[]

Arsaya ev yapma

Selamlar, acil paraya sıkışmış birinden arsa bakıyoruz ya kendimiz ev yaptıracağız ya da müteahhite vereceğiz.
Arsa 295 m2
Belediyeden sorgulatacağız ama 295 m2'e ev kullanımı olarak kaç m2 ev yapılabilir?
Etrafındaki arsalara kıyasla 50-60 bin tl daha ucuz kısa sürede satıcak muhtemelen.

 
Ona oranın belediyesi karar veriyor ya, her yerin kendi kuralı var.


  • plutongezegendegilmi  (02.06.21 23:02:47) 
Belediyeden kesin imar izni ve yapı durumunu öğrenmeden bu yatırımı yapmayın derim.


  • roket adam  (02.06.21 23:04:33) 
yüzde kaç temel oturumu verdiğini sorun belediyeye. tapu ile gidin.


  • xrated  (02.06.21 23:10:24) 
ne müteahhiti ya saçmalamayın dünyadaki en büyük dolandırıcılığa hala daha normal bir şeymiş gibi yaklaşım olmasına asla anlam veremiyorum çok isterseniz verin bize yapalım inşaat dahil çok çeşitli işler yapıyoruz. yüzde5 yapılıyor tamamen imarsız tarlaya da yapı ama şehrine göre değişiyor, denildiği gibi.


  • kushkush  (02.06.21 23:50:47) 
belediyenin web sitesinden parsel bilgilerini girip harita üzerinde durumu görebilirsin. pek çok belediyenin bu tip bir online sistemi var.


  • scudman1  (02.06.21 23:51:48) 
Belediyeye başvurup "imar durumu" almadan sakın yatırım yapmayın, belediyeden şifahen bile öğrenseniz yeterli değil, resmi belge alın. 500-600 tl gibi bir ücreti vardır bu hizmetin, aldığınız belge ile bir yıl içinde proje çizip ruhsata başvurabilirsiniz.

Bir yıl geçtikten sonra belge geçersiz olur ve yeniden almanız gerekir, o bir yıl içinde imarda bir azalma olursa sizin hak kaybınız olmaz, belge izi bir yıl korur.

Aynı sokaktaki iki farklı 295 m2 arsanın bile projesi fark eder, hatta karşı karşıya olan arsalarda bile fark olabilir.

Ama kabaca söylemek gerekirse, şehir merkezlerinde ve çekme mesafeli kalabalık semtlerde yanlardan 3'er metre, yoldan 5 metre çeksen (4 de olabilir), arsayı da kare gibi düşünsek;

Arsanın her bir kenarı yaklaşık 17 metre, yanlardan 3'er metre çekince cephe 11 metre kalır, arkadan 3 önden 5 çekince 9 metre kalır.

9 x 11 = 99 m2 kurulm yapar, 1. katta yanlara ve arkaya 1 metre yola 1,5 metre çıkma yapılır;

13 x 11,5 = 149,5 metre yapar normal katlar, bu da çok rahat çift daire olur demek. Bodruma ayrı bağımsız veriliyorsa en az 10 daire, bodruma ters dubleks izni varsa en az 8 daire.

Bölge 12,5 değil de 15 metre H ise 2 daire daha artar.

Bu arsa kare değil de dikdörtgen ise hesap biraz değişir, belki de H izni sadece 9,5 metredir, 6 daireye düşer o zaman.

Çekme mesafeli değil de emsalli imar ise onu öğrenmek ve ona göre hesap yapmak lazım.

Belki de hiç imar olan bir arsa değildir, arka tarafında dere vardır izin yoktur, yakından yüksek akım elektrik hattı geçiyordur izin yoktur, ilerde askeri hava alanı vardır yükseklik sorunu vardır.

Vs vs vs.

İmar durumu almadan yatırım yapmayın, bir de ada parsel öğrenip verin buradan bile %90 bilgi veririz doğruya yakın.
  • John Bloor  (03.06.21 09:40:19) 
Etrafında başka bir yapı var ise ona bakın kabaca bilgi sahibi olursunuz. Taks oranina bağlı


  • opitseri  (03.06.21 10:24:09) 
kesinlikle imar çapına bakın. Etrafındaki evler ve arsa'nın hisseli olmaması gibi konular önemli.. ufak bir yer olduğu için hisseli değil muhtemelen ama size bi belediye yolu ve biraz masraf gözüküyor..


  • denizmaniaherif  (03.06.21 11:14:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.