[]

Ltd Muhasebeci Ücreti

Aylık 10 bin isteyen de var bin isteyen de. Ortalaması nedir bu işin?

Not: Yabancı bi arkadaş için Moda’da kahve ve kitap temalı bir İşletme açıyoruz.


 
Online muhasebe siteleri var ordan bakabilirsiniz


  • birmilyonunvarmi  (07.04.22 19:06:12) 
10.000 nedir gerçek mı?
LTD şirketim ve kafem var, 600 veriyorum. Arkadaş aracılığıyla anlaştık kendileriyle, hadi arkadaşın hatrına indirim yaptı desek, olsun sana 800.

  • anatomik  (07.04.22 19:35:59) 
imalat/inşaat sektöründe faaliyet gösteren, 50 üzeri çalışanı olan, sürekli bir işe giriş çıkış, puantaj vs durumu olan, aylık 3 klasör evrak gönderen limited şirkete 10.000 lira bile az.

2022 yılı ankara tarifesinde personeli olmayan hizmet işletmesi limited şirket için belirlenen en düşük ücret 955 lira. daha düşüğü meslek kanunu gereği haksız rekabete giriyor ve disiplin soruşturması gerektiriyor. tek istisnası, işletmenin gayrifaal, yani çalışmadan duran boş bir işletme olması, o zaman tarifenin %40'ını uygulayabiliyorsunuz.

ücret belirlenirken sadece limited şirket olmasına bakılmıyor. hatta e-defter mükellefi olması, şubesi olması, farklı kdv oranlarını birlikte uyguluyor olması bile tarifeye göre ücrete ek yaptıracak durumlar.

kahve/kitap temalı yere hizmet işletmesi diyebiliriz. personeli de yoksa minimum rakam ankara için 955 lira.

5 tane cnc tezgahla metal üzerine talaşlı imalat yapan, 15 tane çalışanı olan atölyeye 2500 lira teklif verdim mesela. bu özelliklerdeki işletmenin defterini ben daha aşağısına tutmam.
  • kibritsuyu  (07.04.22 22:47:05 ~ 08.04.22 02:42:38) 
1000 lira normal olanı, yeni işletme olduğuna göre çok fazla girişi çıkışı olmayacaktır, çok fazla elemanı da yoktur diye tahmin ediyorum.

Paradan ziyade doğru iş yapan, temkinli, tertipli, düzenli bir mali müşavir bulmak ticarete başlarken en doğru harekettir.
  • John Bloor  (08.04.22 10:22:31) 
ltd sirketi var ltd sirketi var, @kibritsuyu cok guzel aciklamis. ama hala muhasebeyi sadece 1-2 evrak isi olarak gorenler var. dediginiz gibi 400 e ltd sti baktiran bir tanidigin tanidigi geldi, birakiyorum demis yeni muhasebeci bulun demis. geldiler anlattim tek tek, izah ettim, eskinin yanlislarini gosterdim, gelecegine dair bilgi filan verdim; biz muhasebe filan bir sey bilmiyormusuz, bizim eski bakan da alakasi yokmus dedi.

o yuznden oncelikle sizin isin niteligi, daha sonra almak istediginiz hizmete gore degerlendirirsiniz ucreti. ama 10bin ltd sti cok nadir alinacak bir ucrettir
  • sweetoffice  (08.04.22 11:00:11) 
www.turmob.org.tr

2. sayfadaki durumunuza uygun satır/sütuna baakabilirsiniz.
  • naksidil  (08.04.22 13:11:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.