[]

Şifre Saklama Yazılımları

Selam Romalılar

Şimdi malum hayatımız dijital ortamda şifrelerden oluşuyor, sürekli sızıntılar oluyor. Bunun haricinde zibilyon tane yere şifre ile giriyoruz. Bir yerde sızıntı oldu mu her yer risk oluyor.

Şimdi diyorum ki bir password yazılımı kullansam 1password gibi. Önerir misiniz? Artıları ne eksileri ne? Hangi yazılımı önerirsiniz.

Var mıdır bu konuda fikri-bilgisi olan.

 
Ben çok tavsiye etmiyorum açıkçası, kendim de (çoğunlukla) kullanmıyorum. Kötü değil, sadece kullanışsız buluyorum. Güvenlik için 2fa ve google authenticator tarzı bir şey yeterli.

Misal benim twitter şifrem 123456 gibi bişey yıllardır, birileri girmeye çalışıyor sürekli, ama 2fa olduğu için içeri giremiyorlar.

Yani şifreniz yine 123456 olmasın da, eğer site 2fa'i düzgün implement etmişse ve mail adresiniz doğru düzgün bir şifreyle güvendeyse sorun olmuyor.
  • plutongezegendegilmi  (02.06.21 12:37:36) 
Ben 1password kullanıyorum yıllardır.

+ önemli şifreleri aklımda tutmak zorunda değilim.
+ safari ile bütünleşik çalışıyor. şifre girmem gereken formlarda uygulamayı açmama gerek kalmadan uygulama şifresi ile direkt şifre girebiliyorum
+ hassas şifrelerde ya da aynı yerde kullanılmış şifrelerde uyarıyor

- Apple Anahtar Zinciri kadar efektif değil.
- Bir forma yeni bir şifre girdiğimde uygulamaya otomatik eklemiyor. illa elle girmem lazım
  • himmet dayi  (02.06.21 12:40:11) 
keepass kullanıyorum. sap şifresi dahil her türlü şifreyi burada tutuyorum.

Ayrıca backup olarak evernote içinde şifrelerimi manuel olarak da tutuyorum. Evernote bilgisayar telefon tablet hepsinde yüklü ve senkronize.
  • stewie  (02.06.21 12:45:01) 
apple keychain kullanıyorum ben de, iPhone - iPad - mac arasında gayet iyi çalışıyor, her siteye farklı şifre atıyor. kesinlikle öneririm bir pass manager kulanmanı.

2fa zaten kullanman şart, destekleyen her yerde açmanı öneririm.
  • roket adam  (02.06.21 12:46:24 ~ 12:47:20) 
Ben lastpass kullanıyorum yıllardır oldukça memnunum.

Fi tarihinde aldığım bilmemneforum.com sitesine kırk yılda bir işim düştüğünde de her gün sağ olsun bizi giriş yapmaya zorlayan duyuruya girerken de işime yarıyor.

Bir falsosunu da görmedim, geçenlerde ücretsiz kullanıcılara tek cihaz kısıtlaması getirdiler sadece. Ben bir tek bilgisayarda kullandığım için beni etkilemedi.

2FA falan güzel de telefona bir şey oluyor, aniden kapanıyor ve açılmıyor sonra uğraş dur selfie ile hesap valla benim epostalarıyla. Tamamen güvenemiyorum o yüzden 2FA'ye.
  • chicha_v2  (02.06.21 12:46:50) 
ben de yillardir 1password kullaniyorum, memnunum bir problem yasamadim.


  • eksi sozlukte eksiyen adam  (02.06.21 13:13:22) 
www.enpass.io

çok başarılı. verileri istediğin yerde saklıyorsun, istemezsen saklamıyorsun.

yani hiç bir şekilde çalınma, ele geçme riski yok.
  • bensanadedim  (02.06.21 14:03:34) 
Dashlane kullanıyorum oldukça memnunum. Chrome eklentisi ve uygulaması var. Ücretli bu arada. Uygulama üzerinden kayıt olup üyelik alırsan daha uygun bu arada sitedeki fiyattan bilgin olsun


  • jacktheblack  (02.06.21 15:20:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.