Giriş
(5)

Duyurucuların iyi hissettiren şarkısı

south park in kapusonlu uyesi
Selamlar, haftasonuna güzel bir giriş yapabilmek adına kendinizi iyi hissettiren, modunuzu yükselten şarkılara talibim. Nurtopu gibi bir playlistimiz bile olur belki.
Selamlar, haftasonuna güzel bir giriş yapabilmek adına kendinizi iyi hissettiren, modunuzu yükselten şarkılara talibim. Nurtopu gibi bir playlistimiz bile olur belki.
0
south park in kapusonlu uyesi
(25.02.22)
(2)

Fransa'da çalışmak

gezegenim
merhabalar,Öğrenci vizesi olan lisans öğrencileri legal olarak part time iş yapabiliyor mu Fransa'da bilen var mı? Veya bunun bilgisini nerden öğrenebiliriz?
merhabalar,

Öğrenci vizesi olan lisans öğrencileri legal olarak part time iş yapabiliyor mu Fransa'da bilen var mı? Veya bunun bilgisini nerden öğrenebiliriz?
0
gezegenim
(25.02.22)
google'a copy paste yaptım, tüm kaynaklar part time çalışma izni olduğunu söyledi.
0
patronaj1
(25.02.22)
www.expatica.com:~:text=As%20an%20international%20student%20with,have%20a%20valid%20residency%20permit.

Normalde evet.
Ama Fransızca bilmeden iş ne kadar kolay olur bilmiyorum. Misal uber eats falan olmuyordu hatırladıgim. Bir kisi sormustu yaşadığım şehirde.
0
logisticsmanager
(25.02.22)

macbook pro harici monitör ile mouse lag problemi

Weeze3r
selamlar, harici monitör ile kullandığımda mouse da laglar oluyor, usb kablosuz logitech mouse, nasıl bir çözüm uygulayabilirim?
selamlar, harici monitör ile kullandığımda mouse da laglar oluyor, usb kablosuz logitech mouse, nasıl bir çözüm uygulayabilirim?
0
Weeze3r
(25.02.22)
(5)

Cumartesi kargolar kaça kadar çalışıyor?

anatomik
Şubeden paket göndereceğim. Normal mesai saatinde mi çalışıyorlar yoksa öğleden sonra paket alımını kapatıyorlar mı?
Şubeden paket göndereceğim. Normal mesai saatinde mi çalışıyorlar yoksa öğleden sonra paket alımını kapatıyorlar mı?
0
anatomik
(25.02.22)
genelde öğlen 1'e kadar çalışıyor ama firmadan firmaya değişir.
0
teritori
(25.02.22)
yurtici 13.00
aras 15.00 diye biliyorum..

kargo firmasini arayip ya da sitesinden bakarsaniz daha net olur.
0
tabudeviren
(25.02.22)
onların dağıtımı öğlen bitiyor ama şubeden almak için sanırım cumartesi 5'e kadar açık oluyorlar. geçen hafta ben 5te yurtiçine gittim açıktı. yine de gideceğin şubeyi ararsan net bilgi verirler.
0
fahrenheit456
(25.02.22)
12'ye kadar paket alim yapar. 15:00 e jadar acik gozukse de alim yapmazlar
0
ala09
(25.02.22)
@fahrenheit456 +1

Hepsi almayabilir ama yurtiçi alıyor cumartesi akşam 5'e kadar.

Tüm firmalarda zaten şubelerin gün gün saatleri, nasıl çalıştığı yazıyor genelde hafta sonu
0
savidan
(25.02.22)
(1)

Udemy’de eğitmen olmak?

goodman
Buradan iyi bir gelir elde edilebilir mi? IT tarafında eğitimini verebileceğim birkaç alan var. Ek gelir elde etmek için iyi bir yöntem olabilir mi
Buradan iyi bir gelir elde edilebilir mi? IT tarafında eğitimini verebileceğim birkaç alan var. Ek gelir elde etmek için iyi bir yöntem olabilir mi
0
goodman
(25.02.22)
rakip kurs var mı, konuya ilgi nasıl vb. çeşitli şeylere göre çok değişir. Ayrıca durduğu yerde udemy'nin pazarlamasıyla çok da kazanç elde edemeyebilirsin. Ben mesela instagram sayfası açıp reklam vererek ilk aylarda çok iyi kazanmıştım (bir de senin kuponundan üye olurlarsa daha çok kazanıyorsun)

Durduğu yerde pasif gelir olsun uğraşmayayım dersen, eh, ayda 20-30 dolar gelir belki. Bir satıştan 0.8 - 1 dolar falan geliyor şu an.
0
nhk ni youkosu
(25.02.22)
(2)

Peter Dinklage hakkında

Kaleci Saçlı Forvet
Öncelikle belirtmek isterim bu sorum hangi bir şekilde ima alay ironi içermemektedir bu konuda hassas olan insanlar muhakkak vardır o nedenle belirtmek istedim. Sorum şu: Peter Dinklage cüce mi yoksu boyu mu kısa. Bunu şu nedenle soruyorum bana hiç cüce gibi gelmiyor boyu kısa gibi sanki. Teşekkür
Öncelikle belirtmek isterim bu sorum hangi bir şekilde ima alay ironi içermemektedir bu konuda hassas olan insanlar muhakkak vardır o nedenle belirtmek istedim. Sorum şu: Peter Dinklage cüce mi yoksu boyu mu kısa. Bunu şu nedenle soruyorum bana hiç cüce gibi gelmiyor boyu kısa gibi sanki. Teşekkür ederim.
0
Kaleci Saçlı Forvet
(25.02.22)
cüce kendisi. vücudundaki orantısızlıktan belli oluyor.
0
teritori
(25.02.22)
kobuzchu kiz
(25.02.22)
(4)

ekşişeyler problemi

patronaj1
selamlar. bu ekşi şeylerin tarih, siyaset, ekonomi gibi önemli konularda anonim bir sözlük yazarını ciddiye alıp insanlara sunması zararlı değil mi sizce de?şimdi rusya-ukrayna meselesi hakkında bir şey girmişler. inanılmaz hatalar, eksiklikler ve yanlış anlamalarla dolu.daha önce de tikko hakkında,
selamlar. bu ekşi şeylerin tarih, siyaset, ekonomi gibi önemli konularda anonim bir sözlük yazarını ciddiye alıp insanlara sunması zararlı değil mi sizce de?

şimdi rusya-ukrayna meselesi hakkında bir şey girmişler. inanılmaz hatalar, eksiklikler ve yanlış anlamalarla dolu.

daha önce de tikko hakkında, suriye benzer içerikler vardı.

eminim burayı günlük kullanan kullanıcılar genel kültür bilgi öğrenmeye geliyor ve okuduklarını ciddiye alıp doğru kabul ediyordur.

tamam, ekşişeyler'in doğru bilgi kaynağı ya da wall street journal gibi otorite denilecek yetkinlikle insanların makalelerini yayınlama gibi bi işlevi, misyonu yok ama yine de yanlış gelmiyor mu?


herhangi bir konuda ortalama bi akademik dille ne yazsam onu yayınlayacaklarmış gibi sanki. yazan kişinin profiline giriyorsun troll'ün, ırkçının falan biri çıkıyor ama uzun ve basit bir dille yazdı diye bunu yayınlıyorlar.

çözüm bunları yayınlamamak değil. ama ekşişeyler en azından girişlerde "x kişinin şahsi/taraflı görüşleri, içerikteki bilgilerden o sorumlu" falan uyarı eklese 10 numara olacak.

Yorum kısmı gelemez, çok trolllenir.
Koskoca şirket, illa ki içeride birilerine gösterip, kaynakları inceleyip paylaşıyorlardır diyeceğim de 22 yaşındaki bi editör'ün copy paste yapıp attığına eminim.

Ya da her içerikte birkaç farklı entry eklenebilir farklı bakış açılarından.

belki dikkat edilir diye buraya yazdım. saygılar.
0
patronaj1
(25.02.22)
Hocam yanlış anlama ama ana akım medya kafasına göre dezenformasyon pompalarken toplumun çok çok çok küçük bir kesininin kullandığı bir sitenin bahsettiğin şekilde bir etkisi olamaz.
0
Kaleci Saçlı Forvet
(25.02.22)
Ekşi şeyler bilimsel bir yayın, hakemli dergi falan olmadığı için böyle bir sorumluluğu yok, okuyucuların da böyle bir beklentisi olmamalı. Medya okuryazarlığı diye bir şey var, okuduğu şeyin kaynağını araştırmak okuyucunun sorumluluğu, herhangi bir web sitesinin değil.

eksisozluk.com
"ekşi'de yer alan içeriğin doğru ve/veya güncel olduğu hiçbir şekilde iddia veya garanti edilmemektedir. aksine, yazarlar tamamen gerçekdışı içerik dahi üretebilirler."
0
kobuzchu kiz
(25.02.22)
Ben de olabildiğince girer okurum o sayfayı. eksiklikler, yanlışlıklar ve okuyanı maksatlı şekilde yönlendirmeler dikkatimi çekiyor.
Bazı paylaşımların satır araları, olabildiğince bir kesimi yermek veya eleştirmekten ibaret.
Ekşisözlük üyeliğim olmadığından yazıyı hazırlayana da ayrıca mesaj gönderemiyorum.
yapılan hizmet güzel ama paylaşımları doğrulayabilme noktası sorunlu.
Bu bakımdan sayfadaki bilgileri kaynak olarak eğitim/öğretim alanında kullanılmadığı sürece pek sorun olmaz.
0
Erva
(25.02.22)
Ekşi şeylerde birçok yanlış, hatalı bilgi vardır mutlaka ama dezenformasyon ve algı manipülasyonu konusunda kesinlikle ana akım medyanın eline su dökemez.
0
mikro patlama
(25.02.22)
(2)

Türkiye için güvenli harcama planlama uygulaması

pronefroz
Tüm kredi kartlarını hesapları takip edecek ama güvenli olan böyle bir uygulama var mı Türkiye için? Wallet var, güvenli midir?
Tüm kredi kartlarını hesapları takip edecek ama güvenli olan böyle bir uygulama var mı Türkiye için? Wallet var, güvenli midir?
0
pronefroz
(25.02.22)
BKM Express sanki bu işe yarıyordu?

BKM (Bankalar arası Kart Merkezi)
0
John Bloor
(25.02.22)
Bkm sadece ödeme yapmaya yarıyor sanırım.
0
🌸pronefroz
(25.02.22)
(2)

MNG Kargo'nun sitesi çöktü mü?

anladespina
sb
sb
0
anladespina
(25.02.22)
Opera ile denedim, açılmıyor.
0
John Bloor
(25.02.22)
Mngkargo.com.tr Status
Is mngkargo.com.tr down right now?
It's not just you! mngkargo.com.tr is down.
downforeveryoneorjustme.com
0
lazpalle
(25.02.22)
(9)

damacana suya aşırı zam gelmesi saçma değil mi?

birmilyonunvarmi
elbette işletmenin giderleri arttı. sonuçta o su bir yerlerden taşınarak geliyor ancak geçen sene 7-8 lira olan 1 damacana su bu sene nasıl 20-25 lira olur? bence büyük fırsatçılık var.
elbette işletmenin giderleri arttı. sonuçta o su bir yerlerden taşınarak geliyor ancak geçen sene 7-8 lira olan 1 damacana su bu sene nasıl 20-25 lira olur? bence büyük fırsatçılık var.
0
birmilyonunvarmi
(25.02.22)
ben de şunu anlamadım. bayiyi aradığımda saka su 25 tl hepsiexpressten veya trendyol godan kuponlarla 15 tlye alabiliyorum. 1 aydır bu şekilde alıyorum. nasıl kar ediyorlar acaba?
0
aeroknight
(25.02.22)
Abi olayın şuna şu kadar zam geldi buna bu kadar zam geldi saçma değil mi olayıyla bir ilgisi yok genel olarak bu zamlar saçma. Ben de geçen ay 30 liraya yumurta alıyordum 43 lira olmuş. Her şeye böyle zam geliyor saçma bir şekilde. Ha sucuya sorsan o da kendince 50 tane neden sayar.
0
Kaleci Saçlı Forvet
(25.02.22)
Geçen sene 3 lira olan 5lt sular şu an 5,50 tl.

Geçen sene 7-8 liraysa bu sene 15 olmalı ortalama.
0
John Bloor
(25.02.22)
İşçi maliyeti %50 arttı minimum, o damacana suyu zaten adrese teslim ederken km'de 1.5 lira falan yakıyorlar minimum, 3km git gel yapsa sana özel 9 lira yakar adam. O suyu bayiye getirmek maliyet, kirası maliyet, e kazandığı para sabit kalmayacak karını koruması gerek. Bana baya normal geliyor.

Trendyol hepsiexpress para yakıyor, kuponları dükkanlara yansıtmıyorlar genelde.
0
atom karincanin torunu
(25.02.22)
Temel sorun yakıt. Yakıt artınca her şey artıyor maalesef
0
westblack
(25.02.22)
fırsatçılık demek büyük haksızlık olur.
yukarıda söylendiği gibi küçük pet şişelere gelen zamla da kıyaslanamaz zam oranı. çünkü maliyetler çok daha farklı.

zam oranı ülke şartlarında makul. elektrik nasıl %125, bir tişört nasıl %150, bir kahve nasıl %100 zamlandıysa su ve damacana farklı bir gezegenden mi geliyor neden zamlanmasın?
50 tane nedeni vardır zammın.
su sektöründeki en küçük araçtan en küçük üretim tesisine kadar giderler kaç kat artmıştır kim bilir.

o yüzden tek tek şu ürün neden zamlı diyemeyiz maalesef. bu politikalar sürdükçe daha da kötüsü olacak.
0
patronaj1
(25.02.22)
3 cesit maliyetleri var.

İscilik : %50 zamlandi
Yakit : %125 civari
Damacana : %200 civari. Bu sebeple pek anormal görünmüyor
0
tosunpasa
(25.02.22)
ben kaynağın olduğu ilçede oturmama rağmen 15 tl ödüyorum.
0
mikahakkinen
(25.02.22)
suyun maliyetinin çok büyük bir bölümü, paketi ve taşınması.

paket = petrol
taşınması = petrol
0
co2s2
(25.02.22)
(6)

savaş durumunda sığınaklar

kimwexler
savaş durumu, nükleer, biyolojik, kimyevi silahlar vs korunmak için sığınak var mı bizde? kesin vardır da neredeler? herkese yetecek şekilde mi yapılır bunlar? her metroda mı sığınak var? yoksa metrolar direkt doğal sığınak olarak mı görülüyor? kaynak yönlendirme yaparsanız da fena olmaz. tenku
savaş durumu, nükleer, biyolojik, kimyevi silahlar vs korunmak için sığınak var mı bizde? kesin vardır da neredeler? herkese yetecek şekilde mi yapılır bunlar? her metroda mı sığınak var? yoksa metrolar direkt doğal sığınak olarak mı görülüyor? kaynak yönlendirme yaparsanız da fena olmaz. tenku
0
kimwexler
(25.02.22)
Metrolar fiziksel saldırılar için doğal sığınak, misket bombası-füze-bomba- vs için.

Ama dışarıya açılan geniş giriş-çıkış yolları olduğu için kimyasala engel olmaz yüksek ihtimal.

Hayır herkese yetecek sığınak mümkün değil, sıradan vatandaş için yok maalesef.

Belli devlet kurumları, askeri bölgeler, büyük ve kalabalık plazalarda belki bodrum katları olur ancak.

Yani özetle şu an lazım olsa sığınak var mı? varsa nerede? diye soruyorsak sıradan vatandaş olarak, bizim için sığınak yoktur net olarak.
0
John Bloor
(25.02.22)
hocam herhangi bir olası modern savaşta sığınakta canlı kalman imkansız. hele ki nufüs yoğunluğunun yüksek olduğu büyük şehirlerde daha da imkansız. olası bir bombalamada da metroda olmaktansa sokakta olmayı tercih ederim, metroda olmak beni 1000 kat daha fazla korkutur herhalde.
0
roket adam
(25.02.22)
Yok işte hocam maalesef, evimde yok, işimde yok, çocuklarımın okulunda yok, ilçemde yok, belediye binasında yok, gittiğim avm'de yok.

Benim gibi hemen her duyurucu bu listeyi yazar, varlığını bilmiyorsak yok demektir. Gizlenmesi gereken bir silah, ya da bilgi değil ki bu.

Olsaydı bilirdik zaten, depremde toplanacak alanımız bile yok kaldı ki nükleer saldırıda sığınak olsun :)

Bu arada normal sığınaktan bahsetmiyoruz di mi? Yani fiziksel silahlara karşı her binanın bodrumu bir nevi sığınaktır.

Bahsetmek istediğimiz nükleer/kimyasal saldırılara karşı sığınaklar.

Devlet yöneticileri, ordunun ana kademesi, stratejik önemi olan kurumlar için filan vardır.
0
John Bloor
(25.02.22)
İşim gereği girip çıktığım sığınaklar var, hergün önünden geçip tahmin edemeyeceğiniz yerlerde. Benim girdiklerim hepsi haliyle askeri, sivil olanına denk gelmedim hic. Ciddi anlamda çok büyükleri de mevcut bir noktadan diğerine araçla gidiyorsun.
0
mirty
(25.02.22)
Gerektiğinde Genel Sığınak Olarak Kullanılacak Yerler
Madde 10 - Yapılacak metroların gerektiğinde genel sığınak olarak inşa edilmeleri esastır.
Sinema, tiyatro, eğlence yeri, otopark, garaj, kapalı çarşı ve pasaj gibi yapı ve tesislerinin yeraltında inşa edilmelerini teşvik için belediyelerce her türlü kolaylık sağlanması ve buraların gerektiğinde genel sığınak olarak kullanılması için gerekli tedbirlerin alınması zorunludur.

bunlardan yeraltında olanlar varsa demek ki sığınağımız da var diye anlıyorum.
0
🌸kimwexler
(25.02.22)
www.afad.gov.tr

Sığınak tabii ki var ama yeri gizli tutulur. Çünkü sığınağın yeri biliniyorsa hedef hâline gelir.
0
dissendium
(25.02.22)
(1)

Putin şu videoda ne diyor acaba

mezarkabul
https://www.instagram.com/tv/CaWVsOIq8d-/?utm_medium=share_sheet
0
mezarkabul
(25.02.22)
Kim bize destek olmayi denemezse, ki siddete yonelirse, bizim yanitimiz daha cok olur gibi bi sey
0
gunes123
(25.02.22)
(10)

Ekşisözlük'ün yazarlarına para vermesi

osssy
Hukuki olarak mümkün mü? Yani Ekşisözlük istese gelirinin bir kısmını içerik üreticilerine verebilir mi? Vermek istese ne tür regülasyonlara uymak zorunda kalır?
Hukuki olarak mümkün mü? Yani Ekşisözlük istese gelirinin bir kısmını içerik üreticilerine verebilir mi? Vermek istese ne tür regülasyonlara uymak zorunda kalır?
0
osssy
(25.02.22)
istese verebilir.
istemiyor bence.
0
erty_ksk
(25.02.22)
mümkün. youtube tiktok vs veriyor sonuçta. ama vergisi olur tabii
0
jelly bear
(25.02.22)
Abi içerik paylaşımı yapıp ücret ödeyen birçok oluşum var Ekşi de istese yapar ama niye yapsın.
0
Kaleci Saçlı Forvet
(25.02.22)
Taaa yillar yillar once ssg bunu dusundugunu ama nasil adil bolusum yapacaginin icinden cikamadigini soylemisti. Yersen.
0
brkylmz
(25.02.22)
@Kaleci Saçlı Forvet, birçok oluşum dediğin hangileridir? Ben Türkiye'de bir tek Youtube'u biliyorum benzer sayılabilecek.
0
🌸osssy
(25.02.22)
İlk aklıma gelen Onedio var, benzeri şirketler var. Bunlarda da içerik oluşturup yayınlayan karşılığında ücret alan editörler var.
0
Kaleci Saçlı Forvet
(25.02.22)
daha önce gelir paylaşımlı sözlük denemeleri yapıldı. yanlış hatırlamıyorsam fokurfokur diye bir sözlük vardı, 2010 civarında ödeme de almıştım kendilerinden. adil bir dağıtım yapılamayacağı için ekşi sözlük için böyle bir şey çok zor.
0
coldegezenkutupayisi
(25.02.22)
çok riskli bir şey. parayı neye göre dağıtacaksın? herkese eşit para dağıtsan adil olmaz. girdiği entry sayısına göre para dağıtsan etraf çöp entry'lerle dolar. entry'lerin kalitesine göre para dağıtacak olsan bu entry'lerin kalitesini kim ölçecek?

onedio gibi profesyonel içerik üretilen sitelerde bu iş daha kolay. içeriğin görüntülenme sayısına göre para dağıtılıyordur muhtemelen. ve muhtemelen içerikler kontrolden geçiyordur.
0
nickini degistiren yazar
(25.02.22)
Arkadaşlar işin özellikle hukuki yönünü soruyorum.
0
🌸osssy
(25.02.22)
isterse verir önünde hukuki ya da başka bir engel yok.
0
wop
(27.02.22)
(2)

belediyeler nereye şikayet edilir? cimer mi?

neymiş
soru başlıkta
soru başlıkta
0
neymiş
(25.02.22)
cimer şikayeti belediyeye geri döner
0
comp
(25.02.22)
Ben bir ilçe belediyesini şikayet etmek istediğimde ilçe kaymakamlıklarına şikayet etmem, dilekçe yazmam gerektiği söylenmişti Beyaz Masa tarafından.
0
deveyidiken
(25.02.22)
(1)

word ctrl+z kısayolu

Pertev nail
merhaba,yazdığım kelimeyi geri almak istediğimde tek tek harfleri siliyor hatta boşlukları bile tek tek siliyor. bunu kelime şeklinde geri almak istiyorum, nasıl yapabilirim? teşekkürler
merhaba,

yazdığım kelimeyi geri almak istediğimde tek tek harfleri siliyor hatta boşlukları bile tek tek siliyor. bunu kelime şeklinde geri almak istiyorum, nasıl yapabilirim? teşekkürler
0
Pertev nail
(25.02.22)
Microsoft forumda sayfa numaralarını silince düzeldiği söylenmiş: answers.microsoft.com

Bir de kelime kelime silmek için Ctrl + Z dışında Ctrl + Backspace kombinasyonunu da kullanabilirsin.
0
himmet dayi
(25.02.22)
(3)

Okul için youtube üyeliği

iddaaci
Merhaba, ingilizce öğretmeniyim. Sınıfım için youtube sayın almak istiyorum. Çünkü reklam olunca dersin süresinden çaldığımı düşünüyorum. Okullar için bir satış söz konusu mu? Fiyat nedir bir de?
Merhaba, ingilizce öğretmeniyim. Sınıfım için youtube sayın almak istiyorum. Çünkü reklam olunca dersin süresinden çaldığımı düşünüyorum.

Okullar için bir satış söz konusu mu? Fiyat nedir bir de?
0
iddaaci
(25.02.22)
Okul için satış yok ama öğrenci için var.
www.youtube.com

Aylık 9,99 TL
0
himmet dayi
(25.02.22)
eklenti var ublock origin bir araştırın isterseniz.
0
demirKamil
(25.02.22)
papara ile aylık 5 tl'ye öğrenci hesabı kullanabilirsiniz
0
haistre
(26.02.22)
(2)

notebook'ta bluetooth sorunu

denizzz
kablosuz kulaklıkla bağlantı kuramıyorum. bir keresinde epeyce uğraştım oldu, başka bir gün tekrar bilgisayarı açtığımda yine kuramadım bağlantı. ne yapmam gerekir? sorun ne olabilir? telefona bağlanıyor kulaklık, notebook ile ilgili bir şey var çözmem gereken.
kablosuz kulaklıkla bağlantı kuramıyorum. bir keresinde epeyce uğraştım oldu, başka bir gün tekrar bilgisayarı açtığımda yine kuramadım bağlantı. ne yapmam gerekir? sorun ne olabilir? telefona bağlanıyor kulaklık, notebook ile ilgili bir şey var çözmem gereken.
0
denizzz
(25.02.22)
orient blue +1
artık bilgisayara bağlayacağım zaman, telefon önce davranmasın diye önce telefonun bluetoothunu kapatıp kulaklık ile bilgisayarı eşleştiriyorum.
0
d e j i n
(25.02.22)
onu denedim olmadı, başka bir sorun var, acaba sürücü güncelleme gibi bir şey mi gerekir?
0
🌸denizzz
(01.03.22)
(2)

Telefon numarası değiştirirken neyi unutmayayım?

michael_knight
Selamlar,Şirket hattını kullanıyordum uzun yıllardır, şirketten ayrıldım. Telefon numarasını da vermediler.Kendime yeni bir numara aldım, whatsapp'tan değiştirdim vs.Aklıma gelmeyen başka nerelerden telefon numaramı değiştirmem gerekir acaba? Eski numaram henüz kapanmadan değişiklikleri tamamlayayım
Selamlar,
Şirket hattını kullanıyordum uzun yıllardır, şirketten ayrıldım. Telefon numarasını da vermediler.
Kendime yeni bir numara aldım, whatsapp'tan değiştirdim vs.
Aklıma gelmeyen başka nerelerden telefon numaramı değiştirmem gerekir acaba? Eski numaram henüz kapanmadan değişiklikleri tamamlayayım diyorum. Şunlar aklıma geldi ve yaptım;
E-devlet, bankalar, google, elektrik, doğalgaz, alışveriş siteleri,
Aklıma gelmeyen, hayati bir şey var mıdır acaba?
0
michael_knight
(25.02.22)
sosyal medya?
önemli web sitesi üyelikleri olabilir bir de
0
veritaslibertas
(25.02.22)
aynı durum başıma geldi. öncelikle kafayı yiyeceğin bir sürece başlamış olduğunu hatırlatmak isterim :)

hiç aklına gelmeyecek yerlerde karşına çıkacak bu illet.
öncelikle alışveriş ve yemek sipariş sitelerine çok dikkat et. çünkü hesabındaki numaranı değiştirmen yetmiyor. adreslerindeki numaralarını da değiştirmen gerekiyor.

ben bir sıralayayım,

iski
ayedaş
igdaş
bankalar
google (en önemlisi. one account to rule them all)
sosyal medya
starbucks
spotify
hayat eve sığar ve diğer sağlık uygulamaları
biletix
bitcoın para borsaları (en sıkıntılı süreç bunlarda)
bitaksi
bahis siteleri
eğer çocuğunuz varsa k12 ve diğer eğitim uygulamaları.
0
teritori
(25.02.22)
(2)

Ülkeler arası posta göndermek - Avrupa

bfm
Hollanda,dan isviçre'ye mektup göndereceğim. Özel bir mektup, en güvenli ve hızlı gönderim yolu ne olabilir? uygun da olursa ne ala :)post nl'den çok mektup aldım ama hiç göndermedim. deneyen var mıdır acaba bunu?
Hollanda,dan isviçre'ye mektup göndereceğim. Özel bir mektup, en güvenli ve hızlı gönderim yolu ne olabilir? uygun da olursa ne ala :)

post nl'den çok mektup aldım ama hiç göndermedim. deneyen var mıdır acaba bunu?
0
bfm
(25.02.22)
PostNL ile Türkiye’ye gönderdim, hiç sıkıntı olmadı.
0
kaptankedi
(25.02.22)
Hizli diyorsan dhl ups filan oneririm.
0
fakyoras
(25.02.22)
(3)

Yeni kart gelince, eski kart üyelikleri devam ediyor mu?

anatomik
Atıyorum YouTube, Netflix vs üyeliği için kullandığım kredi kartım kayıp çalıntı nedeniyle kapatıldı ve yerine yeni kart gönderildi.Yeni kart bana ulaşınca bu üyeliklerim bu karta otomatik olarak aktarılacak mı? Daha önce kartımdan aylık otomatik ödeme alan uygulamalar, yine almaya devam edecektir m
Atıyorum YouTube, Netflix vs üyeliği için kullandığım kredi kartım kayıp çalıntı nedeniyle kapatıldı ve yerine yeni kart gönderildi.
Yeni kart bana ulaşınca bu üyeliklerim bu karta otomatik olarak aktarılacak mı? Daha önce kartımdan aylık otomatik ödeme alan uygulamalar, yine almaya devam edecektir mi?

Muhtemelen, mantıken etmeyecektir ama 'lan acaba?' diye soru işareti oluştu kafamda gece gece.
Sonuçta sistem otomatik olarak yeniden banka hesabıma entegre edecek o kartı.
0
anatomik
(25.02.22)
kayip calinti nedeniyle kapatildiysa numarasi yeni kart gondereceklerdir.
sorularinin cevabi hayir
0
nibba
(25.02.22)
kart numarası, skt, cvc gibi bilgiler değişeceği için ödeme bilgilerini güncellemeniz gerekecek.
0
hadsafhada
(25.02.22)
hayır devam etmeyecek.
1- Mesela YouTube bu yeni kartınızın bilgilerini bilmiyor
2- Eğer devam etseydi çalınmaya karşı bir etkisi olmazdı kart değiştirmenin. Birisi kartınızı çalıp kendine Netflix alır ve sonsuza dek izleyebilirdi :)
0
michael_knight
(25.02.22)
(2)

Türkiye haritası

saclarimdaki papatyalar
Merhaba bir makalede kullanmak üzere türkiye haritası üzerinde işaretlemeler yapmam lazım.Hangi programda nasıl yapmalıyım düzgün olması için?Teşekkürler.
Merhaba bir makalede kullanmak üzere türkiye haritası üzerinde işaretlemeler yapmam lazım.

Hangi programda nasıl yapmalıyım düzgün olması için?

Teşekkürler.
0
saclarimdaki papatyalar
(25.02.22)
eğer çok spesifik bir işaretleme olmayacaksa word üzerinde hallediyorum ben.
0
teritori
(25.02.22)
Powerpoint de olur. Slaytı istediğiniz büyüklükte ayarlayıp işaretleme yapabilirsiniz. Ama daha karmaşık işler yapacaksanız, R kullanabilirsiniz. Aşina değilseniz R zorlayabilir tabii.
0
evrim halkasi
(25.02.22)
(1)

hatalı burun ameliyatı ve sonrasında düzeltmeceler

roket adam
elimizde bundan 8-9 sene kadar önce burun estetiği olmuş bir birey var. ilk yapıldığında bir problem yokken, zaman içerisinde burnun bir tarafı daha şişik olacak şekilde gelişmiş ve şu anda asimetrik bir görüntüsü var. bu hem görüntü olarak rahatsız ediyor hem de nefes alıp verme noktasında problem
elimizde bundan 8-9 sene kadar önce burun estetiği olmuş bir birey var. ilk yapıldığında bir problem yokken, zaman içerisinde burnun bir tarafı daha şişik olacak şekilde gelişmiş ve şu anda asimetrik bir görüntüsü var. bu hem görüntü olarak rahatsız ediyor hem de nefes alıp verme noktasında problem yaratıyor.

iki sorum olacak ilgili arkadaşlara,
1) bu burun estetiğinin normal bir sonucu mu? yani lazerli göz ameliyatı gibi 10 sene sonra sıkıntı çıkma vs gibi bir durum mu, yoksa doktor hatası mıdır, yoksa bir komplikasyon mudur?
2) etrafınızda böyle bir olay üzerine düzeltme ameliyatına giren var mı? nasıl gelişiyor, sonuç nasıl oluyor.

çok teşekkür ediyorum.
0
roket adam
(25.02.22)
bi arkadaşım ikinci ameliyatını oldu ama üçüncüyü de olacakmış. doktor hatası olduğunu düşünmüyorum, yıllar sonra bozulan burun durumunu hep duyuyorum.
0
deartheodosia
(25.02.22)
(13)

Baş ağrısı anketi

IncredibleMau
1- Başınız ne sıklıkla ağrıyor?2- Düzenli olarak kullandığınız ağrı kesiciler var mı? Hangileri?3- Baş ağrısı için tedavi gördünüz mü hiç? Nasıl bir tedaviydi?4- İlaç dışında baş ağrınıza iyi gelen ne var?5- yakın çevrenizde düzenli baş ağrısı çeken tanıdığınız kaç kişi var?Kendimi bildim bileli haf
1- Başınız ne sıklıkla ağrıyor?
2- Düzenli olarak kullandığınız ağrı kesiciler var mı? Hangileri?
3- Baş ağrısı için tedavi gördünüz mü hiç? Nasıl bir tedaviydi?
4- İlaç dışında baş ağrınıza iyi gelen ne var?
5- yakın çevrenizde düzenli baş ağrısı çeken tanıdığınız kaç kişi var?

Kendimi bildim bileli haftanın mutlaka 1 günü başım ağrır. Yataklara düşürecek kadar şiddetli bir ağrı değil ama hiçbir şeyden keyif aldırmayacak kadar da etkili. Kendi ailem dışında çevremdeki insanların baş ağrısı olayına çok uzak olduğunu fark ettim. Hayatında hiç baş ağrısı çekmediğini iddaa eden insanlar bile tanıdım. Sigara kullanan biri olarak sigarayı yanında taşımak nasıl normal bişeyse, uzun yolda, seyahatte vs. ağrı kesici taşımak da o kadar normal geliyor bana.

Merak ettim kim ne durumda diye.
0
IncredibleMau
(25.02.22)
1- ayda 1
4- uyku ve hafif aktivite
5-çevremde düzenli ağrı çekenlerin hepsinde migren var
0
sttc
(25.02.22)
1- iki günde bir mutlaka
2- minoset plus (dışarı çıkmadan yanıma alırım, eğer almamışsam eczane ararım.)
3- görmedim ama görmem lazım, üşengeçliğimden gitmiyorum hastaneye
4- hiçbir şey iyi gelmiyor, ilacım yoksa ölmek istiyorum
5- var, abimle aynı durumdan muzdaribiz. o mr çektirdi, bişi çıkmadı.
0
gottacatchemall
(25.02.22)
1- 2-3 ayda bir kafamı kaldıramayacak kadar, 1-2 haftada bir daha hafif
2- majezik sr
3- ağrıdan ağladığım bir gün apar topar gittiğim doktor Majezik yazmıştı, daha detaylı teşhis lazım ama gitmiyorum
4- soğuk kompres. Şu buzluğa konan mavi jelli zımbırtılar var ya, onlardan kullanıyorum, o yoksa buz kaseti ya da poşete doldurulmuş buz da olur.
0
kobuzchu kiz
(25.02.22)
1- değişken. bazen ayda 1 kere bazen ayda 7 kere. hiç belli olmuyor.
2- parol, geralgine.
3- hayır.
4- uyumak bazen iyi geliyor. bide bol bol su içmek.
5- var.

alkol sigaram yok. ailede genetik olarak kalp ve tansiyon var.
0
false pretension
(25.02.22)
müko anket hemen katılayım.

1- haftada 2 kere
2- Majezik. eğer almazsam geçme ihtimali yok.
3- hayır
4- hayır. Hatta majezik dışında hiçbir ağrı kesici iyi gelmiyor.
5- eşim de aynı şekilde.
0
t joe
(25.02.22)
1- haftada bir kere kesin ağrır, ek olarak ayda bir-iki kere migrenim tutar
2- başım susuzluktan, kahvesizlikten ya da açlıktan ağrıyorsa ilaç kullanmadan sorunu çözüyorum, diğer durumlarda advil ya da cataflam ilk tercihlerim. migren tuttuysa kendimi kapıyorum, dinleniyorum. yanımda ilaç taşımıyorum.
3- yok görmedim
4- bol su içmek, hafif bir şeyler yemek, karanlıkta oturmak, uyumak ve bence portakal
5- var birkaç kişi, o kadar nadir bir durum değil bence
0
evde liyakat kalmamis
(25.02.22)
senede 4-5 kez.
cataflam olur genelde evde, ama varsa önceliğim alka seltzer olur. çok ağrırsa apranax alırım.
görmedim.
muz kesinlikle iyi geliyor.
pek yok. migrenli arkadaşlarım var. onlar da cataflam kullanıyor.
0
barankovan
(25.02.22)
1-hiç ağrımıyor.

çevremde bi annem bi de bi iş arkadaşım var baş ağrısı yaşayan. anneminki zaman zaman oluyor ve kadın hiç belli etmiyor. uyuyunca geçiyor heralde. iş arkadaşımınsa her allahın günü bir yeri ağrıyor. baş ağrısı hiç bitmiyor. nasıl yaşıyor anlamadım. ilaç milacı da vardır da sürekli sızlandığı için artık ilgimi çekmiyor, ne yapıyor da bu sorunu aşıyor bilmiyorum.
0
kimwexler
(25.02.22)
1-haftada bir baş döndürücü, mide bulandırıcı ağrım oluyor.
2-arveles, apranax, majezik içmeden asla kendi kendine geçmiyor. korkuyorum ama sürekli ağrı kesici içmek zorunda kalıyorum
3-hayır
4-hiçbir şey. ağrı kesicisiz asla geçmiyor ağrı.
5-annem de gençken benim gibiydi artık ağrımıyor.
0
Hallegadola
(25.02.22)
1- haftada 1-2
2- majezik duo. kas gevseticili. ama her agrida degil. bazi agrilar hafif ve ilacsiz atlatabiliyorum. kafamda bir sislenme, bir agirlik hissediyorsam ilacsiz gecmeyecegini ya da katlanamayacagim bir agri olacagini anlayip aliyorum .9 yasimdan beri basim agrir, her agriya ilac almiyorum bu nedenle
3- hayir gormedim. 1-2 kere mr cekildi (13 gun suren bayiltacak derecede bir agriydi) bir sey cikmadi
4- sanirim yok. ama dikkatimi agriya vermedigim zamanlarda daha iyi hissediyorum
5- yok

cuzdanimda daima majezik duo vardir.
0
65 derece
(25.02.22)
1. Eskiden haftada 1, şuan 4 haftada 1
2. Majezik.
3. Yazın bol bol dalış vs yaparım. Burnuma su çekerim. Bir sene sinüslerimde öyle güzel bir açılma yaşadım ki 1 sene boyunca sinüzit ağrısı yaşamadım. Her yaz bol bol basınçlı deniz suyu ile haşır neşir oluyorum.
4. Sinüzit ise karanlık sessizlik ve hareketsizlik, susuzluktan da baş ağrısı yaşadığım oluyor. Su içince geçiyor.
5. Annemde migren vardı. Mr çekildi bi sürü şey yapıldı vs. Yataklara düşüyordu eskiden. Sonra çok detaylı bi vitamin mineral kan tahlili yapıldı, eksik çıkan tüm takviyeleri kullandı. Artık başı ağrımıyor. Annem d vitamini kaynaklı olduğunu düşünüyor.
0
zimbirik
(25.02.22)
1. Haftada 1 hafif ağrı,ayda 1 kas spazmına bağlı şiddetli ağrı, yılda bir migren ve görme kaybı
2. Brufen , brufen yetmezse arveles. Migren için ilaç kullanmıyorum.
3. Migren için doktora gittim ama ilacın yan etkisi daha ağır geldiği için kullanmıyorum.
4. Kas spazmı olduğunda sıcak uygulama ve egzersiz. Migren olduğunda karanlıkta uyumak.
5. Eşim, annem, kayınvalidem... bir tek babam baş ağrısı nasıl olur bilmeyen bir insan.
0
curukturpkokusu
(25.02.22)
1- İki ayda bir 3-4 gün süren bayıltmalı bir ağrı, hormonal olduğunu düşünüyorum, işe bağlı göz yorgunluğu ve stres etkisini arttırıyor.
2- Arveles, melissa çayı
3-hayır
4 karanlık sessizlik uyumak melissa çayı, kimine limon iyi geliyormuş, kimine bal ama bende etkisi olmadı.
5-Kadın arkadaşlarımın çoğunda var. Aileme sordum, aile geçmişimde yok.
0
sadegazoz
(26.02.22)
(5)

veracrpyt

black mamba
veracrpyt ile hdd şifrelicem. ntfs dosya sisteminde oluşturun diyor. tam olarak nedir bu? ayaları bulamadım. windows yüklü bir bilgisayarda mı yapmak lazım mutlaka?
veracrpyt ile hdd şifrelicem. ntfs dosya sisteminde oluşturun diyor. tam olarak nedir bu? ayaları bulamadım. windows yüklü bir bilgisayarda mı yapmak lazım mutlaka?
0
black mamba
(25.02.22)
hdd'ye baktım fat32'ymiş. tekrar onu biçimlendirmem mi gerek?

bir de şu an gördüm bilgisayar kendi şifrele de diyor. yeni gördüm. güvenilidir midir o da? yarın açmakta bir sorun yaşar mıyım? daha önce görseydim uğraşmazdım verayla falan.
0
🌸black mamba
(25.02.22)
evet. içinde bir şeyler varsa başka bir yere yedek alıp ntfs olarak formatlayın. bu arada hdd sağ tıklayınca şifrele seçeneği çıkıyor galiba. Buna tıklayınca windows'un kendi şifreleyicisi (bitlocker) çıkıyorsa onu da kullanabilirsiniz.
0
faithless
(25.02.22)
maalesef boyut büyük. başka disk de yok. bu arada diskin diğer bölümüne 37 gb'lık bir bölüm oluşturmuşum ama hatırlamıyorum nasıl yaptım.

bilgisayarın kendisiyle şifreleyim dedim şöyle bir şey çıkıyor. diski biçimlendireyim desem de bu seçeneği bulamadım. bu nedir?

"GUID Bölüntü Haritası (GPT) bölüntüleme düzeni gereklidir."
0
🌸black mamba
(25.02.22)
format atmana gerek yok, formatsız da yani herhangi bir şey silmeden de dosya sistemi fat32'den NTFS'e dönüştürülebiliyor.

www.howtogeek.com

komut satırında şöyle bir şey yazıyorsun o kadar:
convert X: /FS:NTFS

X: yazan yeri dönüştürmek istediğin sürücünün harfiyle değiştiricen tabi
0
bugungityaringel
(25.02.22)
bu sanırım windows'a özgü bir şey. ntfs'ye çevirince os x'te kullanılır değil mi?

bir de mac'te nasıl yapılır bu dönüştürme? terminalden denedim olmadı.

elimdeki usb'yi şifreledim bilgisayarın kendi sistemiyle. ama hdd için "GUID Bölüntü Haritası (GPT) bölüntüleme düzeni gereklidir." diyor. neden usb olmuyor? onu yapabilirsem veracrypt'e de gerek kalmaz. daha kolay şifreleniyor.
0
🌸black mamba
(25.02.22)
(1)

evinde iki farklı cinsiyette kedisi olan

blue eyes white dragon
evimizde bir adet kısırlaştırılmış erkek kedimiz var. ( tekir ) en baş olmasa da bir süre sonra bu arkadaş çok hırçın hareketleri olmaya başladı. (kısırlaştırmadan önce de böyleydi.) diyoruz ki bir adet dişi kedi alsak anlaşmama ihtimalleri var mı? bu hala bitmeyen kızgınlık( üreme y
evimizde bir adet kısırlaştırılmış erkek kedimiz var. ( tekir ) en baş olmasa da bir süre sonra bu arkadaş çok hırçın hareketleri olmaya başladı. (kısırlaştırmadan önce de böyleydi.)

diyoruz ki bir adet dişi kedi alsak anlaşmama ihtimalleri var mı? bu hala bitmeyen kızgınlık( üreme yetisi yok ama kızgınlık belirtileri devam) belirtisi falan da gider mi?

çok deli dolu. hareketli. arkadaş kedi onu sakinleştirir mi?
0
blue eyes white dragon
(25.02.22)
bir erkek bir de dişi kedimiz var aralarında 2-3 ay fark var ve dişi olan sonradan geldi. erkek 4-5 aylıkken aşırı yaramaz, sürekli ısıran bir kediyken diğeri geldikten sonra enerjisini onla atmaya başladı.

fakat, ilk günden birbirlerine alışmayacaklar ve bu süreç yaklaşık 3-4 hafta sürebilir. ilk olarak yeni gelen kediyi en az 2 hafta ayrı odada tutmalısınız. diğer evin kedisi de o odaya uzun süre girmesin.

dişi kedi 3-4 günde odayı sahiplenecek, erkek kedi de bir süredir uzak kaldığı için o odada o kadar hakimiyet kuramayacak. ilk günlerde sadece kapı aralığından günde 3-4 defa birkaç dakika gösterin, devamında birbirlerini öldürmeyecek gibilerse erkek kediyi dişinin yanına kısa sürelerle çıkarın.

oyun oynamaya başladıkları bir nokta gelecek, bu noktada da tam olarak salmıyoruz. 1 hafta 10 gün daha günde 3-4 defa 10 dakikalık bazen dişi kedinin odasında bazen de diğer kedinin yaşam alanında yanyana bırakıyoruz. bir süre sonra birbirlerini alışacaklar zaten.
0
orpheus
(25.02.22)
(3)

Amerika'dan Turkiye'ye dolar hesabina para aktarimi

screwedup2
Dolari dolar olarak gecirme imkani var mi? Bozulsun istemiyorum. Remitly tlye ceviriyor. Yontem bilen var midir?
Dolari dolar olarak gecirme imkani var mi? Bozulsun istemiyorum. Remitly tlye ceviriyor. Yontem bilen var midir?
0
screwedup2
(24.02.22)
Wise ile dolar olarak gönderebilirsiniz, TL göndermeye göre biraz daha masraflı olur.
0
kobuzchu kiz
(25.02.22)
sanirim western union ile olabiliyordu bu.
0
but that was just a dream
(25.02.22)
doları dolar olarak swift ile gönderebilirsin ama epey masraflı olur.
0
roket adam
(25.02.22)
(2)

mert hakan yandaş'ın kolundaki bileklik

duyuru
yasak değil mi böyle bileklik takılar filan, buna nasıl izin veriyorlar? hep var gördüğüm kadarıyla.
yasak değil mi böyle bileklik takılar filan, buna nasıl izin veriyorlar? hep var gördüğüm kadarıyla.
0
duyuru
(24.02.22)
Oyuncuların Ekipmanları
1. Güvenlik
Bir oyuncu tehlikeli herhangi bir ekipman kullanmamalı veya giymemelidir.
Her türlü takı (kolyeler, yüzükler, bileklikler, küpeler, deri ve plastik
bileklikler vs.) yasaktır ve çıkartılmalıdır. Takıların üzerini kapatmak için
bant kullanımına izin verilmez.

hakemler herhalde pek sallamıyor bu durumu.
0
blue eyes white dragon
(25.02.22)
aslında hakemlerin başkalarına müdahale edip çıkarttırdıklarını görmüşlüğüm var. ama bu adamda hep bileklik var, görünmeyecek bi yerde de değil anlamadım.
0
🌸duyuru
(26.02.22)
(2)

sakal tıraşı sonrası sıralama

aeroknight
tıraştan sonra ıslak yüzüme önce şapı yediriyorum. kuruladıktan sonra hemen losyon uyguluyorum. 5-10 dakika sonra da losyon sürüyorum. balsam kullanmıyorum şu anlık. losyondan 1 saat sonra da yatmadan önce arko men tıraş sonrası krem kullanıyorum. doğru mu yapıyorum?
tıraştan sonra ıslak yüzüme önce şapı yediriyorum. kuruladıktan sonra hemen losyon uyguluyorum. 5-10 dakika sonra da losyon sürüyorum. balsam kullanmıyorum şu anlık. losyondan 1 saat sonra da yatmadan önce arko men tıraş sonrası krem kullanıyorum. doğru mu yapıyorum?
0
aeroknight
(24.02.22)
biraz abartıyorsun sanki
0
paintov
(25.02.22)
Ben sadece suyla yıkıyorum.
Seni okuyunca ulan ben mi eksik yapıyorum hissi oluştu.
0
etna
(25.02.22)
(2)

işkembeyi ilikli sebzeli et suyu ile yapsak ağır mı olur?

floydian
evde kendime işkembe çorbası yapacağım terbiyeli(çook ince bir terbiye ama terbiyesiz de yapabilirim)su yerine et suyu kullansam olur mu? amacım sağlık aslında daha cok ama güzel de olsun istiyorum tabii.
evde kendime işkembe çorbası yapacağım terbiyeli(çook ince bir terbiye ama terbiyesiz de yapabilirim)

su yerine et suyu kullansam olur mu? amacım sağlık aslında daha cok ama güzel de olsun istiyorum tabii.
0
floydian
(24.02.22)
İşkembe zaten ağır daha ne kadar ağır olabilir diyerekten koyver gitsin diyorum.
0
olaylar olaylar
(24.02.22)
Zaten şurada öyle yapmışlar.

www.migros.com.tr
0
oguz altun
(25.02.22)
(3)

Tip in özelinde de Ekan Baş in Rusya işgaline yönelik bir açıklaması oldu m

sonhakan
Ben mi kaçırdım
Ben mi kaçırdım
0
sonhakan
(24.02.22)
evet oldu, instagram hesaplarında görebilirsiniz.

ama emperyalizm tespiti açısından da 2022 kapitalizmi açısından da hayal kırıklığı ile dolu, geri kalanıyla içi boş biraz.

üstelik çözüm bile sunmamışlar. iki üç sene öncesinin hızlı komünistleri avrupa solu'na katıldı...
0
patronaj1
(24.02.22)
Yaptı abi niye yapmasın Rusya'nın komünistliği mi kaldı.
0
Kaleci Saçlı Forvet
(25.02.22)
nato'yu ukrayna'dan elini çekmeye çağırıyor :))

tr.sputniknews.com
0
paintov
(25.02.22)
(6)

İnstagram storylerdeki reklamları engelleme

esinikaybetmiscorap
Merhaba, Daha düne kadar böyle bi sıkıntım yoktu sadece arkadaşlarımın storylerini izliyordum. Şimdi ise iki storyde bir yok dil okulu yok yelken yok araba reklamları düşüyor önüme ama öyle böyle değil. Çıldırmak üzereyim. Nerden engellicem bunları storylerde reklam görmek istemiyorum.Teşekkürler.
Merhaba,

Daha düne kadar böyle bi sıkıntım yoktu sadece arkadaşlarımın storylerini izliyordum. Şimdi ise iki storyde bir yok dil okulu yok yelken yok araba reklamları düşüyor önüme ama öyle böyle değil. Çıldırmak üzereyim. Nerden engellicem bunları storylerde reklam görmek istemiyorum.

Teşekkürler.
0
esinikaybetmiscorap
(24.02.22)
Spesifik bir reklamı engelleyebiliyorsun. Karşına 'o' reklam bir daha çıkmıyor ama başka bir reklam yine çıkıyor. Reklamların bütününü kapatmak diye bir şey yok. 3. parti uygulamalar var galiba engellediğini iddia eden ama ben şifremi o tip uygulamalara asla girmem. Güvenlik açığı direkt.
0
himmet dayi
(24.02.22)
Ama düne kadar böyle bişi yoktu ya yeni gelen bir şey mi bu? İğrenççççç
0
🌸esinikaybetmiscorap
(24.02.22)
Belki sen fark etmemişsindir. Uzun zamandır var. Son birkaç aydır suyunu çıkardılar sadece.
0
himmet dayi
(24.02.22)
1 sene içinde premium üyelik modeli gelir ona abone olursun. onun dışında zor.
0
floydian
(24.02.22)
bana da 2-3 gun oncesine kadar sifir reklam cikiyordu story gezerken. (yurtdisindayim diye saniyordum) simdi 3-4 storyde bir reklam cikiyor, hatta bazen arka arkaya.

facebook'ta cikiyor eskiden beri simdi instagram da ayni oldu. laned olsun
0
supergirl
(27.02.22)
Bende de dün başladı. Ama mesela kardeşimde arkadaşlarda falan yıllardır var. Neye göre aktif ediyorlar emin değilim.

Engellemenin bir yolu yok maalesef.
0
plutongezegendegilmi
(27.02.22)
(3)

Şunları kapatabiliyor muyuz - Capsli (Youtube)

norek
Selamlar.Videolar sona yaklaşırken çıkan önerileri kapatabiliyor muyuz acaba?Bi tahminde bulunacak olsam, "bunlar video sahibi tarafından özellikle gösteriliyor, o yüzden kapatılamaz" derdim ama belki bir yolu vardır diye sormak istedim.Teşekkürler.
Selamlar.

Videolar sona yaklaşırken çıkan önerileri kapatabiliyor muyuz acaba?

Bi tahminde bulunacak olsam, "bunlar video sahibi tarafından özellikle gösteriliyor, o yüzden kapatılamaz" derdim ama belki bir yolu vardır diye sormak istedim.

Teşekkürler.
0
norek
(24.02.22)
Kapatabiliyoruz.

Chrome için: chrome.google.com
0
himmet dayi
(24.02.22)
Daha temizi var. Hesabınızla girip Ayarlar>>Oynatma ve Performans sekmesine gelin. "Video içi bilgi kartlarını göster" in yanındaki tiki kaldırmanız yeterli.
0
iustitia omnibus
(25.02.22)
@iustitia omnibus

duyuruya konu olan kartlar video sonu kartları ve video içi bilgi kartlardan farklı. O ayar kapalı bende ve video sonundaki öneriler hala çıkıyor. Verdiğim eklenti ile kapanabiliyor. Başka bir çözüm de reklam engelleyicisi ile tek tek engellemek ama çok uğraştırıyor. En temizi bu eklenti.
0
himmet dayi
(25.02.22)
(1)

Rus bankalarının yabancı ülkelerde varlıklarının dondurulması

ceketimi alip cikcam
Amerika ve İngiltere Rus bankalarının kendi ülkelerinde mal varlıklarının dondurulacağını söyledi. Bu tam olarak ne anlama geliyor ?Rus bankasını gasp mı ediyorlar ?O bankada mevduat hesabı olan herhangi bir kişi parasına erişemeyecek mi ?
Amerika ve İngiltere Rus bankalarının kendi ülkelerinde mal varlıklarının dondurulacağını söyledi.

Bu tam olarak ne anlama geliyor ?

Rus bankasını gasp mı ediyorlar ?

O bankada mevduat hesabı olan herhangi bir kişi parasına erişemeyecek mi ?
0
ceketimi alip cikcam
(24.02.22)
Rus bankaları Amerika ve İngiltere borsalarından hisse senedi aldıysa mesela bunları donduruyor. Borsa İstanbul'da da hisse sahibi dağılımlarına bakarsan bir bölümü yabancı yatırımcılardadır. Aracı kurumlar da atıyorum Bank of America falandır. İşte Rus bankası üzerinden alınan bu hisselere 'geçici olarak' el koyuyor ilgili hükumetler. Gasp da diyebiliriz ama donduruyorlar. Yarın Rusya "tamam geri çekiliyorum" derse (lol) o zaman geri verirler.

Bu işin sadece bir boyutu. Diğer varlıklar da benzer mantıkta ama.
0
himmet dayi
(24.02.22)
(1)

Erkek kedinin erkek kediye hallenmesi

mezarkabul
biri 7 aylık biri 4 aylık iki erkek kedimiz var, bugün hissettim kızıştığını büyük olanın ama emin olamadım. ben evde yokken küçük olana hallenmiş biraz, ufak da kaçmamış oyun zannetmiş heral :D neyse kısırlaştırana kadar ayıralım mı bu kedileri napalım?
biri 7 aylık biri 4 aylık iki erkek kedimiz var, bugün hissettim kızıştığını büyük olanın ama emin olamadım. ben evde yokken küçük olana hallenmiş biraz, ufak da kaçmamış oyun zannetmiş heral :D neyse kısırlaştırana kadar ayıralım mı bu kedileri napalım?
0
mezarkabul
(24.02.22)
Bizim bahçede baktığımız kediler var, hanım kedi kalmayınca birbirlerine daha doğrusu genç daha güçsüz olanlara sarmışlardı. Bebekleri apartmana almaktan bıkmıştım her akşam, gözleri dönüyor dikkat et bence.
0
Coma
(25.02.22)
(3)

Köpeğimin kulağında çıkan yaralar

bolungarvik
Merhaba. Yaklaşık bir hafta önce köpeğimin kulağında fotoğrafta görülen, kabuk bağlamış yara dokusuna benzeyen şeyler çıktı. Vetererinere götürdüm, iltihap olduğunu söyledi ve bir iğne yaptı ama herhangi bir gelişme olmadı. Aksine yaraların yüzey alanı daha da büyüdü. Dün tekrar götürdümde ise alerj
Merhaba. Yaklaşık bir hafta önce köpeğimin kulağında fotoğrafta görülen, kabuk bağlamış yara dokusuna benzeyen şeyler çıktı. Vetererinere götürdüm, iltihap olduğunu söyledi ve bir iğne yaptı ama herhangi bir gelişme olmadı. Aksine yaraların yüzey alanı daha da büyüdü. Dün tekrar götürdümde ise alerji olabileceğini söyleyip bir iğne daha yaptı. Köpeğim hala kulağını kaşıyıp sürekli başını sallıyor. Daha önce buna benzer bir sorun yaşayan ya da ne olduğu ile ilgili bilgisi olan var mı? (Fotoğrafları yakınlaştırdığınızda daha net görünüyor.)
imgyukle.com
imgyukle.com
0
bolungarvik
(24.02.22)
Farklı bir veterinere götürün bulunduğunuz şehire göre tavsiye veren olabilir
0
mirty
(24.02.22)
kulak mantarı olabilir.
başka veterinere götürün. +1
0
blatta hiberna
(24.02.22)
Mantar olabilir
Uyuz olabilir
Alerji kaynaklı kaşıyor olabilir (mama değişimi gerçekleştiyse değerlendirilebilir)

Başka veterinere de gösterin.
0
prole
(24.02.22)
(1)

Heyet raporu ve işten ayrılma isteği

1837837
Alınan heyet raporunun karar bölümünde: uzun süre ayakta kalma, belden rotasyon ve ağır kaldırma gibi ergonomik risk faktörlerinden uzak bir iş organizasyonunda çalışmasına, mahalinde fizik tedavi poliklinik kontrolüne dair obskk’dir yazıyor. Bu raporu şirkete yollayınca isterse 5-6 ay ücretsiz izi
Alınan heyet raporunun karar bölümünde: uzun süre ayakta kalma, belden rotasyon ve ağır kaldırma gibi ergonomik risk faktörlerinden uzak bir iş organizasyonunda çalışmasına, mahalinde fizik tedavi poliklinik kontrolüne dair obskk’dir yazıyor. Bu raporu şirkete yollayınca isterse 5-6 ay ücretsiz izin verelim gidip tedavi olup geri gelsin. Bu şekilde işten çıkamaz gibi bir şeyler söylenmiş. Yasal olarak böyle bir şey mümkün mü? Bilgi veren arkadaşlara teşekkürler.
0
1837837
(24.02.22)
Şirkette sizin şartlarınıza uygun pozisyon yoksa ücretsiz izin verelim bi baksın bakalım 6 ay da nasıl geçinirse geçinsin diyemezler. Raporunuza uygun pozisyon istediğinizi aksi halde iş akdinizi haklı nedenle feshetmek istediğinizi içeren bir ihtar çekin. He bir de hukuki yardım alın.
0
hazel
(24.02.22)
(2)

Gaz ve su abonelik işlemi

elorelia
Ankara için soruyorum.Önceki ev sahibi aboneliklerini iptal etti edevlet üzerinden ancak henüz kapatma işlemi yapılmamış. Biz yeni abonelik başvurusunda bulunabiliyor muyuz yoksa kapanmasını mı beklemek gerekiyor?
Ankara için soruyorum.

Önceki ev sahibi aboneliklerini iptal etti edevlet üzerinden ancak henüz kapatma işlemi yapılmamış. Biz yeni abonelik başvurusunda bulunabiliyor muyuz yoksa kapanmasını mı beklemek gerekiyor?
0
elorelia
(24.02.22)
eski borç bile olsa düşürtüyorsunuz
0
hunharca ben
(24.02.22)
Gaz uzun zamandır aktifse belki tekrardan proje çizdirmeniz gerekebilir
0
izmitcan
(28.02.22)

Neden savaş çıktı?

Deathrow
Görünür/görünmeyen yönlerini okuyabiliceğim türkçe veya ingilizce güzel bi kaynak var mı? Teşekkür ederim.
Görünür/görünmeyen yönlerini okuyabiliceğim türkçe veya ingilizce güzel bi kaynak var mı?
Teşekkür ederim.
0
Deathrow
(24.02.22)
(2)

Ofis Programlarından Anlayan Birisi

xquazzar
Ofis programları üzerinden ağaç diyagramı tarzı şema oluşturmak istiyorum. Yardımcı olabilecek olan birisi var mı?
Ofis programları üzerinden ağaç diyagramı tarzı şema oluşturmak istiyorum. Yardımcı olabilecek olan birisi var mı?
0
xquazzar
(24.02.22)
ms visio
0
nikolay
(24.02.22)
Visio +1. degisik akis semasi sablonlari mevcut oradan iclerini doldurarak ilerliyorsunuz.
0
supergirl
(27.02.22)
(2)

Pdf altı çizili yerleri dışa aktarma

lorne malvo
adobe acrobatta altını çizdiğim bir pdf kitaptaki altı çizili yerleri bir word dosyasına aktarabilir miyim?
adobe acrobatta altını çizdiğim bir pdf kitaptaki altı çizili yerleri bir word dosyasına aktarabilir miyim?
0
lorne malvo
(24.02.22)
Bu işlemi akademik bir amaç ile yapıyorsanız, zotero ve eklentisi olan zotfile kullanabilirsiniz. Atıf ve sayfa numarası ile birlikte dışarı çekebiliyorsunuz.
0
tss
(24.02.22)
@tss hiç aklıma gelmemişti. Citavi kullanıyorum halbuki. Teşekkürler.
0
🌸lorne malvo
(24.02.22)
(3)

Hasarli urun sigortasi basvurusunda mal bedeli mi satis bedeli mi?

floydian
Bir musteriye satilmis mal transitte hasar alirsa, o mali alis bedelimizi talep ederiz sigorta firmasindan yoksa o mal satisi icin musteriye kestigimiz fatura bedelini mi?
Bir musteriye satilmis mal transitte hasar alirsa, o mali alis bedelimizi talep ederiz sigorta firmasindan yoksa o mal satisi icin musteriye kestigimiz fatura bedelini mi?
0
floydian
(24.02.22)
hasarlı ürün sigortası diye bir sigorta poliçesi hiç duymadım.
nakliyat sigortasından bahsediyor olmayasınız?
eğer nakliyat sigortasıysa poliçeyi iyice incelemeniz gerek, hasar yükleme-boşaltma anında mı oldu yoksa taşınırken mi oldu? hasar nasıl oldu? sigorta bedeli nedir? sigorta değeri nedir? eksik-aşkın sigorta var mı? dar teminatlı poliçe mi yoksa geniş teminatlı poliçe mi? vs. bir ton soru var.
0
de jure
(24.02.22)
Nakliye sigortasi evet. Tasima sirasinda olusan hasar.

Hasar islanma, tentedeki delik yuzunden.

Bedel sorun degil ama bizden fatura isteyecekler mal bedelinin. mali satis bedelimiz mi olur bu fatura yoksa mali alis bedelimiz mi genelde?
0
🌸floydian
(24.02.22)
satış bedeliniz üzerinden hesaplanacak.
ama sadece fatura değil, faturanın dışında irsaliye ve poliçe de önemli, bunların tutarlı olması gerekiyor, ayrıca 8 gün içinde hasarın taşıyana ihbarı da önemli. tabi bir de poliçede tenzili muafiyet vs var mı kontrol etmek gerek.
bir de poliçeniz dar kapsamlıysa zaten teminat dışı hasar diyeceklerdir.
poliçeyi buraya atabilirseniz daha net cevap verilebilir.
0
de jure
(24.02.22)
(3)

skype, teams gibi programları indirmeden kullanmak

denizzz
bu programları tarayıcı üzerinden kullanmakla programı indirerek kullanmak arasında ne gibi bir fark oluyor?
bu programları tarayıcı üzerinden kullanmakla programı indirerek kullanmak arasında ne gibi bir fark oluyor?
0
denizzz
(24.02.22)
tarayıcı üzerinden hiç kullanmadım fakat toplantı yaptığımızda tarayıcıdan bağlananların ses ve video kesilmesi, geç gelmesi gibi sorunlar yaşadığını görüyorum. sanırım bu tip programları "tarayıcı içinden" çalıştırmak bilgisayarı daha zorluyor.
0
kaportaci mahmut
(24.02.22)
ben teams'i sürekli tarayıcı üzerinden kullanıyorum. bazı özellikler tarayıcı sürümünde yok (mesela ekran paylaşımında kontrol isteme gibi)
0
roket adam
(25.02.22)
valla is icin kullandigim iki bilgisayar var, Chromebook ve Windows masaustu. Chromebook'ta butun gun aktif olarak tarayici uzerinden Teams kullaniyorum. Windows'u cok nadir acinca kullaniyorum. onda program kurulu. arada hic fark yok diyebilirim. kalite anlaminda da kullanim anlaminda da.
0
supergirl
(27.02.22)
(5)

erasmusta çalişmak

gezegenim
erasmus'ta öğrenim programı ile gidilen ülkede part time iş yapmak mümkün mü? ps: ülke olarak hollanda ve ispanyayı soruyorum daha çok.
erasmus'ta öğrenim programı ile gidilen ülkede part time iş yapmak mümkün mü?

ps: ülke olarak hollanda ve ispanyayı soruyorum daha çok.
0
gezegenim
(24.02.22)
Yasal olarak hayir
0
floydian
(24.02.22)
öğrencilerin çalışma izni olmadan çalışabileceği işler oluyor. mesela yiyecek paketleme, sinemada mısır patlatma vs.

almanya'da ve macaristan'da bu tarz işlerde çalıştım. hollanda'da mutlaka vardır. arkadaşım da ingiltere'de bu tarz bir işte çalışmıştı.
0
gottacatchemall
(24.02.22)
bu kurallar ulke bazinda belirlenen seyler. macaristan izin veriyorsa hollanda da kesin veriyordur demek yanlis.
0
hot potato
(24.02.22)
Bir arkadasim niyetlendi, ondan duydugum kadariyla erasmusa staj yapmak icin bile gitsen ofis sana para odemiyormus. Hibe ile yetin diyorlar sanirim
0
imfhh
(24.02.22)
ben gideli tam 10 sene oluyor ama almanya'da erasmus vizesini oturma iznine çevirdiğinde 90 tam ya da 180 yarım günlük çalışma vizesini kapsayan öğrenci oturma izni veriyorlardı. ben o şekilde o izinle maaşlı olarak staj da yapmıştım bir yerde sonrasında.
0
roket adam
(25.02.22)
(5)

Putin tam olarak nerede duracak?

Kaleci Saçlı Forvet
Rusya buna Putin karar verecek diyor, Putin'in beklentisi sanırım Ukrayna'nın silahsızlanma sürecine girmesi, bu da otomatik olarak Abd üslerinin kaldırılması anlamına geliyor. Böyle bi şey olabilir mi? Bu noktada Abd bi müdahalede bulunabilir mi ki ben hiç sanmıyorum. Nato da asker göndermeyecek z
Rusya buna Putin karar verecek diyor, Putin'in beklentisi sanırım Ukrayna'nın silahsızlanma sürecine girmesi, bu da otomatik olarak Abd üslerinin kaldırılması anlamına geliyor. Böyle bi şey olabilir mi? Bu noktada Abd bi müdahalede bulunabilir mi ki ben hiç sanmıyorum. Nato da asker göndermeyecek zira Ukrayna Nato üyesi değil. Olayı sadece bikaç dandik kınama ya da ambargo tehdidiyle mi geçiştirecekler? Ne olacak böyle? Putin'in doğalgaz kartından hiç bahsetmiyorum bile. Teşekkür ederim.
0
Kaleci Saçlı Forvet
(24.02.22)
modern dünyada işler genelde sıcak savaş ile değil yaptırımla/yumuşak güçle yürüyor. bunun için de karşıdaki ülkeyi vesayet altında bulundurman gerek. bana kalırsa, putin'in duracağı nokta tam da olarak bunu garantiye aldığı yer olacaktır. elbette putin de biliyor askeri bir müdahalenin saldıran ülke için de yıpratıcı ve maliyetli olduğunu ama ukrayna'yı tamamen kaybetme gibi bir lüksü de yok. o yüzden bugün savaşı görüyoruz, yarın bir gün belki ukrayna'da bir rejim değişikliği veya mevcut rejimle yapılan bir anlaşma görebiliriz. belki de rusya ukrayna'nın önemli bir kısmını ilhak eder, bilemiyoruz. bu tam olarak karşıdan gelecek tepkilere bağlı.

ayrıca dediğin gibi, batı bu savaş karşısında hiçbir şey yapamaz. aslında durum tam olarak ukraynanın batı tarafından deneme tahtası olarak kullanılmasına döndü. buradan tek kazançlı çıkacak taraf rusya.
0
lesmiserables
(24.02.22)
bence zelenskiy ya istifaya zorlanacak ya ülkeden kaçırılacak. kimsenin ukrayna için askeri anlamda kılını kıpırdatmayacağını düşündüler ve nato'nun blöfünü yemediler. buradan sonra ukrayna'da yüz sene kimse rusya'ya sırt çevirip nato'nun gazına gelmez. nato sınırları polonya'ya çekilmiş olur.

ciddi ekonomik ambargolar olacağını hiç sanmıyorum, benzer şeyler 2014 senesinde de yaşandı.
0
coldegezenkutupayisi
(24.02.22)
Rusya aslında genel algının aksine baya fakir bir ülke, yani güçlü bi ekonomik yaptırım uygulanıp sıkıştırılabilir ama nedense kimse böyle bir şey yapmayacak gibi duruyor, bu noktada benim aklıma gelen en olası son Rusya'nın Ukrayna'nın doğusunu tamamen ele geçirip batısını Ab'ye bırakmak olacak gibi, bunu engelleyecek bir engel yok sanki şu an.
0
🌸Kaleci Saçlı Forvet
(24.02.22)
tam olarak söylediğiniz sebeplerden putin'in keyiften ve sırf yamyamlık olsun diye sağa sola salça olduğunu düşünmüyorum. bunu bence haklı olarak bir zorunluluk olarak görüyor. doğu bloğuna karşı kurulmuş askeri bir müttefikliğin sınır komşusunda istediği gibi at koşturacak olması ülkenin her zaman tehlike altında olduğu anlamına geliyor. üstelik türkiye'de sözleşmeyle bağlanmış boğazların alternatifi bir kanal projesi konuşuluyor, bu da her an karadeniz'de olası bir amerikan donanması konuşlanması anlamına gelebilir.

nasıl ki suriye'de rus ve amerikan işgali yaşanırken türkiye uzaktan izleyip seyirci kalamadı, ukrayna içindeki nato yapılanmasına da rusya seyirci kalamazdı. orada nato ile arasında ukrayna gibi sözünden çıkmaması gereken bir tampon devlet olması son derece mantıklı rusya için. ben o yüzden tamamen bir işgal amacında olduklarını düşünmüyorum, sadece sözlerini dinleyecek bir ukrayna hükümeti istiyorlar.
0
coldegezenkutupayisi
(24.02.22)
Putin'in istekleri net. Ukrayna'nın nato'ya girmemesi. Bunun ve Ukrayna'nın silahsızlanması garantisini aldığında bugün bile durur. Bu isteklerini aldıktan sonra zamanla Rusya yanlısı yönetimi Ukrayna'da oturtacaklardır.
0
osssy
(25.02.22)
(2)

Gece esenboğa’dan ulaşım

youshookmeallnightlong
Nasıldır? İşçi blokları tarafına gideceğim. Taksi dışında alternatif var mı? Varış saati 23.30 thy
Nasıldır? İşçi blokları tarafına gideceğim. Taksi dışında alternatif var mı? Varış saati 23.30 thy
0
youshookmeallnightlong
(24.02.22)
Kizilay veya astiye(asti daha yakin olabilir) gidip (belko air veya havas ile) oradan da taksi.
0
floydian
(24.02.22)
havaş'la aşti'ye gidin, orası işçi bloklarına daha yakın. taksi daha az yazar kızılay'a göre. o saatte çok büyük olasılıkla toplu taşıma (otobüs, dolmuş falan) kalmayacaktır diye düşünüyorum ama emin değilim.
0
shadowfollower
(25.02.22)
(7)

Şavaşa giden muhabirler

asaf
Nasıl cesaret ediyorlar? Küçük de olsa ölüm/yaralanma ihtimali var. Daha geçenlerde bir Türk gazeteci ayağından yaralandı. Koşamayacak vs. Nerde kalıyorlar, nasıl yapıyorlar? Savaşın ortasında kameramanla bir başına nasıl idare ediyorlar? Ekstra ikramiye vs. alıyorlar mı?
Nasıl cesaret ediyorlar? Küçük de olsa ölüm/yaralanma ihtimali var. Daha geçenlerde bir Türk gazeteci ayağından yaralandı. Koşamayacak vs.

Nerde kalıyorlar, nasıl yapıyorlar? Savaşın ortasında kameramanla bir başına nasıl idare ediyorlar? Ekstra ikramiye vs. alıyorlar mı?
0
asaf
(24.02.22)
Mesleki olarak bizzat savaşan insanlar da var ne farkı var ki meslek bu çiftleşen pandaların haberini yapan da var savaş muhabiri olan da, göze alıyorlar demek ki.
0
Kaleci Saçlı Forvet
(24.02.22)
Bu tarz bir meraklari yatkinliklari olanlar o ise girisiyor. Kosucular kosa kosa yorulmuyor mu demek gibi.
0
hot potato
(24.02.22)
ünivdeyken kısa bi süre muhabirlik deneyimim olmuştu, o zamanlar ben de savaş muhabiri olmak istiyorum diyordum. nedeni de savaşı tüm yüzüyle dünyaya göstermeyi istememdi, aklıma hiç öleceğim yaralanacağım gelmiyordu. demek ki bu işi yapanlar da ben o zaman ne düşünüyorsam öyle düşünüyorlar.
0
kimwexler
(24.02.22)
bu işin okulunu okudum, bir hocam da ışidliler tarafından esir alındı. bu insanların pek çoğu zaten "macera arayan", cesur insanlar. ayrıca yaralanan ve ölen gazeteci çok fazla olmuyor, çoğu asker, devlet kurallara uyuyor. gazetecilerw dokunmuyor.
0
candide
(24.02.22)
1 iyi egitim aliyorlar. asker gibi
2 iyi para kazaniyorlar
3 itibarli bir meslek
4 biraz da gönüllüluk isi zaten herkes yapamaz. patlama ve catisma durumlarinda baglanti yaptigimiz muhabirler arkadan gelen hayvani patlama sesine refleks bile vermiyorlardi olur oyle seyler der gibi konusmalarina devam ediyorlar. sadece korkunc bi savasin ortasinda olmaktan öte oyle bölgelerde belli bir barinma, beslenme, ulasim, saglik ihtiyaclari asiri sikintili. bana gore inanilmaz tatmin edici bir meslek ve bu bana yeterli geliyor.
netflixte bir belgeselde savas muhabirinin hayatini anlatiyordu neydi dur bakayim
0
ala09
(24.02.22)
şu belgesele bakmanızı öneririm:
War pHotographer

Bir de şu film var:
Bang Bang club

çoğu savaş muhabiri ya güvenli bir mesafeden savaşı görüntülemeye çalışır.

çok az savaş muhabiri ölmeyi de göze alıp savaşın içine girip onu görüntüleyebilir ordan hiakyeleri aktarabilir. Üstlerinde kocaman press yazar bu insanların, hepsi aynı otelde kalır vs... Onlara saldırmak da savaş suçuna girer. Ama tabi ki ölen bir çok savaş muhabiri olmuştur.
0
cedric tweedledee
(24.02.22)
ilerde afganistan dayım dersin pakistanda çıkarsın.. 20sene sonra kim bilcek. bak cüneyt'e meksika dan ben öyle ben böyle yaşadım savaşlarda diyip 1kk. çok güzel. sarı basın kartı da aldın mı çiçek. cüneyt nasıl o kadar yükseldi merak ediyorum. turnayı 12den vurdu tamam da, yetmez o
0
hunharca ben
(24.02.22)
(2)

Avcılar için hangi havalimanı?

gokyuzu gibi
Avcılar'a en çabuk ulaşmak için hangi havalimanına gitmek daha mantıklı? Sabiha mı İstanbul mu? Bir de en hızlı rota tavsiyesi (toplu taşıma ile) alabilirsem süper olur.
Avcılar'a en çabuk ulaşmak için hangi havalimanına gitmek daha mantıklı? Sabiha mı İstanbul mu? Bir de en hızlı rota tavsiyesi (toplu taşıma ile) alabilirsem süper olur.
0
gokyuzu gibi
(24.02.22)
Istanbul tabi ki
Ama ulaşımı bilemiyorum
0
kisa
(24.02.22)
istanbul havalimani, havaist uygulamasini indirirseniz telefonunuza havalimanina indikten sonra -2. katta havaist tabelalarini takip ederek otobusun duragina ulasabilirsiniz, direk avcilar a kadar gidiyor havaist. en uygun, en hesapli, en hizli boyle gidebilirsiniz,
0
sannora
(24.02.22)
(6)

Acil sayılır. İst. Nereye gidelim?

kisa
Merhaba sakinler,4 kişilik rakı gecemiz mücbir sebeplerden iptal oldu 2 kişi kaldık. Biz de ne yapalım diye düşünürken buraya sorayım dedim.Kriterler şunlar,Kadıköy olmaz, hep oradayız.Taksim olmaz, taksim olursa aret e giderizBeykoz civari ya da benzeri deniz kenarı yerler olmaz çünkü bu havada anl
Merhaba sakinler,

4 kişilik rakı gecemiz mücbir sebeplerden iptal oldu 2 kişi kaldık. Biz de ne yapalım diye düşünürken buraya sorayım dedim.

Kriterler şunlar,
Kadıköy olmaz, hep oradayız.
Taksim olmaz, taksim olursa aret e gideriz
Beykoz civari ya da benzeri deniz kenarı yerler olmaz çünkü bu havada anlamsız

Nereye gidelim?
Pub gibi de olur ama niyet uzun oturmak onyuzden rakı mezelik yerler daha mantıklı gibi.
0
kisa
(24.02.22)
Sade 5 denizler -Nisantasi

Edit:Oturulur bence. Rakı-meze olayında zaten sıkıntı olmuyor.
0
ırene adler
(24.02.22)
Yeri çok ters demezseniz Maltepe Beşçeşmeler'e gidin, Granyoz güzeldir mesela. Pandemiden önce keyifliydi en azından, şimdi çok bozmuş mudur bilmiyorum.
0
kobuzchu kiz
(24.02.22)
Çok güveniyorum seçimlerine ama burası uzun uzun oturulabilecek bir yer mi acaba:)
0
🌸kisa
(24.02.22)
Mesajım Irene adler içindi:)

@kobuzchu kız, teşekkürler. Gerckten bescesmeler güzeldir, meyzen e gidiyorum orada genelde. Teşekkür ederim
0
🌸kisa
(24.02.22)
Kuzguncukta mülkiyeliler birliğinin yeri var rakı için ortam düzgün, fiyatlar uygundur diğer yerlere göre ve ulaşım da kolay
0
mg3929
(24.02.22)
Cadde, babbo pizza oradan zeplin e döndü iş. Herkese teşekkürler
0
🌸kisa
(24.02.22)
(4)

Yabancı dilde kitap satan bir yer var mı Türkiye'de?

anladespina
Tabii online olarak.
Tabii online olarak.
0
anladespina
(24.02.22)
ehti
(24.02.22)
pike
(24.02.22)
bilinen yerli sitelerin neredeyae hepsinde var. d&r, kitapyurdu, amazon vs.
0
candide
(24.02.22)
Türk-Alman Kitabevi
www.tak.com.tr
0
arenas
(25.02.22)
(1)

Suadiye de pilates eğitmenleri ne kadar kazanır?

Kronikkötümser
Merhaba,Suadiye tarafında hem evinde hemde salonda pilates eğitimi veren biri aylık minimum ne kadar kazanıyordur?Bu sektörü hiç bilmiyorum, pek tabi salona, çalıştığı profile göre gelir değişir ama bi işinde minimumu vardır ya o nedenle soruyorum :)
Merhaba,

Suadiye tarafında hem evinde hemde salonda pilates eğitimi veren biri aylık minimum ne kadar kazanıyordur?

Bu sektörü hiç bilmiyorum, pek tabi salona, çalıştığı profile göre gelir değişir ama bi işinde minimumu vardır ya o nedenle soruyorum :)
0
Kronikkötümser
(24.02.22)
10 derse 1300 tl istiyorlar
0
jamswety
(24.02.22)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.