[]

KPSS Cahiline Yardım

Lisans mezunu (Fransızca bölümü) birinin düz memurluk için;

1) KPSS'ye hangi yıl girmesi gerekir?
2) Hangi derslerden sorumludur?
3) Hangi yayınevine ait hangi kitaplara çalışması gerekir?

4) (Bonus soru) Düz memurluk haricinde ne önerirsiniz?

Teşekkürler.

 
1- 2014 yılında girebilirsin. tek rakamlı yıllarda uzman kadrolar için alım oluyor. lisans düz memurluk 4001

2- genel yetenek / genel kültür

3- ihtiyaç, fem, murat yayınevleri iyidir

4- yılda 1-2 kez adliyelere ve cezaevlerine zabıt katibi, gardiyan alımları yapılıyor. ehliyet varsa şöför kadroları oluyor.
  • trakyali gulyabani  (17.12.13 18:51:10 ~ 18:52:13) 
ben de fransız dili ve edebiyatı mezunuyum.
diğer soruları cevaplamışlar zaten sadece 4. soruya ek olarak eğer 4001(herkesin başvurabildiği memurluklar) tercih edeceksen 88 puan falan yapman lazım. onun dışında tek tük bölüme özel kadro açılıyor ama 1 bilemedin 2 tane ancak. onun için de genelde kpds yeni adıyla yds isteniyor aklında bulunsun.

  • alibaba06  (17.12.13 19:55:53) 
yargı ve ihtiyaç yayınları.

bunlar haricinde yediiklim de öneriliyor. memurlar.net'e takılmanı öneririm :)
  • elorelia  (17.12.13 21:38:25) 
ben ihtiyaç kullanıyorum. genel olarak iyi, bazı yerlerde hataları da var gibi sanki basımdan kaynaklı matematikte falan. yine de tavsiye edebilirim. başlangıç için çok ideal.


  • barbara herhalde barbara manken olan  (17.12.13 21:46:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.