[]

Etiket fiyatı kasa fiyatı farkı

Bir kozmetikçideyiz. Annem bir krem almak istiyor. Krem indirimde. Normalde 129 TL, indirimli hali 79 TL. Etikette böyle yazıyor ama kasada indirim uygulamadılar ve ödemeyi istediler. Biz etiket fiyatının öyle olduğunu söyleyince kontrol ettiler. Haklı olduğumuzu, fiyatın o olduğunu ama ürünü sistemden düşemedikleri için satamadıklarını söylediler. Mağaza müdürü, IT'ye mail attığını ve ne zaman cevap gelirse o zaman satabileceğini ama indirimin de bugün son günü olduğunu söylediler. Bugün cevap gelmezse yarın 128'a alırmışız. Oysa kasada pahalı fiyata ödesek kimse sistemden düşmüyor demeyecekti. Bu durumda tüketici olarak hakkımız nedir?




 
FİYAT ETİKETİ YÖNETMELİĞİ

Malın veya hizmetin satış fiyatı

MADDE 10 – (1) Malın satış fiyatı ile kasa fiyatı arasında fark olması durumunda tüketici lehine olan fiyat uygulanır.
  • arma aski  (02.01.17 13:51:54) 
Onlar da indirimli fiyat üstünden satmaları gerektiğini biliyor ve hak veriyor ama "Sistemden düşmüyor" diye satmıyorlar. Ne yapaniliriz bu durumda? Siz ne yapardınız? Ben "Bir daha buraya gelmeyelim" diyorum.

Gelişme: Şimdi mağazaya yeniden girdik, indirimli etiketi kaldırmışlar. Annem de kızarak "Bir daha gelmem buraya" dedi.
  • aychovsky  (02.01.17 13:53:08 ~ 13:56:42) 
IT'ye mail olayı bana biraz oyalama taktiği gibi geldi. Bugün mail gelmedi, yarın da kampanya bitiyor o yüzden indirimli satmayacaklar. Haklarınız konusunda çok bilgim yok (mantık olarak etiket fiyatından alabilmeniz gerekir). Ancak mağaza sorumlusuna 'indirimli fiyattan alamayacaksak yarın da alamayız.' derseniz inisiyatif falan bir şekilde satabilir. Bilemiyorum.

edit: arma aski yasayı paylaşmış.
  • himmet dayi  (02.01.17 13:55:21 ~ 13:55:42) 
zincir mağaza ise mağaza hizmetlerine mail atın düzgün kurumsal bir yapı ise etiket fiyatını uygulatırlar. yok çakal bir mağaza ise hemen uzaklaşın.


  • birakin mermiler havada kalsin  (02.01.17 13:56:22) 
tüketici hakem heyetine başvurman gerek de o firma da tam andonmuş. madem indirimli satamıyorsun ya etiketi yazma ya da malı topla raftan. embesilleri getirmişler müdür yapmışlar.


  • cekilmis gayfe  (02.01.17 13:57:30) 
Tüketici kanununda böyle olduğunu, düşük etiket fiyatının geçerli olduğunu, isterlerse telefonda ilgili mercilerle görüşüp sorabileceklerini söyleyin. Bi anda süt dökmüş kediye dönüşüyolar.
Şuan sizi oyalıyolar, yemeyin.

  • megalomaniac  (02.01.17 14:22:02) 
Olay şöyle oldu. Bir göz randevum vardı. O randevudan önce hazır çıkmışken Gratis'e uğrayalım da krem alalım demişti annem. Bir 10-15 dakika zamanımız vardı. Gratis'te aynı krem 129 TL idi. Annem 'Kızım Watsons'a da bakalım. Orada bugün indirim var, Gratis'te yok' dedi. Ben de o kızı soyma olayları olduğu için gitmek istemedim ilk ama annem 'Fiyata bağlı, zaten 10-20 TL fark için ben de almam ama bir bakalım' dedi. 50 TL fark üstüne de Al-Alma tartışması yapınca ve annem de 'Kızım, 50 TL benim için büyük para bu krem için. Neredeyse yarısı' deyince ve aradaki farkı ya da tamamını benim ödememi hem gurur meselesi yaptığından, hem de 'Ha sen vermişsin, ha ben vermişim. Ben bu 50'yi vermek istemiyorum' diye kabul etmeyince, 'Müşteri olan sensin. Sen bilirsin' dedim. Kasaya geldik. Kasada fiyat farkı olunca yukarıda bahsettiğim olay oldu. Düşük fiyatın geçerli olduğunu kabul ettiler, sorun çıkardıkları kısım düşük fiyat değil. Sistemden malı düşemediklerini söylediler. Oysa, aynı ürünü 129 TL'ye alsak sistemden çok rahat düşeceklerdi. O fiyattan satmamak için uğraştırdılar. Biz de inat edecek durumda değildik, çıktık.

Bizi oyaladıklarının farkındaydık da, göz randevusuna geç kalmayalım, randevumuzdan sonra geri dönelim dedik.Aslında fotoğrafını çekmek aklıma gelmişti ama o sırada kah salaklık, kah uykusuzluk, kah randevuya geç kalma endişesi ile çekmeden çıktım. O yarım saatlik arada, etiketi değiştirmişler. İndirimli etiketi kaldırıp yerine 129 TL'lik etiketi geri koymuşlar. Elimde fotoğraf olsa orada diretirdik ama elimde kanıt olmadan konuşmak istemedim. Annem de sinirlenip çıkmak istedi. Zaten indirimin hatrına gelmiştik' diyerek çıktık. Sonra Gratis'ten 129'a aldık aynı kremi. Açıkçası bir yandan başımıza geldiği için seviniyorum, çünkü annem de bundan sonra gitmez. Bir yandan kendime kızgınım, fotoğrafını çekmedim, kanıtım yok diye. Kafama tüküreyim.

Tüketici hakem heyetine gitsem ciddiye alırlar mı? Başka gidilebilecek bir mecra var mı? Kanıtlayamadığım halde nereye şikayet edebilirim? Kanıtlayamadığım için hukuki olarak sorun olur mu? (Daha önce bir tanıdığım bu şekilde bir kanıtlayamama durumu olduğu için haklı olduğu halde sorun yaşadı. İtibarsızlaştırma nedeniyle o ceza aldı ama durum buna pek benzemiyor)

Şu anda da yakın olsa, başka bir Watsons'a gidip, oradaki etiketi kontrol edeceğim. Belki farklı mağazalarda aynı etiket duruyordur.
  • aychovsky  (02.01.17 14:38:25 ~ 16:17:12) 
o kız olayından sonra watsonsa adımımı bile atmama kararı almıştım. şimdi senin duyurunda ne kadar doğru bir karar aldığımı tekrar teyit etti. 3-5 tl fazla veriririm rosmanndan, internettem indirim kovalayıp falan alırım alamıyorsamda almam.


  • yue  (02.01.17 16:14:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.