imalat/inşaat sektöründe faaliyet gösteren, 50 üzeri çalışanı olan, sürekli bir işe giriş çıkış, puantaj vs durumu olan, aylık 3 klasör evrak gönderen limited şirkete 10.000 lira bile az.
2022 yılı ankara tarifesinde personeli olmayan hizmet işletmesi limited şirket için belirlenen en düşük ücret 955 lira. daha düşüğü meslek kanunu gereği haksız rekabete giriyor ve disiplin soruşturması gerektiriyor. tek istisnası, işletmenin gayrifaal, yani çalışmadan duran boş bir işletme olması, o zaman tarifenin %40'ını uygulayabiliyorsunuz.
ücret belirlenirken sadece limited şirket olmasına bakılmıyor. hatta e-defter mükellefi olması, şubesi olması, farklı kdv oranlarını birlikte uyguluyor olması bile tarifeye göre ücrete ek yaptıracak durumlar.
kahve/kitap temalı yere hizmet işletmesi diyebiliriz. personeli de yoksa minimum rakam ankara için 955 lira.
5 tane cnc tezgahla metal üzerine talaşlı imalat yapan, 15 tane çalışanı olan atölyeye 2500 lira teklif verdim mesela. bu özelliklerdeki işletmenin defterini ben daha aşağısına tutmam.
0