[]

TRT gelirlerini ne yapıyor?

Sosyal medyada habire sponsorlu çıkıyorlar, sağa sola para yatırıp para kazanmaya çalışıyorlar. Eskiden kâr amacı güdüyor muydu bilmiyorum ama şu sıralar ciddi kazançlar elde ediyorlar. Bu paralar ne oluyor hazineye mi devrediliyor?




 
trt nin kar ettiğini sanmıyorum. karlı bir işletme olsa da kar bir şekilde boşaltılır yandaşlara candaşlara.


  • reanarchy  (02.06.21 13:44:28) 
Sonuçta reklam gelirleri var, internet siteleri, YouTube ve Facebook'ta da aktifler. Tamam özel kanallar kadar olmasa da hatırı sayılır bir gelir var. E zaten bizim vergilerle içerik ürettiklerini varsayarsak onlardan gelen para ne oluyordur kim bilir.


  • olaylar olaylar  (02.06.21 13:57:32) 
dış yapımları satın almanın ve iç yapımların maliyetini anca karşılıyorlar.
o saçma sapan dizilerin oyuncu ve yapımcılarına kaç para ödeniyor allah bilir.
tabi stüdyo kiraları, binaların elektrikleri gibi sabit giderlerin yanı sıra yazılımlar, kamera- mikrofon vs sürekli yenilenmesi gerekiyor ki bunlar pahalı aletler.
uydu kanal-frekans ücretleri var.
yabancı ülkelerdeki karasal yayınlar için o ülkeye ödenen yayın ruhsatı ücretleri.
trt'nin çok fazla kanalı var ama çoğu kanalında doğru düzgün seyirci yok, seyirci olmayınca aslında öyle ahım şahım bir reklam geliri de yok. hatta reyting raporlarına bakarsanız ab total ilk yüzde doğru düzgün programı bile yok.
  • halanne  (02.06.21 14:07:22) 
Vatandaştan alıp yandaşa veriyor.


  • vizivozo  (02.06.21 15:20:32) 
benim bildigim yuksek maas oduyor
ve iceride gerekenden 10 kat daha fazla calisan var (rakam tahmini)
buna ragmen surekli tum islerini baska sirketlere yaptiriyor

oyun alaninda ilerlemeyi planliyorlarmis
bi de dijital bir platform kurmaya calisiyorlarmis
  • foster  (02.06.21 15:28:12) 
Trt bildigin arpalik
Stajimi trt de yaptim, iş yapan yok.
İhtiyacin 20 katı çalisan vardir

En cok zoruma giden milli maclarda bile reklam veriyorlar
Ulan zaten millet oduyo sizin maasinizi bu ne reklami
  • technicalte  (02.06.21 23:29:38) 
yandaş yapımcı/şirkete peşkeş. Yeni iktidardan tek beklentim trt'yi bu saçma durumdan kurtarıp yalnızca haber ve sanat üzerine yoğunlaştırması.


  • biravekahve  (02.06.21 23:52:48) 
TRT ile senelerce çalıştım.
Hem arpalık hem nefretlik yer.
Ben spor bölümü ile çalıştım, danıştay anamızı beller diye korkularından bizim anlaşmalarımız özel sektörden bile ucuzdu.
ama dizilere bölüm başına milyonlar veriyorlardı

O dönem engin altan 1 bölümde, benim senede 900 maçta aldığım paradan daha fazla alıyordu
  • summatinyourteeth  (03.06.21 00:02:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.