[]

%40 engelli raporu

alan bir insan, kpss ya da başka legal (torpilsiz) yollarla devlette memur, uzman, mühendis, tekniker vs gibi görevlerde çalışabiliyor mu?

not : arkadaşım bu sene üniversiteden mezun oldu. geçirdiği bir operasyon sonucu sürekli ilaç kullanmak zorunda. belki bu yüzden askere de gidemeyecek ve %40 engelli raporu alacak. bunun hayatta bir dezavantajı olabilir mi? yukarıda saydığım şekilde devlet kurumlarında çalışabilir mi?

yanıtlarsanız çok seviniriz. cevaplar için şimdiden teşekkürler.

not 2 : arkadaşım ziraat mühendisi ve yeni mezun. fiziksel olarak hiçbir sorunu yok. hatta benden sağlıklı. sadece her gün ilaç içmek zorunda.

 
Kurumlar açtıkları kadrolarda belirli bir yüzdeye kadar engelli çalıştırmak zorundalar. Askerliği yapması tabiki engel olamaz. Bununla birlikte özel kurumların da böyle bir yükümlülük var. En güvenilir bilgiyi İşkur'dan alabilirsiniz. Müşteri hizmetleri oldukça aktif çalışıyor.


  • dahili meddah  (26.11.13 15:10:20) 
olursa şöyle dezavantajı olur: söz gelimi sahada çalışması gereken bir mesleğe sahiptir ama sahaya çıkacak durumda değildir bu yüzden kendi mesleğini direkt olarak yapamaz. fakat düz memur olmasına vs engel değildir. engelliler için ayrı olarak kpss gibi sınav yapılmaktadır. oradan sınava girip atama isteyebilir.

büyük geçmiş olsun efendim.
  • seksli harf  (26.11.13 15:10:41) 
657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 53’üncü maddesinde; kurum ve
kuruluşların toplam dolu kadro sayılarının (yurtdışı teşkilatı hariç) %3’ü oranında engelli
çalıştırmak zorunda oldukları ve engellilerler için sınavların, engelli kontenjanı açığı bulunduğu
sürece engel grupları ve eğitim durumları itibariyle sınav sorusu hazırlanmak ve
ulaşılabilirliklerini sağlamak suretiyle merkezi olarak yapılacağı hüküm altına alınmıştır.

Memur olmak isteyen engelli vatandaşlarımızın, engelli kontenjanı çerçevesinde ve 657 sayılı
Kanunun 53’üncü maddesine istinaden engelliler için yapılacak olan merkezi sınavda başarılı
olmaları halinde de memur olarak istihdam edilmeleri mümkün bulunmaktadır.

görevini yapmasını engelleyecek bi engeli yoksa ki yok diyosun o zaman memur olabilir. sınavı farklı oluyo onun. ama sınavın da koşulları vardır ona da bakmak lazım.
  • elorelia  (26.11.13 16:05:25 ~ 16:05:51) 
her isyeri belli sayida engelli istihdam etmek zorunda. bu sebeple de bu durumu kendi lehine de cevirebilir.


  • hosein  (26.11.13 16:06:21) 
engelli raporu aldiginda zaten engelinin ne olduğu ve nerelerde görevler alamayacağı belirtilecek.
muhendislik,tekniker gibi işlerde çalışacağını sanmıyorum o zaman %40 gibi yüksek bir oran vermezler.
askeri seçmeler farklı, gitmez dediğin adam asker olabilirken turp gibi dediğin adamı çürük sayabilirler.
çalışma hayatına gelince özel sektör ve devletin çalışan elamanın %10 u oranında engeli çalıştırma zorunluluğu var ve özellikle özel sektör yana yakıla engelli eleman arıyor çünkü vergisel avantajları var.
avantaj ve dezavantaj kısmını kendi belirler bir insana geçmiş olsun deniliyorsa zaten bu onun hayatta dezavantj lı bir konumda olduğunun göstergesidir diye düşünüyorum.
  • jamswety  (26.11.13 16:44:03 ~ 16:44:50) 
27 nisanda ekpss(engelli kpss) var, ona girip memur olması daha kolay olur, yalnız raporu alması biraz zor olabilir, bir hastaneyle kalmasın farklı hastanelere de gidip denesin, bir problem olursa da bana her zaman yazabilirsiniz


  • dusundumdusundumdurdum  (26.11.13 20:15:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.