[]

Lise notlarının kaybolması

Merhaba duyuru ahalisi. Tuhaf bir dertten karşınızdayım. lise 1 ve 2'yi bir okulda okuyup, 3. sınıfta başka bir okula geçmiştim. Şimdi bir Alman üni başvurusu için ders notları lazım oldu. Lise 1 ve 2'yi okuduğum okul Lise 2 notlarını kaybetmiş. Bildiğin ne notlar var ne kayıt. Bu durumda izlenmesi gereken yasal prosedür nedir? Nereden bulabiliriz bu notları? Bir de ben bu adamlara resmi olarak bir yaptırımda bulunabilir miyim?

2007 mezunu olduğum için e-okul falan yok.


 
bunu okulunla konuş bir şekilde hallederler. yoksa idari dava açabilirsin ama okulunun bunu gözealabileceğin zannetmiyorum.


  • dahili meddah  (17.12.13 13:36:16) 
1 aydır konuşuyoruz "Valla yok nereye başvurursanız başvurun" dediler. İdari dava açmak için ne yapmak gerek? Süreç çok mu uzun sürüyor?


  • alicia dominica  (17.12.13 13:39:38 ~ 13:43:41) 
nette idari dava diye aratıp bakabilirsin. avukat tutmana gerek yok diye biliyorum. ama süreç çok kısa değildir.

ancak eğer telefonla bilgi aldıysan bunu yazıya dökmen gerekebilir. okula bi dilekçe yaz notları istediğine dair. onlarda olmadığını yazı ile bildirsinler. sonra dava açma hakkını kullanabileceğin süre başlayacaktır.
  • elorelia  (17.12.13 14:19:15) 
transcript degil de belki okuldan aldigin karneyi kabul eder uni. attiniz mi karneleri? benim de 9.sinif notlarm yoktu e-okul sistemine ben 10. siniftayken gectiler diye (bahaneye bak anasini satiyim) mudur yardimcisina 9. sinif notlarim yok dedigimde yok? demisti ne yapayim der gibi.
9. sinif karnemi gondermistim o yuzden universiteye. sorun olmamisti

sonra baska bir uni icin yine lazim oldu yeni gelen mudur yardimcisina sordum adam oyle is mi olur deyip arsivde aradi taradi buldu notlarimi.

yani idareciler tembelliginden umursamazligindan aramiyor olabilir. not kaybolur mu lan bosuna mi okudunuz o kadar. okulda anlayisli umursayan bir hoca mudur yardimcisi bulun ona sorun
  • babamasoliimbananickaldirsin  (17.12.13 15:42:58) 
9. sınıf notlarını arayıp buldular da, 10. sınıfı bulamıyorlar. Ben de başka şehirdeyim gidip olay çıkartamıyorum. Karneler de kim bilir nerede, 7 sene oldu :/


  • alicia dominica  (17.12.13 20:48:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.