[]

Arkadaşta kalmaya izin çıkmaması

İyi akşamlar sevgili duyuranlar, sizinle anlam veremediğim bir mevzuyu paylaşacağım.

Yarın gece arkadaşın evinde kalmak istiyorum ben. 1 saat önce babama söyledim, "hayır olmaz, ben seni bırakmam" falan dedi. Kim bu arkadaşın falan dedi ama sonra. Fakat cevap vermeden konuyu kapattı, birazdan yine açacağım. Annem de aynı şekilde "hayır ben müsade etmiyorum" dedi. Arkadaşımın adı defalarca geçti evde, biliyorlar kim olduğunu. Annem nedeni yok falan dedi.

Benim aklım almıyor şu anda. Niye izin vermediler? Bana güvenmiyorlar mı acaba? Başka bir şey mi? Nedir yani? Yok yani gerçekten anlamıyorum. Ne yapayım? "Siz benim asosyal bir olmamı istiyorsunuz galiba?" mı desem? Bu da çok basit kaçıyor.

Not: yaş 20, cinsiyet erkek

 
İzin alman garip geldi. Öyle alıştırmışsın, onlarda forsunu kullanıyor.
Git, kal.

  • exla  (26.11.13 20:27:15) 
Sana değil çevreye güvenmiyorlar :)
Ya gidicem deyip kavga edersin ve zaman içinde git gide alıştırırsın, ya da gitmezsin, bu durum devam eder. Gözlemim böyle.

  • whoosie  (26.11.13 20:28:34) 
exla +1

Mantıklı bir gerekçe iste, veremiyorlarsa uzatmasınlar meseleyi.
  • megafon  (26.11.13 20:29:20) 
kendimi düşündüm de, 15 yaşımdan beri kimseden bir şey yapabilmek için izin istemiyorum kadın halimle.

sen alıştırmışsın kardeş, onlar da kullanıyorlar. kocaman adamsın ne izni allasen?
  • in vino veritas  (26.11.13 20:30:34) 
müdür sana güvenmemekle ilgili yok bence. anne baba hassasiyeti böyle bir şeydir. ben 40 yaşındayım babam 65 yaşında ve geçen bana sen hala çocuksun benim gözümde dedi. eh peki dedim ben de. yurt dışındayım bu arada, bir arada arkadaşın felan var mı orda? yalnız mısın? vs demişti. eh yani kızma böyle şeylere, annen baban neyi düşünüyorlardır bilmem ama belki son zamanlardaki eylemlerden etkilenmişlerdir.


  • fempusay  (26.11.13 20:31:08) 
20 yaşında erkek bunun için izin alıyorsa ben de baban olsam izin vermezdim. 20 yaşındasın lan, bunun için izin mi alınır? büyü biraz.


  • sen git ben geliyorum  (26.11.13 20:31:09) 
belki ne yaptığını biliyorlardır.


  • ermanen  (26.11.13 20:31:52) 
okurken sona gelinceye kadar kadın olduğunu düşünmeme sebebiyet verdi bu duyuru, klasik aile engellemelerinden biri diye okurken er kişisi olduğunu görünce günümüz Türkiyesinde daha az görünen bir sorunla -aile içinde pasif kalma, hala çocuk olarak algılanma vs.- karşı karşıya olduğunu söylemekle yetinebilirim.


  • candanag  (26.11.13 20:32:56) 
gerçekten izin alman sorun, kadınlara aileleri tarafından yapılan o zulümü anlarımda sizinkiler de bi garipmiş doğrusu.
diyeceğim o ki @exla gibi, git kal ve "ben kalıyorum" de, izin isteme.

  • korkumdanagladim  (26.11.13 20:34:06) 
Hak verilmez alınır.


  • montreal  (26.11.13 20:52:34) 
mervelere gidicem dersen tabi izin vermezler o kızlarda işe yarıyor.


  • bass solo take one  (26.11.13 20:54:28) 
Anneni babani op basina koy .


  • coconel  (26.11.13 21:20:43) 
Benim annem babamda seninkiler gibi ilgili olsalardi keske


  • coconel  (26.11.13 21:21:47) 
kadın olsaydın tamam da 20 yaşında erkek için durum garip geldi. şimdiye kadar alıştırmış olman lazımdı. eğer akıştırmadıysan, hep uygun saatlerde eve girip çıktıysan bu normal.

sen hala çocuksun yani. kimseye güven olmaz. onlar da haklı.

sakince, çirkefleşmeden al karşına konuş.
  • elorelia  (26.11.13 21:25:05) 
20 yaşıma bastığım gün, arkadaşlarla doğum günü partisi yapmıştık; dün gibi hatırlıyorum.

gözümü, sabah 5'te kırklareli'nin babaeski ilçesine bağlı sofuhalil köyünün su deposunun önünde, çimende yatarken açmıştım.


5 kişiydik, uyandığımızda 4 kişiydik ve 5. arkadaş bu köye ulaşmamıza vesile olduğunu tahmin ettiğimiz arabasını alıp gitmişti. istanbul'a dönüş yolu ayrı macera :)
(doğum günü partisi mecidiyeköy'deydi)

lan nerden getirdin aklıma şimdi :) ama 20 yaşındayken ailem beni kaybolmamın 2.-3. günü falan arıyordu (ki ailemle aram çok iyidir)
  • thracian  (26.11.13 21:34:11) 
yorumları okumadım, yukarıda yazılan şeyleri söyleyecek olmam kuvvetle muhtemel. (zira bu sorunun başka çözümü olduğunu sanmıyorum)

izin istemeyeceksin. o arkadaşının evine gideceksin ve telefonla onları arayacaksın. "ben bugün arkadaşımda kalacağım, merak etmeyin." diyeceksin. böyle böyle alışacaklar merak etme.
  • papillon7  (26.11.13 23:18:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.