[]

Aç karna spor yapmak

Merhaba, sporu akşam yaptığımda inanılmaz bir isteksizlik oluyor. Ama sabah erken saatte koşmaktan, efor sarfetmekten baya keyif alıyorum. Zaten çok içmişim, tüm gün koşturmuşum vs gibi afaki bir şeyler yoksa 6.30'ta zınk diye kalkıyorum. Hafif tempolu koşu işini normalde bu saatlerde yapıyordum. Eliptik bisiklet alınca o işi evde görmeye başladım ve biraz zaman kalıyor aslında. Kalan zamanda hazır sıcakken biraz da ağırlık çalışma fikri geldi aklıma. Ama aç karnına olacağım. Acaba bunun bana faydası mi olur, zararı mı?

8.00 gibi evden çıkmadan güzel kahvalti ediyorum.


 
cardio yapıp kendini yorduktan sonra ağırlık çalışman doğru olmaz. tam tersini yap.
ayrıca uyanır uyanmaz süper aç karına yaparsan insülin direnci gelişir. az bir şey ye ve en az 30dk bekle öyle başla sporuna.

  • neira  (07.04.22 19:57:38) 
Aç karna spor yapınca neden insülin direnci gelişsin? Sporcular kardiyolarını genellikle sabah erken saatte aç karna yapar zaten.


  • jangbogo  (07.04.22 21:12:33) 
İnsülin direnci gelişmez +1.
Aksine aç karnına spor yapınca harika hormonlar karışır kana. Yalnız ağırlık hafif, cardio fazla olmalı.

  • crimson man  (07.04.22 21:15:22) 
Aç karnına antrenman yapmayla insülinin direnci gelişiminin hiç ilgisi yok yav, hatta kaslardaki glikojeni harcayacağın için insülin direnci varsa onu bile düzeltebilir :) Onun dışında bi zararı ya da faydası olmaz bikaç defa dene bozmazsa devam et iyi hissetmezsen yine değiştirirsin.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (07.04.22 21:16:31) 
inisülin direnci filan olmaz, ve diğer arkadaşların dediği gibi eğer öyle bir şey varsa siler atar. bu tip spor vücuda yağ yakmayı da öğreteceği için uzun vadede metabolizmana iyi gelir.

burada iki husus çok önemli:

1- sporunu yaptıktan sonra üstüne proteinli bir kahvaltı yapman şart ki vücut gerektiği gibi kendisini toparlayabilsin. bir parça abartmadan karbonhidrat da gerekir.

2- kardo sırasında eliptik üzerinde kendini kaybedip, gaza gelerek nabzı çok yükseklere getirmemek gerek. ağırlıklarda da yüksek ağırlık yerine bir tık az ağırlık çok tekrar yapmak gerekir. bol su içip, eğer başın dönerse bir tık dinlenmek iyi gelir. belki yarım muz bulundurabilirsin yanında. baktın biraz vücut yalpalıyor, ağzına atarsın. hem potasyum takviyesi yapar. hem de hızla kan şekerini yükseltir toparlarsın.

dilersen önden pre-workout olarak bir turk kahvesi ya da espresso gönderebilirsin. yağ yakımını hızlandırıp yardımcı olur.

kolay gelsin.
  • kaptankedi  (07.04.22 21:46:55) 
nasıl yaa yalan mıymış bu bilgi? yıllarca buna göre hareket ettim ben piii


  • neira  (09.04.22 23:52:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.