Giriş
(8)

Arsaya ev yapma

Weeze3r
Selamlar, acil paraya sıkışmış birinden arsa bakıyoruz ya kendimiz ev yaptıracağız ya da müteahhite vereceğiz.Arsa 295 m2 Belediyeden sorgulatacağız ama 295 m2'e ev kullanımı olarak kaç m2 ev yapılabilir?Etrafındaki arsalara kıyasla 50-60 bin tl daha ucuz kısa sürede satıcak muhtemelen.
Selamlar, acil paraya sıkışmış birinden arsa bakıyoruz ya kendimiz ev yaptıracağız ya da müteahhite vereceğiz.
Arsa 295 m2
Belediyeden sorgulatacağız ama 295 m2'e ev kullanımı olarak kaç m2 ev yapılabilir?
Etrafındaki arsalara kıyasla 50-60 bin tl daha ucuz kısa sürede satıcak muhtemelen.
0
Weeze3r
(02.06.21)
Ona oranın belediyesi karar veriyor ya, her yerin kendi kuralı var.
0
plutongezegendegilmi
(02.06.21)
Belediyeden kesin imar izni ve yapı durumunu öğrenmeden bu yatırımı yapmayın derim.
0
roket adam
(02.06.21)
yüzde kaç temel oturumu verdiğini sorun belediyeye. tapu ile gidin.
0
xrated
(02.06.21)
ne müteahhiti ya saçmalamayın dünyadaki en büyük dolandırıcılığa hala daha normal bir şeymiş gibi yaklaşım olmasına asla anlam veremiyorum çok isterseniz verin bize yapalım inşaat dahil çok çeşitli işler yapıyoruz. yüzde5 yapılıyor tamamen imarsız tarlaya da yapı ama şehrine göre değişiyor, denildiği gibi.
0
kushkush
(02.06.21)
belediyenin web sitesinden parsel bilgilerini girip harita üzerinde durumu görebilirsin. pek çok belediyenin bu tip bir online sistemi var.
0
scudman1
(02.06.21)
Belediyeye başvurup "imar durumu" almadan sakın yatırım yapmayın, belediyeden şifahen bile öğrenseniz yeterli değil, resmi belge alın. 500-600 tl gibi bir ücreti vardır bu hizmetin, aldığınız belge ile bir yıl içinde proje çizip ruhsata başvurabilirsiniz.

Bir yıl geçtikten sonra belge geçersiz olur ve yeniden almanız gerekir, o bir yıl içinde imarda bir azalma olursa sizin hak kaybınız olmaz, belge izi bir yıl korur.

Aynı sokaktaki iki farklı 295 m2 arsanın bile projesi fark eder, hatta karşı karşıya olan arsalarda bile fark olabilir.

Ama kabaca söylemek gerekirse, şehir merkezlerinde ve çekme mesafeli kalabalık semtlerde yanlardan 3'er metre, yoldan 5 metre çeksen (4 de olabilir), arsayı da kare gibi düşünsek;

Arsanın her bir kenarı yaklaşık 17 metre, yanlardan 3'er metre çekince cephe 11 metre kalır, arkadan 3 önden 5 çekince 9 metre kalır.

9 x 11 = 99 m2 kurulm yapar, 1. katta yanlara ve arkaya 1 metre yola 1,5 metre çıkma yapılır;

13 x 11,5 = 149,5 metre yapar normal katlar, bu da çok rahat çift daire olur demek. Bodruma ayrı bağımsız veriliyorsa en az 10 daire, bodruma ters dubleks izni varsa en az 8 daire.

Bölge 12,5 değil de 15 metre H ise 2 daire daha artar.

Bu arsa kare değil de dikdörtgen ise hesap biraz değişir, belki de H izni sadece 9,5 metredir, 6 daireye düşer o zaman.

Çekme mesafeli değil de emsalli imar ise onu öğrenmek ve ona göre hesap yapmak lazım.

Belki de hiç imar olan bir arsa değildir, arka tarafında dere vardır izin yoktur, yakından yüksek akım elektrik hattı geçiyordur izin yoktur, ilerde askeri hava alanı vardır yükseklik sorunu vardır.

Vs vs vs.

İmar durumu almadan yatırım yapmayın, bir de ada parsel öğrenip verin buradan bile %90 bilgi veririz doğruya yakın.
0
John Bloor
(03.06.21)
Etrafında başka bir yapı var ise ona bakın kabaca bilgi sahibi olursunuz. Taks oranina bağlı
0
opitseri
(03.06.21)
kesinlikle imar çapına bakın. Etrafındaki evler ve arsa'nın hisseli olmaması gibi konular önemli.. ufak bir yer olduğu için hisseli değil muhtemelen ama size bi belediye yolu ve biraz masraf gözüküyor..
0
denizmaniaherif
(03.06.21)
(1)

YDS-İngilizce hazırlık için online kurslar

alessandro del pieroglu
Merhaba,Yabancı Dil Sınavına İngilizceden girecekler için, online olarak canlı veya vidyodan konu anlatımı, soru çözümü, vb. yapan bildiğiniz hangi websiteleri var? Ücretli olabilir. Siz daha önce kullandıysanız, artıları eksileri nedir?Teşekkürler.
Merhaba,

Yabancı Dil Sınavına İngilizceden girecekler için, online olarak canlı veya vidyodan konu anlatımı, soru çözümü, vb. yapan bildiğiniz hangi websiteleri var? Ücretli olabilir. Siz daha önce kullandıysanız, artıları eksileri nedir?

Teşekkürler.
0
alessandro del pieroglu
(02.06.21)
Akın dil ahmet akın ben online kursunu aldım memnun kaldım
0
basond
(03.06.21)
(8)

günümüzde kesilen uzvu monte etmek mümkün mü?

proletarier aller lander vereinigt euch
mesela el bilekten tertemiz kesildi. bir şekilde bağlantı sağlanabiliyor mu ideal koşullar altında?
mesela el bilekten tertemiz kesildi. bir şekilde bağlantı sağlanabiliyor mu ideal koşullar altında?
0
proletarier aller lander vereinigt euch
(02.06.21)
Evet, replantation diye geçiyor.
en.wikipedia.org
0
archmage mahmut
(02.06.21)
tabii ki.
0
jelly bear
(02.06.21)
temiz bir kesikse genelde sorun olmuyor ama parçalanmalar sıkıntı. hattori hanzo ile kesersen sorun olmaz ama testere sıkıntı.
0
Jux
(02.06.21)
vay be. teknoloji ne gelişmiş.
0
🌸proletarier aller lander vereinigt euch
(02.06.21)
ben ameliyat olduğumda vardı geldi biri makinayla kesilmiş iş kazası yani. kendi kolunu kapıp gelmiş. doktor bana anlatıyodu adam da ordayken bu dünyanın en cesur adamı falan diye anlattı bunu ben de helal dedim ben gördüğümde dikikti ve azcık hareket ettirebiliyodu hisleri gelmemişti bayağ iyi hatırlıyorum
0
kushkush
(03.06.21)
ben buna sasiriyorum. 40 yasindayim. ilkokul mufredatinda bize kesilen uzvun buza konularak hastaneye birlikte gitmesi gerektigi ogretilmisti. dikilebiliyor cunku. Kesilen parmagi falan dikilen cok duymusumdur.

Sonra hop bir suredir kesilen uzvun dikilemeyecegi ile ilgili seyler okumaya basladim. Hatta boyle uzun uzun acikliyorlardi nasil buna uygun bir teknoloji yok diyerek. matrixteki glitch midir nedir anlamiyorum? nasil uygun bir teknoloji olmaz. var ya.
0
2oda1salon
(03.06.21)
instagramda kopan uzuvların dikilmesiyle ilgili cerrahi hesaplar var. bazı şartlar gerekiyor tabi ama çoğu benim beklediğimden daha fonksiyonel oluyor.
0
orpheus
(03.06.21)
@2oda1salon

buza konmali ama doğrudan uzvun buza değeceği şekilde değil, bir torba vb. şey içinde.

hatta şunu koyalım, bir gün allah vermesin birinin işine yarar.

----
Kopmalarda cerrahi tedavinin başarısını etkileyen en önemli faktörlerden birisi hastaya yapılacak ilk müdahale ve kopan kısmın sağlık kuruluşuna getiriliş şeklidir.

Bir kopma olayı sonrasında ilk yapılacak iş hastanın güvenli bir yere alınması ve mevcut bir kanamanın durdurulmasıdır. Hastada olayın şokuna bağlı olarak gelişecek bir tansiyon düşüklüğü durumunda göz kararması, baş dönmesi ve hatta bayılma olabilir. Böyle bir durumda hasta düzgün bir yere yatırılmalı ve ayakları yükseğe kaldırılarak beyine giden kan miktarının artması sağlanmalıdır. Bu sayede hastanın kısa sürede kendine gelmesi sağlanabilir.
Kanamayı durdurmak için genellikle yaralanan kısım üzerine temiz bir bezle sıkıca bastırmak, mümkünse bir sargı ile sıkıca sarmak ve yaralanan kolu veya eli yükseğe kaldırarak kalp seviyesinin üzerinde tutmak yeterli olur. Büyük damarların koptuğu durumlarda ise kolu üst kısmından sıkıca bağlıyarak kan akımını kesmek gerekebilir. İdeal olarak bu işi standart bir tansiyon aleti kullanarak yapmak gerekir.

Hastanın genel durumu kontrole alındıktan sonra kopan kısmı temiz bir bez ile sarın. Eğer parça çok kirli ise sadece temiz suyla üzerindeki kirler gidecek şekilde yıkayın. Herhangi bir dezenfektan madde kullanmayın. Temizleyip sardığınız parçayı temiz bir poşet içine koyun. Daha sonra ikinci bir poşeti buz ile doldurun ve hazırladığınız bu iki ayrı poşeti üçüncü bir poşet içine yerleştirin. Parçayı buz ile asla doğrudan temas ettirmeyin. Bu parçanın donmasına ve dokuların ölmesine neden olduğu için parçanın dikilmesini imkansız hale getirir. Kopan parçayı buzla birlikte taşımadaki amaç dokuların metabolizmasını yavaşlatarak oksijene olan ihtiyacını azaltmak ve bu şekilde daha uzun süre canlı kalmasını sağlamaktır. Kopan kısım parmak gibi çok büyük olmayan bir parça ise uygun şartlarda taşınması halinde 12 saate kadar canlılığını koruyabilir.

Tüm bunların yanında hastaya acil olarak ameliyata alınacağı için kesinlikle yiyecek ya da içecek verilmemeli, midesi mümkün olduğunca boş tutulmalıdır. Hasta ayrıca sigara içmemelidir. Sigara damarlarda büzülmeye neden olduğu için replantasyonun başarılı olmasını olumsuz yönde etkileyen faktörlerden biridir
---

kaynak: www.elcerrahi.com
0
la traviata
(03.06.21)
(1)

Yurtdışı Telefon Kayıt

faithless
2019 Mayıs ayında yurdışı telefonların sadece kayıt eden kişiye ait hat ile kullanılabilmesi kısıtlaması getirilmiş. Bende 2018 yılında kayıt edilmiş bir iphone x var. Bu kısıtlamadan etkilenir mi ? Telefonu sattığımda veya birisine verdiğimde kendi hattı ile kullanabilir mi ? Teşekkürler.
2019 Mayıs ayında yurdışı telefonların sadece kayıt eden kişiye ait hat ile kullanılabilmesi kısıtlaması getirilmiş. Bende 2018 yılında kayıt edilmiş bir iphone x var. Bu kısıtlamadan etkilenir mi ? Telefonu sattığımda veya birisine verdiğimde kendi hattı ile kullanabilir mi ? Teşekkürler.
0
faithless
(02.06.21)
kullanır. deneyebilirsin şu an başka hat ile.
0
jelly bear
(02.06.21)
(2)

discovercars.com Güvenilir mi?

isminivermekistemeyensuser
Bir araç kiralama şirketi olarak discovercars.com güvenilir mi?Amerikada bir araç kiralayacağım iyi fiyat çıkıyor ama hiç duymadığım için emin olamadım.bilen duyan öneren var mı?
Bir araç kiralama şirketi olarak discovercars.com güvenilir mi?

Amerikada bir araç kiralayacağım iyi fiyat çıkıyor ama hiç duymadığım için emin olamadım.

bilen duyan öneren var mı?
0
isminivermekistemeyensuser
(02.06.21)
niye direk firmadan kiralamiyorsun? 5-6 sene once Alamo'dan kiralamistim Florida'da tatildeyken, 1 haftalik beetle verdiler, $57 odedim. Zaten fiyatlar komediydi.
0
cooperr
(02.06.21)
şimdi günlüğü 57 dolar da o sebeple :) firmadan kiralayınca insurance da ek istiyorlar. o da bir 20 usd civarı.
0
🌸isminivermekistemeyensuser
(04.06.21)
(4)

Müsilaj sürecinde istanbul'da hangi balıkları yiyebiliyoruz?

msb
Somon tamam. Peki diğerlerinden hangileri yenilebilir?
Somon tamam. Peki diğerlerinden hangileri yenilebilir?
0
msb
(02.06.21)
ağır metal zehirlenmesi yaşağınız için müsilaj varkende yokkende marmara ve karadeniz balığı yenmez
0
aslindasorunumpsikolojik
(02.06.21)
egeden çıkan balıkları yiyin düz balıklar İstanbul'da da bulunuyor lüfer vardır ama akya lidaki papalina falan yoktur. Sarıkanat olabilir orda
0
kushkush
(02.06.21)
plutongezegendegilmi
(02.06.21)
Az önce de bununla ilgili bi yere yazdim burada..Nevsin Mengü 'nun bugünkü youtube kanalinda uzmanlarla yaptigi programi mutlaka izleyin,çünkü degil balik yemek denize girmek bile tehlikeli oldugundan bahsedildi..Dikkate almak gerekir..
0
dreamindream
(02.06.21)
(2)

AB'nin Türkiye'nin mülteci politikasına etkisi

euteamo
IRcılar,AB'nin Türkiye'nin mülteci politikasına etkisi konusunda önerebileceğiniz, makale var mı?Şimdiden teşekkürler
IRcılar,

AB'nin Türkiye'nin mülteci politikasına etkisi konusunda önerebileceğiniz, makale var mı?

Şimdiden teşekkürler
0
euteamo
(02.06.21)
18 Mart Mutabakatı ve Sığınmacı Mali İmkani keywordlerini aratacaksın. Tonla makale var.
0
redskull
(03.06.21)
Evet de okuyup, beğendiğiniz, gzl tüm yönleriyle işlenmiş anlamında sordum,
0
🌸euteamo
(03.06.21)
(2)

İzin günü hesaplama

grinito
Çalışılan kurum özel okulda yıllık izin hesaplanırken cumartesi günleri izinden sayılır mı yoksa atlamak mi lazım? mevcut düzende sadece hafta içi çalışılmakta.
Çalışılan kurum özel okulda yıllık izin hesaplanırken cumartesi günleri izinden sayılır mı yoksa atlamak mi lazım? mevcut düzende sadece hafta içi çalışılmakta.
0
grinito
(02.06.21)
saymayan firmalar var ama kanuna göre cumartesi günü dahil ediliyor. yani 1 hafta 6 gün sayılıyor. sebebi cumartesi gününün normal şartlarda çalışma günü olması. ancak 45 saatlik haftalık çalışma süresi 5 günde tamamlanınca cumartesi tatili hak edilmiş oluyor. cuma günü biten ya da cumartesiyi de içeren yıllık izinlerinde cumartesi ücretli izinden sayılır.
0
himmet dayi
(02.06.21)
Ben bankacıyım. Bizde cumartesi de izinden düşüyor. Yani cuma gününe yıllık izin alsan, 2 gün iznin gidiyor.
0
hrvl
(02.06.21)
(1)

Şampuan önerisi

messina123
İnsight'ın 2 modelini kullandım. İkisi de kepek yapıyor. Market şampuanı dışında şampuan önerileri neler?İnce saç, erkek.
İnsight'ın 2 modelini kullandım. İkisi de kepek yapıyor. Market şampuanı dışında şampuan önerileri neler?

İnce saç, erkek.
0
messina123
(02.06.21)
Siveno 7 li fitoterapi kompleks.

200 tl ye bıle sampuan kullanmıs bırı olarak aşırı ıyı geliyor saca. Ama biraz sert bırakıyor. Yanına da o sertlık ıcın zıgavus men alın. Sıveno sonrası zıgavusla yıkayın. Oh mıs.
0
mobydick
(02.06.21)
(35)

Sizce Zeynep ismi nasıl?

sevimli yukarı norveç mahallesi
Ablam doğum yapacak yakında, kız bebek bekliyoruz. Bebeğinin ismini Zeynep koymak istiyor ama çevreden bu ismin çağ dışı olduğuna ilişkin yorumlar alıyoruz, ''Kızınıza bu ismi verdiğinizi duyan sizi dinci bir aile zanneder kesin.'' diyenler de mevcut. Ablam zarif bir isim olduğunu düşünüyordu ama ge
Ablam doğum yapacak yakında, kız bebek bekliyoruz. Bebeğinin ismini Zeynep koymak istiyor ama çevreden bu ismin çağ dışı olduğuna ilişkin yorumlar alıyoruz, ''Kızınıza bu ismi verdiğinizi duyan sizi dinci bir aile zanneder kesin.'' diyenler de mevcut. Ablam zarif bir isim olduğunu düşünüyordu ama geleneksellik ve dincilik üzerine çok fazla yorum alınca tereddütte kaldı. Siz ne düşünüyorsunuz?

Edit: Yeni isim tavsiyesi vermezseniz sevinirim, sadece bu isim özelinde soruyorum.
0
sevimli yukarı norveç mahallesi
(02.06.21)
Bence muhteşem bir isim.
0
messina123
(02.06.21)
Bence kötü isim de dinci olmak ile alakasını çözemedim ben.
0
j r r tolkien hayrani
(02.06.21)
bu sitede aşırı seveni var, her kız çocuk isim sorusuna baya bi kişi Zeynep yazıyor ama bence çok eski bi isim ve fonetiği güzel gelmiyor. Hayatta tanıdığım tüm Zeynepler de çok itici insanlardı (şans tabi bu). Bilmiyorum ben eski isimler sevmem zaten de, Zeynep iyice itici geliyor bana
0
nundu
(02.06.21)
zeynep biraz ayrılıyor geleneksel isimlerden sanki. bir sümeyye rabia değil :)

onun dışında çok fazla koyulan isim seçmek bana biraz tuhaf geliyor. çok anonim.
0
xrated
(02.06.21)
Bence klasik bir isim, tanıdığım tüm Zeynepler'i çok severim, dolayısıyla ismi de seviyorum, dincilikle hiç ilgisi olduğunu düşünmüyorum.
0
(02.06.21)
Harika bir isim.

Zeynepler hep akkı başında akıllı insanlar olmuştur. Her zaman olgun düzgün ve çalışkan. Yamuğuna daha denk gelmedım varsa bile o da ıstısna olsun.


Bazen bunun için bile kızım olursa zeynep ismini koyasım gelir.
0
mobydick
(02.06.21)
tatlı bi isim bence de ama muhafazakarlıkta merve seviyesinde falan, hafif yani:)
0
theseachange
(02.06.21)
Güzel isim hatta klas. Ne yeni nesil saçmalıklarından ne de ayşe, fatma, emine gibi köy çağrımışı yapan isimlerden değil. Ben seviyorum.
0
anarsika
(02.06.21)
peygamberin kızının adı. dolayısıyla dindar ailelerin tercih ettiği isimlerden ve böyle bir çağrışım yapması normal. elbette her aile bu sebeple koymuyordur ama 'dinle ne alakası var' denilecek kadar da alakasız değil bence.
0
asisamus
(02.06.21)
oyle bir soruki herkes birsey yazabilir, ben normalde yazmam ama nickinde Norvec gordugum icin geldim, zaafim var Norvece:)
gelelim soruya:
Zeynep nedir yaa, yapmayin etmeyin, dinden falan bagimsiz soyluyorum, zaten demode bir isim, 10 sene 40 sene sonra fulldemode olacak.. sahsi tavsiyem EYLULdur, incedir, naiftir, kibardir, naziktir, cicek gibi isimdir..
0
alttaraf
(02.06.21)
Zeynep bayağı kötü bence. Köylü kız imajı var.
0
Mossy
(02.06.21)
Herhangi bir din ile hiç bir alakam olmamasına rağmen ben çok severim tanıdığım bütün Zeynepler über güzeldi. Kızım olsa Zeynep koymayı isterdim.
0
mirty
(02.06.21)
Mis gibi çiçek gibi bi isim.
0
matilda
(02.06.21)
Hoş bir isim olduğunu düşünüyorum, özellikle köylü bulanlara pek anlam veremedim açıkçası.
0
kedimedi
(02.06.21)
Zeynep ismi birilerine göre dinci bir isim ise, bu çevre de herhalde çocuklarına dinden uzak isimler seçiyor olmalı.
Genel olarak bazı zenginlerin çocuklarına nasıl isimler verdiklerini ekşideki başlıkta ayrıca zaten görüyoruz.

Zeynep , "babasının süsü" demektir.
Demek ki bu isim aslen abd destekli olan işidçi ve sadece kafa kesmeyke meşgul bir örgütle bağlantısı yok.

Arapçaya dair her şeyi İslam'ı hatırlattığı için eleştirmekte ayrı bir zihniyet.
Akla şu İstiklal Marşı'nın arapça okunması meselesini hatırlattı geçen senelerde. Ortalık ayağa kalktı. Yok arapça okunmamış vs. bir sürü laf. Oysa istiklal marşında arapça kelimeler oldukça yoğun olarak bulunuyor.
0
Erva
(02.06.21)
Kötü bir isim değil aslında ama bu kadar çok sevilmesine anlam veremiyorum, fonetiği de anlamı da sıradan ayrıca Arapça isimdense Türkçe isimleri tercih ederdim çocuğum olsa. Normal bir isim bence.
0
Josephine.
(02.06.21)
sahane isim. bu aralar da moda herkes iki isim koyuyor zeynep-bilmem ne.
0
turbo sadık
(02.06.21)
Geleneksel ve muhafazakarların taktığı isimlerden olduğuna katılıyorum. Öyleyseniz uygundur tabii, ama değilseniz saçma durur.

Bu arada arapçada zeynep'in anlamı: babasının süsü. Hani modern duruyor falan diyorlar ya direkt arap feodalizminin temsilcisi aslında.
0
roket adam
(02.06.21)
İsmim zeynep ve çok memnunum. İsim değiştirme hakkım olsa bile yine de değiştirmem adımı, çok seviyorum. Bence müthiş bir isim :) dinle falan da alakası yok. Babam ateist ve bana zeynep adını koymuş.
0
sta
(02.06.21)
Hayatımda gördüğüm tüm Zeynep'ler çok tatlı ve güzeldi. Çoğu da gayet modern insanlardı. Belki bana öyle gelmiştir ama bu isme karşı aşırı olumluyum ve ilerde kızım olursa bu isme sahip olmasını çok isterim.
0
ilgeru
(02.06.21)
Zeynep ve Leyla'yı bi salmamız lazım artık. İlla klasik isteniyorsa Belgin koyulsun, ikisinden de güzel.
0
Jux
(02.06.21)
Zeynep ismine dinci diyen kafayı yemiştir, herhangi bir konuda fikirlerine itibar etmeyin.

Çok iyi isim.
0
mg3929
(02.06.21)
simdi ki cocuklari adi mia lia vs oldugu icin kendi yasitlarinda eski durabilir.
0
durgunfoton
(02.06.21)
burada duydum dinci isim oldugunu ilk kez.

guzel isim bence. ismin demodesi olduguna inanmiyorum.

bir de tum cevaplara baktim yazan olmus mu diye ve olmus :)
zeynepler caliskan oluyor evet
0
Kittie
(02.06.21)
Çok kötü asla koyma. Ne kadar Zeynep gördüysem hepsi kalitesiz insanlardı, bir de aşırı çok Zeynep var lütfen bunu yapmayın. Mia bile daha iyi bundan.
0
Hallegadola
(02.06.21)
Dümdüz bir isim. Aşırı çok insanın ismi olmasından başka bir şey çağrıştırmıyor bana.
0
buff
(02.06.21)
Klasik, güzel bir isim ama ben de çok duyuyorum.
0
kaset
(02.06.21)
klasik isimler arasında sempati beslediklerimden biri.

tercih edip etmemek size kalmış ama dincilikle veya toplumun herhangi bir kesimiyle ilişkilendirilemeyecek kadar yaygın ve eski bir isim.
biraz saçma bir yorum olmuş.
0
blatta hiberna
(02.06.21)
Kızıma koymayı düşündüğümü isimlerdendi. Dinle filan ne alakası var anlayamadım. Saçma bir düşünce empoze etmiş çevreniz.

Biz vazgeçtik çünkü 2010-2015 arası doğan 10 kızdan 3ünün adı zeynep :)
0
teritori
(02.06.21)
Zeynep iyidir, çağ dışı ne alaka çözemedim.
çağı yakalamak için Zeyno dersiniz o zaman.
0
neymis
(03.06.21)
Zeynep güzel isimdir çağdışı olmakla ne alakası var anlamadım
asıl çağdaş diye saçma sapan isim koyanlara uyuz oluyorum
0
basond
(03.06.21)
Klasik bir isim ama severim, guzel isim bence.
0
kuehles blondes
(03.06.21)
Belli bir kesime cekilecek bir isim degil cok sacma buldum o yorumu. Ama ayni merve gibi çok klışe bir isim ben koymazdim.
0
pofudukayi
(03.06.21)
Bu başlığa bakana kadar zeynep isminin bir anlamı olduğunu bile bilmiyordum, anlamını öğrenince çağ dışı yorumuna katılmadan edemedim. Ben olsam anlamı babasının süsü olan bir ismi kızıma koymazdım. Tıpkı oğlumun adını oral koymayacağım gibi. Ama ablanız seviyorsa, onun için Zeynep babasının süsü demek değil de ne bileyim benim zarif kızım demek ise koysun tabi ki.
0
evde liyakat kalmamis
(03.06.21)
isim güzel ama çok yaygınlaştı.
büşra, merve, kübra kadar çok duyuyorum artık.

ben bu nedenle seçmezdim.
dinci bir isim gibi gelmiyor bana.
0
noxell
(05.06.21)
(1)

makale yazmak ya da özel ders vermek

aloneinthedark
makale ilanı ya da özel ders ilanı koyulabilecek nereler var?
makale ilanı ya da özel ders ilanı koyulabilecek nereler var?
0
aloneinthedark
(02.06.21)
Sahibinden
İnekle ama üni öğrencisi olmalısınız ayrıca seçmece bir sistem var
Superproof
Armut
0
black holes in the sky
(03.06.21)
(5)

Dernek nasıl kurulur?

gelmeistemem
İnternetteki kaynakları okudum ama bütçe hazırlamaktan bahsediyor. Ben kar amacı gütmeyen bir dernek kurmak istiyorum. İnsanlardan aidat falan beklemiyorum. Aidat şart mı? Bunun dışında farklı şehirlerden 7 kişiyiz. Fiziken bir arada mı olmamız gerekiyor? Bir de dernek için bir yer kiralamalıyız? Ma
İnternetteki kaynakları okudum ama bütçe hazırlamaktan bahsediyor. Ben kar amacı gütmeyen bir dernek kurmak istiyorum. İnsanlardan aidat falan beklemiyorum. Aidat şart mı? Bunun dışında farklı şehirlerden 7 kişiyiz. Fiziken bir arada mı olmamız gerekiyor? Bir de dernek için bir yer kiralamalıyız? Masrafsız, bir konuda toplumsal farkındalık yaratmak için kurmak istiyoruz.
0
gelmeistemem
(02.06.21)
westblack
(02.06.21)
okudum orayı ama gelir, gider olmayacak.
0
🌸gelmeistemem
(02.06.21)
Aidat şart diye biliyorum. Bizim köy kadınları derneği kurulurken başkan aidata mecburuz bu yüzden aylık 1 tl, yıllık 12 olarak belirliyorum demişti oradan hatırlıyorum.
Dernekler odası mı ne vardı tam kurum adını hatırlayamadım maalesef, bir kez evrak işleri için gitmiştim çok ilgili, bilgilendiriciydiler. Bulunduğunuz şehirde o tip bir yer vardır, bir uğrasanız çok iyi olur bence.
0
somethinginthewayshemoves
(02.06.21)
zamanında kurmuş sonra da kapatmış biri olarak. süreç çok can sıkıcı ve zor. resmi işlemleri uğraştırıcı ve maliyetli. 7 kişi, aidatsız ve sonrasında eğer kalabalık bir kitleye hitap etmeyecekseniz hiç başlamayın derim.
bu işe ciddi emek ve zaman ayırmanız gerekir. min 14-15 kişi olmanız gerekir kuruluşta.
bir yere ihtiyacınız var, yersiz olmuyor. yani olur da olmuyor işte.
saçma sapan bişey anlayacağın. çok elzem değilse hiç bulaşmayın.
0
erty_ksk
(03.06.21)
1- Gelir gider olmayacak kısmını siz kurduktan sonra ayarlayacaksınız
2- Dernek Kar amacı gütmez zaten o nedenle adı dernek, kar amacı gütmek isterseniz ticari işletme kurmak zorundasınız
3-Aidat şart, yönetim kurulu temsilide olsa bir tutar belirlemek zorunda
4-Fiziken bir arada olmanız gerekmiyor ama karar defteri, imza sürküsü vs vs işleri zorlar sizi
5-Evet adres göstermek zorundasınız eskiden ev, işletme adresi de gösteriliyordu ama şimdi ayrı kapı numarası olmak zorunda
6-Kurması kolay, işletmesi , beyannamesi iş yapması vs olayları zor, yarın öbürgün millet sorumluluklarını yerine getirmez ise kapatmanız da zor olur. Çok ciddi bir operasyon gücünüz yoksa kurmayın.
0
paramolacak
(04.06.21)
(3)

İş tavsiyeniz olur mu?

psmstc
Kıymetli dostlarım, bendeniz rehber öğretmenlik okumuş bir kardeşinizim. Bu yıl işten çıkarıldım. Bulunduğum yerde bir özel okul daha var. Fakat buraya yıl içinde başvurup, kurum sahibi dengesiz bir intiba verdiği için vazgeçmiştim. Bir taraftan özel sektörde tutunabilecek kapasitede bir adam değili
Kıymetli dostlarım, bendeniz rehber öğretmenlik okumuş bir kardeşinizim. Bu yıl işten çıkarıldım. Bulunduğum yerde bir özel okul daha var. Fakat buraya yıl içinde başvurup, kurum sahibi dengesiz bir intiba verdiği için vazgeçmiştim. Bir taraftan özel sektörde tutunabilecek kapasitede bir adam değilim. Bunu farkediyorum. Yüksek lisansı bitirmek üzereyim, kpssye çalışabilirim. Bu vazgeçtiğim özel okula tekrar başvurabilirim. (Kabul edip etmeyeceğini bilmiyorum) Araştırma görevliliği için ales, yds çalışabilirim. İçimden geçen özelde dikiş tutturabilmekti fakat tutturamadım. Boş durmak hiç istemiyorum. Ne tavsiye ederdiniz?
0
psmstc
(02.06.21)
Valla yüksek lisansı bitirmek üzereysen bende araştırma görevliliğinden vazgeç. Hem genel olarak zorlu bir süreç, hem kadrolar çok yok ve torpil dönüyor hem de çoğu kadro sanırım yüksek lisans yapıyor olma şartı ile açılıyor. Elbette çok istiyorsan yardır ancak öyle açıkta kalmamak için belirlenecek bir alternatif değil bence.

Bunun dışında sadece devlet kadrolarına yoğunlaşmak da iyi değil. Misal bildiğim kadarıyla KPSS belli sürelerde oluyor. Amacın KPSS olursa sınav süresine kadar işsiz mi kalacaksın? Eğer öyleyse çok mantıklı bir seçim değil çünkü KPSS de yerleşmek de sanırım biraz zor. Nihai amacını KPSS olarak belirleyebilirsin tabii ancak bence sınav süresine kadar falan da özelde çalış.
0
j r r tolkien hayrani
(02.06.21)
Bence özel okulda şansınızı deneyin. Olursa orası. Olmazsa bakalım.
0
mobydick
(02.06.21)
boş durup kuruntu yapmaktansa, o okulda şansını bir dene. Kurum sahibiyle işe alım dışında ne kadar muhatap olacaksın ki zaten?

Baktın olmuyor, salarsın:)

Ama ben başka bir şey söyleyeceğim. ne olursa olsun sosyal medyada aktif olmanı öneririm. Mesleğin buna epey uygun, sosyal medyada alanınla ilgili paylaşımlar yaptığın bir kanalın hesabın vs olursa, atıyorum çocuklara etkili çalışma tavsiyeleri verdiğin, velilere önerilerde bulunduğun vs, bir süre sonra buradan yürürsen marka değerin inanılmaz yükselir. Özel sektörde elin güçlenir. Hatta çok iyi giderse şansına, bi bakarsın özel sektöre de ihtiyacın kalmaz.
0
anten
(02.06.21)
(4)

ios/iphone’da hayat eve sığar ile hes sorgulama

bi anlatabilsem dunya degisir valla bak
iphone 7 ve 11 cihazımda hayat eve sığr uygulaması üzerinden hes kodunu elle yazarak sorgulama yapamıyorum. yani sadece karekod okutabiliyorum. elle yazmaya çalışınca rakamlar giriliyor ama harfler hiç bir şekilde yazılamıyor . sebebi ne olabilir? iphone kullanıcıları bi bakabilir mi kendi telefonla
iphone 7 ve 11 cihazımda hayat eve sığr uygulaması üzerinden hes kodunu elle yazarak sorgulama yapamıyorum. yani sadece karekod okutabiliyorum. elle yazmaya çalışınca rakamlar giriliyor ama harfler hiç bir şekilde yazılamıyor . sebebi ne olabilir? iphone kullanıcıları bi bakabilir mi kendi telefonlarında? nette aradıma ama benzer bi sorun bulamadım.
0
bi anlatabilsem dunya degisir valla bak
(02.06.21)
klavye mi tanımlı değil? Sayılar çıkıyorsa sol altta ABC diye buton olmalı ona bas.
0
passion rules the game
(02.06.21)
klavye ile alakalı değil bence. abc/123 arasında geçiş yapıyorum yine olmadı. uygulamayı sildim tekrar yükledim yine olmadı. çok ilginç
0
🌸bi anlatabilsem dunya degisir valla bak
(02.06.21)
tam işinize yarayan çözüm olur mu bilemiyorum ama ben HES uygulamasını hiç indirmedim şu ana kadar, HES koduyla ilgili her şeyi E devlet uygulamasından yapıyorum. Kod okutma kısmı da vardı diye hatırlıyorum. Orayı deneyebilirsiniz uygulama farklı olduğu için çalışır belki.
0
nundu
(02.06.21)
e devlete her seferinde giriş yapmak biraz uğraştırıcı ama oysa uygulama çok pratik
0
🌸bi anlatabilsem dunya degisir valla bak
(02.06.21)
(6)

Kız arkadaşa elbise almaca

neysene
Kız arkadaşıma hediye olarak elbise alacağım ama içime sinen modeller bulamadım. Aslında bir kadın gözüyle bakılsa ve tavsiye sunulsa güzel olur.Açık renk ya da cırtlak tonlar olmayan tercihen dizin az üstünde biten, göğüs dekoltesi hiç olmayan ya da az (yakalı düğmeli de olabilir) 21 ve civarı yaş
Kız arkadaşıma hediye olarak elbise alacağım ama içime sinen modeller bulamadım. Aslında bir kadın gözüyle bakılsa ve tavsiye sunulsa güzel olur.

Açık renk ya da cırtlak tonlar olmayan tercihen dizin az üstünde biten, göğüs dekoltesi hiç olmayan ya da az (yakalı düğmeli de olabilir) 21 ve civarı yaş için uygun casual giyinen, spor giyim sevmeyen) 1.65 boy ve biraz balık etli bir vücuda sahip. Ben us polo assn elbiselerini kızlara çok yakıştırdığım için ondan alayım dedim ama spor durduğu için beğenmedi.

Kendisi yurtdışında olduğu için onun beğenip alabileceği şeyi “bunu mu istiyorsun” deyip almak hediye kültürüne ters geliyor benim için. Bu yüzden bu kriterlere uygun, beğendiğiniz, aldım çogzelmiş dediğiniz örnekler varsa benimle paylaşır mısınız?
0
neysene
(02.06.21)
mavi, oxxo, ipekyol ve mango bakabilirsiniz
0
ala09
(02.06.21)
Zara bakın, sevme garantili. Bir kadın olarak burdan alınan bir şeyi beğenme oranım çok daha yüksek olurdu.

Oxxo güzel gıbı duruyor ama rahat bazen fazla salaş tarzlar oluyor. Mavi spor üniv gençliği.
İpekyol kadınsı ve moda dıye sacma elbiseleri olabiliyor. Mango elbıselerde her ruha hitap eden var. Ama doğru seçimi yaparken zorlanabilirsiniz.

Zara aynı elbise de genelde daha çok çizginin karışımı oluyor. Kombınlemek giymek kendine uygun tarza burundurmek daha kolay
0
mobydick
(02.06.21)
Forever New, İpekyol, Yargıcı ve Beymen’e de bakabilirsiniz.
0
feliss
(02.06.21)
Perspective
0
tessera
(02.06.21)
Mango ya da mudo’ya bakın bence. Bir süredir elbise için hm ve zara yeterli gelmiyor bana.
0
somethinginthewayshemoves
(02.06.21)
Bu siteye bir bak derim hem uygun fiyatlı hemde kaliteli elbiseleri var www.missrouge.com.tr
0
melihyldz
(09.01.25)
(1)

Vodafone Tl Yükleme

hair freak
Sitesinden bugün yükleme yapmaya çalışıyorum sürekli hata veriyor, bugün yükleme yapabilen oldu mu?
Sitesinden bugün yükleme yapmaya çalışıyorum sürekli hata veriyor, bugün yükleme yapabilen oldu mu?
0
hair freak
(02.06.21)
Kullandığınız bankanın internet bankacılığını kullanarak da yapabilirsiniz. Bir de oradan deneyin bence.
0
İnatçılığın yeryüzündeki temsilcisi
(02.06.21)
(1)

temizlikçi tavsiyesi - ankara

proletarier aller lander vereinigt euch
iyi temizlikçiler kapış kapış gidiyormuş ya. bugün randevu isteyince anca haftaya salıya randevu veriyor o da geç benim için. ankara'da memnun kaldığınız temizlikçi var mıdır? spesifik olarak bahçelievler.
iyi temizlikçiler kapış kapış gidiyormuş ya. bugün randevu isteyince anca haftaya salıya randevu veriyor o da geç benim için. ankara'da memnun kaldığınız temizlikçi var mıdır? spesifik olarak bahçelievler.
0
proletarier aller lander vereinigt euch
(02.06.21)
Muhabbetinizin olduğu komşunuz varsa sorun, belki tanıdıkları vardır yakın çevrede.
0
dissendium
(02.06.21)
(4)

"You Are Not Into It" durumu

ckisc
Arkadaşlar böyle bir durum var, literatürde nasıl geçiyor bilmiyorum ama. Yani bir iş olur, bir eğlence olur, bir şey olur, tamamen kendimi kaptırıp veremiyorum, yani mesela iş olduğu zaman önüme gelince "nasıl yapılır ki bu" diye aşırı panikleme oluyor, bir sürü ihtimal kafamda beliriyor ya şu şöyl
Arkadaşlar böyle bir durum var, literatürde nasıl geçiyor bilmiyorum ama. Yani bir iş olur, bir eğlence olur, bir şey olur, tamamen kendimi kaptırıp veremiyorum, yani mesela iş olduğu zaman önüme gelince "nasıl yapılır ki bu" diye aşırı panikleme oluyor, bir sürü ihtimal kafamda beliriyor ya şu şöyle olursa belki de bu böyledir vs. Eğlencede de yani ne bileyim hani bazen olur ya bir konser olur bir şey olur, bu kesinlikle "aa herkes beni izliyor aptala bak diyorlar" falan değil belki o da vardır ancak gerçekten kendimi tam veremiyorum. Bazen bu işi yok işte zekadan yok aşırı farkındalıktan diye açıklıyorlar ama bu başka bir şey, hani açıklama olsa bile çözümü gelmiyor, "farkındalığın yüksek", so?
0
ckisc
(02.06.21)
Böyle bir dertten muzdarip olsam ve param olsa psikologa gider uzman bir görüş alırım, hissettiklerimi anlatırım aynen burada yazdığın gibi, bu sayede kaygıdan mı yoksa başka sebeplerden mi daha iyi anlaşılır
0
freebird5406_2
(02.06.21)
alkol al.
0
fff02561
(02.06.21)
arkadaşlar modlar genelde karşılıklı cevapları siliyor ama bu eklemem gereken önemli bir detaydı ve eklemeyi unuttum ki konu da görünüşe göre o yönde gidecek, şunu söylemem gerekir ki uzun süre çeşitli psikolog ve psikiyatrlardan destek aldım.
0
🌸ckisc
(02.06.21)
kaygılısın sadece başka bir şey yok
0
kushkush
(02.06.21)
(2)

İş arama süresi toplu kullanımı vs bayram

ernecati
Merhaba;31 mayısta istifa ettim 3 yıldan fazla süredir çalışıyorum. 8 hafta ihbar süresi günde 2 saat iş arama izni diyormuş kanun.Şimdi ben 1 hazirandan sonra 56 gün sayıyorum, ama arada bayram falan var. onları dahil etmem gerekiyor sanırım. o zaman 26 Temmuzda süre bitiyor. Sonra da diyor ki günd
Merhaba;

31 mayısta istifa ettim 3 yıldan fazla süredir çalışıyorum. 8 hafta ihbar süresi günde 2 saat iş arama izni diyormuş kanun.

Şimdi ben 1 hazirandan sonra 56 gün sayıyorum, ama arada bayram falan var. onları dahil etmem gerekiyor sanırım. o zaman 26 Temmuzda süre bitiyor. Sonra da diyor ki günde en az 2 saat iş arama iznin var 56x2 saat diye mi hesaplamalıyım? yoksa bayramı falan düşerek mi hesaplamalıyım?

Ben bu ortaya çıkan izin süresini güne bölüp toplu kullanacağım. bayramda falan bu izni bana kullandırtamazlar değil mi?

tşekkür ederim
0
ernecati
(02.06.21)
Hayır. 56x2 değil. Haftada 5 gün çalışıyorsanız 5x2'den 10 saat. 8 haftada toplam 80 saat iş arama izni olur. Bu da bir tam hafta + 35 saat eder. 36'ya yuvarlayıp 4 gün de oradan düşebilirsin (kanunen değil bu yuvarlama, 1 saatten bir şey olmaz yuvarlaması). Toplam 6 hafta + 1 gün çalışacaksın.

Yani 13 Temmuz gününü çalışıp işi bırakabilirsin. Bayram tatili ihbar süresini etkilemez. 13 Temmuz'da işin bitecek ama sana maaş ödemesi yaparken 26 Temmuz'da çıkmışsın gibi ödeme yapacaklar. aradaki 13 gün ücretli izindeymiş gibi olacak.
0
himmet dayi
(02.06.21)
Cevap için teşekkür ediyorum.

Fakat 13 temmuz ile 26 temmuz arasındaki zaman içinde, 4 gün kurban bayramından 1 gün de 15 temmuzdan toplam 5 gün resmi tatil geliyor. Resmi tatilde iş arama izni kullanmak yasal mı?
iş kanunu 27md sadece çalışma saatlerinde iş arama izninin kullanılabileceğini söylemiş. Ben 26 temmuzdan geriye doğru resmi tatilleri düşe düşe geri doğru bu izni düşerim diye düşünmüştüm. Öyle olursa bir önceki haftaya geliyor.

En kötü ihtimalle ben toplu iş arama iznime 10 temmuzda başlamak istiyorum desem, bu izni kullansam, 19 temmuzda da bayram tatili başlıyor zaten resmi tatile birleşmiş oluyor. o şekilde olabiliyor mu acaba?
0
🌸ernecati
(02.06.21)
(8)

Matebook

mekaniker
Huawei matebook d16 16gb ram modelini nasıl bilirsiniz? Ofis ve günlük kullanım için alacağım. Görünümü ve malzeme kalitesi hoşuma gitti. En az 5-6 sene kullanmak istiyorum. Tüm stoklar tükenmiş ama sadece 1 tane mağazada bulabildim. Fiyatı 8500 tl. Huawei ne zaman geleceği ile ilgili birşey söyleye
Huawei matebook d16 16gb ram modelini nasıl bilirsiniz? Ofis ve günlük kullanım için alacağım. Görünümü ve malzeme kalitesi hoşuma gitti. En az 5-6 sene kullanmak istiyorum. Tüm stoklar tükenmiş ama sadece 1 tane mağazada bulabildim. Fiyatı 8500 tl. Huawei ne zaman geleceği ile ilgili birşey söyleyemiyor. Gelse bile kur yüzünden bu fiyata zor. Bu fiyata bu bilgisayar ne dersiniz?
0
mekaniker
(02.06.21)
ofis ve günlük kullanım için o fiyatlara M1 Macbook Air önerdik burada 100 kişiye.

101. de sen ol. 13.3" ekran problem yaratmayacaksa direkt M1 Air.
0
himmet dayi
(02.06.21)
Çok öyle benzersiz özellikleri olan bir bilgisayar olmadığı için
tasarım ve performans olarak asus ve lenovo'da da benzerlerini bulabilirsiniz.
Hatta d15'ler falan da fena değil çok aşırı performans farkı yok gibi duruyor özelliklere bakınca.

Himmet dayı m1 air önermiş ama, pc'ye alışmış bir insanın mac'e alışması zor olabilir. 10 yıldır macbook pro, macbook air vs kullanıyorum iş için, işim bittiği anda kapatıp pc'yi alıyorum kucağıma.
0
anten
(02.06.21)
Ekran büyüklüğü benim için önemli. Min 15.6 olmalı.
0
🌸mekaniker
(02.06.21)
@anten

katılmıyorum. uzun yıllar PC de kullanıyorum, son 7 yıldır mac de kullanıyorum. PC'ye alışmış birinin mac'e alışması taş çatlasa 2 hafta.

Ecnebilerin bir lafı var "Once you go mac, you never go back." diye. Sende niye işe yaramamış bilemiyorum ama çevremde windows'tan mac'e geçip de memnun olmayan kimse yok.
0
himmet dayi
(02.06.21)
MacBook iyi güzel de 13” ekran çok tatsız. Apple işlemcili 16” olsa alınırdı. Acelesi yoksa onu bekleyin.
0
zoghurt
(02.06.21)
ofisten kastın ms office mi ek uygulamalarla da işin olacak mı mesela? matebook d16 güzel alet açıkçası. bi araştırmak lazım kronik sorunu var mı (yüksek işlem gücünde fan sesi vs gibi). bir problemi yoksa 16gb ram ile falan alınabilecek en ideal fp bilgisayarlardan biri neredeyse. kasa tasarımı ise çok şık.

m1 macbook air 10bin civarı ve 8gb ram vs var. başta sorduğum ekstra uygulama kullanacaksan, henüz m1 ile entegre olmamış uygulamada çok. ben macbook pro 13,3 m1 işlemcili alacakken kuracağım 2-3 uygulama yok diye vazgeçmiştim. en az 5-6 sene de götürecek bir pc değil macbook air 8gb ram. ha sadece word + excel + google chrome (haberler youtube vs) içinse idealdir.

13,3 çok küçük ayrıca. ofis içinde kullanacaksan taşınabilirliği ile öne çıkan bilgisayara yönelmenin mantığı olmaz. büyük ekran mantıklı olanıdır
0
avatar is back
(02.06.21)
@zoghurt

16" macbook'un 8.500 liraya satılacağını hiç sanmıyorum. Intel işlemcili 16" MBP'ler bile 25 bin liradan başlıyor.

13" iş görmezse mac almaya gerek yok.
0
himmet dayi
(02.06.21)
illa 15.6" gerekiyorsa Matebook iyidir. Ben 13" olanını kullanıyordum (matebook 13), mobilde mac os'e geçmek için macbook aldım yoksa memnundum.

Fakat matebook13 şarj edilirken baya ısınıyor ve fan çalıştırıyordu, tek sıkıntım oydu. Sizinkinde yani daha büyük kasada o sorun olmayabilir, yine de aklınızda bulunsun. Klavyesi, parmak izi okuyucusu vs. güzeldi. İncelik hafiflik olarak da pek rakibi yok gibi (dell xps'ler daha pahalı ve sanıyorum plastik. Huawei daha şık ve metal)

edit: bu kamerası klavyede olanlardanmış. Eğer sık sık görüntülü görüşme yapıyorsan o karşı tarafı irite edebilir. Çok saçma alt açıdan çekiyor bunlar.
0
nhk ni youkosu
(02.06.21)
(2)

ne kadar zam istemeliyim?

bugisme
geçen yıl saati 50 liradan ders veriyordum kurumsal bir kurumda. Bu sene ne istemeliyim?tecrübe: 8 yıl
geçen yıl saati 50 liradan ders veriyordum kurumsal bir kurumda. Bu sene ne istemeliyim?

tecrübe: 8 yıl
0
bugisme
(02.06.21)
Hocam 5 sene önce özel bir kurum 80 tl veriyordu. Branşınıza ve çalıştığınız yere göre değişecektir.
0
ruhen hastayim ben
(02.06.21)
@ruhen hastayım ben

istanbul mu? hangi semt hocam bana rakam baya yüksek geldi. kocaeli piyasası böyle malesef
0
🌸bugisme
(02.06.21)
(4)

Saç düzleştirici önerisi

wish i could find a way to disappear
Hızlıca düz saçı fön çekmiş gibi yapmak/bazen de hafif dalga vermek amacıyla kullanılacak ve çok pahalı olmayan, ortalama bir saç düzleştirici önerebilir misiniz? Remington iyi diyolla, hangi modelini alsam kolayca kullanabilirim?
Hızlıca düz saçı fön çekmiş gibi yapmak/bazen de hafif dalga vermek amacıyla kullanılacak ve çok pahalı olmayan, ortalama bir saç düzleştirici önerebilir misiniz? Remington iyi diyolla, hangi modelini alsam kolayca kullanabilirim?
0
wish i could find a way to disappear
(02.06.21)
ben de remington kullanıyorum ama modelini bilmiyorum, bütçenize uygun modeli alabilirsiniz bence.
0
candide
(02.06.21)
AmoVee mini aldim

Not: erkek saci
0
howfaristhesky
(02.06.21)
Ben philips in en son modelini aldım procare keratin galiba adı, 700 küsür liraydı, aldıktan sonra yengemin 350 tlcivarına aldığı remingtonla düzleşirdim, keşke ondan alsaydım dedim.
Fiyat iki katı ama ikisi de aynı performansı gösterdi resmen.
0
somethinginthewayshemoves
(02.06.21)
Cevaplarınız için teşekkürler! İki Remington sonrası S6505 modelini sipariş ettim. Haydi bakalım hayırlısı.
0
🌸wish i could find a way to disappear
(04.06.21)
(2)

Edslerde vs neden motorlar için hız sınırı yazmıyor :)

mezarkabul
Hız sınırı motor için hangisi? Otomobile mi yoksa kamyonete mi tabi yani?
Hız sınırı motor için hangisi? Otomobile mi yoksa kamyonete mi tabi yani?
0
mezarkabul
(02.06.21)
Ondan fazla araç kategorisi var ve ayrı ayrı hız limitleri var. Her kategori için ayrı ayrı hız tabelası konamaz. Hız tabelaları otomobiller için (o da ticari olmayacak) var. Senin kullandığın araca göre hangi yolda hangi hızla gitmen gerektiğini biliyor olman gerekiyor zaten. Atıyorum otobana girdin, tabelada 120 yazar. Senin burada L3 tipi motorla 100 km/sa limitinin olduğunu bilmen gerek.

www.motosikletaksesuarlari.com
0
himmet dayi
(02.06.21)
genelde kamyonetin sınırlarına yakın oluyor değerleri. ekip radar kurmamışsa eds'den ceza yemen zor.
0
mattiadestro
(02.06.21)
(5)

Şu ceketin altına ne giyilir?

rose parks
Resimdeki hariç ne giyilebilir? Direkt link de atabilirsiniz. Tenks.https://www.trendyol.com/bershka/kadin-kirli-beyaz-dokumlu-dugmeli-blazer-06074644-p-75805985
Resimdeki hariç ne giyilebilir? Direkt link de atabilirsiniz. Tenks.

www.trendyol.com
0
rose parks
(02.06.21)
beyaz gömlek
0
co2s2
(02.06.21)
Bol geniş bir pantolon tamamlayıcı olacaktır.
0
Avoiding The Puddle
(02.06.21)
mankenin üzerindekiler güzel bence. o tarz yani.
0
azzlack
(02.06.21)
resimdeki kızın giydikleri.
0
jamswety
(02.06.21)
Beyaz sıfır yaka tshirt+açık mavi jean mis gibi olur
0
somethinginthewayshemoves
(02.06.21)
(4)

bu emoji ne demek?

duyurukullanıcısı
yurt dışında bir yayına bir yorum yaptım bu emojiyi attılar.
yurt dışında bir yayına bir yorum yaptım bu emojiyi attılar.
0
duyurukullanıcısı
(02.06.21)
Google: dabbing

edit: 'Cool' bi hareket işte. Ergen hareketi.
0
himmet dayi
(02.06.21)
yani love mı hate mi? cool mu not cool mu?
0
🌸duyurukullanıcısı
(02.06.21)
Clinton bile yapmıştı bu hareketi ya, ne çabuk kaybolmuş :)

Cool bişey, iyi bişey. Kutlama hareketi zaten.
0
plutongezegendegilmi
(02.06.21)
hareketin adı "dab". fiil hali "dabbing".

havalı bir şey yaptıktan sonraki kutlama hareketi. iki üç sene önce bunu yapmayan amerikalıyı dövüyorlardı.
0
sir gawain
(02.06.21)
(3)

Ekran koruyucu cam

solenkol
Yeni telefon aldım, sizce gidip telefoncuda mı koruyucu taktırmalı yoksa spigen vs alıp kendim mi halledeyim? Gitsem telefoncuya hangisi iyi ve kazıklanmadığımı nasıl anlayacağım. Bir de spigen kılıflar cok kaba durur mu?
Yeni telefon aldım, sizce gidip telefoncuda mı koruyucu taktırmalı yoksa spigen vs alıp kendim mi halledeyim? Gitsem telefoncuya hangisi iyi ve kazıklanmadığımı nasıl anlayacağım. Bir de spigen kılıflar cok kaba durur mu?
0
solenkol
(02.06.21)
Spigen aldım 1 hafta sonra en ufak darbede çatladı.
gittim Çin malı aldım 3 aydır ilk günkü gibi. Onlarca darbe ve düşmeye rağmen. Bence markaya kanıp gereğinden fazla para verme. Kendin yaparsın yapıştırma işini. Zor bir şey değil.
0
zoghurt
(02.06.21)
mediamarkt da cam hizmeti var. 140 liraya 5 yıl garantili cam takıyorlar. 5 yıl cama para vermezsin.
0
skyangel
(02.06.21)
mediamarkt'tan almıştım, ne zaman çizilse vs garantisi var, hemen ücretsiz değiştiriyorlar
0
slogan bulamadik
(02.06.21)
(5)

Keşkek

mekaniker
Çocukluğum Ege'de geçtiği için düğünlerde yapılan o muhteşem etli keşkeği unutamıyorum. Bazı mekanlarda meze olarak var ama etsiz. Bir süreliğine İzmir'e geldim. Doyasıya yiyebileceğim bir mekan var mıdır? Güzel yapan. Teşekkürler.
Çocukluğum Ege'de geçtiği için düğünlerde yapılan o muhteşem etli keşkeği unutamıyorum. Bazı mekanlarda meze olarak var ama etsiz. Bir süreliğine İzmir'e geldim. Doyasıya yiyebileceğim bir mekan var mıdır? Güzel yapan. Teşekkürler.
0
mekaniker
(02.06.21)
Ben de çok severim. Bir ihtimal Alsancak'ta Balmumu Lokanta yapıyor olabilir, arayıp sorabilirsiniz. Uzak ama Tire'de GastroTire yapıyor, o da aklınızda olsun. Ama rezervasyonsuz yer bulamayabilirsiniz.
0
fotrsapka
(02.06.21)
Bu dedigi yerlerde doyasiya yiyemeyebilirsiniz yalniz, onu da goz onune alin. Butik ve fiyatli yerler. Ozellikle gastro tire ya canim bir keskek cekti gidip yiyeyimden ziyade daha ozel gunlerde gidilebilecek bir yer.
0
balpolen
(02.06.21)
Balıkesir'de yenir sadece İzmir'de yaşıyorum ama hiç görmedim ben
0
kushkush
(02.06.21)
Bir aile büyüğümüz bayramlarda yapıyor ama çok uğraşıyor. Hatırladığım kadarı ile buğdayları ıslatıp gece fırına koyuyor. sabaha kadar 1-2 saatte bir kalkıp buğdayları ezerek pişiriyor. sabah kahvaltısına hazır oluyor.

Ancak geçen bayram bir misafir bunu çok pratik yaptığını söyledi ve tadının çok benzer olduğunu belirtti. Youtube'da kolay keşkek diye aratırsanız gerçekten çok pratik tarifler var. Kendiniz yapmayı deneyebilirsiniz.
0
faithless
(02.06.21)
Özbek Keşkek Evi, Urla tarafında Özbek köyünde. Google yorumlarını okuyabilirsiniz. Köy kahvesinde bir de kahve içersiniz benim için ağaçların altında :).
0
Phoebe
(10.06.21)
(4)

parke, süpürgelik ve duvar arasındaki minik açılmalar nasıl kapatılır?

levybroo
veya ne ile kapatılır?
veya ne ile kapatılır?
0
levybroo
(02.06.21)
Süpürgelik ile duvar arası mı? Yoksa süpürgelik ile hem duvar hem parke arası mı?

Elinle süpürgeliği itince duvara/parkeye oturuyor mu? Oturuyorsa esnemiş/ yamulmuştur. Zamanında uzak aralıklı çivilendiği için böyledir.

Süpürgeliği duvara çivilemek çözüm olur %90.

Keşke fotoğraf olsa, daha iyi fikir verilir.
0
John Bloor
(02.06.21)
fotoğraf boyutu çok büyükmüş, yüklemedi. ben de uğraşamadım küçültmekle. hem süpürgelikle parke arası hem de süpürgelikle duvar arasında yer yer minik açıklıklar var. iterek kapanmıyorlar ve bazen aralarından minik örümcekler çıkıyor. o boşlukları bi şekilde kapatmak istiyorum.

bazı kısımları ıslak peçete tıkarak kendimce kapattım, ama kesin daha profesyonel çözümler vardır.
0
🌸levybroo
(02.06.21)
duvar-zemin düz değilse veya süpürgelik, parkeler düzgün montajlanmadı ise bu açılmalar olur, duvar ve zeminin düz olmamasından kaynaklı açılma ise çivi yerine pu mastik ile açıklıkları doldurmak daha sağlıklı olur.
0
sealth
(02.06.21)
Çivi ile olmayacaksa uygun renkte mastik/silikon ile kapatabilirsin.
0
John Bloor
(02.06.21)
(5)

Seat Leon içten nasıl kilitlenir ?

joehigashi
Soru başlıkta. içeri binip kilitlediğimde kapılar dıştan kilitlenmesine rağmen içten kilitlenmiyor. Dolayısıyla arabanın içinde çocuk kapı ile oynadığında kapı açılıyor. Leonlarda arabayı içten kilitlemenin yolu nedir ?Not: arabanın içersindeki kilit tuşuna 5-10 sn basmak çözüm olmadı.
Soru başlıkta. içeri binip kilitlediğimde kapılar dıştan kilitlenmesine rağmen içten kilitlenmiyor. Dolayısıyla arabanın içinde çocuk kapı ile oynadığında kapı açılıyor. Leonlarda arabayı içten kilitlemenin yolu nedir ?

Not: arabanın içersindeki kilit tuşuna 5-10 sn basmak çözüm olmadı.
0
joehigashi
(02.06.21)
Arka kapılarda çocuk için güvenlik kilidi olur, kapıyı açın kilit mekanizmasının altında/üstündedir. Anahtarı takıp çevirebilirsiniz. Her araçta var bu, bazılarında elektronik oluyor, cam açma düğmelerinin orada oluyor.

Modeli bilmediğim için genel yazdım, ama cam açma düğmelerinin orada çocuk kilidi yoksa manueldir, kapı kilidi üzerindedir.

Tarzan ingilizcesi işe yaradı;

www.google.com
0
John Bloor
(02.06.21)
Arka kapılarda anahtarla açıp kapayabileceğin çocuk kilidi olur. Ön kapılar için soruyorsan böyle bir şey yok. Çocuklar ön koltuğa oturmamalı zaten. Söz konusu çocuk kilidi dışında sürüş esnasında açıp kapayayım diyorsan o da yok. Elektronik bir sistem yok özetle. Aracın anahtarıyla arka kapının çocuk kilidini açabiliyorsun.

Şöyle bir şey: store.donanimhaber.com

edit: @John Bloor

cam açma düğmelerinin ordaki arka camların kilidi sanırım. Kapı için denk gelmedi hiç bana.
0
himmet dayi
(02.06.21)
leon veya vw grubu özelinde böyle midir bilmiyorum, ama bir çok araçta aracı içten de dıştan da kilitleseniz içteki kapı açma kolunu çekince kilit işlemez. yani içten kilitlenmiyor değil, kilit durumu aracın kapılarını dışarıdan açmaya çalıştığınızda engel oluyor.

çocuk kilidi mekanizmasını kullanmanız sizin için daha faydalı, o zaman kapılar kilitli olmasa bile sadece dışarıdan açılır, içeriden açılmaz.

bazı markalarda cam açma düğmelerinin civarındaki camları kilitleyen buton, aynı zamanda çocuk kilidi fonksiyonu da görüyor, ama sizinkinde var mıdır yok mudur bilemiyorum, kullanıcı el kitabına bakmanız gerekebilir.
0
gkhncnzdgn
(02.06.21)
Teşekkürler arkadaşlar tam dediğiniz gibi mekanizmayı çevirince kapı içerden açılmıyor sadece dışardan açılıyor.
0
🌸joehigashi
(02.06.21)
@himmet dayi;

Mesela megane III var bu özellik, başka bir çok araçta da vardır. O tuşa basınca hem camları açamıyor çocuk hem de kapıyı.
0
John Bloor
(02.06.21)
(17)

Kırmızı ışıkta sağa dönüş

plutongezegendegilmi
Bazı kavşaklarda sağa dönmek için ayrıca bir ışık oluyor ya, onun olmadığı kavşaklardan bahsediyorum. Size kırmızı yanıyor, ama kavşağın diğer ışıkları sizin gideceğiniz yönü boş bırakıyor, yani dönmek aslında güvenli. Döner misiniz, yoksa size yeşil yanmasını bekler misiniz?Bonus soru: saat gece 2.
Bazı kavşaklarda sağa dönmek için ayrıca bir ışık oluyor ya, onun olmadığı kavşaklardan bahsediyorum.

Size kırmızı yanıyor, ama kavşağın diğer ışıkları sizin gideceğiniz yönü boş bırakıyor, yani dönmek aslında güvenli. Döner misiniz, yoksa size yeşil yanmasını bekler misiniz?

Bonus soru: saat gece 2. Yol bomboş, ama kırmızı yanıyor. Işıkta bekler misiniz?

Not: kamera falan olmadığını, ceza yemeyeceğinizi varsayın.
0
plutongezegendegilmi
(02.06.21)
bonus soru: kimsenin görmeyeceği bir ortamda hırsızlık yapar mısın. cevaplar aynı kapıya çıkıyor.

yolu sen bomboş görebilirsin. öyle düşünebilirsin. ama madem öyle, normalde de ışık olmasın. sürücüler karar versin hep boş olup olmadığına. ya da kırmızı yansın ama kırmızı dur değil de, yola bak boşsa geç demek olsun. sence ne kadar mantıklı bunlar?

polis yokken emniyet kemeri takmamak gibi bir şey bu. nereden kimin geleceğini bilemezsin.

ben yeşilde geçerken bile yavaşlayıp bakıyorum manyağın teki gelir kırmızıda durmaz da atlar yola diye.
0
reanarchy
(02.06.21)
tam hatirlayamadim ama bununla ilgili bir konsept vardi.

davranislarini ceza almak mi belirler yoksa etik kavramlara olan inancin mi diye. bazi insanlar ceza yoksa yapabildiklarini yaparlar, bazilari da ceza olmasa bile etik olmadigini dusundukleri seyleri yapmazlar.

ben ikinci gruptayim. bos yolda kirmizida da beklerim, kimse gormuyorsa da hirsizlik yapmam.
0
do you remember me
(02.06.21)
Ben eskiden isikli bir kavsak ustunde oturuyordum.
Gunduzleri bi olay olmazdi.
Aksam 12 gibi bir taraf kirmizi yanip soner diger taraf sari yanardi.

Geceleri yasayan biri olarak en buyuk keyfim kaza izlemekti.
Birisi kirmiziyi digeri de sariyi sallamaz baaam diye girerlerdi. Haftada bir kesin kaza olurdu. Cekirdegimi alir balkona yerlesirdim.

Bu yuzden birak beklemeyi, ustune seri selektor yapiyorum girerken.
0
divit
(02.06.21)
Orada bir yaya olmadığından, bisikletli, motorlu biri olmadığından emin olamazsın. Bom boş yolda bu nedenle sinyal de verilir, ışıkta da beklenir.
0
zimbirik
(02.06.21)
@reanarchy, verdiğin örnek çok alakasız ya, hırsızlıkta birine zarar veriyorsun, burada vermiyorsun. Yani soru da yolun "bomboş" olması zaten, varsayımlar değil. Yol boş, kesin bu, diğer varsayımlar sorunun kapsamı içerisinde değil.

Ayrıca zaten küçük yerleşim yerlerinde (köy vs.) ışık olmaz, sürücüler karar verir. Araç yoğunluğuyla ilgili bir durum trafik ışığı, gece 2'de de araç yoğunluğu gündüz gibi değil. Kontrollü geçiş konsepti de o yüzden var zaten vs. vs.

Emniyet kemerinin zorunlu olmasının da korkunç bir "nanny state" örneği olduğunu düşünüyorum zaten. TR gibi devletçi toplumlarda insanlar bunu tartışmanın gerekliliğini anlamıyor gerçi, ona yapacak bir şey yok.
0
🌸plutongezegendegilmi
(02.06.21)
Aslında bu konspet için bizim ülkemizde olmayan ama bazı ülkelerde olan (örneğin ABD) bir durum var. Sağa dönüş serbest ise kırmızı da olsa geçebiliyorsun. Aklıma gelmişken söylemek istedim.

Soruya gelecek olursak ben her iki durumda da ışık yanıyorsa geçmem. Hız sınırını ihlal ediyorum özellikle uzun yolda ama emniyet kemeri ve trafik lambalarını hiç ihlal etmem. Konu ceza yeme de değil. Hırsızlık ile kıyaslamak çok doğru değil belki ama ceza yemekten korktuğu için kurallara uymak bence tehlikeli bir düşünce.
0
himmet dayi
(02.06.21)
Yolun boş olduğu bilgisi sana vahiyle gelmiyor. Gözün ile görüyorsun ve boş olduğunu düşünüyorsun. Ama siyah giymiş bir yaya gece çok kolay bi şekilde kamufle olur.
Zaten bomboş olduğundan kesin olarak emin olduğun noktada problem var.
0
zimbirik
(02.06.21)
Bekliyorum mutlaka. Bu tarz davranışlar alışkanlık yapıyor, sonra kırmızıda geçmeye falan başlıyorum. Hatta yeşilde bile bekliyorum diğer arkadaşların dediği gibi, kendimi atmıyorum ileri. Yol boş gibi görünse de bazen ışıkları kapalı gelen birileri mutlaka oluyor. Adam gece ışıklar kapalı geziyor yani, ya da kör bir motor geliyor. Canımı sokakta bulmadım :)
0
roket adam
(02.06.21)
Ben dönüyorum. Amerika’da mesela en sağ şerit kavşaklarda bu durumda dönecekler içindir ve dönersin yasak değil. Mantıklı olan da bu zaten. Yayaya yol verip dönmek.
0
zoghurt
(02.06.21)
tr'de kendim donmuyorum. netice de kirmiyi oraya koyanin bir bildigi olsa gerek. almanya'da sana kirmizi yanarken bu hareketi yapmak zaten akla zarar. ayrica hobi olarak pahali olur bence.
0
helenart
(02.06.21)
valla bunu etik vs olarak demiyorum.
rahmetli dedem cok iyi otobus kullanirdi cok buyuk bi otobus firmasinin da sahibiydi.

araba kullanmayi ondan ogrendim. kulagima kupe cumlelerinden birisi de sudur, kirmizi isik yaniyorsa sana yol bos dahi olsa gecme, aliskanlik yapar bir dahaki seferde o aliskanlik kazaya doner.

ayni sekilde yesil dahi yansa bakmadan kollamadan gecme, yuklu kamyon asla duramaz.
0
turbo sadık
(02.06.21)
buna kafayı çok takmış bir elemanın sanayi toplumu ve geleceği diye bir manifestosu var.

manifesto-manifesto.blogspot.com

127. maddede trafik konusundan bahsediyor.

dizisi de var Manhunt Unabomber diye.

hatta dizide özellikle gece vakti etrafta hiç araç yokken kırmızı ışıkta bekleme geyiği yapılıyor bol bol.
0
onemoremile
(02.06.21)
Beklenir. Gece böyle durumlar daha tehlikeli oluyor.

Çünkü birisi yeşil yanıyor yol da boş diye son hızla o kavşaktan geçebilir. Yazanlar olmuş zaten geceleri böyle çok kaza olur diye.

Sabah işe giderken bazı kavşaklarda geceden kalma cam kırıkları, tampon parçları görebilirsin istanbul'da:)
0
anten
(02.06.21)
zaten ışıklarda sağa dönüş için özel bir ışık yoksa kontrollü bir şekilde sağa dönmek kurala aykırı değildir. sürücü kursu kitaplarında da yazar. 10 yıldır da dönerim ceza vs yemedim. hırsızlıkla alakasını anlamadım lol.
0
mattiadestro
(02.06.21)
Yasadigim yerde kirmizida cogunlukla saga donuluyor.

Bazi istisnalar var, o zaman da isigin ustune uyari koyuyorlar donemezsin diye. Calistigim isyerine yakin bunlardan bir tane var kamerasiz. Genelde ara sokaktan 3 serit ve uzeri caddeye donuslerde bu oluyor riskli diye.

Donulmez tabelasi varsa %90 uyuyorum. Cok acelem varsa, etrafimda kimse yoksa ve yol bossa donerim. Zamanim varsa, yol bombos olsa bile donmuyorum bekliyorum.
0
cooperr
(02.06.21)
Gece 2 olsa geçerim.

Fazla felsefeye gerek yok.
0
mobydick
(02.06.21)
Bekliyorum
0
photo85
(03.06.21)
(6)

Maaş bilgisi görüntüleme

data
Merhabalar herkese Ben su an bir iş görüşmesi yaptım ve yalan söyledim. Brüt olan maaşımı net olarak söyledim. Bunu ilerde fark ederler mi acaba? Bana problem yaratır mı Teşekkür ederim, iyi günler
Merhabalar herkese

Ben su an bir iş görüşmesi yaptım ve yalan söyledim. Brüt olan maaşımı net olarak söyledim.

Bunu ilerde fark ederler mi acaba? Bana problem yaratır mı


Teşekkür ederim, iyi günler
0
data
(02.06.21)
Kümülatif vergi matrahı ya da SGK dökümü isterlerse bunları verme. KVKK kapsamında vermek istemiyorum dersin. Bunlardan direkt belli olur ne kadar aldığın.
0
himmet dayi
(02.06.21)
Farkederler. Vergi hesaplamak için SGK dökümü isteyecekler zaten.

Ama problem yaratmaz, pazarlık yapıyorsun, blöf yapıyorsun zaten. Üstelik onlar "kaç para alıyorsun şimdi" diye sordularsa o da etik değil. Kafaya takma o yüzden.
0
plutongezegendegilmi
(02.06.21)
kümülatif vergi matrahı vermemek diye bir şey söz konusu olmamalı, aksi halde devlet sonraki yıl size der ki vergi dilimini yanlış bildirmişsiz, bu kadar vergi eksiğin var devlete bu kadar borçlusun.
0
benaslinda
(02.06.21)
kendin beyanname verebiliyorsun. kümülatif vergi matrahını verme. zaten versen de vergin maaşından düşülecek. kendin beyan etsen de aynı şey. maaşını görmemiş olurlar.

kümülatif vergi matrahını vermiyorum. kendim beyanname vereceğim yıl sonunda dersin. aslında doğrusu da bu.
0
stewie
(02.06.21)
çok sıkıntıya girersen farkını elden alıyordum dersin
0
reanarchy
(02.06.21)
Farkı elden alıyordum dersin, prim olarak alıyordum dersin, alışveriş çeki olarak alıyordum dersin, araç kiralama farkı yansıtıyorlardı dersin, araca kilometre ücreti ödüyordum dersin, fiş karşılığı benzin alıyordum dersin.. Dersin de dersin. Takma kafana gayet normal bir durum bu.
0
roket adam
(02.06.21)
(8)

TRT gelirlerini ne yapıyor?

olaylar olaylar
Sosyal medyada habire sponsorlu çıkıyorlar, sağa sola para yatırıp para kazanmaya çalışıyorlar. Eskiden kâr amacı güdüyor muydu bilmiyorum ama şu sıralar ciddi kazançlar elde ediyorlar. Bu paralar ne oluyor hazineye mi devrediliyor?
Sosyal medyada habire sponsorlu çıkıyorlar, sağa sola para yatırıp para kazanmaya çalışıyorlar. Eskiden kâr amacı güdüyor muydu bilmiyorum ama şu sıralar ciddi kazançlar elde ediyorlar. Bu paralar ne oluyor hazineye mi devrediliyor?
0
olaylar olaylar
(02.06.21)
trt nin kar ettiğini sanmıyorum. karlı bir işletme olsa da kar bir şekilde boşaltılır yandaşlara candaşlara.
0
reanarchy
(02.06.21)
Sonuçta reklam gelirleri var, internet siteleri, YouTube ve Facebook'ta da aktifler. Tamam özel kanallar kadar olmasa da hatırı sayılır bir gelir var. E zaten bizim vergilerle içerik ürettiklerini varsayarsak onlardan gelen para ne oluyordur kim bilir.
0
🌸olaylar olaylar
(02.06.21)
dış yapımları satın almanın ve iç yapımların maliyetini anca karşılıyorlar.
o saçma sapan dizilerin oyuncu ve yapımcılarına kaç para ödeniyor allah bilir.
tabi stüdyo kiraları, binaların elektrikleri gibi sabit giderlerin yanı sıra yazılımlar, kamera- mikrofon vs sürekli yenilenmesi gerekiyor ki bunlar pahalı aletler.
uydu kanal-frekans ücretleri var.
yabancı ülkelerdeki karasal yayınlar için o ülkeye ödenen yayın ruhsatı ücretleri.
trt'nin çok fazla kanalı var ama çoğu kanalında doğru düzgün seyirci yok, seyirci olmayınca aslında öyle ahım şahım bir reklam geliri de yok. hatta reyting raporlarına bakarsanız ab total ilk yüzde doğru düzgün programı bile yok.
0
halanne
(02.06.21)
Vatandaştan alıp yandaşa veriyor.
0
vizivozo
(02.06.21)
benim bildigim yuksek maas oduyor
ve iceride gerekenden 10 kat daha fazla calisan var (rakam tahmini)
buna ragmen surekli tum islerini baska sirketlere yaptiriyor

oyun alaninda ilerlemeyi planliyorlarmis
bi de dijital bir platform kurmaya calisiyorlarmis
0
foster
(02.06.21)
Trt bildigin arpalik
Stajimi trt de yaptim, iş yapan yok.
İhtiyacin 20 katı çalisan vardir

En cok zoruma giden milli maclarda bile reklam veriyorlar
Ulan zaten millet oduyo sizin maasinizi bu ne reklami
0
technicalte
(02.06.21)
yandaş yapımcı/şirkete peşkeş. Yeni iktidardan tek beklentim trt'yi bu saçma durumdan kurtarıp yalnızca haber ve sanat üzerine yoğunlaştırması.
0
biravekahve
(02.06.21)
TRT ile senelerce çalıştım.
Hem arpalık hem nefretlik yer.
Ben spor bölümü ile çalıştım, danıştay anamızı beller diye korkularından bizim anlaşmalarımız özel sektörden bile ucuzdu.
ama dizilere bölüm başına milyonlar veriyorlardı

O dönem engin altan 1 bölümde, benim senede 900 maçta aldığım paradan daha fazla alıyordu
0
summatinyourteeth
(03.06.21)
(6)

Abs valiz mi daha hafif kumas valiz mi

ala09
bence kumas ama abs nin olayi hafifligiymis duy da inan! kumasa gectigimden beri neredeyse abs dusmani kesildim lutfen yalniz olmadigimi soyleyin....
bence kumas ama abs nin olayi hafifligiymis duy da inan! kumasa gectigimden beri neredeyse abs dusmani kesildim lutfen yalniz olmadigimi soyleyin....
0
ala09
(02.06.21)
abs valiz ezer geçer.
0
zimbirik
(02.06.21)
Ben görsel olarak abs bavul seviyorum ama kumaş kesinlikle daha hafiftir. Ve kumaşın dolma kapasitesi daha fazla gibi sanki, sınırlarını zorlamak daha kolay. Benim abs bavulum boşken 3.5 4 kilo geliyordu nerdeyse.
0
hair freak
(02.06.21)
abs var, abs var. kaliteli markaların plastikleri biraz daha esnek ve hafif olabiliyor.
0
co2s2
(02.06.21)
kumaşı temizleme derdi var, yoksa daha kullanışlı bence, kırıldı yamuldu derdi yok. gerekirse kapasitesini de aşacak kadar esniyor zaten.
abs'in kalitelisi kumaşın kalitesinden daha pahalı diye tahmin ediyorum ayrıca ama emin değilim bundan.
0
Jux
(02.06.21)
Her abs hafif degil zaten. Co2s2'nin defigi gibi, abs var abs var...
0
invictae
(02.06.21)
uçakal seyehat ediyorsan abs tercih edilmez .öyle bir fırlatıyorlar ki çoğu kırılıyor parçalanıyor.
abs nin aldınmı samsonite alacaksın oda deli pahalı.
kumaş iyidir.
0
jamswety
(02.06.21)
(4)

Bakıkesir’de biontech randevusu alan oldu mu

the real brad pitt
Selam. Balıkesir ayvalık’ta olacağımız dönem, 2.doz aşı tarihine denk geliyor. Ancak randevu alamadım enabız’dan. Alabilen oldu mu? Sadece istanbul’da çıkıyor uygun randevu. Tşk.
Selam.

Balıkesir ayvalık’ta olacağımız dönem, 2.doz aşı tarihine denk geliyor. Ancak randevu alamadım enabız’dan. Alabilen oldu mu? Sadece istanbul’da çıkıyor uygun randevu.

Tşk.
0
the real brad pitt
(02.06.21)
Arkadaşım bayramdan sonra Biontech aşısı oldu Balıkesir'de, şu anki durumu bilemiyorum.
0
(02.06.21)
Babamın 2. Dozu cumartesi, annemin ilk dozu cuma günü olacak.
0
irene
(02.06.21)
Eşimin annesi ve babası bayramdan önce Edremit devlet hastanesinde olmuştu.
0
temasettin
(02.06.21)
Geçen ay Edremit' ten aldı arkadaşım.
0
old possum
(02.06.21)
(6)

Kaskoda olmazsa olmaz teminatlar (klozlar)

xrated
Arkadaşlar sıfır araç aldım kasko yaptıracağım. Poliçede şunu kesin koydur dediğiniz teminatlar nelerdir? *imm cepte 1 milyon koyduracağım onu.
Arkadaşlar sıfır araç aldım kasko yaptıracağım. Poliçede şunu kesin koydur dediğiniz teminatlar nelerdir?

*imm cepte 1 milyon koyduracağım onu.
0
xrated
(02.06.21)
kayıp anahtar
ikame araç
yetkili servisler
evcil hayvan zararları
park halinde gerçekleşen kazalar
0
reanarchy
(02.06.21)
eğer araç her gün lazım oluyorsa en az 2 haftalık ikame araç
dolu (özellikle istanbul ya da egede yaşıyorsan)
kemirgen - hayvan saldırısı (son dönemde köpeklerin arabadan tampon falan söktüğü çok olay var)
ayaklanma tarzı olaylar (eylem vs arasında kalırsan diye)
yetkili serviste orijinal parça kullanılarak tamirat (çok önemli, kaskon var sanarsın seni sanayiye yollarlar bu olmazsa)
mini hasar sigortası (cam kırılması gibi ıvır zıvır şeyleri hasarsızlığı bozmadan karşılar)
0
roket adam
(02.06.21)
-Cam değişimi için yetkili servis klozu
-İkame araç en az 2 hafta ya da daha uzun (standart 1 hafta oluyor genelde ve Allah korusun kaza durumunda ekspertizi, parça beklemesi, tamiri derken arada araçsız kalma durumu oluyor)
0
Evocati
(02.06.21)
yanlış akaryakıt
orijinal cam
yeni araç klozu
0
duyulmasi gerektigi kadar
(02.06.21)
Arkadaşlar anahtar ikame araç, dolu vs demiş ama eğer full kasko yaptırıyorsan zaten bunlar oluyor. Bence sen kasko ödemesini yaptırmadan poliçeyi bir iste ve incele. Ona göre diğerlerini eklet. İkame araç genelde 7 gün olur onu uzatabilirsin duruma göre.

Cam bazen yetkili servis olmuyor ona dikkat et. Bir de bulunduğun ilde kaskonun yetkili servis ile anlaşması var mı ona dikkat et.

Araçta ekstra donanım var mı? Varsa onları da kaskoya ek teminat olarak işletmen gerekir. Örneğin Seat Leon style aracın var ama sen buna konfor paketi eklettin diyelim. Bu durumda o ek donanımı kaskoya işletmen gerekli.
0
Dr_Stat
(02.06.21)
Yukarıda yazılanlar zaten kaskoda oluyor. imm önemli onu yapmışsın. cam değişimi için yetkili servis. Bir de tavsiyem yetkili servisi ara, karar verdiğin şirketi sor. Sürekli sorun çıkaran bir şirketse yapma. Ben bu şekilde allianz yapmıştım. Bir hasarım oldu gittim fotoğraf bile istemediler. Sıfır sorun.
0
zoghurt
(02.06.21)
(2)

toefl merkezi

holdthedoor
istanbul language center kadıköy'de toefl'a girmiş olan var mı?istanbul aydın üniversitesi daha uzak kalıyor bana. hangisini tavsiye edersiniz?
istanbul language center kadıköy'de toefl'a girmiş olan var mı?

istanbul aydın üniversitesi daha uzak kalıyor bana. hangisini tavsiye edersiniz?
0
holdthedoor
(02.06.21)
genelde universiteler kurslara gore daha derli toplu oluyor onu kesinlikle soyleyeblirim
0
bay b
(02.06.21)
ikisinde de girmedim sınava ama bir hatırlatma için yazıyorum, sınav sonucunuzu türkiye'de akademik bir gereklilik olarak kullanacaksanız bir üniversite tarafından yapılan toefl'a girmeniz bekleniyor, yani test merkezinde girilip alınan toefl sonuçları kabul edilmiyor bildiğim kadarıyla yök kuralları sebebiyle.

ben en son itü yabancı diller kampüsünde girdim bu arada sınava, çok düzgün bir ortamdı bence.
0
nimberjack
(02.06.21)
(2)

Şirket İle Sözleşme Feshi

innegozunogozou
Merhaba,Sekiz yıldır çalışmış olduğum şirket ile ipleri koparma noktasına geldim. İşçi çıkarma yasağı olduğundan dolayı bir türlü çıkartılamıyorum. Şirkette alacağım olan 25 bin tl ye yakın param var ve ben bu ücret ödenmediği için tek taraflı sözleşmemi fesih edip mahkeme yoluyla bana olan borçları
Merhaba,

Sekiz yıldır çalışmış olduğum şirket ile ipleri koparma noktasına geldim. İşçi çıkarma yasağı olduğundan dolayı bir türlü çıkartılamıyorum. Şirkette alacağım olan 25 bin tl ye yakın param var ve ben bu ücret ödenmediği için tek taraflı sözleşmemi fesih edip mahkeme yoluyla bana olan borçları+kıdem tazminatımı alabilir miyim? Davayı kazanmam durumunda avukata ücret öder miyim yoksa kaybeden taraftan mı alınır ücret? Dava sürerken şirket iflas ederse ne olur? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
0
innegozunogozou
(02.06.21)
alma ihtimalin çok yüksek, özelden mesaj paylaştım.
0
fistikthecat
(02.06.21)
şirket bu parayı size verip, sizi işten çıkartma konusunda niyetli ise, karşılıklı bir anlaşma imzalanarak çözülebilir.
0
co2s2
(02.06.21)
(8)

Şifre Saklama Yazılımları

ManikD
Selam RomalılarŞimdi malum hayatımız dijital ortamda şifrelerden oluşuyor, sürekli sızıntılar oluyor. Bunun haricinde zibilyon tane yere şifre ile giriyoruz. Bir yerde sızıntı oldu mu her yer risk oluyor.Şimdi diyorum ki bir password yazılımı kullansam 1password gibi. Önerir misiniz? Artıları ne eks
Selam Romalılar

Şimdi malum hayatımız dijital ortamda şifrelerden oluşuyor, sürekli sızıntılar oluyor. Bunun haricinde zibilyon tane yere şifre ile giriyoruz. Bir yerde sızıntı oldu mu her yer risk oluyor.

Şimdi diyorum ki bir password yazılımı kullansam 1password gibi. Önerir misiniz? Artıları ne eksileri ne? Hangi yazılımı önerirsiniz.

Var mıdır bu konuda fikri-bilgisi olan.
0
ManikD
(02.06.21)
Ben çok tavsiye etmiyorum açıkçası, kendim de (çoğunlukla) kullanmıyorum. Kötü değil, sadece kullanışsız buluyorum. Güvenlik için 2fa ve google authenticator tarzı bir şey yeterli.

Misal benim twitter şifrem 123456 gibi bişey yıllardır, birileri girmeye çalışıyor sürekli, ama 2fa olduğu için içeri giremiyorlar.

Yani şifreniz yine 123456 olmasın da, eğer site 2fa'i düzgün implement etmişse ve mail adresiniz doğru düzgün bir şifreyle güvendeyse sorun olmuyor.
0
plutongezegendegilmi
(02.06.21)
Ben 1password kullanıyorum yıllardır.

+ önemli şifreleri aklımda tutmak zorunda değilim.
+ safari ile bütünleşik çalışıyor. şifre girmem gereken formlarda uygulamayı açmama gerek kalmadan uygulama şifresi ile direkt şifre girebiliyorum
+ hassas şifrelerde ya da aynı yerde kullanılmış şifrelerde uyarıyor

- Apple Anahtar Zinciri kadar efektif değil.
- Bir forma yeni bir şifre girdiğimde uygulamaya otomatik eklemiyor. illa elle girmem lazım
0
himmet dayi
(02.06.21)
keepass kullanıyorum. sap şifresi dahil her türlü şifreyi burada tutuyorum.

Ayrıca backup olarak evernote içinde şifrelerimi manuel olarak da tutuyorum. Evernote bilgisayar telefon tablet hepsinde yüklü ve senkronize.
0
stewie
(02.06.21)
apple keychain kullanıyorum ben de, iPhone - iPad - mac arasında gayet iyi çalışıyor, her siteye farklı şifre atıyor. kesinlikle öneririm bir pass manager kulanmanı.

2fa zaten kullanman şart, destekleyen her yerde açmanı öneririm.
0
roket adam
(02.06.21)
Ben lastpass kullanıyorum yıllardır oldukça memnunum.

Fi tarihinde aldığım bilmemneforum.com sitesine kırk yılda bir işim düştüğünde de her gün sağ olsun bizi giriş yapmaya zorlayan duyuruya girerken de işime yarıyor.

Bir falsosunu da görmedim, geçenlerde ücretsiz kullanıcılara tek cihaz kısıtlaması getirdiler sadece. Ben bir tek bilgisayarda kullandığım için beni etkilemedi.

2FA falan güzel de telefona bir şey oluyor, aniden kapanıyor ve açılmıyor sonra uğraş dur selfie ile hesap valla benim epostalarıyla. Tamamen güvenemiyorum o yüzden 2FA'ye.
0
chicha_v2
(02.06.21)
ben de yillardir 1password kullaniyorum, memnunum bir problem yasamadim.
0
eksi sozlukte eksiyen adam
(02.06.21)
www.enpass.io

çok başarılı. verileri istediğin yerde saklıyorsun, istemezsen saklamıyorsun.

yani hiç bir şekilde çalınma, ele geçme riski yok.
0
bensanadedim
(02.06.21)
Dashlane kullanıyorum oldukça memnunum. Chrome eklentisi ve uygulaması var. Ücretli bu arada. Uygulama üzerinden kayıt olup üyelik alırsan daha uygun bu arada sitedeki fiyattan bilgin olsun
0
jacktheblack
(02.06.21)
(2)

Bağcıksız ayakkabı

owaki
https://www.spx.com.tr/merrell-hydro-cove-cocuk-ayakkabi-mor-mk162558-39/?recommended_by=instant_searchŞunun gibi "bağcık"lara ne deniyor, ne diye arayarak bulabilirim avaba?
www.spx.com.tr

Şunun gibi "bağcık"lara ne deniyor, ne diye arayarak bulabilirim avaba?
0
owaki
(02.06.21)
Lastik bağcık
Elastik bağcık
Kilitli bağcık
0
freebird5406_2
(02.06.21)
Salomondaki adı Quicklace. Quicklace kit diye aratırsan çıkabilir.
0
astronom bey
(02.06.21)
(5)

Cilt Bakım Rutini

alaimisema
Özellikle 30+ kadınlara sormak istiyorum. Cilt bakım rutininiz ne şekilde? Ben şimdiye kadar nemlendirmek ve arada bir peeling yapmak dışında bir ürün kullanmayan biriyim ama malum bu yaştan sonra biraz gerekecek. Hangi markanın hangi ürünlerini tercih ediyorsunuz? Günlük olarak neler kullanıyorsunu
Özellikle 30+ kadınlara sormak istiyorum.

Cilt bakım rutininiz ne şekilde? Ben şimdiye kadar nemlendirmek ve arada bir peeling yapmak dışında bir ürün kullanmayan biriyim ama malum bu yaştan sonra biraz gerekecek. Hangi markanın hangi ürünlerini tercih ediyorsunuz? Günlük olarak neler kullanıyorsunuz? Gündüz/gece kremlerini kullanıyor musunuz? Göz çevresi için ayrıca kremler var misal bunlar gerekli mi?

Not: cilt tipime göre ürün kullanmam gerektiğini biliyorum sadece bir günde neler kullanılıyor merağım bu yönde
0
alaimisema
(02.06.21)
Benim komple kore ürünleri, azıcık azıcık kullanıyorum ama etki gördüm doğrusu. Çoğu da küçük boy kullandıklarımın, değiştiriyorum bitince. Aşağıdaki şu anki. Cildim hassas, makyaj yapmıyorum. Makyaj varsa temizleyici değişebilir.

Sabah yüzümü yıkıyorum benton honest bişi ile, sonra aromatica lively hyaluronic toner sürüyorum, üstüne de pyunkang yul nemlendirici krem. Dışarı çıkıyorsam mutlaka cosrx aloe güneş kremi, kollara da avene güneş kremi.

Akşam yine yıkıyorum, klairs supple preparation toner sürüyorum, nemlendirici olarak mizon snail repair krem sürüyorum. Haftada 2 toner yerine by wishtrend mandelic asit sürüyorum. Asit olarak Cosrx aha da kullandım, inanılmaz başarılı, yukarı doğru olan tüm cilt kabartılarını yok etti.
0
whoosie
(02.06.21)
makyaj yapmıyorum yalnızca:
yüz yıkama jeliyle bazen de peeling birlikte yıkıyorum havluyla kurulamıyorum üstüne buzdolabında beklettiğim gül suyu fısfıs yapıp nemlendirici krem sürüyorum. göz çevresi için de mutlaka Q10 nemlendirici kullanıyorum hepsi de gratisten normal fiyatlı ürünler.
lekeli ve akne eğilimli olduğu için mutlaka güneş kremi de sürüyorum ducray yağsız güneş kremi.

dermatologla görüştüğümde göz çevresi için la roche posay önermişti ama bence çok pahalı çok derin çizgilerim yok zaten bana göre yeterli şimdilik.
0
windymimas
(02.06.21)
Yüzüme yiyemeyeceğim hiçbir şey sürmemek. Ne nemlendirici ne krem hiçbir şey. Makyaj da hiç yapmam.
Sadece bol su, düzenli beslenme ve 8 saatlik uyku. Kimyasalların yüzüme iyi geleceğini düşünmüyorum.
0
sta
(02.06.21)
benim bir rutinim yok, ortaya karışık bir şeyler kullanıyorum, onları da düzenli kullanmıyorum. yaşlandırma geciktirici olaylarına hiç girmedim ki 35i geçtim yani, galiba kullanmayacağım pek bir şey hayatımda da, kozmetik mevzusuna biraz uzak sayılabilecek bir insanım.

yüz için düzensiz olarak kullandıklarım ve kullanım şekillerim de şöyle: bir iki bioderma nemlendiricim var cilt tipime uygun, düzenli kullanmıyorum ama arada sürüyorum kuru hissedersem. yves rocher krem var bi tane kızarıklık giderici, o da şampuan alırken promosyon verdiler yani :) şimdi makyaj altına onu sürüyorum. makyaj dediğim de pudra ve allık sadece :D bioderma ya da yves rocher yüz temizleme jelleri kullanıyorum makyaj çıkartacaksam, ya da işte kirden arındırma için ama düzenli değil. bioderma yüz temizleme suyu var bi tane, jelle yüzümü yıkamakla uğraşamayacak kadar üşenmişsem makyajı onunla çıkarıyorum, zaten kuş kadar makyaj olduğu için çıkıyor kolay. göz makyajı yapmışsam onu çıkarmak için de bir tane göz makyajı temizleme suyum var, onu da gratisten almıştım, onların bir markasıydı, isana gibi bir şey olabilir. bu kadar yani, temel temizleme ve nemlendirme ürünleri diye özetleyebilirim.
0
nimberjack
(02.06.21)
cildim kuru, burun bölgem kızarmaya çok meyilli ve hassas.

sabahları: tonik + göz kremi + nemlendirici/yağ
akşamları: tonik + göz kremi + serum + nemlendirici/yağ.

bunun dışında haftada 1-2 kere maske yapıyorum.
yüz temizleyicisi sadece duş yaparken kullanıyorum, sabah akşam değil.
bir de gözaltı için nemlendiricili ve kolajenli pedler var, haftada bir onu kullanıyorum.

soğutularak kullanılan jel göz maskesi, soğuk kaşık falan gibi şeyleri de düzensiz olarak aklıma geldikçe ya da ihtiyaç duydukça uyguluyorum.
0
blatta hiberna
(02.06.21)
(2)

Alkol nereden alınır?

hair freak
Eskiden eczanelerde satılırdı, artık yasal değil, yine de satan eczaneler var mı, nereden bulurum, bulursam güvenilir olur mu? İstanbul Kadıköy civarı için.
Eskiden eczanelerde satılırdı, artık yasal değil, yine de satan eczaneler var mı, nereden bulurum, bulursam güvenilir olur mu? İstanbul Kadıköy civarı için.
0
hair freak
(02.06.21)
ahahhaah ickiye alkol dene dene icki soruyorsunuz sandim ve migros diyecektim eheh. kimya deposu kimyasal malzeme satan sitelerden siparis edebilirsiniz bence
0
ala09
(02.06.21)
Hahaha alkol aldık mı gençler :)

Ben de soruyu eksik sormuşum aslında.

Şimdi baktım o tip depolar 5 litrelik alkol satıyormuş, benim ihtiyacım 50 100 ml falan.
0
🌸hair freak
(02.06.21)
(4)

İşte giymelik yamulmayan beyaz t-shirt

esinikaybetmiscorap.
Merhabalar,Bayan kişisine V yaka hemen yamulmayan işte giymelik şık bir t-shirt arıyorum.Fiyat konusunda da çok uçuk rakamlar veremem ama tavsiye ettiğiniz markalara bakıp öyle karar verebilirim.Çok teşekkürler
Merhabalar,

Bayan kişisine V yaka hemen yamulmayan işte giymelik şık bir t-shirt arıyorum.

Fiyat konusunda da çok uçuk rakamlar veremem ama tavsiye ettiğiniz markalara bakıp öyle karar verebilirim.

Çok teşekkürler
0
esinikaybetmiscorap.
(02.06.21)
mango ideal bence. gorup alacaksaniz lee cooper in kadin tisort kalibini cok sevdim ben denk gelip almistim mis.
0
ala09
(02.06.21)
Iamnotbasic
0
kaset
(02.06.21)
Boyner'den loft geniş yaka basic tişört aldım, kumaş kalınlığı ve kalıbı iyi. V yaka da vardır belki, ben ceket içine geniş yaka daha çok sevdiğim için v yaka bakmamıştım.

Günlük kullanım için DeFacto pamuk tişörtlere mutlaka bakın, ikincisi 19 TL'ye geliyordu. Çoğu pahalı markadan daha iyi.

Us Polo assn'de bedeni saran, kalın kumaş basic tişörtler oluyor, amblemi dikiş olanlar değil(onlar iki günde çöp), kristal taş gibi olanlar. Ucuz değiller(80 TL vardır) ve kalıbının dar oluşunu sevmesem de kumaşı taş gibi. Yıllarca kullan, delinmez.

Geçen sezon Roman'da güzel basic tişörtler vardı. Bu sezon görmedim. Pahalı olduklarını söylememe gerek yok.
0
zihua
(02.06.21)
Trendyolmilla
0
ruhen hastayim ben
(02.06.21)
(3)

blazer ceket ile ne kombine edilir?

baldur2
blazer ceket olarak iki renk dusunuyorum. gri ve lacivert. simdi alt ve ustun karsit renkler olmasi cok daha sik olur degil mi? gri ceketin altina siyah veya lacivert ceketin altina beyaz tisort daha mantikli secimler genel olarak? spesifik sorularima gececek olursam1- kot pantolon mu yoksa chino mu
blazer ceket olarak iki renk dusunuyorum. gri ve lacivert. simdi alt ve ustun karsit renkler olmasi cok daha sik olur degil mi? gri ceketin altina siyah veya lacivert ceketin altina beyaz tisort daha mantikli secimler genel olarak?
spesifik sorularima gececek olursam

1- kot pantolon mu yoksa chino mu giyilmeli? kot pantolon yirtik veya washed olabilir mi? sacma mi olur?

2- ice ne giyilmeli? duz renk bir tisort mu yoksa gomlek mi? gomlek gunluk gomlek mi yoksa yakalari dik duran biraz da is icin olan gomleklerden mi olmali? gomlek gene tek renk mi olmali yoksa kareli falan sacma mi durur?

3- ayakkabi ne olmali? beyaz bir sneakers en sik model olur sanirim kot pantolonla? ya da loafer mantikli mi?
0
baldur2
(02.06.21)
erkegim.
0
🌸baldur2
(02.06.21)
var mi cevap?
0
🌸baldur2
(04.06.21)
Ben lacivert blazer ceket ile genelde slim fit beyaz gömlek ve altına üzerime oturan bir jean ile kombin yapıyorum, altına lacivert ya da kahverengi şık bi' loafer olur mesela, ayakkabı ile aynı renk kemer.

Gri blazer ile ne kombinlenir hiç bilemedim ama muhtemelen siyah jean kurtarabilir onu da.
0
kumandanim
(04.06.21)
(3)

Ege ve akdeniz de gidip beğendiğiniz hatta unutamadiginiz

yuyu
Tekrar gitmek istediğiniz yerleri yazın lütfen. Ama nokta atışı istiyorum. Bodrum değil de bodrum un mazı köyü falanca pansiyon gibi. Otel de olur. Yardımınız için şimdiden teşekkür ederim.
Tekrar gitmek istediğiniz yerleri yazın lütfen. Ama nokta atışı istiyorum. Bodrum değil de bodrum un mazı köyü falanca pansiyon gibi. Otel de olur. Yardımınız için şimdiden teşekkür ederim.
0
yuyu
(02.06.21)
Datça Hayıtbükü, Mesudiye
Marmaris Kız Kumu/Hisarönü/Bördübet/Söğüt (Eylül sonu ekim başı gibi idi)
Kaş Çukurbağ Yarımadası'nda bir otelde kalmıştık, manzara mükemmeldi ama genel olarak tüm Kaş ve Kalkan'ı da çok sevmiştim.

Aslında sezon dışında Bodrum da dahil her yeri seviyorum, sakin olduğu zamanlarda, her sene mayıs ve ekimde Bodrum'a giderim, Gümüşlük ve Türkbükü'ne uğramadan da dönmem ama sezon kalabalığında hoşuma gideceğini sanmıyorum. Bodrum'u özellikle belirtmiş olmamın sebebi, kalabalık, yüksek volüm kötü müzik, kazıkçı restoranlar vs ile özdeşleşmiş olduğu için maalesef.
0
(02.06.21)
Muğla dalyan - Başar Otel
Hizmet kalitesi iyi ,temiz ,yemekler enfes
havuz ve cafesi var
Dalyanın kendisine aşık olduğum için kesinlikle öneririm
0
çınarım
(02.06.21)
Nokta atışı değil ama Doğadayız turuyla 1 hafta Fethiye'de aktivite tatili yapmıştım. Tadı damağımda kaldı gerçekten. Çok eğlenceli bir tatildi benim için.
0
her seye atarlanan adam
(02.06.21)
(4)

Evin pencere temizligi

Filinta61
Ya bu olay beni nefret ettiriyor. Hic silmiyorum. Hele pvc taraflarini hic mi hic silmiyorum. Camlar cok kirlenirse bir gece yarisi islak bir eski giysi ile tozunu kirini alip temiz bir bezle kuruluyorum ama 3 ayda bir filan. O da en gerekli cami. Camlar biraz buyuk. Yagmur da vurmuyor.Eve yardimci
Ya bu olay beni nefret ettiriyor. Hic silmiyorum. Hele pvc taraflarini hic mi hic silmiyorum. Camlar cok kirlenirse bir gece yarisi islak bir eski giysi ile tozunu kirini alip temiz bir bezle kuruluyorum ama 3 ayda bir filan. O da en gerekli cami. Camlar biraz buyuk. Yagmur da vurmuyor.

Eve yardimci gelsin de istemiyorum. Akerdeon sinekkiktr var o da toz topluyor.

Demem o ki bunlari senede bir temizlesek nolur zarar verir mi.

Eve yardimci gelsin istemiyorum. Camin birinin onunde yatak var. Baskasinin silmesi de kolay degil. Silerken yatagin filan ustune cikilsin istemiyorum.
0
Filinta61
(02.06.21)
Hocam yatağı çekip siliyorlar.
0
ruhen hastayim ben
(02.06.21)
Karcher’in bu iş için aleti var. İşe yarıyor, 2 dklık iş.
0
stewie
(02.06.21)
camları ve iç pvc tarafı sil yeter işte
dışardan geçen millet ne pis pencere der başka bir olayı yok
0
bir soru sorcam
(02.06.21)
valla ben de sevmiyorum açıkçası, içeriden bakarken gözüme çok kötü gözükmedikçe silmiyorum. açılan pencereleri falan biraz daha fazla siliyorum ama böyle dışarı çıkıp silmelik büyük camlarla hepten uğraşmıyorum.

insanlarda camların kirli olmasından acayip bir utanma olduğunu gözlemliyorum, çok feci laf ediyorlar cam kirliliği üzerinden birbirlerine. bence nasıl istiyorsanız, rahat ediyorsanız öyle yapın. toz sonuçta ciğerlerimiz için pek iyi bir şey değil, onu içeride engelleyecek kadar temizledikten sonra ben sıkıntı görmüyorum, kişisel düşüncem bu şekilde.

sinekliklerin tozunu ıslak mendil ya da hafif sabunlu nemli bezle şöyle bir silmek suratiyle arada alabilirsiniz. çok detay uğraşmadan idare eder bence. sineklik sonuçta içeri giren havanın kalitesine etki ediyor, onu yüzeysel de olsa belki bu şekilde arada bir temizleyebilirsiniz.
0
nimberjack
(02.06.21)
(6)

Toplu Ortamlarda Müzik Çalınması Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

bay b
Bu konu çok kafamı kurcalıyor zira ben her türlüsünden rahatsız oluyorum.Mesela vapur yolculuğu istanbul'da f/p oranı en yüksek aktivite bence ama beşiktaş-kadıköy yaklaşık 20dk sürüyor ve bazen 2-3 farklı grubun müziklerine maruz kalıyorsunuz. burda müzik kalitesinden falan bağımsız konuşuyorum bu
Bu konu çok kafamı kurcalıyor zira ben her türlüsünden rahatsız oluyorum.

Mesela vapur yolculuğu istanbul'da f/p oranı en yüksek aktivite bence ama beşiktaş-kadıköy yaklaşık 20dk sürüyor ve bazen 2-3 farklı grubun müziklerine maruz kalıyorsunuz. burda müzik kalitesinden falan bağımsız konuşuyorum bu arada. mesela vapurda yanınızda oturan kişi kulaklıksız youtube'dan müzik açsa rahatsız olursunuz değil mi? müzisyenlerden olmuyor musunuz? biri laf etse mesela müzisyenlere eminim sözlü lince uğrar.

mesela metro alt geçitlerindekilere pek laf edemiyorum adam orda oturmuş çalıyor ben önünden geçip gidiyorum ama hareket halindeki araçta yol boyunca buna maruz kalmak zorunda mıyız?

dün mesela metrobüs'te (metrobüs!) çıkarıp gitar çalıyor iki tane eleman yani bu sizce normal mi? çıkıp laf etmedim artık inmeme çok az kalmıştı diye ama bu sizce saygısızlık değil mi?

aynısı parklarda, sahilde, kampta falan da oluyor. ben sabah 6'da parka sessiz sakin spor yapmak için gidiyorum adam bluetooth hoparlörden müzik açıyor, kapatabilir misin diyince de bön bön bakıyor. e ben de kendim açayım o zaman karman çorman dinleyelim bu mudur yani olması gereken? gerçi bunun sabahı akşamı yok da ben kalabalıktan da kaçmak için sabah gittiğim için öyle yazdım yoksa akşam daha da berbat. bu maçka'da moda'da oturuken de oluyor yani biz parkta, doğada otururken yanımızdaki bir grubun çaldığı müziğe maruz kalmak zorunda mıyız?

bu arada soruma "yav ülkede onca pislik var, iki tane amatör müzisyen mi seni rahatsız etti" diye bakmayın lütfen her şeyden bağımsız olarak düşünün.
0
bay b
(02.06.21)
kaçacak bir yer varsa problem yok ama mesela vapur gibi küçük ve sıkışık bir ortamda evet ben belki o müziği dinlemek istemiyor olabilirim. katılıyorum sana. adamlar resmen bir topluluğu izleyici olarak rehin alıp, üstüne bir de bahşiş bekliyorlar. hele bt hoparlör konusunda hiç bir terbiye yok insanlarda, her sahilde ayı gibi müzik açmak marifet oluyor.
0
roket adam
(02.06.21)
vapurda ve metro/banliyö trende maruz kalıyorsun, yer değiştirme şansın yok sana katılıyorum

aynı şekilde sahilde piknikte parkta bluetooth hoparlörler de sorun, benim çok iyi bulduğum sevdiğim bir şarkıya herkes maruz kalmak zorunda değil
0
freebird5406_2
(02.06.21)
her davranış için geçerli bir test var. eğer bu davranışı tüm insanlar yaparsa nasıl olur? bir kişiden bir şey olmaz dediğin davranışı herkes yapınca doğru olup olmadığını anlıyorsun.

vapurda 1000 kişi aynı anda gitar çalsa, kaldırımda yürüyen herkes yere tükürse, çöpünü yere atsa, nasıl olur, gibi. gerçi yapılmışı var, hindistan sahilleri gibi olur :)
0
stewie
(02.06.21)
sokak/vapur müzisyenlerinden rahatsız olmuyorum. bırakınız çalsınlar.
ayrıca vapur sıkış tıkış bir yer de değil.
bir kat üste çıkarsınız ve duymazsınız.

ancak bluetooth hoparlor çok büyük bir terör bence de. çünkü kontrol edilebilir ve kısa süren bir şey değil bu. vapur yolculuğu en fazla 20 dk sürer ama bu bluetooth tayfa akşama kadar çakılı oturuyor geldikleri yerde.
0
teritori
(02.06.21)
Hareket halindeki taşıtta çalınması beni de şişiriyor. Metroda falan yapılan "performans"lara denk gelince diğer vagonlara ilerliyordum genelde.

Opsiyonel olması elzem ortada bi müzik varsa zorla olmamalı.
0
hedep
(02.06.21)
bu tam ülkemizin medeniyeti ne kadar yanlış yorumladığını anladığımız konulardan.

İnsanların dinleyip dinlememeyi tercih edebileceği ortamlarda sıkıntı yok.

Mesela metro istasyonunda çalması dert değil. İsteyen durup dinler, istemeyen 2 saniye kulak misafiri olur geçer gider.

Ama vapur iskelesinde çalmak dert. Çünkü adam 15-20 dk boyunca orada vapuru beklerken sen ona zorla kendini dinletiyorsun. Bu hoş değil.

Vapurun içinde çalanlara hiç diyecek söz bulamıyorum. O araçta 20-30 dakika oturuyorsun ve birinin gelip sana zorla müzik dinletmesi medeniyet değil tam tersine epey kaba bir davranış.
0
anten
(02.06.21)
(10)

Lastik Seçimi

yaseka
195-65-R15 boyutlarında yaz lastiği almayı düşünüyorum Opel Corsa 2010 Enjoy 111 arabama. Kitaplığı olmadığından veya kapısında bir şey yazmadığı için gittiğimde lastikçiye sorduğumda bu boyutları söyledi. Asıl sorum illa bridgestone, michelen, goodyear tarzı kaliteli lastik mi almak gerekir yoksa p
195-65-R15 boyutlarında yaz lastiği almayı düşünüyorum Opel Corsa 2010 Enjoy 111 arabama. Kitaplığı olmadığından veya kapısında bir şey yazmadığı için gittiğimde lastikçiye sorduğumda bu boyutları söyledi.

Asıl sorum illa bridgestone, michelen, goodyear tarzı kaliteli lastik mi almak gerekir yoksa petlas veya kormoran tarzı uygun fiyatlı lastikleri al geç mi dersiniz?

Not: Yaklaşık 5 senedir araba kullanıyorum. bu ikinci arabam. lastik değişim ihtiyacı doğmamıştı daha önce.

Şimdiden teşekkürler.

Not 2: 185-65-R15 almamın birt sıkıntısı olur mu?
0
yaseka
(02.06.21)
Dunlop bakabilirsiniz fiyatları goodyeara falan göre daha uygun oluyor güzel lastik

El kitabı internette mevcut oluyor onu pdf indirip ordan bakabilirsiniz.

Onun dışında lastiği internetten alırsanız çok daha uygun oluyor aklınızda bulunsun
0
milletin efendisi olmaya gelen adam
(02.06.21)
1.michelin continental goodyear pirelli
2.hankook bridgestone nokian
3.dunlop kumho

kaliteleri böyle. 185 çok kullanılan bir boyut. ortalama bir lastik size yeter.
0
mikahakkinen
(02.06.21)
@milletin efendisi olmaya gelen adam, internetten almada genel bir sıkıntı oluyor mu acaba? hepsiburada ve trendyol benzeri sitelerden. lastik alma konusunda oradaki satıcılara güvenilebilir mi?
0
🌸yaseka
(02.06.21)
kapı içinde lastiğin boyutu değil, basılacak hava yazar. boyutu lastiğin üzerinde yazar. lastikçiye sormak yerine üzerinde takılı lastiklere bakarak öğrenebilirsiniz. araç lastiksiz şekilde askıda durmuyordur değil mi? gelen cevaplara da şaşırdım, internetten bak, kitapçık indir falan diyen var. lan mevcut lastiğin üstünde yazar?

bence aşırı hava şartlarında bir kullanımınız yoksa, normal kullanımda herhangi bir lastiği alabilirsiniz. yaz koşullarında, normal kullanımda bütün lastikler benzer performansı verecektir.
0
kibritsuyu
(02.06.21)
Bridgestone sitesinden model marka vs seçince senin araç için 185/65 R15 ölçüleri çıkıyor.

Lassa'da da aynı ölçüler çıktı, demek ki standardı bu. 195 alırsanız %2 bir büyüme var, %3'e kadar kabul ediliyor.
0
John Bloor
(02.06.21)
@kibritsuyu aracı aldığımda üzerinde 205-65-R15 Petlas Kış Lastiği vardı. Orijinal boyutunun bu olmadığını tabiki biliyorum. internette 195 diyende var 185 de. 185 ya da 195 almamın farkı ne olabilir. hangisi daha avantajlıdır. Opel Corsa enjoy 111 kullanan var orjinal boyutu nedir? merak ettiğim konular bu :)

Genel olarak şehiriçi kullanıyorum, aşırı hava şartları yaşadığım yerde olmuyor, kışın birkaç gün kar yağması dısında. teşekkürler.
0
🌸yaseka
(02.06.21)
Ben lastikcim diye bir siteden aldım daha yeni yazlıkları, kışlıkları da geçen yıl başka bir siteden aldım. Yerinizde olsam trendyol vs gibi bir siteden alsam direkt lastik satan siteden alırdım üretim yılı falan daha detaylı yazıyor
0
milletin efendisi olmaya gelen adam
(02.06.21)
İnternetten almanızda sakınca yok. Güvenilir sitelerden rahatlıkla alabilirsiniz. Üretim yılı/haftası yazmıyorsa almayın ama, yazıyorsa da gelince kontrol edin. Lastikler geldiğinde arabaya atıp bi lastikçiye gidin, sökme takma parası verin halledin. Ben lastiklerimi hep netten alıyorum.
Marka olarak da çok hız yapmıyorsanız veya kullanımınız çok yoğun değilse markaya çok takılmayın. Adını duymadığınız markaları alın demiyorum ama örneğin petlas işinizi çok rahat görür
0
cowboy
(02.06.21)
Orjinal 195 olanıdır ben 205 kullanıyorum dunlop fiyst performans açısından çok memnunum
0
jacktheblack
(02.06.21)
dunlop +1

aynı ölçüde dunlop sp sport kullanıyorum memnunum.
0
delidir yakalayin
(02.06.21)
(5)

sağlık sigortası hakkında?

contavolta
eşim için özel sağlık sigortası yaptırmak istiyorum. çocuk yapmayı düşünüyoruz. hamileliği karşılaması için 5-6 ay bekleme zorunluluğu olmayan sigorta yaptırma şansımız var mıdır?(1-2 ay beklemeli olabilir) en azından doğumu kapsamasa ama hamilelilik sürecindeki tahlilleri vs. kapsama gibi bi ihtim
eşim için özel sağlık sigortası yaptırmak istiyorum. çocuk yapmayı düşünüyoruz. hamileliği karşılaması için 5-6 ay bekleme zorunluluğu olmayan sigorta yaptırma şansımız var mıdır?(1-2 ay beklemeli olabilir) en azından doğumu kapsamasa ama hamilelilik sürecindeki tahlilleri vs. kapsama gibi bi ihtimali yok değil mi?

bir de medicana ataşehir hastanesinde de geçerli olması gerekiyor. eşimin gittiği doktor orada.

sizler nereden yaptırdınız? sigortam.net'ten falan mı yapılıyor bu işlem.
0
contavolta
(02.06.21)
Anadolu sigorta, tamamlayıcı sağlık sigortasında beklemeden doğum sigortası opsiyonu var. Ama hangi hastanelerde geçerli bilmiyorum.
0
1917
(02.06.21)
Anadolu sigorta internette beklemesiz yazıyor ama minimum bir ay içinde hamile kalmamış olma şartı var. Ben de araştırdığımda bundan daha iyisini bulamamıştım.
0
elorelia
(02.06.21)
Anadolu tamamlayıcı öneriyorum ben de.
Yalnız sadece sgk anlaşmalı ve A sınıfı olmayan hastanelerde geçerli. Sigorta şirketleri A-B-C diye hastaneleri ayırıyor. A sınıfı genelde (Liv-Acıbadem-Memorial) gibi nispeten pahalı hastaneler oluyor. Bunlarda geçmiyor.
Sigorta şirketinin internet sitesinden de sorgulayabilirsiniz bunu.
0
nuevo
(02.06.21)
Acıbadem sigorta hamileyken hamilelik sigortası yaptırdık.
0
suicides underground
(02.06.21)
Peki bu sigortaları yaptıran arkadaşlar, bu sigortayı internetten mi yaptırdınız yoksa bir acenta üzerinden mi? nasıl bir yol izlememiz lazım?
0
cursor
(02.06.21)
(3)

ales tercih süreci

kondansator
ales sonuçları açıklandı ancak tercih süreci nasıl oluyor acaba? takvimde tam olarak göremedim tercih tarihlerini
ales sonuçları açıklandı ancak tercih süreci nasıl oluyor acaba? takvimde tam olarak göremedim tercih tarihlerini
0
kondansator
(02.06.21)
Ne tercihi?
0
but that was just a dream
(02.06.21)
Üniversite ilan açacak o puanla başvuracaksın özet olarak. ÖSS gibi puanı aldık şimdi tercih zamanı yok. O puanı para gibi düşün paran kadar başvuruyorsun işte açılan ilanlara.

Genelde GÜZ ve BAHAR döneminde gelir ilanlar.
0
infernalcadre
(02.06.21)
ales de tercih olmuyor ahahahahaha. üniversitelerin kendileri ilan açar yazın güz dönemi için kışın bahar dönemi için. şu sıralar üniversitelerin ilanlarına bak açan vardır. sen takip edeceksin süreci.

mevzuya da bu kadar yabancı olunmaz ki.

arş. gör. için de aynı şekilde takip edeceksin resmi gazeteyi vs. bu akademiklerin toplandıkları internet siteleri var memurlar.net gibi google'a yaz bulursun onlar düzenli haberini yapıyor ilanların.
0
Hallegadola
(02.06.21)
(2)

Anneme ortopedik yürüyüş ayakkabısı önerisi

Deathrow
Merhaba, kendisinin beli ağrıdığı için spor iyi geliyor, yalnız spor ayakkabılar ayaklarında şişliğe sebebiyet veriyor. Bu problemi bir nebze azaltabilecek yürüyüş ayakkabısı önerisi rica ediyorum. Teşekkürler şimdiden.
Merhaba, kendisinin beli ağrıdığı için spor iyi geliyor, yalnız spor ayakkabılar ayaklarında şişliğe sebebiyet veriyor. Bu problemi bir nebze azaltabilecek yürüyüş ayakkabısı önerisi rica ediyorum. Teşekkürler şimdiden.
0
Deathrow
(02.06.21)
Merhaba, buraların ayakkabıcısı benim:) skechers diyorum.
0
suicides underground
(02.06.21)
Under armour’un yürüyüş koşu ayakkabısından aldım. Ayagımdan cıkarıp başka giyemiyorum. Tabanı cok rahat, bu markaya da bakın derim
0
esinikaybetmiscorap.
(02.06.21)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.