyiz?
2- Bu sporu Türkiye'de profesyonel anlamda yapan kulüpler var mı?
3- Türkiye'de turnuvaları oluyor mu? Federasyonu var mı?
0
buzdagi
(15.09.13)
federasyonu ve ligi var. profesyonel kulüpler de var tabii. testislere tekme yemek sürekli başa gelebilecek bir durum değil.
0
armagan
(15.09.13)
federasyonu var. üniversite takımları var. ligi var. üniversite takımlarına dışarıdan giriş var mı bilmiyorum. her türlü koruma mevcut. testise tekme atan yok. varsa futbolda da olur. basketbolda da. kaçış yok.

boyum kilom müsait diye kim fikir verdi size bilmiyorum ama 200 kilo olan için de 75 kilo olan için de oynanacak pozisyon var. LB ve QB mesela.
0
sparkle kiddle
(15.09.13)
kendi üniversitemin takımında oynamayı düşünüyorum. salon sporları sıkıcı.
0
🌸buzdagi
(15.09.13)
testisten önce beyin hasarı, kol, bacak, kaburga kırılması gibi ihtimalleri göz önüne alın
0
panthera onca
(15.09.13)
onlar sorun değil hocam. biraz ayıp oluyor ama yakışıklılığıma gölge düşmesin, testisler sağlam olsun yeter. mma düşünüyordum onda ağız yüz çok dağılıyor.

düzenleme nedeni: yazım hatası
0
🌸buzdagi
(15.09.13)
uni. takiminda para almazsiniz heralde. profesyonel demissiniz de.. turkiye'de pro. lig var mi ki?
0
babamasoliimbananickaldirsin
(15.09.13)
ağız yüz dağılmıyor da kol bacak omuz çıkıyor genelde. üniversitelerin bi ligi var. 16 takım oynuyor yanılmıyorsam. pek ilgi görmediği için kendileri çalıp kendileri söylüyor gibi oluyor.
0
elorelia
(15.09.13)
@babamasoliimbananickaldirsin profesyonellikten kast ettiğim haftada en az 4-5 gün, ciddi olarak spor yapmak.
0
🌸buzdagi
(15.09.13)
(1)

sgk'dan yararlanmayla ilgili bir soru.

jassinpera
selam,bir kız arkadaşımız var 32 yaşında şimdiye kadar sigortalı hiç ÇALIŞMAMIŞ.şimdiye kadar ailesinden annesinin sigorta hakkından faydalanmış,ilaç almış,doktora gitmiş vs.bu kız eğer işe girerse,sigortalanırsa ve sonra ayrılırsa, annesinin sigortasından faydalanmaya devam eder mi?
selam,

bir kız arkadaşımız var 32 yaşında şimdiye kadar sigortalı hiç ÇALIŞMAMIŞ.
şimdiye kadar ailesinden annesinin sigorta hakkından faydalanmış,ilaç almış,doktora gitmiş vs.

bu kız eğer işe girerse,sigortalanırsa ve sonra ayrılırsa, annesinin sigortasından faydalanmaya devam eder mi?
0
jassinpera
(11.09.13)
eder. bildirmesi gerek sadece işten ayrıldığında.
0
elorelia
(11.09.13)
(4)

ttnet kotalıdan sınırsıza geçmek

denizdeki kararti
biliyorum çok soruldu bu, önceki cevapları da okudum ama bir türlü emin olamadım. 1 ay önce net12 paketi almıştım 2 ay ücretsiz 10 ay indirimli 24 ay tahahhüt. bana yetmedi bu, şuan ayın 11 itibariyle sınırsıza geçtim internetten değiştirdim paketi. şuan ttnet online serviste netlimitsiz paketi gözü
biliyorum çok soruldu bu, önceki cevapları da okudum ama bir türlü emin olamadım.

1 ay önce net12 paketi almıştım 2 ay ücretsiz 10 ay indirimli 24 ay tahahhüt. bana yetmedi bu, şuan ayın 11 itibariyle sınırsıza geçtim internetten değiştirdim paketi. şuan ttnet online serviste netlimitsiz paketi gözüküyor. ayın başından bugüne kadar da 8 gb harcamışım. merak ettiğim şey şimdi ayın sonuna kadar sınırsız download hakkım var mı benim yoksa ayın sonunu mu beklemek zorundayım? kol gibi fatura gelmesinden korkuyorum.
0
denizdeki kararti
(11.09.13)
sınırsız download hakkınız var ama adil kullanım gereği 50 yada 75 gb i geçince hızını düşürecekler sadece. fiyat sabit.
0
yakuza123
(11.09.13)
taahhütü iptal ettiğin için aldığın indirimleri, ve gelecek ayların fatırasını bi seferde ödemeni isteyecekler muhtemelen. nasıl cesaret ettin onu anlamadm.

ancak paketi değiştirdikten sonra 24 saat içinde de aktif olabilir, bi sonraki fatura kesim tarihine kadar beklemen de gerekebilir. müşteri hizmetlerini bi kaç defa arayıp sorardım ben olsam.

ama ne olursa olsun en fazla 99 lira fatura gelir.
0
elorelia
(11.09.13)
tarife yükseltme tahahhütü etkilemiyor diye biliyorum. ben zaten daha önceden aboneydim, tahahhüt dolmuştu. sonra baktım kampanya var tekrardan 24 aylık tahahhüt imzaladım net12 paketi yani 12 gb kotalıydı. bugün onu değiştirdim sınırsız yaptırdım. bakalım inşallah yüksek gelmez.
0
🌸denizdeki kararti
(11.09.13)
ttneti aradım şuandan itibaren sınırsız kullanabilirsiniz dediler ama güvenemiyorum. tecrübe eden oldu mu diye merak ettim.
0
🌸denizdeki kararti
(11.09.13)
(1)

üniversiteden diplomayı almak

ayakkokususeveninsan
lise diplomamın fotokopisi lazım benim ama diplomam üniversitede nasıl yapabilirim?Diplomayı isteyince veriyorlar mı?Kocaeli üniversitesi
lise diplomamın fotokopisi lazım benim ama diplomam üniversitede nasıl yapabilirim?Diplomayı isteyince veriyorlar mı?Kocaeli üniversitesi
0
ayakkokususeveninsan
(11.09.13)
diplomayı vermeseler de fotokopisini verip aslı gibidir diye mühür vurabilirler. öğrenci işlerine gidip halledebilirsin.
0
elorelia
(11.09.13)
(4)

bilgisayarı yaptırmalı mı? (acil)

islergucler2
acer aspire one netbook vardı elimde. dün akşam powerdan yanık kokusu geldi. şarj olmuyordu.tamire verdim. pwer girişi ve ankartta bir yerler yandı dedi. 120 lira hesap çıkardı 100'e yapacak.zaten çok yavaş bir şeydi. yaptımasam mı?yeni lacak durumum yok lakin borç filan ayarlayıp yeni mi alsam?yarı
acer aspire one netbook vardı elimde. dün akşam powerdan yanık kokusu geldi. şarj olmuyordu.

tamire verdim. pwer girişi ve ankartta bir yerler yandı dedi. 120 lira hesap çıkardı 100'e yapacak.

zaten çok yavaş bir şeydi. yaptımasam mı?

yeni lacak durumum yok lakin borç filan ayarlayıp yeni mi alsam?

yarında üniversite için şehir dışına çıkıyorum. yaptırırsam yapacak adam hemen.
0
islergucler2
(11.09.13)
1000 liraya ssd li bilmem kaç milyon çekirdekli makinalar bulunabiliyor. biraz bilgisayarsız idare ederim dersen hiç uğraşma.
0
armagan
(11.09.13)
Bence su an yaptirma biraz daha bekle yenisini al.
0
efrasiyab87
(11.09.13)
sorun aynı değil ama bizim de pcnin şarj yeri oynamıştı. tamirciye verdik. 65e yaparım şura kırık bura kırık, yeni parça lazım falan dedi. sonra gittik bi akrabanın elektirik mühendisliği okuyan oğluna verdik. çocuk bedava yaptık. parça marça lazım değilmiş.

pislik, içini bile açmadı muhtemelen. tamire verdiğin yer tanıdık veya güvebilir değilse yaptırma. git başkasına da göster.
0
elorelia
(11.09.13)
bence uğraşma, çünkü tekrar problemler çıkacak.

aynı bilgisayar ve aynı durum bende de vardı. baktım olacak gibi değil bir bilgisayarcıya gittim verdim bilgisayarı. bana da idarelik bir bilgisayar toplayın bilgisayar alana kadar, parçalarını kullanırsınız benimkinin dedim. sağolsunlar yardımcı oldular, şu an hala duruyor bilgisayar, çok da memnunum. o aspire serisinin ısınma problemi çok oluyordu, binbir tane de problem yaşadım. öyle yapabilirsin.
0
va
(11.09.13)
(20)

aşırı kompleksliyim

proculianus
daha önce de yazdım, yine yazıyorum. benim boy kompleksim var. ve delireceğim. düşüncelerimi bir türlü değiştiremiyorum. boyum 1.55 bu arada. e takdir edersiniz ki liseden bu yana arkadaş ortamında sürekli de dalga geçilir bu konuyla. bugün bile bir arkadaşım "senin boyun kaçtı ya 1.45 mi?" dedi. gi
daha önce de yazdım, yine yazıyorum. benim boy kompleksim var. ve delireceğim. düşüncelerimi bir türlü değiştiremiyorum. boyum 1.55 bu arada. e takdir edersiniz ki liseden bu yana arkadaş ortamında sürekli de dalga geçilir bu konuyla. bugün bile bir arkadaşım "senin boyun kaçtı ya 1.45 mi?" dedi.
giydiğim hiçbir şey yakışmıyor.
suratım da küçük olduğu için çocuk muamelesi görüyorum sürekli.
o "uzun boylu erkekler minyon kızları sever" olayı da yalan. yok öyle bir durum. gerçi o benim aynı zamanda çirkin olmamdan da kaynaklanıyor olabilir.
topuklu ayakkabıyla yürüyemiyorum ama giysem de bu kadar kısa boylu kızlara topuklu ayakkabının yakışmadığını düşünüyorum. günlük hayatta giyince ben kısayım diye bağırıyormuşsun gibi bi bir görüntü oluyor sanki. özel günler hariç tabi.
geldim 23 yaşına, kendimi bildim bileli boy kompleksim var. bu yaştan sonra boyum uzamayacağına göre benim bunu aşmam gerek. ama nasıl?

he bir de bana nolur türk kızı kısa boylu zaten demeyin. türk kızının boyu ortalama 1.60 ki ben 1.60 olmaya bile razıyım. ayrıca yeni nesil çok fena.
0
proculianus
(11.09.13)
diğer özelliklerini geliştirirsen boy bir sorun değil. elbiselerini de diktirirsin istersen. ufacık kadın kylie minogue taş gibi kadın. seksiliği de cabası.
0
kirazıseviyorum
(11.09.13)
o çok esprili arkadaşlarını değiştir
0
freebird5406_2
(11.09.13)
fotoğraf lazım böyle olmuyor.
0
armagan
(11.09.13)
topuklu ayakkabı kısa kadınlara yakışmaz diye kim demiş. bacağını uzun ve boyunu normal gösterir ki 8 cm topukla 1.63 boyundaki bir kızdan çok daha seksi görünürsün.

bu arada abimin boyu 187 nişanlısı 155 çok mutlular. sen bence kompleksinden "o bana bakmaz" moduna girdiğinden böyle düşünüyorsun yine.
0
mutevazi
(11.09.13)
bizim sinifta bir kiz var cok kisa cok zayif, yuzu de o kadar duzgun degil ama sacini, kiyafetlerini ayarliyor hep cok guzel gorunuyor, neden sende oyle olamayasin ki, kompleks yaparsan egreti durur, kompleks yapmaman gerek, erkekler konusunda da bir kiz kisa boylu diye o kizi itici bulma gibi bir durum olamaz bence. He tabii bacaklarin uzunsa guzel gorunur daha dikkat cekici olursun o yuzden erkekler ilgilenir, o baska.
0
lonelily
(11.09.13)
boyun hic kompleks yapilacak bir boy degil. benim 1.50 arkadasim var, kompleksin k'si yok, kendi boyuyla herkesten cok dalga gecer ama pek kimseye yakismayacak kiyafetler de onda guzel durur, minyon olmanin kotu bir tarafi yok. topuklu da cok uzun kizlara yakismaz esas, 1.80 boyundaki kiz topuklu giyip 1.90 mi olsun.
0
marin
(11.09.13)
1.55 boyunda bi kıza feci aşık olmuştum.
0
kamera motor
(11.09.13)
benim de çoğu arkadaşım senin boylarında ve topuklu onlarda hiç de sırıtmıyor. e tabi fizik de önemli. ve erkekler minyon sever. çirkinliği de abartıyor olabilir misin? bana kendine fazla yükleniyorsun gibi geldi de. ayrıca freebird'ünde dediği gibi o arkadaşlarına bir şeyler yap, at, değiştir.. artık orası sana kalmış.
0
blues buzz
(11.09.13)
- 1.53 boyum var (ölçmeyeli belki 2 cm uzamış senin boyuna ermiş olabilirim, bilemiyorum)

- çalıştığım yerdeki insanlar 'çocuk işçi çalıştırıyoruz yea biz' diye dalga geçiyorlar ve çalıştığım ortam işim gereği sürekli değişiyor, yani bunu yılda 100 farklı kişiden duyduğumu düşün... hadi 80 olsun.

- eğer kendinle barışık değilsen, insanların boyun hakkındaki en ufak lafı seni her zaman rahatsız edecektir ama senin boyunu senden çok kafalarına takıyorlarsa zaten onların hayatında işi yok, ben böyle çok mutluyum de, geç. ve gerçekten bunda bir şey yok. boyu kısa olan insan her zaman daha avantajlıdır, belki de ben bunun özelliklerini avantaja çevirdiğim için bana öyle geliyordur ama gerçekten kafaya çok takılacak bir şey değil. azıcık giyinmeyi bilirsen 'sana her şey yakışır'

- erkekler mi kısa boylu kızlara bakmıyormuş? güldürme beni. ama sen gül. surat asma, topuklu ayakkabı da giy, gerekirse spor ayakkabı da giy. kafaya takılacak çook şey var hayatta, boy ne ki! ;)
0
amelie poulain
(11.09.13)
ilişki dinamikleri tek bir şeye bağlı değil, yani boyunuz uzun da olsa kompleksinizi atmadığınız sürece şansınız az olacak. önceki sevgilim de 1.55 boyundaydı öyle bir kompleksi yoktu o yüzden ne ben ne de o dikkat ediyordu.(1.80'im)
çaresi yok dediğiniz gibi, ama eksiklik olarak görmekten vazgeçmelisiniz.
dikey çizgileri kıyafetlerinizde kullanabilirsiniz, dik yürümeye çalışabilirsiniz.

söylenmiş ama ben de ekliyim; bununla alay eden arkadaşlarınızı da hayatınızdan çıkarın.
0
ilkot
(11.09.13)
bir de ek olarak;

c1.wall-art.com
0
ilkot
(11.09.13)
sorun senin boyunun kısa olması değil, kendine güveninin az olması. aynı zamanda çirkinim demene üzüldüm. Çirkin insan olmaz. Ya kendine uygun şekilde giyinmiyorsundur, ya saçını yüzüne uygun yapmıyorsundur. Kaşına verdiğin şekil bile seni değiştirir. Çok hoş bir hatunda adile naşit kaşı gibi düşün.
Kısa boylu olabilirsin ama kilonu da ona göre dengelersen, ufacık orantılı bir hatun olursun. uzun boylu olup efes tombul şişe de olabilirsin, kısa boylu olup 35lik rakı da..
Türk kızı boy ortalaması artık kısa değil ama bakımlı ve zayıf da değil malesef. şişman bakımsız uzun bir hatuna bakımlı ufak tefek bir hatun yeğlenir her zaman.
kısa boya rağmen topuklu giyebilirsin, haliyle ayaklaın da ufaktır ve çok tatlı durabilirler. yine de rahat hissetmiyorum dersen gizli topuklu sneakerlar var. Topshop'dan alabilirsin hem yazlık hem kışlık. Ancak Türkiye'de açık renkleri pek kalmamıştı o sebeple pullnbear vs bakarsan orada bej kremleri de var. inan bana işe yarıyor.

Bu arada senden sadece 2 cm uzunum ve boyumla hiç ama hiç alay edilmedi. Hatta bunla ilgili birtek ben konuşuyorum diyebilirim. bazı sandalyelerde ayağım yere değmiyor ve hep ucuna oturmak zorunda kalıyorum, öyle de bacaklarım uyuşabiliyor.
bluzlerini belden aşağı hizada seçme, bacak boyundan çalmasın, eteklerini dizden yukarıda seç. uzun paltolardan vs uzak dur. vücut tipini bilmediğimden başka tavsiye veremiyorum.
Ancak çarpık bacaklarına rağmen sürekli mini elbiseler etekler şortlar giyen biri olarak salla gitsin milletin şakalarını diyorum.
0
zigi
(11.09.13)
gidip 180 ve üstü erkeklerden hoşlanmazsan boyunun farkında olur, 170-175 boy bandında biriyle uyumlu bir görüntü vereceğinin farkına varırsan ilişkiden yana yüzün güler. bir de kadınsı hatların biraz alımlıysa göğüs, kalça, bacaklar gayet giderli biri oluyorsun hiç sıkma canını.
0
pofudukayi
(11.09.13)
@pofudukayı
1.80 üstü erkeklerden hoşlansa da ilişkiden yana yüzü gülebilir bence. Boyuyla değil, br bütün olarak (iç, dış, tavır) uyum sağlayabilir.

Duyuru sahibiyle neredeyse aynı boydayız ve benim 1.80 altı ilişkim hiç olmadı. hadi ilişkiler sadece boy ile alakalı değil diyelim ve ilgilenen insanları baz alalım, uzun boylu pek çok kişi ilgilenebilir duyuru sahibiyle.
0
zigi
(11.09.13)
a bak bunlara da olmamış

imnotobsessed.com

ya bu

2.bp.blogspot.com

geç boyu boyla işin yok kalbinle olsun.
0
kirazıseviyorum
(11.09.13)
1.55 boy kompleks yapılacak bi boy değil. benim de boyum 1.55. boyu bu civarda olan - 1.60dan kısa- çoook kız tanıyorum. yani sana özel değil ki bu kadar kafana takasın.

sorun kendini çirkin bulmanda bence. ki bundan vazgeçmelisin. herkesin kendine göre bi güzelliği vardır. ayrıca çirkin olduğu için hayatını zindana çeviren görmedim ben.

dalga geçilme mevzusu bende de var. sadece boy olarak değil vucut yapısı, hareketler ve yüzüm dolayısıyla bende hep çocuk muamelesi görüyorum. taş çatlasın 18 gösteriyorumdur ki 22 yaşımı bitirdim. bu bazen benim de canımı sıkıyo ama geç yaşlanıcam yaaee diye avutuyorum kendimi.

topuklu ayakkabıyla ben de yürüyemiyorum. ama hayvan gibi platform topuk giyip de 10 cm eklemeye gerek yok. çünkü hem hoş durmuyo hem de ben kısayım diye bağırıyo ciddden. daha kısa topuklu ve daha şık ayakkabılar kuullanmak en mantıklısı.

erkek arkadaşım da kemiksiz 1.93. bazen üzülüyorum onun yanında çok güdük kalıyorum diye ama gerçekten minyon kız sevdalısı biri çıktığı için şanslıyım. inanmyorsan keps atabilirim :)

dağınık yazdım baya ama bu kompleksi ancak kendin aşabilirsin. kızların yarısı seninle aynı boyda olsa bile bu senin için teselli değil biliyorum. yani kendin takmayacaksın, kendin umursamayacaksın. ya da sana bunu umursatmayacak birini bulacaksın.
0
elorelia
(11.09.13)
160 olsam diyorsun, e topuklu giysene? platform giy demiyorum, çok hoş şık dolgu topuklar var 5 6 cmlik. giy onları. gayet rahat yürürsün dolgularla. erkek olsan neyse de, kızlar da o kadar da sorun değil. minyon cici ne var?
0
fekat
(11.09.13)
Psikoterapi.org ile temasa geçin, düzelirsiniz.
0
compadrito
(11.09.13)
arkadaş çevreni değiştir, boy kompleks yapılacak bir şey değil kesinlikle, kilona dikkat et sadece o kadar.
0
kyha
(11.09.13)
Önemli olan orantı. İnce kemikli değilsen işin zor ama kemikler ve eklemler inceyse, zayıfladığında vücudun gayet iyi görünür. 1.92'yim ve fiziğini en çok beğendiğim kız arkadaşımın boyu 1.58'di.

Yüz güzelliğinde şansın yoksa da şirin gözükmeye bak.
0
arnold schwarzeneger
(11.09.13)
(5)

neydi bu filmin adı

glinda
bir film vardı kişilik bölünmesiyle ilgili.psikiyatrist kendisini terk eden karısını arıyor aynı zamanda kişilik bölünmesi yaşayan bir genç kızı da tedavi etmeye çalışıyor. araştırmaları sırasında öldürülen kadınların cesedini buluyor vs. vs.sonra bi' bakıyoruz katil kendisi karısını ve diğer kadınl
bir film vardı kişilik bölünmesiyle ilgili.
psikiyatrist kendisini terk eden karısını arıyor aynı zamanda kişilik bölünmesi yaşayan bir genç kızı da tedavi etmeye çalışıyor. araştırmaları sırasında öldürülen kadınların cesedini buluyor vs. vs.
sonra bi' bakıyoruz katil kendisi karısını ve diğer kadınları öldürmüş

adamın alyansı hep parmağında yüzüğe bakarak hayallere dalıyor.
mağaralar ve yanan bir ev hatırlıyorum. bir de koğuşa kapatılmış bir genç kız.
başroldeki aktörü fransız olma ihtimali çok yüksek. öyle anımısıyorum. bi' el atıverin.
neydi bu filmin adı?
0
glinda
(10.09.13)
hide and seek değil.
çok bilinen oyuncuları yoktu filmin. yordum sizi teşekkür ederim.
0
🌸glinda
(10.09.13)
k-pax değil, shutter island değil, The Amityville Horror değil... ne peki? bilemedim.
0
late viper
(10.09.13)
onlar da değil :(
nereden takıldı durduk yerde yahu
0
🌸glinda
(10.09.13)
başroldeki adamın harrison ford olma ihtimali var mı?

www.imdb.com
bi an şu sandım ama değil galiba.
0
elorelia
(10.09.13)
oy oy
harrison ford'da değil
bilinen aktörlerden değildi başroldeki
0
🌸glinda
(10.09.13)
(4)

kahve fali

balpolen
Arkadaslar bi kahve ictim az once, eden, goren varsa, gonlunuzden ne gecerse, yaziversek biseyler
Arkadaslar bi kahve ictim az once, eden, goren varsa, gonlunuzden ne gecerse, yaziversek biseyler
0
balpolen
(09.09.13)
kıbrısa yolculuk var
0
ssyumusakg
(09.09.13)
yakinda hayatina biri girecek hayatini iyi yada kotu yonden etkileyecek panpa.
0
evil genius
(09.09.13)
uçak ve güvercin var. yolculuk çıkmış evet.
0
elorelia
(09.09.13)
yolculuk var evet ama onu boş ver sen, biri seni arıyor fellik fellik bir şey söylemek için, bir seçim yapman gerekecek, değişebilir şu an içinde bulunduğun durum. aile içinde epey büyük bir yalan var, onu da öğreneceksin yakında.
bir de kısmet var ama hayırlı gibi gözükmüyor.
0
ne istedigini bilmeden aglayan cocuk
(09.09.13)
(29)

ankara'da yaşanır mı?

allah bir ben tekim
bugüne kadar 2-3 kez ziyaret-iş için yolum düşmüştü ankara'ya ama şöyle etraflıca gezemedim bir türlü. istanbul dışında bir yerde, en az 1 yıl kadar yaşamayı düşünüyorum ama yaşanılası bir yer midir bilmiyorum. öncelikle*trafik durumu nedir? istanbul'da yaşıyorum, şerbetliyim ama insan merak ediyor
bugüne kadar 2-3 kez ziyaret-iş için yolum düşmüştü ankara'ya ama şöyle etraflıca gezemedim bir türlü. istanbul dışında bir yerde, en az 1 yıl kadar yaşamayı düşünüyorum ama yaşanılası bir yer midir bilmiyorum.

öncelikle
*trafik durumu nedir? istanbul'da yaşıyorum, şerbetliyim ama insan merak ediyor tabii.
*genelde akşam veya sabahın körü saatlerde yürüyüş yapmayı seviyorum, buna uygun yerler var mı ankarada? istanbulda sahil kenarında yürüyorum misal ama ankara'da sahil yoktur herhal.
*haftada 1-2 şöyle akşamları dolaşmak istesem, gidilecek güzel, kaliteli mekanlar var mı?
*bu özel bir merak; pavyon ortamlarını çok methetti bazı arkadaşlar. hakkatten anlattıkları kadar şahane bir durum mu var orada :)
*yaşanılası semtler şehrin hangi bölgesinde, isimleri nedir?
havaalanına yakın mıdır?
*su-elektrik kesintisi gibi durumlar yaşanıyor mu?
*maçına gidilebilecek bir kulüp var mı?
*5 yıldızlı bir spor salonu var mı?
0
allah bir ben tekim
(06.09.13)
*trafik durumu istanbuldan sonra oldukça rahat gelir.
*oturduğunuz semte ve konuma bağlı. var.
*kaliteli mekanlar var elbette.
*pavyon'a hiç gitmedim, bilmiyorum fakat kastedilen yer çankırı caddesidir ve amsterdamdaki red light gibi baştan sona pavyondur.
*apartman için gop güzeldir, çayyolu taraflarında ise villalar bulunur.
diğer sorulara cevap vermiyorum. köy değil ya arkadaş (:
0
mftf
(06.09.13)
-istanbul trafiği ile karşılaştırılamaz bile. kilit noktalarda illaki trafik oluyor özellikle melih gökçek'in iş bilmezliği yüzünden trafik gün geçtikçe artıyor ama dediğim gibikilit noktalarda.
-yaşadığın semte bağlı olarak değişir. kimisinde var kimisinde hiçbir şekilde yok.
-istanbul kadar çeşitli olmasa da elbette var kaliteli ve hoş mekanlar.
-ne şahanesi yahu? bayağılıktan hoşlanıyorsanız bilemem ama tabi. bayağılıktan hoşlananlar için güzel olabilir ancak.
- bahçeli,tunalı-çankaya civarları daha sakin olarak eryaman
- yaşanıyor evet
-bilgim yok
-bilgim yok (illaki vardır ama )
0
tuborg yesili
(06.09.13)
6 ay askerlik dolayısıyla ankarada yaşadım. sabah 8 civarı metro dan yukarı doğru çıkarken sadece topuk sesi gelir. hiç kimsenin yüzü gülmez hatta gülümsemeyi geçtim ağızlarından tek kelime çıkmaz. şimdi sen söyle yaşanır mı?
0
nun
(06.09.13)
ben ankarayı çok severim, ama abim de tam tersine sevmez.

düzenli bir şehir (antalya'yla kıyaslayınca)

seven ya çok sever, sevmeyen de nefret eder.
0
phoenixbird
(06.09.13)
Ülkemizde Ankara dışında istisnasız her ilde yaşanır.
0
Nocturne
(06.09.13)
baya olumsuz bi' intiba uyandı bende yahu.

çankaya'da şöyle bizim mihrabat veya beykoz korusu gibi bir yeşil alan yok mu? bir de orası istanbul' un taksim bölgesine denk gelir diyebilir miyiz?
0
🌸allah bir ben tekim
(06.09.13)
istanbul'dan rahat olduğu kesindir.
0
geberix
(06.09.13)
soruyor olman cevabını veriyor zaten. Yaşanır mı hiç? Ankara... allah korusun
0
benim nickim var ya nah bole 40 karakter
(06.09.13)
ankarayı seven çok sever sevmeyen hiç sevmez. ben içinde yaşarken nötrdüm kimi zaman çok bunalıyordum ama şimdi özlüyorum. bence kendine has bir atmosferi var ankaranın. yaşam tarzınla da alakalı bir durum. ama kesinlikle yaşanmayacak lanet bir yer değil. gidip sincanda, keçiörenin saçma sapan mahallerinde de esenyurtta, esertepede, abidinpaşa da oturmazsan eğer sorun olmaz. yani ankarada yaşamak aslında semtine göre inanılmaz değişen bir durum.
0
tuborg yesili
(06.09.13)
hepinize çok teşekkür ediyorum.
özellikle iinflack, tuborg, mft eyvallah.

iinflack, sende mecburen ankara'ya tıkılmış ve bu durumdan rahatsız bir istanbul'lu havası sezdim. anladığım kadarıyla ben orada çok sıkılırım.

amacım istanbul'un imkanlarını aratmayacak güzel bir şehirde, güzel insanlar arasında 1 yıl geçirmekti ama rotayı izmir veya antalya taraflarına kırmam daha mantıklı olacak herhalde.
0
🌸allah bir ben tekim
(06.09.13)
elektirik bazen var. suyu da kuyudan çekiyoruz. ama bi süre sonra alışıyor insan. kol kaslarını kuvvetlendiriyor.

bi de gülümsememe hastalığı var. yani bi gülme olayı insandan insana değil de memleketten memlekete değiştiği için tabi çok önemli bişey ankaradaki durum. burda gülümsemiyoruz biz. somurtuyoruz. gülümsemeye çalışanları ıslak odunla dövüyoruz bazen.

sahilimiz vardı bikaç sene öncesine kadar ama orayı toprakla doldurduk. üstüne gri binalar yaptık. lazım oluyor çünkü. yoksa çoluk çocuk nerde somurtacak.
0
elorelia
(06.09.13)
abdullah gül size ibret olsun diye gönderilmiş demek ki. sübhanallah!
0
🌸allah bir ben tekim
(06.09.13)
* trafik istanbul'dan rahat, ama hiç de öyle sorunsuz değil. geçen 1 saatte şehir merkezine varabildim. iş çıkış saatleri sıkıntılı.
* sahil yok ama parklar var. idare ediyor.
* var tabii. koskoca ankara. öyle küçük anadolu şehrine benzemez. mekan sıkıntısı çekmezsin.
* payvona gitmedim ama gitmiş çok fazla arkadaşım var. güzel olduğunu söylüyorlar. müziklerini sevmediğim için sıkılacağımı düşünüyorum ama giden herkes eğlenmiş.
* diğer sorular için mftf+1
0
hayley williams ile evlenecek genc
(06.09.13)
haaaaayııır antalyaya sakın gelme öyle bir hata yapma. ben yıllardır yaşıyorum antalyada ve antalyalıyım. ilk bir hafta hatta bir ay harika, ama sonra monotonluk sarıyor.

her yerde emekliler, genç nüfusu az.

tamam kimse napıp ne ettiğine karışmaz, ramazan günü akşamları sahilde vs. elinde bira şişesi olan çok görürsün kimse kimseye kolay kolay karışmaz (kepez - varsak gibi varoşlar hariç. hele zeytinköy denen yerden uzak dur. ankaradaki çinçin gibidir)

bunun dışında nezijhtir sakindir, ama fazla sakindir bence. bir süre sonra monotonlaşır
0
phoenixbird
(06.09.13)
ayrıca alt yapı felaket. her yağmur yağdığında yollar tıkanır. net.

ankaradaki gibi bir düzen yoktur. ankarada paralel yoldan çıkarsın, ama antalyada yolların paralel olduğu nadiren görülür.

sonuçta nüfusu bir anda arttı, ne beklenir ki?

ama rahatına düşkün bir insansan sıkıntı çekmezsin
0
phoenixbird
(06.09.13)
yaşanmaz, sadece arada bir ziyaret edilir. böyle şehir desen değil değişik bir yer. Böyle ilk giriş silme inşaat, tünelden bir geçiyon karmaşanın göbeği, bir tünel daha bakanlıklar. İzmir konakta basmaneyi biliyorsan onun şehir hâli. İstanbul için avcılar sanırım. Basmane doğru düzgün yerleşimin olmadığı silme iş merkezlerinin olduğu bir yer. İzmirde isteklerinin hepsi var.
0
iorveth
(06.09.13)
üçünüzün sentezinden ulaştığım sonuç, "otur oturduğun yerde lan" oldu.

izmir'in foça, çeşme ve alsancak dışında hiçbir yerini bilmiyorum. foça ve çeşme sadece yazın yaşanır da aslancak fena değildir, idare eder diye düşünmüştüm, sen şimdi kadıköy'ün büyüğü deyince bi' soğudum.

antalya'nın da o kadar ölü olabilceğini düşünmezdim. olm kıbrıs'tan ibret alın biraz, sıcak akdeniz kentinde öyle yaşam mı olur. kıbrıs ahalisi kıpır kıpır valla. siz niye öyle olmuşsunuz emekliler falan.
aman tanrım...
0
🌸allah bir ben tekim
(06.09.13)
@iorveth, avcılar dedin ve benim için ankara'yı tamamen bitirdin, sağol :d

o zaman ben şu izmir'i bir alıcı gözüyle gezeyim de öyle karar vereyim madem.
0
🌸allah bir ben tekim
(06.09.13)
izmir +1500
0
phoenixbird
(06.09.13)
rica ederim :)

iinflack'e fazla bakma sen. Arkadaş ak gençlik tayfasından sanırım, yaralı oldukları için öyle bir anlattı ki ben dedim bir ara ne biçim şehirdeyim.

-öncelikle koku problemi çözüldü. mevsimsel bazen çıkabiliyor ancak uzun zamandır yok.
-insan ger yerde insan. Yavaş mevzusuna ithafen konuşuyorum; yolu kaplayan teyzelerimiz her yerde mevcut.
-dediği gibi bangır bangır eğlencenin olduğu mekanlar alsancakta ancak bostanlı sahili tam zıttı, nezih ve salim bir yer.
-Karşıyaka dan mavişehire keyifle yürüyebilirsin. Kordonda dahil bu sözüme ama Karşıyaka sahil ayrı bir keyifli. Sahil boyunca parklar, kafeler yürüş yolu mevcut.
-tam sayısını bilmiyorum ancak 7-8 tane avm var. Daha fazla da olabilir. 2 ya da 3 tane Karşıyaka da, 2 tane Bornova da. Gaziemirde 1 diye biliyorum. 3-4 tane de balçovada var. Rağbet görmeyenleri saymadım. Ki bir kaç avm inşası da var.
-arkadaş Buca, Atatürk mah. Erenler gibi dağlık kesimde oturuyor galiba denize yakın yerler yine sıcak ancak heryer gibi soğuk tabi ancak doğal gaz konusunda hatası var. Belki onun varoşuna gelmemiştir daha.
-su-elektrik doğal olarak yaşanabiliyor ancak daha çok bölgesel oluyor ve çalışmalar nedeniyle oluyor. Kısa sürede gideriliyor. Eskiden üzüm sürenler olmuştu.
-izmir spor salonu kaynıyor. Başta Karşıyaka'da uluslararası marka olan sports international olmak üzere çeşitli yerlerde tesisler mevcut.
- maç göztepe-ksk-altay maçları yapılıyor ama onun yanında yılın belli zamanlarında farklı dallarda karşılaşmalar oluyor. Yarış teknesi, ralli, yelkenli gibi... Aynı zamanda Türkiye'nin sayılı yelkenli klüplerinden ikisine sahip. Ralli Pınarbaşı'nda her sezon düzenlenir ancak diğerlerinin tarihlerini tam bilmiyorum.

Adama kızgınlığımdan yazdıkça yazdım birazda daha yazsaydım antik kentlere devam edecektim :)) ama böylece seninde işine yaramış oldu.
Aklına takılan bir şey olursa daha da yardım ederim :)
0
iorveth
(06.09.13)
Göztepe-ksk-altay maçları yapılıyor derken en ateşlileri bunlar. Tabi birde Buca spor var.
0
iorveth
(06.09.13)
sahil yoktur herhal? sahil olmaz olur mu ya. koskoca ankara için nasıl sahil yok dersin sen.
0
trajikomix
(06.09.13)
Hepsini okudum, belirtmeden geçemeyeceğim.

Ankara'nın sürücüleri istanbul sürücülerine oranla çok daha kötü araç kullanıyorlar. Onlar bir ay İstanbul'daki trafiğe gelse orada hayatta trafik sıkışmaz.
0
Absinthe75c
(06.09.13)
istanbul'un bir kaç yeri hariç pek yaşanacak yeri yok bence. o kadar da abartmayın şu istanbul'u.
0
geberix
(06.09.13)
valla çok şey yazılmış ama ben de cevap vermek istedim. bir yıl kadar yaşamak için bence gayet güzel bir şehir. ankara'nın tabii ki büyük bir avrupa kentinden ve istanbul'dan eksikleri var ama kendine has olumlu yönleri de var bence.
bir kere trafiği istanbullular için en büyük artısı. şehir merkezinden eskişehir yolu trafik sıkışık olduğunda 1 saat sürüyor ve benim buna isyan etmemle istanbullu arkadaşlarım dalga geçiyor. ayrıca somurtkan mıyız bilemiyorum ama memur kenti olmasından dolayı bence belli bir nezihliği var.
yürüyüş yapmaya uygun yerler belirtilmiş çayyolu tarafında ama şehir içinde de yok değil. örneğin anıtkabir tarafında koşu parkuru var, çankaya'da seğmenler parkı var orada da spor yapan çok insan görürsünüz. seğmenler parkı, yakınındaki botanik parkı ve tabii kuğulu park ankara'nın en güzel parklarındandır. odtü eymir gölü ve ahlatlıbel de gidilebilecek biraz daha uzaktaki yeşil alanlardan. gece hayatı için birçok kaliteli mekan var. hem çankaya tarafında hem de park caddesi gibi daha uzaktaki yerleşim alanlarında clubından rock barına, meyhanesine birçok seçenek var. ankaralılar tiyatro, opera bale etkinliklerini kaçırmaz, iyi oyunlara yer bulmak hep zor olur. bir de ankara'nın balık restoranlarından memnunum, denizi olmayan bir şehirde bu nasıl mümkün oluyor onu bilmiyorum ama.
bence iyi bir arkadaş grubunuz olursa burada da sosyal yaşamınız gayet hareketli olur. tabii ki istanbul ile karşılaştırınca o kadar büyük bir şehir olmadığından seçenekler çok daha az ama sonuçta hayat boyu buraya yerleşmekten değil bir yıl yaşamaktan bahsediyorsak yeterli gelir diye düşünüyorum.
0
calaquendi
(06.09.13)
@iorveth eyvallah. işte mal böyle pazarlanır, ikna oldum :)
antik kentleri, kazı alanlarını falan gezmiştim bir arkeolog arkadaşımla. oraları biliyorum yani saymana gerek yok, sakin :)
karşıyaka-mavişehir arası yürünecek güzel bir yerse benim için büyük ölçüde tamamdır. diğer altyapı durumları iyiymiş zaten.

@trajikomix, eskişehir'e deniz getirmişlerdi ya, o yüzden sordum ankara'da sahil var mı deyu. sonuçta melih gibi bir çılgından söz ediyoruz, benzer şeyler yapmış olabilir ankara'ya, ondan.
0
🌸allah bir ben tekim
(06.09.13)
@calaquendi teşekkür ettim. ama 1 yıl ankara'da geçirmek için uzun bir süre gibi geldi bana. kendimi tanıyorsam en fazla 1 ay sıkılmadan durabilirim muhtemelen.
bizim istanbul'da avcılar diye bi faica var, en son ona benzetilince ankara'nın bütün olumlu imajı silindi gözümde, kalsın :)
0
🌸allah bir ben tekim
(06.09.13)
istanbul'da gaziosmanpaşa diye bir facia da var:)
0
geberix
(06.09.13)
daha bunun bağcılar'ı, ümraniye'si, esenler'i var ne diyosun :)
0
🌸allah bir ben tekim
(06.09.13)
(8)

Delinen Mobilya

6 yasimdan beri metal dinliyorum
Montajını yaptığımız gardropta yanlış vida kullandım, delip geçtim tahtayı :(( acayip moralim bozuldu. Napsak? Kapıyı da yerleştiremedim zaten..Fotoğraf ekte.
Montajını yaptığımız gardropta yanlış vida kullandım, delip geçtim tahtayı :(( acayip moralim bozuldu. Napsak? Kapıyı da yerleştiremedim zaten..

Fotoğraf ekte.
0
6 yasimdan beri metal dinliyorum
(05.09.13)
dolap sizin mi yoksa baskasına mı yapıyodun? iş için yapıyodun da müşteriye ne diycem diye mi düşünüyosun?
0
elorelia
(05.09.13)
dolap benimdi
0
🌸6 yasimdan beri metal dinliyorum
(05.09.13)
hala benim. içime dert oldu.
0
🌸6 yasimdan beri metal dinliyorum
(05.09.13)
Floral duvar çıkartmalarından alıp kullanın, değişik bir tasarıma sahip dolabınız olsun.
0
whoosie
(05.09.13)
vida yerlerinin uzerine yapıştırılan ufak yuvarlak bantlar var ya onlardan al yapıştır yakın bi renginde. olmuş artık. dünya malı yani. üzülmeye değmez :)
0
elorelia
(05.09.13)
ayni ya da benzer renkten sticker alip yapistirmak gerek. siritir ama delik gibi de kotu gozukmez.
www.plastic-adhesivehooks.com
0
tomcat
(05.09.13)
onarıcı macunlar var ama rengi tam tutmaz. yine de bu kadar kötü görünmez. bence en iyisi sempatik bir sticker.
0
tukenmez adam
(05.09.13)
bu iyiymiş yine. ben aynı yöntemle laptopu delmiştim.

moralini bozma alışılıyor.
0
marido
(06.09.13)
(11)

Memenin Kenarında Siyah Nokta

Cryptoricus
Memenin kenarında çöre otuna benzeyen siyah bir nokta belirdi. Acı falan yok. Sizce ne olabilir? Cinsiyet: Kadın
Memenin kenarında çöre otuna benzeyen siyah bir nokta belirdi. Acı falan yok. Sizce ne olabilir?
Cinsiyet: Kadın
0
Cryptoricus
(04.09.13)
şişlik sertlik falan varsa git hemen doktora derim, ama bu kadar bilgi ile bişey demek yanlış,

Ben çıkmış bile olabilir.
0
basond
(04.09.13)
içi dolu bir şey mi yoksa sadece yüzeysel bir renk değiştirme mi..
0
senialanaglasinalsinsikinicaliyabaglasin
(04.09.13)
yüzeyselse ben olabilir? bazen simsiyah benler de çıkabiliyor.
0
kaputt
(04.09.13)
Zaman içinde saçmasapan benler türeyebiliyor, muhtemelen öyledir.
Yine de elle genel bir kontrol yapın.
0
saatgeceninonikisi
(04.09.13)
Şişlik sertlik falan yok. Güneş lekesi gibi yüzeysel renk değiştirme de değil ama. Bene benziyor ama rengi siyah. Dediğim gibi aynı çöre otuna benziyor. Bu arada yaş 48.
0
🌸Cryptoricus
(04.09.13)
görmeden bişey diyemeyiz
0
sipsiyah
(04.09.13)
mutlaka gidin doktora. riske girmeye değmez. büyük ihtimalle bendir ama ne olur ne olmaz. hem 40 yaş üstü kadınlar ayda bir memelerini kontrol etmeli, ettirmeliler. 20 yaş üstü kadınlar ise yılda bir mutlaka kontrol ettirmeliler.

gidin hekime. içiniz rahatlasın.
0
sen git ben geliyorum
(04.09.13)
sonradan ben çıkması pek hayra alamet değildir. üstelik normal benlere göre koyu renkli ise. cildiyeye görünsen iyi olur.

www.milliyet.com.tr
0
elorelia
(04.09.13)
Doğrudan genel cerrahi.

Bizlik bi şey yok derlerse, cildiye.
0
compadrito
(04.09.13)
görmeden, dokunmadan birşey diyemem
M:30
0
senbanabakma
(04.09.13)
ince uclu sıcak bi şeyi oraya deydiriniz diğer taraftan simetrik olacak şekilde aynı yere deydiriniz yanma hisleri farklı ise direk doktora gidiniz
0
Dönmezer
(04.09.13)
(2)

g. ü. gazi eğitim fak. teknikokullar-beşevler? nasıl gidilir?

nucleon
g. ü. gazi eğitim fak.(c-blok)(c-blok) teknikokullar-beşevlerbeşevleryenimahalle deyim, metro vs nasıl ulaşırım en kolay? özel araçla gitsem nasıl olur? yds ye gireceğim burada...
g. ü. gazi eğitim fak.(c-blok)
(c-blok) teknikokullar-beşevler
beşevler

yenimahalle deyim, metro vs nasıl ulaşırım en kolay?

özel araçla gitsem nasıl olur?

yds ye gireceğim burada...
0
nucleon
(31.08.13)
Ankaray besevler duragina en fazla 10 dk. Ozel arac stresine girdigine degmez. Besevlerden gazi uni tarafindan cikiyosun, sirtini burger king bp tarafina veriyosun yardir git. Konya yolunun alt geciti gecince karsinda zaten kampus. Bina da rektorlugun karsisinda. En fazla 20 dkda siniftasin ankaraydan indikten sonra.
0
njtbcrn
(31.08.13)
özel araçla gidersen park yeri bulamama ihtimalin yüksek. metro ile gitmek en mantıklı.
0
elorelia
(31.08.13)
(2)

gmail.com e-postasındaki adımızı soyadımızı nasıl değiştirebiliriz

seyyalselaleezer
gmail.com e-postasındaki adımızı soyadımızı nasıl değiştirebiliriz
gmail.com e-postasındaki adımızı soyadımızı nasıl değiştirebiliriz
0
seyyalselaleezer
(08.08.13)
Sağ üstteki dişli simgesine tıkla, ayarları seç, açılan sayfanın üst kısmından hesapları seç, isim ve mail adresinin yanındaki bilgileri düzenle kısmından görülen ismini değiştirebilirsin.
0
slayerrr
(08.08.13)
kullanıcı adını değiştirebiliyosun galiba.. ad soyad değiştirilemiyormuş.

productforums.google.com!topic/gmail-tr/fjY30Km6en8

support.google.com
0
elorelia
(08.08.13)
(3)

Nasıl film?

electra kompleksi
http://www.imdb.com/title/tt0186151/?ref_=sr_1 izlemeye değer mi?
www.imdb.com izlemeye değer mi?
0
electra kompleksi
(07.08.13)
aynı türde bunu tavsiye ederim. mükemmel bir film.

www.imdb.com
0
[silinmiş]
(07.08.13)
güzel film. izlenir.
0
elorelia
(07.08.13)
ikisi de güzel ama farklı türler.
0
late viper
(08.08.13)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.