[]

Lastik Seçimi

195-65-R15 boyutlarında yaz lastiği almayı düşünüyorum Opel Corsa 2010 Enjoy 111 arabama. Kitaplığı olmadığından veya kapısında bir şey yazmadığı için gittiğimde lastikçiye sorduğumda bu boyutları söyledi.

Asıl sorum illa bridgestone, michelen, goodyear tarzı kaliteli lastik mi almak gerekir yoksa petlas veya kormoran tarzı uygun fiyatlı lastikleri al geç mi dersiniz?

Not: Yaklaşık 5 senedir araba kullanıyorum. bu ikinci arabam. lastik değişim ihtiyacı doğmamıştı daha önce.

Şimdiden teşekkürler.

Not 2: 185-65-R15 almamın birt sıkıntısı olur mu?

 
Dunlop bakabilirsiniz fiyatları goodyeara falan göre daha uygun oluyor güzel lastik

El kitabı internette mevcut oluyor onu pdf indirip ordan bakabilirsiniz.

Onun dışında lastiği internetten alırsanız çok daha uygun oluyor aklınızda bulunsun
  • milletin efendisi olmaya gelen adam  (02.06.21 10:11:51) 
1.michelin continental goodyear pirelli
2.hankook bridgestone nokian
3.dunlop kumho

kaliteleri böyle. 185 çok kullanılan bir boyut. ortalama bir lastik size yeter.
  • mikahakkinen  (02.06.21 10:17:00) 
@milletin efendisi olmaya gelen adam, internetten almada genel bir sıkıntı oluyor mu acaba? hepsiburada ve trendyol benzeri sitelerden. lastik alma konusunda oradaki satıcılara güvenilebilir mi?


  • yaseka  (02.06.21 10:19:15) 
kapı içinde lastiğin boyutu değil, basılacak hava yazar. boyutu lastiğin üzerinde yazar. lastikçiye sormak yerine üzerinde takılı lastiklere bakarak öğrenebilirsiniz. araç lastiksiz şekilde askıda durmuyordur değil mi? gelen cevaplara da şaşırdım, internetten bak, kitapçık indir falan diyen var. lan mevcut lastiğin üstünde yazar?

bence aşırı hava şartlarında bir kullanımınız yoksa, normal kullanımda herhangi bir lastiği alabilirsiniz. yaz koşullarında, normal kullanımda bütün lastikler benzer performansı verecektir.
  • kibritsuyu  (02.06.21 10:22:15 ~ 10:23:31) 
Bridgestone sitesinden model marka vs seçince senin araç için 185/65 R15 ölçüleri çıkıyor.

Lassa'da da aynı ölçüler çıktı, demek ki standardı bu. 195 alırsanız %2 bir büyüme var, %3'e kadar kabul ediliyor.
  • John Bloor  (02.06.21 10:25:05) 
@kibritsuyu aracı aldığımda üzerinde 205-65-R15 Petlas Kış Lastiği vardı. Orijinal boyutunun bu olmadığını tabiki biliyorum. internette 195 diyende var 185 de. 185 ya da 195 almamın farkı ne olabilir. hangisi daha avantajlıdır. Opel Corsa enjoy 111 kullanan var orjinal boyutu nedir? merak ettiğim konular bu :)

Genel olarak şehiriçi kullanıyorum, aşırı hava şartları yaşadığım yerde olmuyor, kışın birkaç gün kar yağması dısında. teşekkürler.
  • yaseka  (02.06.21 10:30:34) 
Ben lastikcim diye bir siteden aldım daha yeni yazlıkları, kışlıkları da geçen yıl başka bir siteden aldım. Yerinizde olsam trendyol vs gibi bir siteden alsam direkt lastik satan siteden alırdım üretim yılı falan daha detaylı yazıyor


  • milletin efendisi olmaya gelen adam  (02.06.21 10:51:37) 
İnternetten almanızda sakınca yok. Güvenilir sitelerden rahatlıkla alabilirsiniz. Üretim yılı/haftası yazmıyorsa almayın ama, yazıyorsa da gelince kontrol edin. Lastikler geldiğinde arabaya atıp bi lastikçiye gidin, sökme takma parası verin halledin. Ben lastiklerimi hep netten alıyorum.
Marka olarak da çok hız yapmıyorsanız veya kullanımınız çok yoğun değilse markaya çok takılmayın. Adını duymadığınız markaları alın demiyorum ama örneğin petlas işinizi çok rahat görür

  • cowboy  (02.06.21 10:56:14) 
Orjinal 195 olanıdır ben 205 kullanıyorum dunlop fiyst performans açısından çok memnunum


  • jacktheblack  (02.06.21 11:18:03) 
dunlop +1

aynı ölçüde dunlop sp sport kullanıyorum memnunum.
  • delidir yakalayin  (02.06.21 11:34:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.