[]

aile hekimi ve gebelik takibi

Bugün aile hekimliğinden telefon aldım, hala bulunduğum şehirde bulunuyor muyum taşındım mı vs. şeklinde. taşınmadığımı söyledim, ayaküstü sohbet esnasında da birkaç ay sonra evleneceğimi o yüzden kaldığımı belirttim. Sohbet esnasında bana söylenenler:

-evlendikten sonra kaydımı revize etmeleri gerekiyormuş. ayrıca istersem aile planlaması ve doğum kontrolü ile ilgili bilgi alabilirmişim. (buraya kadar ok, olabilir, anlamlı.)

-evlendikten sonra hamile kalırsam ilk olarak aile hekimliğine gidip bu durumu kayıt altına almalıymışım ve onlar da bakanlığa bildirmelilermiş eğer kaydımı oraya yaptırmaz da direkt özel hastaneye vs. gidersem, elinizdeki gebeyi niye takip etmediniz diye ceza ödüyorlarmış.

-evlendikten sonra hamile kalırsam ve aldırmaya karar verirsem yine aile hekimliğine gidip kayıt ettirecekmişim, sonra aldıracakmışım. Yine özel hastaneye vs. gidersem BAKANLIĞA bildirdikleri için, yine ceza öderlemiş.

e bu sistem bayaa bayaa fişleme? acaba benim aile hekiminin siyasal görüşünden dolayı mı bana böyle söylendi yoksa cidden sistem bu mudur? "bu bilgileriniz gizli bilgiler tabii" diye belirtti hemşire ama bakanlığa gönderilen bilginin gizlisi mi olur ya ne ki şimdi bu?

 
siyasal görüşle alakası olmayan yeni bir sistem ve bir nevi hamilelik fişlemesi evet.


  • efrasiyab87  (08.11.13 21:47:20) 
Şimdi gebenin takibi zorunlu bir olay, gebe ve yenidoğanın iyiliği için. Bu bilgilerin anne ve bebeklerin sağlığı ve hatta hayatı için önemli yeri var değerlendirmelerde zira herkes sizin bizim gibi internet çocuğu değil, bilinçsiz insanlar gerçekten kendileri için bile tehlikeliler.
Ama, elbette teori ve pratik arasında fark var. Bu fark da yaklaşımdan kaynaklanıyor. Bilgiler gizli diyorlar ama olan biteni biliyorsunuz. Söylenecek fazla bişi yok.

  • whoosie  (08.11.13 21:47:51 ~ 21:49:26) 
evet fişleme ve bu nedenle de s.tir et (çok sinirliyim bu mevzuda hergün başka birinden duyuyorum türlü marifetlerini)
taktılar resmen.

  • niye ama  (08.11.13 21:50:03) 
gerçekten ceza ödüyolar mı onu öğrenmek lazım.

eğer ödüyolarsa adamların suçu yok.

yok ödemiyolar da kafalarına göre ise diyecek bişey yok tabi malum.
  • elorelia  (08.11.13 21:50:13 ~ 21:51:32) 
gebelik takibi kısmı tamam akıl erdirebiliyorum ne kadar onaylamasam da ama kürtaj takibi?


  • physcos physcos  (08.11.13 21:50:14) 
ben olsam hiç de gidip bildirmem zaten karnım burnuma gelmiş bi de onlara evrak mı yetiştircem, kim ne öderse ödesin yasayı cıkarırken bana sordular sanki.


  • neferkitty  (08.11.13 21:55:16) 
Ek olarak; hamilelik süresince her ay arayıp bilgi alıyorlar. Kilonuz kaç, gebelik süresince herhangi bir hastalığınız çıktı mı?(gebelik şekeri vs).. Doğumdan sonra kısa bir ev ziyaretleri oluyor. Bebeğin doğum bilgilerini alıyorlar. Sonra her ay bebeğin kilosunu, boyunu öğrenmek ve aşı takvimini hatırlatmak için arıyorlar. Tüm bebekleri takip etmeleri gerekiyormuş. Bu konuda biraz hassaslar.


  • 412  (08.11.13 21:57:51) 
bu senin fişleme dediğin şey modern batıda da var. ancak ceza ödemeleri konusunu anlamadım.


  • fempusay  (08.11.13 22:33:37) 
Gebeliğin takibi önemli. O nedenle hamile kaldığınızı aile hekimine bildirmelisiniz. Kürtaj kısmında prosedürü bilmiyorum ama tıbbi bilgilerinizn tek bir yerde toplanması yani bir veri bankası oluşturulması için bunu da bildirmeniz mantıklı gözüküyor çünkü ülkemizde tıbbi kayıtlar düzgün tutulmuyor aslında tutulması gerekli.


  • Lim5  (08.11.13 23:45:22) 
sanırım gizlilikten kasıt devlet kurumlarından değil özel şahıslardan gizlenmesi anlamında.

uygulama hekiminizin şahsi kararı değil, hamilelikleri de, doğan çocuğun aşılarını da takip ediyorlar. aşıya gelmeyenleri arıyorlar, gerekirse ev ziyareti yapıyorlar. anne ve çocuk sağlığını takip etmek babında. aile hekimi birkaç arkadaşım var, ordan biliyorum. her hamile veya bebek sahibi titizlikle izlemeyebiliyor böyle durumları.
  • tedirginlik hucresi  (08.11.13 23:58:21) 
Evet gitmezseniz para kesilir. İzlemlerinizi aile hekiminde yaptırmak istemiyorsanız gebe kaldıktan sonra gidip ben izlemlerimi aile hekimimde yaptırmak istemiyorum diye imza da atabilirsiniz. Ama bilgilerin gizliliği konusunda sıkıntınız olmasın. Çünkü özel hastaneye de gitseniz devlete de gitseniz yapılan bütün işlemler devlete bildiriliyor. Ondan kaçış yok.


  • fayfim  (09.11.13 00:09:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.