[]

sigorta/kasko işinden anlayan arkadaşlar bir buyursun hele... (kaza yaptım)

sabah işe gelirken hızı ayarlayamadım. karlı yolda araba kaydı, fren tutmadı, öndeki arabanın sağ arka farını kırdım. kusur bende.

karşı tarafın arabası 2013 model citroen c4. yetkili servis 400 lira fiyat biçiyormuş.

trafik sigortam ve kaskom var. sigortacıyı aradım dediği şu:
"karşı taraf hasarı kaskosundan karşılasın. sizin trafik sigortası da ona ödeme yapacak. gelecek sene %10 indirimden yararlanamazsınız ve ücret 100-200 tl civarında artar (bu sene 650 vermiştim). karşı tarafta da hasar görünür."

arabanın resmi sahibiyle görüştüm:
"kaskodan yaptıracaksın. hem kaskon, hem trafik sigortan bozulur. gelecek sene sigortan aşırı artar. 700 ? artar belki. hiç bulaşma, cepten yaptır."

sorularım:
1- adam, uğraşmayalım diye sallıyor mu?
2- cepten ödemedikçe karşı tarafta resmi olarak hasar görünecek mi illa?
3- peki ne yapayım sizce bu durumda? sigortayı deldirmeye gerek var mı?

 
acemi +1

Adam sizin ona yapmanız gereken teklifi size yapmış. Gerçi karşılıklı fayda var.

İlla yetkili serviste yaptıralım demezse orijinal parçayı alıp özel serviste daha ucuza da yaptırabilirsiniz cepten. 250-300 civarı verirsiniz. Hem adamın tramer kaydı temiz kalır hem de sizin sigorta/kasko bozulmamış olur.

Uzun dönem hasarsızlık devam edince kaskonun 'hasarsızlık indirimi bozulmadan yapılabilecek tamir bedeli' baya yükseliyor. Benim iş arkadaşımın 10 bin TL'ye kadar olacak tamirlerde kasko bozulmuyor örneğin. Geçtiğimiz hafta kaza yaptı, oradan biliyorum.
  • himmet dayi  (27.12.16 17:41:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.