[]

Ayarlanabilir dumbell ve halter ile neler yapabilirim?

Salona ayırabilecek vaktim yok. Elimde ağırlıkları değiştirilebilen dumbell seti ve 1 adet düz halter var. Bunlarla güzel bir çalışma programı yapmak istiyorum bunun için bir tavsiyeniz veya bir uygulama, site vs. var mı?




 
Yeni başlayansan, hareketleri doğru öğrenmen gelişmen ve sakatlanmaman için gerekli. Onun için salonda bir hoca gözetiminde başlamanı öneririm.
Zaten hareketleri biliyorsan, Bir squad rack, bir bench, bir de kapı barfiksi edinirsen altyapı tamamlanmış olur. Bir program uydururuz.
Ancak evde çalışmak çok fazla irade gerektiriyor. Başarabilen insan sayısı çok az.
Yani madem niyetlisin şartları zorlayıp bir salona git derim.
  • Mirket  (07.04.22 23:11:34) 
Stronglifts 5×5


  • crimson man  (07.04.22 23:17:11) 
Freeletics uygulamasini indirebilirsiniz


  • anten  (08.04.22 09:13:03) 
Ben yaklaşık 2-3 yıldır evde düzenli egzersiz yapıyorum.
önce 6 ay gibi bir süre kas, kemik ve eklemler için yoga, plates, kardiyo tipi çalıştım. sonrasında yavaştan ağırlık egzersizlerine geçtim. çok yoğun kas kütlesi oluşmadı -kadın olmanın dezavantajı tabi ama- ben evde yapmayı sevdiğim için çok takmıyorum özellikle dengeli bir görünüm için; sırasıyla kol-bacak-karın-sonra tüm vücut direnç egzersizi ve HIIT-tabata tarzı ilerliyorum.

evde oluyor ama imkanınız varsa bir mentor eşliğinde ilerlemek tabi ki daha mantıklı. ama başlangıç seviyesinde bence evde başlayıp o disiplini kazandığınızda ileri seviye için gidebilirsiniz. hem kendinizi mental olarak hem de fiziken hazırlamış olursunuz. çünkü ileri seviye ağırlık antrenmanı evde zor sakatlık oluşabilir, hareketlerin başlangıcı bitişi-süresi-kaç tekrar olacağı vs. hep kişisel farklılıklara göre değişiyor.
  • windymimas  (08.04.22 09:27:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.