[]

Redbull'un olayı nedir böyle?

Merhaba, adamlar futbol takımı alıyor, bir sürü reklam veriyor. Deli gibi para harcıyor. Bunlar bu kadar para kazanıyor mu? Bi de bu içecek cinsel güce destek mi sağlıyor? Belki ondan çok satıyordur. Ama markette kimseyi redbull alırken görmüyorum.




 
gelişmiş ülkelerde peynir ekmek gibi satılıyor. türkiye'de az satılıyor olabilir.


  • burya  (26.12.16 17:44:49) 
yaşadığın hayat tarzına göre etrafında görmüyor olabilirsin ama içen sıçan takılan insanlar (bilhassa 25 yaş altı) çok içiyor.


  • sir gawain  (26.12.16 17:52:04 ~ 17:52:20) 
geçen msgsü'de sınıftaki sıralara 3'er kutu bırakmışlar, böyle de kazanıyorlar demek ki.

gece kulüpleri başta olmak üzere eğlence mekanlarında çok gidiyor. adam 3 liraya alsa kutusunu 15 liraya satıyor votkanın yanında diye, win-win.
  • baba jo  (26.12.16 17:56:40) 
@melancholia

en yüksek oran türkiye'den değil. O geçen yılki %6'lık artışa en yüksek etki eden ülkeler. Yani Türkiye'deki satış oranları 2014'e göre %25 artmış.
  • himmet dayi  (26.12.16 18:00:55) 
direkt içen var mı bilmiyorum, hiç enerji içeceği içmedim, ama vodka-redbull denen şeyin çok popüler olduğunu biliyorum, gece içiliyor yani.


  • rodriguez2  (26.12.16 18:02:01 ~ 18:02:20) 
gurbetçilerin en sevdiği yolculuk içeceğidir. koli koli araçları stoklarlar bunu. yolculuk boyunca içip uykuya direnirler.


  • burya  (26.12.16 18:05:56) 
@ burya
sadece yolda değil gurbetçiler baya su gibi içiyor bunu. özellikle gençler.

  • niye ama  (26.12.16 18:09:38) 
@niye ama : evet. ben avusturya'da bir akraba ziyaretine gitmiştim. red bull ikram ettiler ara içecek olarak :) bu arada red bull avusturya kökenli bir içecektir :)


  • burya  (26.12.16 18:12:08) 
yalnız içecek dışında senin de dediğin gibi futbol takımı da alıyor, ki sadece futbol değil, birçok alandan var satın aldıkları kurumlar, e bunların geri dönüşü de var tabii ki. ayrıca koca bir medya şirketi de redbull. çeşitli yerlerde durmadan yeni organizasyonlar düzenliyorlar. senelerdir çizgiyi bozmadan sürdürdükleri red bull müzik akademisi diye epey saygın bir olayları bile var. açıkçası her yerde karşıma çıkıyor bunlar. tüm bunların sağladığı gelir epey yüksek olmalı.


  • philus  (26.12.16 18:15:14 ~ 18:16:14) 
@philus : 2014 yılında dünya çapında cirosu 5 milyar dolar olan şirket :)


  • burya  (26.12.16 18:20:24) 
Ben redbull un thailand kökenli olduğunu biliyorum avusturya değil...
en.m.wikipedia.org
Krating Daeng diye üretiliyor 1976 da daha sonra 1987 de felan redbull oluyor
  • kilimanjaro  (26.12.16 18:38:34) 
Redbull daha doğrusu enerji içeceği dunyanin birçok yerinde çok popüler. Yukarıda da bahsedilmiş; gerçi gurbetci denilmiş ama sadece onlar değil, hemen herkes çokça tercih ediyor. Benim arkadaşlarımın çoğu kola icmez ama enerji içeceğine hayır demez. Migros'un filan kendi enerji içecegi markaları var. Demek ki talep çok.

E Redbull da enerji iceceklerinin en bilinen markası.
  • fraise  (26.12.16 18:44:40) 
Redbull orjinalinde Tailand urunu ama bu firmayi asil bu hale getiren Avusturyali (Salzburg) bir girisimci. Sirketin global merkezi de Avusturyada. Sirket cok ortakli oldugu icin hangi ulkenin oldugunu soylemek zor ama formul olarak Tailand, sirket olarak Avusturya denilebilir. Pazarlama stratejisi olarak cok yaratici firma o nedenle cogunlukla alternatif ve cogu zaman tehlikeli sporlara sponsor oluyor. Futbol gibi takim sponsorlarina ise cok yeni sponsor olmaya basladi ki bu redbull icin bir reklam stratejisi degisimiydi.

Cok tuketilmesinin asil nedeni Kafein ve Niacin. Ozellikle yaz sicaginda veya kalabalik yerlede zihin acici olarak kahve tuketmek mantikli degil. bir konserde elinde sicak kahve kupasiyla dolasmak sacma olur. Ya da yolda araba kullanirken kahve icimek problemli, cabuk soguyor, erisimi saklamasi problemli. Ozellikle avrupada ve amerikada kahvesiz hayat yasayamadigi icin insanlar en kolay ve pratik olarak redbul tuketiyorlar ki ayni kahve gibi hizli ama gecici canlilik hissi uyandirip zihni aciyor. Bu konuda tuketim pratikligi turkiyede ozellikle yazin IceTea iceceklerin populer olmasina benziyor. Butun bunlarin yaninda icinde yuksek kafein oldugu icin cok tuketimi kalbi zorlar. Zararlari kahve tuketmek ile benzer, icinde seker oldugu icin de sekerin neden oldugu zararlar da var. En buyuk tehlikesi alkollu iceceklerle birlikte oluyor cunku alkol bunyeyi yavaslatirken redbull hizlandiriyor, ama bu sayede de alkol aladiktan bir sure sonraki yorgulunluk, yavaslik hissini erteliyor ve daha uzun sure canlilik katiyor insana.
  • emrahday  (27.12.16 12:28:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.