[]

win7 - taskhost.exe ve %25 cpu

Selamlar,
Bigisayarımda bir kaç gündür bu problem var. Taskhost.exe isminde bir program kendiliğinden çalışmaya başlıyor, cpu %25'e çıkıyor ve ciddi bir fan gürültüsü meydana geliyor. Google'dan araştırdırm biraz ama çok bir şey bulamadım. Bu programı sonlandırdığımda problemsiz bir şekilde çalışmaya devam edebiliyorum ama bir süre sonra kendiliğinden yine çalışmaya başlıyor. Virüs ve malware testleri yaptık ama çözemedik.
Bilgisi olan var mı?
Teşekkürler.

 
taskhost.exe Windows'un çekirdek uygulamalarından biridir. Windows görevleri ile ilişkili DLL dosyalarını çalıştırır. Ancak aynı isme sahip virüsler de olabiliyor. Bu yüzden bilgisayarınızın antivirüs yazılımı yoksa hemen indirip tam tarama yapın. Ücretsiz olarak windows security essentials kurulabilir. Bunu kurmadan önce kaspersky internet security'nin 1 aylık deneme sürümünü kullanarak tam tarama yapabilirsiniz.


  • himmet dayi  (20.12.16 13:25:23 ~ 13:25:41) 
Services.msc'den windows update'i kapatın, düzelecektir. Bende de aynı sorun vardı. Araştırdım. Yaptım. Şakk. Süper oldu.


  • empty man  (20.12.16 13:32:37) 
çok teşekkürler.

@empty man, dediğini yaptım, aslında windows update'im kapalıydı, ama servislerden de disable yaptım, bende işe yaramadı. sebebini de anladım galiba. az önce yine program çalışmaya başladığında task schedule'a baktım, meğer planlanmış bir task varmış. ismi de şu: HPLJCustParticipation (yazıcı ile ilgili).
Yazıcı ile ilgili hiçbir işlem yapmadım ama nedense dünden beri her saatte bir bu işi yapmaya kalkıyormuş. Bu taskı silince problem çözülecek muhtemelen.
Yine de çok teşekkürler
  • puc  (20.12.16 16:15:24 ~ 16:18:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.