[]

Seat Leon içten nasıl kilitlenir ?

Soru başlıkta. içeri binip kilitlediğimde kapılar dıştan kilitlenmesine rağmen içten kilitlenmiyor. Dolayısıyla arabanın içinde çocuk kapı ile oynadığında kapı açılıyor. Leonlarda arabayı içten kilitlemenin yolu nedir ?

Not: arabanın içersindeki kilit tuşuna 5-10 sn basmak çözüm olmadı.


 
Arka kapılarda çocuk için güvenlik kilidi olur, kapıyı açın kilit mekanizmasının altında/üstündedir. Anahtarı takıp çevirebilirsiniz. Her araçta var bu, bazılarında elektronik oluyor, cam açma düğmelerinin orada oluyor.

Modeli bilmediğim için genel yazdım, ama cam açma düğmelerinin orada çocuk kilidi yoksa manueldir, kapı kilidi üzerindedir.

Tarzan ingilizcesi işe yaradı;

www.google.com
  • John Bloor  (02.06.21 14:16:34 ~ 14:17:51) 
Arka kapılarda anahtarla açıp kapayabileceğin çocuk kilidi olur. Ön kapılar için soruyorsan böyle bir şey yok. Çocuklar ön koltuğa oturmamalı zaten. Söz konusu çocuk kilidi dışında sürüş esnasında açıp kapayayım diyorsan o da yok. Elektronik bir sistem yok özetle. Aracın anahtarıyla arka kapının çocuk kilidini açabiliyorsun.

Şöyle bir şey: store.donanimhaber.com

edit: @John Bloor

cam açma düğmelerinin ordaki arka camların kilidi sanırım. Kapı için denk gelmedi hiç bana.
  • himmet dayi  (02.06.21 14:18:43 ~ 14:19:46) 
leon veya vw grubu özelinde böyle midir bilmiyorum, ama bir çok araçta aracı içten de dıştan da kilitleseniz içteki kapı açma kolunu çekince kilit işlemez. yani içten kilitlenmiyor değil, kilit durumu aracın kapılarını dışarıdan açmaya çalıştığınızda engel oluyor.

çocuk kilidi mekanizmasını kullanmanız sizin için daha faydalı, o zaman kapılar kilitli olmasa bile sadece dışarıdan açılır, içeriden açılmaz.

bazı markalarda cam açma düğmelerinin civarındaki camları kilitleyen buton, aynı zamanda çocuk kilidi fonksiyonu da görüyor, ama sizinkinde var mıdır yok mudur bilemiyorum, kullanıcı el kitabına bakmanız gerekebilir.
  • gkhncnzdgn  (02.06.21 14:22:13 ~ 14:49:42) 
Teşekkürler arkadaşlar tam dediğiniz gibi mekanizmayı çevirince kapı içerden açılmıyor sadece dışardan açılıyor.


  • joehigashi  (02.06.21 14:29:33) 
@himmet dayi;

Mesela megane III var bu özellik, başka bir çok araçta da vardır. O tuşa basınca hem camları açamıyor çocuk hem de kapıyı.
  • John Bloor  (02.06.21 14:35:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.