[]

Matebook

Huawei matebook d16 16gb ram modelini nasıl bilirsiniz? Ofis ve günlük kullanım için alacağım. Görünümü ve malzeme kalitesi hoşuma gitti. En az 5-6 sene kullanmak istiyorum. Tüm stoklar tükenmiş ama sadece 1 tane mağazada bulabildim. Fiyatı 8500 tl. Huawei ne zaman geleceği ile ilgili birşey söyleyemiyor. Gelse bile kur yüzünden bu fiyata zor. Bu fiyata bu bilgisayar ne dersiniz?




 
ofis ve günlük kullanım için o fiyatlara M1 Macbook Air önerdik burada 100 kişiye.

101. de sen ol. 13.3" ekran problem yaratmayacaksa direkt M1 Air.
  • himmet dayi  (02.06.21 17:27:32) 
Çok öyle benzersiz özellikleri olan bir bilgisayar olmadığı için
tasarım ve performans olarak asus ve lenovo'da da benzerlerini bulabilirsiniz.
Hatta d15'ler falan da fena değil çok aşırı performans farkı yok gibi duruyor özelliklere bakınca.

Himmet dayı m1 air önermiş ama, pc'ye alışmış bir insanın mac'e alışması zor olabilir. 10 yıldır macbook pro, macbook air vs kullanıyorum iş için, işim bittiği anda kapatıp pc'yi alıyorum kucağıma.
  • anten  (02.06.21 17:33:56 ~ 17:40:19) 
Ekran büyüklüğü benim için önemli. Min 15.6 olmalı.


  • mekaniker  (02.06.21 17:35:07) 
@anten

katılmıyorum. uzun yıllar PC de kullanıyorum, son 7 yıldır mac de kullanıyorum. PC'ye alışmış birinin mac'e alışması taş çatlasa 2 hafta.

Ecnebilerin bir lafı var "Once you go mac, you never go back." diye. Sende niye işe yaramamış bilemiyorum ama çevremde windows'tan mac'e geçip de memnun olmayan kimse yok.
  • himmet dayi  (02.06.21 17:35:29) 
MacBook iyi güzel de 13” ekran çok tatsız. Apple işlemcili 16” olsa alınırdı. Acelesi yoksa onu bekleyin.


  • zoghurt  (02.06.21 18:40:46) 
ofisten kastın ms office mi ek uygulamalarla da işin olacak mı mesela? matebook d16 güzel alet açıkçası. bi araştırmak lazım kronik sorunu var mı (yüksek işlem gücünde fan sesi vs gibi). bir problemi yoksa 16gb ram ile falan alınabilecek en ideal fp bilgisayarlardan biri neredeyse. kasa tasarımı ise çok şık.

m1 macbook air 10bin civarı ve 8gb ram vs var. başta sorduğum ekstra uygulama kullanacaksan, henüz m1 ile entegre olmamış uygulamada çok. ben macbook pro 13,3 m1 işlemcili alacakken kuracağım 2-3 uygulama yok diye vazgeçmiştim. en az 5-6 sene de götürecek bir pc değil macbook air 8gb ram. ha sadece word + excel + google chrome (haberler youtube vs) içinse idealdir.

13,3 çok küçük ayrıca. ofis içinde kullanacaksan taşınabilirliği ile öne çıkan bilgisayara yönelmenin mantığı olmaz. büyük ekran mantıklı olanıdır
  • avatar is back  (02.06.21 18:51:46 ~ 18:52:56) 
@zoghurt

16" macbook'un 8.500 liraya satılacağını hiç sanmıyorum. Intel işlemcili 16" MBP'ler bile 25 bin liradan başlıyor.

13" iş görmezse mac almaya gerek yok.
  • himmet dayi  (02.06.21 19:23:30) 
illa 15.6" gerekiyorsa Matebook iyidir. Ben 13" olanını kullanıyordum (matebook 13), mobilde mac os'e geçmek için macbook aldım yoksa memnundum.

Fakat matebook13 şarj edilirken baya ısınıyor ve fan çalıştırıyordu, tek sıkıntım oydu. Sizinkinde yani daha büyük kasada o sorun olmayabilir, yine de aklınızda bulunsun. Klavyesi, parmak izi okuyucusu vs. güzeldi. İncelik hafiflik olarak da pek rakibi yok gibi (dell xps'ler daha pahalı ve sanıyorum plastik. Huawei daha şık ve metal)

edit: bu kamerası klavyede olanlardanmış. Eğer sık sık görüntülü görüşme yapıyorsan o karşı tarafı irite edebilir. Çok saçma alt açıdan çekiyor bunlar.
  • nhk ni youkosu  (02.06.21 20:36:01 ~ 20:38:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.