[]

Su reklamlarda, sigara paketlerindeki kararmış akciğer hakkında

Bizim arkadaş 15 senedir sürekli sigara içiyor ve doktora gidip röntgen çektiğinde doktoru ciğerlerini sağlam olduğunu söylemiş. Bu normal mi?




 
Valla benim babamın da tertemiz çıkmıştı ama 50 yaşında kalp krizinden öldü. Normal yani.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (07.04.22 13:06:21) 
Abim 13 yaşından bu yana düzenli olarak günde 1.5-2 paket sigara içiyor. Lise yıllarında profesyonel bir futbol kulübünün altyapısında oynadı. Hem de orta saha. Her sene klasik doktor kontrollerinde kulüp doktoru çok şaşırıyordu. :) Çünkü ciğerler çok temizdi. Derken üniversiteye geçince futbolculuktan vazgeçip futbol hakemliği yapmaya başladı. Haftada iki gün antrenmanları oluyordu kendi aralarında düzenledikleri koşu yarışmalarında falan hep birinci çıkıyordu. Yıllarca da (ulusal hakem statüsünde) orta hakemlik yaptı. Yüzmede, koşu da vs. hiçbir zaman kesildiğini ne gördüm ne duydum. Hayvan gibi ciğeri var adamın. Her sabah kalkıp sporunu da yapar.

Diyeceğim o ki evet sağlıksız bir yaşamla belki o siyah ciğer oluşabilir ama biraz spor ve iyi beslenmeyle (bence) abartıldığı kadar kötü etkilemiyor.
  • skzr  (07.04.22 13:33:32) 
Bir de bronoskopi cektirsin bakalim siyah miymis beyaz miymis orada gorur.


  • divit  (07.04.22 14:39:52) 
Herkesin farklı bünyesi olduğu gibi sigara içişi de bir değil, kimisi dumanı hiç fire vermeden doldurur ciğere, kimisi ağzına doldurduktan sonra yarısını ciğere alır yarısını ağızdan/burundan verir.

Kimileri de var ki elinde/ağzında durur sigara ama çok nadir duman çeker mesela.

Velhasılı kelam sigara çok zararlı bir şey, içmemek lazım. Yıllarca içtim, hiç bir faydasını görmedim.
  • John Bloor  (07.04.22 14:53:21) 
Röntgen kararma derecesiyle ilgili bir bulgu göstermez. Normal görünebilir.


  • pro9it9is9  (07.04.22 14:56:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.