[]

chevrolet alınır mı

merhaba,

ikinci el araç piyasasında chevrolet muadillerine göre çok ucuz. türkiyeden çekilmiş ama zaten 10 yaşında araç alan biri için fark eder mi? bir sorun yaşarsa yedek parça bulunmaz mı çinden ürün gelen bu dünyada :) bana alınır gibi geliyor ancak kaçırdığım bir nokta varsa sormak istedim.

teşekkürler

 
Sanayide motor ustası ve yedek parça satıcısı bir akrabanız varsa alınır.


  • solo  (07.04.22 11:03:53) 
Sanırım cruze'dan bahsediyorsunuz.

Bildiğim arabanın altyapısı opel astra ile neredeyse aynı.
  • kindarfil  (07.04.22 11:04:16) 
Opel Astra ile Cruze aynı platform ve aynı motormuş +1

Yani motor mekanik yedek parçası bulunur, ama mesela bir kapı döşemesi, atıyorum kapı kolu, ne bileyim silecek kolu vs lazım olduğunda ne yapılır muamma.

İç donanımdaki parçalarına da bakmak lazım, muadili başka araçlarda var mı?
  • John Bloor  (07.04.22 11:42:25) 
Aracın yakıt tüketimi günümüz turbo motorlu ya da lpg dönüşümü yapılmış araçlara göre aşırı fazla. O kısmı da değerlendirin derim.


  • aslil  (07.04.22 11:48:12) 
dış kasası hariç elektronik ve motor aksamının yedek parçaları opel astra ile birebir aynı olduğu için parça bulmakta hiç sorun çekmedim. hatta istanbuldaysanız adreslerini verebilirim. 1.6 ecotec motoru var zaten opel'e ait. aksesuar bulmak konusunda da hiç sorun yaşamadım.

yakıt konusuna gelince 2010 model manuel benim arabam. şehir içi benzinde 9-9.3 gibi bir şey yakıyor. 1.6 benzinli bir araca göre normal. 2020 model megane'da da aynı değeri görmüştüm. 2020 golf'te 11 litre görmüştüm. 1.6 benzinli bir araç kullanıyorsanız istanbul trafiğinde şehir içi 7 litre altını görmek bence imkansız. başarabilen varsa saygı duyarım. 1 yıla yaklaştım aşırı fazla bir tüketimle karşılaşmadım. şehir dışı 5.8-6.3 litre civarında yakıyor tabi 90'a sabitleyip giderseniz çok daha düşer tüketim. lpg'de kullandığımda şehir içi 11-12 litre yakıyor, şehir dışı 7-8 arasıydı. bu rakamlar kullanıma göre değişebilir tabi ama ben bir tık agresif kullanıyorum.
son benzin zamlarından önce full benzinde kullanıp 660 km şehir içi şehir dışı karışık yapabilmiştim 1 depo benzinle. deposu 60 litre alıyor.

otomatik vitesi için yakıt biraz daha fazla olacaktır siz ne düşünüyorsunuz bilmiyorum.

iç hacmi olsun bagaj hacmi olsun bu piyasada bence alınabilecek en iyi araba. 170-180 bin liraya tenekeden yapılma 206, punto veya clio alacağınıza bence cruze daha mantıklı. 1.5 ton sağlam bir gövdesi var. temizine denk gelirseniz kaçırmayın.
  • golgi aygıtı  (07.04.22 16:08:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.