[]

Dernek nasıl kurulur?

İnternetteki kaynakları okudum ama bütçe hazırlamaktan bahsediyor. Ben kar amacı gütmeyen bir dernek kurmak istiyorum. İnsanlardan aidat falan beklemiyorum. Aidat şart mı? Bunun dışında farklı şehirlerden 7 kişiyiz. Fiziken bir arada mı olmamız gerekiyor? Bir de dernek için bir yer kiralamalıyız? Masrafsız, bir konuda toplumsal farkındalık yaratmak için kurmak istiyoruz.




 
  • westblack  (02.06.21 21:39:45) 
okudum orayı ama gelir, gider olmayacak.


  • gelmeistemem  (02.06.21 22:03:45) 
Aidat şart diye biliyorum. Bizim köy kadınları derneği kurulurken başkan aidata mecburuz bu yüzden aylık 1 tl, yıllık 12 olarak belirliyorum demişti oradan hatırlıyorum.
Dernekler odası mı ne vardı tam kurum adını hatırlayamadım maalesef, bir kez evrak işleri için gitmiştim çok ilgili, bilgilendiriciydiler. Bulunduğunuz şehirde o tip bir yer vardır, bir uğrasanız çok iyi olur bence.

  • somethinginthewayshemoves  (02.06.21 23:45:53) 
zamanında kurmuş sonra da kapatmış biri olarak. süreç çok can sıkıcı ve zor. resmi işlemleri uğraştırıcı ve maliyetli. 7 kişi, aidatsız ve sonrasında eğer kalabalık bir kitleye hitap etmeyecekseniz hiç başlamayın derim.
bu işe ciddi emek ve zaman ayırmanız gerekir. min 14-15 kişi olmanız gerekir kuruluşta.
bir yere ihtiyacınız var, yersiz olmuyor. yani olur da olmuyor işte.
saçma sapan bişey anlayacağın. çok elzem değilse hiç bulaşmayın.
  • erty_ksk  (03.06.21 09:12:18) 
1- Gelir gider olmayacak kısmını siz kurduktan sonra ayarlayacaksınız
2- Dernek Kar amacı gütmez zaten o nedenle adı dernek, kar amacı gütmek isterseniz ticari işletme kurmak zorundasınız
3-Aidat şart, yönetim kurulu temsilide olsa bir tutar belirlemek zorunda
4-Fiziken bir arada olmanız gerekmiyor ama karar defteri, imza sürküsü vs vs işleri zorlar sizi
5-Evet adres göstermek zorundasınız eskiden ev, işletme adresi de gösteriliyordu ama şimdi ayrı kapı numarası olmak zorunda
6-Kurması kolay, işletmesi , beyannamesi iş yapması vs olayları zor, yarın öbürgün millet sorumluluklarını yerine getirmez ise kapatmanız da zor olur. Çok ciddi bir operasyon gücünüz yoksa kurmayın.
  • paramolacak  (04.06.21 12:43:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.