[]

altın alma hakkında kafama takılanlar var(yatırım tavsiyesi değil)

merhaba, elime 15 bin civarı toplu para geçti, hepsiyle altın almayı planlıyorum. daha önceden ekonomi bu kadar kötü değilken her ay çeyrek yarım gider alır koyardım kuyumcudan. fiziksel altın almak hoşuma gidiyor açıkcası ama karlı olan hangisi bilmiyorum? eğer banka diyorsanız hangi bankayı önerirsiniz? esnaf diyorsanız da semt esnafını mı kapalı çarşıyı mı önerirsiniz? birde ons altın alın diyorlar. ben hep çeyrek veya yarım alırdım öncedne. fazla zaman geçmeden gidip almak istiyoru, yardımcı olur musunuz bu konuda?




 
kuveyt türkten al gitsin. kuyumcudan alırsan direkt zararla alırsın. bankadan alırsan istediğin zaman satma şansın da olur.


  • jelly bear  (07.04.22 20:18:53) 
tabi ki tam altın, alışta ve satışta daha karlı. makas ağzı daha dar.
kapalıçarşı -kuyumcular caddesi- en ucuz altını bulabileceğiniz yer.
(ana geniş pırıl pırıl turistik olan cadde değil, başka bi cadde, ana cadde pahalı. dediğim yerde en küçük dükkan, en ucuz dükkan olur, oraya bakan ara sokaklarda daha da ucuz olur) bütün dükkanlara sor
15bin lirayla 2 tam (sikke/lira), 1 de yarım alabilirsin, sikke alacaksın unutma

alttaki seri
ms.hmb.gov.tr
darphane.gov.tr
  • comp  (07.04.22 20:37:29 ~ 20:38:01) 
Ben bu aralar çok araştırdım bunu. En mantıklısı 24 ayar dikdörtgen ons altın şeklinde olanlar var plastik içinde satılıyor. Bunlardan al geç. Şöyle aşağıdaki gibi. Son zamanlarda kuyumcuların ağzı gözü oynuyor bi ara ata lira alıyordum kafalarına göre makas vs koyuyorlar.

www.yatirimim.com
  • mg3929  (07.04.22 22:42:45) 
@mg39 15bin lirası varmış

darphane sikkesi daha ucuz
6,614 gr saf altın içeren sikke______________6000 lira (kapalı çarşı).
verdiğin linkteki saf ons külçenin 6,614 gramı, 6370 lira.
  • comp  (07.04.22 22:59:41 ~ 08.04.22 02:59:58) 
Anladığım; banka yerine tam veya ons al diyorsunuz değil mi?


  • jules  (08.04.22 00:39:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.