Giriş
(4)

casio saat

munchausen by proxy zooey deschanel
arkadaşlar şu saat alınır mı sizce? gittigidyorda 112 tl? http://www.casio-intl.com/tr/tr/wat/watch_detail/AE-1200WHD-1AV/
arkadaşlar şu saat alınır mı sizce? gittigidyorda 112 tl? www.casio-intl.com
0
munchausen by proxy zooey deschanel
(30.11.16)
Asker saatinin 1.1 sürümü gibi.

Ben almazdım.
0
himmet dayi
(30.11.16)
90'larda çok büyük karizma sahibi olabilirdin, bana uygun değil.
0
kimlanbu
(30.11.16)
dis gorunusune onem veriyor musun?

bu tarz seylere(nerdy) merakli misin?

almak istiyorsan al gitsin. sormak istedigin tam olarak nedir?

bu saate bu para verilir mi? demek istiyorsan tamamen kullanacak kisiye bagli.
0
idexo
(30.11.16)
şıklık açısından soruyorsan kişiye göre değişir. ben çok beğenmedim ama takmayacağım kadar da kötü değil, kullanabilirdim. 25,e.

çok kullanışlı gelmedi bana. cafcaflı olsun diye uğraşılmış gibi.
0
dahinnotha
(30.11.16)
(7)

abd bilet

alcapon
Merhabalar,Ocak 2017 gidiş- Mart 2017 dönüş için İstanbul'dan Amerikaya (New York veya Washington) bilet almak istiyorum. Skyscanner, expedia vs bu tür siteleri biliyorum. Ama fiyatlar oldukça yüksek. Nasıl ucuza getirebilirim fikirleriniz nedir?
Merhabalar,

Ocak 2017 gidiş- Mart 2017 dönüş için İstanbul'dan Amerikaya (New York veya Washington) bilet almak istiyorum. Skyscanner, expedia vs bu tür siteleri biliyorum. Ama fiyatlar oldukça yüksek. Nasıl ucuza getirebilirim fikirleriniz nedir?
0
alcapon
(30.11.16)
EKobilet e bakabilirsiniz, aktarmali ucuz olabilir.

Biletlerinizin tarihiyle oynayabilirsiniz, haftasonuna denk geliyorsa haftaicine almak gibi. Ya da pzt ise saliya almak vb.

Amerikada ya da avrupada bir tatile denk gelmedigine dikkat edebilirsiniz vb.
0
kuehles blondes
(30.11.16)
easyjet'e de bir bak.
0
himmet dayi
(30.11.16)
İnsanların normalde tercih etmediği günlere bak. Mil satın al başkalarından. Kendin avans mil kullan
0
bir ileti paylastim
(30.11.16)
1400 lira çıkıyor genelde o da british ile. sanırım base fiyat bu. indirim kodu falan yakalarsan öyle alabilirsin anca.
o değil easyjet ile nereye gidecek ayıptır sorması?
0
cekilmis gayfe
(30.11.16)
kıtalararası biletlerde genelde promo bilet olayı pek olmaz. ondan ne kadar erken alırsanız o kadar karlıdır.

bazen zaman bazında pahalılaşmalar olabiliyor, mesela 20 bin kişilik kongreler gibi durumlar bilet fiyatını uçurabilir.
0
kurnaz
(30.11.16)
en uygun lufthansa bence. veya bana hep oyle denk geldi.
0
enaz3kedi
(30.11.16)
ocak cok yakin ve gidecegin eyaletler aktarma ucuslarin bol oldugu populer eyaletler. nerden bakarsan bak 1400$dan asagi biraz zor.
0
superfluid
(01.12.16)
(3)

Wordpress hakkında bilgisi olanlara bir soru

caner erden
merhaba,bir wordpress sayfam var. bu sayfa ana sayfa olacak ancak onun altında başka bir platform kuracağım. bunun için de aynı sayfada kalmak istiyorum. acaba bunu nasıl yapabilirim.yani mydomain.com olan sayfama mydomain.com/journals diyeceğim ve mydomain.com/journals'da wordpress kurulu olmayacak
merhaba,

bir wordpress sayfam var. bu sayfa ana sayfa olacak ancak onun altında başka bir platform kuracağım. bunun için de aynı sayfada kalmak istiyorum. acaba bunu nasıl yapabilirim.

yani mydomain.com olan sayfama mydomain.com/journals diyeceğim ve mydomain.com/journals'da wordpress kurulu olmayacak başka bir sistem kuracağım. bu mümkün müdür?
0
caner erden
(30.11.16)
sub-domain eklemeden bu işi çözebilir miyim?
0
🌸caner erden
(30.11.16)
tabii ki mümkün.

mydomain.com adresine FTP ile bağlanıyorsun. Ana dizine journals adlı bir klasör açıyorsun. Bu klasör tıpkı subdomain gibi çalışabilir. bu klasörün içine istersen wordpress, istersen joomla vb. site kurabilirsin. Kendi kodlamanı da yapabilirsin, HTML site de yapabilirsin. Dikkat etmen gereken en önemli şey yeni bir site kurarken mevcut veritabanı ile çakışmamasını sağlamak.
0
himmet dayi
(30.11.16)
çok teşekkürler deniyorum
0
🌸caner erden
(30.11.16)
(5)

Kiralık Araçlarda Hız Sınırlama

Take it away honey
Selam duyuru ahalisi geçenlerde kaza yapmamdan dolayı 1 hafta ikame araç verildi. Araç hyundai i20 2016 model benzin otomatik 4 vitesti. Boşline paket. Adama sormayı unuttum ama araba 120 130 km/s hızı bile yokuş aşağı zar zor gördü. Arabanın kendisi mi kabız yoksa hız sınırlaması gibi bir şey mi ko
Selam duyuru ahalisi geçenlerde kaza yapmamdan dolayı 1 hafta ikame araç verildi. Araç hyundai i20 2016 model benzin otomatik 4 vitesti. Boşline paket.

Adama sormayı unuttum ama araba 120 130 km/s hızı bile yokuş aşağı zar zor gördü. Arabanın kendisi mi kabız yoksa hız sınırlaması gibi bir şey mi koyuyorlar kiralık araçlara? Baya hyundai i20 öven var da ondan soruyorum.
0
Take it away honey
(30.11.16)
aynen kendileri böyle bir uygulama yaptırıyor. kalkışlarda hızlı gitmesin, düz yolda süratlenmesin diye.
0
England
(30.11.16)
bana hiç denk gelmedi clio, astra, fiesta bile çok daha fazla süratlere çıktı.
0
kimlanbu
(30.11.16)
Normalde düz yolda 170'i geçiyor i20. Test sürüşünü izlemiştim youtube'dan. Komikli bi kanal var baya meşhur onlar yapmıştı. Muhtemelen hız sınırı koymuşlardır.
0
himmet dayi
(30.11.16)
i20 gitti mi 170 filan gidiyor. muhtemelen hız sınırlayıcısı var arabada.
0
yikilmazhadi
(30.11.16)
i20 benzinli 4 ileri vites 130 yaptıysa sen öp başına koy. ama arkadaşlar haklı olabilir, o zaman arabanın gücünü düşürmüş olabilirler. yani enjektör ayarlarıyla falan oynayarak daha beygir üretmesini sağlamış olabilirler.

yoksa araba yokuşaşağı akarken hız saınırlayıcı sadece gazı keser, hızlanmasını önlemez.
0
babilbaligi
(02.12.16)
(14)

Aliexpress'den alışveriş yapmalı mı?

inugard
12 farklı satıcıdan toplam 22 dolarlık birsürü arduino bileşeni seçtim, hiçbiri acil olmadığı için takip kodu olmadan free shipping ile siparişi versem yüzde kaçı elime ulaşır? Satıcıların puanlarını vs gözönünde de bulundurdum ama en son ekşide gümrükten geçmiyor artık gibi şeyler okuduğum için sor
12 farklı satıcıdan toplam 22 dolarlık birsürü arduino bileşeni seçtim, hiçbiri acil olmadığı için takip kodu olmadan free shipping ile siparişi versem yüzde kaçı elime ulaşır? Satıcıların puanlarını vs gözönünde de bulundurdum ama en son ekşide gümrükten geçmiyor artık gibi şeyler okuduğum için sorayım dedim güncel bilgisi olan vardır belki. Daha az sıkıntı olur diye mümkün olduğu kadar hepsini aynı satıcıdan almaya mı özen göstereyim yoksa?
0
inugard
(29.11.16)
Parçalarınızın gümrük mevzuatındaki durumunu, paralarını filan bilmiyorum ama şunu demeye geldim. Ben aynı anda, farklı satıcılardan birçok şey alacağım zaman evdeki diğer insanların ismini giriyorum sırayla. Kişi başı kısıtlamalardan dolayı bu. Bugüne kadar gelmeyen olmadı aliexpressten bana.
0
inawen
(29.11.16)
bugüne kadar 100+ ürün aldım. 1 tanesi gelmedi onda da parayı iade aldım. adresi doğru düzgün yazdıktan sonra gelir, rahat olun
0
skoofer
(29.11.16)
takip kodu olmadan ürün almadım, sadece bir tanesinde satıcı bilerek yanlış takip kodu girip beni 1 ay oyaladı, ürün gelmedi haliyle, para iadesi aldım.

Elektronik üründe sıkıtnı yaşamadım, balın da yardımıyla aynı çipten ve geliştirme kartından onlarca soktum, gümrüğe takılmadı.
0
kimlanbu
(29.11.16)
risk budur deyip 1-2 dolarlık bir sürü zımbırtı aldım takipsiz. hepsi geldi. sorun çıkmadı.
0
delidir yakalayin
(29.11.16)
Toplu alışveriş yapsan bile farklı satıcılardan aldığın için ayrı ayrı gönderilerle gelecek. Ben de birçok kez alışveriş yaptım ve hiçbiri gelmemezlik etmedi.
0
himmet dayi
(29.11.16)
Postacıya bağlı biraz da. Arkadaşımın aldığı her şey eline ulaşıyor mesela, postacı evde bulamayınca arayıp ulaşıyor kendisine. Benimkileriyse oraya buraya atılmış halde buluyorum genelde. Gelmeyenler/gelip geri gönderilenler de oldu ama paranı alırsın her türlü.
0
zetsuboushita
(29.11.16)
Teşekkürler.
Peki alacağım ürünlerden birinde 2 farklı fotoğraf koymuş hangisini göndereceğini soruyorum anlaşamıyoruz bir türlü. Bu durumda yanlış ürün gönderirse elimde mi patlıyor, geri gönderip parasını alabiliyor muyum?
0
🌸inugard
(29.11.16)
kişi başına kısıtlama diye bişey yok arkadaşım.
0
loser blueser
(29.11.16)
Fotoğraftakinden farklı ya da çalışmayan bir şey gönderirse iade alırsın geri göndermene de gerek yok. Üstteki kısma iki farklı şey koyduysa açıklama kısmındakini dikkate al. Görmediğim için tam yorum da yapamıyorum şimdi. Ama paran kalmaz yani merak etme.
0
zetsuboushita
(29.11.16)
3-5 dolarlık şeyleri sürekli alıyorum ben aliexpress'den. Yukarıda da dendiği gibi postacıya bağlı olarak gelme ihtimali değişiyor. Ürünlerin hepsi gönderiliyor ama bir kısmının eve ulaşmama ihtimali oluyor. Benim postacı kapımın veya apartman kapısının önüne bırakıp gidiyo sürekli. Genelde 3-4 haftada gelme garantisi oluyor, onları takip et, o süre içinde gelmezse dispute aç, süresini uzat bi şeyler yap. Gelir muhakkak, gelmezse de paranı alırsıni hiç sıkıntı olmaz.

Farklı satıcılardan alman daha iyi olabilir.
0
charles montgomery monty burns
(29.11.16)
50 urun aldım geliş zamanları çok farklı ama geldiler.
0
jamswety
(29.11.16)
@loser blueser, 2014 yılından önce kişi başı parça kısıtı vardı yıl içinde. Mezvuatta yapılan değişiklik şu şekilde:

2014/7 sayılı Genelgenin 2. maddesi, Türkiye gümrük Bölgesindeki bir kişiye, posta veya hızlı kargo taşımacılığı kapsamında gelen bedeli gönderi başına 75 avro’yu geçmeyen eşyaya muafiyet uygulanmasında, eşyanın ticari miktarda ve mahiyette olup olmadığı veya bir gerçek kişiye ya da tüzel kişiye gelip gelmediğinin önem arz etmeyeceğini hükme bağlamıştır. Ancak, muafiyetin aynı kişi tarafından kullanılmasının süreklilik arz ettiğinin tespiti halinde muafiyetin kullanımına sınırlama getirilebilir.

Kafalarına göre kişiye sınırlama koyabilirler yani isterlerse. Memurun dikkatini çekmenin bir anlamı yok diye düşünüyorum o yüzden.
0
inawen
(29.11.16)
inawen

vergi muafiyetinden bahsediyor orada. diyor ki aynı üründen tek seferde veya farklı zamanlarda üst üste çok fazla sayıda alırsan ve bunu tespit edersek aldığın şeyler 75 euro altında bile olsa seni muafiyet kapsamından çıkarır vergi alırız. yani bir kişinin bir yıl veya bi dönem içinde yapacağı ticari amaç gütmeyen normal alışverişe bir sınırlama yok. okuduğumuzu anlayalım.
0
loser blueser
(29.11.16)
@Loser
Muafiyet kelimesiyle kastedilen vergi muafiyeti değil kişi başına izin verilen adet muafiyetidir. Buna sınırlama getirebiliriz diyor. "Vatandaş, abartırsanız size verdiğim adet muafiyetine sınırlama koyabilirim."

Ben yanlış anladım diyelim, biraz araştırıp bakınca başkaları da mı yanlış anlamış acaba? bilgedefteri.net
0
inawen
(29.11.16)
(6)

Yeni notebook internet sorunu

eskiden
Herkese selamGeçen cuma gecesi vatanbilgisayardan Asus x550 serisi bir notebook aldım. Dün elime ulaştı fakat internette problem çıkarıyor.evdeki internet gayet hızlı şuan fakat benim bilgisayarla bağlandığımda benimki aşırı yavaş oluyor hem de evdeki interneti de aşırı yavaşlatıyor ve diğer cihazla
Herkese selam

Geçen cuma gecesi vatanbilgisayardan Asus x550 serisi bir notebook aldım. Dün elime ulaştı fakat internette problem çıkarıyor.

evdeki internet gayet hızlı şuan fakat benim bilgisayarla bağlandığımda benimki aşırı yavaş oluyor hem de evdeki interneti de aşırı yavaşlatıyor ve diğer cihazlarda da kullanılmayacak hale geliyor. Telefonumdaki interneti açıp denedim, yine aynı. en basit internet sitesini bile çok yavaş açıyor. bilgisayarda ağdan ayrıldığımda ise internet hızlanıyor.

vatanbilgisayar ürünü iade edebileceğimi söyledi ama iade etmekte istemiyorum çok sevdim. ne yapsam acaba
0
eskiden
(29.11.16)
İade edip aynısının yenisini al. Ağ kartında problem olabilir.
0
himmet dayi
(29.11.16)
indirimle aldğım için yenisi vermiyorlar sanırım. para iadesi yapılıyor sadece öyle anladım
0
🌸eskiden
(29.11.16)
yeniyse muhtemelen güncelleştirmeler yüzündendir. biraz internete bağlı tut, sonra yeniden başlatmayı dene. güncelleştirmeleri kursun, sorun devam ederse o zaman bakarsın.
0
babilbaligi
(29.11.16)
bilgisayar güncelleme yapiyor olabilir

sunu yap.
kablosuz agi "tarifeli " olarak gostert
guncellemeleri yapmayacaktır.
0
kingcyrax
(29.11.16)
ctrl+alt+del - görev yöneticisi.
ağ'a göre sırala, hangi programın ne kadar internet kullandığını göreceksin. windows X mbit internetin x'ini de kullanıyor olabilir şu an.
öyleyse iade falanlık bir durum yok normal gayet. windows 10'la ilgili bir sorun bu. tüm ağda önceliklendiriyor kendi internet kullanımını.
0
copadam
(29.11.16)
Cihazı şarjdayken kullandığınızda internet hızı artıyor mu?
Bazı notebooklarda pildeyken güç tasarruf modunda wi-fi de yavaşlıyor. Bunu ayarlardan düzeltmek gerekiyor.
0
klorlu su boregi
(29.11.16)
(5)

cm oyunu?

muricosta
bi menajerlik oyunu vardi, sadece ingiltere ve iskocya ligi'nden takim seciliyordu. bu oyunu bilen var mi?
bi menajerlik oyunu vardi, sadece ingiltere ve iskocya ligi'nden takim seciliyordu. bu oyunu bilen var mi?
0
muricosta
(29.11.16)
Championship Manager 2
0
jegapw
(29.11.16)
F.a. Premier league Manager serisi
0
eagofant
(29.11.16)
hahaha, sandviç fiyatı falan ayarlanıyordu.
0
zoque
(29.11.16)
Sandviç fiyatının ayarlandığı oyun Ultimate Soccer Manager olabilir mi? Ama onda diğer liglerden de takım seçiliyor.

static.giantbomb.com
0
himmet dayi
(29.11.16)
ultimate soccer manager +1
müthiş oyundu. ilk maç içi görüntü bu oyudaydı.
ayrıca owen ortalığın anasını ağlatıyordu.
0
teritori
(29.11.16)
(13)

Thy bu riski nasıl alıyor?

basubadelmevt
Thy Barcelona futbolcularını tasıyordu ya bi ara. Hala devam mı bilmiyorum da baya riskli bi olay degil mi bu? Ucak düsse Barca yok olucak filan.Inanlmz bi prestij kaybı olur. Bu riski nası alıyorlar?
Thy Barcelona futbolcularını tasıyordu ya bi ara. Hala devam mı bilmiyorum da baya riskli bi olay degil mi bu? Ucak düsse Barca yok olucak filan.Inanlmz bi prestij kaybı olur. Bu riski nası alıyorlar?
0
basubadelmevt
(29.11.16)
herhangi bir uçakları düşse prestij kaybedecekler zaten. Evet barcelonanın tamamının uçak kazasında yok olması, tarifeli yolcu uçağının düşmesinden daha büyük bir haber olacak, daha uzun süre gündemde kalacaktır tabii ki. Onlar da bunu düşünüp ekstra özen gösterip, ne biliyim en süpersonik pilotlarını bu işe verip kendilerince bu ihtimali düşürüyordur zaten. Olağandışı bir gelişme sonucu uçağın düşmesi ihtimalini zaten engelleyemezler. Almak zorunda oldukları bir risk o.
Bu işin bir de reklam değeri kısmı var. Evet, öyle veya böyle bir risk alınıyor ama karşılığında ne var bu riskin? Bu da risk/reward denen bir mesele.
0
naberabi
(29.11.16)
Milyonda bir bir ihtimal sözkosuyken neden böyle bir riske girmesin ki? Yani risk bile denemez buna en nihayetinde ekstra özen gösteriliyordur uçağın bakımına kontrolüne. Ha tüm tedbirleri aldıktan sonra yine düşüyorsa düşer, yapacak bir şey yok o konuda.
0
angelus
(29.11.16)
Dünyanın en güvenli aracı uçak zaten. Risk o kadar az ki alınmasında hiçbir problem görülmüyor.
0
himmet dayi
(29.11.16)
E ne yapsınlar? 40 kişilik takımı 20 farklı uçakla mı göndersinler?
0
babilbaligi
(29.11.16)
Sigorta yaptırılıyor. Her futbolcunun sigorta bedeli farklı
0
lunedi
(29.11.16)
messi öldükten sonra napayım sigortayı :'(
0
kveldulv
(29.11.16)
reklam kazancı karşısında kabul edilebilir bir risk bu. asıl siz thy'nin yolcuların hayatı pahasına ne riskler aldığını bilseniz dibiniz düşer. sadece ikisini söyleyeyim gerisi siz düşünün:

uçaktaki arıza giderilmeden uçmam güvenli değil, bu şartlarda uçamam diyen pilotu kızağa çekip ekstra ücret karşılığında arızalı uçağı uçurmayı kabul eden pilotla kıtalar arası uçuş yapmak

normal terifeli uçağın kargo bölümünde 5 tonluk canlı vahşi bi hayvanı taşımak.
0
yemrem
(29.11.16)
Hiçbir futbolcu siyasetçi uçağa binmesin? Kimse uçağına almasın?
0
basond
(29.11.16)
@yemrem, geçerli kaynak?
0
der meister
(29.11.16)
@basubadelmevt tiklememişsin ama dediğin argümanın saçmalığından haberin vardır umarım.

Neyse
@yemrem hangi 5 tonluk canlı vahşi bir hayvan uçağın kargo bölümüne sığıyor? Valla dalga amaçlı falan sormuyorum ciddi hangi hayvan merak ettim.
Bu arada bunlar için prosedürler var ve prosedüre uymayan canlılar kesinlikle alınmıyor. Yoksa at penisinden ispinoza kadar değişik ürünler taşınabiliyor.

"uçaktaki arıza giderilmeden uçmam güvenli değil, bu şartlarda uçamam diyen pilotu kızağa çekip ekstra ücret karşılığında arızalı uçağı uçurmayı kabul eden pilotla kıtalar arası uçuş yapmak" şu tabirini açarsan madalyonun diğer tarafı ile şirket mi haklı pilot mu haklı daha net bir yorum kafamda oluşur.

Çünkü bu durumda pilot da haklı olabilir şirkette haklı olabilir.
0
basond
(29.11.16)
@basond
Argümanım sacma degil senin yaklasımın sacma.Tek bir futbolcunun ya da siyasetcinin ucaga binmesinden ve ölmesinden bahsetmiyoruz burda.Dünyanın en iyi takımlarından birinin tam olarak yok olmasından bahsediyoruz.Bence o ucagı ucarmak risktir.
0
🌸basubadelmevt
(29.11.16)
e o zaman kimse messiyi cristiano ronaldoyu vs uçağına almaz bu mantıkla yada meşhur etkili bir siyasetçiyi.
messiyi uçağına alıp düşmesi ile barcelonayı alıp düşmesi arasında bir fark yok. Her türlü dünya gündemine oturacaktır.

Ha barcelona bu riski nasıl alıyor dersen katılırım bak ama Şirketler bazında risk az ve gayet alınabilir bence fikrin yanlış bir yaklaşım.
0
basond
(29.11.16)
@kveldulv evet ölmelerini biz de istemiyoruz ama THY bu durumda risk almıyor, riski sigorta şirketleri alıyor ki bu riski de tek bir şirket almıyor bir çok şirkete bu risk paylaştırılıyor.
0
lunedi
(01.12.16)
(8)

Kiracı İle İlgili Sorunlar

napak panpa
arkadaşlar merhaba, durumu kısaca özet geçiyorum.bir kiracımız evden çıkacağından 10 gün önce bize haber verdi ve depozitoyu istemeye başladı. istisnasız her gün depozito için rahatsız etti. biz de evden çıktığı gün faturalar düşüldükten sonra(iskanı daha çıkmadı) ve ev kontrol edildikten sonra vere
arkadaşlar merhaba, durumu kısaca özet geçiyorum.

bir kiracımız evden çıkacağından 10 gün önce bize haber verdi ve depozitoyu istemeye başladı. istisnasız her gün depozito için rahatsız etti. biz de evden çıktığı gün faturalar düşüldükten sonra(iskanı daha çıkmadı) ve ev kontrol edildikten sonra vereceğimizi söyledik. bir sürü laf etmesine rağmen sonunda ikna oldu. gelgelim ben adam evden çıkmadan önce kira ödemelerini kontrol ettiğimde bu adamın zaten iki ay kira borcu olduğunu gördüm ve bir de üstüne depozito istiyor. (300 tl'de fatura borcu var) biz baya kavga ettik, ben dekontlarını göster vereceğim depozitonu dedim, o da bugün yarın göstereceğim dedi. (arada unutmuş olabilirim yatırmayı falan diyor) gel gelelim dekont yok, zaten ödenen kira da yok.

şimdi sorum şu; bu adam toplam 4 ay oturdu. evden çıkmadan çok kısa bir süre önce haber verdi. 1 yıllık da kontratı vardı. ben bu adamı uğraşıp avukata vermeli miyim? 1 yıllık kirayı alma gibi bir durumum olur mu? (aslında parasında değilim de, adam tüm iyi niyetimize rağmen bize tehditler, altı boş dayılanmalarda bulundu. bu nedenle uğraştırmak istiyorum)

tavsiyelerinizi bekliyorum. teşekkür ederim.
0
napak panpa
(28.11.16)
Verebilirsin. ama verme. kiracıyla ugrasılmaz. Sen zararlı cıkarsın. Sulh yoluna git, depozitoyu verme, ama evin fotograflarını cek-eve zarar vermesin... Herhangi zarar durumunda anında polis cagır ve tutanak tuttur.
0
anonymice
(28.11.16)
normal şartlarda mülk sahibinin kontrat sonuna kadar kira talep etme hakkı var. kafasına göre çıkıp gidemiyor öyle. kontrat bitmeden çıkmak isterse ev sahibinin rızası olmadan kontratı tek taraflı fesh edemez.
0
himmet dayi
(28.11.16)
çıkmak isterse çıkabilir önden haber vererek sözleşme var diye bir yıllık kirayı isteyemezsin.
ben bu kısma yorum yapayım yanlış bilgi verilmiş çünkü.
0
8x4
(28.11.16)
@anonymice evden çıktı ve neyseki bir zarar vermemiş. evin şu anda boş kalmış olmasını saymazsak bana zararı 1100 tl oldu, depozitosunu vermedim. ama olayın para kısmında değilim zaten, 15 gündür huzurumuzu bozdu ve onun bu kadar kolay sıyrılıp gitmesini kabul edemiyorum.

@himmet dayi bu evden çıkma kısmında bizim rızamız oldu ama bunun sonuçta evraki bir boyutu yok. iki taraf da nasıl kanıtlayabilir ki?
0
🌸napak panpa
(28.11.16)
@napak panpa

Peder beyin bir sözü var, ''bazen bile bile keriz olacaksın'' diye....O hesap, densizle densiz olma..
0
anonymice
(28.11.16)
Tüm kirayı talep etme hakkınız yok, yanılmıyorsam yasada bile böyle bu durum. Bazı uyanık ev sahipleri bu şekilde madde koyuyor. Ama yasa evin makul bir sürede kiralanma süresince kira talep edilebilir gibi bir ifade içeriyor. Mahkemeye verseniz de mahkeme bu ev 2 ayda kiralanır diye tespit edip en fazla 2 aylık kira bedelini ister.

Mahkeme vs uzun iş, sulh yoluna gidin, anlaşmaya çalışın.
0
FAtE
(29.11.16)
dostum selamlar,

değişen yasayla birlikte,

artık kalan tüm ayların kira bedeli talep edilemiyor.

mahkeme tarafından atanan bilirkişi, evin kaç ayda kiracı bulabileceğini bir karara bağlıyor. ve o ay miktarında bir ödeme alınıyor.

ödenmeyen kiralar için başvurabilirsiniz tabi..
0
preldzic
(29.11.16)
sulh yoluna gidin de.....

4 ay kalan kiracı nasıl oluyor da 2 aylık kirayı ödememiş oluyor ve bu gözden kaçıyor. biz bir gün geciktirsek ev sahipleri canımızdan bezdirirdi. ben de buraya takıldım :) izninizle
0
elestirman
(29.11.16)
(3)

işyeri ile ilgili rezillikleriniz?

paçalı don
ilk ben başlayayım;operasyonda çalışıyordum bir gün büyük bir şirketten bi kadın aradı arkadaşı sordu ben de telefonu beklemeye aldım "x seni ariyorlar lan" dedim, arkadaş ben lanlı lunlu konuşunca "olm beklemeye aldin mi?" diye sordu sessizce, "aldim tabi a*k, bak hatta..." deyip telefonu yeniden k
ilk ben başlayayım;

operasyonda çalışıyordum bir gün büyük bir şirketten bi kadın aradı arkadaşı sordu ben de telefonu beklemeye aldım "x seni ariyorlar lan" dedim, arkadaş ben lanlı lunlu konuşunca "olm beklemeye aldin mi?" diye sordu sessizce, "aldim tabi a*k, bak hatta..." deyip telefonu yeniden kulağıma götürüp "a* goyimmmm" gibi sesler çıkardım. meğer beklemeye almamışım :( sonra bağlarken karşıdaki kadın kıkır kıkır gülüyordu :(
0
paçalı don
(28.11.16)
bi projeyle ilgili proje sorumlusu ve üretim şefi arasında yazışmaları iletmek için aracılık yapmak durumunda kalmıştım bir ara. proje sorumlusu lync'ten yazıyor, ben de whatsapp'tan üretim şefine yazıyorum. o cevap veriyor, diğerine yazıyorum falan. sonunda gına geldi. lync yazışmasının ekran görüntüsünü direkt şefe attım tek tek yazmamak için. o yazışmada da "onun keyfini mi bekleyeceğiz?" gibi bir ibare yer alıyordu. sonra üretim şefi bu konuşmanın çıktısını alıp rutin toplantıya getirmiş "sen nasıl böyle dersin benim için" gibisinden atarlanmak üzere. yerin dibine geçtim. amacım tek tek yazma işinden kurtulmaktı ama o an kötü bir şey yaptığımı düşünemediğim için ekran görüntüsü alıp direkt gönderdim.
0
himmet dayi
(28.11.16)
ben cagri merkezinde calisiyordum. arka arkaya aptal aptal cagrilar aliyordum. ayni seyleri anlatmaktan havada ucusan partikullere bile duz gider hale gelmistim.en son bi cagiri gelmisti. mute'a alip, salak misin amk. 40 kere ayni seyi soyletiyorsun!! gerizekali! demistim. megerki mute'a tam basamamisim. en az 15 sn southpark sessizligi olmustu. telefonu adamin suratina kapatip tuvalete kacmistim. sonra disiplin kuruluna gittim. neyseki adam sikayet etmemisti.
0
mayeskuel
(28.11.16)
buna benzer bi duyuru açmıştım oraya da bunu yazmıştın hıh.

bi kere markette çalışırken kadının biri geldi "mermücek" sordu mercimek yani ama "mermücek" dedi. ben sırıtmaya başladım. arkadaşa seslendim gelsene diye sen versene vs dedim. sonra girdim reyona gülmeye başladım ama nasıl gülüyorum kendi kendime de mermücek ne ya sdsdfk yapıyorum. kadın yanımdan geçti :( allahtan bişey dememişti :D
0
matilda
(28.11.16)
(17)

Montu alayım mı?

aklimdakisorular
399 a düştü, al alma?
399 a düştü, al alma?
0
aklimdakisorular
(28.11.16)
0
🌸aklimdakisorular
(28.11.16)
hangi mont?

mont geldi evet.

bence alma. yani bu model artık çok demode oldu. bilemiyorum. çok istiyorsan da al.
0
eeb
(28.11.16)
berbat
0
niceguy
(28.11.16)
Maximum 299.
0
mesudiyeli mesut
(28.11.16)
üşütür bu
0
empedokles
(28.11.16)
alma.
0
knight of cydonia
(28.11.16)
ay sakın o parayı buna verme.
0
dessy
(28.11.16)
meh
ben olsam almam
0
naberabi
(28.11.16)
düşmüş hali 399 :O

alma.
0
elorelia
(28.11.16)
offf sakın alma. kro montu bu
0
sta
(28.11.16)
daha düşer bekle
0
cekilmis gayfe
(28.11.16)
Bunu kimse almaz 100'e kadar düşer, o zaman alırsınız.
İçinizde kalmasın alın ama fiyat biraz daha düşsün.
0
mutekebbir
(28.11.16)
Bana biraz emekli işi gibi geldi. Bence alma.
0
himmet dayi
(28.11.16)
Arkadaşlar Ralph lauren monttan bahsediyoruz nereye kadar düşecek daha?
0
🌸aklimdakisorular
(28.11.16)
alma.
0
byzantium
(28.11.16)
alma. bunun aynısı pazarda 25 lira. istediği kadar marka olsun, çirkin lan bu.
0
babilbaligi
(28.11.16)
alma
boyun bacak usutur.
0
kingcyrax
(28.11.16)
(3)

çok yuruyunce sol bacagimda agri ve topallama

iglesias
dizimden baslayarak ayagima kadar degisik seyler oluyor, yürürken az da olsa topalliyorum. doktora gidecegim ama ne gibi bir sorundur bu? sağ bacagimda ayni sorun olmuyor.
dizimden baslayarak ayagima kadar degisik seyler oluyor, yürürken az da olsa topalliyorum. doktora gidecegim ama ne gibi bir sorundur bu? sağ bacagimda ayni sorun olmuyor.
0
iglesias
(28.11.16)
kaval kemiğinin iki yanındaki kaslarda kasılma oluyor mu?

eğer öyleyse bende de oluyor. Sanırım o kaslar vücudu taşıyacak kadar iyi gelişmemiş ya da vücut o kasların taşıyacağı ağırlıktan fazla olabilir.
0
himmet dayi
(28.11.16)
kilom fazla evet. aynen dedigin gibi oluyor. ama ayagimda da kitirti gibi şeyler oluyor.
0
🌸iglesias
(28.11.16)
siyatik de olabilir.
0
ada meltemi
(28.11.16)
(11)

hangi kindle?

proletarier aller lander vereinigt euch
Bi duz olan var arka isiksiz bir de paperwhite var arka isikli. Kullanip farklarini bilen varsa fikirlerini bekliyorum.
Bi duz olan var arka isiksiz bir de paperwhite var arka isikli. Kullanip farklarini bilen varsa fikirlerini bekliyorum.
0
proletarier aller lander vereinigt euch
(28.11.16)
ışıklı alın kesinlikle, paperwhite yani
0
nucleon
(28.11.16)
ışıklı tereddüt bile etme. farkı biri ışıklı diğeri değil.
0
aşksız prens
(28.11.16)
ikisini de kullandım, ışıklı alın.

gece yolculuk yaptığınızda ya da yatağınıza lambayı kapatarak uzanmak istediğinizde çok işe yarıyor.
0
uzdeniz
(28.11.16)
Peki isikli olarak kullandigimizda karanlikta goz yorma olayinda bir degisiklik oluyor mu?
0
🌸proletarier aller lander vereinigt euch
(28.11.16)
ışıklı +1

iş yerinde bir arkadaşımda vardı, birkaç saat kurcaladım gerçekten ışıklı olanını almanı öneririm.
0
the coolest dude
(28.11.16)
Oluyor, ışık ekrandaki mikro kanallardan sağdan soldan geliyor. Ekran arkasından değil. O sebepten tablet gibi göz yormuyor
0
nucleon
(28.11.16)
Işıklı var bende
Tavsiye ederim. Göz yorma olmuyor. Yirmi otuz kademesi var ışığının. Parlaklığını ayarlayabiliyorsunuz.
0
dahinnotha
(28.11.16)
Işıklı olanı al mutlaka. Geceleri çok rahat ve keyifli oluyor. Göz yormaması için özel olarak tasarlandigindan öyle bir korkun da olmasın. Gayet kullanışlı.
0
fraise
(28.11.16)
Herkes gibi ben de ışıklıyı öneriyorum. Işık ayarı olduğu için geceleri ışık seviyesini düşürerek çok rahat okuyabiliyorsun.
0
himmet dayi
(28.11.16)
Paperwhite +1 Işıklı +1
0
Lim5
(28.11.16)
Casio gshock'larin ışığını bilirsin, öyle yanıyor paperwhite. Mükemmel alet, kesinlikle ışıklı al.
0
orient blue
(28.11.16)
(2)

amerika'dan iphone getirtmek

munchausen by proxy zooey deschanel
arkadaşlar amerikadan iphone getirtmeyi düşünüyorum, sizce günümüz tc ekonomik koşullarında mantıklı mı? kur yükseldi malum. ve amerikadaki fiyatlar hakkında bilgisi olan var mı?
arkadaşlar amerikadan iphone getirtmeyi düşünüyorum, sizce günümüz tc ekonomik koşullarında mantıklı mı? kur yükseldi malum. ve amerikadaki fiyatlar hakkında bilgisi olan var mı?
0
munchausen by proxy zooey deschanel
(27.11.16)
Mantikli mi derken? Pesin alacaksaniz ve ihtiyaciniz varsa mantikli, taksitle borcla falan alacaksaniz ya da bu parayi odemek zor geliyorsa mantiksiz.

Dolar dusmez bu saatten sonra.

Fiyati eyaletten eyalete gore degisir. New york icin yuzde 8-9 civari ekleyin sitedeki fiyata.
0
brkylmz
(28.11.16)
Bugünün kuru ile iphone 7 (vergi dahil 707 dolar) 2.440 TL

Pasaport kaydı için 138 TL olması lazım: 2.578 TL
Pasaport hakkın yok diye var sayıyorum, onun masrafı da 150 TL desek: 2.728 TL

Türkiye fiyatı 2.999 TL. 178 liralık fark için garantisiz telefon almaya değer mi?

Tabii ki hayır.

Not: ABD cihazlarının bazı modelleri hariç Türkiye'de garantisi yok. Bazı modellerde uluslararası garanti kapsamında 1 yıllık garantisi var.
0
himmet dayi
(28.11.16)
(11)

ssd almak

baldur2
pc toplamayi dusunuyorum da bir tane ssd buldum kampanyali. ssd alirken dikkat etmem gereken ne var? ssdyi bu sekilde once alsam olur degil mi? hem dahili hem de harici olarak kullanilabilirler mi?
pc toplamayi dusunuyorum da bir tane ssd buldum kampanyali. ssd alirken dikkat etmem gereken ne var? ssdyi bu sekilde once alsam olur degil mi? hem dahili hem de harici olarak kullanilabilirler mi?
0
baldur2
(24.11.16)
yedeklemek icin degil de windowsu kuracagim, oyunlari programlari falan kuracagim. onun icin dusunuyorum aslinda.
0
🌸baldur2
(24.11.16)
fiyatı modeli yaz yorum yapalım.
ssd harici olarak kullanmak cok mantıklı degil ama sıkıntı olmaz.
0
kingcyrax
(24.11.16)
crucial 300mx 750 gb 100 amerikan dolari.
0
🌸baldur2
(24.11.16)
Harici olarak kullanmak için bir aparata ihtiyacın olacaktır. Normalde dahili SSD'lerin girişleri SATA olur. USB ile kullanmak için şöyle bir ara kabloya ihtiyaç var.

urun.n11.com
0
himmet dayi
(24.11.16)
ssd'yi sata 3e takman lazım. dikkat etmen gereken bu. harici olarak kullanmak mantıklı değil. erişim hızlarından dolayı bi miktar diğer disklere göre hızlı olur ama hızın çoğundan mahrum kalırsın yine. hatta m.2 girişli bulursan o da olur.
0
aşksız prens
(24.11.16)
o zaman ssd aldiysam daha sonra ona gore mi anakart alacagim? hepsi uyumlu mudur yoksa?
0
🌸baldur2
(24.11.16)
mx300 iyi. 275gb olanı vardı bende. f/p olarak ideal.
0
icim urperiyor
(24.11.16)
öncelikle ssd'yi hız için alıyorsun, o yüzden almayı düşündüğün kampanyalı ürünün incelemelerini ve test sonuçlarını okumanı tavsiye ederim. elbette bilgisayarı toplamadan çok önce tek başına ssd'yi alabilirsin, harici de kullanabilirsin, ancak harici hdd'ler genelde depo veya mobilite amacıyla kullanıldığından hızın bir esprisi yok.

bir de ssd yerine artık m.2, u.2 gibi anakarta doğrudan bağlanan daha hızlı alternatifler mevcut artık. günümüz performans bilgisayarlarında daha çok tercih ediliyorlar. olayın hızsa ssd yerine onları düşünebilirsin.
0
desdinova
(24.11.16)
daha önce söylenmesine rağmen önemini belirtmek adına ben de yazayım. alabileceksen m2 ssd al. anakart alırken uyumluluğuna dikkat etmen gerekiyor sadece. modern anakartların çoğu da destekliyor.

hatta işin ucu pci express'den bağlanan ssd'lere kadar gidiyor. en iyi ve en pahalı çözüm bu.
0
cikmaz sokaktan cikagelen cocuk
(24.11.16)
en yavaş ssd bile en hızlı mekanik diskten daha iyidir. yani o konuda yanlış yapma şansın yok.

sadece çok pahalı ve üst düzey bir ssd alırsan ve board-işlemci zayıf kalırsa tam performans alamayabilirsin. ama dediğim gibi hala en iyi mekanik diske göre 3-4 kat hızlı olur.
0
orpheus
(24.11.16)
bu arada sanırım black friday indirimi ile bu fiyat. gümrük-kargo işini nasıl çözüyorsun ?
0
orpheus
(24.11.16)
(3)

mavi ekran hatası (unexpected kernel mode trap usbport.sys)

atar ramazan
pc ye yeni ssd alıp taktım. sıfırdan formatlayıp windows 10 kurarak temiz bir sayfa açtım ama ne zaman az birşey pcyi zorlayacak birşey yapsam, rendera başlamak vb gibi, hatta chromeda yeni sekme açtığımda dahi mavi ekran veriyor, bu hatayla karşılaşıyorum dostlar. internette araştırdım ama direk şu
pc ye yeni ssd alıp taktım. sıfırdan formatlayıp windows 10 kurarak temiz bir sayfa açtım ama ne zaman az birşey pcyi zorlayacak birşey yapsam, rendera başlamak vb gibi, hatta chromeda yeni sekme açtığımda dahi mavi ekran veriyor, bu hatayla karşılaşıyorum dostlar. internette araştırdım ama direk şundandır diyebilene rastlamadım. çok önceleri win 7 kullanıyordum onda da bu hata vardı, sonra win 10 pro ya geçtim. bir kere bile olmadı. şimdi son formatla bir kere daha başkasına win 10 pro kurdurdum. yine bu hatayı vermeye başladı. Yardım edin yok mu bir hal çaresi gözümde büyüyor o kadar programı yeniden kur, kişiselleştir falan. hadi be bi buldurun be. :(

şimdiden teşekkürler.
0
atar ramazan
(17.11.16)
Bence iki ihtimal var:

1) SSD bozuk.
2) İşlemcide ya da fanında sıkıntı var.
0
himmet dayi
(17.11.16)
ssd yi alalı bir hafta olmadı sıfır ürün samsung evo. c yi de bu ssd olarak atadım. farklı bir partitionda değil yani. bozuk olabilir mi gerçekten
fanları kontrol ettiğimde de bir sıkıntı göremedim. hepsi çalışıyor.
bir de dediğim gibi kendim win 10 kurmuştum bir süre hiç bu hatayı vermedi. ne zaman format yedi yine yapmaya başladı.
0
🌸atar ramazan
(17.11.16)
sürücü hocam
0
kingcyrax
(17.11.16)
(4)

exe program yazmak

ben de
selamlar. baştan diyeyim programlamadan anlamıyorum pek. ektekine benzer bir programa ihtiyacım var. fotodaki gibi dropdown menüden bi seçenek seçilecek, farklı şekiller için birkaç değer değişiyor ama genel görünüm aynı. her seçenek için girilen sayılarla bir değer hesaplaması gerekiyor programın.
selamlar.

baştan diyeyim programlamadan anlamıyorum pek. ektekine benzer bir programa ihtiyacım var. fotodaki gibi dropdown menüden bi seçenek seçilecek, farklı şekiller için birkaç değer değişiyor ama genel görünüm aynı. her seçenek için girilen sayılarla bir değer hesaplaması gerekiyor programın.

bu şekilde anlatarak tahmin etmesi zor biliyorum ama tahminen kaç saati alır böyle bir şey yazması? hesap kısmı hazır, arayüzün programlanması gerekiyor.

bu işlerden anlayan bir coder ses verebilir mi? ücreti karşılığı tabii ki.

teşekkürler.

edit: özelden baya bi mesaj geldi, cok tesekkürler.

programin gidisatina göre birkac kez yüz yüze bulusmamiz gerekebilecegi icin istanbul'dan bi arkadas olmasi gerekiyor, basta yazmayi unutmusum, kusura bakmasin diger arkadaslar.

tesekkürler tekrar.
0
ben de
(17.11.16)
7-8 saat civarı sürer.
0
rhan
(17.11.16)
20 saat diyorum.
0
himmet dayi
(17.11.16)
2 işgününü (16saat) geçmez.
0
nopen
(18.11.16)
neden web değil? web olursa bir gün anca.
0
selam
(18.11.16)
(1)

ücretsiz video dosya çevirme programı

ivettivett
vob dosyasını mp4 e cevirecek ücretsiz hangi program var.
vob dosyasını mp4 e cevirecek ücretsiz hangi program var.
0
ivettivett
(16.11.16)
online video converter diye arat, oradan çevirebilirsin bi ihtimal. vob çeviriyor mu bilmiyorum.
0
himmet dayi
(16.11.16)
(4)

serbest muhasebeci mali müşavirler ne iş yapıyor?

nickini degistiren yazar
sb.
sb.
0
nickini degistiren yazar
(16.11.16)
cevap başlıkta
0
hosein
(16.11.16)
öncelikli olarak vergi mükellefiyetliği bulunan kişi veya kurumların tutulması zorunlu defterlerini tutup, beyannamelerini vermek. bunun yanında finansal raporlarını hazırlamak.
0
skyangel
(16.11.16)
Senin bi dükkanın var ama muhasebecin yok. İşte muhasebecinin yapması gereken işlemlerin alayını bu arkadaşlar yapıyor. Vergi beyanı falan.
0
himmet dayi
(16.11.16)
kendin devlete beyanname veremiyorsun, yasak.

sen belgeleri smmm'ye götürüyorsun, onlar derleyip toplayıp e-beyanname sistemi ile online olarak devlete veriyor. ayrıca defter haline getirip saklıyor. tabi önce defterleri hazırlayıp tasdiklerini yaptırıyor.

bunun dışında sgk, ticaret/sanayi odası, tuik, noter, falan filan gibi yerlerde yapılması gerekenleri yapıyorlar.
0
babilbaligi
(16.11.16)
(18)

dili düzgün kullanmak bu kadar mı zor?

knight of cydonia
bağlaçların ve eklerin yanlış yazılmasına o kadar çok şahit oluyorum ki sinirden çıldırıyorum sözlüğü okudukça.gerçekten bu kadar zor mu geliyor insanlara "ki" ve "de" yazmak? "aceleyle yazdım, dikkat etmedim." diyor mesela sorduklarım. özellikle dikkat gerektiriyor mu bağlaçları ve ekleri doğru yaz
bağlaçların ve eklerin yanlış yazılmasına o kadar çok şahit oluyorum ki sinirden çıldırıyorum sözlüğü okudukça.

gerçekten bu kadar zor mu geliyor insanlara "ki" ve "de" yazmak? "aceleyle yazdım, dikkat etmedim." diyor mesela sorduklarım. özellikle dikkat gerektiriyor mu bağlaçları ve ekleri doğru yazmanız?
0
knight of cydonia
(16.11.16)
Çünkü kimse kitap okumuyor. Bu sebeple dikkat gerektiren bir durum halini alıyor mesele.
Yazım kurallarından yakınırken sizin bile büyük harf kullanımına dikkat etmeyişiniz (sözlük yazım alışkanlığı diyelim) sanal ortamlarda bu gibi şeyleri pek önemsemememiz gerektiğini gösteriyor gibi.
0
nax
(16.11.16)
benim icin degil. cunku iyi bir ogretmenden ogrendim ve ozen de gosterdigim icin zaman icinde dogru yazmak olaganlasti. bazen bilerek geliyom, yapcaz vs. yaziyorum gerci.

dogru yazmak istemesine ragmen zorlananlar ogretmenleri yuzunden ogrenemedi bence. daha turkce hocasi neyin nasil yazilacagini bilmiyor ki baskalarina ogretsin.

bir de yeni neslin umrunda degil. bu tip seyler onlar icin cok "lame"
0
jimicik
(16.11.16)
Ben de hayret diyorum. Bize küçükken bir kere anlattı Türkçe öğretmenimiz o gün bugündür doğru kullanıyorum. Çok basit bir kural, insanların kafaları bu kuralı bile almıyorsa diyecek söz bulamıyorum gerçekten. Gerçi bu kafa basmamasından değil, umursamazlıktan kaynaklanıyor çoğu zaman. Adam önemsemiyor, kimseyi takmıyor. Ağzına geldiği gibi konuşuyor, yazıyor. Dilmiş kuralmış şuymuş buymuş umrunda değil.
0
köstebek kurabiye
(16.11.16)
Ben hayret ederek yorulmamaya çalışıyorum. Ortalama seviye o kadar düşük ki, hayatının geri kalanında, hayata ve insanlara çok özenli davranıp yazısının özensiz olacağını düşünmüyorum. İnsanların ne yaptığına çok takılmamak lazım. Çünkü sonu olmayan bi yoruculuk. Hayvanların ne yaptığını sorgulamaktan farkı yok.
0
neynep
(16.11.16)
Eğitim sisteminin büyük etkisi var.İlkokulda ingilizce öğrenmeye başlayan çocuk lise itibariyle hala başlangıç seviyesinde ise benzer bir durum türkçe ve diğer derslerde de söz konusudur muhtemelen.

Onun haricinde yazım yanlışları o kadar gözümüzün içinde ki koca koca afişlerde,reklam panolarında hatalar var,firmaların,markaların sosyal medya hesaplarında dikkat edilmeden yanlış kullanımlar yapılıyor dolayısıyla bunu gören kişi de ya orada öyle gördüğü için onu doğru biliyor ya da kimse umursamıyor diye o da umursamıyor.
0
demoniclewinsky
(16.11.16)
Zor gelmekten ziyade bircok kisi ayri yazilacagini bilmiyor bu eklerin.
0
stavro
(16.11.16)
@demoniclewinsky, aynen dediğin gibi ahsdashd, koca afiş panolarında hatalar var. O baskı sonucuna kadar zincirde kimsenin dikkatini çekmemiş demek ki! İmla hassasiyeti olan dostlarım, şunu tavsiye ediyorum: Böyle şeylerle karşılaştığımda "Bu insan bile hayatta kalıyor, iş buluyor, para kazanıyor (baskı örneğindeki herkes) hayatını idame ettiriyor, kendine saygı bile duyuyordur, benim olumsuz bir fikre kapılmam için bi sebep yok, ehehe" diyip gülüp geçmek :)
0
neynep
(16.11.16)
adamlar cahilliklerini "aceleyle yazdım yav ondan şeyolmuş" diye örtmeye çalışıyor. kitap okumamaktan ve cahilliğin el üstünde tutulduğu bir ülkede yaşamaktan kaynaklı bir şey. birazdan "elitistsiniz olm siz size ne istediğim gibi yazarım"cılar damlayacak.
0
ruhen hastayim ben
(16.11.16)
Hayatımda toplam 10 tane kitap okumamışımdır ve fevkalade özen gösteriyorum eklere DE anlatım bozukluklarına DA. Kitap okuyarak dünyayı kurtaracağını zanneden kitap fetişistleri azalarak bitse DE biz DE kurtulsak.

@stavro'ya katılıyorum aceleyle bir alakası yok tamamen bilgisizlikten. harf hatasını anlayabilirim ama -de ve -ki için durum tamamen farklı. Adam diyor ki oda gelecek hangi oda amk oturma odası mı gelecek bizimle? o da yazamıyor herif ya bilmiyor!
0
yazar yazmaz yazan yazar
(16.11.16)
Sadece eklere takılmak da problem bence. Mesela soruda kullanılan Türkçe oldukça güzel. Ama cümle başlangıçlarındaki harfler büyük değil. Sözlük'ten gelen bir alışkanlık bu biliyorum. Ama aynı gözle bakınca bu da dilbilgisi hatası sayılmaz mı?
0
himmet dayi
(16.11.16)
Özellikle özen göstermem, düşünmem yazarken ama doğru yazarım. Neden? Çünkü dili sindirmiş bir bireyim çok şükür. Hata yaptığım nadir olur. Bunu Türkçeyi ve edebiyatı çok sevmemle ve okuma alışkanlığımla ilişkilendiriyorum.

Sadece bağlaçlar/ekler meselesi de değil, her türlü yazım yanlışını gördüğümde kan beynime sıçrıyor. İçimden salak, cahil diye saydırıyorum.

Sözlükte de değil bu sadece. Araştırma görevlisi olarak çalışıyordum yakın zamana kadar, çocuklar sınav kağıtlarında bile deliler gibi yazım hatası yapıyolardı. "Oluyo" falan yazan var sınav kağıdına. Yazım hatasının da ötesinde, mallık artık bu.
0
buff
(16.11.16)
biraz odaklanmayla da ilgili. soru dilin duzgun kullanilmasi olunca cevaplar daha bir ozenli oluyor. misal; normalde 'daha bi' derdim, ama dikkat edip 'bir' dedim. ozenli kullananlarin da tek tek duyurularina baksan zibilyon tane hata bulursun. bayagi yerine baya yazivermistir mesela. ;)
0
jimicik
(16.11.16)
valla benim de çok gözüme takılıyor, hatta az önce bi duyuruda dikkat ettim, ama insanlar artık whatsapptı, smsti, forumda takılmaktı derken bunlara önem vermiyorlar, ilokulda da öğrenmemiş oluyorlar heralde. Tek sıkıntı okurken anlatım bozukluğu oluyor birkaç sn geömesi gerekiyor ne yazıldığını anlaman için. Benim önem verdiğim bi konu şahsen, başkası ne önemi var diyebilir. Çok daha rezalet yazılar da var neyse ki.
Özellikle sıfat yapan ve birleşik yazılması gereken ki'nin bağlaç zannedilerek ayrı yazılması, de- daların yanlış yazılması hatta te,ta şeklinde birleştirilmesi.
0
limoncello
(16.11.16)
yani bilen biri için dikkat gerektirmez tabii. sen dersen ki "aceleyle yazdım, dikkat etmedim," sie qo derim içimden, bunun herkesin de değindiği gibi cahilliğinden, bokunu örtmeye çalışmasından ileri geldiğini anlarım.

ha bir de sanal ortamda bu gibi şeyleri önemsemememiz gerektiğini, büyük küçük harf olayına atıfta bulunarak belirtmek biraz da boşa duyar kasma olayına kaçıyor bence.
0
zoque
(16.11.16)
niye büyük harf kullanmadığımı şöyle açıklayayım: ekşi ile alakalı her türlü mecrada bilakis büyük harf kullanmıyorum. ekşi'nin teması gibi bir şey sonuçta büyük harf kullanılmaması. onun dışında bir de sms/whatsapp gibi anlık mesajlaşmalarda uğraşmıyorum büyük harfle. geri kalan her yerde özellikle dikkat ediyorum, en kıytırık facebook bildiriminde dahi.

niye bir anda savunmaya geçtim bilmiyorum :P
0
🌸knight of cydonia
(16.11.16)
Benim özen göstermem gerekmiyor çünkü çok önceden otomatiğe bağlandı. Ciddi ya da iş ile ilgili yazışma yapması hiç gerekmemiş biri için durum farklı olabilir.
0
arnold schwarzeneger
(16.11.16)
iphone'u olup adam yerine ada'm yazan var yahu daha ne diyelim :) ben yanlış olduğunda elli kere inatlaşıyorum autocorrect tekrar yanlış yapıyor tekrar düzeltiyorum falan...

ki ve de olayı daha farklı bence. Ben onun cidden sözel zeka vb. beynin farklı bir kısmının aktif olup olmamasıyla ilgili olduğunu düşünüyorum. Gayet kitap okuyan ama yanlış yazan arkadaşım var. Hiç kitap okumayan ama doğru yazan da var. İşte o tür zekası olmayanın "dikkat etmesi" gerekiyor.

bu arada inşallah oral seks sorusudur diye tıklamıştım ben :/ :D
0
rodriguez2
(16.11.16)
@rodriguez2: :)

seni mi kıracağım, al sana oral seks sorusu: oral seks orucu bozar mı? 2017 için soruyorum, son durum nedir?
0
🌸knight of cydonia
(16.11.16)
(5)

excel taşan yazı

walser
iyi akşamlar. excel'de uzun metni yan hücreye nasıl taşırmadan yazabilirim? ekteki örnekteki gibi sütundan sonraki a'ların gözükmemesini istiyorum ama taşıyor ne yazık ki harfler. excel'im ingilizce. yönlendirmeyi buna göre yapabilirseniz çok sevinirim. yardım için teşekkür ederim şimdiden
iyi akşamlar. excel'de uzun metni yan hücreye nasıl taşırmadan yazabilirim? ekteki örnekteki gibi sütundan sonraki a'ların gözükmemesini istiyorum ama taşıyor ne yazık ki harfler. excel'im ingilizce. yönlendirmeyi buna göre yapabilirseniz çok sevinirim. yardım için teşekkür ederim şimdiden
0
walser
(15.11.16)
sütunu yazının sığacağı kadar genişletebilirsin (sığabileceği minimum genişlik için, sütunun sağ köşesine çift tıkla-bunu tam anlatamamış olabilirim sürükleyerek genişlettiğin yer.)

ya da o hücre ya da sütunu işaretleyip wrap text yapacaksın home sekmesi altında vardır kısayolu. sonra satırı aşağıya doğru genişletirsin.
0
çakıstes
(15.11.16)
merhaba, malesef söz ettiğim tam olarak bu değildi. satırı genişletmek gibi bir seçeneğim yok çünkü yukarıda yaptığım düzen bozulmuş olur genişletirsem. wrap text'de aynı şekilde olmuyor. benim ihtiyacım olan şey örneğin ; ekşiduyuru kelimesi satıra sığmıyorsa "eksidu" olarak göstermesi. satırı genişlettiğimde kelimenin tamamı görünüyor olacak zaten.
0
🌸walser
(15.11.16)
Yan hücre dolduğunda dediğin olacak buyuk ihtimalle. Yanlış anlamadiysam tabi.
0
btlylmz
(15.11.16)
o zaman btlylmz+1
0
çakıstes
(15.11.16)
asıl metni yazdığın hücrenin bir sağındaki hücre boş ise yana taşırır. bu hücreye de bir şeyler eklediğinde ilk yazdığın hücre zaten istediğin gibi olacak.

eğer sağdaki hücreye bir şey yazmayacağım, yine de ilk hücre istediğim gibi olsun diyorsan sağdaki hücreye bir adet boşluk gir (space) ve enter'a bas.
0
himmet dayi
(15.11.16)
(5)

ofiste oynamalık sürerliği olan oyun

9kuyruklukedi
ne oynayabilirim? online ya da indirilebilir olabilir. oyun tecrübem yok gibi bir şey... boş zamanlarda bakayım ilgileneyim istiyorum :) teşekkürler şimdiden
ne oynayabilirim? online ya da indirilebilir olabilir. oyun tecrübem yok gibi bir şey... boş zamanlarda bakayım ilgileneyim istiyorum :) teşekkürler şimdiden
0
9kuyruklukedi
(15.11.16)
Clash of Clans

bir süre sonra bayıyor ama zevklidir.
0
himmet dayi
(15.11.16)
Clash of Clans telefondan oynanıyor. uğraşılsa bilgisayardan da oynanır da, kıl kuyruk bir iş o. duyuruyu takipteyim, varsa ben de gömülürüm.
0
ebonni eth atc
(15.11.16)
Limbo indir. Kısa zaten
0
glamdr1ng
(15.11.16)
stone heart mı ne vardı adını googlelamaya üşendim. o oyalar baya. indirip online oynuyorsun
0
cekilmis gayfe
(15.11.16)
dont starve. hem makineyi de kastırmıyor entegreden çalışır
0
aşksız prens
(15.11.16)
(4)

tanrı

guzellige inancimi sarsan simgeler var
sizce evrimin kanıtlanması vee büyük patlama dedikleri olay tanrı'nın aslında bir hayal ürünü olduğunu mu gösteriyor? tüm bu gelişmeler hakkında ne düşünüyorsunuz? evrene baktığınızda tanrıyı mı daha gerçekçi buluyrsunuz yoksa tüm bu evrenin kendiliğinden varolmasını mı?
sizce evrimin kanıtlanması vee büyük patlama dedikleri olay tanrı'nın aslında bir hayal ürünü olduğunu mu gösteriyor? tüm bu gelişmeler hakkında ne düşünüyorsunuz? evrene baktığınızda tanrıyı mı daha gerçekçi buluyrsunuz yoksa tüm bu evrenin kendiliğinden varolmasını mı?
0
guzellige inancimi sarsan simgeler var
(15.11.16)
kendi inanışımı açıklayayım:

tanrı bence perihan peri gibi hubala hubala hup deyip yoktan var etmedi koca bir evreni. belki ilk parçacığı, veya ilk atomu, molekülü, neyse artık işte onu yarattı ve seyre daldı. ardından bilimin açıklama getirdiği olaylar olmaya başladı. evren genişledi, gezegenler oluştu vs. dünyada (ve belki bilmediğimiz nice gezegenlerde) rastlantısal olarak hayat meydana geldi. tanrı bunların hiçbirine müdahale etmedi, sadece seyretti.

ama evrenin ilk anını yaratan kendisi olduğu için, aslında olasılıkların nasıl işleyeceğini en başından beri biliyordu. tüm evrenin kaderini yarattı bir anda yani. artık müdahale etmesine gerek yoktu o yüzden. sadece izledi.

bunu niye anlatıyorum? çünkü her iki olasılık da aynı anda gerçek olabilir. bilimin söylediklerini zaten dinle çürütme gibi bir durum söz konusu bile değil de, bilimin de tanrının varlığını çürütebileceğini düşünmüyorum. böyle bir amacı da yok bana kalırsa. ulaşabileceği son noktaya kadar mantıklı bir açıklamanın peşinde bilim, bu kadar.
0
knight of cydonia
(15.11.16)
her iki durumunda var olmasını engelleyen bir şey yok, kuran evrim yoktur demiyor, yedi günde yarattım diyor (incilde sanırsam) cennetten kovup dünyaya gönderilme sırasında ne kadar zaman geçti bilinmiyor. falan filan.
0
selam
(15.11.16)
ilgisi yok.

büyük patlama olsun, evrim teorisi olsun sana mekanizmayı veriyor. evrenin neden olduğunu değil, nasıl olduğunu açıklıyor. evrimin tanrının yaratma biçimi olduğunu savunan ciddi bir görüş olduğu gibi aynısı büyük patlama için de mevcut.

burada esas sıkıntı, evrenin dinlerin tasfir ettiğinden çok daha karmaşık, çok daha büyüleyici olduğu ortaya çıktı. 5-6 bin yıl hayal edilen tarihin milyarlarca olması dinleri gafil avladı. evrim teorisinin gösterdiği insanın tek kaynağı olmaması meselesi dolayısıyla Nuh efsanesinin gerçek olamayacağı anlaşıldı. bilimin gelişimi ile dinler arasındaki sıkıntı bu noktalardan çıktı.

yoksa pastafaryanizm ile büyük patlama ve evrim teorisi arasında herhangi bir sıkıntı yok.
0
babilbaligi
(15.11.16)
Bilim ve din iki karşı kutup değil. Birindeki gelişmeler diğerini olumsuz etkilemez. Aslına bakarsan ikisinin birbiriyle hiçbir bağı yok.

Bazı dinbilimciler evrimi olduğu gibi kabul ederler örneğin. "Evet, evrim vardır. Ancak evrimde oluşan ilk tek hücre tanrı "ol" dediği için olmuştur. Keza, bigbang tanrı istediği için olmuştur." gibi görüşler mevcut. Bir ateist olarak bana en mantıklı gelen din yaklaşımı budur. En azından adamlar inceliyorlar, anlamaya çalışıyorlar ve bunun dinde karşılığı nedir onu yorumluyorlar. Mantıklı gelir ya da gelmez. Kişiye göre değişir. En azından körü körüne kabullenme ya da reddetme yoktur bu yaklaşımda.

Bana göre ise din ya da tanrı olgusu ihtiyaçtan ötürü uydurulmuş bir şey. Yani insanlar bilimsel araştırmalarını yapıyorlar ve birçok bulgu elde ediyorlar. Bugün evrenin oluşumunu en iyi modelleyen teori big bang teorisi. Normal insanlar (ya da düşünürler) bu teoriye bakıp "iyi ama neden evren oluştu?" sorularını sorarlar. yanıt bulamadıkları şeyleri de "demek ki ilahi bir güç olmalı" şeklinde cevaplarlar. "neden?" sorusunun bir sınırı yoktur. Aynı zamanda bence bir mantığı da yoktur.

Richard Dawkins insaların doğasını sorgulamak için neden sorusunu elbette sorabileceğini, ancak bu durumun bu soruyu mantıklı hale getirmeyeceğini söyler. Yani evren neden oluştu? Neden bigbang oldu? gibi soruların, korkunun rengi nedir? gibi aptalca bir soru olduğunu savunur.
0
himmet dayi
(15.11.16)
(5)

En lezzetli Burger

voyage
Dünyanın en lezzetli burger menüsü hangisi?
Dünyanın en lezzetli burger menüsü hangisi?
0
voyage
(15.11.16)
New york'ta bi dukkanda yedigim burgerin tadi hala damagimda. Eger lazimsa aksam eski fotograflara bakip ismini bulurum.
0
fakyoras
(15.11.16)
Dünyanınkini bilmiyorum da Türkiye'de yediğim en iyi burger menüsü Nişantaşı'ndaki Angus Virgina'daydı. ABD'de de birçok yerde yemiştim. Orada en beğendiğim ise Five Guys isimli restoran zincirindeydi. Ama buradakinin yerini tutmaz.
0
himmet dayi
(15.11.16)
angus apayrı orada yemedim hala ama zincir olarak avmlerde de bulabileceğin carl's jr öneririm ben.
0
hosein
(15.11.16)
tam bir hamburger manyağı olarak IN-n-Out diyorum. Amerika da batı eyaletlerde bulunuyor.
0
innerbliss
(15.11.16)
Ankara cinnah caddesi 82 numara burgerdinho
0
mr2alp
(15.11.16)
(7)

İngiltere vizesi

unsuz bir turk dusunuru
Öncelikle merhabalar. İngiltere vizesi başvurumda 22 Aralık olarka belirttim giriş tarihimi ama onlar 15'inden başlamak üzere vermişler. Şayet ben 16 Aralık'da giriş yaparsam(Chrismas market'i yakalamak için) sıkınt olur mu dersiniz havalimanında? Yada herhangi bi sorgulamaya maruz kalırmıyım? Teşek
Öncelikle merhabalar. İngiltere vizesi başvurumda 22 Aralık olarka belirttim giriş tarihimi ama onlar 15'inden başlamak üzere vermişler. Şayet ben 16 Aralık'da giriş yaparsam(Chrismas market'i yakalamak için) sıkınt olur mu dersiniz havalimanında? Yada herhangi bi sorgulamaya maruz kalırmıyım? Teşekkürler
0
unsuz bir turk dusunuru
(13.11.16)
olmaz.
0
basond
(13.11.16)
Hiç sanmıyorum. 22'sinden önce girmeni sorun edeceklerse niye 15'inden başlatsınlar?
0
himmet dayi
(13.11.16)
Olmaz sorun.
0
kuehles blondes
(13.11.16)
@himmet dayı suistimal etme durumuna girmesin diye düşündüm. Tahminimce havalimanında passaport kontrolünde vizeye hang günler arası başvurduğumuzu da biliyorlar. Yani ne sebeple erken gelmeye karar verdin nerde kalıcaksın gibi sorularla uğraşmamak için sordum :))
0
🌸unsuz bir turk dusunuru
(13.11.16)
Nerrde kalicaksin sorusunu 22sinde gitsen de sorabilirler. Planin da degisebilir ayrica.

Ben mesela 1 kez gidicem demistim, ikinci kez de gittim firsatim olunca.

15inden itibaren gecerliyse 15nden itibaren gecerlidir. Neden bi suistimal olsun ki :D
0
kuehles blondes
(13.11.16)
@kuehles blondes doğru diyosun. Cevabı bildiğin halde birilerinden onay beklediğin için sorarsın ya bu da öyle bi soruydu :)) 16'sında giriş yapiyim ben o zaman Brexit kurbanı olmadan :)
0
🌸unsuz bir turk dusunuru
(13.11.16)
Adam sana 6 aylık vize veriyor güle güle kullan diye. Girmene höt diyecek olsa o vizeyi vermez zaten. Rahatına bak, 22'sinde nasıl girersen 16'sında da öyle girersin.
0
noluyo yaa
(14.11.16)
(5)

windows update yedeği

freetakilir
şimdi 20 tane bilgisayar olsun bunların hepsine windows update yapılması gereksin. bunu yapacak olan kişi amele gibi 20sine farklı update yapmıyordur heralde?merak ettiğim şey windows update yedeği alınıp başka bir bilgisayara aynı şekilde yüklenebilmesi. bunun bir yolu varsa dosyaları alıp hazır tu
şimdi 20 tane bilgisayar olsun bunların hepsine windows update yapılması gereksin. bunu yapacak olan kişi amele gibi 20sine farklı update yapmıyordur heralde?

merak ettiğim şey windows update yedeği alınıp başka bir bilgisayara aynı şekilde yüklenebilmesi. bunun bir yolu varsa dosyaları alıp hazır tutayım formattan sonra update yapmaya uğraşmayayım.
0
freetakilir
(13.11.16)
Ortak ağa bağlı bilgisayarlarda genelde güncellemeyi IT birimi kontrol ediyor. Yani her yeni güncellemeyi direkt bilgisayarlara yönlendirmiyor. Muhtemelen kendi alıp deniyor, bir sıkıntı yoksa kullanıcıların bilgisayarlarına sunuyor. Mantık olarak bu sistemde güncellemeler sistemin server'ı üzerinden yerel ağdan veriliyor, her bir kullanıcı internetten indirmiyor. Ancak flash diske yedek alınır gibi alınıp gidip bilgisayarlara da yüklenmiyor.
0
himmet dayi
(13.11.16)
senin çözümün aslında;

Windows Server Update Services (WSUS)

bilgisayarlar domain ortamındaysa bu kullanılır toplu güncellemeler için. her bilgisayar kendi başına update yapamaya kalksa zaten hat felç olur.
0
delidir yakalayin
(13.11.16)
yok ben onu örnek verdim ya bende 20 bilgisayar yok bende 1 tane var windows update yapılı, ona format attığımda tekrar update ile uğraşmak istemiyorum kısaca bu.
0
🌸freetakilir
(13.11.16)
C:\WINDOWS\SoftwareDistribution\Download klasörünü yedekleyip, yeni kurduğun sisteme kopyala. bu dosyalar ile güncelleştirme yapacaktır. yani tekrar indirmeyecek. ama tabi güncelleme işlemi olacak.
0
delidir yakalayin
(13.11.16)
çok sağol :)
0
🌸freetakilir
(13.11.16)
(3)

brütten nete maaş hesaplama???

konskenkova
brüt aylık 2000 tl aldığımı varsayalım. 16 ay maaş. yarısı ayın ortasında kalanı da sonunda yatıyor. http://www.verginet.net/dtt/MaasHesaplama.aspxşu siteden aylara 2000 tl 3 ayda bir de 4000 tl yazarak hesaplıyorum. totali 12 ye bölüyorum. lakin ayda iki kere maaş yatması kafamı karıştıryor. nasıl
brüt aylık 2000 tl aldığımı varsayalım. 16 ay maaş. yarısı ayın ortasında kalanı da sonunda yatıyor.
www.verginet.net

şu siteden aylara 2000 tl 3 ayda bir de 4000 tl yazarak hesaplıyorum. totali 12 ye bölüyorum. lakin ayda iki kere maaş yatması kafamı karıştıryor. nasıl hesaplamak lazım???
0
konskenkova
(13.11.16)
şöyle olmuyor mu: i.hizliresim.com
0
himmet dayi
(13.11.16)
sen ay ay elime kaç para geçecek diye mi öğrenmek istiyorsun, yoksa yıl boyunca aldığım toplam parayı bulup 12'ye böleyim, ordan ortalama maaşımı hesaplayım mı istiyorsun.
0
bobinhoo
(13.11.16)
biz onun için site yaptık sen gelip buraya soruyorsun. :)

www.brutmaas.net
0
godless frog
(14.11.16)
(6)

boş beleş entryler

knight of cydonia
gördüğünüzde ne yapıyorsunuz? böyle şeyleri şikayet edebileceğimiz bir merci bulunuyor mu?mesela az önce denk geldim. arkadaş üstüne alınmasın diyecektim ama alınsın ulan, biraz da onlar alınsınlar üzerlerine. bu ne ya, böyle o kadar çok entry görüyorum ki başlıklarda...https://eksisozluk.com/entry/
gördüğünüzde ne yapıyorsunuz? böyle şeyleri şikayet edebileceğimiz bir merci bulunuyor mu?

mesela az önce denk geldim. arkadaş üstüne alınmasın diyecektim ama alınsın ulan, biraz da onlar alınsınlar üzerlerine. bu ne ya, böyle o kadar çok entry görüyorum ki başlıklarda...

eksisozluk.com

aha şu mesela. başlığa bir katkısı yok, format yıkılmış. sırf yazayım diye yazılmış entryler.

neyse işte cevap aradığım da yok da sinirimi bir nebze olsun paylaşayım dedim.
0
knight of cydonia
(13.11.16)
bilgisiz ve yorumsuz entry yazanlari, salak olduguna kanaat getirdigimi insanlari engelliyorum, sozlugu kendime gore traslamis oluyorum boylece. cekinmeyin bol bol engelleyin, hayat daha guzel.
0
mavicorap
(13.11.16)
kanzuk bi entry yazdı ya, sözlüğü en iyi haliyle tutmak istiyoruz vs diye. o an malum organımla güldüm.

bu gibi entrylere her gün on kere rastlıyorum. eskiden soru başlığa cevap entry yasaktı millet olta atıyordu soru başlık açıp. sonra altına cevap yazanlar uçuruluyor ya da çaylak yapılıyordu.

şimdiki hale bak bir de. kanzuk'un tek amacı daha fazla hit almak. sözlüğü daha iyi bir hale getirmek değil.
0
bohr atom modeli
(13.11.16)
galiba artık format diye bişey yok. vuhuhu falan diye yazılar fav manyağı oluyor sonradan da silinmiyordur herhalde bunlar. demek ki serbest.
0
qazedcsrfvtyhngujmkol
(13.11.16)
bohr atım modeli +1

tek amaç para kazanmak. sözlüğün kaliteli içerik kaygısı ortadan kalkalı yıllar oldu.

bu işin başlangıcındaki olay kanzuk'un webrazzi hakkında yazılan bir entry'yi, kurallara uyduğu halde "ticari itibarı zedeleyici içerik" diye silmesi ve yazarını uçurmasıydı. o gün oluşan büyük tepkiyi moderasyonun istifası izledi. ondan sonra da ispiyonlara bakacak adam kalmadığı için ispiyonu kaldırdılar ve sözlük bu hale geldi.

eskiden ispiyon varken en azından entry'nin yazarı moderasyon müdahalesine gerek kalmadan kendi düzeltebiliyordu.
0
himmet dayi
(13.11.16)
Önemli başlıklarda cidden çok can sıkıcı olabiliyor. Geçenlerde İtalya'da deprem olmuştu. İlgili başlığın altında "melih gökçek'e bağlanmak lazım ehuehu" ya da "beylikdüzü'nden hissetmedim" gibi gerzekçe entriler arasından düzgün bir bilgi bulabilmek için entri ayıklamaya çalışırken ben de aynı şeyi düşündüm. Hatta ben de konuyla ilgili burada başlık açacaktım ama vazgeçtim. Çok sevdiğim bir yazar olan isolde bir entrisinde " sözlük oturmaktan imtina ettiğim semtlere döndü" yazmıştı. Gerçekten de sözlük son zamanlarda cahil cühela troll bir sürü gerzeğin doluştuğu bir yer haline gelmiş.
0
amanda hugnkiss
(13.11.16)
önce eksi veriyorum.

sonra yazarın profiline giriyorum, kanallara bakıyorum anket ve tv ilk iki sıradaysa, en beğenilen bir iki entrysine bakıp beğenmezsem engelliyorum. bazen direkt engelliyorum. 250 kişi engellemişim az evvel kontrol ettim.
0
nickimin hakkini veremedim
(13.11.16)
(3)

Full hd tv

crvena zvezda
arkadaşlar 32-43 inch arası full hd tv arıyorum ps4 bağlamak için ama bütçem 1000 lira en fazla. tavsiyeleriniz nelerdir. birde şu ürün http://www.teknosa.com/urunler/110015685/axen-43-ilgaz-led-ekran?gclid=CN-s0aHOotACFaEK0wodEr8AdQ&gclsrc=aw.ds monitör olarak geçiyor ama tv olarak kullanılabilir m
arkadaşlar 32-43 inch arası full hd tv arıyorum ps4 bağlamak için ama bütçem 1000 lira en fazla. tavsiyeleriniz nelerdir. birde şu ürün www.teknosa.com monitör olarak geçiyor ama tv olarak kullanılabilir mi? cevaplar için şimdiden teşekkürler
0
crvena zvezda
(12.11.16)
Ekranlar ile TV'lerin tek farkı TV'lerdeki karasal yayın anten girişinin ekranlarda olmaması. Onun dışında uydu ya da dijital receiver bağlayıp televizyon izlenebiliyor.

Öneri olarak bütçenin çok az üstünde ama direkt bunu al, saçma sapan markalara bakmana bile gerek yok.

www.hepsiburada.com
0
himmet dayi
(12.11.16)
Migros vb. yerlerde lg, samsung vb. markalarin 2-3 yil oncenin modelleri olabiliyor. Uygun fiyatli bulabilirsin denk getirirsen.

Himmet dayi'nin verdigi linkteki tv tercih edilebilir. Wifi, smart ve uydu alicisi yok haberin olsun.
0
isott
(12.11.16)
Hafta sonu vatana bak değişik tv ler oluyor kampanya ile ben axen 106 ekran Full HD aldım 780₺ ps4 için falan çok İdeal netflix de gayet iyi görüntüsü var.
0
gozu acik sevisen yahudi
(12.11.16)
(2)

adanaspor pasolig kartıyla fb gs maçına bilet alabilir miyim acaba?

sparta_küs
2 tane alalım diyorduk arkadaşla haftaya yapılacak maç için. bi el atsanız
2 tane alalım diyorduk arkadaşla haftaya yapılacak maç için. bi el atsanız
0
sparta_küs
(10.11.16)
biletlerin adanaspor kartları için tanımlanıp tanımlanmadığını öğrenmek için passoligin sitesine girin, normal bilet alır gibi tribünden koltuğunuzu seçin. ilerleyin. tc kimlik numaranızı girdiğinizde "tanımlanamadı" ibaresi çıkarsa geçmiş olsun. adınız soyadınız ****** şekilde çıkarsa bilet alabilirsiniz tabi.

öte yandan maç gününü beklemekte de yarar var. bazen, maça 24 saat kala, tribünde satılmayan koltuk olduğu takdirde, o boş koltuklar tüm takım taraftarlarına açılabiliyor. mesela, bende fb passolig var. bjk-napoli maçı biletleri ilk çıktığı günden maç gününe kadar bjk tribününden bilet satmadı. daha doğrusu tanımlamadı. fakat maça 3 saat kala, tesadüfen kale arkasından boş koltuk buldum, aldım.
0
solskjaer
(10.11.16)
Bildiğim kadarıyla o maç için sadece Galatasaray kartları Fenerbahçe tribününe ve Fenerbahçe kartları Galatasaray tribününr bilet alamıyor. Onun dışında bir kısıtlama yok.
0
himmet dayi
(10.11.16)
(7)

Sözlükteki trolleri engelliyor musunuz?

hononu
kullanıyor musunuz bu özelliği?
kullanıyor musunuz bu özelliği?
0
hononu
(10.11.16)
1198 engellenmiş yazar var listemde, sadece troll'leri değil formatın ebesine yakınsayanları da engelleyip kendimce düzgün bir sözlük oluşturmaya çalışıyorum ama gittikçe çoğalıyorlar, hızlarına yetişemiyorum.
0
baba jo
(10.11.16)
ben engelliyorum ama engelli listem aşırı kalabalıklaştığı için sanırım en sonunda sözlüğü bırakacağım. adam mesaj atıyor ama alamıyorsun, engelli çünkü veya sen atıyorsun, o seni engellemiş oluyor vs. ben troll'lerden önce bu "yeşillendirin"ci aptalları engelliyorum. o konuda bayağı katıyım açıkçası. yani berlin başlığına girip "üç gün geçirdiğim şehir" ya da "üç ay kalacağım şehir. bilenler yeşillendirsin" yazacak kadar aptal olan bir insanın yazdığı herhangi bir şeyi okumaya değer bulmuyorum. daha da önemlisi, sözlükte böyle kimseye faydası olmayan, tamamen kişisel ve anlamsız şeyleri görmek istemiyorum. ben engellemekten sıkıldım ama onlar bitmedi. bi de bi yerden sonra, başlıkta ne döndüğünü de anlayamıyosun. 30 entry varsa 10'unu görmüyorsun engellediğin için, atışma-laf sokma-tartışma varsa falan göremiyosun meseleyi.

bence direkt sözlüğü troll listesine ekleyip bu saçma sitenin miadını doldurduğunu kabullenmemiz lazım.
0
der meister
(10.11.16)
Hiç kullanmadım. Zaten kolay kolay bir şey okumuyorum orada. Troll başlıklarına bakarsam da ciddiye alıp cevap veren mallara gülmek için bakıyorum.
0
arnold schwarzeneger
(10.11.16)
Yoo. Hiç uğraşamam. Zaten Sözlük'te artık pek takılmıyorum, takıldığım zaman da badilerimin yazdıklarına ve takip ettiğim sayfalara bakıp çıkıyorum. Gündem, debe vs. bana çok uzak kavramlar.
0
köstebek kurabiye
(10.11.16)
trol++ gibi harika bir eklenti kullaniyorum topluca eklemek icin.
troll'u de onu favlayini da topluca basiyorum ban'i.
0
jedilance
(10.11.16)
Eskiden kullanmıyordum. Son dönemlerde aktroll'leri engelliyorum artık.
0
himmet dayi
(10.11.16)
ben tiner muhabbetini yapanı direk engelliyorum, ciddi veya gayriciddi. bayağı da biriktiler valla.
aktroll'lerden belki 2-3 tane varsa vardır, çoğunu sallamıyorum.
0
suq
(10.11.16)
(4)

Aliexpress gelmeyen ürün

kaiserr76
2 ay oldu gelmedi ürün. Ne yapmam gerekir, pahalı bir ürün degil 4 dolarlık fakat aynı zaman da aldığım diğer bir ürün geldi.Bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi ?
2 ay oldu gelmedi ürün. Ne yapmam gerekir, pahalı bir ürün degil 4 dolarlık fakat aynı zaman da aldığım diğer bir ürün geldi.

Bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi ?
0
kaiserr76
(10.11.16)
oradan dispute acacaksin, sonra parani iade ediyorlar.
0
baldur2
(10.11.16)
Dispute açmadınız mı? Süresi dolmuş olması lazım?
0
teknikekip
(10.11.16)
aynı zamanda almanız aynı kişiden aldığınız anlamına gelmiyorsa ayrı ayrı gelmesinde şaşılacak bi şey yok.


aynı kişi bile bazen taksit taksit gönderebiliyor. not olarak "send my products together" yazıyorum ben.

sadece bir parça şeyim şimdiye kadar 3 ay sonra geldi. 2 ay normal ama.

postacı geliyosa, çalınma ihtimali yoksa gelir diyorum ben bi ara. unutun en temizi


dispute diyorsunuz da; adam göndermişse ama kapıda çalınmışsa adamın suçu ne? 17track'e bakın. hiç hareket görünmüyosa gönül rahatlığıyla açabilirsin dispute
0
yoggi
(10.11.16)
Satıcı ile iletişime geç. Dispute açmana gerek kalmadan o sana ek süre verecektir. Yine gelmezse dispute açıp paranı alabilirsin. Bana bir keresinde 70 günde gelnişti.
0
himmet dayi
(10.11.16)
(2)

almak istediğim web adresi alınmış,satmak istiyorlar,nelere dikkat etmeli?

Phoebe
kesinlikle almam gereken bir adres var. halihazırda alınmış ancak satmak için cep telefonu yazmışlar ekrana. içerik yok hiç, sadece bir görsel ve cep telefonları. nelere dikkat etmeliyim aradığımda, almaya kesin karar verdiğimde? direkt iş alanından bahsetmeli miyim yoksa hevesli görünmemek adına öy
kesinlikle almam gereken bir adres var. halihazırda alınmış ancak satmak için cep telefonu yazmışlar ekrana. içerik yok hiç, sadece bir görsel ve cep telefonları. nelere dikkat etmeliyim aradığımda, almaya kesin karar verdiğimde? direkt iş alanından bahsetmeli miyim yoksa hevesli görünmemek adına öylesine mi sormalıyım? bu konulardan anlayan birilerinin ciddi şekilde yardımına ihtiyacım var.

sevgili moderatörler, birkaç gün önce duyuru açtım ama yanıt alamadım bu sebeple tekrarlıyorum.
0
Phoebe
(10.11.16)
valla bence 2. kez aramaya sebep vermeyecek biçimde genel fiyatlar üzerinden yola çıkarak aklınızda bir tutar belirleyin, kişinin söylediği tutara göre de pazarlık yapın. ama 2. defaya bırakmayın işi. şunu da yapabilirsiniz belki, aklımda birkaç tane varyasyon var da sizin aklınızdaki tutarı öğrenebilir miyim üzerinden yürüyebilirsiniz. böylece size de düşünme fırsatı yaratacaktır.
0
zoque
(10.11.16)
"Bu alan adını almam şart" dersen fiyatı yüksek tutarlar.

"Merhaba, bir web sitesi tasarlayacağım. Bu alan adını soruladığımda müsait olmadığını gördüm ve siteyi ziyaret ettim. Satılık olduğunu gördüm ve size yazmak istedim. Fiyatı uygun bulursam almak istiyorum. Aksi halde alternatif uzantılara ya da alternatif alan adlarına yöneleceğim. Düşündüğünüz fiyat nedir?" gibi bir yaklaşımla piyasa değerinin birazcık üstünde alabilirsin.
0
himmet dayi
(10.11.16)
(3)

fikirtepe'ye

ucurumdanasagiyadogruyuvarlananyaprak
1) yenikapı metrodan fikirtepe'ye nasıl giderim? 2) ayrılık çeşme marmaray durağından fikirtepe'ye nasıl giderim? teşekkürler.
1) yenikapı metrodan fikirtepe'ye nasıl giderim?
2) ayrılık çeşme marmaray durağından fikirtepe'ye nasıl giderim? teşekkürler.
0
ucurumdanasagiyadogruyuvarlananyaprak
(10.11.16)
1 - yenikapıdan marmaraya binin üsküdards inin, aktsrma yapın tekrar metroya geçin uzunçayırds inin oradan yürüyebilirsiniz.
0
oscar
(10.11.16)
yenikapıdan marmarayla ayrılıkçeşme'ye gidin, oradan da metroya binip ünalan'a geçebilirsiniz. uzunçayır diye bir durak yok metroda.
0
nathanieltroy
(10.11.16)
bit.ly

alternatifler için linke tıkla
0
himmet dayi
(10.11.16)
(6)

Aslı Çakır Alptekin Atletizm Salonu'na nasıl giderim?

peggy
Beşiktaş'tan gideceğim. Toplu taşıma ile en kolay nasıl gidilir?Bir de bu kadın dopingli çıkmadı mı, madalyaları geri alınmadı mı ya, bu spor salonunun ismi neden değişmemiş?
Beşiktaş'tan gideceğim. Toplu taşıma ile en kolay nasıl gidilir?

Bir de bu kadın dopingli çıkmadı mı, madalyaları geri alınmadı mı ya, bu spor salonunun ismi neden değişmemiş?
0
peggy
(10.11.16)
metrobüs ya da m1 metro ile şirinevler-ataköy durağında inip biraz yürüyerek ulaşabilirsin. sinan erdem'in hemen yanında atletizm salonu.
0
nrmnm
(10.11.16)
Hidayet Türkoğlu da zamanında doping yapmıştı. Şu an TBF başkanı. Yakın zamana kadar da CB danışmanıydı.
0
himmet dayi
(10.11.16)
maraton için mi? biz de cmt gidicez.
yerine koyacak isim bulamadılar herhalde :P

bu arada metrodan inince 5-10 dk yürümek gerekiyor. çok kısa mesafe değil
0
la noix
(10.11.16)
@la noix, evet maraton için:)

Ben bugün gitmeye çalışacağım. Cuma dolu, Cumartesi taşınıyorum, Pazar koşu var. Hadi hayırlısı:D

Haritadan baktım evet yürüme mesafesi var gibi, yandex ile bulacağım inş.
0
🌸peggy
(10.11.16)
Çoktan İsmi değişti oranın.
Doping olayı olduğu anlaşıldı ardından hemen isim kaldırıldı.
0
ezkaza
(10.11.16)
@ezkaza, İstanbul Maratonu resmi sayfasında öyle geçiyor, bilemedim.
0
🌸peggy
(10.11.16)
(20)

iş yerinizde 9.05 saygı duruşu için toplanılıyor mu?

baba jo
bizde isteyen çıkıyor bina girişine, bayrak altında duruluyor; sizde de var mı böyle bir uygulama?
bizde isteyen çıkıyor bina girişine, bayrak altında duruluyor; sizde de var mı böyle bir uygulama?
0
baba jo
(10.11.16)
var ve oldukça kalabalık.
0
dessy
(10.11.16)
şimdi yaptık tam buraya bakarken. herkes işi gücü bıraktı
0
sevisgenturk
(10.11.16)
her yıl yaparız ve herkes işi gücü bırakır.
0
Kresto
(10.11.16)
Bizde de aynen. Teknokenttemi çalışıyorsun? : )
0
canbonomobenseno
(10.11.16)
aynını yaptılar bizim dükkandan biri mi yazmış oha dedim bir an asdfasfsaf
0
cekilmis gayfe
(10.11.16)
herkes bahçeye çıkıyor, bayrak önünde 1 dk saygı duruşu oluyor.
0
t joe
(10.11.16)
@canbonomobenseno, yok ben oralarda değilim. ben de bu kadar çok yaygın yapıldığından emin değildim, sorayım dedim.
0
🌸baba jo
(10.11.16)
Cumhuriyet Meydanı (İzmir) çok yakın bize. Topluca oraya gidiyoruz.
0
teknikekip
(10.11.16)
bahçeye çıkıyoruz. saygı duruşu ardından istiklal marşı.
0
pinman
(10.11.16)
Bizde ofiste herkes saygı duruşu için ayağa kalktı siren sesiyle birlikte.
0
himmet dayi
(10.11.16)
herkes kafasına göre takılıyor.
0
sir gawain
(10.11.16)
var bizde de.
0
dedimmidemedimmi
(10.11.16)
bizde de üretim ve idari birim aynı binada. herkes olduğu yerde ayağa kalkıp saygı duruşunda bulunuyor. yoksa 300'e yakın personeli dışarı çıkartıp tekrar iş başına gelmesini beklemek yarım saati alır.

o yüzden merkezi bir siren sesi ile çözüyoruz.
0
eeb
(10.11.16)
oldu evet, altımızda migros var onlar da komple kapının önüne çıktı.
0
orange coffee
(10.11.16)
bizim ofis ayaktaydi.
0
jimicik
(10.11.16)
İstanbul da genelde ilk okul mezunlarının çalıştığı sanayi 15 kişi radyoda çalan sirenle...
0
500 days of summer
(10.11.16)
Biz kamu kurumu olduğumuzdan program hazırlıyoruz. Katılım zorunlu değil fakat neredeyse hepimiz oradaydık.
0
Nigâr Binti Osman
(10.11.16)
Var. Yaptık.
0
fuzzy olmak istemistim
(10.11.16)
Bizim ofis Kadıköy'de, Caddebostan tarafında. Zincire katılmak için birkaç kişi sahile indik, diğerleri ne yaptı bilmiyorum ama ofiste saygı duruşunda bulunmuşlardır diye umuyorum.
0
gmzo
(10.11.16)
Sağlık ocağında çalışıyorum. Bütün doktor, hemşireler ve hastalar dahil sağlık ocağının bahçesinde her 10 kasım günü 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuyoruz. hastaların bazıları katılmaya biliyor bu bir sorun değil ama bugünkü saygı duruşunda karşımızdaki bim çalışanları kamyondan mal indirip, sevkıyat yapmaya devam etti. bize karşı tip tip bakıp gülüştüler. bu da buraya not edilsin.
0
sivil admin
(10.11.16)
(6)

Hillary clinton açık açık terörizmi destekleyeceğini söylemedi mi?

tchuck
ben mi yanlış şeyler okudum ya? açık açık ortadoğudaki terörizmi iyice ateşleyeceği sözünü vermedi mi bu karı?bizim türklere noluyor da hillary seçilemedi diye karalar bağlıyorlar?amerikayı ruh hastası bir delinin yönetip yönetmemesinden bize ne?delinin diğer alternatifi; ortadoğudaki terörizme sila
ben mi yanlış şeyler okudum ya? açık açık ortadoğudaki terörizmi iyice ateşleyeceği sözünü vermedi mi bu karı?

bizim türklere noluyor da hillary seçilemedi diye karalar bağlıyorlar?

amerikayı ruh hastası bir delinin yönetip yönetmemesinden bize ne?
delinin diğer alternatifi; ortadoğudaki terörizme silah desteğini sürdürmek ve aba altından şuan bizim ülkenin NET bir şekilde bölünmesinin fitilini ateşlemek değil mi?

diğer yanda trump'ın yiyeceği boklar sırf amerikayı ilgilendiriyor çünkü trump'ın vaadi "ortadoğudan çıkıcam amerikanın kendi sınırlarıyla derdim var" demiyor mu? o zaman amerika yansa bize ne amk?

hillary seçilsin de, bi 8 sene daha arap baharı şerefsizliğini mi yaşayalım? yoksa suriye'ye yaptıklarını bize yapmaya başlamasını mı bekleyelim? her boku de eline yzüne bulaştıran bi marifetsiz olduğunu ayrı tutuyorum bu arada.
0
tchuck
(09.11.16)
silah sirketleri var, teknoloji sirketleri var, ozel askeri/guvenlik sirketleri var, ortadogudan cikmak oyle kolay degil yani, "amerika'nin cikarlari" var. bir ulkenin cikarlari soz konusu oldugunda bir sagci/milliyetci nasil kararlar alir sence?

(ben de trump'un secilmesinden sikayetci degilim arada)
0
ezeriko
(09.11.16)
bak olay çıkıp çıkmama meselesi değil.

olay; söylemlerinde bile ateşe körükle gideceğini söyleyen bir karı başa geçtiğinde neler yapmaz? ki şu dakikaya kadar neler yapmadı ki? ortadoğu ve kuzey afrikanın haritasını değiştirdi. her tarafı radikal islam'a boğdu. tam sıra suriye sonrası türkiyeyi bölmeye geliyordu ki miladı doldu.

ha amerikan politikası bölmeye devam eder mi? bilmiyorum, belki eder. ama hillary başta olsa "belki" demeyecektik çünkü karı bunun sözünü veriyordu. "eğitim sistemini iyileştireceğim" der gibi, ortadoğudaki teröristlere silahlı destek vereceğini söylüyordu anlatabiliyor muyum?

daha 4 ay önce ülkeye darbe olduğunda, darbe tamamen püskürtülene kadar 1 hafta boyunca aba altından darbeyi destekleyen karı da bu değil mi ya ne kadar çabuk unutuyorsunuz?

bu pislik, insan müsveddesi hillary niçin bu kadar savunuluyor onu anlamıyorum sadece.
trump iyi birisi demiyorum da, henüz hiçbir şey yapmadı diyorum. hillary yaptıklarıyla anamızı ağlattı.

bugün ülkede 3 milyon suriyeli olmasının sebebi,
bugün mısır'dan libyaya kadar heryerin yangın yerine dönmesinin direkt sebebi bu karı. anlatabiliyor muyum?
0
🌸tchuck
(09.11.16)
Hillary'nin Suriye'deki Kürt birlikleri silahlandıracağını söylediği doğrudur. "Terörü besleyeceğim." demedi elbette. Çünkü bizim terörist olarak tanımladığımız YPG, ABD'ye göre terör örgütü değil, Esad'ın baskıcı rejimine baş kaldıran özgürlük savaşçıları. Tabii bizim açımızdan bakarsak Kürt grupların desteklenmesi (sanki bu güne kadar aksi olmuş gibi) oldukça başa bela bir durum. Bence burada Clinton - Trump çekişmesinden çok Demokrat - Cumhuriyetçi çekişmesi düşünülerek Clinton'ın kaybetmesi yaygaraya sebep oluyor. ABD'nin yakın politik tarihine bakarsak;

George H. Bush (Cumhuriyetçi) - Körfez savaşını başlattı, Ortadoğu'nun anasını belledi.

Bill Clinton (Demokrat) - Lewinski skandalını bir kenara bırakırsak daha ılımlı ve barışçıl politika izledi. Silahlanma bütçesini azalttı vs.

George W. Bush (Cumhuriyetçi) - Dünyanın anasını sikti tabiri caizse. İkiz kule saldırılarını düzenleyip Afganistan'a, oradan da "elinde nükleer silah var" deyip Saddam'a saldırdı. Daha sonra nükleer silah falan olmadığı ortaya çıktı.

Barrack Obama (Demokrat) - Son dönem dış politikası oldukça kötü olmasına rağmen bir Cumhuriyetçi başkana göre iyi işler yaptı.
0
himmet dayi
(09.11.16)
Barack Obama'dan bahsederken Ortadoğu'nun anasını bellemesini, drone saldırıları ile tüm zamanların sivil öldürme rekorunu kırmasını, NATO ile işbirliği yapacak seviyeye gelmiş Rusya'ya karşı birlikler ve füze sistemleri mobilize etmesini atlamak da bambaşkaymış.
0
zoghurt
(09.11.16)
george bush, ırak'a girerek her şeyi başlatmak ve 10 üzerinden 7 puanlık karmaşa çıkardıysa.

obama döneminde ve hillary dışişleri bakanlığında, bush'un başlattığı olayı 10 üzerinden 10 puanlık bir şerefsizlikle devam ettirdiler.
0
🌸tchuck
(09.11.16)
@tchuck bir de su var, dunyayi sadece turk gazetelerinden okuyunca sonuc bambaska bir yere cikiyor. hem teror orgutu kavrami degisken, hem de politika degisken. ypg'yi teror orgutu sayan var saymayan var, pkk ile muzakere masasina oturup sonra topyekun savas ilan eden var, isid icin "bir grup ofkeli genc" diyen bir kucuk basbakan bile olmustu vaktinde. hamas'la el ele kol kolasin, kacak yasayan lideri zirt pirt ulkene geliyor, acilislar kongreler falan...

iste kimse terore destek vermese, butun dunya buna inansa, bir inansa, hayat bayram olsa. di mi ama?
0
ezeriko
(09.11.16)
(1)

Hepsiburada Iphone7

stationarytraveller
Hb' da fiyatı 3039 tl görünüyor aşağıdaki linkteki telefonun:http://www.hepsiburada.com/apple-iphone-7-32-gb-apple-turkiye-garantili-p-HBV0000012S8FAçıklamada "Apple Türkiye garantili" olduğu yazıyor ve satıcı olarak da Hepsiburada görünüyor(herhangi bir x dükkan değil yani)Her yerde aynı fiyatı gör
Hb' da fiyatı 3039 tl görünüyor aşağıdaki linkteki telefonun:

www.hepsiburada.com

Açıklamada "Apple Türkiye garantili" olduğu yazıyor ve satıcı olarak da Hepsiburada görünüyor(herhangi bir x dükkan değil yani)

Her yerde aynı fiyatı görüp de burda 200 tl daha ucuz görünce emin olamadım. Sizce kıllanmalı mıyım yoksa gönül rahatlığıyla alınır mı bu telefon? Sonrasında sıkıntı yaşar mıyım?
0
stationarytraveller
(08.11.16)
Aynı cihazın ithalatçı garantilisi de var onun fiyatı 2.899,00 TL

Sorun olacağını sanmıyorum. Cihazı aldıktan sonra hiç açmadan Seri numarasını (fatura üstünde yazması gerekir) kullanarak apple.com/tr adresinden 2 yıllık garantisi olduğunu doğrulayabilirsin. Eğer garanti 1 yıl ve uluslararası görünüyor ise 14 gün içinde iade hakkın var zaten. Aynen geri yollarsın. Yalnız kutuyu falan hiç açma, telefonlara özel olarak iade almayabilirler. Ne olur ne olmaz.

edit: garanti durumu ünlem işaretli belirsiz gibi görünüyor ise iletişime geçip faturayı taratıp gönderiyorsun, halloluyor.
0
himmet dayi
(08.11.16)
(7)

Online alışveriş yaparken güvenlik

buhurumeryem
Merhaba. Aradığım bir ürünün Türkiye'de olup olmadığına bakarken "gokayaktan.com.tr" diye bi site çıktı karşıma. Site ingilizce. sepete ekleyip kargo fiyatı vs görmeyi umarak üye oldum fakat o ilk sayfadan sonra site http://www.fashionshopstore.top/ şeklinde değişti. Kargo ücretsiz, fiyat amazon fi
Merhaba. Aradığım bir ürünün Türkiye'de olup olmadığına bakarken "gokayaktan.com.tr" diye bi site çıktı karşıma. Site ingilizce. sepete ekleyip kargo fiyatı vs görmeyi umarak üye oldum fakat o ilk sayfadan sonra site www.fashionshopstore.top şeklinde değişti. Kargo ücretsiz, fiyat amazon fiyatından sadece 10 dolar kadar yüksek vs.. Bu site hakkında herhangi bir bilgi bulamadım.
Buradan alışveriş yapmak güvenli olur mu, nasıl öğrenebilirim?
0
buhurumeryem
(08.11.16)
mobilden baktım, bana yazın bölümü var sitede. oradan bilgi alabilirsiniz.

ben olsam girişmezdim o işe.
0
fakyoras
(08.11.16)
i.hizliresim.com

"...Doğrulanmış dolandırıcılık sayfası veya tehdit kaynağı."
0
himmet dayi
(08.11.16)
Sitenin en altında SSL sertifikası, 128 bit şifreleme vs. var yazıyor ama öyle bir şey yok. Onun dışında iletişim adresi/telefonu hiçbir bilgi yok, tırt bi form var. Hiç ama hiç güvenli değil bu site haberin ola.

Şurada da whois sorgusu var: who.is

Kayıt adresi: Jiangsu bangning science technology Co (Bu ne abi)
0
chicha
(08.11.16)
net bir bilgi bulamazsınız ama güvenilir gözükmüyor.
0
dedimmidemedimmi
(08.11.16)
amazon'dan da 10 dolar yuksekse, dogru amazon'a abi :D ne gerek var bilmedigin dandik site ile ugrasmaya
0
kamyonsans
(08.11.16)
Evet, site hakkında hiçbir bilgi yok.
Bu arada almak istediğim şey amazon'da var ama Türkiye'ye göndermiyor, ebay vs kargo ücreti 30 dolarlarda.
Kısmet :)
0
🌸buhurumeryem
(08.11.16)
Google'a Jiangsu bangning science technology Co yazıp arattım. Görsellerde paramı geri ver konulu birsürü yazışmanın ekran görüntüsü var. Muhtemelen gokay aktan'ın haberi de yoktur.
0
🌸buhurumeryem
(08.11.16)
(5)

Boğazımı tutamıyorum

nıç
çok istahlıyım özellikle son 1-2 aydır. boyum kısa, kilom-şu an için- normal ama böyle giderse şişicem gibi hissediyorum. biliyorsunuz ne demek istediğimi, riskli gruptayım. :(ne yapmam lazım?
çok istahlıyım özellikle son 1-2 aydır. boyum kısa, kilom-şu an için- normal ama böyle giderse şişicem gibi hissediyorum. biliyorsunuz ne demek istediğimi, riskli gruptayım. :(

ne yapmam lazım?
0
nıç
(08.11.16)
yedikçe yemeye devam edersin. midene az yemeyi öğretmen gerekiyor.
ben de yesem sabaha kadar yerim. bu bir bahane olmamalı.
özellikle akşam 6'dan sonra yememeye çalışarak başla. ufak tefek kısıtlamalar yap.
0
kfk
(08.11.16)
Yine ye ama en azından glisemik endeksi düşük şeylerden yemeye çalış.

Öteki türlü öyle ya da böyle tahmin ettiğin şekilde şişeceksin ^^
0
chicha
(08.11.16)
Abi akşam 6 nasıl bir kriter ya. Ben eve vardığımda saat 20:30 oluyor :(
0
himmet dayi
(08.11.16)
Ogun almanin saati yoktur, kocaman bir efsane. Sadece 1 tabak fasulye yiyeceksen aksam 9'da da yesen ayni etkiyi yapiyor.
0
piremses
(09.11.16)
akşam 6'dan sonra bazen yemiyorum ama @himmetdayi 'nin dediği gibi ben de 20.30'da evde oluyorum zaten. Öğlen yemek yediğimi düşünürsek acıkmamam çok nadir oluyor.
Çoğu kişi az yiyin demiş ama ben zaten iştahımı nasıl kapatırım diye soruyorum, nasıl kilo veririm demiyorum ki. :(
Neden kimse tarçın çayı iç demedi mesela??? Efsane mi o? :)
0
🌸nıç
(09.11.16)
(4)

Facebook hesabini geri almayla alakali

criancas enfrentou mulher2
Sifrem diyelim ki bir baskasinin eline gecti ve degistirildi. Bende guvenlik sorum ile sifremi ve mail adresimi yeniledim. Guvenlik sebebi ile kimligimi dogrulama islemim basarili olsa da,giris yapabilmem icin 24 saat bekleme suresi verildi. Merak ettigim sey su, hesabimin sifresini degistiren kisi
Sifrem diyelim ki bir baskasinin eline gecti ve degistirildi. Bende guvenlik sorum ile sifremi ve mail adresimi yeniledim. Guvenlik sebebi ile kimligimi dogrulama islemim basarili olsa da,giris yapabilmem icin 24 saat bekleme suresi verildi. Merak ettigim sey su, hesabimin sifresini degistiren kisi bu 24 saatlik sure boyunca sifresi ile hesaba giris yapabilir mi? Ben mailimi ve sifremi yeniledigim halde?
0
criancas enfrentou mulher2
(08.11.16)
%99,9 giremez.
0
himmet dayi
(08.11.16)
Eski mail adresime tekrar sifre yenileme maili gondertebilir mi peki?
0
🌸criancas enfrentou mulher2
(08.11.16)
O da muhtemelen olmaz. 24 saat boyunca hesap bilgileri ile ilgili bir değişiklik yaptırmayacaktır.
0
himmet dayi
(08.11.16)
Okey tesekkur ederim umuyorum ki dediginiz gibidir.
0
🌸criancas enfrentou mulher2
(08.11.16)
(11)

Düşük kalan kira ve kira artış oranı vs. enflasyon oranı

neyehbe
Kiraya verdiğim bir evim var, kiracı da her ay kirasını düzenli olarak yatırıyor. Ancak her sene üfe oranında zam yaptık, yıllık ortalama %4-5 civarı zam yapıldı kiraya. Böyle olunca kira çok düşük kaldı, sitedeki diğer daireler şu anda 500 TL daha fazla kiraya veriliyor. Üstelik benim dairem sitede
Kiraya verdiğim bir evim var, kiracı da her ay kirasını düzenli olarak yatırıyor. Ancak her sene üfe oranında zam yaptık, yıllık ortalama %4-5 civarı zam yapıldı kiraya. Böyle olunca kira çok düşük kaldı, sitedeki diğer daireler şu anda 500 TL daha fazla kiraya veriliyor. Üstelik benim dairem sitedeki mantolaması yapılmış blokta, diğer blokların çoğunun henüz yapılmadı ve 500 TL daha fazla kiraya veriliyor.

Ben kiracımla geçen yıl konuştum, hem yuvarlak hesap olsun hem de kira biraz normale yaklaşssın diye %9 zam istedim, adam kıyameti kopardı, en fazla %5,5 zam yaparım, bu benim yasal hakkım diye. Sonuçta %5,5 zamlı yatırdı ama kira saçmasapan şekilde buçuklu bir rakam oldu.

Bu ay da kiraya zam yapılması gerekiyor ve TUİK'e göre en fazla %3,83 zam yapabilirmişim. Böyle bir artış olur mu, hiç mi piyasaya bakmıyor bu TUİK? Mevduat faizi oranlarına baktığımızda zaten reel enflasyon %11-12 civarı, dolar almış başını gitmiş ve ben en fazla %3,83 yapacağım?

Şu anda dairemin mevcut kira ile geri dönüş oranı 35 yıl oldu. 35 yıllık kira çarpanı mı olur? Devlet bile emsal kira bedelini 20 yıl kabul ediyor gelir vergisi alırken.

Geçen yıl 4 kira bedelini mantolama için verdim, 1 kira bedeli kadar GMSİ gelir vergisi ödedim, 220 tl emlak vergisi verdim, şimdi de 1,5 aylık kira bedeli kadar asansör yenileme ücreti istiyorlar. Üstelik DASK'ı filan yenileyemedim daha. Aldığım kiranın yarısından fazlasını masraf ve vergilere ödemişim.

Kiracı her ay düzenli ödüyor eyvallah ama kendisi de biliyor muhitte bu seviyede kira olmadığını ve her sene ÜFE oranında zamlı yatırıyor. Bu sene de muhtemelen %3,8 zam yapacak. Bu şekilde giderse birkaç yıla kadar aldığım kiranın tamamını apartman bakım ve masrafları ile vergilere yatırmış olacağım ve elime hiç para geçmeyecek. Şu anda bile apartmanın çatısı akıyormuş ve birkaç aya yine bir para toplanacak.

Sonuçta yapılabilecek birşey var mı? 35 yıllık kira çarpanı olur mu? Kiracım tek başına oturan kamuda çalışan birisi. Daireyi satmak istesem zaten haftaiçi müşteri gidemeyecek, evde kimse yok. Haftasonları da kızlarına gidiyor. Ee, alıcı da göremeyecek daireyi ve satamayacağım. Elimde patlamış bir daire var, ne yapayım ben şimdi?
0
neyehbe
(08.11.16)
10 sene sonra yeniden sözleşme ya da kira belirleme hakkın oluyor yanılmıyorsam.
Sözleşme yenileme dönemi gelmeden noter kanalıyla uzatmayacağını belirtebilirdin ancak o süre geçmiş sanıyorum.

Satmaya kalkınca göstermez durumu doğru değil, randevulaşarak haftanın belli saatlerinde evi göstermek zorunda.
0
cakabo
(08.11.16)
geçen ay kira zammı yaptık ev sahibi 7,5 dedi 4,06 zam yapıp küsüratı da yukarı yuvarlayarak zam yapıp yatırdım.

yasa gereği (üfe+tefe)/2 zam oranı.
0
prezarlatif
(08.11.16)
@prezerlatif: yasa gereği son 12 aylık ortalama üfe oranından zam yapılıyor. ancak birşeye zam yaparken muadilleri, piyasa koşullarını vs. göz önüne almak gerekmez mi? ben de her yıl %4-5 zam yaptım, ancak şu anda kira bedeli çok düşük kaldı ve zaten yarısını masraf ve giderler için ödüyorum.

işvereniniz size her yıl %4 zam yapsa ve piyasa koşullarında aynı iş için diğer firmalar 500 tl fazla verse ne dersiniz? ben kiracının da anlayışlı olması gerektiğini düşünüyorum, elbette yeni kiracılardan daha düşük kira ödeyecek ama bunun da uçurum olmaması gerekli. hiç değilse 250-300 tl aşağısında olsun.
0
🌸neyehbe
(08.11.16)
Yasalar bu şekilde, yasa değişmedikçe yapabileceğiniz bir şey yok kirayı arttırmak konusunda. Biz de 1 ay sonra kiracısı olduğumuz evden çıkacağız, ev sahibi bizim kiranın 600 TL fazlasına ilan koymuş. Ama şu ana kadar böyle bir talepte bulunmadı açıkçası.

Randevu alarak evi göstermek zorunda +1
0
peggy
(08.11.16)
Ben de araya soru sıkıştırayım mı?

Ben kira kontratına %10 diye yazdırdım. Önümüzdei yıl (üfe+tefe)/2 kadar yaparım desem ev sahibi mi haklı olur, ben mi haklı olurum?
0
himmet dayi
(08.11.16)
Kiraci olarak konusuyorum: haksizsin. Ben ev kiralarken hesabimi yasaya gore yapiyorum, sen de oyle yapmalisin.

Problemin daha cok apartman masraflari falan, yani tuz biber oluyor. Apartmanin durumunu potansiyel masraflari hesaba katmadan ev almanin sucu da senin. Yani bunlar cok surpriz olan seyler degildir diye dusunuyorum, ha olsalar bile evde oturan kiracinin sucu degil. Herkes hesabini yasaya gore yapiyor. Ben kiraci olarak enflasyon oranlarina bakiyorum, bu evde su kadar kalirim, kiram en fazla bu kadar olur diyorum ona gore hesabimi kitabimi yaparak evi tutuyorum.

Ev sahibi de kiralamayi dusundugu evi o bolgedeki ortalama kira, yapabilecegi maksimum zam, potansiyel tamir vs. masraflari ve evin fiyatini hesaplayarak almali. Kiraci bu hesabi yapiyorsa ev alan kisinin de bu hesabi yaparak ev borcuna girmesi gerekir. Ayilk bu kadar kira alirim hepsi krediye gider kol gibi zam yaparim bilesik faizden 20 senede oderim evi ins ya diye ev almak kiracinin problemi degil. O hesabi yanlis yapsam ben de ev alabilirdim su an.

Demek ki aldigin evi pahaliya almissin, sonuctan bu cikiyor. Ama bu senin problemin. Senin hesap hatan.

Kisa vade cozumu: kiracini cikar, yeni kiraci al. 1-2 sene daha rahat edebilirsin belki. Onun da riski var tabii kirani alamazsan, evini hurdaya cevirirlerse sictin. Veya hemen kiraci bulamazsan. Risk / kazanc dengesi hep.

Bu ulkede cogu kisi birak %4 u senelerce zam almadan calisiyor. Ise ayni pozisyona yeni alinan birinin eskiden orda olan kisiden daha fazla maas almasi ise standart bisey. Kirada da bu boyle. Mantikli mi, iyi mi? hayir. Ama sistem boyle, herkes de hesabini ona gore yapmali. Alim, gucu malesef aciklanan enflasyon oranlari kadar artmiyor.

Bu arada evinin degeri enflasyonun fersah fersah uzerinde artiyor, o balon patlamazsa cok zarar etmezsin sonucta yine de. O balon patlarsa ne olur mechul tabii.
0
robokot
(08.11.16)
hem ev sahibi hem de kiracı olarak konuşuyorum, haklısın. hakkaniyet diye bir şey var.

oranların gerçeği yansıtmadığını hepimiz biliyoruz ama işimize gelince "bok oronlor oylo" diyoruz. samimi değiliz hiç birimiz.

kirama hakkaniyet çerçevesinde zam yaptım, kiracımla da bu şekilde anlaştık.

eğer satma imkanın varsa sat evi, evi göstermek zorunda çok inandığı "yasalar" çerçevesinde. çıksın daha pahalıya otursun seninki de.
0
fakyoras
(08.11.16)
Hangi hakkaniyet o yahu? Calisan kisinin alim gucu o aciklanan oranlarda bile artmiyorken sen kafana gore zam yapinca hakkaniyetli mi oluyorsun?
0
robokot
(08.11.16)
kiracilar kendilerine gore dusunuyor, ev sahipleri de kendine gore... ikisi de haksizlar aslinda, en iyi hem kiraci olup hem kiraya verenler anliyor durumu
0
kamyonsans
(08.11.16)
Orman kanununa gore hareket etmeyenler hakli sadece. Kafaya gore is olmaz. Ev sahibinin tikir tikir kirasini yatiran kisiyi evden cikarip daha pahaliya kiraya verip butun problemlerini cozme sansi var, neden kullanmiyor o sansi? Isine gelmiyor cunku. Cunku biliyor ki zarar etme ihtimali daha fazla. O yuzden tikir tikir kirasini odeyen evine gozu gibi bakan ben yasal hakkimdan bir kurus fazla kabul etmem. Ev sahibi biliyor ki onun icin de en karli opsiyon bu. Olmasa zaten cikarir evden. Ama naparim da tokatlarim kendi hatalarimin faturasini baskasina keserim diye dusunmekten de geri durmuyor.
0
robokot
(08.11.16)
@fakyoras +1

Bu sene aynı durumu ben yaşadım, ancak kiracı tarafıyım. Ev sahibim kiranın civara göre çok düşük kaldığını, daha yüksek zam yapmak istediğini söyledi. Yapacağı zam ile bile kira düşük kalıyordu. Haklı buldum ve sorun çıkarmadım.
0
normalisoverrated
(08.11.16)
(2)

Başında ve sonunda bağlaç olan ara cümle virgülle ayrılmalı mı?

gijilti
Aşağıdaki örnekte "yumru yeridir" bir ara cümle, başında "ki" ve sonunda "ve" var. Bu durumda başına ve sonuna virgül koymaya herek var mı. Belki sadece sonuna konmalı?Örnek: Otuz gram tarçın, on beş gram karanfil başı ki yumru yeridir ve yirmi gram zencefili karıştırınız.
Aşağıdaki örnekte "yumru yeridir" bir ara cümle, başında "ki" ve sonunda "ve" var. Bu durumda başına ve sonuna virgül koymaya herek var mı. Belki sadece sonuna konmalı?

Örnek: Otuz gram tarçın, on beş gram karanfil başı ki yumru yeridir ve yirmi gram zencefili karıştırınız.
0
gijilti
(08.11.16)
virgül yok da ben şöyle olur diyorum:

Otuz gram tarçın, on beş gram karanfil başı -ki yumru yeridir- ve yirmi gram zencefili karıştırınız.
0
himmet dayi
(08.11.16)
verdiğiniz örneğe ara söz denir ve iki virgül veya çizgi ile ayrılır.

tr.wikipedia.orgöz_(edebiyat)

edit: link kötü çıktı, "ara söz" diye aratabilirsiniz.
edit 2: himmet dayi linki kısaltıp yolladı. aşağıya ekliyorum.

bit.ly
0
anonim yazar
(08.11.16)
(5)

Askerlik nedeniyle işten çıkarılma?

nerde o eski gunler
Selamlar, bir konuda yardımlarınızı rica ediyorum. Yoklama kaçağı olduğum iş yerime tebliğ edilmiş. 15 gün içerisinde askerlik işlemlerimi yaptırmazsam, yoklama kaçağı çalıştırmak sebebi ile iş yerine soruşturma açılacağı yazıyor. Bu durumda, iş yeri beni işten çıkardığında, tazminat alabiliyor muyu
Selamlar, bir konuda yardımlarınızı rica ediyorum. Yoklama kaçağı olduğum iş yerime tebliğ edilmiş. 15 gün içerisinde askerlik işlemlerimi yaptırmazsam, yoklama kaçağı çalıştırmak sebebi ile iş yerine soruşturma açılacağı yazıyor. Bu durumda, iş yeri beni işten çıkardığında, tazminat alabiliyor muyum? İhbar ve kıdem olarak ikisi de veriliyor mu? Araştırdım; ancak bir sonuç bulamadım.

Siz ne dersiniz?
0
nerde o eski gunler
(08.11.16)
Pek sanmıyorum, haklı fesih durumu söz konusu olabilir işveren için.
0
cakabo
(08.11.16)
Çıkarılma değil de kendin askere gitmek için ayrıldığında kıdem alabiliyorsun bir ihtimal. Yasadaki durumu bilemiyorum, hatırlayamadım şu an ama benim eski iş yerinde askere gidenşere kıdemini veriyorlardı.
0
himmet dayi
(08.11.16)
haklı çıkarma sebepleri içindeyse tazminat vermez. İhbar süresi boyunca çalışmanı isterse de ihbar tazminatı alamazsın. Zaten çalışıp alıyorsun o parayı. Haklı çıkarma sayılmıyor ise kıdem tazminatı alırsın. İhbar süresinde çalıştırmak isterlerse ihbar tazminatı alamazsın, istemezlerse onu da vermek zorundalar. Eğer askere gideceksen askerlik sebebiyle ayrılıp tazminatını al bence.
0
garfield13
(08.11.16)
benim de iş yerime aynı şekilde bir tebligat geldi. Ben de durumu halletmek üzere askerlik şubeye gittim, fakat askerlik şube bir erteleme yapmadı. dolayısıyla iş yerine askerlikle ilişkili olmadığıma dair herhangi bir belge sunamıyorum.

14 kasım günü süre doluyor ve dolayısıyla şirketimin iş akdimi feshetme hakkı doğuyor. anladığım kadarıyla askere gidersem sevk kağıdıyla tüm kazanılmış haklarımı alabilirim, ama gitmediğim takdirde onlar hukuki yükümlülükten ötürü beni çıkardıkları için tüm kazanılmış haklarım kayboluyor.

ne olacağını ben de bilemiyorum, şu an çok kötü bir durumda kaldım. haberi olan bu zincirden devam ederse sevinirim.
0
huseyin sevki topuz
(08.11.16)
hocam gelişme var mı?
0
eyke
(10.11.16)
(2)

Hırsızlık olayı Ipad - Macbook Yardım

kizlar 7 beni
Arkadaşlar merhaba; Bu gece bi arkadaşımın evine hırsız girmiş. Evinden biksç bin lira para, 2 ipad be 1 macbook çalınmış. Polisler bilir mi bilemem ama bu ipadlerin beni bul felan özelliğinden yola çıkılarak bulunma şansı nedir ? Neler yapılması gerekir ? Evet biliyorum hırsızlar mal değildir açıp
Arkadaşlar merhaba;
Bu gece bi arkadaşımın evine hırsız girmiş. Evinden biksç bin lira para, 2 ipad be 1 macbook çalınmış. Polisler bilir mi bilemem ama bu ipadlerin beni bul felan özelliğinden yola çıkılarak bulunma şansı nedir ? Neler yapılması gerekir ?

Evet biliyorum hırsızlar mal değildir açıp kullanmazlar internete girmezler ama hiç değilse sattığı zaman bi dükkana veya şahsa, yüzünü simasını felan tanır ordan yola çıkılarak bulunabilir..

Varmı birşeyler siyecek olan ?
Cevaplar geldikten sonra silinecektir bu duyuru eğer silinme özelliği varsa yaptığım ilk duyuru çünkü anlamam etmem..
teşekkürler
0
kizlar 7 beni
(08.11.16)
savciliga dilekce verebilir, imei numarasindan kullanima kapatiyorlar ya da takip ediyorlar bildigim kadariyla.
0
oscar
(08.11.16)
icloud.com

iphon'umu bul özelliği açık ise son görüldüğü yer buradan çıkacaktır.
0
himmet dayi
(08.11.16)
(4)

excel özürlüsüne yardım tekrar eden satırları toparlamak

yue
mesela şöyle bir tablo varhttp://i.hizliresim.com/oEbdZ7.pngburda kodu aynı olan ürünler çeşitli adetlerde tekrar edip duruyor. ben bunları yinelenen değerleri kırmızı yap diyerek bir de koda göre sıralama yaparak süzdürüyorum. sonra manuel bunların toplam adetini bir satırın karşına yazıp diğerleri
mesela şöyle bir tablo var
i.hizliresim.com

burda kodu aynı olan ürünler çeşitli adetlerde tekrar edip duruyor. ben bunları yinelenen değerleri kırmızı yap diyerek bir de koda göre sıralama yaparak süzdürüyorum. sonra manuel bunların toplam adetini bir satırın karşına yazıp diğerlerini siliyorum. böylece her koddan bir tane yazıyor. yani resimdeki 3 adet 452 kodunun adetlerini toplayıp bir satıra yazıyorum diğerlerini siliyorum.

şu an elimdeki 2400 satır çok zaman alıyor. bu yaptığım işlemlerin bir kısayolu var mı?
0
yue
(07.11.16)
evet kısa yolu var, data sekmesi altında consolidate ile alabilirsiniz toplamları kolayca, ya da pivot tablo yapabilirsiniz.
0
sannora
(07.11.16)
kodu aynı olan ürünlerin toplam adedini soruyorsun sanırım.

=ETOPLA(D2:D6;"452";E2:E6)
0
himmet dayi
(07.11.16)
Tablonun boş olan ilk başlık satırına bir isim verdikten sonra
Insert>Pivot Table
Seçerek bir pivot tablosu yarat.

Pivot tablosunu seçince çıkan menüde:
Row lable: 'kodu'
Values: 'Sum of Adedi'
Seçersen istediğin sonucu verecektir.
0
zombi
(07.11.16)
bir yaşıma daha girdim çok teşekkür ederim <3<3<3<3
0
🌸yue
(07.11.16)
(1)

Adenin ile sitozin bag yapabilir mi?

balpolen
Normalde yapmaz, yaptigi yerler var mi? Tesekkurler
Normalde yapmaz, yaptigi yerler var mi? Tesekkurler
0
balpolen
(07.11.16)
Hidrojen bağ sayısı bakımından mümkün değil.
0
himmet dayi
(07.11.16)
(2)

tv mi monitör mü almalı?

ytse jam
artık tv kutuları hdmi girişlere sahip olduğu için monitörler de tv olarak kullanılabilyor gibi bir mantık yürütebiliriz sanırım.buna ek olarak, bilgisayardır apple tvdir bağlayıp izleyeyim desem ve hatta masaüstünü yansıtarak monitör olarak kullanayım desem tv ve monitörün birbirine üstün tarafları
artık tv kutuları hdmi girişlere sahip olduğu için monitörler de tv olarak kullanılabilyor gibi bir mantık yürütebiliriz sanırım.

buna ek olarak, bilgisayardır apple tvdir bağlayıp izleyeyim desem ve hatta masaüstünü yansıtarak monitör olarak kullanayım desem tv ve monitörün birbirine üstün tarafları var mıdır? hangisini almak daha mantıklı bu tip çoklu kullanım çerçevesinde?

sanırım oyun vs olmadığı sürece monitörleri tvlerden ayrıştıran pek fazla birşey kalmadı fiyatları dışında...
0
ytse jam
(07.11.16)
Az önce 32 inch monitör aldım ama benimki fakirlikten. Param olsa tv de alabilirdim. Dediğiniz gibi monitör ve tvlerin pek bir farkı yok. Tvnin dahili uydu alıcısı hızlı ise bir sorun yok almanızda. Ucuz modellerde kanser ediyormuş sanırım. Smart bir monitör almayı düşünmüştüm. Kablosuz olarak video aktarım varmış sanırım. Telefondan diziyi açar ekrandan izlerdim.
0
glamdr1ng
(07.11.16)
TV - monitörün tek farkı TV'lerde anten girişi olması ve karasal yayını desteklemesi. Ancak artık o kadar az ki bu şekilde kullanan, bazı TV'ler direkt monitör olarak satılıyor. Arkadaşım geçen aldı LG'den. Canavar gibi bir alet. Ben de alacağım.
0
himmet dayi
(07.11.16)
(4)

iş hukuku bilenler beri gelsin (ek mesaiye ücret ödettirmeme sözleşmesi)

calucifer
merhaba ekşili duyurular,çalıştığım firma biraz önce sözleşmemi yenilemek istedi. yeni sözleşmede "çalışma koşullarına göre ek mesai yapılabilir ve çalışan bundan ücret talep edemez" gibi bir ibare var. hatta sırf bu yüzden sözleşme yenileniyor. ayrıca, "çalışma süresi haftalık 45 saattir ancak işve
merhaba ekşili duyurular,

çalıştığım firma biraz önce sözleşmemi yenilemek istedi. yeni sözleşmede "çalışma koşullarına göre ek mesai yapılabilir ve çalışan bundan ücret talep edemez" gibi bir ibare var. hatta sırf bu yüzden sözleşme yenileniyor.

ayrıca, "çalışma süresi haftalık 45 saattir ancak işveren gerekli gördüğünde 11 saati geçmeyecek şekilde değiştirilebilir" şeklinde bir ibare daha var.

deliler gibi borcum var, işsiz kalmamak adına imzalayacağım bunu. ama ne yapmalı ne etmeli. buna imza atsak bile bu yasal mıdır?
0
calucifer
(04.11.16)
imzalasanız bile iş mahkemeler nezdinde işçi açısından bir geçerliliği yok. 2. ibare iş kanunu'na uygun bir sıkıntı yok.
0
dahili meddah
(04.11.16)
dava açarsan sen kazanırsın, çünkü sen orda çalışırken sana böyle bir şey imzalatmalarına "imzalamıyorum" deme şansın yok, zorla imzalatıyorlar. ama dava ne kadar sürer bilmiyorum, babamın fazla mesai davası 4 yıldır devam ediyor.

ama evet normalde sözleşmelere böyle çakal maddeler ekleyebiliyorlardı. benim de eski sözleşmemde "çalışma süresi haftalık 45 saattir. aylık bilmemkaç (200dü sanırım emin değilim) saat fazla mesai ücreti belirlenen net maaşın içerisindedir. " gibi bir madde vardı.
0
111111
(04.11.16)
ilki emredici hükümlere aykırı olduğu için zaten geçersiz, ikincisi iş kanununda olan bir hükmün birebir tekrarı. sorun olmaz. yalnız imzaladıktan sonra patrona avukatını değiştirmeyi önerebilirsin, böyle sözleşme mi hazırlanır.
0
signore
(04.11.16)
Bu tarz sözleşmeler ya da benzeri dokümanları birçok işyeri imzalatıyor maalesef. Çalışan bilmez/anlamaz diye bir mantık var işverende.

Benim ilk çalıştığım yerde de fazla mesai ücreti almamama rağmen "paraya ihtiyacım var, yıllık 270 saatin üzerinde fazla mesai yapmak istiyorum" diye kağıt imzalatmışlardı. Avukat arkadaşıma danıştım. İş mahkemesinde bu tarz şeylerin bir geçerliliği olmadığını belirtti.

Özetle, iş kanununda açıkça belirtilen hususlar ile çelişen hiçbir maddenin geçerliliği yoktur. İmzalasanızda o parayı almak istediğinizde alıyorsunız. İş mahkemelerinde işçinin beyanı esastır.
0
himmet dayi
(04.11.16)
(2)

Mantık sorusu

pinkman1
REsimdeki 2 soruyu yapabilecek babayiğit var mı?
REsimdeki 2 soruyu yapabilecek babayiğit var mı?
0
pinkman1
(02.11.16)
ilki kelimelerin gücünü anlamadan insanların gücünü anlayamazsın. yani cevap anlayamazsın
0
nundu
(02.11.16)
ikincisi:

IMIK

kasIM - aralIK
0
himmet dayi
(02.11.16)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.